Playoffs 2024 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (3.)

  • 152 002
  • 1 686

jaajaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Espoo
Pelicans ratkaisi matsin itselleen (melkein) jo ensimäisessä erässä. Toisessa alkoi näyttämään siltä, että riittää kun pelaillaan loppuun...ja kolmannessa sitten kun häviöllä olevan on pakko laittaa all in, niin johdossa olevan on vain vaikea pelata varmistelematta ja yhtäkkiä momemtum on täysin takaa-ajajalla.
Näköjään Tanus oli se puuttuva palanen ylivoimassa ja Baptistekin söi mailaa ja saa paljon anteeksi tuolla maalilla.
 

Savon leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Slovakian jääkiekkomaajoukkue ja KalPa
Risa, kyllä Jokerit nousee vielä takaisin Liigan huipulle. Se vie vaan aikansa. Itse ainakin pidän peukkua Jokereille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Hyvin niillä menikin suurella budjetilla viimeksi

Onneksi ne ajat on kaukana takana!

Nyt meille on haastavaa edes pärjätä Mestiksessä. Mutta mä sain lähes 10:n vuoden jälkeen seurani takaisin! Täysin puhtaana Putinista ja Leuattomasta... Mulle riittää Mestis ihan hyvin. Toki Liiga olis kiva, mutta se on suljettu sarja niin Mestiksellä mennään. Nuorten miesten vauhdikkaita pelejä, nautin.. Kuten 1980-luvulla!
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Toki Tapparalle täytyy tasonnostosta hattua nostaa, mutta kyllähän Pelicans suli niin rumasti kolmannen erän ekasta vaihdosta asti, että ei ole hetkeen nähty taas. Kaikki, mitä tekivät kaksi erää hyvin, loppui kun seinään. Sitten vielä penkin takana kattellaan myhäillen kun Tappara rummuttaa koko jumalan erän, reagoida ei toki tarvitse.

Ihan ilmaisia oli kyllä nuo Tapparan 2-1 ja 2-3 maalit. Helppoja kiekonmenetyksiä, pakka hajoaa täysin ja Levtchi on molemmissa sekuntikaupalla täysin vapaana. Kyllä oli kallis erä Pelicansille ja kertoimet mestaruuteen varmaan kolminkertaistui.
 

Kk22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Avalanche
Tyhjä olo, ilmat pihalla.. Euforiasta syviin vesiin jne.. Nää on niitä hetkiä kun mietin minkä helvetin takia seuraan urheilua. Lahtelaisena ja Suomalaisena se on pääosin aika raskasta.. Kai se kuuluu tähän, ilo ja suru, tunteet. Ehkä sen takia se on niin siistiä.

Tappara on helvetin kova ja kaikki kunnia heille. Yritän pumpata renkaat vielä seuravaan peliin, toivottavasti Pelsu myös. Kaikki peliin.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Melkein voisi heittää että on jopa KalPan Ilveksen kaatoa isompi pommi jos Pelicans kykenee kolme putkeen Tapparalta ottamaan.
 

arppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onneksi Grönbergillä on vain kolmen vuoden soppari. Heti sen jälkeen tappara on kaadettavissa. Tai voihan se olla että Grönberg on kotiutunut ja haluaa jatkaa, Tapola palaa ym. Loppua ei näy tälle ylivoimalle. Voisi olla aika heittää kysymys että voittaako tällä vuosikymmenellä vielä joku muu kuin tappara. Aivan älytön ajatus ja pelottava mutta tuntuu vuosi vuodelta ajankohtaisemmalta.
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pienestä on lopputulos kiinni. Ajattelin jo kolmannessa erässä, että tulen pelin jälkeen kirjoittamaan, kuinka surkealla esityksellä Tappara otti pelistö voiton. Sittentuli kuitenkin Pelicansin tasoitus ilman maalivahtia. Ja kuitenkin sitten jatkoilla voitto.

Tappara oli kaksi erää täysin purjeessa, TÄYSIN PURJEESSA! Flegmaattinen, hidas, haluton. Teki mieli kotisohvalta huutaa, että ”Te pelaatte jumalauta finaaleja!”. Pelicans sen sijaan oli halukas, juonikas, aktiiviinen. Kolmannessa erässä osat vaihtui, jostain syystä. Tappara otti homman täysin haltuun, Pelicans yritti vain selviytyä.

Paransiko Tappara? Suliko Pelicans? Oliko ensimmäiset erät Pelsujen hyvyyttä, vai Tapparan huonoutta? Peliin tarvitaan aina kaksi osapuolta. En usko että Pelicans suli, en usko että Tappara vain päätti parantaa. Molempia tapahtui tässäkin. Itse nostan esille jälleen sen voittamisen kulttuurin. Tuolla on sellaisia pelaajia, jotka kykenevät olemaan tiukimmissa paikoissa parhaimmillaan, pystyvät saamaan huippusuorituksen kun sitä vaaditaan.

Grönborg voi olla kohtuullisen tyytyväinen kun siirsi Savimatin Levtchin kanssa samaan kenttään. Voittajatyyppi pystyy herättämään kuolleista syväjäässä olleen kultakypärän!

Haluan muös toistaa taas tätä matraa siitä, että paras seitsemästä ottelusarja on siitä oikeudenmukainen, että sen voittaa aina parempi joukkue. Tuomareista riippumatta. Jos Tappara olisi hävinnyt ottelun, olisi ihan turhaa ollut itkeä lopun videotatkistuksesta. Paljon merkityksellisempää olisi ollut pohtia miksi peli oli niin paskaa 40 minuuttia. Samoin Pelsut voivat miettiä videotarkastuksen sijaan enemmin, mihin joukkue hukkasi otteensa toisella erätauolla.

Sarja on kesken. Mennään eteenpäin!
 
Viimeksi muokattu:
Kyllähän tämä peli kaatui Tommi Niemelään ja hänen reagointiin eli ei reagoinut ollenkaan. Peli pyörinyt koko erän omassa päässä ja oma joukkue ei ole päässyt kertaakaan kiekon kanssa hyökkäysalueelle. Kaveri tekee 2-1 kavennuksen niin kyllä siinä kohtaa pitäisi jo vinkua päässä, että pitäisikö ottaa aikalisää. Ajattelin kun tuli tasoitus, että joko nyt Tommi, mutta ei. Ei vaan pysty käsittämään.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvään aikaan Levtchi heräsi etenkin kun Keskisen ketjulla on ollut vaikeampi vaihe. Levtchin nyt sulanutta syväjäätä korostaa se, että meinasi mokata sen eka maalin. Kyllä tuosta olisi pitänyt nostaa kiekko ylös eikä jäätä pitkin painaa. Onneksi kävi hyvin ja toinen maali olikin sitten maalintekijän maali.

Kolmas erä oli siinä mielessä hieno, että kerrankin kaikki ketjut vyöryttivät peliä Pelicansin päätyyn.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Onneksi Grönbergillä on vain kolmen vuoden soppari. Heti sen jälkeen tappara on kaadettavissa. Tai voihan se olla että Grönberg on kotiutunut ja haluaa jatkaa, Tapola palaa ym. Loppua ei näy tälle ylivoimalle. Voisi olla aika heittää kysymys että voittaako tällä vuosikymmenellä vielä joku muu kuin tappara. Aivan älytön ajatus ja pelottava mutta tuntuu vuosi vuodelta ajankohtaisemmalta.

Olin jo kirjoittelemassa tuonne teidän osioon “Kärpät 2024-25”, että olette oikeestaan ainoa seura, jolla olisi rahkeet Tapparaa haastaa.. Juu, IFK, TPS, Ilves, Lukko... Kovin on hiljasta.. Jos nyt otatte vaan sen “kynän kauniiseen käteen” ja palaatte omille juurille!

Muista siihen ei ole, uskon ma...
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Aika vähän tässäkin pelissä oli maalipaikkoja. Toki Tapparalle niitä kolmannessa erässä tuli, mutta hyvällä prosentilla Levtchikin viimeisteli. Pelicans sai hyvän jatkumon keskiviikon jatkoajoille alkuun, eikä maali ensimmäisestä tilanteesta tietenkään asiaa haitannut. Tapparan karvaus ei tuntunut tuottavan mitään tulosta ja Pelicans kiekotteli helposti tilanteen päästen muutamaan ylivoimahyökkäykseenkin. Kolmannessa erässä sitten homma muuttui ja yhtäkkiä kaikki kaksinkamppailut menikin Tapparalle, eikä Pelicansilla ollut viimeistä kolmea minuuttia lukuunottamatta mitään hyökkäyspeliä. Tasoitusmaalissa olin satavarma hylystä, mutta näin se nyt meni. Tappara ei tietysti asiasta sen kummemmin hätkähtänyt. Niin hyvä erä oli alla, että oli helppo luottaa vain omaan tekemiseen.

Vielä kuitenkin yksi peli voitettava. Ei se viime vuonnakaan helpolla tullut, vaikka se ensimmäisen erän perusteella siltä näytti ja vierasryöstö oli alla.
 

_Ice_shooter_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Pittsburgh Penguins
Ja tänään meni tuo maalin hylkäämiset ja hyväksymiset päinvastoin kuin luulin. Pelsujen hylätyssä maalissa se pieni kontakti ei mielestäni vaikuttanut torjumiseen. Kun taas kolmannen erän hyväksytyssä maalissa se mailakampin seuraus oli tyhjä maali.
Itseltäni löytyy tuomaritaustaa ja nuo menivät ainakin oman tajunnanvirtani mukaan ihan oikein.
- Hylätyssä maalissa Jordanin kontakti vaikuttaa Heljangon mahdollisuuteen yrittää torjuntaa.
- Mailakamppimaalissa olennaista on, että Vittasmäki kääntyessään potkaisee Bryggmanin mailan Heljangon luistimeen. Silloin tulkinta on, että Bryggman ei ole aloittellinen kontaktiin maalivahdin kanssa, vaan puolustaja myötävaikuttaa kontaktin aiheutumiseen olennaisesti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Minard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, New York Islanders
Tässä meni lopullisesti Pelicansin mahdollisuus mestaruuteen, aika säälittävä sulaminen lopussa ja voidaan haudata ne toiveet tulevia vuosia ajatellen kun tietää minkälaiset resurssit ovat organisaatiolla isoihin seuroihin verrattuna. Tavallaan siihen on tottunut pettymyksen suhteen mutta pieni lapsen usko heräsi että tänä vuonna se vihdoin on mahdollista olla mestari, lopulta ei sitten lähellekään. Tappara voisi nyt hoitaa seuraavan vuosikymmenen mestaruuden kotiin, siinä sitä sitten ihmeteltäis miten saamattomia muut liigaseura ovat.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvään aikaan Levtchi heräsi etenkin kun Keskisen ketjulla on ollut vaikeampi vaihe. Levtchin nyt sulanutta syväjäätä korostaa se, että meinasi mokata sen eka maalin. Kyllä tuosta olisi pitänyt nostaa kiekko ylös eikä jäätä pitkin painaa.
Siellä on scoutattu heikoimmaksi kohdaksi putket? Eikös se kolmannenkin painanut johonkin alas?
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tappara on Suomen versio NHL:n Golden Knightsista. Kaikki on rasittavan hyvää. Joukkue, fasiliteetit... Sillä erolla toki, että Tappara on ollut jopa runkosarjassa mestariainesta, vaikka ei tietenkään olisi tarvinnut. Vittuillakseen sielläkin pärjäsivät. Se mikä on ihan suomikiekonkin mittakaavassa merkittävää, että Tappara täysin luontevasti muutti pelitapaansa uuden koutsin alaisuudessa. Mahtavaa työtä.

Pelicansin (tai kenenkään muun) ainoa tapa horjuttaa Tapparaa on pelata sääntöjen rajamailla ja ajoittain jopa ylittää ne, esimerkkina Heljangon päätön lanaaminen. Mikään muu ei kuro umpeen materiaali- ja muita etuja, jotka ovat kirvesrintojen puolella. En suoranaisesti kannusta hämärään pelitapaan, mutta jos mestaruudesta haluaa pelata joku niin tähän on vain ryhdyttävä. Tilanne on ihan verrattavissa Nico Rosbergin mestaruuskauteen Lewis Hamiltonia vastaan kun mikään muu ei auttanut kun henkinen sodankäynti yliviomaista vastustajaa vastaan - siinäkään ei ylilyönneiltä vältytty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös