SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Onnittelut vielä Aurajoen molemmille rannoille. Ei todellakaan hävitty huonolle jengille. Tsemppiä finaaleihin, vaikka pakko nyt onkin toivoa Peksille mestaruutta.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Nostan käden pystyyn. Ennen sarjaa uskoin että Anttalaiselle tulee kuitti tässä sarjassa. Olin tästä lähes varma. Ei tullut sellaista kuittia kuin odotin (olisin haaston myös hyväksynyt täysin). No se kuitti tuli ensimmäisessä pelissä, Anttalainen oli boksissa kun IFK painoi pelin voittomaalin.
Mutta joo, sarjassa keskityttiin pelaamaan, eikä mitään ylilyöntejä/filmejä/haastopaskaa nähty. Reilu sarja, jossa mentiin kovaa mutta täysin lajin hengen mukaisesti.
 

Patalogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät #90 #96
Pakko se on onnitella Turkuakin (: joten onnittelut myös turkkuseen finaalipaikasta. Kävin varmistamassa miten olin TPS:aa veikannut ennen kauden alkua . No, sijalle 8 (: Muistelin kyllä, että olisin veikannut sijoille 12-15. Nyt on kyllä mielenkiintoinen finaalipari ja melko varmasti nakkisoossit läikkyy ylitse (:
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Kiitokset vastustajalle, oli aikamoista aaltoilua tämä sarja! Hienoa tarinaa tämä nuori joukkue kirjoittaa!
 
Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mun mielestä hallin nimeksi voisi jo muuttaa pysyvästi nimeksi Raipe-areena. Samoin Turun linnan voinee kaupunki lahjoittaa Raipelle kesähuvilaksi, Raipen linna.

Tasainen ja fyysinen sarja, joka aaltoili puolelta toiselle ilman sikailuja. Kiitos HIFK:lle ja etenkin kannattajille, oli mukava seurata otteluita ja sarjan etenemistä teidän kanssanne.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Oli kyllä hyvä sarja näin kesälomiltakin katseltuna. Sellaiseen tarvitaan aina kaksi hienoa joukkuetta. Lomien alettua toivoin mestarin tulevan tämän parin joukkueista - ja toivon edelleen.
 
Where were you while we were getting high?
Suosikkijoukkue
TPS
Olipa viihdyttävä ja rehti sarja. Niin kaukalossa kuin palstalla. Kiitos kaikille!

Ennen sarjan alkua veikkailin, että HIFK tästä jatkaa, mutta TPS:llä on kolme etua. Kareev, ennakkoluuloton vauhtipelaaminen sekä se, että joukkue voi pelata paineettomasti Pelicans-sarjan jälkeen.

Nämä edut kantoivat.

Kareev vaihtui Rämöön, mutta mitäpä tuosta, sillä Rämön supermoodi pelasti monta maalia.

Muuten luulen, että tässä sarjassa vaikutti eritoten TPS:n paineettomuus: pojat sai vääntää omaa peliä ilman ennakkosuosikin paineita.

Kiitos vielä!
 

Latenight

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä hallin nimeksi voisi jo muuttaa pysyvästi nimeksi Raipe-areena. Samoin Turun linnan voinee kaupunki lahjoittaa Raipelle kesähuvilaksi, Raipen linna.

Tasainen ja fyysinen sarja, joka aaltoili puolelta toiselle ilman sikailuja. Kiitos HIFK:lle ja etenkin kannattajille, oli mukava seurata otteluita ja sarjan etenemistä teidän kanssanne.
Ja Raipejoki ...kummalla puolella Raipee
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Taisi Hifkillä olla jokaisessa ottelussa enemmän laukauksia, mutta ainakin kahdessa viimeisessä pelissä todella moni niistä oli todella pienestä kulmasta tai viivalta sellaisia toivotaan toivotaan vetoja ilman maskia.
Kyllä, mutta enimmäkseen plekseihin tai logoon säälittävät sutaisut. Tepsille rehdit onnittelut ja parempi meni jatkoon. Ihan hyvä ja rehti sarja ilman rottailuita ja ainoastaan tyhjistä katsomoista iso lampaanperse ja miinus.
 
en gÅng IFK alltid IFK!
Non,je ne regrette rien.

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Rehellisyyden nimissä tänään mentiin hiuskarvan varassa, että sarja olisi henkisesti kääntynyt HIFK:n kannalle, kun Lyytinen nosti rimaan, mutta maalit lasketaan. TPS päästi itsensä siihen game onen velttoiluun pitkäksi aikaa ja samalla IFK nosti tempoa ja TPS oli todella sillassa.

Silti, juuri silloin tämä Raipen joukkue näytti mistä se on tehty ja uskomattomalla tavalla sitkeästi vielä Kestner löi homman tasoihin. Tällaista tahtoa, kasvua ja päättäväisyyttä en sitten kevään 2010 ole Tepsillä nähnyt, aivan creme de la creme!

Mutta matka jatkuu! Kiitos IFK, tulihan tästä kova sarja ja urheilu näytti taas sen, että runkosarjan merkitys on sittenkin näissä peleissä aika heppoinen.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Hyzzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Kiitos IFK mahtavasta sarjasta. Oli tunnetta, tapahtumia ylä- ja alamäkiä. Kiitos myös IFK faneille asiallisesta keskustelusta ottelusarjasta. Hoitakaa pronssi hesaan!
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kiitokset vastustajalle, oli aikamoista aaltoilua tämä sarja! Hienoa tarinaa tämä nuori joukkue kirjoittaa!
Pakko kompata, enpä muista tällaista tarinaa kirjoitetun vähään aikaan! Tunteen, luovuuden ja lahjakkuuden määrä josta tuo joukkue elää, on valtava ja uskon, että toivon sen kantavan loppuun asti! :)
 
Luulin kerran olevani väärässä, mutta erehdyin!

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Ei ole tarkoitus lyödä lyötyä tai kääntää veistä haavassa, mutta kyllähän korona oli se mikä HIFK:n tämän kauden päätti. Ennen karanteenia tähtipelaajat olivat tähtiä ja suorastaan lensivät jäällä. HIFK:n peli oli viimeisen päälle uomissaan ja HIFK pelasi ennen karanteenia uskomattoman hyvin ja väkevästi. Pitää varmaan palata ajassa tuonne Törmäsen aikakaudelle ja hopeakauteen, että muistaisin HIFK:n pelanneen noin hyvin. Niin huikeaa oli HIFK:n pelaaminen ja peli. Kaikki elementit olivat olemassa pitkälle ja voitokkaalle keväälle.

Sitten tuli korona sekä karanteenit ja peli oli käytännössä ohi. Se sama tuntuma, tatsi ja pelitaso olisi pitänyt saavuttaa niissä parissa viimeisessä runkosarjan pelissä ja se oli sula mahdottomuus. Ne pelit olivat lähinnä verryttelyä ja jotain tuntuman hakua. Sitten tuli Kärpät-sarja ja Kärpät oli niin sekaisin ollut pehmoinen lammaslauma, että puolikuntoinen ja repalainen HIFK pystyi pyyhkimään Kärpillä jäätä ja etenemään vaivattomasti jatkoon.

Mutta TPS:n tarjoama pelitavallinen haaste, intensiteetti, tempo ja halu olivat liikaa replaiselle HIFK:lle. Pelikuorma ja tahti oli kovaa tässäkin TPS-sarjassa. Tähtipelaajat alisuorittivat rankasti ja HIFK ei enää misään vaiheessa tämän loppukauden aikana päässyt samaan iskuun, kuin aiemmin kaudella. Tämä oli sanottava sen takia, koska mitä tuota HIFK-osiota luki, niin aika hurjaa ja kovaa siellä nyt lyödään yksittäisiä pelaajia ja kaadetaan kaikki mahdolliset paskasaavit yksittäisten yksilöiden päälle. Siellä ei kukaan välty noilta hurjilta löylyiltä.

Totta kai yksittäiset tähtipelaajat alisuorittivat raa'kasti ja pelaaminen oli todella velttoa ja löysää, mutta kyllä näen koronan ja karanteenit suurimpian syinä, joka löi kiilaa HIFK:n joukkueeseen ja tekemiseen. Samaa harmoniaa, pelillistä flowta, kollektiivista flowta ja yksittäisten pelaajien flowta ja virettä ei onnistuttu vain enää kaivamaan tässä lyhyessä ajassa. En tätä millään muotoa laittaisi yksittäisten tähtipelaajien syiksi. Kaikki lähes lensivät jäällä ennen karanteenia, mutta tiedä sitten mitä siellä taustalla tapahtui, mutta samaan lentoon ja iskuun siellä ei enää päästy. Aika loppui kesken. Ei ehditty enää saada itseä siihen huippuiskuun, tässä ajassa ja tiiviissä pelitahdissa.

HIFK palasi vasta noin kuukausi sitten peleihin, nyt ollaan pelattu kuukausi uskomattoman intensiivisesti janäin armottomassa rytmissä ja tahdissa ei HIFK:lla ollut aikaa eikä se pystynyt rivejään kasaamaan. Sanottava, että kyllä harmittaa, jopa HIFK:n puolesta. Pikkarainen näytti kaikille, että on kyllä kelpo valmentaja ja olisikin ollut mahtava nähä mihin HIFK olisi yltänyt, ellei koronan olisi lyönyt kapuloita rattaisiin. Selkä seinää tilanteessa, kun sopimus oli katkolla, Pikkarainen sai kaivettua HIFK:sta loistavalla tavalla tehoja irti ja peli oli kunnossa. Myös Salmelainen onnistui hyvin joukkueen kasauksessa ja, vaikka pakisto ei ollut ehkä aivan Liigan parhaimmistoa, niin edes Salmelainenkaan ei voinut ennustaa kahden kiekollisen kärkipuolustajam eli Auvitun ja Kousan loukkaantumisia. Ei voi Salmelaistakaan tästä kaudesta tuomita tai vetää suurempia johtopäätöksiä. Muuta, kuin sen, että joukkue oli kasattu hyvin, joukkue pelasi loistavasti ja olisi materiaalin puolesta ollut riittävä mestaruustaistoon. Sitten tuli korona ja söi parhaan iskun ja terän pois HIFK:sta ja sen pelistä.

Sanottava vielä se, etä ei TPS:lta mitään pois. Huikea on ollut tarina ja ennen kaikkea kasvutarina. En edes ala tässä selittelemään mitään, en minä eikä varmasti kovin moni muukaan tähän uskonut. Raipen ei pitänyt osata valmentaa ja nuoren muukalaislegioonan piti taistelle korkeintaan kymppisijasta. Mutta tämä mahtava asia nimeltä _urheilu_ löi jällee kerran nenille ja näytti miksi jääkiekkoakin on niin mahtava seurata. En olisi kuuna päivänä uskonut, kun viime kesänä luin kun TPS hankki Bibicejä sun muita tuonne joukkueeseen, että nyt oltaisiin tässä.

TPS oli tässä sarjassa kova. Rivien kasaus 1.peli jälkeen oli kerrassaan häkellyttävä. Nuori ja nälkäinen ryhmä näytti halua ja nälkää, mutta ennen kaikkea Raipen pelitavaltaan kova TPS oli se, mikä löi ällikällä. Edelleen mitään ottamatta pois TPS:ltä, niin se pelasi sellaisella intensiteetillä ja flow:ssa, että tämä repaleinen ja rusikoitu HIFK, ei vain yksinkertaisesti siihen pystynyt vastaamaan. Finaaleihin lähdettäessä, en kyllä ala enää aliarvioiman tai pohtimaan TPS:n iskukykyä. Nyt vain katsotaan mihin tuo ryhmä enää yltääkään ja pystyykä se haastaamaan tai jopa lyömään laudalta ylivertaisen Lukon.

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
Tämä oli kyllä hieno sarja, eikä vähiten täällä palstalla. Turha teiniuho loisti enimmäkseen poissaolollaan ja puolin ja toisin saatiin ihan hyviä ja objektiivisiakin ajatuksia peleistä ja sarjoista.

On aina hienoa kohdata IFK. Toivottavasti lähivuosina kohdataan playoffeissa uudelleen niin, että hallit natisevat liitoksissaan.
 
"Virtala on 160cm sulka päässä, ja siellä se vain saatana menee" -Kai Suikkanen-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy