Playoffs 2019 välierät: Kärpät (1.) – HIFK (6.)

  • 194 096
  • 1 458

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Luulin nimenomaan että se jäähy tuli tosta, vihellettiin samaan aikaan tuon tilanteen kanssa. Kyllä tuo linja vaihtelee. Jos huomenna nähdään vastaava Tampereella ni siitä tulee 2+10, saa ottaa talteen.

E; Otetaas sanoja takaisin. Tulihan tosta sentää Kukkoselle 2min. 10min päälle olis ollu tän kevään linja, nyt jäi viheltämättä. Koska Kärpät. Koska Kukkonen. Heh.

Omasta mielestä Kukkosen tilanne oli täysin selvä 2+10 minuuttia. Tuli 2 minuuttia. Karvisen tilanne vähintään yhtä selvä 5+20 minuuttia, siitä tuli 2+10. Kyllähän nää nyt oikeesti alkavat jo vituttamaan. IFK:sta tehtiin mediassa ja keskustelupalstoilla täysi sikailujengi yhden Pelicans-matsin perusteella. Kärppä-sarjassa jo aiemmin sikailivat Jokinen ja Osala, tänään Karvinen ja Kukkonen, jonka lisäksi Osala lähti jahtiinsa matsin jälkeen. Ja olihan sillä Vehviläiselläkin kyseenalaista toimintaa jo parissa matsissa. Ilves-sarjassakin Osala sikaili. Miksi tähän ei tartuta samalla volyymilla?
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kävin katsomassa pudotuspelikiekkoa kolmatta kertaa tällä kaudella. Illan ottelu oli viides paikan päällä nähty Kärppien vierasottelu tällä kaudella edellisen oltua perjantainen sarjan toinen ottelu. Ottelua seurasi täysi tupa 8200 katsojaa. Ennen raporttia vielä erikoistilannekoostumukset ja toteamus siitä, että pelivalintani oli Kärpät ML tilastovierasvoiton hengessä. Lisäksi poimin lapulle sen, että Kupari tekee uransa ensimmäisen pudotuspelitehopisteen aikuisten kotimaisessa jääkiekon pääsarjassa kertoimella 1.90.

Kärpät YV: Heshka-Jokinen-Leskinen-Lasu-Hakanpää, Ohtamaa-Kristof-Heponiemi-Kupari-Osala
Kärpät AV: Lasu-Lindsten-Ohtamaa-Kukkonen, Kristof-Jokinen-Niemelä-Hakanpää, Osala-Karvinen

HIFK YV: Eronen-Thorell-Santala-Keränen-Tyrväinen, Lyytinen-Quincey-Salminen-Kangasniemi-Jääskä
HIFK AV: Tyrväinen-Petrell-Kankaanperä/Eronen-Varakas, Åsten-Keränen-Quincey-Motin, Santala-Ikonen

1. erä

Todettakoon alkulämmittelyistä vielä se, että Kärpät-ryhmän päättäväisyys yläkulmaviimeistelyissä one-timereissa oli huomattava eli yhtään ei löysäilty ennen ottelua, joten odotin raikasta alkua valkoiselta vieraslaumalta.

Avausvaihdossa Tyrväinen laukoi päädystä tulleesta syötöstä maalin vasemmalta kulmalta päin Vehviläistä ja heti seuraavaksi Keränen ylitti keskialueen laukoen maskitta ranteella päin Veiniä. HIFK käytti samaa 1-2-2 karvausta kuin perjantaina eli ylin karvaaja antoi painetta Kärppien pakki-pakkisyöttelylle, kaksi muuta hyökkääjää olivat vähän alempana hyökkäyssiniviivalla ja puolustajat sitten jopa punaviivalla ottamassa hyökkäystä vastaan. Vieraiden ensimmäinen paikka tuli sen erän parhaan ketjun luomana. Kupari taiteili kiekon stopin jälkeen syvyydestä viivaan ja Ronkainen tulitti kilpeen. Jatkotilanteessa Hakanpääkin toimitti kiekkoa viivasta maalille tuloksetta toiselta puolelta. Seuraava väläytys nähtiin Koblizekilta, joka pujotteli keskialueen läpi ja siniviivan yli keskikaistaa, mutta laukaus jäi vaisuksi puolustajien välistä. Kärpät peluutti alusta asti seitsemää puolustajaa Kivihalmeen poissaollessa. Mäkelän avausvaihto ja koko erä muutenkin oli melko karmea. Hän yritti purkaa jäitä pitkin laitaa ylös, mutta syöttö katkottiin siniviivalla. Osala paikkasi tilanteen hirveän painavalla selkätaklauksella, josta ihme ja kumma ei tullut jäähyä. Ennen mainoksia Kärppien 3v3-hyökkäys päättyi siihen, että Leskinen löysi vasemmalta painottomalta puolelta Ronkaisen, joka latasi patjaan eikä Metsävainio ihan päässyt kiinni reboundiin. Toisessa päässä Salmisen kaaliperhonen oikeasta kulmasta oli pompun kautta yllättää Vehviläisen.

Mainosten jälkeen Kupari laukoi vasemmasta kulmasta räväkästi, mutta Engren piti kainalon kiinni. Hetken päästä sitten aloituksen jälkeen kaiketi Heponiemi vuoti siniviivassa, Keränen polki karkuun ja Hakanpää kaatoi tämän heittäytymällä. Seuranneen pilkun Santala naulasi kliinisesti ranteella maalin oikeaan kulmaan. HIFK sai maalista momentumin selvästi itselleen. Varakas toimitti siniviivan kulmasta maalille ja nelosen laiturit Åsten sekä Pitkänen olivat päästä irtokiekkoon Vehviläisen oltua jo lähes jäissä, mutta tilanne purettiin viime hetkellä. Hetkeä myöhemmin hankala vaihe jatkui, kun mm. Säiliö, Kukkonen ja Kristof eivät päässeet millään vaihtoon parin pitkän kiekon takia.

Toisen mainostauon jälkeen Koblizek oli siirretty kakkosketjuun ja Sailio kolmoseen. Uusittu kakkonen loi heti hienon paikan, kun Hakanpää avasi maltilla keskelle siniviivaa läpi isäntien karvauksen. Heponiemi kääntyi alueelle seisovilta jaloilta, käytti oikeassa laidassa ja lopulta Kuparille pedattiin one-timer vasemmalle kaarelle, mutta kuti meni oikealta ohi. Toisessa päässä puolestaan O'Connor toimitti siniviivalta maalille ja Ikonen sivalsi reboundin tolppaan. Hetken päästä Motin laukoi oikealta puolelta siniviivaa kuten niin monesti ja Tyrväinen oli päästä ylärimasta kimmonneeseen irtokiekkoon vasemmalla kulmalla, mutta hän kaatui jäähän Mäkelää vastaan painiessaan. Avauserän vedot olivat 15-14 ja torjunnat 9-6.

Kotijoukkueen hyökkäysalueen hyökkäyspelit olivat pidempiä ja vaarallisempia, joten pidin taukojohtoa ansaittuna. Vierailta oikeastaan vain Kuparin vitja pääsi useamman kerran hallitusti isäntien alueelle ja pysyi siellä kiekossa luoden parhaat paikat.

2. erä

Ensimmäinen tilanne oli toisella minuutilla Quinceyn maskiton viivatykki Vehviläisen syliin. Seuraavaksi Lindsten vuoti laidassa eikä saanut kiekkoa ulos alueelta. Seurauksena nelosketju ja kolmospari joutui pelaamaan pitkälti toista minuuttia omassa päässä. Varakas nousi vasenta laitaa viivasta ja laukoi syötön saatuaan vapaasti kilpeen painottomalta puolelta. Sen jälkeen Kärpät sai kiekon ulos alueelta, mutta peli kääntyi heti omiin. Varakas purjehti läpi keskeltä ja yhtäkkisessä 2v1-tilanteessa haki syöttöä oikealle takatolpalle Thorellille, mutta Niemelä taisi heittäytyessään kaataa tämän ja esti ruotsalaista iskemäs tyhjiin Veinin oltua vastassa laukausuhkaa. Seuraavaksi Quincey nousi viivasta oikeaa laitaa kilauttaen ranteella etutolppaan. Hetkeä myöhemmin Ronkainen antoi kaverisyötön Heshkalle viereen alaspäin peruuttaessa. Petrell pääsi väliin tökkäämään kiekon päätyyn. Heshka ehti päätyyn ensin, mutta Petrell taklasi tämän todella komeasti laitaan Heshkan lentäessä jopa ilmassa hetken. HIFK:n koko erän alun kestänyt paine jatkui Kankaanperän noustua oikeaa laitaa ja laukoen pienestä kulmasta takapatjaan tuloksetta. Kärpät oli omissa huolimaton eikä päässyt millään paineen alta pois. Kuvaava tilanne oli se, kun puolustaja avasi kulmasta keskelle Sailiolle, jonka iholla oli heti isäntien pelaaja riistämässä ja pitämässä paineen hyökkäysalueella. Ennen mainoksia vielä Vehviläinen koppasi O'Connorin rannarin painottomalta puolelta vasemmalta.

Mainosten jälkeen Manner yritti herättää joukkuetta ketjumuutoksilla. Koblizek nousi ykköseen, Sailio kakkoseen ja Jokinen kolmoseen Osalan ja Kristofin viereen. Se toimi heti, kun Lasun painava taklaus maalin takana tuotti riiston, Leskinen siirsi maalille, mutta Koblizek ei saanut kunnon kutia aikaan pihdeistä. Pian Kärpät sai ylivoiman, kun Kankaanperä piti kulmasa kiinni mailasta. Parhaat paikat ylivoimalla olivat Lasun ujutus maalin edestä rystyltä patjaan, kun Heshka löysi tämän nopealla oivalluksella viivasta Åstenin hävittyä kamppailun laidassa ja neliön hajottua hetkeksi sekä aloituksen jälkeinen Heponiemen one-timer oikeaan tolppaan Ohtamaan levityksestä. Heti perään vieraat saivat toisen ylivoiman, kun Heponiemi ylitti siniviivan keskeltä ja Santalan oli pakko koukata takaa päin.

Ykkösylivoima pyöritti 1:20, kunnes Lasu esti neliön keskellä Tyrväistä liikkumasta Leskisen ja Heshkan vaihtaessa paikkoja takakolmiossa. Tuon pyörityksen aikana Jokinen antoi ainakin kolme läpisyöttöä neliön poikki oikeasta laidasta paineen alla, jota ihailin, mutta Leskisen omat laukaukset olivat pehmoisia rannareita. Isäntien avausylivoimasta parhaiten jäi puolestaan mieleen Quinceyn järjetön one-timer pommi päädystä annettuun vastakiekkoon, mutta kuti meni onneksi vasemmalta ohi. Perään seurasi toinen HIFK:n ylivoima, kun Lindsten seurasi puolustajaa maalin taakse ja koukkasi tämän sitten kumoon. Sillä ylivoimalla Santalan maskiton one-timer oli ainoa mainittava tilanne. Kuvio toki pyöri kivasti Thorellin kautta oikeasta siivestä. Minuutti ennen taukoa Eronen laukoi vastaiskun jälkeen jätöstä kaukaa logoon. Tilanne lähti Leskisen epätoivoisesta käännöstä kulmasta kohti viivaa. Toisen erän kudit olivat 20-13 ja torjunnat 8-10.

3. erä

Ensimmäinen mainittava tilanne oli Jääskän ajo oikealta maalille heittämällä ohi Ronkaisen, mutta Vehviläinen torjui patjallaan. Erän alussa Kärpät sekoitti taas ketjuja, kun Lindsten nousi kolmoseen Jokisen ja Kristofin viereen Osalan pudotessa neloseen. Koblizek jatkoi ykkösessä ja Säiliö kakkosessa junnujen kanssa. Kahden minuutin kohdalla Kukkonen-Niemelä parin heikko kommunikointi aiheutti rännimenetyksen maalin takana. Lundell tarjosi toimistosta heti maalin eteen paikan Petrellille, jonka veto jäi piippuun. Kiekko meni takaisin maalin taakse, jossa sitten Kukkonen niittasi Lundellin selästä laitaan jäähynarvoisesti poikkarilla. Juuri kun Kärpät oli pelannut onnistuneen alivoiman ja Kukkonen palannut jäälle, HIFK rokotti vyöryttyään uudestaan hyökkäysalueelle ja pelaten päädystä viivaan. Lyytinen levitti oikeaan laitaan Salmiselle, joka tykitti b-pisteeltä kiekon etuylänurkkaan ohi Sailion ja Ohtamaan maskissa olleen Vehviläisen. Kärppien ainoa paikka ennen mainoksia tuli hyökkäyspään aloituksen jälkeen, kun Ohtamaa nousi levityksen jälkeen vasenta puolta kohti maalia ja syötti takatolpalle Leskiselle, joka tippasi kiekon maalin yli ollessaan pidettynä.

Mainosten jälkeen Kupari laukoi oikeasta laidasta maskitta logoon, mutta tuo oli ensimmäinen kerta, kun Kärpät ohitti heittämällä isäntien 1-2-2 karvauksen Kuparin haettua todella alhaalta lenkin ja kiihdytettyä sitten oikeaa laitaa ylös. Hetken päästä Hakanpäällä poltti kiekko lavassa peruutellessa Ronkaisen annettua syötön hieman jalkoihin. Petrell oli päästä kiekkoon Kärppien maalin kulmalla, mutta sen sijaan taklasi vain Hakanpään jäihin ja Vehviläinen teki katkon. Erän keskivaiheilla uusittu nelonen loi puolittaisen maalipaikan ylitettyään keskialueen vasemmasta laidasta. Osala jätti kiekon Metsävainiolle, jonka lyöntilaukaus meni niukasti oikealta ohi kimmokkeen jälkeen, mutta muutoin kovin vaikeaa tuon trapin murtaminen oli. Ennen toista mainoskatkoa Karvinen taklasi turhautuneena Petrellin selästä laitaan isäntien aition edessä, joten HIFK sai ylivoiman seitsemän minuuttia ennen loppua. Vedot erässä olivat 11-7 siihen mennessä.

Isännät loivat yhden huippupaikan ylivoimalla, kun Salmisen syöttö maalivahdin alueen editse poikittain löysi oikealta takatolpalta Kangasniemen, mutta Vehviläinen liukui upeasti eteen. Tasaviisikoin seuraava paikka oli Thorellin 1v1-haasto Leskisen ollessa puolustajan paikalla, mutta Vehviläinen piti patjat yhdessä torjuen ajon maalille. Kärpät loi tuon paikan jälkeen pitkästä aikaa pari kulmarallia. Heponiemi katkoi siniviivan alla purun ja jakoi oikealle Kuparille, joka tavoitteli takatolpalta Jokista, mutta puolustajan jäässä ollut polvi oli edessä. Toinen tilanne oli Hakanpään nousu viivasta, mutta laukaus slotista kilpistyi Varakkaaseen. Kaksi minuuttia ennen loppua Kristof jäi makaamaan kulmaan saatuaan korkeasta mailasta, mutta ilmeisesti kyseessä oli oman pelaajan maila, joten jäähyä ei tullut. Vehviläinen otettiin maaliltaan 1:40 ennen loppua, mutta yhtään laukausta tai edes puolittaista paikkaa vieraat eivät enää saaneet aikaan kirin oltua läpi erän ponnetonta. Ikonen oli kerran osua tyhjiin oikeasta laidasta läheltä siniviivaa, mutta laukoi oikealta ohi Leskisen peitettyä lähellä. Näin ollen ottelu päättyi 2-0 kotivoittoon ja lähdin tallustamaan rivakasti mieli maassa kohti paluulinja-autoa manaten sitä, että miksi ihmeessä olin betsannut Kärppien tilastovierasvoittoa aiheuttaen riskin tuplaketutukseen vierasjoukkueen mahdollisesti hävitessä. HIFK ML olisi sentään tuonut rahaa lievittämään tappion aiheuttamaa turtumista. Kupari-vetoon sen sijaan olen tyytyväinen, sillä hän oli yksi vieraiden parhaista pelaajista hyökkäysalueella, mutta siitä lisää raporttiosuudessa.

Ehdin onneksi ajoissa kaukoliikenneterminaaliin ja ostin lipun pikaisesti illan viimeiseen Onnibussiin. Sen jälkeen bongasin sen, että kuudennen ottelun liput tulevat myyntiin 23.00, joten minulla olisi puolitoista tuntia aikaa naputtaa tätä raporttia puhelimella ennen kuin pitäisi avata Ticketmaster ennen kyydistä pois jäämistä. Nyt voin jo paljastaa, että onnistuin poistamaan lipun piippuhyllylle myös ensi maanantain otteluun, joten jos jotain hyvää illan tappiossa oli, näen ainakin vielä kerran Kärpät tällä kaudella paikan päällä. Lisäksi upouuden Kärpät-huivini kolmas liveottelu kenties sanoo vihdoin toden mitä tulee voittamiseen.

HIFK oli oikeastaan joka erässä parempi joukkue, joten ennätyksellinen seitsemäs perättäinen kotivoitto playoffeissa oli ansaittu. Liikkuva 1-2-2 karvaus oli pirskatin tehokas eikä Kärpät saanut neljän ketjun vyöryään rullaamaan missään vaiheessa. Jatkumot uupuivat ja kahden vaihdon putket hyökkäysalueella jäivät yhteen tai kahteen korkeintaan erää kohti. Lisäksi vieraiden karvauspelaamisessa etäisyys ykkösestä kakkoseen ja kolmoseen venyi usein suureksi, jolloin HIFK:n puolustajat kiekottelivat yhdellä poikittaissyötöllä pois paineen alta eivätkä kaksi muuta hyökkääjää ehtineet tarpeeksi lähelle toista puolustajaa estämään avausta keskialueelle. Tuomarilinjaa en juuri ikinä kritisoi, mutta oikeastaan pelin ensimmäisellä puolikkaalla olisi voinut viheltää kummallekin ainakin kolme rangaistusta. Toisella puolikkaalla niitä sitten alettiin viheltää, mutta minusta jo aikaisemmin vastaavia tilanteita olisi kuulunut puhaltaa. Eipä siinä, sitten vielä pelaaja-arvioihin.

HIFK

86 Thorell - 12 Tyrväinen - 43 Salminen
- Salminen paikkasi hyvin Raskia. Laukoi kolmesti, luistin liikkui ja laidoissakaan Salminen ei vuotanut kamppaillessa. Hyökkäysalueella pysyi hyvin kiekossa pitkissä hyökkäyksissä. Maalin lisäksi yksi hyvä poikittaissyöttö ylivoimalla Kangasniemelle. Thorell ylitti keskialueen useasti onnistuneesti dynaamisella liikkeellään. Ylivoimalla rauhoitti peliä perjantain tapaan hyvin oikeassa siivessä ja ajoittain yritti leikata keskelle laukomaan, mutta viisi kutia tulivat silti lähinnä laidasta ja ne Vehviläinen poimi. Tyrväinen oli ketjun heikoin ja edelleen viime kevään kaltainen kiekollinen varmuus uupuu. Pelasi toki silti 20:08 ja laukoi neljästi, mutta nuo tulivat silmätestin perusteella maalinedustalta, jossa hän on toki hyvin pelin sisällä. Aloitukset hoituivat 52-prosenttisesti.
19 Keränen - 51 Jääskä - 4 Kangasniemi
- Keränen hankki pilkun, josta tuli voittomaali hyvällä katkollaan puolustussiniviivalla ja karkuun polkemisella. Perjantain kaltaiset maalipaikat uupuivat tänään, mutta oli edelleen mainio pelitapaesimerkki ohjauspelaamisessa. Miinusta siitä, että alivoimilla ja tasakentin voitti vain 3/8 aloitusta. Kangasniemi oli hieman parempi kuin perjantaina kiekollisesti, mutta hukkasi päätöserässä yhden avopaikan silti. Kaksi laukausta jääajan oltua 16:15 jätti silti vähän kylmäksi, mutta paikkasi sitä energisellä liikkeellään karvatessa muun joukkueen tavoin. Jääskä pelasi identtisen verran, mutta laukoi kerran ja voitti aloituksia vain 36%:n tehokkuudella, joten hänenkään pelaaminen ei ollut niin etevää kuin viimeksi Nordiksella, mutta paikkasi vaisua hyökkäyspelaamista kamppailupelaamisella.
32 Petrell - 15 Lundell - 28 Ikonen
- Petrellin liike oli heikompaa kuin perjantaina ja hän piiputti enemmän vaihtojen lopussa, mutta pääsi silti ehkä perjantaita paremmille maalipaikoille. Laukausten laatu vain petti kuten päätöserässä Lundellin tarjottua paikan maalin takaa. Jääaikaa kaikkiaan 13 minuuttia. AV-pelaaminen oli kohtalaista, mutta Jokisen passeja neliön poikki hänkään ei katki saanut. Ikonen laukoi kolmesti ja pelasi Petrellin kanssa saman verran. Avauserän tolppakudin jälkeen anti ylöspäin oli vähäistä lopun tyhjän maalin missausta lukuun ottamatta, mutta hoiti roolinsa moitteetta puolustuspäässä. Lundell petrasi perjantaista paljon ja silloin päätöserässä näkynyt kiekollinen itsevarmuus kesti nyt koko ottelun. Jääaikaa tuli toki vain 11:30, mutta ehti laukomaan kolmesti eikä vuotanut enää ihan aina laitojen lähellä, vaan sai pidettyä pelejä käynnissä Kärppien alueella ja luotuakin jotain. Liike oli sulavaa.
45 Åsten - 21 Santala - 37 Pitkänen
- Ästen ei ollut niin näkyvä kuin perjantaina ja laukoi kerran 12 minuutissa. Alivoimalla Keräsen kanssa kuitenkin puhdas suoritus ja tasaviisikoin sitten kärkikarvaajana viisasta liikkumista. Pitkänen pelasi vähiten 9:54 eikä hänestä oikeastaan ole juuri sanottavaa. Hoiti ruutunsa omalla alueella suhteellisen ehjästi. Santala vastasi voittomaalista, josta kehut. Ei ollut muutoinkaan riippakivi ja ylivoimallakin toi laukaisu-uhan vasempaan siipeen. Laukoi kaikkiaan neljästi ja hoiti aloitukset 66-prosenttisesti vajaan 14 minuutin jääajalla kamppaillen lisäksi vahvasti, joten ilman muuta Santala oli yksi illan onnistujista.

42 Eronen - 57 Motin
- Eronen ei ollut niin dominoiva kiekollisesti kuin perjantaina. Sai silti neljä laukausta aikaan reilussa 22 minuutissa. Omassa päässä yhteistyö toimi Motinin kanssa eikä ongelmia ollut päästä pois vieraiden repaleisen karvauksen alta. Motin pelasi 18:25 ja avauserässä vielä toimitti kiekkoa pari kertaa maalille oikealta puolelta siniviivaa, mutta sittemmin anti ylöspäin supistui ja hän keskittyi peruspelaamiseen, jonka hoiti ilman virheitä.
8 Varakas - 6 Lyytinen
- Varakas oli taas kaksikosta parempi, vaikka Lyytinen sai syöttöpisteen ja paransi perjantain heikosta illastaan paljon, mutta Varakas loisti blokkipelaamisessa ja oli hyökkäyssiniviivalla varma saaden kuusi laukausta aikaan reilussa 18 minuutissa. Kamppailupelaamisen timanttiudesta ei tarvitse edes puhua, koska se on selviö. Lyytinen oli tosiaan kiekolla luotettavampi kuin perjantaina ja kirjasi syötön Salmisen osumaan, mutta silti toki laukoi vain kerran vajaassa 16 minuutissa, joten jos Kärpillä Ohtamaa alisuorittaa odotuksiin nähden, samoin tekee HIFK:ssa Lyytinen. Omassa päässä hän oli ihan OK.
27 Quincey - 24 O'Connor
- Quincey oli perjantaita näkyvämpi ylöspäin ja hän ikään kuin vaihtoi Erosen kanssa osia. Mieleeni jäivät muutamat todella kovat lyöntilaukaukset viivasta. Kaikkiaan Kyle ampui kuudesti reilussa 20 minuutissa. Erinomaisen luotettava esitys taas kummassakin päässä kaukaloa. O'Connor oli pudotettu ylivoimasta, mutta nousi pari kertaa viivasta ja kokeili ranteella ohittaa Veinin tuloksetta. Liike riitti tulemaan helposti pois paineen alta yhteistyön toimittua.
2 Kankaanperä
- Kakkoserän alun nousu viivasta ja kuti oikeasta laidasta takapatjaan oli ensimmäinen ja ainoa noteeraukseni hänestä. Sen jälkeen ilmoitti itsestään lähinnä alivoimalla pelaten 5:29 virheettömästi.

53 Engren
- Voittava maalivahti taas kotona 22 torjunnalla. Pääsi toki suhteellisen helpolla perjantaihin nähden, mutta otti helpot kiinni varmasti.

Kärpät


36 Jokinen - 31 Lasu - 12 Leskinen
- Lämmittelyissä kiekko liikkui todella näppärästi yhdellä kosketuksella hyvällä temmolla, mutta ottelussa samaa ei näkynyt, joten yllättävän nopeasti Manner rikkoi ketjun ja kokeili Koblizekia Jokisen paikalla ja tasaviisikoin se piristikin ehkä vähän Lasua ja Leskistä. Mutta takaisin Jokiseen. Hän laukoi kolmesti jääajan oltua 16:43. Suurimmat ilonaiheet olivat taas maailmanluokan syötöt. Ei tuollaisia läpi neliön annettuja kovia ja tarkkoja passeja kukaan muu sarjassa jaa. Ja vieläpä niin ahtaasta tilasta ajoittain kuin Jokinen. Kertaalleen haki omaa ratkaisua toisessa erässä oikeasta siivestä, mutta laukaus meni oikealta hieman ohi etuyläkulman toisin kuin Salmisella päätöserässä samoilta jalansijoilta. Ylivoimalla hyvää tekemistä, mutta tasaviisikoin Jokinen ei ihan päässyt pelin sisälle. Leskinen laukoi Kärpistä eniten eli kuudesti. Ylivoimalla vedot vasemmalta tulivat lähinnä paikoiltaan ja Engren poimi löysät marjat ranteella. Hienoa sentään, että hän ja Jokinen olivat nyt oikein päin takakolmiossa toisin kuin perjantaina, jolloin one-timer uhkaa ei ollut. Tasaviisikoin Leskinen oli ihan jees jälleen ja liikkeensä ansiosta pystyy luomaan omat vetopaikkansa sekä suojaamaan kiekkoa karvauksen alla puolustajien apuna kuten hän yllättävän monesti tänäänkin oli jopa oman maalin takana. Lasu voitti 14/28 aloitusta ja pelasi 20:56. Neljä laukausta, joista yksi taisi olla ihan kohtalainen paikka, mutta veto ylivoimalla toisesta aallosta melko läheltä vasenta yläkaarta meni yli maalin. Liikkuminen oli vähän pakotettua tänään eli tilan vähyydestä johtuen Lasu ei missään vaiheessa päässyt oikein vauhtiin ja suojaamaan kiekkoa laitojen lähellä hyökkäysalueella liu'ussa, jossa hän olisi parhaimmillaan, vaan joutui tekemään paljon hätäisiä siirtokiekkovalintoja, koska ei omaa Leskisen tai Kristofin kaltaista räjähtävyyttä, jolloin voisi paineen alla pyörähtää karkuun itse. Hieman esitys jäi vajaaksi siis varsinkin hyökkäysalueella.
41 Sailio - 19 Kupari - 20 Heponiemi
- Sailiota heiteltiin ketjusta toiseen ja hän pelasi 14:07. Vain yksi laukaus eikä oikein päässyt karvatessa niin lähelle kuin olisi halunnut taklatakseen ja sitten olikin jo kiire alaspäin auttamaan. Kiekollinen varmuuskaan ei ollut parhaimmillaan laitojen lähellä tällä kertaa. Kupari puolestaan oli ketjun paras yksilö. Jääaikaa reilut 15 minuuttia, neljä kutia ja aloitusprosentti 69%! Väläytteli usein tiettyä samaa pysähdysharhautusta siniviivan ylityksen jälkeen, jolloin yritti uittaa kiekon takakarvaajan ohi, mutta usein tuloksetta. Siltikin pääsi liikkeensä ansiosta hyökkäysalueelle kiekon kanssa laidoista ja laukoi ranteella hanakasti, kun paikka tuli pienistäkin kulmista. Avauserän paikasta olisi voinut naulata suorahyökkäyksen päätteeksi, mutta ensimmäinen playoffpiste kyllä tulee vielä kevään aikana tätä tahtia. Illan TOP3-pelaaja vierasjoukkueesta. Heponiemi vuoti kohtalokkaasti siniviivassa voittomaaliin johtaneessa tilanteessa, josta miinusta. Plussaa puolestaan siitä, että malttoi perjantain tapaan antaa ahtaissa väleissä laadukkaita siirtoja viereen ja pystyy tuomaan itse kiekon hyökkäysalueelle lähes seisoviltakin jaloilta. Tänään vain yksi laukaus 16 minuutissa eli melko hänet loppupeleissä tukahdutettiin tasaviisikoin ja kohokohta oli se tolppa ylivoimalla.
92 Osala - 13 Kristof - 29 Koblizek
- Kristof oli kolmikon paras. Leskisen tavoin loistavaa malttia paineen alla ja pyörähti useamman kerran hyvin itse paineen alta pois pysyen kiekossa laidan lähellä. Liike oli siis priimaa. Jääaikaa 15:14, jonka aikana ei yhtään kutia ja aloitukset hoituivat 46-prosenttisesti, mutta alivoimalla hän jäi mieleen sähäkkyydestään, jonka ansiosta hän ehti blokkaamaan laukaisu- ja syöttölinjoja vasemmalla puolella liikkumalla edestakaisin. Osala putosi päätöserässä neloseen. Illan ainoa plussa tulee aloituksista, joista hän voitti 3/5, mutta muutoin anti hyökkäyspäässä jäi perjantain tapaan todella vähiin eli yhteen laukaukseen vajaan 14 minuutin jääajalla. Tänään hän ei edes ehtinyt viemään taklauksia loppuun yhtä painavasti kuten viimeksi. Liike on minusta ihan mainiota, mutta jotenkin kemiat eivät kohtaa ketjutovereiden kanssa. Koblizek piristyi taas päästessään ykkösketjuun perjantain tapaan, mutta ei kuitenkaan ihan niin paljon kuin silloin. Illan kohokohta oli avauserän pujottelu keskeltä vetopaikkaan, mutta sen jälkeen katosi kuvasta melko pahoin, josta kertoo myös reilun 11 minuutin jääaika. Toki toisella puolikkaalla tuli erikoistilanteita, joita Radek ei pelaa.
67 Lindsten - 25 Metsävainio - 21 Karvinen
- Lindsten pelasi eniten eli 12 minuuttia. Yksi tyhmä jäähy toisessa erässä, mutta silti sai komennuksen kolmosketjuun päätöserässä. Ei yhtään laukausta ja pelaaminen oli perjantaihin verrattuna heikompaa pörräystä, koska kamppailuissa Lindsten oli nyt turhan usein katollaan eivätkä kiekolliset teot olleet yhtä katseenkestäviä. Metsävainio pelasi alle yhdeksän minuuttia ja taisi kerran laukoa Osalan jätöstä ohi. Aloituksista hän sentään voitti 3/5, mutta muutoin esitys oli perjantaita heikompi, koska Jasun tavoin kiire tuli paineen alla ja kiekollinen pelaaminen oli siksi roiskimista. Karvinen oli ihan jees pelaten 10:56 ilman suuria virheitä tai loistamisia. Toki päätöserän jäähystä miinusta, mutta muutoin oli luotettava yksilö omalla alueella laitojen lähellä. Pidän kyllä Karvisesta eniten näistä nelosketjun pelaajista ja mielestäni hän ansaitsee pelata aina nimenomaan nelosvitjassa, koska hän lukee hyvin karvaustilanteita ja pystyy ottamaan stoppeja laidoissa.

55 Ohtamaa - 26 Heshka
- Ohtamaa ampui alkulämpöjen ensimmäisen vedon, joka meni slotista yli maalin rajusti näin yksityiskohtana kerrottakoon, heh. Se antoi osin suunnan kapteenin suoritukselle, joka jätti taas hieman kylmäksi. Vain yksi laukaus, kun viimeksi Ohtamaa laukoi kymmenesti. Jääaikaa tuli 20:43 seitsemän puolustajan rotaatiosta johtuen. Oli jäällä osin Vehviläisen tiellä 2-0 osumassa, josta lievä miinus. Perjantain ottelussa nähtyjä komeita ristipistoja ei tänään myöskään nähty oikeastaan yhtäkään avauspelaamisessa, vaan paineen alla avaukset lähtivät lähinnä laitaa pitkin ylös sumppuun. Hyökkäyssiniviivalla ei montaa kertaa päässyt kiekkoon, mutta kerran päätöserässä sitten toki loi Leskiselle paikan takatolpalle nousullaan, joka oli Aten illan paras teko. Heshka laukoi kolmesti ja pelasi 18:58. Laukaukset tulivat ylivoimalla kakkoserässä ja hän sai ne hyvin blokkaajan ohi, mutta sitten Engren kuitenkin melko vaivatta kilvellään torjui pari seisovilta jaloilta ammuttua lyöntilaukausta kulmaan. Jos perjantaina Heshka oli hyvä laitojen lähellä tökkäämään kiekon pois isäntien hyökkääjien mailojen lavoista, nyt hän ei ollut tuolla osa-alueella niin silmiinpistävän hyvä. Melko tasapaksu esitys kaikkinensa, mutta tehotilasto oli kuitenkin +0, joten liikaa ei voi moittia ja ylivoimalla pysyi kiekossa hyvin paineen alla siniviivassa yksinäisenä viivamiehenä.
22 Ronkainen - 58 Hakanpää
- Ronkainen laukoi neljästi ja paikkasi sitten Kivihalmetta hyvin tukien hyökkäyksiä. Hän olisi voinut pelata enemmänkin kuin 12:17, vaikka muutamasta heikosta pakki-pakkisyötöstä aiheutui ongelmia omaan päähän, josta annan miinusta. Joka tapauksessa seiskapakin kamppailussa Ronkainen on selvästi Mäkelää edellä ja liike oli tutusti riittävää, mutta omassa päässä stopit jäivät yksinomaan melkeinpä Hakanpään vastuulle laidoissa. Hyökkäyspäähän Ronkainen siis paikkasi hyvin Kivihalmetta, mutta syöttöjen laadussa ja puolustuspelaamisessa hän ei pystynyt ihan niin ehjään esitykseen kuin olisin toivonut. Hakanpää pelasi eniten 22:33 laukoen neljästi. Toisin kuin perjantaina, nyt ylivoimalla maalin edessä ei siunaantunut yhtä hyviä paikkoja, mutta muistaakseni yksi sutaisu kylläkin. Hyökkäyssiniviivalla ei päässyt ihan niin paljoa kiekkoon kuin normaalisti, koska kulmarallit uupuivat. Puolustussuuntaan ilta ei ollut onnistunein, koska aiheutti rangaistuslaukauksen ja oli jäällä myös Salmisen osuman aikana, joskin syyttömänä siihen. Ehkä hieman Kivihalmeen puuttuminen näkyi myös Hakanpään otteissa, koska kiekko poltti välillä lavassa vähän liikaa karvaajien paineistaessa.
5 Kukkonen - 28 Niemelä
- Ei niin hyvä peli läheskään kuin perjantaina, sillä nyt tällä parilla oli ajoittain isojakin ongelmia selvittää kotijoukkueen paine ja peli puuroutui maalin taakse tai kulmiin paljon. Kukkonen pelasi 16 minuuttia ja Niemelä jopa päälle 20 minuuttia. Alivoimalla annan molemmille puhtaat paperit, koska omissa ei kolissut ja varsinkin Kukkosen liikkuminen maalin kulmalla, heiluvan mailan käyttö ja jatkuva valppaus tekivät vaikutuksen. Niemelän liike ei ollut ihan niin lennokasta kuin parhaimmillaan ja yhteistyö Kukkosen kanssa tosiaan oli vähän puutteellista tässä pelissä, mikä konkretisoitui päätöserän alussa.
37 Mäkelä
- Avauserä oli karmea, sillä kaikki purut lähtivät jäitä pitkin laitaa ylös pysähtyen siniviivalle vastustajan lapaan. Paransi ehkä vähän pelin edetessä antaen lopulta muille lepoaikaa 8:20. Viime kevään kuudennessa finaalissa ilta alkoi samaan tapaan, mutta nyt loppu ei ollut yhtä kaunis ja hyökkäyspäässä anti oli tasan nolla.

35 Vehviläinen
- 25 torjuntaa eikä kumpikaan maali mennyt hänen piikkiinsä. Toki suora laukaus rankkarissa on aina poimittavissa, mutta kaikkea ei vain voi saada kiinni. Toisessa maalissa puolestaan oli maskissa ja etuyläkulma oli siksi auki. Illan parasta antia oli se, että nyt Vehviläinen piti paremmin itsensä kontrollista vihellysten jälkeen mennen sinne mehulle maalin katolle kuten halusin jo perjantain raportissa. Patjatorjunnat maalilleajoissa olivat myös kiitettävällä tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

theZ

Jäsen
Mielestäni tuossa tulee osumaa jalkoihin ensin ja on siinä ja siinä, että tuleeko osumaa kiekkoon ollenkaan.
Eihän Hakanpää edes osu kiekkoon muuten tuossa mistä rankkari tuomittiin! :)
Niinno, tuon rankkarin jälkeen momentum kääntyi HIFKille ihan täysin. Ei tuossa rankkarissa mitään väärää ollut. mun mielestä Hakanpään maila osui ensin Kertsin mailaan, eikä kiekkoon ollenkaan
Hei, älä tuu faktoilla pilaamaan tätä!
Joo ei osunut kiekkoon lainkaan koko tilanteessa. Ei edes sen jälkeen kun oli kaatanut Keräsen.
Paitsi ei osunut kiekkoon vaan Keräsen mailaan.

Katelkaapa Pärnäsen "uutisesta" tuo video uudelleen siitä 39sek kohdalta vähän eteenpäin. Kiekko on siinä Keräsen lavan etupuolella kun osuma tulee. Keräsen lapa irtoaa vasemmalle ja kiekko lähtee samaan suuntaan. Varmuudella Hakanpää osuu tuossa kiekkoon jos ei kiekkoa ole jollain taikanarulla sidottu mailaan kiinni. Noilla nykyisillä säännöillä selkeä tuomarivirhe ja oikea tuomio olisi ollut 2min kampituksesta. Harvoin tulee Pärnäsen tekstejä puolusteltua mutta tällä kertaa oli mun mielestä oikeassa.

En ole ennustaja niin en ala pohtimaan virheellisen tuomion vaikutuksia peliin. Virheellisiä tuomioita tulee sen verran usein ja ne ovat osa lajia. Tämäkin tuli kuitenkin niin alkuvaiheessa peliä ja IFK oli omaan silmään selvästi parempi tuossa pelissä. On ollut itse asiassa kaikissa peleissä kokonaisuutena parempi mitä tästä sarjasta olen nähnyt. Pikkaraisen käsikirjoituksen mukaan selvästi edetty.

https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Kärpät-joutui-tuomarivirheen-kohteeksi-–-HIFK-pääsi-johtoon-rangaistuslaukauksesta/210410
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katelkaapa Pärnäsen "uutisesta" tuo video uudelleen siitä 39sek kohdalta vähän eteenpäin. Kiekko on siinä Keräsen lavan etupuolella kun osuma tulee. Keräsen lapa irtoaa vasemmalle ja kiekko lähtee samaan suuntaan. Varmuudella Hakanpää osuu tuossa kiekkoon jos ei kiekkoa ole jollain taikanarulla sidottu mailaan kiinni. Noilla nykyisillä säännöillä selkeä tuomarivirhe ja oikea tuomio olisi ollut 2min kampituksesta. Harvoin tulee Pärnäsen tekstejä puolusteltua mutta tällä kertaa oli mun mielestä oikeassa.

En ole ennustaja niin en ala pohtimaan virheellisen tuomion vaikutuksia peliin. Virheellisiä tuomioita tulee sen verran usein ja ne ovat osa lajia. Tämäkin tuli kuitenkin niin alkuvaiheessa peliä ja IFK oli omaan silmään selvästi parempi tuossa pelissä. On ollut itse asiassa kaikissa peleissä kokonaisuutena parempi mitä tästä sarjasta olen nähnyt. Pikkaraisen käsikirjoituksen mukaan selvästi edetty.

https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Kärpät-joutui-tuomarivirheen-kohteeksi-–-HIFK-pääsi-johtoon-rangaistuslaukauksesta/210410
Suurempi epäselvyys mielestäni on siinä, että ottaako Hakanpää kontaktia Keräseen jo ennen kuin maila osuu mihinkään? Videolta tätä hidastusta kelailin ja pysäyttelin, niin uskaltaisin väittää, että pientä osumaa Keräsen jalkaan tulee ensin.

Tuo uusi sääntö koskee mielestäni lähinnä täysin selviä tilanteita, joissa puolustava pelaaja onnistuu heittäytymään siten, ettei ole lähelläkään osua kiekolliseen vastustajan pelaajaan ennen kuin on saanut huidottua kiekon pois. Nyt ollaan vähintäänkin rajamailla tämän kanssa, jolloin tilannetta ei mielestäni voi mitenkään tulkita räikeäksi tuomarivirheeksi, vaan lähinnä tilanteeksi, jossa sekä jäähy että rankkari voidaan laskea oikeaksi tuomioksi.
 

theZ

Jäsen
Suurempi epäselvyys mielestäni on siinä, että ottaako Hakanpää kontaktia Keräseen jo ennen kuin maila osuu mihinkään? Videolta tätä hidastusta kelailin ja pysäyttelin, niin uskaltaisin väittää, että pientä osumaa Keräsen jalkaan tulee ensin.

Tuo uusi sääntö koskee mielestäni lähinnä täysin selviä tilanteita, joissa puolustava pelaaja onnistuu heittäytymään siten, ettei ole lähelläkään osua kiekolliseen vastustajan pelaajaan ennen kuin on saanut huidottua kiekon pois. Nyt ollaan vähintäänkin rajamailla tämän kanssa, jolloin tilannetta ei mielestäni voi mitenkään tulkita räikeäksi tuomarivirheeksi, vaan lähinnä tilanteeksi, jossa sekä jäähy että rankkari voidaan laskea oikeaksi tuomioksi.

Tulee siinä pieni osuma Keräsen jalkaan ensin mutta ei niin merkittävä ennen kiekkoon osumista, että se olisi ollut jäähyn paikka vielä pelkällä sillä kontaktilla mikä tapahtuu ennen kuin Hakanpää kiekkoon lyö. Kyllä Hakanpää ensin osuu kiekkoon ja vasta sen jälkeen aiheuttaa Keräsen kaatumisen. Tai ainakaan Keränen ei vielä ole silloin kaatunut kun Hakanpää kiekkoon osuu joten järjestys mun mielestä näin päin eli ensin kiekkoon osuminen ja sen jälkeen kaatumisen aiheuttava rike.
 
Tuo uusi sääntö koskee mielestäni lähinnä täysin selviä tilanteita, joissa puolustava pelaaja onnistuu heittäytymään siten, ettei ole lähelläkään osua kiekolliseen vastustajan pelaajaan ennen kuin on saanut huidottua kiekon pois. Nyt ollaan vähintäänkin rajamailla tämän kanssa, jolloin tilannetta ei mielestäni voi mitenkään tulkita räikeäksi tuomarivirheeksi, vaan lähinnä tilanteeksi, jossa sekä jäähy että rankkari voidaan laskea oikeaksi tuomioksi.
Tuo uusi sääntö tarkoittaa edelleen sitä, että tilanteesta voi viheltää 2min rangaistuksen. Aiemmin tuollainen ei ollut mitenkään rangaistavaa joten mitään uutta tulkintaa siitä mikä johtaa rankkariin ei tarvita, sillä tilanne ei ole sen osalta muuttunut mitenkään.
 
Miten täällä jaksetaan jauhaa yhdestä rankkarista. Tilanteita tulee ja menee ja nyt vihellettiin. Ifk oli selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa. Kärppien pitää nyt kaivaa nöyryyttä ja sydäntä jostakin. Onneksi Raksilan iso kotikaukalo on vielä etuna, toivottavasti riittää. Kesken kauden hankitut miljoonamiehet Jokinen ja Osala pettymyksiä, liike on todella nihkeää. Jussi sentään tekee pisteitä välillä, se antaa jotain anteeksi.
 
J

Just-Ice-Hockey

Eikö se ole vain Ifk:n etu että Veini jatkaa. Tärisee ja haparoi jo nyt kuten Pikkaraisen ulosantikin.

Kylläpä olet päässyt pahoiittamaan mielesi Pikkaraisen näkemyksestä. Kerrankin on valmentaja, joka kertoo asioista rehellisesti, tässä tapauksessa Kärppien heikkoudesta (yllätyksekseni yhdestä useista so far). Ei siitä kannata mieltänsä pahoittaa, ei edes silloin kun kritiikki kohdistuu Oulun omaan karate kidiin.
 
Kylläpä olet päässyt pahoiittamaan mielesi Pikkaraisen näkemyksestä. Kerrankin on valmentaja, joka kertoo asioista rehellisesti, tässä tapauksessa Kärppien heikkoudesta (yllätyksekseni yhdestä useista so far). Ei siitä kannata mieltänsä pahoittaa, ei edes silloin kun kritiikki kohdistuu Oulun omaan karate kidiin.

Mieleni ei ole pahoittunut. Maalivahtipeli on oikeastaan ainut missä ollaan vastustajaa selvästi edellä. Muun joukkueen tulee nostaa tasoa roimasti.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heponiemi vuoti kohtalokkaasti siniviivassa voittomaaliin johtaneessa tilanteessa, josta miinusta. Plussaa puolestaan siitä, että malttoi perjantain tapaan antaa ahtaissa väleissä laadukkaita siirtoja viereen ja pystyy tuomaan itse kiekon hyökkäysalueelle lähes seisoviltakin jaloilta. Tänään vain yksi laukaus 16 minuutissa eli melko hänet loppupeleissä tukahdutettiin tasaviisikoin ja kohokohta oli se tolppa ylivoimalla.

Kyllä siellä oli pojalla paljon muutakin sanottavaa kuin yo. teksti. Pelasi pelokkaasti sekä kiekolla, että ilman kiekkoa. Tukuttain surkeita ratkaisuja jo paineen pelosta.


Koblizek piristyi taas päästessään ykkösketjuun perjantain tapaan, mutta ei kuitenkaan ihan niin paljon kuin silloin. Illan kohokohta oli avauserän pujottelu keskeltä vetopaikkaan, mutta sen jälkeen katosi kuvasta melko pahoin, josta kertoo myös reilun 11 minuutin jääaika.

Lahjoitti kiekon vastustajalle paineetta useampaan kertaan. Tyhjänpäiväinen pörrääjä.

Lindsten pelasi eniten eli 12 minuuttia. Yksi tyhmä jäähy toisessa erässä, mutta silti sai komennuksen kolmosketjuun päätöserässä. Ei yhtään laukausta ja pelaaminen oli perjantaihin verrattuna heikompaa pörräystä, koska kamppailuissa Lindsten oli nyt turhan usein katollaan eivätkä kiekolliset teot olleet yhtä katseenkestäviä.

Yo. tekstistä täysin samaa mieltä.

Perinteisesti en suolaisi yksittäisiä pelaajia, mutta em. asiat ovat ne pääsyyt sille miksi kolmen kentän peli ei toimi. Jos menet kentälle pelkäämään/selviytymään niin tuolta se näyttää.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten täällä jaksetaan jauhaa yhdestä rankkarista. Tilanteita tulee ja menee ja nyt vihellettiin. Ifk oli selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa. Kärppien pitää nyt kaivaa nöyryyttä ja sydäntä jostakin. Onneksi Raksilan iso kotikaukalo on vielä etuna, toivottavasti riittää. Kesken kauden hankitut miljoonamiehet Jokinen ja Osala pettymyksiä, liike on todella nihkeää. Jussi sentään tekee pisteitä välillä, se antaa jotain anteeksi.

Tätä minäkin ihmettelen aina välillä. Tulkinnanvarsisia tilanteita tulee ja menee. Niitä tapahtuu molempien eduksi ja haitaksi. Toki tuosta rankkarista tuli maali. Ei se kuitenkaan peliä ratkaissut.

HIFK olisi tehnyt tarvittavan maalin/maalit muista tilanteista eilisillä otteilla. Pelin iso kuva oli eilen sarjan selvin ja voitto meni selkeästi paremmalle. Kärppien pitää parantaa, jos haluaa jatkoon. Eilinen ei vaan riitä. Se ei riitä edes kotona.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tpip
J

Just-Ice-Hockey

Mieleni ei ole pahoittunut. Maalivahtipeli on oikeastaan ainut missä ollaan vastustajaa selvästi edellä. Muun joukkueen tulee nostaa tasoa roimasti.

Se, että olette maalivahtipelissä edellä ei tarkoita, etteikö kyseessä voisi olla heikkous. Nollapelistä huolimatta vm. 2019 Engren ei ole varsinaisesti mikään benchmark.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisestä hyvästä esityksestä ja ennen kaikkea ehjästä 60-minuuttisesta huolimatta kannattaa tämän sarjan punaisen osapuolen alkaa taas laittaa niitä takin nappeja viimeistään nyt aamusta taas kiinni – ihan jo vaikka tuon pienimuotoisen takatalven takia. Ottelusarjan suosikki on kuitenkin yhä ja edelleen Kärpät, mutta enää oikeastaan vain tuon kotietunsa takia. IFK:n tulee taas parantaa perjantaille yhden napsun verran, jos meinaa sen vierasvoiton napata, sillä Kärpät ei taatusti voi olla näin hengetön enää seuraavassa pelissä kotiyleisönsä edessä, vaikka itse eilisestä voitosta laskenkin suurimman osan IFK:n hyvyyden piikkiin, enkä niinkään Kärppien huonouden. Omassa kristallipallossani IFK ottaa sen vierasvoiton vasta seiskapelissä, mutta saa nähdä. Pakko kuitenkin jo nyt nostaa hattua Pikkaraiselle ja koko IFK-joukkueelle, sen verran hyvä meno siellä näyttää tällä hetkellä olevan.
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiinnostuin tästä tilanteesta vasta jatkista luettuani. Katsokaapa nyt pätkä tilanteesta ja kertokaa, miten helvetissä tuo ei ole selästä tuleva ja ruma taklaus?

https://twitter.com/jyrisulander/status/1115348742935384066?s=21

(Linkki vie Twitter-videoon)

Itsehän olin nimenomaan sillä linjalla, että oli täysin selvästi ruma ja selästä tullut taklaus.
Ihan normaali laitatilanne, vähän poikkaria ja huomatkaa, IFK:n pelaajan jalkaniijaus polvilleen. Sellainen varovaisenoloinen kalastelukaatuminen. Kaatuu nimenomaan varovasti. Jos olisi ollut kova poikkari niin ois lentänyt polvet edellä laitaan. Odottaa vielä että tulkaapa vähän tönäiseen niin sitten kaadun.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Omassa kristallipallossani IFK ottaa sen vierasvoiton vasta seiskapelissä, mutta saa nähdä.

Game sevenin kautta on aina hienoa mennä jatkoon. Vuosi sitten sanoin että IFK -sarja siivitti Kärpät mestaruuteen ja jos tänä vuonna käy toisin päin niin en pistäisi pahitteeksi. Ainoa vain että Kärpät näyttää nyt niin heikolta että IFK joutuu ihan itse nostamaan pelin tasoa finaaleihin. Vuosi sitten IFK oli niin kova että Kärpät joutui venymään parhaaseensa jotta pääsi jatkoon ja sen (tason noston) myötä kaatui porkkanapöksytkin.

Btw. Jos lampunhengeltä voisi yhtä 'vaihtokauppaa' toivoa, niin vaihtaisin suoriltaan J.Jokisen ja O.Osalan yhteen terveeseen Spede Pyörälään. Enpä olisi uskonut että moista tulisin koskaan sanomaan, mutta nämä kaksi edellämainittua näyttivät ihan tusinaukoilta eilen. Valitettavasti.
 

JaniK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tietty ois kiva kuulla Rönnin kommentit rankkarista, kun kerta noin selkeesti sääntökirjassa asiasta on. Mut tosiaan hlökohainen mielipide on, että kyllä noista rankkari on ihan ok. Mukava päästä kattoon kuudeskin peli vaikka lipunostosta meinasin myöhästyä ku tulivat niin myöhään eilen myyntiin. Kovin usein ei stadista ole voittoa haettu mutta ehkä tämä on sitten se peli. Toinen joukkue joka tapauksessa pelaa selkä seinää vasten.

Ai Rönni kommentoikin jo, että oikein meni.
 
Viimeksi muokattu:

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Ihan normaali laitatilanne, vähän poikkaria ja huomatkaa, IFK:n pelaajan jalkaniijaus polvilleen. Sellainen varovaisenoloinen kalastelukaatuminen. Kaatuu nimenomaan varovasti. Jos olisi ollut kova poikkari niin ois lentänyt polvet edellä laitaan. Odottaa vielä että tulkaapa vähän tönäiseen niin sitten kaadun.

Kyllä siinä Kulta-Lasse ihan oikein haistaa tilanteen. Eli kaveri ei nyt näe, että Lassen sauvaa kohta painetaan alaselkään, ottaa tuollaisen hyvänpainonsiirron vielä loppuun, jolla saa mukavasti vauhdin kiihtymään.
On se hieno, värikäs ja uljas kapteenimies :-)
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Näistä Kärppä-leirin kommenteista tulee vähän sellainen vaikutelma, että ihan kuin siellä olisi vain yksi joukkue, joka sitten on hyvä tai huono vähän päivästä riippuen.

Voi voi, eikö ole muistettu kehua punapaitoja tarpeeksi?

IFK pelaa lopultakin materiaalin edellyttämällä tasolla ja Kärpät alisuorittaa. Heti kun meni trapin kanssa meni vaikeaksi, alettiin kuskaamaan ja puskemaan, taas. Kyllä Kärpät osaa pelata tuollaista vastaan, nyt oli vain päässyt sitten unohtumaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä on nyt todellakin hyvät fiilikset sarjasta. Kärpät on enemmän roikkunut mukana, ja 3-1 IFK:lle kuvaisi paremmin sarjan kulkua. Tavallaan yhden etu enemmänkin, mutta se ei ole 4 pelin jälkeen mahdollinen. Kärpät johtaa tosin yhdellä kokonaismaalimäärällä mitattuna, mutta IFK ollut sarjassa johdossa ylivoimaisesti pidemmän ajan, ja lähinnä noilla onnistuneilla loppuhetkillä(mikä ansio jo sinänsä) Kärpät on kivunnut maalimäärissä edelle, kun ovat tehneet 2 im, 2 tm ja yhden jatkoilla.

Mitään harhaluuloja ei silti ainakaan itselläni ole, mennyt momentum olisi pitänyt jo käyttää, ei sitä tulevissa peleissä välttämättä enää ole. Kärpät on pirun kova ja rutinoitunut joukkue, joka pystyy kyllä pelin tasoaan vielä nostamaan, ja nyt pelataan paras kolmesta aika 50-50 asetelmista. Vähän on näyttänyt, että HIFK:lla on ollut enemmän nälkää viime kevään jäljiltä, Kärpillä taas mestaruus ja ylivoimainen runkosarja ja avauskierros vähän "mukavoittanut". Mutta kun ei se usein nappia painamalla lähde...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös