mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Mitäs jos Lukko voittaakin, voidaanko silloin sanoa että runkosarja näyttää miten tulee käymään poffeissa? Ei tietenkään, kyllä se raumalla ymmärretään jo nyt.
Pari kirjoittajaa on runkkarikohtaamiset maininnut mutta kukaan ei odota menestystä pelkästään niiden takia.
Jos lukko voittaa 3-0, voidaan todeta runkkarikohtaamisten näyttäneen suuntaa. Tällä kertaa.
 
Mielenkiintoista on ettei 11000 Turkulaista pärjää Sambaryhmälle. -nimim. "Pikkarainen" 15.03.2009

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Ylempänä väitelty siitä onko tps suurseura. Kyllä se on. Onko lukko suurseura? Ei ole sen enempää kuin pulun paska kauppatorillakaan. Pitääkö tepsin voittaa mestaruus? Pitää kun finaaleihin ollaan päästy. Pitääkö Lukon voittaa mestaruus? Oikeastaan ei kiinnosta mutta hyvää rekordia ei kannata rikkoa ja mestaruuden puutehan on lukon kohdalla niin uskomattoman hieno tarina etten toivoisi sen loppuvan. Unetkin loppuu aina aikanaan mutta lukko ei voita mestaruutta ennen kuin 100 pitkää vuotta on kulunut.
Syyskaudella totesin jollekin että ei niin väliä jos tepsi ei voita mutta kunhan raumalaiset joutuvat pettymään TAAS.

Vitsit vitseinä, mutta kyllähän lukko lähtee valtavana ennakkosuosikkina finaaleihin. Tps:n mahdollisuus on jälleen siinä jos pystytään hyvällä liikkeellä rikkomaan Lukon pelitapa ja saadaan heidät hyökkäämään huonossa rytmissä. Tepsi on osoittanut olevansa uskomattoman sitkeä jengi joka on jo voittanut monet vaikeudet. Lukkoa taas ei oikein ole testattu kunnolla koko kauden aikana miten selviävät ns kovasta paikasta. En tiedä pystyykö tepsi laittamaan lukon epämukavuusalueelle mutta jos pystyy uskon tepsin vievän kannun turkuun minne se ihan historian puolestakin kuuluu.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No joo, silloin viimeksi kun Lukko lähti TPS:saa vastaan "suurena" suosikkina pudotuspeleihin, niin keksinäiset meni 5-1 Lukolle runkosarjassa, kuten nytkin. TPS voitti tuon sarjan lähes näytöstyyliin 4-0, mutta tuolloin Lukon ennakkasuosikin asema perustui vain ainoastaan runkosarjasijoituksiin ja noihin keskinäisiin. Silloin ei kukaan ottanut huomioon sitä että Lukolta puuttui paras pakki ja Vehanen oli kaupattu Kazaniin. Tuon kaupan jälkeen Lukon pistekeskiarvo taisi olla suurin piirtein sijoilla 8-10, vaikka hetken aikaa silloinkin meni vielä ihan ok. Lisäksi runkosarjan viimeiset 10. matsia Lukon käyrä osoitti jyrkästi alas ja TPS:n selkeästi ylöspäin.

Nyt kuitenkin siellä finaaleissa pelaavat tämän kauden kaksi parasta joukkuetta, katsotaan sitten runkosarjaa tai pudotuspelejä, vaikka TPS olikin runkosarjan kolmas. Kummallakin menossa täysin uusi tarina ja hyvä flow omassa tekemisessä, joten sarja voi kääntyä miten tahansa, missä kohtaa tahansa ja kummalle tahansa. Ei mulle ainakaan tule mieleen mitään suuria eroja pelaajistossa, Lukolla ehkä pieni edge laajuuden kanssa kun tehopisteitä katsotaan mutta siihen se jääkin. Pudotus peleissä vaan yleensä tuppaa tapahtumaan ihmeellisiä asioita ja takarivistä noustaan esiin kuten viimeksi eilen kävi (Petman, Viro) kun ratkaisuja tehdään. Runkosarjassa vastaavat ratkaisut tekevät yleensä ne pörssiäijät, toki Kestner oli vahvasti Viron maalia edesauttamassa, kaikki kunnia hänelle.

Maalivahdit:
Lehtinen vs. Rämö

Tämä niukasti TPS:lle Rämön kokemuksen takia ja olivathan ne otteetkin hyviä HIFK sarjassa. Lehtinen myös sai eilen helpottavan nollan eilen, mutta häntä ei kyllä ole kovasti edelleenkään testattu.

Puolustukset:
Press, Klok, Gregoire, Kukkonen, Sevänen, Saarijärvi, Piipponen vs.
Lajunen, Rafkin, Viro, Bohm, Anttalainen, Larsson, Ivarsson

TPS:n pakisto ehkä hieman fyysisempi, Lukon taas ehkä hieman pelinopeampi. Tämä ehkä kokonaisuudessaan hieman Lukolle.

Sentterit:
Audette, Koivistoinen, Mattila, Liedes vs. Pärssinen, Ishakov, Jasu, Wirtanen

Tässä ehkä kärkipari Lukolle ja 3-4 sentterit TPS:lle. Audettelta aletaan tosin vaatimaan tulostaulle onnistumisia, Aloituksissa Lukolta ei tässä porukassa taida olla sanottavaa, vaikka Koivistoinen hyvä siinä onkin.

Laitahyökkääjät:
Saarela, Nyman, Hakulinen, Repo, Skalicky, Pospisil, Tammela, Petman, Koivisto vs.
Pyyhtiä, Pajuniemi, Nurmi, Kestner, VAinionpää, Haapanen, Ibragimov, Janatuinen.

Lukolla tässä mun mielestä selkeästi leveyttä enemmän kun katsellaan ketjuihin 3-4.

Ylivoima vs. Alivoima
Lukko yv. 21,05%
TPS yv. 26,67%
Lukko av. 92,31%
TPS av. 75,56%

Mitä näistä nyt sanoisi? Lukon ylivoima oli todella surkeaa Tapparaa vastaan ja alivoima sen sijaan toimi vähintäänkin kohtuullisesti. TPS:n pelejä en ihan niin paljoa välierissä ehtinyt näkemään että voisin tähän mitään ennakkoa sanoa, muuta kuin että prosentit ovat ylivoimassa hyvät ja alivoimassa huonot, mutta kuinka paljon tuossa Pelicans sarjan peruja? IFK:ta vastaan erikoistilanteet menivät tasan 2-2, kun taas Lukko hävisi Tapparalle erikoistilanne maalit 0-2 päästäen maalin jopa omalla ylivoimalla.

Tuossa vähän omia ajatuksia.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Laitetaas vähän pidempää analyysia tällä kertaa:

Runkosarjakohtaamiset:

TPS
- Lukko (3.10.2020): 4-2
Lukko - TPS (23.10.2020): 4-1
Lukko - TPS (26.2.2021): 2-1 RL
TPS - Lukko (3.4.2021) 1-2 RL
TPS - Lukko (6.4.2021): 1-4
Lukko - TPS (13.4.2021): 3-0

Lukko: 3-2-0-1
TPS: 1-0-2-3

Tehdyt maalit (runkosarja):

Lukko: 204 (60 ottelua)
TPS: 165 (59 ottelua)

Päästetyt: (runkosarja):

Lukko: 114
TPS: 140

Ylivoima (runkosarja/playoffs):

Lukko: 21,89/21,05%
TPS: 20,35/26,67%

Alivoima:

Lukko: 88,26/92,31%
TPS: 84,62/75,76%


Voimasuhdearviot osa-alueittain:


Maalivahdit: 60-40 Lukolle


Mikäli Kareejev olisi pelikunnossa, menisi liki tasan. Ilman häntä näen Lukon maalivahtitandemin selkeästi vahvempana.

Rämö pelasi HIFK-sarjassa erinomaisesti, enkä usko, että TPS häneen kaatuu nytkään. Hyvässä tapauksessa jatkaa samoja otteita. Kokemuksen puutteesta ei ainakaan jää kiinni.

Lehtinen on ollut playoffseissa vaisu, mutta pelit ovat olleet myös todella ikäviä: kovat ennakkosuosikin paineet niskassa ja vain harvakseltaan vetoja, jotka ovat yleensä sitäkin pahempia. Lassi oli monessa pelissä aivan kylmiltään. Lukon onneksi viimeiseen peliin osui ensimmäinen nollapeli vakuuttavalla esityksellä, mikä lataa odotuksia finaaleihin. Setänen tuuraa tarvittaessa.

Puolustus: 55-45 Lukolle

TPS on osoittanut, että se pystyy halutessaan puolustamaan todella tiiviisti. Pakisto ei ehkä ole kaikkein nimekkäin, mutta siellä onkin monta pelaajaa, jotka ovat ottaneet isoja kehitysloikkia kauden aikana. Lajunen on erinomainen ykköspakki, minkä lisäksi Rafkin, Viro ja Anttalainen pystyvät hyvään luisteluun ja kiekolliseen peliin. Larsson on alisuorittanut läpi kauden, mutta olen hänenkin otteissa huomannut pientä parantumista. Bohm ja Ivarsson antavat taustatukea ja luutivat maalin edustalla.

Lukolla on kiekollisesti sarjan paras puolustus, mutta näen siinä myös heikkouksia. Etenkin Saarijärvi, mutta myös ajoittain Press, Piipponen ja Kukkonen, voivat tehdä virheitä omassa päässä. Lukko on saatu monissa peleissä köysiin, kun puolustukselle on lyöty kova paine omaan päätyyn. TPS:n kannattaa ehdottomasti pitää Lukon pakisto kiireisenä, eikä antaa heidän avata rauhassa peliä, sillä siinä Lukko on parhaimmillaan.

Hyökkäys: 60-40 Lukolle

Hyökkäyksen kärkiosaamisessa en näe suurta eroa, sillä TPS:llä on huippuluokan yksilöitä, kuten Kestner, Nurmi, Pajuniemi ja Pärssinen. Lukon etu tuleekin laajudesta: ykköskorin äijiä on varaa heittää jopa kolmosvitjaan, ja myös nelosesta löytyy ratkaisuvoimaa (Tammela, Petman, Koivisto). TPS:n tehot ovat enemmän taidokkaiden yksilösuoritusten varassa, ja alakentillä on enemmän rikkova rooli. Siltä osin turkulaisilla on kuitenkin hyviä playoff-pelaajia esim. Wirtasen muodossa.

Mikäli ottelut menevät maalintekokilpailuiksi, Lukko voittaa. En mitenkään usko, että TPS pystyisi haastamaan Lukkoa vauhdikkaassa neljän kentän taitokiekossa. Sen sijaan TPS voi voittaa siten, että se hyödyntää jatkossakin ratkaisuhetket. Etenkin yv:n onnistuminen on avainroolissa, sillä Lukko ei ole ollut terävimmillään ylivoimapelissä. TPS:n yv on ollut mielestäni vaarallisempaa.

Valmennus: 55-45 Lukolle

Tätä osa-aluetta on vaikea arvioida, sillä Virta on vain puolittain mukana. Tuuraajana toiminut Erik Hämäläinen on saanut paljon kritiikkiä, mutta playoffseissa tulosta on tullut. Voi myös olla, että Virta pystyy kunnon kohetessa osallistumaan enemmän.

Raipelta puuttuu vielä playoff-kokemusta valmentajana, mutta ainakin toistaiseksi hän on saanut joukkueensa kovaan iskuun tärkeimmillä hetkillä. Sitä ei sovi aliarvioida. TPS voi voittaa nimenomaan siten, että se on ratkaisuhetkillä parhaimmillaan. Siihen tarvitaan valmennukselta oikeanlaista hengen luomista, missä on toistaiseksi onnistuttu.

Ratkaisutekijät:

Ennakkoon TPS on Lukolle hyvin mieluisa vastus. Keskinäiset olivat melko selkeää hallintaa, ja etenkin Turussa Lukko on esiintynyt viimeisen kahden kauden aikana edukseen. Pystyykö TPS horjuttamaan Lukon ulos mukavuusalueelta?

Lukko on saanut pelailla alkuvuodesta lähtien suht paineettomasti, ja rosteri on myös pysynyt terveenä, jolloin on päästy lepuuttamaan avainpelaajia. TPS sen sijaan on uurastanut pitkän Pelicans-sarjan, minkä lisäksi HIFK:ta vastaan taisteltiin tosissaan etenkin viimeiset kaksi peliä. Riittääkö nuorilla pelaajilla bensa, kun sarja etenee kohti ratkaisua?

Kumpi käsittelee paremmin paineet? Tässä näen TPS:llä jonkinlaisen edgen, sillä joukkueelta ei aidosti odotettu mitään ennen kauden alkua. Vaikka finaalit päättyisivät 3-0 Lukolle, Raipe on tehnyt enemmän kuin tarpeeksi ja onnistunut kohentamaan koko TPS-brändiä. Jos Helminen saa myytyä finaalisarjan ennen kaikkea mahdollisuutena, tämä nuori joukkue voi yllättää kaikki ja viedä pytyn. Lukon näkökulmasta tilanne on hieman toinen, sillä kaikki odottavat sitä mestaruutta "nyt tai ei koskaan"-mentaliteetilla.

Seuraa heitä:

Robin Press
(Lukko): Onko jotain kremppaa, vai miksi ei kulje? Ilves-sarjassa oli oma itsensä, mutta sen jälkeen 0+0 ja miinuksia satelee. Ei saanut rankkaristakaan sisään tiukassa paikassa. Pystyykö nostamaan tasoaan Tappara-sarjasta?

Josh Kestner (TPS): Rannekuti on ehkä Liigan paras, eivätkä muutkaan osa-alueet jätä kylmäksi. On erinomainen karvaaja, ja pystyy kääntämään kulmapelejä nopeasti maalipaikoiksi. YV:llä todella tärkeä pelaaja.

Arvio:

Lukko voittaa 3-1. Ensimmäinen peli menee kotijoukkueelle, mutta TPS onnistuu varastamaan toisen. Turun isolla jäällä Lukon luisteluvoimainen neljän kentän peli alkaa kuitenkin purra, ja raumalaiset nappaavat kannun back-to-back-vierasvoitoilla.
 
"Nyt ei taloudellisia raameja laiteta estämään ihmisten ajattelua" - Antti Rinne

"North Korea will become a different kind of Rocket - an Economic one!" - Donald Trump

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jokseenkin höhlää väittä ettei kauden aikaisemmat kohtaamiset vaikuta asetelmiin. Raipe taisi viimeisen kohtaamisen jälkeen rehdisti myöntää, että olivat kaukana liigan kärjestä. Tosin ei varmaankaan silloin arvannut että finaalissa kohtaisivat ja varmasti olisi sanat valinnut toisin jos tuohon olisi uskonut.

Tepsin oljenkorsi on siinä että Lukko ei ole saanut nollattua ja siinäkin tapauksessa korsi on todella ohut. Sinänsä hienoa että tepsukat jaksavat luottaa omiin ja keksivät mitä kivompia tarinoita miksi voittaisivat. Kyllä tosiasia on niin, että ainoastaan Lukko voi tehdä omilla hölmöilyllään tepsukasta mestarin. Omilla kyvyillään se ei sitä saa.
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Jokseenkin höhlää väittä ettei kauden aikaisemmat kohtaamiset vaikuta asetelmiin. Raipe taisi viimeisen kohtaamisen jälkeen rehdisti myöntää, että olivat kaukana liigan kärjestä. Tosin ei varmaankaan silloin arvannut että finaalissa kohtaisivat ja varmasti olisi sanat valinnut toisin jos tuohon olisi uskonut.

Tepsin oljenkorsi on siinä että Lukko ei ole saanut nollattua ja siinäkin tapauksessa korsi on todella ohut. Sinänsä hienoa että tepsukat jaksavat luottaa omiin ja keksivät mitä kivompia tarinoita miksi voittaisivat. Kyllä tosiasia on niin, että ainoastaan Lukko voi tehdä omilla hölmöilyllään tepsukasta mestarin. Omilla kyvyillään se ei sitä saa.
Hehe. Mahtava nappien aukeamisen pamaus kuuluu Raumalta. Sama tapahtui HIFK-sarjan alla ja... ei kai sitä tarvitse sanoa miten siinä kävi. Tämä käy vallan mainiosti turkulaisille. Tämä joukkue tuntuu elävän altavastaajan asemassa ja kaatavan isompia sekä isompia ja parempia. Alkais jo!
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
On muuten kaikki nämä podcääästit sun muut ennakkostudiot hirveää kuunneltavaa tänä keväänä. Juuri kuuntelin pienen pätkän Seppäsen podacastia kaverin ”suosituksesta” ja mietin, että kuunteleeko joku näitä oikeasti koko mitalla? Ihan hirveää paskaa.

Seppäsen mielestä TPS on kutakuinkin Liigahistorian paskin finaalijoukkue. Koko joukkue on kuulemma apukoulutasolla ja Rämö on juoppo nelosmaalivahti.

Lukon tie mestaruuteen on kuulemma liian helppo ja moraalinen voittaja tulee olemaan porilaiset. Mestaruutta ei tarvitse edes tunnustaa.

Huomenna taitaa tulla ulos THF ja mielenkiinnolla kuuntelen itkut HIFK:sta ja Tapparasta. Nyholmhan piti HIFK:ta varmana mestarina ja veikkasi Tapparaa finaaleihin. Ylipäätään Nyholm on ollut koko kevään aivan pihalla.

Jännä nähdä kummalle puolelle Telian kiekkotiimi kääntyy, kun suosikit Tappara ja HIFK lähtivät ronssiotteluun.

Toivoisin, että joku oikeasti pelistä tietävä alkaisi ehdä sisältöä. Olisiko suosituksia?
 
Poterossa.

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko SM2021
Tämä turha, luokaton ja henkilökohtaisen hyökkäyksen sisältänyt viesti on johtanut pelikieltoon.
..Lukkoa taas ei oikein ole testattu kunnolla koko kauden aikana miten selviävät ns kovasta paikasta.
Keititkö aamukahvit paskajoen vedestä. Nielitkö, ei se mitään. Se on välillä sellaista kun pakotetaan.

Tässä on jo toinen statement, jolle ei voi kuin nauraa.

Lukolla on vain hävittävää, koska ennakkosuosikki. Lukkoa ei ole testattu kunnolla, koska ei olla pelattu kuin 60 runkosarjapeliä kaikkia vastaan, kaksi playoff sarjaa. Jaadajaadajaa.

Katsotaan kasvaako tepsukan nöösipojille munakarvat vai otetaanko poikia niinkuin naapurin emäntää latotansseissa.
 
"Jari Toke Torkki vaa, hyvä peli vaa"

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Keititkö aamukahvit paskajoen vedestä. Nielitkö, ei se mitään. Se on välillä sellaista kun pakotetaan.

Tässä on jo toinen statement, jolle ei voi kuin nauraa.

Lukolla on vain hävittävää, koska ennakkosuosikki. Lukkoa ei ole testattu kunnolla, koska ei olla pelattu kuin 60 runkosarjapeliä kaikkia vastaan, kaksi playoff sarjaa. Jaadajaadajaa.

Katsotaan kasvaako tepsukan nöösipojille munakarvat vai otetaanko poikia niinkuin naapurin emäntää latotansseissa.
Mikäs nyt noin vannetta kiristää? Lukolla on toki voitettavana mestaruus, mutta juuri muuta ei. Selkeänä ennakkosuosikkina lähteminen Tepsiä vastaan ja finaaleissa häviäminen kahden vuoden dominoinnin jälkeen olisi farssi. Aivan järkyttävä pannukakku jopa. Välikausi Tepsi Raipen johdolla kyykyttää? Kovat on paineet onnistua nyt Raumalla, mutta materiaali kyllä on kova. Ei lähde turhaan ennakkosuosikkina.
 

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021
Mikäs nyt noin vannetta kiristää? Lukolla on toki voitettavana mestaruus, mutta juuri muuta ei. Selkeänä ennakkosuosikkina lähteminen Tepsiä vastaan ja finaaleissa häviäminen kahden vuoden dominoinnin jälkeen olisi farssi. Aivan järkyttävä pannukakku jopa. Välikausi Tepsi Raipen johdolla kyykyttää? Kovat on paineet onnistua nyt Raumalla, mutta materiaali kyllä on kova. Ei lähde turhaan ennakkosuosikkina.
Jaa, kyllä minun mielestä Tepsi on aika iso ennakkosuosikki kun keskittyivät vain treenaamiseen eivätkä pelien voittamiseen ja silti voittivat.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
@Walrus21 Kiitos, hienoa ennakoa jota on mukava lukea. Pari pientä korjausta, unohdit sinäkin Jasun joka on tärkein kaikista meille ja kaukalon koosta on jo väsymykseen asti puhuttu, kaukaloa on pienennetty jo vuosia sitten ja koko on muuten sama kuin Raumalla mutta metrin lyhyempi.

@Anu Saukko Eikö se ollut nimenomaan Rantanen joka vannoi viime THF:ssa että Hifki menee kävellen finaaliin ja että niillä on parempi pelaajisto kuin Lukolla. Nyholm oli taas sen kannalla että Tepsi menee finaaliin.
 
...niin hänen valmennusuransa kyllä loppuu tähän TPS-pestiin.
(1)
  • Tykkää
Reactions: Alba

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Walrus21 Kiitos, hienoa ennakoa jota on mukava lukea. Pari pientä korjausta, unohdit sinäkin Jasun joka on tärkein kaikista meille ja kaukalon koosta on jo väsymykseen asti puhuttu, kaukaloa on pienennetty jo vuosia sitten ja koko on muuten sama kuin Raumalla mutta metrin lyhyempi.
Joo, muistin Jasun vasta kun olin lähettänyt viestin, niin en jaksanut enää muokkailla.

Vai on kaukalo niin pieni nykyään. Ehkä se korkealle asennettu tv-kamera vähän hämää, kun saa jään näyttämään niin isolta.
 
"Nyt ei taloudellisia raameja laiteta estämään ihmisten ajattelua" - Antti Rinne

"North Korea will become a different kind of Rocket - an Economic one!" - Donald Trump

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jaa, kyllä minun mielestä Tepsi on aika iso ennakkosuosikki kun keskittyivät vain treenaamiseen eivätkä pelien voittamiseen ja silti voittivat.
Onko sun noin vaikea ymmärtää mitä sillä kommentilla tarkoitin?
 
...niin hänen valmennusuransa kyllä loppuu tähän TPS-pestiin.

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestarit 2021, Greta Thunberg
Kyllä tosiasia on niin, että ainoastaan Lukko voi tehdä omilla hölmöilyllään tepsukasta mestarin. Omilla kyvyillään se ei sitä saa.
Eipäs vähätellä. Vastustajan heikkouksiin ja heikkoihin hetkiin osuminen on omaa kykyä. Lukonkin täytyy hyödyntää TPS:n heikot hetket, ylipelaamiset ja alivoimat.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Toivoisin, että joku oikeasti pelistä tietävä alkaisi ehdä sisältöä. Olisiko suosituksia?
Puun Takaa podcast Säterin ja Keinäsen toimesta on ainoa suomalainen kiekkopodcast jota jaksan kuunnella. Toki heilläkin (Säterillä) on maneerinsa jotka varmasti voivat ärsyttää mutta heillä on ainakin sopivasti pilkettä silmäkulmassa ja itsekritiikki kohdillaan
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: #87-

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Seppäsen mielestä TPS on kutakuinkin Liigahistorian paskin finaalijoukkue. Koko joukkue on kuulemma apukoulutasolla ja Rämö on juoppo nelosmaalivahti.

Lukon tie mestaruuteen on kuulemma liian helppo ja moraalinen voittaja tulee olemaan porilaiset. Mestaruutta ei tarvitse edes tunnustaa.
Seppänen on nuollut porilaisten perseitä about vuodesta 2013 asti ja veikkaan että tämän johdosta puolet kuuntelijoistaankin on Porista. Ihan odotettu ulostulo siis.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ENCE, NYR, CBJ
Palstaveli @kopo tuolla Tepsin puolella mainitsi, että Seppänen viimeisessä Urheilucastissa esittää statementin että TPS perustaa pelitaktiikkansa tuuriin. On se kyllä melko ukko.
 
1989, 1990, 1991, 1993, 1995, 1999, 2000, 2001 & 2010

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021
Onko sun noin vaikea ymmärtää mitä sillä kommentilla tarkoitin?
No ei ole. Yhtä lailla tyhjää provoamista kuin aiemmatkin viestit.

Aivan turhaa tässä mielestäni kukaan yrittää vähätellä omia mahdollisuuksiaan. Lukon ja Tepsin väliset pelit olivat kaikki tiukkoja eikä mitään ylikävelyitä nähty. Lukko voitti runkosarjan ja playoffseissa tamperelaiset kun taas TPS voitti välierissä HIFK:n, joka oli todella kovassa vireessä ennen koronakaranteenia. Ilman sitä olisivat voineet jopa viedä runkosarjan.

Veikkaan, että menee ainakin neljään peliin.
 

Samout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko - Suomen Mestari 2021
Palstaveli @kopo tuolla Tepsin puolella mainitsi, että Seppänen viimeisessä Urheilucastissa esittää statementin että TPS perustaa pelitaktiikkansa tuuriin. On se kyllä melko ukko.
Ei noita Seppäsiä jaksa kuunnella. Kaveri on aina niiden lajien tai sarjojen "analyytikko" mikä sattuu just sillä hetkellä kiinnostamaan. Omasta mielestään joku NFL-gurukin. Ei jatkoon.
 

JKyykka

Jäsen
TPS:n bandwagonissa olen tässä ollut, mutta fiilis on ollut sellainen, että kyllähän Lukkokin mestaruuden vihdoin ja viimein olisi ansainnut, ja olisin iloinen heidän puolestaan. Mutta nyt kun täällä lukee näitä ylimielisten lukkolaisten postauksia, niin ei hemmetissä kyllä Lukolle mestaruutta. :D Parempi näin, on omassakin kisakatsomossa nyt enemmän fiilistä, kun on vahvemmin toisen puolella.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Muutama hyvä ennakko tässä ketjussa. Kirjoittajina molemmilta puolelta porukkaa. Sitten aivan jäätävää provoa. Arvostan ensimmäistä ryhmää enemmän.
Sehän on selvää, että Lukko on ennakkosuosikki näihin finaaleihin. Mutta mistään ylikävelyistä on aivan turha puhua.
Ainakin minä kunnioitan Tepsiä vastustajana. Ei nekään tuurilla ole finaaleissa. Helvetin vaarallisia pelaajia hyökkäyspäässä ja puolustuksessakin on päteviä pelaajia ihan jokaiseen pariin.
Karejevin loukkaantuminen on paha juttu Tepsille. Vaikka Rämö pelasikin ihan hyvät pelit HIFKiä vastaan, niin kyllä siinä pieni epävarmuutekijä löytyy.
Kolmessa pelissä tämä ei poikki mene kumpaankaan suuntaan. Eikä olisi yllätys täysi viiden pelin sarjakaan.
Parempi voittaa mestaruuden joka tapauksessa.
 
Rauman Lukko - Liejua ja Lehmänpaskaa

Just Us

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon seurat
Itse olin sitä mieltä, että Lukko pysähtyy välierissä, jos jossain pysähtyy. Nyt on sillä tavalla, että poika on tulossa kotiin, jääkiekon kehtoon, ganalim bartal. Sitä ei enää pysäytä Raipen heimo, vaikka hienosti tänne asti selvisikin.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Monelle näille "asiantuntijoille" näyttää ottavan koville ja heidän on vaikea hyväksyä sitä että TPS porskuttaa finaaleihin tälläisellä epäsuomalaisella tyylillä joka on kaukana siitä kaikkien ihannoimasta "meidän pelistä". Sitten vielä kun verrattavat joukkueet ovat sellaisia kuin IFK, Tappara ja Lukko joiden projektit ovat ihan eri vaiheessa kuin TPS:n. Totta kai se peli näyttää keskeneräiseltä ja väljältä esim. Lukon rinnalla joka on hionut systeemiään neljä vuotta ja kaiken lisäksi esittävät sen tason viisikkopeliä mitä en itse ole kymmenen vuoden aikana nähnyt yhdeltäkään suomalaiselta seurajoukkueelta.

Toivoisin että tämä TPS:n finaalipaikka herättäisi vähän suomalaisia kiekkoihmisiä siitä mitkä asiat oikeasti ovat avainasemassa. Sitoutuminen, työmoraali, kaksinkamppailut, rohkeus, periksiantamattomuus eli tiivistettynä: Perusasiat. Juuri näiden takia TPS pelaa finaalissa eikä IFK. Valitettavasti finaalivastustajalla on nämä perusasiat kunnossa joten näistä TPS ei saa kilpailuetua. Totean vain saman kuin ennen välieriä eli rohkeasti tulta päin ja katsotaan mihin se riittää.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Kattelin tossa näiden joukkueiden pistepörssejä pleioffeista.

Lukolla TOP10:
1x lukkokasvatti
1x turkulaisen kiekkokoulun kasvatti
6x muukalainen
pari itäsuomalaista

TPS TOP10:
5x omaa kasvattia
3x muukalainen
pari itäsuomalaista

Tää on meiän legioona.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy