Playoffs 2018 finaalit: Kärpät (1.) – Tappara (3.)

  • 238 046
  • 1 600
Aivan älyttömän hieno peli tänään, ja täällä väännetään vielä eilisestä huutelusta. Lopettakaa jo ja kehukaa molempia joukkueita tämän päivän pelistä. Ovat sen ansainneet. Ja tämän päivän ottelu oli paras tässä sarjassa.

Helppo se on Liverpool-fanina huudella...

Joskus olisi vaan kiva nähdä noiden huutelijoiden osoittavan selkärankaa ja luonnetta. No,kyllä ne viimeistään torstaina luikertelee koloistaan taas.

Peli oli viihdyttävä. Turhan jännäksi meni taas. Mitä tapahtui? Ja vielä puhutaan tylsästä finaalista...missäs muuten ne kiekkotoimittajat nyt on? Respectiä Sihvoselle!
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän sama fiilis kuin jonkun niistä IFK-sarjan pelien jälkeen. Oli pojat hieno sarja, tämä sarja vasta pääsemässä lähelle sitä. Ei harmita yhtään hävitä tuollaisen viimeisen erän jälkeen. Mahtavaa hokia. Sitäpaitsi Rakoviina päästi tänään 4 omiin.

Kyllä Kärpät tämän vie, en epäile tippaakaan.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt voisi kaikki alhaiset kusipäät,jotka tästä asiasta olivat Otsoa ristiinnaulitsemassa, kirjoittaa kauniin ja vilpittömän pahoitteluviestin.

Alhainen kusipää taitaa olla edelleen se, joka tämän hulabaloon aloitti, eli Rantakari itse. Keskittyisi vain juhlimaan omien kanssa maalia, eikä alentavaan vittuiluun vastustajalle mitä tahansa se onkaan ollut. Ei niitä käytöskymppejä turhasta kuitenkaan jaella.

Miksi pitäisi siis tuollaista kunnioittaa? Kunnioitus ansaitaan ja sitä ei tollaisella ylimielisyydellä ansaita mun silmissä. Esimerkkinä IFK sai mun kunnioituksen välierä sarjassa. Otsolta tässä sarjassa yksi päähänkohdistunut taklaus ja käytöskymppi heti sen jälkeen, kun oma joukkue teki maalin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tuntuu, ettei nyt ole oikea hetki nostaa lauantaisia viestejä, eikä olekaan.

Tilanne on se, että ylihuomenna Tapparan on jatkettava voittoputkea. Kolmen ottelun tappioputki saatiin käännettyä kovalla työnteolla ja maalivahtipelillä. Sen jälkeen jatkettiin voittoputkea tehokkaalla viimeistelyllä ja pyhällä hengellä. Torstaina, kun vastaan luistelee Hakametsässä Oulun Kärpät, on Tapparan laitettava parasta pöytään pysyäkseen mukana sarjan voittokamppailussa.

Mielestäni on palattava maanantain Kärpät-ottelussa nähtyyn eteenpäin puolustamiseen ja hieman korkeampaan trapiin, sillä tänään nähty passiivisempi vaihtoehto vaikutti olevan lamaannuttavaa. Kiekollisessa pelissä olen pitänyt tästä tämän viikon peleissä nähdystä suoraviivaisuudesta. Omalla alueella syöttöjen laatuihin olisi syytä vielä enemmän keskittyä.

Lisäksi erikoistilannepelaamisessa on parannettavaa. Alivoima toimii ihan hyvin, tänään Kärppien yv-maalit eivät olleet varsinaisesti nelikon virheitä, vaikka toki vedot pitäisi saada blokattua. Sen sijaan omalle ylivoimalle olisi syytä tehdä jotain. Esimerkiksi Ojamäkeä voisi siellä kokeilla. Lisäksi pitäisi luoda selkeämpi maski, nyt Jasu on liian alhaalla ja väärinpäin.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alhainen kusipää taitaa olla edelleen se, joka tämän hulabaloon aloitti, eli Rantakari itse. Keskittyisi vain juhlimaan omien kanssa maalia, eikä alentavaan vittuiluun vastustajalle mitä tahansa se onkaan ollut.

Vaikea on näköjään myöntää olleensa täysin somekohun vietävissä. Onko taas ollut joku twiitti, jossa on puhuttu alentavasta vittuilusta? Sinä ja moni muu olitte täysin kujalla ja menitte helppoon. Valitettavasti näitä pässejä on nykymaailmassa liikaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Älä nyt myy itseäsi niin halvalla vaikka varmastikin meitä vituttaakin.
Ei tässä nyt siitä olekaan kysymys, vaan yritän tässä miettiä syitä miksi Kärpille on nyt nämä sarjan neljäs ja viides peli olleet niin paljon heikompia kuin pelit 1-3. Noissa peleissä Kärpät oli kuitenkin selkeästi Tapparaa parempi ja ansaittu 3-0 johto otteluvoitoissa, sitten tuli huono peli ja Tappara kavensi 3-1:een ja tänään myös ihan täysin vihkoon vedetty puolikas peli ja taululla 4-0.

Neljäs peli puhalleltiin muniin kun lähdettiin liian hissukseen pelaamaan, tänään Kärpät sai neljä maalia kun alkoi painamaan hullunlailla päälle. Se ei silti riittänyt voittoon asti, koska liikaa annettiin eteen.

Kummalla etu torstaina pelin alussa?
Tapparalla, koska ovat nousseet kuilun partaalta tähän sarjaan takaisin mukaan ja mikäs sen parempaa kuin yrittää historiallista tasoitusta kotona.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikea on näköjään myöntää olleensa täysin somekohun vietävissä. Onko taas ollut joku twiitti, jossa on puhuttu alentavasta vittuilusta? Sinä ja moni muu olitte täysin kujalla ja menitte helppoon. Valitettavasti näitä pässejä on nykymaailmassa liikaa.

Kannattaa käydä ottamassa happea ulkona, niin ei tarvi mennä henkilökohtaisuuksiin. Mitäs se huutelu on sitten ollut, onko sulla tietoa? Minä tiedän ainakin sen, ettei noita käytöskymppejä kovin helpolla jaeta, varsinkaan finaaleissa.

Rantakari omalla ylimielisyydellään puhui itsensä jäähylle. Ja mitä tulee yleisesti tähän nykypäivän someen, niin se on mielestäni mennyt aivan liian pitkälle. Tulee mulla ainakin korvista pihalle koko some ja pyrin välttämään sitä. Mutta en tiedä sun twiiteistä, voit varmaan käydä itse katsomassa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Se on katsos paras vasta-argumetti, kun sanoo toisella olevan värilasit ja kiihtymys päällänsä. Sen jälkeen ei sitten tarvitse enää perustella mitään, kun toinen ei kerta näe todellisuutta.

@Epätietoinen

Teki mieli vastata jo aiemmin, mutta peli alkoi ja väsytti niin paljon, etten sitten jaksanut. Minulle on aivan sama, onko siellä kiihtymystä vai ei - kerroin vain havainnon, miten sen tulkitsin, kun sitä kovasti ihmettelin.

Mielestäni pystyn näkemään todellisuutta ja reflektoimaan omiakin tekemisiäni ihan kelvollisesti. Varmasti on minullakin sinioranssin sävyä laseissa, joiden läpi maailmaa katselen. Eipä siten ole ihme, että todellisuus hahmottuu meille vähän eri tavalla.

@McTorso ei nähnyt Heshka-Peltola -tilanteessa mitään isompaa rottailua, vaan nosti Peltolan raivostumisen esille tyylittömänä. Ehkä se oli sitäkin, mutta kyllä siinä oli syytäkin tulistua. @McTorso ei kuitenkaan pystynyt myöntämään, että muutama rottamaisuus on Kärpiltäkin nähty. Kun hän ei tähän pystynyt, niin ajattelin jättää keskustelun omaan arvoonsa.

Tällä en halua sanoa, että Kärpät olisi paljoa rottaillut, mutta toin vain esiin, että kyllä sielläkin osataan. Noin muuten Kärpät on minusta itse asiassa paljon kannattajiaan tyylikkäämpi joukkue. Esim. Manneria ja Hakanpäätä arvostan todella korkealle. Molemmilta puhuvay asiaa ja he kunnioittavat vastustajaa. Hakanpää pelaa kovaa, mutta yleensä puhtaasti. Puolustaja minun makuun.

Tuo Heshkan tempaus oli minusta sellainen, että minulle on ihan ok, että Tappara halusi sen tutkituttaa. Minulle IFK:n vastaava tempaus oli myös hyväksyttävää. Hyvähän se on tutkia, kyllä jos joukkue kokee kokeneensa vääryyttä. Kyllä siellä tutkinnassa sitten selviää, onko sääntöjä rikottu. Etkö sitten herrasmiesmäistä peliä toivovana itse halua rikkomuksia pois? Kärpille ei tuomittu kummassakaan tapauksessa pelikieltoa, mutta haastaneilla seuroilla oli erilainen näkemys ja mielestäni se oli ihan perusteltua. Minä ja varmasti seuratkin pystyvät nuo kurinpidon päätökset hyväksymään.

Myönsin jo aiemmin suuren osan noista mainituista kohdista. Rantakarihan jo todettiinkin syyttömäksi pahimpiin skenaaroihin. Hänen taklaustaan Humalojaan en puolestaan mitenkään voi nähdä törkeänä, vaikka ikävä seuraus olikin. Enkä lukemani perusteella ollut ainoa, joka näin ajatteli. Vaikuttaa siltä, että @McTorso ei puolestaan pysty näkemään Kärpissä muuta kuin hyvää ja Tappara on hänen mielestään tässä sarjassa suuri konna ja epäurheilullinen poppoo. Kuten todettu, vähän on sattunut ja tapahtunut, mutta erityisen törkeitä rikkeitä ei ole paljoa nähty.

Tämän enempää en jaksa alkaa tästä enää vänkäämään. Olen vain helpottunut siitä, että sarja jatkuu. Melkoista tunteiden vuoristorataa oli tänään, mutta joukkue näytti taas suuruutensa. Kova sarja tästäkin saatiin.

Jatkossa pyrin nauttimaan sarjasta ja olla väittelemättä näistä suht turhanpäiväistä asioista, joissa mennään henkilökohtaisuuksiin puolin ja toisin. Myönnän, että minähän sen pienen henkilökohtaisen provosoimisen tässä aloitin. Tein sen ihan tarkoituksella, kun mielestäni vastakirjoittajan - jota ainakin aiemmin jossain määrin arvostin ja jota olen ennenkin vähän haastanut - kärjistys kannattamani seuran tekemisistä meni aika paljon yli.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Marjamäen jatkoajalla tyhjiin puttaama voittomaali on edelleen elämäni hienoin jääkiekon parissa koettu hetki. Siitä on pelistä on muuten tasan kolme vuotta aikaa. Täytyykin heti fiilistellä huippuhetkiä Ruudusta.
Tämä se minullakin päällimmäisenä muistona on euforian tunteesta. Hirveä taistelu, kaunis keväinen ilta, G7 seuraavana päivänä ja fiilis kotiin ajaessa oli, että ihan sama miten sarja menee, sen parempaa tunnetta ei voi tulla.

Ei tullut limaista maalin voittoa, tuli maalin voitto.
Mahtavaa on, että ne Tapparan tekemät ylivoimamaalit ovat vielä tekemättä ja niitä mätetään kahteen viimeiseen matsiin.

Tappara istui tänään johtonsa päällä, nukahtivat ja putosivat hetkeksi sen päältä, mutta pienellä ohhoh-maalilla otettiin omamme. Heti oli luvassa ongelmia, kun luovutettiin kontrolli vastustajalle. Propsit Kärpille hurmoksesta, mutta Tappara ei taaskaan puolustanut johtoaan kiekolla, vaan antoivat sen pois ilmaiseksi. Hetki sitä pesukonetta ja paskaa alkoi valumaan punttiin. Mielestäni kiekolla puolustaminen ja pelin rytmittäminen säästäisi enemmän energiaa kuin tuo seisoskelu ja seisoviltaan lähtiessä aiheutuva kiire. Toisaalta Kärpät näkivät kanada-maljan varjon ja tuntuivat laittavan kaikki likoon kolmannessa. Jännä nähdä miten tappio söi sekä henkisiä että fyysisiä resursseja.

Hieno (tai oikeastaan hirveä) peli katsoa. Sanoin Tapparan johtaessa 0-1, että vielä tarvittaisiin 4 maalia. Onneksi ne neljä riittivät, pahalta näytti. Etenkin 4-4 -maalissa Haapala ja ketjukaveri katselivat toisiaan kiekon lipuessa heidän välistään laidalle. Kukkonen poimi irtonamin ja viiletti tuulenhitaasti kulmaan jättäen kaikki haukkomaan henkeään nousemalla etutolpalle. Pehmeillä käsillä kiekkotaituri vältti kaikki 4 ahdistelevaa lapaa ja nosti kiekon verkkoon. Sitten Lasse huusi 25 kärpän voimalla ja Tappara heräsi torkuiltaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Case Rantakari on malliesimerkki siitä, kuinka helposti ihminen ostaa "huhun", jos se vain tukee hänen ajatusmaailmaansa. Lähdekritiikki romukoppaan ja näppis laulamaan. Jos roolit olisivatkin olleet päinvastoin, olisi lähdekritiikki löytynyt.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ei tässä nyt siitä olekaan kysymys, vaan yritän tässä miettiä syitä miksi Kärpille on nyt nämä sarjan neljäs ja viides peli olleet niin paljon heikompia kuin pelit 1-3. Noissa peleissä Kärpät oli kuitenkin selkeästi Tapparaa parempi ja ansaittu 3-0 johto

Hieman eri mieltä tuosta kolmannesta pelistä. Siinä Kärpät ei ollut enää selvästi parempi. Olisi voinut jatkoilla kääntyä vieraillekin, puhumattakaan jos yv olisi toiminut. Anyway siinä pelissä kylvettiin jo Tapparan orastavan nousun siemeniä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Hieman eri mieltä tuosta kolmannesta pelistä. Siinä Kärpät ei ollut enää selvästi parempi. Olisi voinut jatkoilla kääntyä vieraillekin, puhumattakaan jos yv olisi toiminut. Anyway siinä pelissä kylvettiin jo Tapparan orastavan nousun siemeniä.
Selkeästi parempi ehkä joo turhan yläkanttiin, mutta pitää muistaa että Kärpät puolusti tuonkin pelin niin tiiviisti että ne kunnon maalipaikat Tapparalla oli oikeasti erittäin vähissä. Ainoa maalikin tuli siitä vaihtovirheestä ja sen johdosta läpiajosta, muutenhan Kärpät puolusti tuon sota-alueen erittäin hyvin, toisin kuin esim. tänään tai viime pelissäkään.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jatko-osaa tarvitaan! Löytyykö innokkaita skrivaajia? :)

Maanantain pelin jälkeen tilanne oli tämä:
Ivan Drago väistää ja pääsee vihdoin pois köysistä. Rocky on painanut päälle kuin hullu ja puuskuttaa. Hetkellinen herpaantuminen kostautuu ja Drago saa pari vihaista suoraa perille. Aika pahasti ottaa Rocky osumaa ja samalla kongi kumahtaa. Kehän nurkkauksissa parsitaan äijiä kasaan. Drago näyttää olevan suht ok, mutta Rockylla on iso avohaava, joka ei meinaa tyrehtyä. Jotenkin se saadaan kuitenkin kursittua kasaan. Muutama huikka pullosta ei auta, veren maku suussa joutuvat ottelijat valmistautumaan viidenteen erään. Taistelu on vasta alussa.


Täytyy tästä lähtä vähän huilaamaan, takki kyllä hieman tyhjeni illan pelissä, huh huh!
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tappara vie tämän sarjan. Ei mitään epäselvyyttä. Kärpät pääsi lähelle, mutta jäi niin kauas. Kunniakas taistelu ja ennakkosuosikin haastaminen. Loppu on kosmetiikkaa .
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Perkele kun Manner ei lukenut viestiäni tähän ketjuun kolmannen matsin jälkeen. Sanoin silloin, että junnut kentälle neljänteen matsiin Tampereelle ja lepoa kärkijätkille. Tänään olisi ollut sitten sen voiton kairauksen paikka. Olisi otettu 3-0 tilanteessa yksi "taktinen tappio" ja levänneenä back to back jälkimmäisessä pelissä kotiluolassa voitto. Nyt alkaa tuntua siltä, että game seven odottelee ja se voi päättyä sitten miten vaan. Menee perhanan jännäksi loppu.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno nousu Kärpiltä, toivottavasti siitä ammennetaan voimaa sarjan loppuun. Tappara teki jäätävällä prosentilla maalinsa, mikä on hyvän vierasjoukkueen merkki.

Jos yhtään seurasit, loppulukemat 4-5 vastasivat aika mukavasti maalipaikkoja, aavistuksen Kärppiä suosien. Eli tuo "jäätävä prosentti" sopi siihen 0-4 -tilanteeseen hienosti, mutta 4-4:ssa se oli jo kääntynyt päälaelleen.

Manner antoi rispektiä Tapparalle ja Rautakorpi näki taas pomppuja Kärppien maalissa.

Kaikki paitsi täysin sokeat näkivät kyllä miten Kärppien avausmaali syntyi, eikä Rautakorpi ole sokea. Ihmettelin miten tuosta tilanteesta veto uppoaa Dominicille ja olin heti varma että omasta meni sisään. Peltolan mailaa epäilin, mutta ohjautuikin Mikkolan mailan ja jään kautta tuplapompulla maaliin. Ei mitään palaa maalivahdilla, vaikka itse veto ei suoraan olisikaan mennyt.

Äärimmäisen tärkeä maali Kärpille.

Noin muuten Rautakorpi keskittyy kommenteissaan omaan joukkueeseen ja oman joukkueen tekemiseen, koska vain siihen voi vaikuttaa ja vain siitä on vastuussa. Tokihan tämä on tietysti väärin, koska Rautakorpi.

Otso sai kyllä kuulla kunniansa ansaitusti. Sama tulee jatkumaan aina, ellei sitte väite oikaista virheelliseksi (toivon todella että oikaistaan).

Otso sai kuulla kunniansa valheellisten huhujen perusteella, eikä ansaitusti.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hieman eri mieltä tuosta kolmannesta pelistä. Siinä Kärpät ei ollut enää selvästi parempi. Olisi voinut jatkoilla kääntyä vieraillekin, puhumattakaan jos yv olisi toiminut. Anyway siinä pelissä kylvettiin jo Tapparan orastavan nousun siemeniä.
Samaa mieltä. Tappara nukkui 2 ensimmäistä peliä, mutta kolmas oli ihan ympäripyöreä, vaikka meni Kärpille.

Nyt voi sanoa viimeistään(ilman mitään vihjailua edes moraalisista finaaleista muiden sarjojen suhteen), että kaksi parasta jengiähän finaalissa on. Tapparan todellinen taso herätti kahden ensimmäisen finaalin jälkeen ihan aiheellisia kysymyksiä, mutta nyt kolmessa viimeisessä finaalissa ollaan jo nähty sellaista kiekkoa, mihin ei olla aiemmissa sarjoissa ylletty. Ja hienoa, että meni vielä tiukaksikin loppujen lopuksi, Tapparan terästäytyminen pelasti finaalisarjan.
 
Jääkiekon ystävänä toivoisin sarjan jatkuvan sinne seitsemänteen peliin.
Jatko-osaa tarvitaan! Löytyykö innokkaita skrivaajia? :)
Vai olemmeko me koko ajan luulleet tätä vääräksi tarinaksi. Ehkä tarina kertookin sen, kuinka rennon letkeä Apollo Creed pomppaa kehään ja leikittelee Ivan Dragolla ensimmäiset tanssit, mutta illan tullessa mennäänkin oman sängyn sijaan sinkkiarkkuun lepäämään.

Eilinen oli omasta mielestäni kauden paras ja viihdyttävin peli liigassa. Tai jos tarkkennetaan, niin ehkä pitäisi sanoa että viimeinen erä oli kauden viihdyttävin erä. Nyt näyttää siltä, että ennakkosuosikki on nousemassa tiukassa paikassa takaisin raiteilleen ja tullaan näkemään vieläkin viihdyttävämpiä otteluita. Kärpillä vain tahtoo olla se huono puoli, että antaa liikaa etua alkuunsa, jonka jälkeen takaa-ajo asemasta nouseminen on kovan tuskan ja työn takana, Tapparaa vastaan jopa liiankin kovan.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Mahtava sarja taas menossa. Lukemat vastaa kyllä pitkässä juoksussa täysin kentän tapahtumia. Kaksi niin hyvää joukkuetta vastakkain, että jo puolikkaan eränkin nukahtaminen näkyy aika nopeaa tulostaululla. Game sevenin tuoksu jatkoajalla on vahvasti läsnä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Vai olemmeko me koko ajan luulleet tätä vääräksi tarinaksi. Ehkä tarina kertookin sen, kuinka rennon letkeä Apollo Creed pomppaa kehään ja leikittelee Ivan Dragolla ensimmäiset tanssit, mutta illan tullessa mennäänkin oman sängyn sijaan sinkkiarkkuun lepäämään.

No, voihan se Rocky ottaa myös nenään, jos niikseen tulee. Ei tässä ole kerronnallisia rasitteita :)

Konemainen Ivan Drago on kuin ilmetty Tappara ja flow-tilassa vetävä Rocky kuvaa hyvin Kärppiä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Mäkin olen taipuvainen tohon Drago vs Apollo matsiin. Lopussa siis legendaarinen Ivanin kommentti, "if he dies, he dies".

On tää kyllä melkonen sarja ja jos seiska peliin mennään niin huhhuh. Se kuka sanoo, että Liigan pleijarit on tylsiä ja huonoa kiekkoa, on joko Jokerifani tai muuten vaan täys urpo. Tän hienompaa ei olekkaan. To the end
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös