Playoffs 2021 välierät: HIFK (2.) – TPS (3.)

  • 60 876
  • 519
Suosikkijoukkue
TPS
Olipa viihdyttävä ja rehti sarja. Niin kaukalossa kuin palstalla. Kiitos kaikille!

Ennen sarjan alkua veikkailin, että HIFK tästä jatkaa, mutta TPS:llä on kolme etua. Kareev, ennakkoluuloton vauhtipelaaminen sekä se, että joukkue voi pelata paineettomasti Pelicans-sarjan jälkeen.

Nämä edut kantoivat.

Kareev vaihtui Rämöön, mutta mitäpä tuosta, sillä Rämön supermoodi pelasti monta maalia.

Muuten luulen, että tässä sarjassa vaikutti eritoten TPS:n paineettomuus: pojat sai vääntää omaa peliä ilman ennakkosuosikin paineita.

Kiitos vielä!
 

Latenight

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä hallin nimeksi voisi jo muuttaa pysyvästi nimeksi Raipe-areena. Samoin Turun linnan voinee kaupunki lahjoittaa Raipelle kesähuvilaksi, Raipen linna.

Tasainen ja fyysinen sarja, joka aaltoili puolelta toiselle ilman sikailuja. Kiitos HIFK:lle ja etenkin kannattajille, oli mukava seurata otteluita ja sarjan etenemistä teidän kanssanne.
Ja Raipejoki ...kummalla puolella Raipee
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Taisi Hifkillä olla jokaisessa ottelussa enemmän laukauksia, mutta ainakin kahdessa viimeisessä pelissä todella moni niistä oli todella pienestä kulmasta tai viivalta sellaisia toivotaan toivotaan vetoja ilman maskia.

Kyllä, mutta enimmäkseen plekseihin tai logoon säälittävät sutaisut. Tepsille rehdit onnittelut ja parempi meni jatkoon. Ihan hyvä ja rehti sarja ilman rottailuita ja ainoastaan tyhjistä katsomoista iso lampaanperse ja miinus.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Rehellisyyden nimissä tänään mentiin hiuskarvan varassa, että sarja olisi henkisesti kääntynyt HIFK:n kannalle, kun Lyytinen nosti rimaan, mutta maalit lasketaan. TPS päästi itsensä siihen game onen velttoiluun pitkäksi aikaa ja samalla IFK nosti tempoa ja TPS oli todella sillassa.

Silti, juuri silloin tämä Raipen joukkue näytti mistä se on tehty ja uskomattomalla tavalla sitkeästi vielä Kestner löi homman tasoihin. Tällaista tahtoa, kasvua ja päättäväisyyttä en sitten kevään 2010 ole Tepsillä nähnyt, aivan creme de la creme!

Mutta matka jatkuu! Kiitos IFK, tulihan tästä kova sarja ja urheilu näytti taas sen, että runkosarjan merkitys on sittenkin näissä peleissä aika heppoinen.
 

Hyzzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Kiitos IFK mahtavasta sarjasta. Oli tunnetta, tapahtumia ylä- ja alamäkiä. Kiitos myös IFK faneille asiallisesta keskustelusta ottelusarjasta. Hoitakaa pronssi hesaan!
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kiitokset vastustajalle, oli aikamoista aaltoilua tämä sarja! Hienoa tarinaa tämä nuori joukkue kirjoittaa!
Pakko kompata, enpä muista tällaista tarinaa kirjoitetun vähään aikaan! Tunteen, luovuuden ja lahjakkuuden määrä josta tuo joukkue elää, on valtava ja uskon, että toivon sen kantavan loppuun asti! :)
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Mutta matka jatkuu! Kiitos IFK, tulihan tästä kova sarja ja urheilu näytti taas sen, että runkosarjan merkitys on sittenkin näissä peleissä aika heppoinen.

Täh? Siellä on runkosarjan 1 ja 3. finaalissa nyt kun 2. ja 4. tippuivat.

Onnea Tepsi-henkiset, pojat pelas hyvin.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Ei ole tarkoitus lyödä lyötyä tai kääntää veistä haavassa, mutta kyllähän korona oli se mikä HIFK:n tämän kauden päätti. Ennen karanteenia tähtipelaajat olivat tähtiä ja suorastaan lensivät jäällä. HIFK:n peli oli viimeisen päälle uomissaan ja HIFK pelasi ennen karanteenia uskomattoman hyvin ja väkevästi. Pitää varmaan palata ajassa tuonne Törmäsen aikakaudelle ja hopeakauteen, että muistaisin HIFK:n pelanneen noin hyvin. Niin huikeaa oli HIFK:n pelaaminen ja peli. Kaikki elementit olivat olemassa pitkälle ja voitokkaalle keväälle.

Sitten tuli korona sekä karanteenit ja peli oli käytännössä ohi. Se sama tuntuma, tatsi ja pelitaso olisi pitänyt saavuttaa niissä parissa viimeisessä runkosarjan pelissä ja se oli sula mahdottomuus. Ne pelit olivat lähinnä verryttelyä ja jotain tuntuman hakua. Sitten tuli Kärpät-sarja ja Kärpät oli niin sekaisin ollut pehmoinen lammaslauma, että puolikuntoinen ja repalainen HIFK pystyi pyyhkimään Kärpillä jäätä ja etenemään vaivattomasti jatkoon.

Mutta TPS:n tarjoama pelitavallinen haaste, intensiteetti, tempo ja halu olivat liikaa replaiselle HIFK:lle. Pelikuorma ja tahti oli kovaa tässäkin TPS-sarjassa. Tähtipelaajat alisuorittivat rankasti ja HIFK ei enää misään vaiheessa tämän loppukauden aikana päässyt samaan iskuun, kuin aiemmin kaudella. Tämä oli sanottava sen takia, koska mitä tuota HIFK-osiota luki, niin aika hurjaa ja kovaa siellä nyt lyödään yksittäisiä pelaajia ja kaadetaan kaikki mahdolliset paskasaavit yksittäisten yksilöiden päälle. Siellä ei kukaan välty noilta hurjilta löylyiltä.

Totta kai yksittäiset tähtipelaajat alisuorittivat raa'kasti ja pelaaminen oli todella velttoa ja löysää, mutta kyllä näen koronan ja karanteenit suurimpian syinä, joka löi kiilaa HIFK:n joukkueeseen ja tekemiseen. Samaa harmoniaa, pelillistä flowta, kollektiivista flowta ja yksittäisten pelaajien flowta ja virettä ei onnistuttu vain enää kaivamaan tässä lyhyessä ajassa. En tätä millään muotoa laittaisi yksittäisten tähtipelaajien syiksi. Kaikki lähes lensivät jäällä ennen karanteenia, mutta tiedä sitten mitä siellä taustalla tapahtui, mutta samaan lentoon ja iskuun siellä ei enää päästy. Aika loppui kesken. Ei ehditty enää saada itseä siihen huippuiskuun, tässä ajassa ja tiiviissä pelitahdissa.

HIFK palasi vasta noin kuukausi sitten peleihin, nyt ollaan pelattu kuukausi uskomattoman intensiivisesti janäin armottomassa rytmissä ja tahdissa ei HIFK:lla ollut aikaa eikä se pystynyt rivejään kasaamaan. Sanottava, että kyllä harmittaa, jopa HIFK:n puolesta. Pikkarainen näytti kaikille, että on kyllä kelpo valmentaja ja olisikin ollut mahtava nähä mihin HIFK olisi yltänyt, ellei koronan olisi lyönyt kapuloita rattaisiin. Selkä seinää tilanteessa, kun sopimus oli katkolla, Pikkarainen sai kaivettua HIFK:sta loistavalla tavalla tehoja irti ja peli oli kunnossa. Myös Salmelainen onnistui hyvin joukkueen kasauksessa ja, vaikka pakisto ei ollut ehkä aivan Liigan parhaimmistoa, niin edes Salmelainenkaan ei voinut ennustaa kahden kiekollisen kärkipuolustajam eli Auvitun ja Kousan loukkaantumisia. Ei voi Salmelaistakaan tästä kaudesta tuomita tai vetää suurempia johtopäätöksiä. Muuta, kuin sen, että joukkue oli kasattu hyvin, joukkue pelasi loistavasti ja olisi materiaalin puolesta ollut riittävä mestaruustaistoon. Sitten tuli korona ja söi parhaan iskun ja terän pois HIFK:sta ja sen pelistä.

Sanottava vielä se, etä ei TPS:lta mitään pois. Huikea on ollut tarina ja ennen kaikkea kasvutarina. En edes ala tässä selittelemään mitään, en minä eikä varmasti kovin moni muukaan tähän uskonut. Raipen ei pitänyt osata valmentaa ja nuoren muukalaislegioonan piti taistelle korkeintaan kymppisijasta. Mutta tämä mahtava asia nimeltä _urheilu_ löi jällee kerran nenille ja näytti miksi jääkiekkoakin on niin mahtava seurata. En olisi kuuna päivänä uskonut, kun viime kesänä luin kun TPS hankki Bibicejä sun muita tuonne joukkueeseen, että nyt oltaisiin tässä.

TPS oli tässä sarjassa kova. Rivien kasaus 1.peli jälkeen oli kerrassaan häkellyttävä. Nuori ja nälkäinen ryhmä näytti halua ja nälkää, mutta ennen kaikkea Raipen pelitavaltaan kova TPS oli se, mikä löi ällikällä. Edelleen mitään ottamatta pois TPS:ltä, niin se pelasi sellaisella intensiteetillä ja flow:ssa, että tämä repaleinen ja rusikoitu HIFK, ei vain yksinkertaisesti siihen pystynyt vastaamaan. Finaaleihin lähdettäessä, en kyllä ala enää aliarvioiman tai pohtimaan TPS:n iskukykyä. Nyt vain katsotaan mihin tuo ryhmä enää yltääkään ja pystyykä se haastaamaan tai jopa lyömään laudalta ylivertaisen Lukon.

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
Tämä oli kyllä hieno sarja, eikä vähiten täällä palstalla. Turha teiniuho loisti enimmäkseen poissaolollaan ja puolin ja toisin saatiin ihan hyviä ja objektiivisiakin ajatuksia peleistä ja sarjoista.

On aina hienoa kohdata IFK. Toivottavasti lähivuosina kohdataan playoffeissa uudelleen niin, että hallit natisevat liitoksissaan.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja osoitti kuinka voidaan pelata rehdisti ja kovaa ilman päähän kohdistuneita tai muutoin rumia taklauksia - epäilen että kaikki tykkäs.

Kyllä. Rehtiä kamppailua puolin ja toisin. Onnittelut TPS-faneille ansaitusta finaalipaikasta. Harmittaa ihan saatanasti, mutta tekosyitä ei tarvi keksiä. Parempi voitti. Laittakaahan Lukko koville.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut Turun suuntaan täältäkin! Ansaitsitte ehdottomasti mennä finaaleihin, vaikka marginaalit sarjassa sitten loppujen lopuksi todella pienet olikin ja halukkaat voi jossitella asian jos toisenkin suhteen jos niin haluaa, mutta itse en sitä tarpeellisena näe. Hieno nousu TPS:ltä hankalan ensimmäisen ottelun jälkeen ja suorat kolme voittoa, joista kaksi jatkoerässä, ei sitten loppujen lopuksi jätä paljoakaan jossiteltavaa.
 

12961

Jäsen
Sanottava vielä se, etä ei TPS:lta mitään pois. Huikea on ollut tarina ja ennen kaikkea kasvutarina. En edes ala tässä selittelemään mitään, en minä eikä varmasti kovin moni muukaan tähän uskonut. Raipen ei pitänyt osata valmentaa ja nuoren muukalaislegioonan piti taistelle korkeintaan kymppisijasta. Mutta tämä mahtava asia nimeltä _urheilu_ löi jällee kerran nenille ja näytti miksi jääkiekkoakin on niin mahtava seurata. En olisi kuuna päivänä uskonut, kun viime kesänä luin kun TPS hankki Bibicejä sun muita tuonne joukkueeseen, että nyt oltaisiin tässä.

TPS oli tässä sarjassa kova. Rivien kasaus 1.peli jälkeen oli kerrassaan häkellyttävä. Nuori ja nälkäinen ryhmä näytti halua ja nälkää, mutta ennen kaikkea Raipen pelitavaltaan kova TPS oli se, mikä löi ällikällä. Edelleen mitään ottamatta pois TPS:ltä, niin se pelasi sellaisella intensiteetillä ja flow:ssa, että tämä repaleinen ja rusikoitu HIFK, ei vain yksinkertaisesti siihen pystynyt vastaamaan. Finaaleihin lähdettäessä, en kyllä ala enää aliarvioiman tai pohtimaan TPS:n iskukykyä. Nyt vain katsotaan mihin tuo ryhmä enää yltääkään ja pystyykä se haastaamaan tai jopa lyömään laudalta ylivertaisen Lukon.

Tämän kauden TPS:n kasvutarinasta tekee erityisen hienon se, että muukalaislegioonasta ovat nostaneet päätään juuri omat kasvatit. Kehitystä on tapahtunut laajalla rintamalla. Tuntuu, että nyt on uuden urheilujohdon kautta alettu löytää sitä siementä, millä kasvattajasarjaksi muuttuneessa liigassa on mahdollista menestyä ehkä pitkäjänteisestikin, rakentamalla se menestys nuorten pelaajien kehityksen varaan. Juniorituotantoahan Turussa riittää ja laatua on aina tuotettu, usein se on vain puhjennut kukkaan muualla. Myös scouttaus vaikuttaisi keskittyvän valmiiden starojen sijaan sellaisiin nuoriin pelaajiin, joilla on potentiaalia nostaa tasoaan.

Sitkeys ja lannistumattomuus ovat olleet joukkueelle tyypillisiä asioita läpi kauden. Tämän psyykkisen puolen valmennuksen osalta lienee pelaajina legendan aseman saavuttaneen ja kovissa paikoissa uineen valmennusryhmän rooli todella suuri.

Pelitavallisesti Raipen TPS on tavallaan moderni versio 90-lukuisesta itsestään. Back to basics, kuntopohja kovaksi niin että vastustajalta voidaan luistella jalat alta ja tempon kautta tila ja aika pois. Tämä täysin urheilullinen ja trendien vastainen lähestymistapa sopii kovakuntoisille, nuorille ja yksilöinä taitaville pelaajille erinomaisesti. Suurin heikkous on suoritustason ailahtelevaisuus, jota nähtiin tässäkin sarjassa riittämiin. Kun mailaa puristetaan ja putki ei oikein kulje, kääntyy peli vastustajalle lähes täysin 1. ottelun sekä tämänpäiväisen pelin toisen erän lopun-kolmannen alun tapaan. Pelit ovat liki aina viihdyttäviä momentumin aaltoillessa puolelta toiselle ja kyttäilyn puuttuessa kokonaan.
 

Arengee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Maajoukkueet, NHL:n Suomalaiset
Erittäin rehti sarja, kiitos HIFK! Mielestäni vastustaja oli parempi tänään, mutta nyt menin näin päin.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Täytyy sanoa, että tässä on kevään suurin yllätys minun mielestäni. Pidin HIFKiä lähes varmana finaalijoukkueena sen Kärppä-sarjan jälkeen ja ensimmäinen pelikin antoi ymmärtää, että tämä sarja menee punaisille puhtaasti 3-0. No, ei mennyt vaan Tepsi voitti _kolmesti_ putkeen, mikä on todella kova suoritus.

Ilmeisesti kuitenkin sitten oli jonkinlaista puolikuntoisuutta IFK:lla, mene ja tiedä. Kaipa omat kannattajat tietävät sen paremmin kuin minä. Leskisellä taisi olla jo Oulussa ajatukset, sen verran heikot pleijarit veti pisteiden valossa ja näköjään muutenkin. Piristävää nähdä TPS ja Lukko finaalissa, kummankin finaalipaikasta yli 10 vuotta aikaa. Onnea myös Turkuun, kova temppu Raipelta & kumppaneilta!
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtava lukea HIFK-osiota. Mutta täytyy sanoa, että HIFK ei hävinnyt huonolle joukkueelle ollenkaan. Turussakin ollaan vasta heräämässä siihen miten kova joukkue Tepsillä oikeasti onkaan, mutta luultavasti täytyy vielä muutama vuosi odottaa ennen kuin se kunnolla ymmärretään. Tuossa on Tepsin joukkueessa kuitenkin useampikin pelaaja, jotka tulevat tekemään ihan komean NHL-uran ja monia tulevia liigatason huippupelaajia. Sillä tavalla tämän kauden Tepsissä on hiukan samaa kuin kauden 1994-95 joukkueessa, jonka nuoret kukkopojat muutamalla kokeneella sotaratsulla höystettynä yllättivät Hjalliksen "täysin ylivoimaisen dream teamin" finaaleissa Janeckyn ketjunkin hyytyessä tehoihin 0+0. Raipe on apuvalmentajineen tuonut vielä samankaltaisen simppelin työnteon kulttuurin joukkueeseen kuin Jursi silloin. Molemmat koutsit vieläpä yhtä nöyrinä toteavat peleistä vain "pojat pelas hyvin."

No, toki Tepsin nykyinen joukkue on keski-iältään selvähkösti vanhempi kuin kauden 1994-95 joukkue (24,6 vs 23,4 vuotta), eikä sentään läheskään yhtä lahjakas. Tuosta kauden 1994-95 joukkueesta kuitenkin peräti 17 pelaajaa pääsi NHL:ään, jossa he pelasivat yhteensä 6832 ottelua. Tuolle saavutuksellehan vetää vertoja SM-liigan historiassa ainoastaan kauden 1997-98 HIFK:n 6935 NHL-ottelun joukkue, sillä erotuksella toki, että tuossa HIFK:n dream teamissä useammalla uran parhaat pelit olivat jo takana verrattuna kauden 1994-95 Tepsiin.

Jotain samankaltaista ennakkoluulotonta nuorta voitonnälkää tämän kauden Tepsissä kuitenkin on kuin kauden 1994-95 joukkueessakin oli, ja samalla tavalla pitää muutama vuosi odottaa ennen kuin kunnolla ymmärretään kuinka kovista pelimiehistä joukkue oikein olikaan koottu. Ja toki Turussa myöhemmin nähtiin vuosituhannen vaihteessa Jortikan jälkimmäisen triplan aikaan sillä hetkellä absoluuttisesti parempiakin joukkueita kuin kaudella 1994-95, mutta ei koskaan yhtä voitonnälkäistä, nuorta, ennakkoluulotonta ja rakastettua joukkuetta.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yllättävänkin tärkeä voitto Tepsille isossa kuvassa. Vaikka oltiin haastajan roolissa eikä sillä tavalla mitään suuria menestyspaineita ollut, niin Tepsille on viime vuosilta kertynyt aika paljon apinoita niskaan playoffeissa. Vire on ollut mollivoittoinen ja useammin ollaan oltu se häviävä ennakkosuosikki eikä suinkaan mikään varma suorittaja. Hienoa myös, että tuo nuori vastuunkantajien sukupolvi (Paju, Nurmi ja vielä nuoremmat) saivat otettua tällaisen ison askeleen Tepsin paidassa. Täällä ollaan viime vuosikymmenenä totuttu tuhlaamaan huippulupaukset paskoissa jengeissä (tyyliin Ristolainen/Rantanen) tai sitten kosahdettu jo playoffien alkukierroksella (esim. Kakon superkausi), joten hienoa että 2010-luvun hyvä juniorityö kantaa vihdoin hedelmää myös TPS:n menestyksen muodossa. Tässähän alkaa olla sitä 90-luvun Jursin meininkiä. Alle 20-vuotiaat jätkät isoissa rooleissa ratkaisijoina tässäkin sarjassa.

IFK on aina spesiaali vastus ja sitäkin kautta voitto tuntuu makealta. Sama sarja meni 2017 hiukan samoista ennakkoasetelmista toisin päin joten kalavelkoja tuli nyt maksettua kivasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös