Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

PlayStation 4

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Gr8-8, 04.07.2012 klo 12.25.

 1. A Siente Jäsen

  Tämän kuun ilmaisista peleistä Disc Jam oli positiivinen yllätys. Pelin ideana on heittää kiekko vastustajan päätyyn. Oon tätä nyt pari tuntia pelannu ja ihan hauskaa ollut. Eihän tätä nyt varmaan älyttömästi jaksa. Mutta ilmaiseksi peliksi varsin toimiva ja yksinkertaista ajanvietettä. Pelit kestää sen pari minuuttia kerrallaan, niin ei tarvitse liian pitkäksi aikaa jumittua.
   
 2. Velkopopovicky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki
  Voi olla että on kysytty jo aikasemminki, mutta sylkäsen silti ulos..
  Onko jollakin kokemusta tästä PS4 pro:n telakasta, millä konsolin saa pystyyn. Pystyykö pelaamaan levyltä pystyasennossa. Muistaakseni aikonaan testasin Xboxilla ja ei oikein pyörittäny levyä.
   
 3. jake styles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Itse käytän Prota vaaka-asennossa, mutta kyllähän tuon pitäisi toimia, ei niitä pystytelakoita muuten varmaan Sonyn itsensä toimesta edes myytäisi. En tiedä mitä versiota XBoxista olet käyttänyt (alkuperäinen, 360 vai One), mutta PS4:ssähän on vielä sekin että pelilevythän eivät käytännössä edes pyöri pelatessa, koska koko pelit asennetaan kiintolevylle ja ajetaan sieltä. Levyltä tarkistetaan vain käyttöoikeus peliin. Sikäli ei siis ole pelatessa juurikaan merkitystä sillä miten levy pyörii, paitsi tietysti pelin asennuksen aikana.
   
 4. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Itsellä Pro pystyasennossa (ei edes virallinen telakka - kannattaa vilaista vaikka Amazonista, epäviralliset paljon halvempia ja aika mekaaninen laitehan kyseessä) ja hyvin toimii. Ainoana huomiona, että ilma-aukot on sivuissa (eli siis pystyasennossa ylhäällä ja alhaalla) ja konsoli itsessäänkin toki tuottaa lämpöä, vaatii siis pikkuisen tilaa molemmin puolin sivuila pystyasennossakin ettei käy tuuletin liikaa huutamaan.
   
 5. The M Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Suht tuoreen PS4:n omistajalla olis pari kysymystä:

  -Mikä olisi hyvä kaukosäädin neloselle? Ensimmäiset googlausyritykset löysivät aika epämääräisen näköisiä kiinalaisrimpuloita?

  -Saako tuota "et voi ottaa screenshotteja" ilmoitusta pois? Ei ole aikomuksia sellaisia edes ottaa mutta kone päättää kuitenkin välillä semmoisesta muistuttaa syystä tahi toisesta.
   
 6. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Jos telkkari on vähänkään uudempi/ei hirveän vanha niin todennäköisesti tukee HDMI-CEC:tä (How to Enable HDMI-CEC on Your TV, and Why You Should - linkki siksi, että totta kai eri valmistajat haluaa kutsua tuota jollain muulla nimellä, kerta on yleishyödyllinen standardi), pleikkarin puolesta Ota käyttöön HDMI-laitteen siirtoyhteys | PlayStation®4 Käyttöopas - tämän jälkeen pleikkarin ohjaus onnistuu telkkarin kaukosäätimellä (ja vaikkapa jos laitat pleikkarin päälle niin telkku tajuaa laittaa itsensä myös päälle ja oikealle kanavalle).

  Lainaus:
  Ilmoitukset | PlayStation®4 Käyttöopas

  Edit: unohtui aiemmin - itsekin (varsinkin kun aktiivisesti vihaan sosiaalista mediaa) ajattelin etukäteen ettei sitä tule ikinä screenshoteja otettua, täysin turha nappi ohjaimessa. Mutta sittemmin jos tulee joku hassu bugi tms vastaan niin on niitä tullut arkistoitua omaksi iloksi, välillä lähetettyä kavereillekin (jakovaihtoehdot suoraan pleikkarista on vain valitettavan rajallisesti jos ei some innosta, joutuu USB:n kautta siirtämään). Ja nyt kun saa vielä oman screenshotin kotimenun taustakuvaksi niin mikä ettei. Ehkä et tästä itse innostu, mutta suosittelen silti tekemään vielä seuraavat asetukset:
  • Paina Share-nappia ohjaimesta, avautuu valikko (valikon sisältö alla englanniksi, mutta osannet löytää suomenkieliset vastineet)
  • Valitse "sharing and broadcast settings"
  • Sieltä ensin "share button control type", vaihdat tuohon "easy screenshots" (eli painamalla kerran share-nappia tulee screenshot, pitämällä pohjassa pääsee menuun)
  • Sitten "screenshot settings", vaihda sieltä "image format"iksi "PNG" (vievät enemmän tilaa, mutta ei tule ikäviä JPG-pakkaushäiriöitä)
  • Tämän jälkeen vielä tuolta ilmoitusasetuksista ota pois screenshot-notifikaatio, muuten voi käydä niin että jos noita ottaa useamman putkeen, osassa näkyy tuo ilmoitus
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2017 klo 16.31
 7. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Kiesus kun himottaa tuo uusin F1 mutts ei viitsi maksaa siitä yli 60e. Tulispa joku tarjous niin saisi hommattua, ilmeisesti aika kehuttu ja demo on mainio..
   
 8. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Onko fyysinen kappale poissuljettu, niitä saa kuitenkin neljänkympin pintaan?
  F1 2016, PS4-peli hinta 41€ | Hintaseuranta.fi
   
 9. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  On, muuten ostaisin, mutta oma konsoli ei jaksa lukea enää levyjä joten pitää ostaa Storesta enkä vielä jaksa ostella uutta konsoliakaan.
   
 10. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Tuolla näyttäisi olevan F1 2015 Storessa alennuksessa. Mitä eroa 2016 muutakuin kuskit? Itse pelaan ainoastaan offlineä. Pystyykö pelaamaan samalta ruudulta kaksinpelillä?

  Mites auton hajoamiset, onko hyvällä tasolla? Lähinnä jos ns osut rajusti seinään niin oikeasti hajoaa nätisti.
   
 11. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Osaako joku neuvoa, kun PS4 ei suostu käynnistymään. Eli kesken pelaamisen kone sammui ja nyt ei enää suostu heräämään. Virtajohdon kun irrottaa seinästä, kytkee takaisin ja painaa nappia kuuluu ääni ja sininen valo palaa sekunnin ajan. Muuten koneessa ei ole mitään eloa.
   
 12. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Mulla PS4 teki tuota, kun kuumeni liikaa. Käynnistyi toki jäähtymisen jälkeen, mutta kun imuroin ilmaritilät kunnolla pölystä ongelma hävisi. Toki, jos ei mitään elonmerkkejä jäähtymisen tai imuroinnin jälkeen osoita, niin jotainhan siellä varmaankin rikki on.
   
 13. Antton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rangers
  Lainaus:
  Tosiaan kannattaa ensimmäiseksi puhdistaa ilmaritilät pölystä. Lisäksi on hyvä varmistaa että PS4 on sellaisessa paikassa, että ilma pääsee hyvin kiertämään. Jos tämä ei auta, yritä käynnistää PS4 vikasietotilassa pitämällä käynnistyspainiketta pohjassa noin seitsemän sekunnin ajan (kuulet kaksi piippausta). https://www.playstation.com/en-gb/g...-system-stability/safe-mode-on-playstation-4/ Sonyn sivuilta lisää info vikasietotilasta.
   
 14. Tähtipakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Forza Kimi!
  Lainaus:
  Voipi tulla myöhässä tämä kommentti, mutta sanotaan silti.

  Iso ero on 2015 vs 2016. 2015 oli käytännössä pelkistetty versio 2016:sta ja ainoastaan ajotuntuma kestää jollain tavalla vertailun. Damage oli onneton, uraa ei voinut ajaa kuin yksittäisinä kausina oikealla kuljettajalla (vs 2016 ja omalla kuljettajalla kymmenen vuoden ura) ja tietokoneen ohjastamat autot tekivät vähän mitä sattuu. Viimeisintä ne toki tekevät tässä uudemmassakin, mutta onneksi hieman vähenevissä määrin.

  Ei varmaan kauaa mene, että 2016 on jälleen alelaarissa, kun pikkuhiljaa rupeaa tulemaan tietoa julki 2017:sta.
   
 15. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Ihan vain mielenkiinnosta, mihin tuotteeseen päädyit? Prisma/Cittari akselilla näköjään tarjonta on Macs-kaukosäädin. Merkistä en ole kyllä kuullutkaan. edit: Cittarissa olikin Pdp Snap Remote, joten vaihtelua löytyy. Ulkonäöltään tämä on kyllä hiutusen ehkä hienompi, tai ainakain PlayStationmaisempi.

  Itselläni Xboxilla heidän oma virallinen kaukosäätimensä, mutta ei siinä kyllä varsinaisesti laatu näy, kun painallukset menevät perille miten sattuu, johtuen tunnottomista näppäimistä. Ajattelinpa miten on kilpailijan puolella.

  Macs kaukosäädin ps4 - Prisma verkkokauppa
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2017 klo 06.10
 16. Jeppe_68 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Osaisko joku neuvoa, miten tuon plus-jäsenyyden sais PS4:seen ilman luottokorttia tai paypal-tiliä? Yks pojan kaveri oli säästänyt pitkään ja ostanut semmosen koodin jolla sai 20€ lompakkoon, mutta ei saa sillä ostettua plus-jäsenyyttä ilman em. tietoja. Koitin ite auttaa, mutta tunnin yrittämisen jälkeen meni hermo.
   
 17. PET Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko & Colorado
  Lainaus:
  Sony PlayStation Network Plus 12 kk PSN+ ‐jäsenyys – PlayStation Network – Pelit PS3 – Pelit ja viihde – Verkkokauppa.com tuolta voi ostaa (linkki vie verkkokauppa.com). Jostain muusta verkkokaupasta voi löytyä ilman postikuluja.
   
 18. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Voisikohan suoraan johonkin Sonyn tukeen yhteydenottaminen olla paras vaihtoehto, jos ei muuta löydy. Voivat sieltä kenties muuttaa tuon plussaksi. Jotain hiukan eriskummallista käytäntöä tuossa kyllä on, kun plus-aikaa ei myöskään voi ostaa luottokortilla ilman että se automaattinen uusiminen -ruksi on päällä. Oston jälkeen sen kyllä voi taas poistaa. Kerro sitten miten ratkaisitte ongelman.

  PETin ohje oli hiukan muihin juttuihin.
   
 19. HockeyIsLife Jäsen

  Lainaus:
  Noitahan saa kaupasta ostaa noita playstation plus -jäsenyyteen oikeuttavia koodeja. Taitaa olla kolmen kuukauden ja 12 kuukauden jäsenyydet ne vaihtoehdot. Nuo lompakon täyttöön oikeuttavat koodit ovat sitten erikseen, ja mikäli tuolla tilillään olevalla rahalla meinaa ostaa plus-jäsenyyttä, niin en kyllä tiedä onnistuuko mitenkään ilman noita luottokorttitietoja tai paypal-tiliä. Prepaid-tilauksissakin tuo autom. uusiminen on käytössä, jos sitä ei poista. Toki, jos lompakossa ei rahaa ole tuon uusimiseksi, niin eipä se sitä sitten uusi, mutta yleensä olen aina kyllä tuon napsauttanut pois käytöstä.

  Samoilla linjoilla siis nimimerkkien @stiflat ja @PET kanssa. Helpoiten hoituu, kun ostaa kaupasta tuon prepaid-koodin, ja jos haluaa tuolta storen kautta lompakossa olevilla rahoilla, niin varmaan kannattaa kysellä Sonyn tuelta hommasta. Itse aina noita prepaid-tilauksia käyttänyt, kun ole viitsinyt mitään tilejä tuonne linkittää.
   
 20. NiksuP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NJ Devils, Tappara, Hockey Canada, #87, Sasha #16
  Ainakin itse ostin joku aika sitten 12 kuukauden Plus-jäsenyyden ihan vaan Storen kautta, eikä tiliin ole linkattu Paypalia tai luottokorttia. Kaksi edellistä kertaa olen ostanut tuon koodin. En sitten tiedä, että oliko sillä vaikutusta asiaan, että tuota ostaessa edellinen tilaus oli vielä voimassa. Ei myöskään ollut automaattista laskutusta päällä. Kumma on, jos ei tosiaan toimi uudella käyttäjällä niin, että Storesta valitsee PS Plus ja sieltä Liity tai uusi tilaus. 3 kuukautta tuolla parillakympillä näyttäisi saavan. Sitten lisäksi on tuo 14 päivän ilmainen kokeilu.
   
 21. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Erikoiselta kyllä kuulostaa jos ne rahat siellä lompakossa jo ovat. Ei tosiaan ole itselle tuottanut koskaan mitään ongelmaa ostella lisää plussa-aikaa ilman luottokorttitietoja tahi paypalia.
   
 22. The M Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Projetki jäi vähän taka-alalle kun Persona 5 vei kaiken vapaa-ajan eikä oululaisista kivijalkakaupoista löytyny hypisteltäviä koekappaleita. Tuota Snap Remoteas en huomannu kun lähisittarissa kävin, pitänee katsoa seuraavalla kerralla tarkemmin.

  Sikäli outoa ettei neloselle saa kolmosen virallista kaukoa vastaavaa mutta ehkä useimmat ovat siirtyneet sitten yleiskaukosäätimiin.
   
 23. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  ...tai edelleenkin, jos telkkari on vähänkään uudempi niin HDMI-CEC ajaa asian paljon miellyttävämmin, itse ainakin tykkään mitä vähemmän kaukosäätimiä sen parempi (eli siis että telkkarin kaukosäätimellä hoituu myös pleikkarin ohjaus).

  Persona 5 pitäisi kyllä ottaa työn alle mutta fyysiset kopiot tuntuu olevan kiven alla. Kai sitä pitää kohta alistua ja maksaa se kymppi enemmän digitaalisesta versiosta.
   
 24. The M Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pitää varmaan paikkaansa ja olisihan tuo mukava saada kaukosäätimiä vähemmäksi pöydältä, mutta kun noita perhanan rahareikiä riittää niin pitää sinnitellä nykyisellä töllöllä.
   
 25. MainMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllähän PS4:lle on oma kake olemassa: Universal Media Remote for PlayStation®4 – PS4 Remote Control

  En tosin tiedä miksi tuota on kovin huonosti saatavilla. Ostin itselleni tuon työmatkalla Jenkeistä, ja kelvollisesti tuntuu toimivan.