Muutamia tosiasioita pojille oluesta ja sen valmistuksesta:
Jos halutaan oluen alkoholitilavuusprosentiksi tuo yleisin 4,6%, niin oluen kantavierreväkevyys on 10,60%, ns A-oluella tuo prosentti on 12,50.
Kun panimoteollisuus tankkitilan käytön haluaa maksimoida, niin tuo kantavierreprosentti jota käytetään, on tuo korkeampi, sillä käymisessä saatu alkoholiprosentti on vain hieman yli myytävän A-oluen ja suodatuksessa se laimennetaan hapettomalla vedellä haluttuun arvoon. Suodattamatonta olutta, tai etenkään jotain erittäin vahvaa (jota ei edes valmisteta) ei siis kuljeteta mihinkään, vaan tuote on valmista astioitavaksi.
Pääkäymisaika oluella on normaalilla tankkikäymisellä 6-8vrk, kiireaikana on mahdollista käyttää immobilisoitua hiivaa ja jatkuvaa käymistä putkessa, tällöin käymisaika on parhaimmassa tapauksessa vain runsaan vuorokauden.
Jälkikäymis/kypsymisaika oluella on 2 viikkoa, jos oluen lämpötila tankissa on 8 celssiusastetta, jos lämpötila on 4 astetta on kypsymisaika yli 4 viikkoa.
Jos olut kypsymisen jälkeen ns. kylmästabiloidaan, eli sen lämpötila pudotetaan -1,5 asteeseen, tuo se valmistumisaikaan 2 vrk lisää.
Tuon jälkeen olut on valmista suodatettavaksi, ja sen jälkeen astioitavaksi, stabiloimaton olut pastöroidaan suodatuksen yhteydessä.