Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Porilainen Karhu kuolemassa sukupuuttoon

  • 18 456
  • 111

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Suru-uutinen tullee tosiasiaksi muutaman vuoden sisällä. Porilainen Karhu-olut kohtaa vahvempansa, ja suuri paha metsästäjä kaataa sen kuolemaan.

Tanskalaisen Carlsbergin mahtiomistuksessa olevista 14:sta eurooppalaisista panimolopetuksista yksi koskenee myös Porin tehdasta. Aluksi Sinebrychoffin Mikael Aro kiisti kyseisen asian, mutta eilen henkilökunta sai kuulla omassa tiedotustilaisuudessaan toisenalaista tietoa. Mitään varmaa ei julkisuuteen ole herunut, mutta sen verran voidaan huhuilta repiä siipiä, ettei Poriin tule tölkkilinjaa, vaikka sellaisesta oli jossain vaiheessa juttua, eikä Porin tehdas varmaankaan jatkane kuin pari-kolme vuotta enää.

Markkinaluvuiltaan ylivoimainen Karhu-olut, se perinteinen porilainen siis, kuolee näillä näkymin 2007-2008 paikkeilla. Julistakaamme suruliputus, sekä nauttikaamme porilaisesta Karhusta vielä niin kauan kuin se on mahdollista. Pian on liian myöhäistä.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Niin nousee nöyrä kansa...

Barrikaadeille ei enää nousta aatteen puolesta, mutta olut sentään nostattaa ihmisiä. Tämäkin nuori opiskelija protestoi vahvasti Karhun "ulkoistamista" vastaan. PERKELE! ei noin saa tehdä. Missä tulevat lyseolaiset sitten saavat oluenhajua?

Ihan oikeasti, lapset. Ei näin. Karhu on ainoita hyviä asioita, joita tulee Porista ja imagonkin kannalta tärkeää.
Tiedän muutamankin vanhan parran (luultavasti noin parisen sataa Porissa), jotka eivät juo muuta kuin PORIN olutta.

Imekää se Kerava jo perseeseenne.
 

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Jurvanen kirjoitti:
Ihan oikeasti, lapset. Ei näin. Karhu on ainoita hyviä asioita, joita tulee Porista ja imagonkin kannalta tärkeää.
Tiedän muutamankin vanhan parran (luultavasti noin parisen sataa Porissa), jotka eivät juo muuta kuin PORIN olutta.
Eivätkös Porin Jazzit ole myös hyvä asia?
No, ei sentään, onhan tämä ikävää, kun perinteinen porilainen karhu on kuolemassa sukupuuttoon, pitäisiköhän se rauhoittaa tai jotain? No TOTTA HELVETISSÄ pitäisi rauhoittaa, ei perinteitä saa tuhota. Meikäläisenkin mielestä löytyy monta muistikuvaa, kun itse istun pikkunassikkana keittiömme pöydällä seuraamassa, kun isäukko vetelee pikkukrapulan jatkoksi Karhu-olutta. Ja näin krapulaan saatiin lisäaromeja porilaisella oluella.
Arnold kirjoitti:
eikä Porin tehdas varmaankaan jatkane kuin pari-kolme vuotta enää
Mitä helvettiä!!! Minä vaadin, että sen pitää jatkaa toimintaansa vielä ainakin neljä vuotta. Olisin nimittäin silloin 18-vuotias ja pääsisin näin maistelemaan aromirikasta Porin ikiomaa Karhua...
 

#104

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tarkoittaako tämä sitä, että Porin panimon myötä ei Karhua tehdä kuin Keravalla, jossa käsittääkseni sitä myös pullotetaan ? Ja se on litkua se. On siinä ero. Ei se tunnu oikealta juoda Porin Karhua joka siis näillä näkymin -07-08 jälkeen valmistetaan Keravalla ?
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Älkää halveeratko olut-nimikettä, vaan käyttäkää näistä elintarvikeliikkeissämme myynnissä olevista vetisistä litkuista mieluummin "kalja"- tai "oluenkaltainen tuote" -nimikkeitä.
 

JanJ

Jäsen
Slite kirjoitti:
Älkää halveeratko olut-nimikettä, vaan käyttäkää näistä elintarvikeliikkeissämme myynnissä olevista vetisistä litkuista mieluummin "kalja"- tai "oluenkaltainen tuote" -nimikkeitä.
Älkää noteeratko näitä mukahauskoja jälkeenjääneitä joiden mielestä ainoa olut on joku vitun kitkerä tsekkiläinen muotikura.

Paska homma jos ainoa kotimainen olut loppuu. Keravan terässammiokilju on kaukana oikeasta Karhusta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Todella ikävä uutinen. Itse aina kaupassa kyttäilen ja etsin Karhujen seasta mieluiten ne Porissa pullotetut helmet.

Tälläistä tämä nykymeno on... perkule! Tehdään pojat niin, että kerätään kolehti ja ostetaan se Porun pullottamo ja jatketaan sen oikean Karhun valmistusta!
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Karhu on eestissäkin ihan hyvänä tunnettu olut-merkki. Vaikka aiheeseen ei juttu kuulukkaan niin on se kerrottava, aikanaan tuli uusi olutmerkki markkinoille (60-lukua) jonka nimi oli Pohjanpoika, se yllätti suosiollaan kaikki ja alkoi valtaamaan markkinoita ympäri suomea todella kovalla vauhdilla, silloin oli vielä pienpanimoita todella paljon ja kilpailu näiden kesken tietenkin kovaa.

Joku kilpailija kuitenkin laittoi huhun liikkeele että panimomestari oli hukkunut olut sammioon, sen jälkeen alettiin puhumaan "raato" oluesta, myynti romahti eikä sitä saatu enää millään nousemaan. Firma yritti kaikkensa ja laittoi panimomestarin kuvan lehteen ja siihen tekstin "tässähän minä olen, enkä ole mihinkään hukkunut" ei auttanut tämäkään.

Surullinen kuitenkin olen vanhan ja hyvän olutmerkin katoamisesta Porista, lyhyesti sanoen huonoakin huonompi juttu.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Thoke kirjoitti:
Eivätkös Porin Jazzit ole myös hyvä asia?
No ei oikeastaan. Vaikka meneekin vähän ohi aiheen. Kallista on kaikkialla silloin. Ihmiset toki ihan pro ja jatsikatu ihan kiva, mutta hinnat on niin helvetin kovat, että ei kiitos.
Nuoremman räkäpääsukupolven edustajana totean, että Jatsit eivät ole festarit, vaan rikkaiden ihmisten piknikki. Sinne mennään punaviinipullon ja juustovalikoiman kanssa kuuntelemaan rauhallista soitantoa kovilla hinnoilla.

Nooh. Opiskelija on hiljaa ja elämällä on tapana olla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
JanJ kirjoitti:
Älkää noteeratko näitä mukahauskoja jälkeenjääneitä joiden mielestä ainoa olut on joku vitun kitkerä tsekkiläinen muotikura.

Paska homma jos ainoa kotimainen olut loppuu. Keravan terässammiokilju on kaukana oikeasta Karhusta.

Kommentoit toisen heittämää juttua huonoksi ja sen jälkeen väität, että Keravalla valmistetussa ja Porissa valmistetussa tuotteessa olisi jotain eroa.

Aivan vastavaa toimintaa kuin "tsekkiläisen muotikuran" ylistäminen ylistämisen takia.
 

JanJ

Jäsen
pernaveikko kirjoitti:
Kommentoit toisen heittämää juttua huonoksi ja sen jälkeen väität, että Keravalla valmistetussa ja Porissa valmistetussa tuotteessa olisi jotain eroa.
Oho. FF-kamut tulee apuun.
No mutta faktahan on että niissä on aika pirusti eroa. Vai meinaatko että kun tehdään eri välineillä eri tavalla, se ei tuo mitään muutosta lopputulokseen? Onko tumma suklaa ja vaalea suklaa sama asia? Miksi väännän taas rautalankaa trollille joka vastaa "ehdin nähdä"?
 
Suosikkijoukkue
TPS
pernaveikko kirjoitti:
sen jälkeen väität, että Keravalla valmistetussa ja Porissa valmistetussa tuotteessa olisi jotain eroa.

Ottamatta kantaa väittelyynne, on todettava että Porin ja Keravan Karhuissa on todella iso ero. Kaikki kenen kanssa olen jutellut, jättävät Keravan Karhut väliin ja ostavat jotain muuta merkkiä. Keravan tökötti on aivan kamalan makuista.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
JanJ kirjoitti:
Oho. FF-kamut tulee apuun.
No mutta faktahan on että niissä on aika pirusti eroa.

Voisin väittää itseäni, jonkin sortin asiantuntijaksi, mitä tulee oluen juontiin ja maistelemiseen. Siihen nojautuen todistan oman kokemuksen perusteella nimim. JanJ:n väitteen paikkansapitäväksi. Kyllä tulee aina kurkattua, onko Karhu porilaista, koska sehän on parasta. Menettelee myös Saku ja Iisalmi, mutta Karhu on parasta ja on valitettavaa, jos Porin tehdas lopetetaan.

Olisiko aika pro karhu liikkeen?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
JanJ kirjoitti:
Oho. FF-kamut tulee apuun.
No mutta faktahan on että niissä on aika pirusti eroa. Vai meinaatko että kun tehdään eri välineillä eri tavalla, se ei tuo mitään muutosta lopputulokseen? Onko tumma suklaa ja vaalea suklaa sama asia? Miksi väännän taas rautalankaa trollille joka vastaa "ehdin nähdä"?

Mikä FF-kamu? En lue ko. palstaa, enkä kirjoita sinne, jos sitä meinaat.

No, kuitenkin. Välineet ovat varmasti eri, mutta eiköhän ne silti ole samaa sarjaa? En vain pysty uskomaan, että toisessa kaupungissa tehtäisiin eri reseptilläkin (eri tavalla). Eiköhän molemmissa tehtaissa ole tarkat ohjeet ja samanlaiset välineet, että Karhusta saadaan Karhua.

Valkoinen ja tumma suklaa ei tietenkään ole sama asia, mutta senhän sinä jo tiesitkin.

Tässähän olisi taas oiva paikka sokkotestille. Laitettaisiin 20 pulloa riviin ilman etikettiä ja maistelija saisi itse korkata kylmän Karhun. Laitettaisiin ne kaikki vaikka samaa keravalaista. Siltikin maistelija erehtyisi sieltä täältä sanomaan, että missä välissä onkin sitä aitoa porilaista. Varmaan sanoisi vielä jostakin pulloparista, että maista nyt itsekin.
 

JanJ

Jäsen
pernaveikko kirjoitti:
Tässähän olisi taas oiva paikka sokkotestille.
Ero on sen verran selkeä että ei tarvitse testailla sokkona.

Muistaakseni hehkutit aikanaan ff:ää ja siellä jollain nimimerkillä lätkytit.
Hyvin sulla on ainakin tavat hallussa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
En olisi ikinä uskonut, että voisin pitää minkä tahansa porilaisen asian puolta, mutta kai se pitää.

Porin ja Keravan Karhut on oikeasti aivan eri asia. Pori on maultaan paljon parempaa. Sen kummemmin en osaa asiaa perustella, koska en tiedä oluen valmistuksesta ja tehtaiden rakenteesta sen enempää kuin NASA:n Floridan tukikohdasta. Mutta on se porilainen vain parempaa.

Mikäli Porin tehdas lopetetaan, jollekin suomalaiselle sijoittajalle tulee todella hyvä mahdollisuus aloittaa pienen, mutta aktiivisen piirin kautta uusi olutmerkki. Jo pelkkä nimi "Aito porilainen" myisi varmasti. Tehtaan henkilöstö jäisi varmasti suureksi osaksi mielellään töihin vanhaan ja tuttuun panimoon. Samoin tietotaito siitä, mikä tekee Porin Karhusta Suomen parasta olutta oletettavasti jäisi taloon. Kellään muutamaa ylimääräistä miljoonaa?
 

JanJ

Jäsen
E kirjoitti:
Mikäli Porin tehdas lopetetaan, jollekin suomalaiselle sijoittajalle tulee todella hyvä mahdollisuus aloittaa pienen, mutta aktiivisen piirin kautta uusi olutmerkki. Jo pelkkä nimi "Aito porilainen" myisi varmasti. Tehtaan henkilöstö jäisi varmasti suureksi osaksi mielellään töihin vanhaan ja tuttuun panimoon. Samoin tietotaito siitä, mikä tekee Porin Karhusta Suomen parasta olutta oletettavasti jäisi taloon. Kellään muutamaa ylimääräistä miljoonaa?
Niin, Porissa on valmiit vuosia toimineet tuotantotilat, logistiikka- ja muut asiat toimii jne. Ja parisataapäinen valmis henkilökunta. Kelpais suoraan vaikka Newcastlelle, Olville tai jopa Laitilan virvoitusjuomatehtaalle. Toivotaan jatkuvuutta. Vähän kuin Turun Sinappi katosi Ruotsiin, niin niillä vehkeillä ja reseptillä aloitettiin tekemään Auran sinappia. Nykyinen Turun Sinappi tehdään jauheesta, kun taas Aura tehdään sillä samalla kivipyörällä jolla murskataan sinapinsiemenet. Tässä muuten pernikselle tms(?) vinkkiä että valmistustavoissa voi olla eroja...
 

Mitchner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olkku kirjoitti:
Olisiko aika pro karhu liikkeen?

Olisi.Voihan vittu jos Karhu menetetään. Mikä olut sen jälkeen voisi tulla suosikiksi. Ennen Karhua otin Lapin Kultaa, jota ei enää tule ostettua juuri ikinä.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Mitchner kirjoitti:
Olisi.Voihan vittu jos Karhu menetetään. Mikä olut sen jälkeen voisi tulla suosikiksi. Ennen Karhua otin Lapin Kultaa, jota ei enää tule ostettua juuri ikinä.

Ei kun perustamaan. Arska voisi ottaa veturinvastuun, kun kerran on läheltä asiaa seurannut. pro porinkarhu on polkaistu käyntiin.

Ps.meiltä ette karhua vie.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
pernaveikko kirjoitti:
No, kuitenkin. Välineet ovat varmasti eri, mutta eiköhän ne silti ole samaa sarjaa? En vain pysty uskomaan, että toisessa kaupungissa tehtäisiin eri reseptilläkin (eri tavalla). Eiköhän molemmissa tehtaissa ole tarkat ohjeet ja samanlaiset välineet, että Karhusta saadaan Karhua.

Jokainen joka yhtään tuntee elintarvikealaa (olut on elintarvike!) tietää, että eri laitteilla tehdyistä tuotteista tulee yleensä hieman eri makuisia, vaikka resepti olisi täysin sama. Tämä pätee sekä silloin, kun jonkun tuotteen valmistus siirretään toiseen tehtaasee, että silloin kun vanhassa tehtaassa vaihdetaan laitteet uusiin. Itse tunnen parhaiten tilanteen Fazerilta, jossa käytiin voimakasta sisäistä keskustelua Ranuan tehtaan lakkautuksen yhteydessä, kun tuotantoa siirrettiin Lappeenrantaan.

Karhu oli sen verran suosittu olut nuoruuteni kaveriporukassa, että perustimme jopa urheiluseuran nimellä Karhut, vaikka kellään meistä ei ollut mitään tekemistä Porin kanssa.

Pro Karhu!
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Jos Karhu lähtee Porista on se koko suomen olutta juovan kansan tappio.
Järjestään kaikki merkit ovat menneet alaspäin uudistuessaan. Karmeimpana esimerkkinä KOFF.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tykki kirjoitti:
Pullotus päättyy, valmistus jatkuu uutisoitiin tänä aamuna. Pienempi paha valittu siis, ilmeisesti. Uskon, että Karhun menekki on tällä hetkellä niin suurta, ettei Keravan valmistuskapasiteetti riitä kattamaan kysyntää.

Toivottavasti tilanne jatkuu sellaisena että p-sarjanumeron olutta löytyy myös jatkossa. Panimoalalla aikoinaan työskennellyt työkaveri väittää, että Keravalla Koffin tehtaalla on oluen jälkikäyntiaikaa nopeutettu taloudellisista syistä huomattavasti, minkä takia sekä maku kärsii että oluessa on enemmän epäpuhtauksia, mikä taasen lisää krapulaa ja pahoinvointia aiheuttia ainesosia.

Lähitulevaisuudessa kuitenkin käy niin, että Porissa oluttehdas suljetaan. Tämän tapahtuessa toivottavasti löytyy tahoja jotka haluavat jatkaa oluen valmistusta ja pullotusta Porissa. Itse olen valmis maksamaan sellaisesta tuotteesta huomattavankin preemion.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Major Julli kirjoitti:
Lähitulevaisuudessa kuitenkin käy niin, että Porissa oluttehdas suljetaan. Tämän tapahtuessa toivottavasti löytyy tahoja jotka haluavat jatkaa oluen valmistusta ja pullotusta Porissa. Itse olen valmis maksamaan sellaisesta tuotteesta huomattavankin preemion.

...kuten on moni muukin. Itse oluenmyyjän ammatissa (vähän kuin baarimikko, muttei oikeasti osaa mitään) tulee päivittäin vastaan noin 10 henkilöä (noin sadasta asiakkaasta), jotka vaativat ehdottomasti Porin olutta. Hanatuote, vaikka onkin halvempi litroissa ja selvästi, ei kelpaa. Ja onhan noissa oluissa oikeasti makueroa Keravan ja Porin tuotteissa. Kyllä minä uskon, että oluen valmistus jatkuu porissa, jos Karhu täältä kaadetaan
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jurvanen kirjoitti:
...kuten on moni muukin. Itse oluenmyyjän ammatissa (vähän kuin baarimikko, muttei oikeasti osaa mitään) tulee päivittäin vastaan noin 10 henkilöä (noin sadasta asiakkaasta), jotka vaativat ehdottomasti Porin olutta. Hanatuote, vaikka onkin halvempi litroissa ja selvästi, ei kelpaa. Ja onhan noissa oluissa oikeasti makueroa Keravan ja Porin tuotteissa. Kyllä minä uskon, että oluen valmistus jatkuu porissa, jos Karhu täältä kaadetaan

Perskeles. Minä kun olen luullut että hanaolutkin on sitä parempaa matskua. Ilmeisesti terassilla maistuu hyvälle mikä vaan. Pullo ja tölkkikarhuissa makuero on huomattava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös