Playoffs 2024 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (3.)

  • 152 142
  • 1 686

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Viime pelissä meni jatkoajan juuri ennen maalia tapahtunut korkea maila Kemiläiseen ohi, jos nyt meni jatkoilla estäminen ohi niin tasoissa on. Vaiko miten?
Mä veikkaan että 50% liigamaaleja edeltää jonkin tasoinen estäminen. Toivoisin että niin ei olisi, mutta estoliigahan tämä on.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Jos se on kiekollinen pelaaja (yrittää pesiskoppia) niin ei silloin estäminen ole. Niinkuin joku sanoi Heljangosta Simo Salmisen taklaukseen, että kiviä taskuun, niin voin sanoa samaa. Melkoinen kuoleva joutsen. Ei tämä ringetteä ole. Eikä se siihen ratkennut. Ratkesi Babtisten maaliin, jonka Kokko hörppäsi

Ja tosiaan, tuomari armosta Pelicans pääsi vielä jatkoilla koittamaan. Olihan se aikamoinen siiman anto tuomarilta Tapparan kolmannen erän yliluistelun jälkeen.

Mutta, hienot finaalit. Sunnuntaina jatku. Huomenna Nokia Arenalla soi joku humppa.
Oliko se Blind Channel? Näin uutisen missä luki "Blond Channel jyräsi Tapparan!". Upea Clickbait.
 

AwiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paksut kirjekuoret, Air Baltic
kun alat puhumaan omista rikkeistä, etkä vastustaja. En pidätä hengitystä.
Ainoa syy miksi tulin tuosta tilanteesta kirjoittamaan koska täällä taas perinteisesti hävityn pelin jälkeen itketään tuomareista.
Viime pelissä meni jatkoajan juuri ennen maalia tapahtunut korkea maila Kemiläiseen ohi, jos nyt meni jatkoilla estäminen ohi niin tasoissa on. Vaiko miten?
Olisi pitänyt keskiviikkona 3 sivua tulla kirjoittamaan tästä, mutta onneksi ei Tappara fanit vajoa vihujen tasolle
 

Hahmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Hahmo haikailee Witkowskin tai ylipäätään poliisin perään. Tosiasia on, ettei poliisit mitään rottailua estä, eikä tässäkään tapauksessa Luke W olisi todennäköisesti päässyt sanomaan Salmiselle yhtään mitään. Tällaisesta tempustahan ”pääsee” saman tien suihkuun ja koko sarjasta pihalle. Vai meinaatko että Luke menee sitten suihkuun perässä vai mikä juttu?

Ymmärrän, että joku kostoisku katsojana voi hieman lämmittää ja tyydyttää, mutta eipä noista mitään hyötyä kyllä ole, ei ennaltaehkäisevässä eikä oikein missään muussakaan mielessä.
En tainnut osata kirjoittaa niin, että ymmärtäisit. Enkä viitsi kyllä yrittää nyt enempääkään. En haikaile kostoa. Lue se juttu uudestaan vaikka useammankin kerran. Jos ei vieläkään aukea niin mieti vaikka tätä: jättikö Edmonton Gretzkyn pelikuntoisuuden varjelun ihan pelkkien tuomarien oikeudenmukaisten sanktioiden varaan vai ei. Ja jos ei, niin miksi. Kyllä se sieltä tulee, olen ihan varma.
 

axe

Jäsen
Molemmathan tuossa pyrkivät pelaamaan ilmakiekkoa kädellä, kunnes Somppi huomaa häviävänsä sen kamppailun ja ottaa vaan Horkyn kropan vastaan. Enemmänkin mää vertaisin tätä laitakamppailuun, jossa molemmat ottavat kontaktin toisiinsa jo ennen kuin pääsevät edes kiekolle. Edit: Paitsi ettei Horky tiedä ottavansa kontaktia.

 

taspmas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Örebro. Turisti liigakartalla.
Molemmathan tuossa pyrkivät pelaamaan ilmakiekkoa kädellä. Enemmänkin mää vertaisin tätä laitakamppailuun, jossa molemmat ottavat kontaktin toisiinsa jo ennen kuin pääsevät edes kiekolle.

Ilmeisesti sitä kiekkoa otetaan ilmasta kiinni työntämällä kaveria kunnolla alaselkään :D Nojoo, mennään eteenpäin
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En tykännyt siitä kolauksesta - enkä sen useista ihannoinneista täällä vaikka siis toki olikin vähintään puolivahinko - niin taivuin Tapparan puolelle, hyvin siis meni tämä peli.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä meiän sit pitäs täällä jatkoajassa tehä?
Myöntämään, että virheitä sattuu molempiin suuntiin, eikä näillä pitkässä juoksussa ole merkittävää vaikutusta lopputuloksiin.

Myöntämään myös, että tilanteet ovat monesti tulkinnanvaraisia. Joskus tulkinta on jostain näkökulmasta looginen, joskus taas ei ollenkaan. Ei tuomarit kuitenkaan tahallaan paskasti tai toista suosien vihellä.

Kaikilla faneilla on pahana tapana täällä poimia vain niitä omaan agendaan sopivia tuomarivirheitä, myös Tappara-faneilla. Kaikkien osapuolten pitäisi päästä pois tästä poterotaistelusta, jotta tuomaritoiminta voisi oikeasti mennä eteenpäin.

Tämä ”tuomarit suosii Tapparaa”-mantrakin on pitkälti mielestäni vahvistusharha, joka syntyy juurikin siitä, että vastustajan fanit poimivat omaan agendaansa sopivia virheitä hävitessään pelin. Vastustajan voittaessa pelin taas ne Tapparaan kohdistuvat tuomarivirheet (kuten vaikka viheltämättä jäänyt korkea maila Tampereen jatkoajalla) unohtuvat ihan kokonaan.

Koska useimmiten Tappara voittaa, niin ne vastustajan kärsimät mahdolliset tuomarivirheet ovat vastustajan faneilla päällimmäisenä mielessä. Siitä syntyy helposti tämä narratiivi ”tuomarit suosii Tapparaa”, vaikka jos puhtaasti pitkässä juoksussa tarkastelisi tuomarivirheitä tai ”tuomarivirheitä” tilastollisesti, niin niissä ei varmastikaan ole merkittävää heittoa suuntaan tai toiseen.

Jääkiekko on kuitenkin vauhdikas kamppailu- ja tunnepeli, johon mahtuu satoja erilaisia tuomaripäätöksiä per ottelu. Ihmismielen on hyvin helppo poimia sieltä itselleen ja agendalleen ne sopivimmat tilanteet. Näin se valitettavasti vain menee. Kaikki voisivat yrittää opetella tästä edes hieman pois.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
Jos se on kiekollinen pelaaja (yrittää pesiskoppia) niin ei silloin estäminen ole. Niinkuin joku sanoi Heljangosta Simo Salmisen taklaukseen, että kiviä taskuun, niin voin sanoa samaa. Melkoinen kuoleva joutsen
Selkäänhän siinä vetästään Horkyä joka on ilmassa. Ihan kamalasti ei pysty vaikuttamaan kontaktin vastaanottamiseen saati alastuloon. Jos siitä joutsenen haluat vetästä, niin tulkinta on tietty vapaa. Selkään sai aikaisemminkin pelissä vedellä ilman tuomiota, joten siihen nähden oli ihan yhtä linjatonta.

No, se oli sellainen peli. Itse kustiin kahden maalin johto. En onnittele vielä mistään, koska omiin uskotaan loppuun asti, joten pelit ei ole vielä pelattu. Vähintään 60min jäljellä. Kivinen tie on edessä, jos meinataan vielä palata kotiin pelaamaan.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Ilmeisesti sitä kiekkoa otetaan ilmasta kiinni työntämällä kaveria kunnolla alaselkään :D Nojoo, mennään eteenpäin
Pelaaja kaatuu rähmälleen tuosta tilanteesta niin miten se voi tulla alaselkään? Videoltakin näkee, että käsi osuu numeroiden päälle.
 

axe

Jäsen
Bryggmanin maila on jaloissa kyllä, mutta (Veli-Matti ) Vittasmäen jalka lähtee liikuttamaan sitä mailaa. Se taas aiheutti maalivahdin tasapainon häiriintymisen. Tuon myötä tilanne tulkittiin maaliksi, koska puolustava pelaaja aiheutti tasapainon horjumisen, Pajula selitti.

Seuraavaksi tuomariopisto voi sitten valmistella opetusvideon, miten puolustajan on mahdollista selvitä tuosta, kun hyökkääjä onnistuu tekemään mailastaan tuollaisen vipuvarren pakin jaloista molariin. "Älä liiku."

Tää selityshän pätisi muuten täsmällisesti siihenkin, että hyökkääjä työntää pakin molarin päälle. Puolustava pelaajahan silloinkin aiheuttaa molarin horjumisen. On kyllä huono selitys.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara
Sompin korkea, se joka oli siis 2. erässä? Voi olla että olen väärässä mutta mielestäni näissä oli aika selkeä ero. Sompin tilanteessa ei ole saattoa mutta tuossa toisessa tilanteessa oli. Oikein nuo vihellykset menivät.
Sompin jäähy:
Somppi kuljettaa kiekkoa laitaa pitkin ja on nostamassa rystyllä alueelta ulos. Pelsun ukko tökkää kiekon lavasta samalla hetkellä kun Somppi aloittaa kauhomaan kiekkoa. Saatossa osuma kypärään ohimon seuduille.

Baptiste tilanne:
Blood koittaa lyödä hänelle päin tulevaa pomppukiekkoa golfswingillä. Kiekkoon ei koskaan osumaa ja maila täysiä Baptisten leukaan, johon verta vuota vekki.

Aikamoista jos todellakin näin kuuluisikin vihellysten mentävä.
 

Nässy Tulvii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On nää matsit kyllä erittäin pienestä kiinni. Kolmanteen lähdettäessä oli oma ajatus, että sarjan kannalta tulee saada statement-erä aikaiseksi, tulee sitten tulostaululle mitä tahansa.

Sittenhän saatiin todellista statement tekemistä ja lisäksi myös tulosta tauluun. Kuitenkin tuo superjunnu Kokko oli vieläkin käytännössä kaikissa hipaisun verran mukana, sentti toiseen suuntaan parissa laakissa ja meininki olis aika toisenlaista…

Olipahan hieno matsi ja tuomarit hyviä!
 

jaajaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Espoo
Itseltäni löytyy tuomaritaustaa ja nuo menivät ainakin oman tajunnanvirtani mukaan ihan oikein.
- Hylätyssä maalissa Jordanin kontakti vaikuttaa Heljangon mahdollisuuteen yrittää torjuntaa.
- Mailakamppimaalissa olennaista on, että Vittasmäki kääntyessään potkaisee Bryggmanin mailan Heljangon luistimeen. Silloin tulkinta on, että Bryggman ei ole aloittellinen kontaktiin maalivahdin kanssa, vaan puolustaja myötävaikuttaa kontaktin aiheutumiseen olennaisesti.
En nähnyt Vittasmäen potkua. Ammattimies näkee / ymmärtää paremmin
 

Karmea Kiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ässät
Tämä peli kyllä hälvensi epäilykset, että Salmisen yliajo olisi ollut Niemelän tilauksesta toteutetti 'kaikki keinot käytössä" ratkaisu. Illan pelin kolmannessa erässä ei tainnut yksikään kivi tulla käännetyksi Tapparan flow katkaisemiseksi. Aikalisä, vaihtojen venyttäminen, juttutuokiot tuomarin kanssa, veskan hanskan korjailut, isommat torikokoukset vihellyksen jälkeen...ei mitään. Odotin edes jotain lahtelaisen härskiä (hyvällä tavalla).

Tappara toki oli kova.
 

jouman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Töölön Vesa, HJK
Kyllä on niin hemmetin tylsää. Hyvä kun on jaksanut tulokset käydä kattomassa.
En puhu suuren yleisön aäänellä vaan yksittäisen kiekkofanin.
Fanit tietty erikseen ovat eri mieltä, ,mutta onhan nyt herranjumala liigan finaalit herättäneet tuntoja aiemmin myös muissakin kuin omissa faneissa.
Nyt ei todellakaan näin ole.
 

hammerhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Kyllä on niin hemmetin tylsää. Hyvä kun on jaksanut tulokset käydä kattomassa.
En puhu suuren yleisön aäänellä vaan yksittäisen kiekkofanin.
Fanit tietty erikseen ovat eri mieltä, ,mutta onhan nyt herranjumala liigan finaalit herättäneet tuntoja aiemmin myös muissakin kuin omissa faneissa.
Nyt ei todellakaan näin ole.
Voimia sinne!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maaliodottamat sarjassa:
Tappara 14,0 - 7,9 Pelicans
%-jakauma 64-36

Maalit sarjassa:
Tappara 11-8 Pelicans
%-jakauma 58-42

Kokko kyllä kääntää tätä sarjaa Pelicansille, kun Heljangolle uppoaa liikaa suoria laukauksia.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ja mitä tekemistä tällä oli esittämääni kommenttiin?
Kyllä sieltä jäi puolin ja toisin viheltämättä jäähyjä, mutta Tappara hyötyi tästä viimeisestä vihelmättä jättämisestä melkoisesti. Ottelun ratkaisun sijaan olisi kuulunut alivoimalle.
Jos tuomarit olisivat olleet ajan tasalla niin jatkoaikaa ei olisi koskaan tarvinnut edes pelata vaan Tappara olisi voittanut suoraan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös