Playoffs 2019 – Kaskisen johdolla torille vai terassille?

  • 41 983
  • 248

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilistä peliä katsellessani sai aika monta kertaa pyörittellä päätään ja lopuksi jouduin toteamaan, että mikään ei ole viikossa muuttunut. Voisi Kaskiselta joku kysyä, että koska tämä hänen oppimis- ja kehittymisprosessinsa alkaa näkyä kentällä joukkueen otteissa. Ei ne puheet, vaan ne teot.
Runkosarja on pitkä ja silloin on ymmärrettävää. että välillä tulee huonoja jaksoja. Nyt kuitenkin ollaan siinä vaiheessa kautta, että paketin pitää olla valmis, sillä nyt pitää tehdä tulosta. Nyt ei voi mennä enää sen taakse piiloon, että tässä vähän vielä opetellaan ja katsellaan. Joka vuosi on sama laulu. Tepsi sulaa yhtä varmasti, kuin keväthanget.

Valmennusjohto on nuori ja kokematon, mutta tulosurheilussa ei voi sen taakse mennä. Joukkueen johto on tehnyt virheen, jos ei ole hankkinut valmennukseen tarvittavaa kokemusta. Nyt kokematon valmennus toistaa vuosi toisensa jälkeen samat virheet, joistä tällä palstalla on jauhettu varmaan miljoonan viestin verran. Joukkueelta on aina kauden ratkaisevilla hetkillä bensa loppu. Kyllä silloin on jotain virheitä tehty. Tämä valmennus ei ole kuitenkaan oppinut aikaisemmista virheistään. Voidaan miettiä sitä, että onko valmennukselle annettu liiankin iso merkitys siinä, että pärjääkö joukkue vai ei. Kyllähän pelaajat kentällä lopulta niitä pelejä pelaavat ja ratkovat. Pelaajienkin pitää ottaa vastuuta ja ottaa pelitapahtumat haltuun. Ei valmennuskaan voi loputtomiin tehdä asioita joukkueen menestymisen eteen, mutta kyllä Tepsin osalta voi sanoa, että paljon on mennyt pieleen myös valmennuksen osalta. Kyllä pelaajatkin voivat peiliin katsoa ja ainakin vähän hävetä.

Eilistä peliä katsellessani mietin taas, että mikä on Tepsin pelaamisessa se punainen lanka. En keksinyt vastausta. Rupesin siinä vertailemaan HPK:n ja Tepsin pelaamista. Ensinnäkään Tepsin oletettu pelitapa ei tue yksittäistä pelaajaa tai joukkueen pelaamista. "Pelitapa" ei minimoi heikkouksien negatiivista vaikutusta, mutta ei myöskään pyri maksimoimaan vahvuuksien hyödyntämistä parhaalla mahdollisella tavalla. Kentällä on joukkue yksilöitä, joista yksi tekee yhtä ja toinen toista sekä kolmas taas jotain muuta. Yhteispeli on aika olematonta. HPK hyökkäsi joukkueena ja puolusti joukkueena. Heidän joukkueensa teki koko ajan hommia yhdessä molemmissa päissä kenttää. Pelaajat tukivat toisiaan, pyrkivät olemaan pelattavissa koko ajan ja harvemmin HPK:n pelaajat olivat seisovin jaloin odottamassa, että jos se syöttö sieltä sattuisi joskus tulemaan. Tepsin kohdalla ei voi sanoa samaa. HPK:n pelaajilla oli etäisyydet pääsääntöisesti aika lyhyitä ja pakka pysyi tiiviinä. Kyllä Pennanen pystyy merkittävästi paremmin maksimoimaan joukkueensa suorituksen, kuin Kaskinen. Oli tämä nähtävissä siinäkin, kun HPK tuli keskialueen yli heittämällä, mutta Tepsi ei meinannut välillä päästä edes oman siniviivan yli. Sitten ihmeteltiin seisovin jaloin sormi suussa, että mitä nyt tehdään. Hyvä, ettei äitiä huudettu apuun.

Onhan tuo Tepsin puolustus heikohko, mutta turha pelkästään puolustajia on syyttää huonosta pelin avaamisesta ja huonoista hyökkäyksiin lähdöistä. Monta kertaa kiinnitin huomiota siihen, että etäisyydet olivat pitkiä ja hyökkääjät huitelivat missä sattuu tai sitten seisoivat paikoillaan. HPK hyökätessään lähes järjestäen pelasi kiekkoa vauhdissa olevalle pelaajalle ja pelasi nopeasti. Tepsi taas siirteli kiekkoa hitaasti lavasta toiseen ja usein vielä paikallaan olevalle pelaajalle. Valitettavan usein hyökkääjät eivät ollee pelattavissa. Monesti kiekossa oleva pelaaja tuntui jäävän yksin. Olen sitä mieltä, että kyllä tuolla pakistolla pitäisi pystyä parempaan kiekolliseen peliin ja hyökkääjissä nyt varsinkin pitäisi olla osaamista, jotta hyökkäyksiin lähdöt onnistuisivat hyvin. Huomasin myös sellaisen, että HPK selvästi harvemmin heitti vain kiekkoa päätyyn, kun Tepsi tuntui tekevän välillä sitä lähes joka tilanteessa. Kulmissa pyöriminen ja ympyrän kiertämiset pitäisi kieltää Tepsin pelaajilta. Tuntuu, että joukkue ei tiedä, mitä hyökkäyspäässä pitäisi tehdä ja sen takia homma menee pyörimiseksi. En tiedä, mitä on sovittu siitä, kuinka hyökkäyspäässä pelataan, kun jatkuvasti luistellaan ympyrää, eikä se johda mihinkään. Tepsin pelaajat voisi myös opettaa laukomaan. Ei nyt voi olla niin, että kun kerrankin joku viitsii laukoa, niin sitten lauotaan kilometrin verran ohi. Jossain kohtaa rupesin oikein laskeskelemaan, että kuinka monta ohilaukausta tuli hyvistä maalintekopaikoista ja kyllä lukumäärä aika lähellä kymmentä oli. En nyt tarkkaan laskenut. Tepsin hyökkäyksistä puuttuu se kuuluisa toinen aalto ja liian usein kiekollinen pelaaja jää yksin odottelemaan, että tulisiko joku auttamaan. Ihan liikaa hyökkääminen on yksin puskemista. Ne harvat kerrat, kun Tepsi hyökkää nopeasti joukkueena ja etäisyydet ovat pienet, niin tapahtuu positiivisia asioita. Miksi tätä ei tehdä useammin?

Puolustamisesta ja pelinavaamisesta piti vielä sanoa, että eihän sen surkeus ole pelkästään puolustajien vika. Valmennuksen pitäisi miettiä roolitusta ja sitä, kuinka ongelman minimoidaan. Kyllähän joukkueen pitäisi pelata niin, että esim. joku Forsström pystyy antamaan sen helpon syötön vapaana olevalle pelaajalle. Kiekottomien pelaajien pitää tehdä itsensä pelattavaksi. Tepsissä tuntuu olevan aika vähän sitä, että autetaan kaveria. On kyllä sanottava, että puolutaminen on luvattoman löysää. HPK:n ensimmäinen maali tuli siitä, kun molemmat pakit vain peruuttivat ja peruuttivat. Kumpikaan ei tehnyt mitään. No ei kyllä tullut hyökkääjiltäkään apua. Toisaalta ei tilanteessa ollut ensi alkuun mitään hätää. Ongelma syntyi siitä, kun pakeista kumpikaan ei mennyt mieheen kiinni. Puolustaminen on muutenkin liian passiivista ja löysää. Heikkisen maalin jälkeen HPK sai pienen pyörityksen poikasen aikaiseksi. Olikohan Eronen, joka oli menossa omassa päässään kiekkoon, mutta meni vähän varovaisesti ja löysästi, niin HPK:n pelaaja tuli ja vei kiekon, kuin karkin lapselta. Näitä ei saa tapahtua varsinkaan pudotuspeleissä. Siitä nyt ei maalia tullut. Monet kerrat HPK vei Tepsiä kuin pässiä narussa. Jotenkin vain tuntuu, että aika harva joukkueessa on oikeasti sitoutunut tähän juttuun ja haluaa menestyä tämän joukkueen kanssa.

Kyllähän se niin on, että tällä materiaalilla pitäisi pelata paljon paremmin, vaikka niitä heikkouksiakin on. Jokaisella joukkueella on. Jossain kirjoituksessa otettiin esille edellisen mestaruuskauden joukkue. Paperilla ehkä tämä joukkue vaikuttaisi paremmalta puolustusta lukuunottamatta. Mutta kyllä tästä joukkueesta puuttuu niitä tärkeitä elementtejä, joita mestaruuskauden 2010 joukkueessa. Oli taistelua, sitoutumista ja kaikki tekivät täysillä töitä joukkueen eteen. Nyt on taitoa enemmän, mutta ei se auta, jos kaikki muut tärkeät elementit puuttuvat. Sitten, kun vielä tämä pelaaminen ei ole yhtään organisoitua, eikä siinä ole mitään järkeä.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
#24 Kaapo Kakko - #89 Oula Palve - #18 Zach Budish
#52 Petrus Palmu - #81 Ilari Filppula - #51 Markus Nurmi
#43 Otto Nieminen - #62 Patrick Bjorkstrand - #50 Simon Suoranta
#44 Elias Karvonen- #29 Jonne Virtanen - #48 Lauri Pajuniemi

#49 Ilkka Heikkinen - # 5 Santeri Lukka
#61 Lucas Ekeståhl Jonsson - #36 Elmeri Eronen
#20 Jani Forsström - # 6 Aleksi Salonen
#45 Olli Kaskinen

#32 Rasmus Tirronen
(#30 Henrik Haukeland)

Korpikoski, Väyrynen ja Isiguzo out, Karvonen, Pajuniemi ja EJ in. Mahtaakohan olla pelkkää rotaatiota Korpikosken kohdalla?
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Onhan Korpikoski ollut vielä vaisu, että ymmärrän tavallaan, että lepuutetaan välillä. Jos siis on vain viltissä. Onneksi EJ palaa kokoonpanoon, tuo paljon tuohon puolustukseen.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nurmi herättelemään yössäolevia Palmua ja Filppulaa? Mielenkiintoinen ratkaisu. Pajuniemellä olisi ollut mielestäni huomattavasti enemmän annettavaa, eikä nelosketjun tutkaparia Virtanen-Nurmi olisi tarvinnut hajottaa. Karvosen peluuttamisesta ei mitään hyvää sanottavaa, toki Väyrynen oli vaisu torstaina, mutta silti vaikea nähdä parannusta Väyryseenkään verrattuna.

Positiiivista EJ:n paluu, toivottavasti on kunnossa ja täynnä taistelutahtoa! Parhaimmillaan erittäin tärkeä palanen kuitenkin.

Puhtaaseen rotaatioon en usko Korpikosken kohdalla, mutta en mihinkään vakavaankaan. Varmasti tuon sairauden ja pitkän poissaolon myötä pelaaminen ottaa koville. Ehkä vain huonompi päivä vatsalla.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Korpikosken kohdalla varmasti hyvä ratkaisu, pelaaminen joka toinen päivä ei välttämättä ole vielä mahdollista. Varsinkin kun pitää vielä yrittää saada energiatasot pysymään ylhäällä tuon sairauden ohella. Eikä siis ollut kyllä parhaimmillaan Filppulan kanssa.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Nurmi herättelemään yössäolevia Palmua ja Filppulaa? Mielenkiintoinen ratkaisu. Pajuniemellä olisi ollut mielestäni huomattavasti enemmän annettavaa
Palmu - Filppula - Pajuniemi ketju vaan kuulostaa ainakin omaan korvaan hieman hazardilta omassa kenttäpäädyssä.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Kenttiä, kun katsoo niin kolmosen täytyy pystyä parempaan. Kakkosessa Filppula on yössä, Palmu veivailee yksin ja Nurmi on Nurmi. Jos oman pään pitävät puhtaana niin hyvä. Nelonen voi saada painetta ajoittain toiseen päähän ja se on hyvä. Mutta tulostakin tarvitaan ja ykköseltä ja kolmoselta odotan nyt sitä. Ig:ssä hehkutetaan, että tyyntä myrskyn edellä. Sitä toivotaan, viimeisiä hetkiä herätä tähän kauteen.
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Helvetin kova kiire tulee löytää ketjut.

Muiden kanssa samaa mieltä, että kakkosen todennäköisyydet toimia on ohuet.

Viime kaudellakin oli näitä #meidänvuosi -läppiä. Aivan sama paljonko pumpataan ja sähistään. Ei tämän sarjan voittaminen ole siitä kiinni.
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Toipilaat vaan kylmästi sivuun ja se loukkaantumisten täyttämä kokoonpano voimaan niin hyvä tulee!
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pelkään kyllä että Filppula tuhoaa edelleen kakkosen pelin, toivottavasti olen väärässä. Nurmelle varmistava rooli ja Palmu laittaa lätystä maalin toiveikkaasti ajatellen. Smörren ketju voisi vaikka ratkaista pelin tänään.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Kaskisen pelikirjalla mennään niin pitkälle kuin sillä pääsee. Mikään asia ei ole muuttunut yhden pelatun pudotuspelin jälkeen. Ollaan juuri niin hyviä/paskoja kuin runkosarjassakin. Jos luottoa löytyi ennen eilistä peliä, niin sitä pitäisi löytyä vielä huomennakin.

Niin, jälleen: sehän tässä on se ongelma. Ei ole kauheasti luottoa siihen että joukkue joka vetää väliin pitkiä tappioputkia ja on pitkin kautta ollut alati kasvavissa määrin sekaisin, pystyisi jotenkin maagisesti kääntämään suuntansa kun pelit vaihtuvat runkosarjasta playoffeihin. Rehellisesti sanoen yllätyn, mikäli TPS menee tästä sarjasta jatkoon. Ja petyn, jos Kalle menee tästä kaudesta jatkoon. Kahtena vuotena samat ongelmat ilman mitään merkkiäkään ratkaisuista == aika etsiä uusia keinoja muualta.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä mitä mieltä muut on, mutta itellä sellanen olo että tänään pelataan se kauden tärkein peli. Voitto saattais jopa sytyttää joukkueen lopullisesti ainaki tän sarjan osalta ja miksei tuleviakin sarjoja varten. Rosteri nyt pitäs (teoriassa) kuitenki riittää finaaliin asti, sen pelatessa täydellä teholla. Häviöllä sitten taas 0-2 tilanteessa kotiin, missä tilanteessa en kyllä usko että toi joukkue nousee millään enään sarjan voittoon.

Sitten realiteetteihin, mun mielestä tepsi ei oo vielä koko kauden aikana pelannu yhtään hyvää ehjää 60-minuuttista. Tänään ois se aika pelata se ensimmäinen, muuten tulee varmaan noutaja taas. Tepsin peli ei myös kauden mittaan oo omasta mielestäni kehittyny mihinkään. Tai oikeastaan kauden 2017-2018 kauden alun jälkeen. Positiivista viime pelissä oli, että ajoittain löyty joukkueesta myös kunnon asennetta.

Sarjan häviö myös kaiken järjen mukaan tarkottaisi, ettei Kaskinen jatka päävalmentajana.

Mutta seuraavan tehokkaan 60minuuttisen (+ jatkoerät) ollaan taas viisaampia.
 

Korkea maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg
Tänään on aika siirtyä opettelusta tuloksentekoon. Ei kertakaikkiaan voi olla noin kalliilla joukkueella päävalmentajana harjoittelijaa jo toista kautta putkeen. Missä ne opit on mitä saatin viime vuoden playoffeissa? Missä on opit mitä saatiin tämän kauden runkosarjassa? Niitä oppeja tuli kuitenkin todella paljon ja nyt sen pitää alkaa näkyä myös kentällä.

Kaikkihan me ollaan ihmisiä ja tehdään virheitä, mutta kyllä useimmissa duuneissa oltaisiin jo näytetty ovea jos ”opeteltaisiin” jo toista vuotta putkeen mutta mitään tulosta ei näy missään eikä edes mitään orastavaa kehityskäyrää ole havaittavissa.

Tänään sarja tasan. Muuten mä en enää ala.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi peliin Filppula sivuun vaan kylmästi. Kaikesta näkee, että on täysin puolikuntoinen. Joukkueen taistelutahtoa nostattaa huomattavasti paremmin, jos tohon heittää vaikka Kurun tms.

Björkstrand kakkoseen sentteriksi ja Pajuniemi siihen laitaan. Harmi, että Suorantakin taitaa taas olla sivussa... Huoh, vittu tätä puolikuntoisten määrä joka saatanan kevät.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi peliin Filppula sivuun vaan kylmästi. Kaikesta näkee, että on täysin puolikuntoinen. Joukkueen taistelutahtoa nostattaa huomattavasti paremmin, jos tohon heittää vaikka Kurun tms.

Björkstrand kakkoseen sentteriksi ja Pajuniemi siihen laitaan. Harmi, että Suorantakin taitaa taas olla sivussa... Huoh, vittu tätä puolikuntoisten määrä joka saatanan kevät.

Olin juuri tulossa kirjoittamaan samaa. Filppula ulos kokoonpanosta ja Kuru/Karvonen sisään. Suoranta ulos ja Väyrynen sisään. Kolme energiaketjua pelaamaan nollanollaa ja Kaapon ketju kyllä hoitaa loput. Ainoa taktiikka millä tässä voi vielä nousta. Fyysinen peli pitää nostaa nyt kerhon tasolle ja Filppula ei pärjää tällä hetkellä alkuunkaan tässä väännössä.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Mä alan valmistautumaan MM kisoihin. Mutta sen verran toivon että joku tästä saa jo kantaa vastuuta. itse näkisin että koko joukkue vaihtoon valmennusta myöden. Tai ainakin valmennus. Jos Kaskinen jatkaa vielä ensi kaudella niin itse en aio mennä katsomaan peliäkään ennen kun Kaskisen tilalla on joku toinen.Ja mielellään joku huippuvalmentaja. Mielellään myös huippupejaajia kokoonpanossa. Mä olen niin kyllästynyt tuohon Tepsin touhuun


Edit: kirjoitusvirhe
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mielestäni pelkästään Kalle Kaskista ei voi syyttää, syy on yleensä kokonaisuudessa.
Eihän Kalle pyöritä taloutta, hanki pelaajia yms. Hän valmentaa sitä materiaalia mikä annetaan.
Seurajohtoa kannattaa tarkastella, AP Selinkin lempattiin vaikka oli optiokin jäljellä ja mies oli saanut jo joukkueen pelaamaan.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni pelkästään Kalle Kaskista ei voi syyttää, syy on yleensä kokonaisuudessa.
Eihän Kalle pyöritä taloutta, hanki pelaajia yms. Hän valmentaa sitä materiaalia mikä annetaan.
Seurajohtoa kannattaa tarkastella, AP Selinkin lempattiin vaikka oli optiokin jäljellä ja mies oli saanut jo joukkueen pelaamaan.

Eipä se Atunkaan pleijaritekeminen niin kaksista ollut. Peluutus oli päin vittua jo tuolloin. Sillä 2016 materiaalilla teki tosin hyvää duunia, mutta vuotta myöhemmin homma kuihtui täysin kasaan. Selin ylipäätään sillon koettiin enemmänkin pienempien seurojen nostajana kuin kärkijengien koutsina. Taitaa tilanne olla vähän sama edelleen.

Tämä materiaali pitäisi loukkaantumisista huolimatta olla sellainen, jolla HPK kaatuu koska vaan. Kaskisen jatkolle ei ole perusteita, mikäli tästä ei jatkoon mennä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni pelkästään Kalle Kaskista ei voi syyttää, syy on yleensä kokonaisuudessa.
Eihän Kalle pyöritä taloutta, hanki pelaajia yms. Hän valmentaa sitä materiaalia mikä annetaan.
Seurajohtoa kannattaa tarkastella, AP Selinkin lempattiin vaikka oli optiokin jäljellä ja mies oli saanut jo joukkueen pelaamaan.

Älä saatana. Mutta kun se suoritus ei mitenkään vastaa materiaalia.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mulla ei riitä mitään sympatiaa noille pelaajillekaan. Suurin osa suoritti täydellisen katoamistempun 7-0 päättyneen SaiPa-kylvetyksen jälkeen ja ovat kaikessa hiljaisuudessa jatkaneet tämän vuoden pleijareihin. Joukkueesta suorastaan huokuu häviämisen kulttuuri. Jonkun 18-vuotiaan reppuselässä vaan roikutaan.

Alkaisivat tekemään asioita tämän teeskentelyn sijaan. Vittu kolmatta vuotta putkeen ollaan ihan lapasia pleijareissa. Näyttäisivät perkeleet että ovat jotain muutakin kuin kestohäviäjiä.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni pelkästään Kalle Kaskista ei voi syyttää, syy on yleensä kokonaisuudessa.
Eihän Kalle pyöritä taloutta, hanki pelaajia yms. Hän valmentaa sitä materiaalia mikä annetaan.
Seurajohtoa kannattaa tarkastella, AP Selinkin lempattiin vaikka oli optiokin jäljellä ja mies oli saanut jo joukkueen pelaamaan.

On siellä virheitä tehty muuallakin, totta. Mutta suurin virhe on nyt penkin takana. Suoritus ei vastaa materiaalia. 10 milliä lyöty tekemiseen muutamassa kaudessa ja tulos ei ihan vastaa panosta.

Valmentajien valinnassa on kyllä vedetty ihan käteen Turussa jo pitkään (pun intended). Koko ajan pitää roudata jotain vitun homehtuneita omia kasvatteja penkin taakse. Onnistuvat sitten kerran kymmenessä vuodessa.

Sehän tästä puuttuu että Kaskisen lähdön jälkeen pistetään Melomo ja pultsari penkin taakse uudelleen.

Eipä se Atunkaan pleijaritekeminen niin kaksista ollut. Peluutus oli päin vittua jo tuolloin. Sillä 2016 materiaalilla teki tosin hyvää duunia, mutta vuotta myöhemmin homma kuihtui täysin kasaan. Selin ylipäätään sillon koettiin enemmänkin pienempien seurojen nostajana kuin kärkijengien koutsina. Taitaa tilanne olla vähän sama edelleen.

Tämä materiaali pitäisi loukkaantumisista huolimatta olla sellainen, jolla HPK kaatuu koska vaan. Kaskisen jatkolle ei ole perusteita, mikäli tästä ei jatkoon mennä.

Selinistäkin monella todella lyhyt muisti.

Peluutuksesta voin jakaa mielipiteen mutta ei se 2017 playoff-materiaali ollut mitenkään kaksinen. Hankinnat siirtorajalla jäi jostain syystä tekemättä ja pelattiin jollain vitun Timi Lahtisilla.

En edelleenkään ymmärrä perusteita miksi vaihdettiin paskempaan vaikka Selinkään mikään messias ollut.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toimiston takuu, että Kallella ei ole munaa pistää Filppulaa sivuun. Korkeintaan lisää peliaikaa. T. Tomi Kallio.
No tässähän valmentajan ja harjoittelijan ero juuri on. Tarvitaan auktoriteettia ja johtajuutta kun laitetaan ykköskorin pelaaja sivuun. Näitä Kaskisella ei vielä ole, se nähtiin jo viime vuonna Kallion tapauksessa. Ja kun muut pelaajat tämän aivan varmasti myös ymmärtävät, niin valmentajalta menee arvostus. Jäljelle jää hengetön porukka ilman johtajuutta, eikä pelaajistakaan ilmeisesti nouse ketään tätä tyhjiötä täyttämään. Puolikuntoisista Korpparista ja Filppulasta ei tähän ole ja olen ymmärtänyt etteivät ole muutenkaan sen tyyppisiä persoonia että ottaisivat pukukopin haltuun. Epäilen että Korpikoskikin hyllytti itse itsensä ihan ammattiylpeydestä. Eli lopputulos on terassille, valitettavasti.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Paljon on jo sanottu. Arvattavissa etukäteen oli, että viisikkopelaaminen on mitä on. Eilen oli ensimmäisessä erässä alussa muutama hyvä lähtö, jossa hyökkääjät tulivat riittävän alas ja siinä jo ajattelin, että on otettu opiksi. Mutta jostain syystä n. 50 minuuttia mentiin taas kaavalla, jossa laiturit karkasivat aivan liian aikaisin ylös. Jotta tämä kuvio toimisi, pitäisi myös sentterin saada kiekko vastustajan viisikon sisälle ja jaettua sitten laitaan. Ongelma vain on se, että tämä yksi syöttösuunta, sentteri, ei ole vaikeasti pois pelattava.

Mutta jo aiemmin nostamani pointit siitä, että jos viisikkopeli ei toimi, niin sitten edes maalivahtipeli, av ja yv. Kahden pelin otanta on pieni, mutta pleijareiden prosenteissa surkein av näkyy nyt myös maalivahtien prosenteissa. Yv:lle ei juuri nyt edes päästä, vaan HPK puolustaa todella jäähyttömästi. Päätypeleistä ei ole juuri hyötyä, jos niistä ei ala jäähyjä aiheutua. Lisäksi HPK on ollut todella vaarallinen omalta alueelta lähteneissä vastahyökkäyksissä, mikä osaltaan tuo arkuutta päätypeliin.

Ikävämpi tosiasia on myös se, että Tepsi ei saa maalintekoon leveyttä. Jo nyt HPK nelonen on tehnyt kaksi.

Maanantaina on sitten pakkovoiton paikka. Yleisömäärä voi jäädä kyllä surkeaksi, koska peli tulee myös televisiosta.

Ketjut vain uuteen uskoon:
Kakko-Palve-Palmu
Pajuniemi -Filppula-Nieminen
Korpikoski-Björkstrand-Budish
Neloseen Virtanen + lopuista jotkut.

Ykköseen Palmu tuomaan liikettä. Budish ei ole riittävän nopea. Ei pysty tarjoamaan oikein mitään juuri nyt. Filppula ja Nieminen voisivat olla hyvä pari. Siihen Pajuniemi jokerikortiksi. Rightin mies vasemmalla ja left oikealla. Jos tulisi enemmän laukaisu-uhkaa. Uusittu kolmonen pelaamaan vastustajan ykköstä vastaan. Pystyvät myös maalintekoon, eikä vastustajan ykkönen yleensä osaa puolustaa niin hyvin, kuin muut.
Haukeland maaliin.

Paineet ovat nyt Kerholla, joten luulisi että huomenna tulisi jo maalejakin.
 

agee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Seudun Kiekkokuntoutujat
Ykköseen Palmu tuomaan liikettä. Budish ei ole riittävän nopea. Ei pysty tarjoamaan oikein mitään juuri nyt. Filppula ja Nieminen voisivat olla hyvä pari. Siihen Pajuniemi jokerikortiksi. Rightin mies vasemmalla ja left oikealla. Jos tulisi enemmän laukaisu-uhkaa. Uusittu kolmonen pelaamaan vastustajan ykköstä vastaan. Pystyvät myös maalintekoon, eikä vastustajan ykkönen yleensä osaa puolustaa niin hyvin, kuin muut.
Haukeland maaliin.

Paineet ovat nyt Kerholla, joten luulisi että huomenna tulisi jo maalejakin.

Palmu ja liike? Ei ole paljoa näkynyt runkosarjan lopussa eikä kyllä missään muuallakaan. Samaa harmaata massaa kun joku Filppula.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös