Playoffs 2021 välierät: HIFK (2.) – TPS (3.)

  • 60 993
  • 519

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
TPS:lle onnittelut eilisestä voitosta. Selkeästi parempi joukkue ja sai IFK:n ensimmäistä kertaa sortumaan virheisiin näissä playoffeissa. Usko on silti vahva, että kyllä tästä jatkoon mennään. Tämä joukkue ei ole kolmea kertaa putkeen hävinnyt, eikä toivottavasti häviä nytkään.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Jotenkin Hifkin olemuksesta huokui vitutus, kun Tepsi ei antanutkaan vapaalippua finaaliin ja samalla TPS vain lisäsi kaasua. Sarjastahan tuli oletetun ylikävelyn sijaan mielenkiintoinen ja nyt on jännä nähdä miten Hifk pystyy tilanteen käsittelemään.

Tätä täysin samaa olin tulossa kirjoittelemaan.
Vitutus huokui tänne Turkuun asti, mikä oli mielestäni vähän outoa. Joku voisi tulkita sen niin, että Hifkin eväät ei riitäkkään tepsiä vastaan. Kokonaisuutena Hifk on ollut oikeasti heikko ja tämä esitys ei riitä tepsin kaatoon. Annetaan vielä tasoitusta Rämön ollessa maalissa. Hifkin kopissa on todellakin paljon käsiteltävää tai muuten Turussa ei tule voiton voittoa.
 

12961

Jäsen
Tepsi ei ole näissä playoffeissa eikä runkosarjan lopullakaan pelannut ehjää 60 minuuttia. Parhaimmillaan kun jalka liikkuu, on esitys eilisen pelin loppupään näköistä. Vaikka itseluottamus olisikin nyt tapissa niin kaikella todennäköisyydellä tulevissakin peleissä on mustia eriä ja hetkiä.

Tässä voi käydä miten vain. Vaikka TPS olisi eilisen kaltainen luistelukone, voi IFK voittaa pelejä erityisen kovalla viimeistelyllä mallia Björninen ja mustat minuutit.

IFK suorittaa suht tasaisesti ja tepsin taso heittelee pelin sisälläkin aivan helvetisti.

Kun tepsin putki liikkuu eilen nähdyn kaltaisesti, on siihen todella vaikea vastata millään valmennustaktisella elementillä pl. tiukka trap, ylivoimahyökkäykset vastaan ja kova viimeistelyn tehokkuus niistä. Ongelmaksi siinä muodostuisi se, että silloin IFK antaisi tepsille anteeksi niitä hetkiä, jolloin se nukkuu. Enkä kyllä usko hetkeäkään, että Pikkarainen edes harkitsee tuollaista peliä.

Uskon, että tulevissa peleissä jatketaan samanlaisella linjalla ja peli&momentum aaltoilee vahvasti kumpaankin suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Ei tästä sarjasta kukaan odottanut mitään HIFK:n läpi kävelyä. Tai siis kourallinen nimimerkkejä odotti, mutta kyllä mulle ainakin oli alusta asti selvää että TPS on helvetin kova ja vittumainen jengi. Eilen TPS näytti haukkaria ilmoittautuen kisaan mukaan. Hieno voitto turkulaisille. Tästä jatketaan turkuun, sieltä tarvitaan se yksi voitto. Game 5 ratkaisee tämän sarjan.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Kannattaa rasvata röörit hesalaiset. Tepsi tulee painamaan kakkoseen with maximum force.

Hesan hönttien jälkeen vuorossa on Tampereen aneeminen kirvessakki, jolla sama kohtalo. Kannattaa varata paljon balsamia, suuri osa sinne anaalin tienoille.

Hyvää settiä. Aina joskus kuitenkin ihmetellyt mistä nämä homoeroottiset raiskausfantasiat lätkäkeskusteluihin aina silloin tällöin kumpuavat. Miesten laji toki, mutta silti.

Mutta asiaan. Yhtään välieräottelua en ole vielä katsonut vaikka katseluoikeudet ovatkin. Ehkä sunnuntaina teen poikkeuksen ihan seuratakseni olisiko Saarisessa ja Kousassa vielä potentiaalia pellailemaan ensi kaudella kotiseurassaan. IFK:n kanootissa edellä mainitusta syystä olen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tepsillä on toistaiseksi jalka liikkunut, mutta voihan bensa toki heiltäkin loppua. Vasta argumenttina on nuoren joukkueen ja tasaisen peluutuksen lisäksi myös keväällä vedetyt kolme peräkkäistä neljän pelin iltaa. Tuolloin pisteitä saatiin kairattua vaikka kuorma oli melkoinen.
Hoh-hoh-hoh... "kolme peräkkäistä neljän pelin iltaa"?

Pieni liiottelu on tietysti ihan OK, mutta nyt alkaa olla aika paksua tekstiä.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tätä ketjua lukiessa tulee kyllä niin elävästi yläaste mieleen, ettei ihan hetkeen ole aikuisiällä tullut. Siellähän kiekkokeskustelu oli kutakuinkin samaa tasoa. Ei se mullakaan ollut sen parempaa, mutta ikää oli silloin 13-15v, joten annan sen itselleni anteeksi. Sen jälkeen on aivot kehittyneet onneksi aika paljon. Aika pieni ihminen on se oletettavasti aikuinen, joka tulee keskustelupalstalle provoamaan ja tekee senkin näin onnettomasti. No, se siitä.
Minä olen pitänyt näitä "kuivana kakkoseen" -juttuja jonkinlaisena Jatkoajan keskustelupalstan sisäpiirivitsinä, koska missään muualla en muista koskaan törmänneeni tähän kielikuvaan jääkiekkokeskustelun yhteydessä kuin tällä palstalla, jossa tätä vanhaa ja väsynyttä sekä mielestäni harvinaisen mautonta vitsiä joku aina jaksaa vuodesta toiseen toistaa.

Itse pelihän oli eilen aivan mahtava! Kyllä on taas istumalihakset ollut kannattajallakin koetuksella, kun on läpi ylipitkän runkosarjan jaksanut tuijottaa pahimmillaan neljän ottelun viikkotahtia enimmäkseen kohtuullisen merkityksettömiä pelejä, mutta vihdoin palkintona tästä pitkästä "uurastuksesta" saa katseltavakseen kunnon matseja. Runkosarja max 50 ottelua, pudotuspeleihin max kahdeksan joukkuetta, pudotuspelisarjat paras viidestä, niinhän sen pitäisi olla. 90-luvulla tämäkin osattiin. Niin, ja karsinnat tietty pitäisi olla. Tuossa olisi resepti, millä olisi SM-liigan tuote kunnossa.

Ei kai kukaan nyt Lajusen katseesta oikeasti pahastunut? Mahtava episodi kaikkineen sekin. Lajunen tekee maaliin ja luistelee samoilla vauhdeilla Hifkin vaihtoaition ohi kohti omaa aitiota kaartaen ja tuulettaen. Hifkin aitiosta vähän provosoidutaan ja Lajunen laittaa vähän tuimempaa katsetta perään. Noinhan sen kuuluu mennäkin. Ja fanit räksyttää Jatkoajassa, sekin kuuluu asiaan. Ei täällä varmaan kukaan sitä mieltä ole, että Lajusen olisi pitänyt miettiä "Ei saatana, tein maalin Hifkin aition edestä, mites mä nyt pääsen tästä omaan aitioon, lähdenpä kiertämään toiselta puolelta kenttää, etten provoa ketään ja tuuletan vasta penkillä."

Tepsiltä upea ryhtiliike ja ottelun loppupuoli oli mielestäni parasta Tepsiä, mitä on koko kautena nähty. Samalla vakuutuin ensimmäistä kertaa siitä, että tämä joukkue ihan oikeasti voi menestyä eli tavoitella uskottavasti jopa mestaruutta. HIFK on toki edelleen suosikki tästä menemään jatkoon, mutta TPS antaa sellaisen haasteen, että kumpi tahansa tästä sitten finaaliin meneekään, on paikkansa ansainnut.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei kai kukaan nyt Lajusen katseesta oikeasti pahastunut? Mahtava episodi kaikkineen sekin. Lajunen tekee maaliin ja luistelee samoilla vauhdeilla Hifkin vaihtoaition ohi kohti omaa aitiota kaartaen ja tuulettaen.
Piti oikein tänään aamusta makustella tätä maalia ja sen jälkeisiä tapahtumia uudelleen, kun täältä luin että siinä oli tilanne päällä. Näin saattaa tietysti olla, mutta minä en siinä nähnyt yhtään mitään, eihän Lajunen edes suuremmin tuulettanut. Ymmärrän että pelaajat voivat tehdä pelitäpinöissään ylitulkintoja, mutta kannattajien pahastuminen jostain tuollaisesta... joopa joo.

Siinä muuten kun Jääskä (?) pääsi läpi ja Rämö torjui maalintekoyrityksen, näytti Rämöllä tilanteen jälkeen olevan runsaahkosti asiaa Jääskälle, ettei olisi hyväkäs lällätellyt ja vittuillut epäonnistuneesta laukauksesta. Tätäkin olisi syytä jonkun paheksua, oli siinä sitten huutelua tai ei. Saman luokan provosointia, kuin tuo mainittu Lajun julma ohiluistelu ja säälimätön katsekontakti.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Piti oikein tänään aamusta makustella tätä maalia ja sen jälkeisiä tapahtumia uudelleen, kun täältä luin että siinä oli tilanne päällä. Näin saattaa tietysti olla, mutta minä en siinä nähnyt yhtään mitään, eihän Lajunen edes suuremmin tuulettanut. Ymmärrän että pelaajat voivat tehdä pelitäpinöissään ylitulkintoja, mutta kannattajien pahastuminen jostain tuollaisesta... joopa joo.

Siinä muuten kun Jääskä (?) pääsi läpi ja Rämö torjui maalintekoyrityksen, näytti Rämöllä tilanteen jälkeen olevan runsaahkosti asiaa Jääskälle, ettei olisi hyväkäs lällätellyt ja vittuillut epäonnistuneesta laukauksesta. Tätäkin olisi syytä jonkun paheksua, oli siinä sitten huutelua tai ei. Saman luokan provosointia, kuin tuo mainittu Lajun julma ohiluistelu ja säälimätön katsekontakti.

Tähän olisi hyvä löytää joku huuliltalukija niin saataisiin tämäkin episodi päätökseen. Itse veikkaan Rämön sanoneen "Olipas Juha onneton kärsy. Kohta muuten soi toisessa päässä."
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika harvassa ovat ne, jotka oikeasti mitään ylikävelyä on odottanut. Vastakkain runkosarjan kakkonen ja kolmonen ja tällä kakkosella vaikea loppukausi sairasteluineen.

Pienenä suosikkina IFK mielestäni sarjaan lähti, mutta sehän ei tarkoita etteikö TPS voisi myös finaaleihin edetä.

Ensimmäisestä pelistä sanoinkin, että TPS ei ollut valmiina sarjaan ja tuskin jatkaa noin heikolla tasolla. Eikä jatkanutkaan, vaan paransi toiseen peliin. IFK taas pelasi eilen heikomman pelin ja toivottavasti parantaa seuraavaan.

Kärkimiehiltä tarvitaan tehoja. Sen mukana IFK loppujen lopuksi nousee tai kaatuu ja ikävä kyllä, esimerkiksi Lundell ja Borgström ovat aika kaukana koronaa edeltävästä tasostaan. Mutta sådant är livet.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut TPS:lle avausvoitosta. Täysin ansaitusti meni voitto Turkuun. IFK tuli hyvin otteluun, ja ensimmäinen erä oli todella väkevää tekemistä. TPS paransi otteitaan 2.erästä lähtien, ja IFK taas heikensi tekemistään. Nyt väittäisin että IFK:lle iski 2-1 johtoasemassa luulotauti henkisellä puolella.

Myös toinen peli Kärppä-sarjassa oli IFK:lta 1.erän jälkeen heikkoa tekemistä, mutta tuolloin IFK väisti luodin ja voitti jatkoajalla. Hyvä ettei IFK voittanut tällä kertaa, koska en halua että joukkue luulee tuollaisella esityksellä voittavan playoffeissa. Ei jäljellä ole yhtään joukkuetta, joka 80% -tekemiselläkään voitetaan. Paitsi tuurilla.

Parhaiten tuo IFK:n henkisen puolen vajaus näkyi TPS:n 2-2 tasoitusmaalin jälkeen, IFK tuli heti ryhdillä ja hallitsi peliä seuraavat vaihtokierrot, kun asenteeseen tuli hetkellinen muutos. Muutos ei ollut pysyvä, ja TPS taas sai lisävirtaa tuosta ja nyt TPS näytti tuota jalkanopeuttaaan, jota nuoresta joukkueesta löytyy. TPS:n itseluottamukselle tämä oli tärkeä peli. IFK on ehdottomasti voitettavissa.

Huomenna mennään Turussa. Kotimatseista ei käytännössä saa etua, kun kotiyleisöä ei ole paikalla. Turussa on lähes samankokoinen kaukalokin kuin Nordiksella, joten melko sama kummassa pelataan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa rasvata röörit hesalaiset. Tepsi tulee painamaan kakkoseen with maximum force.

...

Pois alta vittupäät, täältä tulee Tepsi!
Shaatana, 11 mestaruutta, hei. Edit: sori, piti kirjoittaa et 12
Täällä stadissa käytetään Tummelia, linkki: Tummeli - On aika ottaa pehmeät keinot käyttöön. Se on on hoitava ja täyteläinen voide kuivien ja karheiden röörien hoitoon. Ja näin. Osallistun myös tällä viestilläni Mensan testeihin.

Vaikka HIFK:n pyhä kannattaja olenkin, olen tietyllä tavalla otettu tuosta TPS:n pelitavasta, jota ei ole. On vain psyykattuja lahjakkaita junnuja, jotka höntyilevät sata lasissa. Jotenkin raikasta seurata pelitapaa, joka on kaikkien oppikirjojen ja "syväanalyytikkojen" teorioiden vastaista. Päästetään varsat laitumelle ja katsotaan mitä tapahtuu.

Minulle tulee tepsulaisten pelistä mieleen vuosi 1980 ja jenkkien lukiopoika-joukkue olympialaisissa. Ei päätä eikä häntää, mutta tulosta tulee.

Hieno sarja.
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Tepsiltä hyvä peli, mutta ei muuta sitä kuuluisaa isoa kuvaa. Hifk jatkaa edelleen ennakkosuosina. 3-0-sarja olisi ollut epätodennäköinen ja varsin masentava.

Kotiedulla ei tänä vuonna vaikuta olevan suurta merkitystä. Vaihto-oikeus joo, mutta kyllä sen yleisön puuttuminen tekee vaan ison loven.
 

Bonsai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikon muut joukkueet
On suuri harmi, että nämä ajat ovat vieneet yleisön katsomoista. Tku-Hki ja molemmissa kaupungeissa olisivat hornankattilat pullollaan ja pleijarifiilis entistä korkeammalta. Kummaltakin puuttuu nyt kotipeleistä se yleisön tuki.
 

AllBehind

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta onneksi juuri sinä ratsastit kommentillasi pelastamaan tilanteen ja nostit ketjun tason sinne minne se kuuluu. Viestihistoriastasi päätellen suorastaan liekehdit lisäarvoa palstalle.
Miten voi olla noin herkillä :D Kaveri lähti aika nätisti henkseleitä täysin mitättömästä syystä. Vinkkinä, vihanhallintakurssit avoinna myös korona-aikana.
Sarjalle teki hyvää tuo tps:n eilinen voitto. IFK:n sysipaskat otteet eiliseltä jättää kysymysmerkkejä, mutta kova luotto, että sunnuntaina vakuuttavampi IFK kaukalossa.
 

Takakarvaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Mestis Hockey
Saa nähdä joko Karajev on pelikunnossa sunnuntaina. Nostaisi Tepsin osakkeita parin napsun verran. Toki Rämö pelasi ihan ok-pelin vaikka tosin ei mihinkään suurempaan testiin edes joutunut. Aika paljon vedot tulivat kohti. Ne pari kulmavetoa (maalia) tulivat aika läheltä ylös, joten niistä ei kovinkaan suurta miinusta voi antaa. Oli sitten kumpi tahansa maalissa, niin HIFK on edelleen kohtuu iso suosikki menevään jatkoon tästä parista.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Saa nähdä joko Karajev on pelikunnossa sunnuntaina. Nostaisi Tepsin osakkeita parin napsun verran. Toki Rämö pelasi ihan ok-pelin vaikka tosin ei mihinkään suurempaan testiin edes joutunut. Aika paljon vedot tulivat kohti. Ne pari kulmavetoa (maalia) tulivat aika läheltä ylös, joten niistä ei kovinkaan suurta miinusta voi antaa. Oli sitten kumpi tahansa maalissa, niin HIFK on edelleen kohtuu iso suosikki menevään jatkoon tästä parista.

Miten HIFK on kohtuu suosikki? Eilisen mustavalkoisten voiton jälkeen laittaisin aikalailla fiftyfifty tämän tanssiparin.

Tärisikö muuten Tuohimaalla jatkoerässä? Helposti kyllä lirahti sinnekkin.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Hei! Jos tässä topikissa on semmoisia kuka, on väittänyt että Tepsin kannattajat ovat kirjoitelleet tänne kännissä lapsellista hevonpaskaa mikä ei pidä paikkaansa. Kunnian loukkauksesta on ilmoitettu poliisille, joka ottaa asiasta selvää. Saa. Maksaa. Kalliisti.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hei! Jos tässä topikissa on semmoisia kuka, on väittänyt että Tepsin kannattajat ovat kirjoitelleet tänne kännissä lapsellista hevonpaskaa mikä ei pidä paikkaansa. Kunnian loukkauksesta on ilmoitettu poliisille, joka ottaa asiasta selvää. Saa. Maksaa. Kalliisti.

Älä ota enää!

Eipä tässä kummallakaan jengillä voi paskat olla puntissa, sillä tilanne on 1-1. Tuskin kukaan uskoi, että kumpikaan jengi tulee myymään nahkaansa halvalla.

HIFK oli eilen kehno ja kompuroi jäähyilyyn Tepsin pistäessä isompaa vaihdetta silmään. Tepsille siis täysin ansaittu voitto. Tekee vain hyvää tälle sarjalle, että kummatkin jengit joutuvat epämukavuusalueilleen ja hikoilemaan tosissaan voiton eteen. Nythän tämäkin sarja on paras kolmesta, eikä suuremmille mokille ole varaa. Peli näyttää. Kaiken.
 

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Hei! Jos tässä topikissa on semmoisia kuka, on väittänyt että Tepsin kannattajat ovat kirjoitelleet tänne kännissä lapsellista hevonpaskaa mikä ei pidä paikkaansa. Kunnian loukkauksesta on ilmoitettu poliisille, joka ottaa asiasta selvää. Saa. Maksaa. Kalliisti.
Menikö vappu simat yli?
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Mielenkiintoinen ja jännitystä tuova käänne sarjaan tämä Tepsivoitto perjantaina. Seuraavaksi HIFKi pääseekin sitten tänne Turkuun häviämään ainakin toisen noista Turun matseista.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Ekan erän perusteella sarja on kääntynyt. Ei oo järjen häivää IFK:n juoksemisessa. Tommonen helikopteriperspektiivi saa IFK:n näyttämään TPS:n rinnalla todella aneemiselta. IFK yritti ottaa kiekkokontrollia, mut otahan sitä nyt sitten tommosella pakistolla joka ei saa edes paineetta kiekkoa omille – nyt painetta riittää kun TPS on kaivanu Jursin jalat jostain.

Jos ekassa pelissä oli TPS koko ajan katollaan ja askeleen perässä, niin nyt on juurikin toisin päin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös