Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Porilainen Karhu kuolemassa sukupuuttoon

  • 18 456
  • 111

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
mjarkko kirjoitti:
Lasipullot siis häviävät ja tilalle tulee muoviset. Olut kuuluu mielestäni lasipulloon.

Olin samaa mieltä kunnes Tanskassa asuessani huomasin että muovipullo on itseasiassa ihan jees juttu. Eihän limsaakaan kukaan enää kaipaa lasipulloihin.
 

Rukkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ko. Yrityksessä työskentelevänä ja alaa opiskelevana noista hanoista sen verran ettei ne mitenkään erityisen epähygienisia ole, mutta esim. tuo eräänlainen "varoastia" tonnitankeissa saattaa tyhjentyä joskus juoman sekaan jos tankki esim. vedetään liian tyhjäksi jolloin juoma on jotain aivan muuta kuin myytäväksi kelpaavaa...

Niin ja ainakaan vielä tuota Porin tehdasta ei olla lopettamassa vaan pullotus siirretään pois ko. tuotantotiloista Keravalle... Eli siis valmistus jatkuu.

Lisäksi makueroista... Elintarvikealallahan näitä erinäisiä testejä tehdään todella paljon, ja välillä varsin suurilla otoksillakin... Maku, joka sinäänsä on subjektiivinen asia aina, vaihtelee maistajan mukaan hyvinkin paljon. Kun sitten normi (ehkä kokeneempikin) kuluttaja maistaa jotain tuotetta esimerkiksi syötyään (vaihkapa puolikin tuntia ennen) jotain juoman kanssa vahvasti kelpaamatonta elintarviketta maistaa tuotteen maun hyvinkin vääränlaisena ja useimmiten epämiellyttävänä. Tällainen epämiellyttävä maku aistimus jää sitten pieniin päihimme muhimaan jolloin syntyy helposti (ei toki kaikille, eikä aina) kuva tietyn tuotteen mausta... Tällainen paha aistimus ei häviä vielä kymmenen hyvänkään jälkeen vaan edelleen vallitsevana on tuo yksi paha aistimus. Tähän kun vielä lisätään toimiva markkinointiviestintä voidaan todeta maun siis olevan hyvin subjektiivinen käsite... No mutta ei täältä nyt tämän enempää vaan odottelemaan huomista ja oluen makua suuhun... :)
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Major Julli kirjoitti:
Suomalainen perusbisse hakkaa kumminkin nämä Keski- ja Etelä-Euroopan halpislitkut mennen tullen, tosin hintaakin on toki enemmän.

Makuasioita, mutta ei suomalainen olut pääse lähellekään jotain tsekkiläistä olutta tai vaikka weissbieriä.
 

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Major Julli kirjoitti:
Olin samaa mieltä kunnes Tanskassa asuessani huomasin että muovipullo on itseasiassa ihan jees juttu. Eihän limsaakaan kukaan enää kaipaa lasipulloihin.

Kyllä aito kolajuoma maistui paremmalta lasisesta pullosta ja se 0,35 l pullo oli vielä visuaalisesti viehättävämpi ja tuntumaltaan miellyttävämpi. Niitä vanhojen hyvien aikojen suuria nautintoja oli, kun pääsi kuumana kesäpäivänä juomaan kokiksen kauniisti helmeilevästä ja ihoa vasten kylmältä tuntuneesta pullosta. Se lasipullon pyöristetty pää hyväili huulia ja lihaksikkaat miehet hieroivat aurinkorasvaa veistoksellisiin ylävartaltaloihinsa...ja takaisin asiaan, ei pärjää muovipullot tuolle, eikä maistu sisältökään yhtä hyvältä. Sitäpaitsi 0,35 pullo oli juuri sopiva kerralla huljautettavaksi.

Loppujenlopuksi kaikki limut, limpparisiiderit ja pussikaljaoluet on kyllä hyvä saada muovisiin pulloihin, niin särkyneen lasin määrä vähenee. Tölkit ovat muuten OK, mutta niistä suoraan juominen ei tee oikeutta sisällölle. Kun uudistus etenee, niin täytyy varmaan järjestää sokkotesti, jossa on tarjolla muovi- ja lasipullotavaraa sekä tölkistä lorautettua mallasjuomaa. Jos muovipullollinen ei joukosta erotu, olen valmis hyväksymään sen autuuden.

asiaan:
Itse en ole koskaan ymmärtänyt Karhun erinomaisuutta. Sitä samaa peruskamaa kuin muutkin lapparikoffit, hieman enemmän makua, tosin ei nyt erityisen hyvää sellaista. Sokkotestissä Karhun ylivoimaa hehkuttavalla on aika tehtävä löytää lempparinsa muiden peruslagereiden joukosta. Haaste: Pyydä kaverisi/tuttusi kaatelemaan esim. 6 eri Suomi-lageria laseihin (Koff, Karjala, Karhu, Lappari, Olvi(n Sandels)...). Istu itse pussi päässä (tai ole toisessa huoneessa piilossa), niin jää värivinkit näkemättä. Kun oluet on kaadettu, niin pussi pois päästä, jotta juominen helpottuu ja koita maistelemalla selvittämään missä lasissa on mitäkin. Samalla voit sitten pisteytellä oluita.

Juokaa pienpanimoiden tuotteita (poislukien Nokian panimo, jonka tuotteet ovat ihan kuraa), ovat maistuvaisempia tai edes Nikolaita. Pienpanimotuotteiden juominen on lisäksi isänmaallista, ne ovat oikeasti suomalaisia eivätkä isojen ylikansallisten yritysten osia kuten Sinerbrychoff ja Hartwall.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
SergeiK kirjoitti:
Pee kirjoitti:
Niinhän se on, että laatu maksaa. Porin Karhu on Suomen - ja ehkäpä myös maailman (kaikkia en ole maistanut) - ylivoimaisesti paras olut, joten erittäin tyytyväinen on oltava, ettei se sukupuuttoon taida kuollakaan.
Jos Porissa valmistettu Karhu on sitten maailman ylivoimaisesti paras olut, niin sittenhän se voi olla hinnaltaan maailman kalleinta olutta. Niinhän se on, että laatu maksaa ja silloin laadultaan ylivertaisesta tuotteesta voidaan pyytää käypä hinta. Ei Ferrariakaan saa Mondeon hinnalla. Vai mitä, Pee?

Niin, se on siis minun mielestäni maailman parasta olutta. Minä en kuitenkaan olueiden hintoja määrittele.

Jos globaali mielipide on joskus sama minun kanssani, saattaa Porin Karhusta tosiaan tulla maailman kalleinta olutta. Sitten ostan joko sitä, jos rahani riittävät, jotain muuta merkkiä tai en juo olutta enää ollenkaan. Yksinkertaista.

Mitä makueroihin Porin ja Keravan Karhun välillä tulee, niin ainakin minun suussani ero on huomattava. Siinä missä Porin Karhu on parasta olutta mitä koskaan olen juonut, on Keravan Karhu pikemminkin lähempänä huonointa, vaikkei toki sentään kaikista pahinta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Major Julli kirjoitti:
Olin samaa mieltä kunnes Tanskassa asuessani huomasin että muovipullo on itseasiassa ihan jees juttu. Eihän limsaakaan kukaan enää kaipaa lasipulloihin.
Tanskassa olutta myydään muovipulloissa?

Olut maistuu jo muovituopista riittävän kamalalta ja lämpenee siinä erittäin nopeasti... mitähän muovipullo mahtaa tehdä kyseiselle juomalle? Kammottavaa ajatellakin.Tietääkseni oluen maku kun huononee huomattavasti, jos sitä säilytetään muoviastiassa. Muovin voimakas lämpeneminen ei voi olla vaikuttamatta juoman makuun ja laatuun.

Ei oikeasti voi olla, että muovipulloihin aikovat lykätä oluen, prkl. Siirryn sitten pelkästään tölkkeihin!

Edistys on paskaa toisinaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ted Raikas kirjoitti:
Tanskassa olutta myydään muovipulloissa?

Olut maistuu jo muovituopista riittävän kamalalta ja lämpenee siinä erittäin nopeasti... mitähän muovipullo mahtaa tehdä kyseiselle juomalle? Kammottavaa ajatellakin.Tietääkseni oluen maku kun huononee huomattavasti, jos sitä säilytetään muoviastiassa. Muovin voimakas lämpeneminen ei voi olla vaikuttamatta juoman makuun ja laatuun.

Myydään myydään, siis normaalia kovemmassa muovipullossa, ja vieläpä kätevällä smurffikorkilla! Tanskassa pantu Tuborg ja Carlsberg maistuvat loistavalle myös muovissa, erittäin loistavalle, eli kyllä homma toimii muovissakin.

Lämpimänähän nyt olut kuin olut on kuraa.
 

Rukkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän oluen myynti käsittääkseni tulee tapahtumaan kasvavin määrin tölkeissä... JOS joku rupeaa noissa muovipulloissa olutta myymään erityisesti olen hämmästynyt... Eräs myyntijohtaja muistaakseni Hartwallilta totesi n. vuosi sitten ettei olutta voida vielä ainakaan vähään aikaan ryhtyä myymään muovipullossa useista eri syistä, eli eiköhän ne muovipullot ole vielä vähän aikaa poissa hyllyiltä... Jos siis ikinä tulevatkaan... Siis massiivisina erinä... Siinä muodossa minkä me suomalaiset muovipullona käsitämme... Eli siis muoviseos olisi jotain aivan muuta kuin esimerkiksi powerade/gatorade pulloissa.
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
Eikös joskus 1995 tai 1996 ollut joku jouluolut 1 litran muovipullossa? Näin ainakin muistelisin.
 
Viimeksi muokattu:

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jostain luin/kuulin, että muovipullot, ruskeatkin, päästäisivät liikaa valoa lävitseen, joten oluen laatu kärsisi sen vuoksi. Siksi panimot eivät ole siirtyneet muovipulloihin. (Pahoittelut, jos asia on jo aiemmin mainittu.)

Isse join 1990 -luvun puolivälin jälkeen Koffin jouluolutta ruskeasta litran pullosta (muovisesta), mutta enpä huomannut eroa lasiseen.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
KPL kirjoitti:
Makuasioita, mutta ei suomalainen olut pääse lähellekään jotain tsekkiläistä olutta tai vaikka weissbieriä.

No, hiukan pitää selventää väitettäni, tarkoitin että suomalainen peruslager hakkaa nämä halvalla tehdyt halpislitkut, joita suinkaan eivät ole paikalliset laatuoluet. Ja ne laatuoluetkin ovat verotussyistä huomattavasti suomalaista peruslageria halvempia.

Muovipullosta sen verran, että ensimmäisen six-packin kohdalla oli hiukan epätodellinen olo, onko tämä edes olutta ollenkaan? Pienen totuttelun jälkeen siihen muoviin tottui ja muutaman kuukauden päästä ihmetteli jo mikä ihmeen järki on olutta lasipulloihin lantrata. Lasi toki eristää paremmin kuin muovi, joten olut säilyy paremmin tarjoilulämmössä, mutta asianmukaisessa ympäristössä tällä ei ole mitään väliä.

Valon läpäisyteoriaa pidän hiukan huuhaana, jos se olisi ongelma voitaisiin käyttää läpinäkymättömiä muovipulloja. Joka tapauksessa ymmärrän hyvin tämän skeptisyyden, koska aivan samalla tavalla itsekin ajattelin. Ehkä nopeaan myöntymiseen ajatukselle vaikutti myös se, että asuin Carlsbergin panimon naapurissa ...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Major Julli kirjoitti:
Muovipullosta sen verran, että ensimmäisen six-packin kohdalla oli hiukan epätodellinen olo, onko tämä edes olutta ollenkaan? Pienen totuttelun jälkeen siihen muoviin tottui ja muutaman kuukauden päästä ihmetteli jo mikä ihmeen järki on olutta lasipulloihin lantrata. Lasi toki eristää paremmin kuin muovi, joten olut säilyy paremmin tarjoilulämmössä, mutta asianmukaisessa ympäristössä tällä ei ole mitään väliä.

Olut on maistunut harvemmin paremmalta kuin niinä kertoina kun hyppäsi Tanskassa junasta ihan minä vuorokauden aikana tahansa ja haki näistä 24h-kioskeista huurteisen sixpäkin Tuborgia tai Carlsbergia "smurffilimsojen" vetokorkilla, se oli käytännöllistä ja hyvää, ja sitten suunnisti komeaan puistoon joita riitti myös.
 

Baawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
zamuel kirjoitti:
Haaste: Pyydä kaverisi/tuttusi kaatelemaan esim. 6 eri Suomi-lageria laseihin (Koff, Karjala, Karhu, Lappari, Olvi(n Sandels)...). Istu itse pussi päässä (tai ole toisessa huoneessa piilossa), niin jää värivinkit näkemättä. Kun oluet on kaadettu, niin pussi pois päästä, jotta juominen helpottuu ja koita maistelemalla selvittämään missä lasissa on mitäkin. Samalla voit sitten pisteytellä oluita.

Juokaa pienpanimoiden tuotteita (poislukien Nokian panimo, jonka tuotteet ovat ihan kuraa), ovat maistuvaisempia tai edes Nikolaita. Pienpanimotuotteiden juominen on lisäksi isänmaallista, ne ovat oikeasti suomalaisia eivätkä isojen ylikansallisten yritysten osia kuten Sinerbrychoff ja Hartwall.

On muuten tullut tehtyä kyseisen tapainen testi joskus, ja onnistuin erottamaan useankin olutlaadun.. Mutta nykyään en vastaavaan uskoisi pystyväni enää... Pienpanimoiden tuotteissa voi olla todella hyviäkin tuotteita, hinta on samaa luokkaa yksittäispulloissa kuin isoilla firmoilla, mutta 12päkki tarjouksia ei niiltä odotakaan..Kannattaa ainakin maistaa, ennen kuin teilaa ne..
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäs on muuten tuon Porissa tehdyn Karhun levinneisyysalue? Viime kesänä en ainakaan löytänyt Rauman lähellä olevalta huoltikselta (abc?). Ja onkos siitä mitään hajua poistuuko p merkki kokonaan kun pullotus suoritetaan kokonaan keravalla?
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Tämä ketjun innoittamana ostin paikallisesta Prismasta kaksi pulloa Karhua. Toinen P-merkinnällä ja toinen K.

Minun näkemättäni puoliso kaatoi näistä pulloista neljään lasiin jotka numeroitiin, kaksi lasillista kumpaakin.

En pystynyt tekemään eroa näissä lasillisissa edes sen vertaa että olisin osannut nimetä mikä lasi oli minkäkin pari, eli ristiin meni.

Kaksi vuotta sitten nimesin neljä kotimaista teollisuuslageria kahdeksasta oikein sokkotestissä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän päivän Hesarin artikkelissa mainittiin, että osa Porissa pannusta Karhusta pullotetaan Keravalla ja päin vastoin. Eli P- tai K-kirjain välttämättä kerro tekopaikkaa. Omalta osaltaan todistaa taas sitä, että kotimaisten "bulkkilagerien" makuerot syntyvät vain korvien välissä.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oluen valmistus jatkuu vielä porissa, mutta kuinka kauan?

Ihmeen pitkään se on jatkunut karhun ansiosta.

Hartwall ja Sinerbrychof ovat syöneet panimot. Lappeenranta, Tampere, Lahti, Turku nyt ainakin tulevat mieleen.

Lainaus toisesta foorumista:

agentti013 porilaiset.comissa kirjoitti:
Lahdessa Mallasjuoma Oy sijaitsee keskellä kaupunkia, kirkkopuiston kupeessa. Kun keskiolut vapautui tarvitsi Malski äkkiä tilaa. Se osti naapurissa sijaitsevan ison, uudehkon koulun, rakennutti toisen koulun kaupungin reunalle. Lanseerasi uuden Lahden Sinisen, 7 Veljestä, Erikoisolut...Sitten tuli Hartwall.....
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
korkki kirjoitti:
No miksi sitten epäilit etten minä tietäisi, kun jonkin verran on tuostakin tullut opiskeltua, kiitos hyvin suuren oluenystävä teknillisen kemian opettajan. Ja lisäksi on tullut jokusen kerran vierailtua Porin Oluen tehtaallakin.

EDIT: Ja siinä on ihan oikeasti iso ero kuljetetaanko olut 8%:na vai 4,5%:na silloin kun volyymit ovat oluttehtaan luokkaa.
Olisit pitänyt korvat ja silmät auki siellä tehtaalla, niin ei tarvisi ihan paskaa täällä jauhaa, väittäen vielä tietävänsä asioista.

Puolen minuutin Googlella esim. tuo: http://www.mallastupa.com/abc/valmistus.html , kun en löytänyt nyt tähän hätään kotoa kirjaa missä asiasta olisi ollut parempaa lainausta. Perusasiat haltuun tuosta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kantavierre
Siinä kantavierteestä selvennys. Toki tuota roudataan ympäriinsä Suomea ja paikan päällä lisäillään vettä, hyvää tulee. Kristus...
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Niin, onhan makuasia sanoi koira, kun pallejaan nuoli. Eli joku huomaa selkeän eron Karhuissa, joku ei. Itse kyllä huomaan. Porilainen yksinkertaisesti ei ole niin karvaanmakuista.

En tiedä onko tehtaan, tai nyt voidaan sanoa entisen, alla olevalla hautausmaalla mitään osaa arpaa Porin Karhun makuun... Kummitusjututhan ovat ihan legendaarisia Porin Oluessa!

Kesätyöpaikka meni sitten alta. Useana kesänä Koffilla olleena vetää kyllä vihaiseksi. Firmassa on vakituisena usea nuori tahi nuorehko työntekijä, joten senkin takia ei mikään maailman parhain uutinen. Mukava uutinen sen jälkeen, kun kesän jälkeen tosiaan kaikki, myös kesätyöläiset, palkittiin.

Ime sykkivää Kerava..
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Footless kirjoitti:
Olisit pitänyt korvat ja silmät auki siellä tehtaalla, niin ei tarvisi ihan paskaa täällä jauhaa, väittäen vielä tietävänsä asioista.

Ei tainnut pysyä korkki kiinni korkin vierailun aikana. Minulle ainakin ollessani Carlsbergin tehtailla tarjoiltiin vasta kierroksen jälkeen.

EDIT:typo
 
Viimeksi muokattu:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Padis kirjoitti:
Mikäs on muuten tuon Porissa tehdyn Karhun levinneisyysalue?
Kyllä sitä ainakin pääkaupunkiseudun kaupoista saa. Useimmiten niin, että pienet irtopullot koreissa ovat Porista. Muutamaan otteeseen olen törmännyt myös Porissa tehtyihin mäyriksiin.

Moto kirjoitti:
Tämän päivän Hesarin artikkelissa mainittiin, että osa Porissa pannusta Karhusta pullotetaan Keravalla ja päin vastoin. Eli P- tai K-kirjain välttämättä kerro tekopaikkaa.
Phoh. Veikkaan, että kyse on ollut jostain tuotannon tasauksista, jotka ovat normaalitilanteeseen nähden poikkeustapauksia. Nautiskelija vetää tietenkin sen päätelmän, että tavara ei ole tasalaatuista.

Kahden oluen jälkeen makueroa ei varmaan sitten enää huomaakaan.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Muutamia tosiasioita pojille oluesta ja sen valmistuksesta:
Jos halutaan oluen alkoholitilavuusprosentiksi tuo yleisin 4,6%, niin oluen kantavierreväkevyys on 10,60%, ns A-oluella tuo prosentti on 12,50.
Kun panimoteollisuus tankkitilan käytön haluaa maksimoida, niin tuo kantavierreprosentti jota käytetään, on tuo korkeampi, sillä käymisessä saatu alkoholiprosentti on vain hieman yli myytävän A-oluen ja suodatuksessa se laimennetaan hapettomalla vedellä haluttuun arvoon. Suodattamatonta olutta, tai etenkään jotain erittäin vahvaa (jota ei edes valmisteta) ei siis kuljeteta mihinkään, vaan tuote on valmista astioitavaksi.

Pääkäymisaika oluella on normaalilla tankkikäymisellä 6-8vrk, kiireaikana on mahdollista käyttää immobilisoitua hiivaa ja jatkuvaa käymistä putkessa, tällöin käymisaika on parhaimmassa tapauksessa vain runsaan vuorokauden.

Jälkikäymis/kypsymisaika oluella on 2 viikkoa, jos oluen lämpötila tankissa on 8 celssiusastetta, jos lämpötila on 4 astetta on kypsymisaika yli 4 viikkoa.
Jos olut kypsymisen jälkeen ns. kylmästabiloidaan, eli sen lämpötila pudotetaan -1,5 asteeseen, tuo se valmistumisaikaan 2 vrk lisää.
Tuon jälkeen olut on valmista suodatettavaksi, ja sen jälkeen astioitavaksi, stabiloimaton olut pastöroidaan suodatuksen yhteydessä.
 

R0kMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, HIFK, Newcastle
Heti kun Porista viedään karhu, Ässät ja seisomakatsomo, niin muutan Raumalle. Kun tänään nappailette viimeisiä Porin oluita, allekirjoittakaa samalla:

EDIT. Sääntöjenvastainen linkki poistettu. Kirjoittaja kuittaa samalla varoituksen asiasta.

teidänkin ystävänne,

moderaattoritiimi
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Padis kirjoitti:
Mikäs on muuten tuon Porissa tehdyn Karhun levinneisyysalue?
Ainakin kaikki puolen litran lasipullot ovat Porista peräisin. Varmaan poistuvat nuokin kokonaan, kun pullotus Porissa loppuu.

Kaiken järjen mukaan voisi kuvitellä, että pikkupulloja viedään Porista lähinnä lounais- ja länsi-Suomeen, ja Keravalta sitten muualle.

Tuohon makueroavaisuuteen Porin ja Keravan Karhujen välillä voisin kommentoida sen verran, että tuskin eroja löytyy niin paljon, että normijamppa ne maistaisi. Lähinnä siihen, miten kaljan aistii, vaikuttavat mielikuvat ja tunnesiteet. Suurimpaan ääneen porilaista Karhua täällä ovat ylistäneet paikkakuntalaiset, joilla ko. keppanaan on varmasti muita enemmän tunnesiteitä. Jos olet jo ennakkoon, päättänyt, että toinen kalja on paskaa ja toinen hyvää, niin varmasti myös aistit ne sellaisina.

Sääli se toki on meikäläisenkin mielestä, että Porin panimo suljetaan, mutta ei voi mitään. Markkinavoimat jylläävät.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moto kirjoitti:
Tämän päivän Hesarin artikkelissa mainittiin, että osa Porissa pannusta Karhusta pullotetaan Keravalla ja päin vastoin. Eli P- tai K-kirjain välttämättä kerro tekopaikkaa. Omalta osaltaan todistaa taas sitä, että kotimaisten "bulkkilagerien" makuerot syntyvät vain korvien välissä.

Tuo on aika hauska fakta. Voin kuvitella tilanteen jossa heiluttavat veturimiehet ensin tuhlaavat aikaansa nyppien S-marketin koreista P-merkittyjä Karhuja, ja sitten illalla elvistelevät "vähemmän sivistyneille" kanssajuopoilleen kuinka porilainen Karhu on niin pirusti parempaa.

Sokkotesti olisi näille tietäjille paikallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös