Playoffs 2017 välierät: KalPa – JYP

  • 108 155
  • 756

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Pelicansia vastaan ekan matsin jälkeen turkoosien kannattajat uhosivat, että tervetuloa Lahteen ja pieneen kaukaloon. Olin lukevinani samanlaista tekstiä keskiviikkoisen ottelun jälkeen tässäkin otteluparissa. KalPa on yllättänyt kaikki, ml. minutkin kuinka perkeleen kypsää peliä se pelaa myös pienemmässä vieraskaukalossa. Mikäli huomenna kotona esitetään jälleen kypsä esitys, uskon KalPan vievän sarjan puhtaasti 4-0. Mutta kaikki on vielä auki, toivotaan että saadaan vielä kova vääntö finaalipaikasta!
 

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa ei oo vielä hävinny vieraissa peliäkään - todella kova juttu! Huomenna painaa kaks väsynyttä joukkuetta lentokenttää ja jos Miklik puuttuu JYPiltä ni tulee heille kyllä kova ilta..
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Minä olen nyt sen verran nähnyt pelejä jo pidemmällä aikavälillä, että tiedän ettei kahdella voitolla vielä mennä finaaliin.

Mutta sanottakoon kuitenkin että JYPin pelissä täytyy kyllä tapahtua aika paljon parannusta. Tällä hetkellähän KalPa vie paitsi liikkeessä, niin myös kaksinkamppailuissa, kulmapelissä ja asennepuolella, joiden piti olla JYPin aseita. Pakko ihastella kyllä sitä kiekkovarmuutta, jolla kuopiolaiset vetävät ja sitä, että jalat liikkuu aivan eri malliin kuin JYPillä. Poissaoloja on, mutta niiden taakse ei voi mennä koskaan.

Silti, kuten todettu, en laske JYPiä nyt ihan vielä pronssimatsiin.
 

sakic

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Colorado Avalanche
oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi
oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi
oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi
oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi
oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi

No mut vähän vakavemmin sitte. Huominen on helvetin tärkeä. KalPa pelasi myös puolivälierissä 2-0 asemassa, kotona, back-to-back pelissä, sarjan heikoimman pelinsä. Toivottavasti jalka liikkuu myös lyhyen palautumisajan jälkeen hyvin.

oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi
oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi
oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi
oijoijoi oijjojojoi ojjoijjojojoijjojojoi
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mukavasti tuntuu keulivan siellä kyllä, ihan saa hymyssä suin lueskella viestejä tässäkin ketjussa. Toivottavasti pelaajilla keulii yhtä paljon, niin siinä on oiva paikka iskeä!

Saadaanko vieläkin keulia, vaikka toki tää tuntuu jo vähän pahalle kun jyppi on niin heikko. Tsemppiä pronsseihin hifkiä vastaan.
 

Baldrick

Jäsen
Vitut! Maalivahtipeli on se mikä erottaa nyt joukkueet. En epäile etteikö loppuun saakka mutta onhan tuossa hyvää yritystä.

Syöhän ne lääkkeet. JYP oli sysipaska. YV ihan hirveetä kuraa. Ei voi yhteen ylivoimaan tulla omiin vastustajan 2-1 ylivoimahyökkäyksiä 3 kappaletta! Syötöt ei toimi, jätkät ei suorita sovittua systeemiä ja omista lähteminen pysähtyy keski-alueelle, jollei hupuloida jo omissa. Kiekko ei pysy lavassa, vaikka ei anneta painettakaan. Maalipaikassa heitetään taivaisiin tai ei nouse. JYP palasi syksyn suorittamiseen. Täysin omaa huonoutta, ei KalPan hyvyyttä. Vastustaja pelasi peruspelin, kun ei enempää tarvinnut tehdä. Fyysisyyskin loistaa poissaolollaan, vaikka JYPin pitäisi jonkilainen kärkipään remmi olla siinä hommassa.

Huomenna tarvitaan Kuopiossa heti alkuun maali. Jos se vähän vapauttaisi pelaamista ja löytyisi se rentous, mikä pelissä oli tammi-helmikuussa. Tällä hetkellä se loistaa poissaolollaan.

Edit. Onko Kilpeläinen joutunut missään vaiheessa varsinaisesti venymään tässä sarjassa? En muista kertaakaan.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei todellakaan ole sattumaa, että monet näkevät Larmin olleen "maaginen" ja Kilpeläisen nyt "huikea". Jos HPKn ja KalPan maaleilla olisi nähty Olkinuora ja Tuokkola, kumpikin saisi osakseen samoja ylisanoja.

En tarkoita, että kumpikaan näistä vastustajien maalivahdeista olisi pelannut huonosti. Tai etteivät he ansaitsisi kehuja. Mutta on päivänselvää, että osa-alue, joka oli eniten HPKn eduksi puolivälieräsarjassa, ja joka on tässä sarjassa KalPan eduksi, ei ole maalivahtipeli: se on maalinteko.

No nyt kyllä vuoden vitsin murjasit. Kyllä KalPa olisi jo lomilla, jos meillä Tuokkola vartioisi maalia. Aivan menneen talven lumia. B-luokan maalivahti. Olkinuora taas ehkä vielä kehittyy, mutta ero Larmiin ja varsinkin Kilpeläiseen on vielä todella suuri.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
On huomattavasti todennäköisempää että KalPa voittaa ottelusarjan JYPin sijaan. Se on fakta ja se tuntuu erittäin mukavalta. Enää tarvitaan kaksi kiinnitystä viidessä pelistä, eikä millään muulla ole ottelusarjassa väliä. KalPa lähtee myös seuraavaan otteluun selvänä ennakkosuosikkina, kevät on ihanaa aikaa.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Nuutisen Mikolle kyllä täytyy nostaa hattua, jos mies olisi jäänyt kieriskelemään Miklikin törkytaklauksen jälkeen jäähän, olisi Miklik lähtenyt isoista ovista polkemaan kuntopyörää. Ei vaan miikkihiirikaatuilijajoukkeessa semmoista tehdä.
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
Ei todellakaan ole sattumaa, että monet näkevät Larmin olleen "maaginen" ja Kilpeläisen nyt "huikea". Jos HPKn ja KalPan maaleilla olisi nähty Olkinuora ja Tuokkola, kumpikin saisi osakseen samoja ylisanoja.

Jatkoakin olisin lainannut, mutta näin ryynikylästä kotiin palatessa kännykän ruudulta ei onnistu. Eli sokea olet ollut, jos et ole huomannut KalPan olleen parempi (ei paljon, mutta kuitenkin) molemmissa otteluissa. Jos laskeskelee jonkun tolpan tai missatun avopaikan perusteella, miten ne olisivat muuttaneet lopputulosta, niin ei oikein ymmärrä kiekosta mitään.

Oikeassa olet siinä, että toivonsa menettäneet Jyp-fanit ovat luusereita. Sarja on 0-2, eli alussa. Missä taistelutahto?
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
Jostain syystä kommentti tuohon lainaukseen hävisi. Eli eivät saisi. Jos näin onnettomasti olisi tosiaan käynyt (HPK:lla Olkinuora ja KalPalla Tuokkola), niin kerho olisi hävinnyt oman sarjansa 0-4 ja Kaleva olisi mennyt jatkoon nippanappa 4-3.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Tämä on KalPan kevät! Ei jyppi pärjää yhtään. Ei maalia, ei kunniaa. Kiitos vaan kalpalle "hyvästä" sarjasta ja onnea finaaliin. Korjatkaa koko potti talteen!
 

Mighty Mickey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
Kyllä JYP tämän kääntää vielä. Säälittäviä jotkut, jotka pitävät KalPan finaalipaikkaa varmana. Todennäköisempäähän se on, mutta ei tämä ole vielä ohi läheskään. Huomenna kun JYP ottaa voiton niin hups vaan ollaan tilanteessa 1-2 ja maanantaina(?) tasoihin. Niin tää muuttuu pojjaat ja tytöt :)
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Eihän tämä vielä ole lainkaan ohi, ei. Sen kun Jyppi huomenna varastaa vaikka 2-3-voiton Kuopiosta ja maanantaina tuo sarjan kotonaan tasoihin, niin peli on aivan uusi. 2-0 ei merkkaa loppujen lopuksi vielä mitään, mutta on tämä asema mukavampi kuin 0-2. Todella mieluisaa juuri nyt on se ettei joukkueesta erityisemmin paista minkäänlainen hermostuneisuus tai puute kyvyssä käsitellä tällaista ehkä ainakin ulkopuolisille hieman odottamatonta johtoasemaa.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kertaan vielä. JYP ei ollut tänään hyvä, ja maalintekotilanteissa se oli huono. Mutta voittoon olisi riittänyt keskinkertaisuus maalintekotilanteissa. Pahoittelut, jos tämä tosiasia tuntuu vaikealta hyväksyä KalPa-pipon alla.
Kuinka monta maalia JYP olisi tehnyt keskinkertaisella viimeistelyllä? Neljä, viisi? Jos tätä kerta tosiasiana myyt niin tähän lienee helppo vastata.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Se on totta, että sarja on pahasti vielä kesken. Kyllä KalPa on ennenkin johtanut ottelusarjoja, mutta hävinnyt lopulta. Ja ottelusarjat kääntyy todella nopeasti nurinniskoin.

Mutta päinvastoin kuin aiemmin KalPan historiassa, KalPan pelaajilla on tällä hetkellä itseluottamus aivan tapissa, valtava määrä pelaajia pelaa uransa parasta kiekkoa plus maalilla on liigan paras veskari, joka on vielä kuuma! Ja pelinopeus on tällä hetkellä liigan parasta.
Sitten kun vielä laitetaan vaakaan se, että JYP on iskenyt 120 minuuttia päätä seinään ja se alkaa vaikuttamaan päinvastaisesti itseluottamukseen.

Noiden asioiden lisäksi KalPalla on tuoreessa muistissa kolmas peli Pelicansia vastaan, joka möhlittiin. Ihmettelen, jos sama tapahtuu uudelleen. KalPa otti ison ryöstön tänään, mutta kaikista suurin asia on se, että KalPa on tällä hetkellä kuuma joukkue, jota on saatanan vaikea pysäyttää.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Hiton hyvin on vedetty vaan töitä on tehtävä vielä paljon: huomenna se vasta tosi koitos on, naapuri oli tänään selkeästi huonompi ja tulee huomenna aivan taatusti lujaa päälle kotona kuopiossa. Siihen pitää rehellisesti varautua ettei tämä sarja tosiaankaan mene halvalla, saadaan äheltää vielä tosissaan seuraavat kaksi matsia vaikka suoraan neljästä poikki laitettaskin. JYP on huonoimmillaankin sitkeä saatana kaadettavaksi. Isoin muutos aiempiin vuosiin tässä on nyt vihdoin ja viimein se, ettei oma takki ole heti matsin parin jälkeen tyhjä ja ote katoa tuosta noin, vaan paukkuja tuntuu olevan tasaisella poltolla pesässä jemmassa. Pelataan huolellisesti ja kärsivällisesti joka ikinen kiekko. Pystytään muuttamaan ottelun sisällä rytmiä ja hallitsemaan pelin kulkua, ei romahdeta. Ei aleta koheltamaan porvoon mitalla vaan säilytetään oma peli ja maltti. Sisäinen poweri on kasvanut vastoinkäymisten myötä.

Ei siellä finaalissa jos sinne ja uskon lopulta päästään, enää ole niinkään kyse enää edes siitä materiaalinkaan laajuudesta vaan psyykkisen latauksen säilymisestä, olipa vastassa kuka tahansa: Nyt vaan yksi steppi kerrallaan eteenpäin, huomenna on taas pelipäivä ja tosipaikka edessä.
Mukavaahan tämä on että jännitystä piisaa koko rahan edestä : D
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eihän tämä vielä ole lainkaan ohi, ei.... Todella mieluisaa juuri nyt on se ettei joukkueesta erityisemmin paista minkäänlainen hermostuneisuus tai puute kyvyssä käsitellä tällaista ehkä ainakin ulkopuolisille hieman odottamatonta johtoasemaa.
juurikin näin. Eiköhän täällä aika hyvin tiedetä että sarja täysin auki. Itse näkisin että joukkue vastaan joukkue sarjassa tämän hetken tilanne on sekä KalPan hyvyyttä että Jypin kompurointia. Kyllä kahteen matsiin maali pitäisi saada mutta... No ainakin KalPa on ollut vakuuttava kaukalossa ja jotenkin joukkueesta huokuu hyvä itseluottamus tekemiseen. Kuopiolaisittain hyvä näin. Jatkakaa. Toivottavasti KalPa osaa huomenna olla tyly isäntä.
 

stoneofage

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vai että semmonen peli.. KalPa pelasi hyvin ja taktisesti viisaasti. Kilpeläinenkin pesi Tuokkolan. Yllättyneet:

-Juuso
-Sepi
-Mäykki
-Apso
-Saavi
-Kuosi

Mutta huomenna jatkuu. Kaikki on vielä auki. Joko huomenna takaisin Volkkaria maalille vai mennäänkö kenttäpelaajilla, kuten joku tuossa ylempänä tiesi?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Päivitetään kapteenien pisteet tähän väliin:

Timonen 0+1=1
Oliko sulla tässä joku pointtikin takana? Ymmärtäisin, jos toinen kapteeneista olisi tahkonnut pisteitä hulluna ja johdattanut siten joukkuettaan voittoon, mutta nyt kumpikaan ei ole mitään ihmeitä tehnyt pisteiden valossa. Lisäksi joukkueiden kapteenit pelaavat täysin eri pelipaikoilla ja siten täysin eri rooleissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös