Suosikkijoukkue
HIFK
Odotetun viihdyttävä sarja. Harmi, että toisen piti pudota.

Jätän muut lässytykset sivuun ja totean, että mielestäni (suhteessa odotuksiin) Jypin parhaat olivat Ikonen ja Vainio. Ikonen nousi jopa Jypin ykköspakiksi. Minulle oli oli Ossi tavattoman kova yllätys. Ensi kaudella dominoi Liigaa?
 
Tässä ei saa referoida vastuullisen valtamedian Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Teija Sutisen kuolemattomia ajatuksia, koska joku vajaaälyinen vuoteenkastelija niistä saattaisi mielensä pahoittaa.
Suosikkijoukkue
HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
Sepä siitä. Jyp tarjosi huippuvastustuksen. Sarja oli kiihkeä, yllätyksellinen ja hermoja kuluttava. Kiitokset Jypille ja Jypin kannattajille asiameiningistä toisin kuin Kärppien ja Ässien ketjussa. Kuitteja ei tarvita, mutta sen verran on pakkoa sanoa, että Wallinheimo sai turpaansa 100-0, joka oli tälle naurettavalle hyväkkäälle täysin oikein. Ei auttanut vaikka kuinka yrititi saada pelikieltoa Tyrväiselle koko sarjan ajaksi. Sentään joku tolkku pitää olla pelikielloissakin. Eli iso keskari Wallinheimolle ja peukut Jypin joukkueelle sekä sen kannattajille. Ensi kaudella sitten matsit uusiksi.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Odotetun viihdyttävä sarja. Harmi, että toisen piti pudota.

Jätän muut lässytykset sivuun ja totean, että mielestäni (suhteessa odotuksiin) Jypin parhaat olivat Ikonen ja Vainio. Ikonen nousi jopa Jypin ykköspakiksi. Minulle oli oli Ossi tavattoman kova yllätys. Ensi kaudella dominoi Liigaa?
Jälleen yksi joka katsoo silmät auki jääkiekkoa. Ossi "Ozz1e" Ikonen, todellakin lähellä JYPin ykköspakin titteliä.
 
Get Lost - Support SAR

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Oli kyllä hieno ja viihdyttävä sarja. Sisälsi normaaleja playoff-pelejä ja hieman epänormaalimpiakin. Suuria tunteita, nousuja ja laskuja. Kaikki kotimatsit katsoin kannattajapäädyssä, erittäin hieno meininki.

Kiitokset JyP-kannattajille hyvästä keskustelusta täällä. Tillannehan muuttuu seuraavassa sarjassa Oulua vastaan, ikävä kyllä. Kiitos etenkin nimimerkille @veskula kauniista sanoista toisessa ketjussa.

Hieno seura teillä, hienot kannattajat. Juntteja toki tietysti. Ja aivan hirveä maalilaulu. Mutta muuten.

Eipä teidän kausi tyhjä ollut, vaikkei CHL-mestaruus ehkä juuri tällä hetkellä paljoa lohduta. Ensi kaudella kohtaamme jälleen.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Tämä sarja ratkesi siihen viidenteen otteluun omasta mielestäni, mutta hyvin JYP taisteli koko kauden läpi tähän pisteeseen.
 
Espoolainen ja ylpeä siitä

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noinkohan Virtasen sokaisi CHL-menestys. Olkinuoraan luotto oli vankkumaton koska CHL finaali, eikä sitten reagoinut ennenkuin oli liian myöhäistä. Eli koska Olkinuora loisti finaalissa niin varmasti löytää pelinsä Liigankin PO:ssa. Eipä löytänyt. Oli siis vain yksi suonenveto tuo finaali.

Pelitapaan ei koskettu koska CHL-mestaruus, mutta kun HIFK löi trapin eteen ei siihen osattu reagoida mitenkään. Tähän jälkimmäiseen enemmän CHL:ää seuranneet osannevat sanoa paremmin, samoin he ketkä enemmän taktiikan päälle ymmärtävät. Minusta vaikutti että JYPin pelitapa toimi toisia ns. aktiivisia jengejä vastaan, mutta trapiä vastaan kiekko päätyyn ja halukkaat myöhässä perään ei toiminut missään vaiheessa eikä mitään plan B:tä ollut olemassa. Eipä silti, helisemässä JYP oli silloinkin kun HIFK karvasi kovaa.

Ja ehkä siirryn avautumaan JYPin osioon. Tai kesälomalle.
 

chubster

Jäsen
Nyt kun on hieman koostanut ajatuksia, niin kaikessa paskaisuudessaan tämähän on onnenpotku JYPille. JYPin mestaruus on nyt se, että Virtanen ei saa kenkää.

Sitten jos käy niin, että Virtanen saa jatkaa ensi kaudella edelleen työharjoitteluaan niin, sittenhä tää oliki vaa pelkkää paskaa ja kaikkea muuta kuin onnenpotku.
 
28.3.2018 JYP-HIFK PO game 5
5-0->6-2->6-7 je.
"Pelissä sattu ja tapahtu kaikennäköistä" - Marko Virtanen

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Vieraisiin pöytiin huutelen, mutta kyllä tän viimeisen matsin perusteella HIFK ansaitsi paikkansa. Toisin kuin ajattelin, niin aika rohkeastihan molemmat lähtivät kuudenteen otteluun syvältä karvaten. Mutta kyllä se oli HIFK joka oli koko ottelun niskan päällä. Ja toisin kuin täällä epäillään, niin eiköhän me saada hyviä keskusteluja aikaan myös seuraavissa pareissa :)
 
Koolla on väliä - K niin kuin Kulta! K niin kuin Kärpät! - https://bit.ly/2D68ZsU

RaakaSamppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän JYP ja Blaugrana (Bartomeu out!)
Masentaa...

Oli aivan äärettömän valtava pettymys lopulta koko kausi ja tämän iltainen puskeminen Helsingin mäntyä päin. Heti ensimmäisistä minuuteista näki kumpi oli kentällä hakemassa voittoa ja kumpi oli vain selviytymässä. Ei mun JYPin pitäisi tuolta näyttää...

Jotain samaa työteliäisyyttä haluaisin nyky-JYPissä nähdä, mitä IFK on näyttänyt tämän sarjan aikana. Johtajuutta ja sitkeyttä löytyi silloin kuin sitä tarvittiin. Näin tuskin tulee tapahtumaan Virtasen aikakaudella tai luokkakokouksen aikana, mutta ainahan sitä voi toivoa taas ensi kaudella, eikö?

Ei tässä löydy edes sanoja... Täytyy mennä nukkumaan ja nukkua pitkään.

IFKlle ja faneille tsemppiä tulevaan, olkaa ylpeitä omistanne!
 
2009 & 2012 ------ Liigan ainoa CHL-mestari s. 2018.

"Se mikä ei tapa, niin siihen ei kyl kuole."

Hieroja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kai tässä voisi hieman omia ajatuksia summata. JYP oli paska parissa pelissä ja otteluiden alut lähes poikkeuksetta aivan kohmeessa. Mulla meni vitutukset jo eilen ja tänään olisin ollut yllättänyt meidän voitosta. IFK pelasi mielestäni hyvin kaikissa otteluissa, JYPillä oli myös mahdollisuutensa, mutta nyt kaaduttiin erityisesti maalivahtiin ja Markoon. Marko olisi voinut toki laittaa sinne maaliin sen kaverin kuka istui vaihtoaitiossa, mutta oli ilmeisesti päättänyt Olkijusanderin olevan universumin paras maalivahti vaikkei mitään saanutkaan kiinni. Toivotaan tosiaan, että saavutamme mestaruuden kuten palstatoverimme @Nelfor totesi Markon potkuilla ennen syksyä.

Marko Virtanen ja reagointikiekko.. En itse oikein tätä ymmärrä, mutta tuskin ymmärtää Markokaan koska 5 vuotta tätä samaa sulamista on ihmetelty ja helppoja virheitä tulee jostain syystä myös kiekkovarmoille kavereille Markon aikana enemmän, kuin heidän pelatessaan missään. En tiedä yritetäänkö jotain liian monimutkaista vai mitä ihmettä, mutta eipä tuo kovin pitkälle ole koskaan kantanut. CHL-mestaruus ei tunnu nyt miltään, ehkä sitten ensi vuonna.

Mutta eipä tässä sen enempää. Onnea IFK ja kiitos keskusteluista täällä palstalla toivottavasti teistä kukaan ei ei heitellyt niitä rantaleluja, ne näyttää lähinnä tyhmiltä eikä ne edes vituta vaan osoittaa kunnioituksen puutetta vastustajaa kohtaan. Antakaa Kärpille kyytiä tai mua alkaa vituttaa, niiden mestaruutta toivon vähiten tuossa jäljellä olevasta porukasta ja teidän kärryyn hyppään kaikista mieluiten. Mulla on aina ollut viha-rakkaussuhde teitä kohtaan (joka tosin kärsi Törmäsen jatkuvien tuomari-itkujen vuoksi) ja ootte mun lemppari vastus jo lapsuudesta.

Hyvää yötä ja juhlikaa nyt nätisti ja sitten katseet kohti Oulua!
 

Scharnhorst

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
J-P Hytönen vittu mikä sikarotta! Onko SW ottanut jo kantaa pelaajien turvallisuuden puolesta? Farssi! Jos marsu Salmela otti 5peliä siitä ku Tuppuraisen kanssa syöksyi laitaan, ni montas peliä Hytöselle laitetaan ens kaudeks lusittavaa?

Sarjasta sen verran että traktori rimpuili sen minkä pystyi ja otti pari JA voittoa, muuten jäi Euroopan mestareilla snadisti piippuun.

Ai niin, Puustiselle vois joku laittaa kypärän remmin sitten jatkossa kiinni.


Hah.

Edit. Ja ne rantalelut oli surullista, pahoittelut Jyväskylään että täällä sorruttiin niihin!
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Jos marsu Salmela otti 5peliä siitä ku Tuppuraisen kanssa syöksyi laitaan, ni montas peliä Hytöselle laitetaan ens kaudeks lusittavaa?
Täysi vahinkohan tuo oli. Thorellilta taisi mennä legot uusiksi, niin 1-2 peliä tuosta minusta voisi antaa. Ihan OK, jos ei anneta mitään.
 
HIFK 2017-2018

Scharnhorst

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täysi vahinkohan tuo oli. Thorellilta taisi mennä legot uusiksi, niin 1-2 peliä tuosta minusta voisi antaa. Ihan OK, jos ei anneta mitään.
Seuraus vai tarkoitus? Siitähän tässä aina kyse, sen vuoksi sääntökirjassa on mahis (ja velvollisuus) heittää pihalle pelaaja tollaisesta viikatteesta naamaan, onneks voitettiin..
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Seuraus vai tarkoitus? Siitähän tässä aina kyse, sen vuoksi sääntökirjassa on mahis (ja velvollisuus) heittää pihalle pelaaja tollaisesta viikatteesta naamaan, onneks voitettiin..
Se mitä tässä olen Liigan kurinpidon päätöksiä tutkinut, niin olen tullut siihen tulokseen, että loukkaantuminen tuo ehkä sen yhden pelin lisää. Sääntökirjan mukaan olisi varmaankin pitänyt laittaa pihalle, eli jos ajatellaan teko+seuraus, niin kaksi peliä olisi kai OK.

Eipä tuolla ole mitään suurempaa merkitystä ole, kun ensi kaudelle menee.
 
HIFK 2017-2018

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Sarjaa en tuu kyllä muistamaan huomista pidemmälle, mutta vitospeli ja se Virtasen sad panda naama joka epäuskonsekaisena vain synkkeni homman sulaessa käsiin syöpy mieleen luultavasti loppuelämäksi. Kiitos kaikille osanottajille tästä täydellisyyttä hipovasta draamasta, Rocky nelonen pysyy just ja just ykkösenä.
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Nyt yön yli nukkuneena voi taas kommentoida jotain, vaikka takki nyt tyhjä onkin.

Melkoista vuoristorataa oli tämä sarja, josta kuitenkin ansaitusti Stadin kingit jatkoon. Omissa kirjoissani tämä menee melko puhtaasti Marko Virtasen kyvyttömyyden piikkiin, mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa, että IFK on helvetin kova ja periksiantamaton joukkue. Arvostan ja toivon teille pisintä mahdollista kevättä.

Ruudun tilaus loppui enteellisesti eilispäivään. Taidan pitää pienen jääkiekkotauon tähän väliin ja palata uusien pettymysten merkeissä viimeistään Marjamäen Leijonien spedeilyn alkaessa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JYP oli hyvä ja pelasi varsin hyvin vaikka osa jyväskyläläisistä ei ehkä tappion jälkihiessä sitä heti itselleen myönnäkään. Eikä pidäkään. Hienointa kannattamisessa on juuri se jännitys aidon vitutuksen ja spontaanin iloisuuden välillä.

IFK oli parempi maalien edustoilla. PAPP ja Lankinen (+Engren) olivat JYPin vastaavia parempia. Erityisesti lämmittää Lankisen huikea paluu pitkän loukkaantumisen jälkeen ja nousu ykkösmaalivahdiksi ohi Atte Engrenin. Kaikkea ette voi Olkinuoran piikkiin laittaa sillä aika helposti maalinedusta aukesi Carlssoneille, Raskeille ja kumppaneille sarjan aikana. Carlsson oli huikea. Aloittaa hän ei tosin osaa sitten yhtään.

JYP hallitsi sarjaa pääosin kiekollisena. Aloitusvoitot ja kiekon ylöstuonnit olivat Jypille helppoja. IFK:lla oli vaikeuksia päästä omalta alueelta pois ja monesti helppojakin purkupaikkoja tai vastahyökkäysmahdollisuuksia sössittiin vastustajalle. Toki tämä oli myös osittain JYPin karvauksen hyvyyttä.
JYP:n erikoistilannepelaaminen oli selvästi parempaa kuin IFK:lla. Näihin asioihin IFK:n täytyy keskittyä myös tulevassa Kärpät-sarjassa.

Tuomarit onnistuivat kokonaisuudessaan ihan kelvollisesti. Toki muutama korkea maila jäi puolin ja toisin viheltämättä, mutta näitä tulee ja menee. Salmelan temppua lukuunottamatta ei mitään törkeyksiä sarjassa. Åstenin ja Yonkmanin vääntöjä oli myös hauska seurata. Tästä parista Åsten vei kyllä voiton.
 
riisi serkku suudelma aurinkoinen

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kaikkea ette voi Olkinuoran piikkiin laittaa
Tähän piti tarttua jo eilen. Omasta mielestäni Olkinuora ryösti JYP:ille sen tokan pelin jatkoaikavoiton stadissa. IFK painoi varsinkin alussa todella kovaa päälle ja oli liuta hyviä paikkoja, mutta Olkinuora seisoi päällään tuon ajan. Toki sittemmin dippasi ja valmennuksen olisi ehkä pitänyt hiffata ottaa ajoissa pois ja antaa Laurikaiselle mahdollisuus.
 
Suosikkijoukkue
Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
Onnittelut voittajalle ja kiitos tärkeästä opetuksesta. Mestaruuteen tarvitaan msalivahti, joka riittää 9/10 peleissä. 2/3 ei riitä.
 
Kaikkea mitä sanon saa ja täytyy käyttää minua vastaan.

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maistuupa voitto hyvältä. JYP lähti minunkin kirjoissani ennakkosuosikkina ja se miten tämä sarja meni, oli pienoinen yllätys. HIFK oli mielestäni parempi tai ainakin lähes yhtä hyvä kuin JYP jokaisessa ottelussa paitsi ensimmäisessä, josta onnistuttiin kairaamaan silti voitto. Viihdyttävä sarja jota olisi katsellut toki sen seitsemänkin peliä, mutta ehkä on parempi, että joukkue pääsee hetkeksi huilaamaan ennen välieriä Kärppiä vastaan.

Erittäin paljon kiitoksia JYP:lle ja sen kannattajille! JYP on ollut pitkään ehkä viihdyttävin vastustaja kaukalossa ja tämän ketjun perusteella kävi selväksi, että myös kannattajat ovat ainakin täällä palstalla asiallisimmasta päästä. Tsemppiä kaikille kannattajille, toivottavasti kohtaamme myös vuoden päästä ehkä pari pykälää myöhemmin.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin vituttaa paljon vähemmän kuin eilen aamulla. Toki kauden päättyminen aina jonkinlaisen tyhjän tunteen lätkäfanille tuo, mutta se viidennen pelin jälkeinen vitutus loistaa poissaolollaan.

Ei tässä paljoa selittelyille sijaa ole, jos johtaa pudotuspeliottelua 5-0 ja onnistuu sen häviämään ei joukkue jatkopaikkaa ansaitse. Eli ei muuta kuin onnea HIFK, paremmalle hävittiin.
 
Four passes break any defense

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa törmäsin twitterissä pätkään, jossa Thorellin maila osui Suomelan kypärään. Hetki meni ja sitten karmeat filmaukset. Piteli muka jääpussiakin poskella.

Jeo Lehto Twitterissä: "Thorellin maila osuu kypärään mut melkoinen on myös #Cinema #HIFK #Liiga… "

Myöhemmin jatkoajalla yritti filmata Raskille jäähyä ja se maksoi koko ottelun ratkaisun.

Erittäin harmillista, että IFK on haksahtanut tuollaisen pelaajan hankkimaan. Kaikkea muuta kuin voittava pelaaja. Jypistä Yonkmania ja Olkinuoraa lukuunottamatta kuka tahansa muu olisi ollut parempi hankinta.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tasainen ja tiukka sarja jonka tuloksesta olen positiivisen yllättynyt! Enkä ainoastaan tuloksesta, vaan IFK:n ilmeestä ja esityksistä. Kiitos JYP-faneille asiallisesta ja hyvänhenkisestä keskustelusta katkerillakin hetkillä ja tsemppiä tulevaan. Ehkä se CHL-mestaruus jotain pelastaa kuitenkin, vaikkei niin isolta jutulta nyt tuntuisikaan. IFK-fanina on helppo ymmärtää se tunne kun valtava potentiaali heitetään toistuvasti hukkaan.
 
"Miksi se todistustaakka on pelkästään uskovilla, ei ateistikaan pysty todistamaan että jumalaa ei ole." -bebeto

"Vain hullut ja idiootit ja hullut idiootit uskoo sattumaan. Ja tiedemiehet." -Klose16

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet
Kiitokset ja onnittelut HIFKin joukkueelle sekä palstaveljille. Oikea joukkue meni jatkoon. Ehkäpä tässä on itselläkin mielipiteet vähitellen muuttuneet, mutta minua ei enää nimenomaisesti kyrsi se, että juuri HIFK tiputti JYPin. Ehkäpä tämä asuminen täällä on jo vaikuttanut, paljon tullut vastaan hyviä HIFK-tyyppejä, ja toisaalta myös täällä palstalla paljon fiksua HIFKin kannattajaporukkaa.

Itse ottelusarjasta: täysin ansaitusti meni HIFK jatkoon. Oikeastaan ainoana asiana kyrsii se, että jotenkin HIFK tuntuu saavan jonkinlaisen ekstrapotkun aina JYPiä vastaan. 2016 välierissä yksittäisenä tilanteena Ramstedtin juhalindit, ja nyt itse asiassa muutama muukin: Raskin bulgarialainen kierähdys ja syöttö Heiskaselle maaliin, keskiviikkoinen jäätävän hieno nousu (vittu!)5-0 -asemasta, ja eilen alivoimalla maali (vaikka JYP sen kuittasikin). Ei halunnut uskoa, mutta kyllä ne kaikki vaan lannisti JYPiä entisestään.

Heiskanen, on se jumalauta kova. Hieno pelimies, toivottavasti jatkaa samoja otteita myös Dallasissa - kaikki rahkeet on tehdä ittestään ykkös-kakkospakki änärijoukkueessa. Mikäpä olisi sen parempaa kuin lähteä mestarina rapakon taakse.

Lankinen. Minun mielestäni liigan paras veskari. Jäätävän varma, otti myös huippukoppeja. Aina silloin kun tarvitsi, piti HIFKiä pystyssä, koska kyllä JYPikin välillä pyöritti peliä aika uhkaavan näköisesti punaisten kannalta.

Tässä vain yksittäisiä mietteitä. JYPiä en tässä ala sen kummemmin enää puimaan, menee tuonne meidän omaan osioon. Piti tulla vain kehumaan punaisia, ja toivottamaan tsemppiä Kärppiä vastaan. Toivon vilpittömästi HIFKille finaalipaikkaa, ja mestaruuskaan ei vääryys olisi. Mielestäni mitään yksittäistä ennakkosuosikkia välieristä ei löydy, joten kaikki mahdollisuudet Stadin kingeilläkin pojan koppaamiseen on.

Eipä muuta kuin hyvää kevään jatkoa tänne Hesaan.
 
JYP on seura, jota kannatan.

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Lukko - HIFK
 • 1.90
 • 4.45
 • 3.20
Sport - Tappara
 • 3.75
 • 4.00
 • 1.83
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy