Playoffs 2018 puolivälierät: JYP (4.) – HIFK (5.)

  • 113 851
  • 818

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Jos Veltsu lähtee ennen syksyä menemään, niin se on meidän mestaruus. Silloin lähdetään torille.
Vahva tämä.

Onnea HIFK:lle. Ansaitsitte todellakin jatkoon pääsyn. Teilöä on hieno valmentaja, voittoja torjuva maalivahti, loistavaa maalineduspelaamista sekä tehokasta viimeistelyä. Lets go HIFK, menkäähän päätyyn asti.

Mä meen murjottamaan ja heittelemään tikkoja virtas tauluun..
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipa kova sarja. Maalin pelejä yhtä lukuunottamatta kaikki ja itse odotin kuuden tai seitsemän pelin sarjaa ja pidin kyllä Jypiä ennakkosuosikkina.

Kyllähän tämä kovaa vääntöä oli alusta loppuun, viitospeli oli outo kaikkine käänteineen.

Ei tullut yksikään voitto helpolla ja aivan hyvin olisi voinut mennä toisinpäin kun Jyp eilen vei koko jatkoaikaa mennen tullen. Se ei tietenkään lohduta, mutta nämä menee miten menee ja toinen vain voi jatkaa.

Toivottavasti Thorell pystyy seuraavassa matsissa pelaamaan.

Asiallisesta keskustelusta kiitokset Jyväskylään ja ilman mitään vittuiluja: hyvää jatkoa. Katsotaan mihin asti IFK:n rahkeet tänä keväänä riittää.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitos HIFK! Nyt voi alkaa nauttimaan keväästä, kun ei tarvi enää kattoa Marko Virtasen JYPin pelejä (tämän kevään aikana).

Toivotaan mielenkiintoisia pelejä seuraavalle kierrokselle. Jos jaksaa, niin vois seurata Veinin pelejä lopun kevään.
 

chubster

Jäsen
Onnea HIFK.

JYPissä on nyt organisaatiota myöten palaverin paikka, mutta se on eri ketjun asiaa. Tämä oli JYPiltä floppi suoritus.

Hyvä IFK!

Täällä ketjussa myös hyvä meno, kannattaa ehkä varautua toisenlaiseen keskusteluun jatkossa!
 

sinikettu

Jäsen
Jaahas. CHL-Jyppi lauluun heti ekalla kierroksella. Mitenkäs tässä nyt näin kävi? En haluaisi ilkkua, mutta muista vielä puheet "varmasta finaalipaikasta" ja ennakkosuosikista CHL-finaalin jälkeen. Päivän päätteeksi Jyp olikin mestaruussuosikseista mahdollisesti ja todennäköisesti heikoin kovissa peleissä. Tai no, Tepsukoilla on vielä aikaa siihen.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Veltsu lähtee ennen syksyä menemään, niin se on meidän mestaruus. Silloin lähdetään torille.

Todellakin. Oon oottanut sitä jo 4 ja puoli vuotta. Pahoin pelkään, ettei tää painajainen tuu tähän kauteen loppumaan. Mutta yritetään pysyä vahvana ja uskotaan että siitä vihdoinkin päästäis eroon.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaahas. CHL-Jyppi lauluun heti ekalla kierroksella. Mitenkäs tässä nyt näin kävi? En haluaisi ilkkua, mutta muista vielä puheet "varmasta finaalipaikasta" ja ennakkosuosikista CHL-finaalin jälkeen. Päivän päätteeksi Jyp olikin mestaruussuosikseista mahdollisesti ja todennäköisesti heikoin kovissa peleissä. Tai no, Tepsukoilla on vielä aikaa siihen.
Lähinnä median mielestä, joka ei ole tajunnut miten paska valmentaja tämä meidän Virtanen on. Media näki vain CHL-mestaruuden ja se riitti niihin syväanalyyseihin.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Vituttaa niin, että veri ei kierrä päässä. Kaikki eväät oli voittaa ottelusarja, mutta kylmää maalivahtia piti väkisin peluuttaa kolme peliä. Jo Jyväskylän toisessa pelissä näki, että Olkinuora ei enää saa oikein kiinni mitään, mutta sen sijaan, että tämä 85% torjuntaprosentilla varusteltu CHL -mestari olisi korvattu pätevällä Laurikaisella, annettiin Jussille mahdollisuus kehittyä Jussina. Toivottavasti jättävät paluumatkalla Lahteen.
Laurikainen näytti tänään mitä on miehiään maalissa ja torjui varsin mallikelpoisesti, mutta minkäs teet, kun hyökkääjät eivät enää tee mistään maalia ja Newtonin Jaakko ei osaa varmistaa YV:llä.
Lopussa taas se pari maalipaikkaa, mutta toisessa luonnollisesti hajoo komposiitti ja Suomela sitten mokasi toisen selvän maalintekopaikan tähän matsiin. Suomelan voinee myös jättää tutustumaan Nordikseen, sen verta pahasti ainakin omaan silmään taso putosi, kun tuleva seura tuli vastaan.
Yritti varmaan kaikkensa, mutta takaraivossa aivan varmasti kytee se ajatus, että täähän on mun kotiseura ensi vuonna ja se vaikuttaa aivan varmasti tekemiseen juuri riittävin marginaalein näin tärkeissä peleissä.

Eilinen peli olisi kääntynyt 100% varmuudella JYPille Laurikaisella ja tuo eilinen oli lopulta ratkaiseva. Seiskapelistä uskon, että JYP olisi kammenut jatkoon kotiedun turvin. Tähän voisi jatkaa narinaa kaikista niistä pienistä tuomioista ja tuomioitta jätetyistä tilanteista, jotka auttoivat kääntämään järjettömän pienet marginaalit tässäkin ottelusarjassa IFK:lle. Kolmeen vikaan peliin näitä osui harmittavan paljon jyväskyläläisen silmin. Virheitä tuli toki toiseenkin suuntaan, mutta JYP ei näistä pystynyt rokottamaan, IFK sen sijaan käytti nämä tilanteet juuri niin vittumaisesti hyväksi, että pahaa tekee.

Tuomarinurina on kuitenkin turhaa. JYP kaatui siihen, että Marko Virtanen ei osaa reagoida pelin aikana mihinkään. JYPillä oli kiekko IFK:n päädyssä reilut 3min ennen pelin loppua, mutta Marko ei uskaltanut taaskaan ottaa mokea pois ajoissa, kun pelissä oli oikeasti jotain panosta. Piti odottaa, että IFK pelaa 1½min kellosta pois ja vasta siinä vaiheessa se moke otetaan ulos maalilta. Marko pelkää vaihtoaitiossa, eikä uskalla tehdä niitä oikeita ratkaisuja, vaikka lähes jokaiselle muulle ne on selviä valintoja. Kun pelissä ei ole panosta, Marko uskaltaa reagoida ja tekee oikeita ratkaisuja. En tiedä mitä se oikeasti pelkää siellä penkin takana.

CHL -mestaruus ei tunnu missään, kun jälleen kerran joutui toteamaan, että kevät on pelkkää pettymystä täynnä tuon sekundakuulapään johdolla. En vain tajua miksi mies saa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Materiaali riitti parhaimmillaan mestaruuteen asti tänäkin vuonna, mutta Marko ei saa ulosmitattua joukkueesta ikinä sitä maksimaalista tulosta pitkissä ottelusarjoissa, jos vastustaja on kelvollinen. Yksittäisiin peleihin se löytyy, mutta noin muuten taso heittelee kuin 3 promilen humalassa ajavan auto Mäkelänkadulla.

Jos miettii IFK:n voittamia pelejä:

1. matsi - JYP tulee tauon jälkeen taas kerran ihan vitun kohmeessa peliin mukaan. Olkinuora avustaa päästämällä IFK:n ilmaiseksi johtoon. Tämä on kuin pienoiskoossa Jyppiä tältä kaudelta. Tauko kuin tauko, niin JYP pelaa paskasti ja peli ei lähde käyntiin sitten millään.

4. matsi - El Classico ohipeli, kun asiat menevät vähän pieleen alussa. Virtanen ei osaa taaskaan kääntää peliä ajoissa ja Olkinuora säestää päästämällä helpon 3-0 maalin, joka lopulta katkaisee selkärangan

5. matsi - Marko Virtanen ja liian iso johto alkuun. Kärsivällisyys loppuu, oma pelaaminen sulaa totaalisesti, eikä kukaan osaa yhtäkkiä puolustaa. Marko myös tyytyy katsomaan, kun ykkösmokelle ei tartu mikään enää kiinni. Joukkue pelaa hyökkäyspäähän parasta lätkää koko ottelusarjassa, mutta se ei paljon auta, kun muuten on pelko puserossa.

6. matsi - Matsi joka olisi voinut lopulta kääntyä kumminpäin tahansa. Newton mokaa yv:llä, tämä vielä paikataan, mutta Hytösen huolimattomuus ja Verlicin non-call jäähy olivat liikaa ja tuo vitun 5vs3 yv-maali riittää lopulta voittoon. Laurikainen todistaa olevansa ykkösmoketasoa, mutta senhän kaikki muut paitsi Virtasen Marko jo tiesivätkin etukäteen. Kiitos vaan kapteeni Hytösellekin tuosta tärkeästä Thorellin telomisesta. Olisit edes tehnyt sen eilen niin ne dumarit ei ois nähnyt koko tilannetta, nyt ajoi joukkueen semmoiseen suohon.

JYP antoi sen 2 lähes ilmaista voittoa IFK:lle tähän ottelusarjaan. Ihan vain sillä, että oma tekeminen ei starttaa lainkaan tai se kuolee täysin, tuon kuulapään katsoessa vierestä katastrooffia kuin youtubeen massamurhaa nauhoittava ES-Jonne. Ei tuohon yksinkertaisesti ole varaa. Tätä samaa paskaa on todistettu joka helvetin kevät Virtasen toimesta ja se ei enää voi johtua pelaajista.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Lyhyesti tännekin: Onnea HIFK ja kannattajat! Pidempi vuodatus illan ketjussa. Nyt pyykinpesun aika kotona ja jääkiekkorintamalla.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Kaikki kunnia Helsingin IFK:lle. Ihan kiva hävitä sarja tällä tavalla että ei jää epäilystäkään paremmasta joukkueesta. Selittelyt ei nyt auta, organisaation tuuletus alkakoon!

Onnea IFK:lle ja faneille, tolla teidän pelillä möyhentää kenet tahansa.
 

Jarzki

Jäsen
Onnea HIFK! Olitte maalivahtien verran parempia.

JYP oli itselleni iso iso pettymys. Ei oltu playoffien vaatimalla tasolla kuin ajoittain ja mustelmia ei mielestäni oltu valmiita ottamaan tarpeeksi. Iso mietinnän paikka koko organisaatiolle, miten tästä jatketaan eteenpäin, kun avainpelaajat ovat ensi vuonna taas vuoden vanhempia eikä kuorma olennaisesti kevenny ensi kaudellakaan.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Onnittelut punaisille! Nyt lopuksi jotain noloa. Toisaalta JYPin mukaista.

Antakaa virrata punaisen veren/
Läpi kevään loppuun saakka/
Vastustajien fanien kyyneleet täyttäisi valtameren/
Koska dominointinne on nööseille todellinen taakka/

Onhan se väärin lyödä lasta/
Tai siis kun fanipojat itkee/
Syyttömiä ootte kun rosterista löytyy Heiskasta/
Ja muutenkin joukkue sitkee/

ZayWest toivottaa teille parasta jatkoo/
Punaiset voittaakseen jengi x teidän jalat saa katkoo/

Kiitos keskusteluista! Varsin mukavaa luettavaa läpi sarjan.
:D

Kiitos tästä.

Nyt voi siirtyä katsomaan peliä jossa Perrin ratkoo jatkoajalla.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Selin on hyvä valmentaja. Harmi että sai Turuust lähteä.

Olen todella pettynyt Jypin esitykseen. Osaksi keski-suomalaisena olisin mielellään nähnyt Jypin jatkossa ja sen piti olla melko selvääkin. Marko Virtanen, mitä tapahtui?
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kirjoitinkin jo myös toisaalle, mutta laitetaan nyt tännekin.

HIFK oli parempi, koska paras seitsemästä sarja ei ikinä valehtele. Siinä on niin paljon aikaa omalla hyvällä pelillä kuitata kaikki epäoikeudenmukaisuus, tuomiot, tuurit yms. Nyt JYP oli lopulta näistä kahdesta heikompi. Syitähän voidaan toki sitten puida loputtomiin, mutta näkyvimmäthän on aika selkeät. Marko Virtasen kyvyttömyys ja Jussi Olkinuoran surkea vire. Eli sellainen fiilis tästä tosiaan jää, että omaa paskuutta tämä sarja hävittiin.

Miten lie olisi sarjassa käynyt jos tänäänkin erinomaisesti pelannut Laurikainen olisi koppaillut kiekkoja esim game vitosen puolivälistä... Sitä emme tiedä, kiitos kaljupään JYPin penkin takana.

Paskaa jatkoa Virtaselle ja hyvää jatkoa IFK:lle. (Ei liian hyvää, pronssin voitte ottaa)
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Onnittelut HIFKille ja kannattajille! Parempi voitti, ei kahta sanaa. Ei ero iso ollut, mutta kuitenkin selvä. Onneksi tulee taas seuraava kausi ja sitten jännitetään taas..
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Teidän kannalta ehkä hyvä sarja, mutta JYPin kannalta aivan totaalisen paska. Ei ole näin paskaa fiilistä poffisarjan jälkeen jäänyt varmaan koskaan. Sylettää ja vituttaa aivan suunnattomasti. Ihan omaa paskuutta hävittiin ja nolosti hävittiinkin. Koko sarja oli ihan paskaa.

Tämä on aika lailla mun fiilis myös. Monena vuonna Virtasen kanssa on joutunut käsittelemään tätä tappion karvasta kalkkia. Tänä vuonna tää tuntuu jotenkin vaan kymmenen kertaa pahemmalta.

Kaikki avaimet on kädessä, mutta ne ei vaan kelpaa. Ei sit millään. Vastustaja antoi niin paljon siimaa tässäkin ottelusarjassa, mutta jotenkin vaan onnistutaan sotkeutumaan siihen siimaan ja ammutaan itseä jalkaa harppuunalla ja tiputaan veneestä.
 

Sudan1

Jäsen
1. matsi - JYP tulee tauon jälkeen taas kerran ihan vitun kohmeessa peliin mukaan. Olkinuora avustaa päästämällä IFK:n ilmaiseksi johtoon. Tämä on kuin pienoiskoossa Jyppiä tältä kaudelta. Tauko kuin tauko, niin JYP pelaa paskasti ja peli ei lähde käyntiin sitten millään.

Yritä edes vähän pysyä faktoissa. Suosittelen katsomaan ensihätään vaikka laukaisukartan suoraan Liigan sivuilta ja suosittelen keskittymään etenkin ykkösalueelta annettuihin laukauksiin IFK:lle. Noin dominoivaa esitystä ei ole montaa kertaa Liigassa tällä kaudella nähty ja siitä kertoo myös ottelun maaliodotusarvot erään maalipaikka-analyysin mukaan (4.55-0.98).

Playoff-sarjassa ja yksittäisissä peleissä tulee virtauksia, mutta pääasiassa JYP pelasi erittäin hyvää playoff-lätkää niin vieraissa kuin kotonakin. Valitettavasti fakta on se, että jos maalivahtipelissä on eroa niin tulos on tämä. Puolustuspelissä näkyi ajoittain epäluottamus maalivahtiin mikä heijastui voimakkaana ylipelaamisena tilanteissa, inhimillistä toki.

Onnittelut IFK:lle ja tsemppiä jatkoon!
 

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
Parempi voitti. Ajoittain JYPiltä ok peliä, mutta kokonaisuutena tämä sarja oli täysi floppi, katastrofi, pyllistys, mitä vielä...
Näkihän sen, että IFK halusi enemmän voittaa.
Kiitos vastustajille!
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Yritä edes vähän pysyä faktoissa. Suosittelen katsomaan ensihätään vaikka laukaisukartan suoraan Liigan sivuilta ja suosittelen keskittymään etenkin ykkösalueelta annettuihin laukauksiin IFK:lle. Noin dominoivaa esitystä ei ole montaa kertaa Liigassa tällä kaudella nähty ja siitä kertoo myös ottelun maaliodotusarvot erään maalipaikka-analyysin mukaan (4.55-0.98).

Tiedän kyllä miltä laukaisukartta näyttää. JYPin peli oli omaan silmään jotenkin väkinäistä huikeasta kiekkokontrollista huolimatta. Tietynlainen rentous puuttui pelistä ja se näkyi tulostaululla omassa maalisarakkeessa. Olkinuoran 0-1 hörppy oli tässäkin pelissä aikamoista myrkkyä joukkueelle.

Tai moinen muistikuva mulla on pelistä jäänyt.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
HIFKille onnittelut jatkopaikasta. Neljä voittoa ei valehtele. JYPin esitys oli puutteellinen, varmasti monesta asiasta johtuen, joista ei vähäisin ole HIFKin kova vire jolla JYP näytti sekä henkisesti että fyysisesti väsyneeltä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kiitos Jypille hyvästä sarjasta ja kannattajille hyvästä sarjaketjusta, keskustelu oli kaikin puolin asiallista läpi sarjan,vaikka välillä oli eväitä ylikuumenemiseen. Eri mieltä oltiin välillä, mutta henkilökohtaisuuksiin ja vastaaviin menemättä.

HIFK oli sen aavistuksen parempi, ja taisi tosiaan suurin ero tulla tolppien välissä ja penkin takana. HIFK:sta myös paistoi enemmän sellainen terve itseluottamus ja rohkeus. Jypillä oli koko ajan vähän nahkeen nihkeetä. Usein tämä puolivälierä on suosikille ja isosti mestaruutta hakevalle se vaikein henkisesti. Minusta tämäkin pelasi Hifkin pussiin.

Jyp ei tosiaan vienyt yhtään peliä varsinaisella, joten ei jää selitettävää, mutta vähän valehtelee tuokin fakta, 4-2 varmaan kuvaava tulos.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvää ja rehtiä vääntöä läpi sarjan, kova sarja. Niukasti parempi meni jatkoon. Ja vaikka tässä lajissa kuuluu elää tunteella mukana, niin yllättävän asiallista ja laadukasta kommentointia täällä Jyp-leiristä. Poikkeaa täysin esim. pudotuspeliväännöistä Kärppiä ja Tapparaa vastaan, joiden fanit nyt tuntuvat olevan paljon puusilmäisempiä ja asiantuntemattomampia.

Ja mitä itse kaukalon tapahtumiin tulee, niin jäi kyllä Jypistä rehti kuva. Peluutetaan oikeaa kiekkoa, menneiden vuosien kahvakiekko on onneksi kaukainen muisto, nyt ei peluutettu mitään Rautakorpi-lätkää. Ja kulisseissa ei käyty mitään täysin asiatonta Rautakorpi-/Tapola-tason peliä, jolla pyritään ja myös onnistutaan vaikuttamaan tuomareihin.

Maalivahtipeliin tämä aika pitkälti ratkesi, mutta eiköhän Olkinuora ole saanut jo riittävästi kuraa niskaansa. Silti täytyy sanoa olleen meidän onni, että Laurikainen tuli kehiin vasta nyt.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kiitos JYPille ja JYP-kannattajille. Peli oli pääosin rehtiä niin kaukalossa kuin Jatkoajassakin. Hyviä analyyseja, pientä nokittelua, iloa ja surua.

Sarja oli tiukka, mutta IFK oli kuitenkin ratkaisevasti parempi. Mielestäni JYP pelasi tänäänkin hyvän pelin, mutta viimeistelyssä näkyi ehkä lievä alakulo ja epäluottamus eilisen möyhennyksen jäljiltä.

Tsemppiä jatkoon! Toivottavasti kohtaamme taas ensi keväänä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jyp ei voittanut varsinaisella peliajalla yhtää peliä ja se kertoo mielestäni aika paljon. Siellä oli Louhivaaraa ja Kannista 0+0 tehoilla ja mulle suurin pettymys ehkä Jarkko Immonen jota koko kauden odotin että alkaa dominoimaan liigassa. Ei tullut sitä päivää. Holtari on neron maineessa mutta aika ansan on sinne koonnut kun joukkue on täynnä kova palkkaisia pappoja ja nuoret tähdet lähtee muualle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös