Playoffs 2021 finaalit: Lukko (1.) – TPS (3.)

  • 116 603
  • 1 114

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Itselläni sellainen kutina, että tämä oli nyt viimeistään tässä. Huomenna ekat vaihdot TPS saattaa painostaa, mutta sitten lyö Lukko vielä viimeisen kerran kaasun pohjaa ja ylikävelee mestaruuteen, ei tule jättämään sattumalle minkäänlaista sijaa. 4-0 Lukolle ja ansaittu mestaruus.
 

agee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Seudun Kiekkokuntoutujat
Pistänyt myös silmään turhautuminen. Tänään 2-3 kertaa paiskasi vaihtopenkin oven kiinni kun oli samassa vaihdossa menettänyt kiekon. Sama toki muutamalla muulla TPS:n pelaajalla.

Huomenna varmasti kova kamppailu tulossa.
Tai sitten nne ovat vain tajuneet realismin. Eka peli oli Lukolta se ohipeli ja nyt kun ne pelaa finaaleita ni meidän raipen pojat on jossain lokakuun sarjahöntsässä. Turhia jäähyjä (Anttalainen mm. ekalla minuutilla jne) joista sitten joudutaan perässä juoksemaan.
Luokattomia syöttöjä Lukon paineen alla, jotka pystyttiin siinä ekassa pelissä hoitamaan hienosti. Nyt kaks peliä ollaan menty Lukon lähes täydellisessä hallinnassa, johon tepsi on pystynyt vain ajoittain vastaamaan.

Se ei myöskään ole vahinko, että Lukko on saanut 4-0 ja nyt 3-1 voitot.
 

Hexa

Jäsen
Itselläni sellainen kutina, että tämä oli nyt viimeistään tässä. Huomenna ekat vaihdot TPS saattaa painostaa, mutta sitten lyö Lukko vielä viimeisen kerran kaasun pohjaa ja ylikävelee mestaruuteen, ei tule jättämään sattumalle minkäänlaista sijaa. 4-0 Lukolle ja ansaittu mestaruus.
Voi mennä noinkin, mutta joka tapauksessa Tepsin on huomenna lyötävä parasta pöytään. Lukko tulee varmaan pienellä riskilläkin kovaa alussa, mutta niin täytyy myös TPS:n tehdä. Liika passivoituminen antaa avaimet Lukolle.
 

komesrood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Flyers
Kyllä tänään, kuten lauantaina ja perjantainakin, tuli sellainen mieleen ettei TPS Lukko sarjassa voita. Mitä pidempi sarja, sen varmemmin kääntyy peliä tekevälle joukkueelle. Paras viidestä on lyhyt sarja, mut nyt tuntuu sille ettei TPS "pienemmällä kädellä" voittoa tule ottamaan. Hyviä matseja ovat olleet, kamppailupeli on molemmilla joukkueilla ollut hyvää. Nyt Lukko ottaa, toivottavasti, kuitenkin väkisin sen mitä kauan on odotettu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ipe_

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Noh, pleijareissa täysin itselleen pelaa. Onko soppari jo rahakkaammille apajille?

Aivan. Kuten tuo elintärkeä 2-2 tasoitus edellisen sarjan katkaisupelissä, kun oltiin pitkään oltu sillassa. Ihan vitun iso maali ja esityö jatkoajan voittomaaliin. Toisena Poffien pistepörssissä, mutta joo, täytyishän sen olla kärjessä jottei olisi pettymys.
Varmasti lähtee pois Suomesta ja todennäköisesti diili muualle tehty jo.
En tiedä kuinka monta peliä olet Tepsiltä tällä kaudella nähnyt, mutta usein hiihtelee vähän pelin ulkopuolella ja ratkoo kun siihen tulee sauma. Ihan hyvin nuo saumat näkyvät myös tehopisteissä.

E. Lisäys
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kova joukkue Lukolla, siellä on tehty hyvää työtä viime vuodet ja mikäli mestaruus Raumalle menee, on se täysin ansaittua.

Tänään Lukko ei ollut millään tapaa ylivertainen, mutta toki parempi joukkue ja voitto oli ansaittu.

Anttalaisen jäähy pelin alussa oli omaan silmään hivenen kyseenalainen. Enemmän näytti, että kroppa oli kroppaa vasten. Muuten tuomaritkin pelas hyvän pelin.

Wirtasen puuttuminen on paha paikka TPS:lle, tärkeitä alotuksia on nyt menetetty Lukolle.

Toivotaan hyvää peliä huomiselle, nyt on TPS:n aika jättää kaikki kentälle, niin ei tarvi täälläkään jossitella kun kausi loppuu. Huomenna sitten voitto kotiin!
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Ei auttanut Rämö...pahalta näyttää että Rämön tuhkimotarinasta ei tule täydellistä. No huomenna Tepsin vuoro ottaa voitto ja mestari selvillä vasta 5 pelin jälkeen.
Nyt tarvitaan uusi miracle on ICE
Ei se silti kaukana ollut, sillä Rämö ei päästänyt ainuttakaan ns. pelitilannemaalia, sillä ainoa meni rankkarista. TPS on tehnyt nyt kahteen peliin yhden maalin, joten ei ole silti jäänyt kauheasti jossiteltavaa. Lukko on voittonsa ansainnut, ja vaaditaan todellakin ihmettä, että Raipen poijjaat vielä kannua nostelee. Mutta Tepsi jos joku vielä itsensä pystyy itsensä painitermein sillasta kampeamaan pystyyn.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Lukko loi enemmän maalipaikkoja. Ensimmäisessä pelissä TPS oli enemmän ytimessä.

Tänään mentiin maalipaikkojen suhteen tasaisemmin mielestäni, Lukolla hyviä paikkoja hieman enemmän.

Todella tiivis oli Lukon viisikko tänään. Karri Rämö jälleen erinomainen maalilla, mutta nyt myös Lehtinen nosti tasoaan finaalin vaatimalle levelille.

Moisanen sanoi lähetyksessä, että TPS olisi sopinut finaalien pelattavan maalivahtien osalta vuorotellen - periaatteella.

Tätä Lasse Kukkonen epäili studiossa. Saa nähdä kumpi TPS-veskoista pelaa.

Jännää on. Vieläkin epätodellinen olo, että tässä oikeasti pelataan mestaruudesta. Siitä olen varma, että TPS nostaa tasoaan huomiselle eikä tämänpäiväinen esitys riitä Lukolle huomenna.
 
Suosikkijoukkue
Goldie Goldthorpe
Missä ne kaikki Tps-fanit nyt ovat? Perjantaina ketju oli täynnä ylpeitä turkulaisia, kolme päivää myöhemmin on tilanne hieman eri. Tepsi suoritti viimeksi todella hyvin B2B toisen pelin niin odotan samaa dominanssia huomenna tai sitten alkaa hopeajuhlat. Onko eväät syöty, kuka pistetään huomenna maaliin, saako vaarallinen yyvee palkinnon, monta on kysymystä vailla vastauksia. Sen tiedän että Lukko pelaa huomenna paremman pelin kun tänään, mielenkiintoista nähdä mihin se riittää.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Itselle epätodellista oli tästä pelistä se, että kuinka helvetin tylsä matsi oli.

Vähän samoilla linjoilla olen. Jos olisi ennen peliä sanonut olevan kauden kolmas tapaaminen joukkueiden välillä 10. päivä joulukuuta niin olisin uskonut. Intensiteettiä ja tunnetta ei oikein tullut kunnolla läpi ainakaan kotikatsomoon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Päättyisipä edes yksi finaalipeli tasan xG:n mukaisiin lukemiin, Äijänsuon tulostaululla voisi seistä esimerkiksi lukemat 2,47 - 1,32. Olisi hienoa, jos ”taskulaskinpellet”, nämä urheilumaailman sokeat kanat, onnistuisivat edes joskus löytämään jyvän.

Heille tämän onnistumisen soisi, sillä onhan se varmasti raskasta, että oman työn tuotoksilla ”pyyhitään persettä” Turussa.

No nyt on jo kaks peliä päättynyt xGoalsin mukaan. Vituttaako?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vähän samoilla linjoilla olen. Jos olisi ennen peliä sanonut olevan kauden kolmas tapaaminen joukkueiden välillä 10. päivä joulukuuta niin olisin uskonut. Intensiteettiä ja tunnetta ei oikein tullut kunnolla läpi ainakaan kotikatsomoon.

Ketään ei yllätä se, että kun aikomus on pelata 5 peliä 7 päivän sinään, niin pelin taso laskee aivan naurettavalle tasolle väsymyksen takia. Ja yleisöstäkään ei saa mitään lisäenergiaa.

Liiga kusi tämän täydellisesti otteluohjelmillaan. Ruotsissa vedetään finaalia paras7 -sarjalla, jokaisen matsin jälkeen ollut välipäivä ja Game5:n jälkeen tulee olemaan 2 päivää taukoa. Ruotsissa viimeinen matsi on lauantaina, mutta Suomessa on kauhea kiire pistää kaikki nippuun jo torstaina.

Idiotismia. Pelin ja lajin halventamista.
 
Viimeksi muokattu:

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Ketään ei yllätä se, että kun aikomus on pelata 5 peliä 7 päivän sinään, niin pelin taso laskee aivan naurettavalle tasolla väsymyksen takia. Ja yleisöstäkään ei saa mitään lisäenergiaa.

Liiga kusi tämän täydellisesti otteluohjelmillaan.

Ihan ymmärrettävää sinänsä. Toisaalta voisin ainakin itse kuvitella, että vähintään Lukon pelaajat repisivät itsestään irti kaikki mehut niin paljon etteivät jaksaisi edes juhlia, kun odotusta on kuitenkin kestänyt se yli kaksi sukupolvea.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
On sopppari tai ei mutta ei tämä mies ainakaan tänään joukkueelle pelannut. Siis Kestner.

Kestner oli TPS:n ongelmien ruummiillistuma tänään. Kuten asiantuntijatkin sanoivat, Lukon puolustusta ei yksilötoimilla ohiteta. Pajuniemi, Nurmi ja Kestner tulevat ainakin heti mieleen Tepsin pelaajista, jotka eivät pelanneet kenellekkään muulle kuin nimelle niskassaan tänään.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Yllättävän tasainen peli oli. Odotin, että Lukko olisi tullut täyttä höyryä päälle ja kaivanut väkisin parin maalin johdon. Sen sijaan avausmaalin jälkeen tyydyttiin ihmettelemään, että mitähän seuraavaksi tapahtuu.

Periaatteessa viimeinen 30 min oli Lukolta puolustustaistelua, jossa välillä vähän hyökättiin. TPS pääsi kyllä ihan kohtuullisille tonteille, ja jos olisi vähän ollut tuuria matkassa, jatkoaika olisi kutsunut.

Itse en ole nähnyt Kestnerissä tai Pajuniemessä heikkoutta, päinvastoin. Ovat käytännössä Nurmen ohella ainoita pelaajia, joita tuolla saa pelätä. Vierasjoukkueen kannattajana hiki virtaa joka kerta, kun joku tuosta kolmikosta kurvailee hyökkäysalueelle.

TPS:n kannalta ongelma on siinä, että rosteri ja pelitapa ei riitä luomaan joukkueena paikkoja. Yksilöt taistelevat kovaa, mutta kun vastassa on tarkasti puolustava Lukko, ei sieltä mitään ihan avopaikkoja tule kuin harvakseltaan. Paikat syntyvät käytännössä yksilösuoritusten, eivät hyvän joukkuepelin, kautta.

Lukolla taas riittää ratkaisijoita vaikka muille jakaa, ja se on mielestäni tässä koko sarjassa nousemassa ratkaisuasemaan. TPS on kärkiketjujen varassa, kun taas Lukko voi myllyttää neljällä ketjulla ja odottaa maaleja käytännössä miltä tahansa ketjulta.

Niin kuin vähän uumoiltiin, Lukon pelitavallinen rutiini ja materiaalin laajuus nousee esiin mitä pidemmälle mennään. TPS:llä on kuitenkin mahdollisuudet, sillä eivät nämä pelit mitään ylikävelyjä ole olleet. Huomenna vähän terävyyttä maalintekotilanteisiin ja veskarilta nappisuoritus, niin vielä saatetaan palata Raumalle.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näitä kertoimia kun on täällä pyöritelty, niin mestaruuden kertoimet nyt 1,06 vs. 8,40. Mojovaa pottia olisi tarjolla mikäli uskoo tepsin vielä voittavan kahdesti.

Lukko pelasi tänään korkeintaan keskinkertaisen pelin. Nämä tuplapelit saattaa kuitenkin sataa hieman lukkolaisten laariin, koska TPS pystyy horjuttamaan Lukon pelinavausta pahiten juurikin jatkuvalla kovalla karvilla. Vahvoilla ollaan jos saadaan rauhassa rakennella ja pitää kiekkoa kulmaralleineen neljän ketjun rullatessa suht tasaisesti.
 

Just Us

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon seurat
Tiukka peli, joka olisi periaatteessa voinut kääntyä toisinpäinkin. Nyt ehkä tilastot ovat realisoituneet myös käytännössä.

Huomenna on luvassa kova peli, TPS tulee pelottomasti ja rohkeammin päälle, uskoisin. Nyt mitataan, ottaako Lukko vielä sen viimeisen askeleen ja päästään ganaaliin kylpemään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös