Playoffs 2017 puolivälierät: Tappara – Ilves

  • 158 454
  • 1 070

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Miten noiden tapparalaisten sallitaan pelata tuollaista mailapeliä?
Aivan törkeää huitomista monissa kohdin. Tappara menetti kyllä otteensa jotenkin mystisesti. Lupaa hyvää sarjalle.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Älä tuu droppaan mun tunnelmaa :D

Ei kai tänä iltana oikein mikään Ilveksen kannattajien droppaa. Nauttikaa nyt tästä illasta. Siitä taitaa olla aika kauan aikaa, kun olette jotain tällaista kokeneet.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hmm. Pelkästään otteluseurantaa vilkaisemalla voisi olettaa, että pelattiin jotain ihan muuta, kuin puolivälierien ekaa peliä.

Ilves pelasi hyvin, Tappara ei pelannut hyvin. Todennäköisesti paras mahdollinen alku tälle sarjalle oli Ilveksen voitto. Tänään oli se iskun paikka, niinkuin aiemmin tuli puheltua. Ilveksen voitto sinänsä ei edes yllätys. Tapparan hetkellinen sulaminen toisessa erässä toki oli melko eeppinen ja pääsi rajuudessaan yllättämään, mutta näitä tulee. Tappara on viime vuosina aika säännöllisesti ottanut kunnon turpasaunoja pudotuspeleissä, muistaakseni yksi tuli Raumallakin viime kevään puolivälierissä jo (2. peli?) ja ne pari sitten Helsingissä.

Ensi peliin kannattaa ottaa Savinainen suurennuslasin alle. Tänään veti täysin vihkoon. Oliko ylilatausta vai mitä. Itse odotan Savinaiselta torstaina jotain kunnon tahtomaalien runnomista kypärätempun edestä tai jotain järjetöntä ylilyöntiä (, mitä ei tietenkään toivota). Kaikista pelaajista kentällä, molemmat joukkueet mukaanlukien, Savinainen oli ehkä viimeinen pelaaja, jolta odotin tänä iltana nähdyn kaltaista rimanalitusta...

Mutta kevät on hienoa aikaa. Hieno sarja tästä tulee! Toivottavasti edes joku roti säilyy palstallakin...
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
IPA! IPA! IPA!

Sytyn. Turun suuntaan kuittia heittelevä Lassilan Teemu tykitetään vaihtoon. :D
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Oli siis näpsäisy yhden teitin fanin mielipiteeseen jossa väitti 4-0 ylikävelyksi
Huumorillahan kaveri heittää ja hyvä niin, tämän palstan jutut onkin olleet jo pitkään todella tosikkomaista. Joku loukkaantuu koko ajan, vaikka sanoisit vain pööö :)

Savinaisen peukku D'Amigolle tämän tyhmän jäähyn jälkeen oli hieno :) Toivottavasti hänen oma huumorinsa kesti myöhemmin :D
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse pelkäsin viimeistä erää, että nyt joudutaan puolustus kannalle ja Tappara laittaa ison vaihteen silmään. Suureksi yllätykseksi Tapparan kiri jäi kohtuu piippuun ja Ilvekselle siunaantui jopa muutemia hyvin laadukkaita paikkoja naulata peli jo aikaisemminkin. Ilves pelasi helvetin hyvin johtoasemassa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Sarjasta tulee mielenkiintoinen, hyvä niin. Tapparalle luulisi toimivan hyvänä herätyksenä, nyt välillä lepsua puolustamista.

Silti, Tapparan materiaalietu on niin suuri, että edelleen pidän suosikkina. Savinainen kävi yllättävän kuumana, mitähän Keränen sille jutteli :)
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Vituttaahan se olla jälleen oikeassa! Koko kauden on joutunut hokemaan, ettei Tapparan viisikkopuolustus ole lähellekään edelliskausien tasoa ja maalivahtiosasto on ottanut edelliskausista selvästi takapakkia. Näinhän se meni. Tänään Tappara kaatui myös Veli-Matti Savinaisen tyhmiin jäähyihin ja saman herran yksinyrittämiseen. Tapparan kannalta on myös huolestuttavaa kuinka pelaajien liike on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Ei puolivälierissä yleensäkään ole ollut hirveän avonaista, mutta tänään oli kyllä mm. Savinainen ja Nurmi niin paskalla jalalla, että vetää hiljaiseksi.

Moni on tuntunut aliarvioivan Karri Kiven Ilveksen. Joukkue pelaa keskialueen ja oman maalin edustan ihailtavan hyvin Hakametsässä. Peliä ohjaa tunne ja yksinkertaisella kiekollisella pelaamisella, joukkue pääsee hyviin maalipaikkoihin, kun koko viisikko pelaayhtenäisesti samaa peliä. Nostan hattua.

Kolmannen erän kiristä ei ollut tänään tietoakaan ja ottelusarjan ensimmäinen peli meni täysin Ilveksen pelisuunnitelman mukaan. Tapolana siirtäisin ainakin Peltolan ja Nurmen pois nykyisistä ketjuistaan ja selvää lienee, että Domi aloittaa torstaina. Ei huomannut Tapparasta ollenkaan, että pelataan kauden tärkeimpiä pelejä. Kummankaan maalin luona ei ollut torikokouksia eikä kaukalossa ollut tänään actionia lähellekään niin paljoa kuin olisin toivonut.

Sarja on pahasti kesken, mutta tämänkaltaisella esityksellä, on Tapparan turha haaveilla jatkopaikasta.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kentällisillä ei ollut minkäänlaista kemiaa ja syytän tästä kylmästi Tapolan loppukauden ketjurulettia, jossa sentterit vetivät laitureina ja pakit senttereinä (näin karrikoidusti). Pelissä oli monta tilannetta kun kukaan tapparalaisista ei tiennyt kenen kuuluu mennä kiekkoon ja kenen kuuluu merkata kenetkin. Suorat hyökkäykset eivät toimineet yhtään ja puolustukseen ryhmittyminen kusi pahasti ainakin 10 kertaa ottelun aikana. Tapparan omalla palstalla kaikki alivoimaa kritisoineet ovat saaneet palautevyöryn, jonka mukaan av kyllä paranee kunhan tosipelit alkavat. Ilmeisesti nämä eivät ole vielä tosipelejä? Kysymys kuuluukin, pystyykö Tappara kehittämään peliään tuosta tämänpäiväisestä? Jos joukkue menee lukkoon ja pelaaminen jatkuu samanlaisena, Ilves todellakin menee jatkoon 4-0 tai 4-1.

No ei siinä, ensimmäinen peli vasta takana, mutta eihän tämä hyvää lupaa. Puolustus ja maalivahtipeli mainittiin Tapparan heikkouksiksi ja tänään se piti paikkansa 100-prosenttisesti. Onnea joka tapauksessa naapurille ensimmäisestä kiinnityksestä, Ilves pelasi hyvän pelin ja ansaitsi kiinnityksen.
 
Toivoa sopii, että tämä oli ns. ulospuhallus, kun pitkän neppailujakson jälkeen hypätäänkin liikkuvaan junaan. Torstai näyttää: silloin Tapparankin täytyy alkaa pelaamaan pudotuspelejä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Toivoa sopii, että tämä oli ns. ulospuhallus, kun pitkän neppailujakson jälkeen hypätäänkin liikkuvaan junaan. Torstai näyttää: silloin Tapparankin täytyy alkaa pelaamaan pudotuspelejä.
Varoitin kyllä Ilveksen sitkeydestä ja valmiustasosta tähän sarjaan. Vasta tämä on alussa, mutta mielenkiintoa tuli valtavasti lisää..Tapparan täytyy tosissaan suorittaa huipputasolla Ilveksen lyödäkseen.
Kuten kirjoitin..en nojaudu tilastoihin vaan viimeaikaisiin otteisiin jäällä. Ässät sai Ilveksen näyttämään heikommalta mitä on, koska Ässät oli itse hyvä.
 
Toisaalta, tuossa taannoin Lukko oli jo varma sarjan voittaja, kun voitti Tapparan 5-0 Raumalla. Eli, tilanne on 0-1 ja torstaina jatkuu. Nyt alkaa se reagointi ja todellinen peli. Torstaina ei voi enää mennä valmiuden tai minkään taa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Yllä olevien kanssa samoilla linjoilla. Maalivahtipeli on mietityttänyt minuakin koko kauden. Olen sanonut aiemminkin, ettei tämän kauden veskarit ole herättäneet todellista luottamusta oikein missään vaiheessa, verrattuna aiempiin vuosiin. Joskin Lassilaa en liikaa lähtisi syyttämään tämän päivän tappiosta, kun Tapparan maalille oli avoimet ovet. Olisi muutama maali ollut kuitenkin otettavissa, joten ei hän pystynyt joukkuetta pystyssäkään pitämään.

Mainitaan vielä Kuuselan Krisse. En tätä tainnut ääneen julistaa palstoilla, mutta hänen paluunsa aikoihin en ihan samaan tapaan pomppinut ilosta kuin useimmat muut fanit. Toki olin iloinen, mutta pyörittelin mielessäni, että mitenköhän lähtee homma toimimaan Venäjän keikan jälkeen. Valitettavasti viime kauden paras pelaaja on ollut kaukana parhaastaan eikä miestä tänäänkään näkynyt kentällä.

Moni asia hieman huolestuttaa kyllä tämän iltaisen perusteella. Toisaalta ei ollut suoraviivaisuutta, kun sitä olisi tarvittu ja toisaalta varsinkin hyökkäyspäässä ratkaisut olivat tappiotilanteessa löperöitä eikä jaksettu jauhaa kärsivällisesti, kun sitä vaadittiin, vaan lyötiin kiekkoa ensimmäiseen puolustajaan ja kiekko lipui pois alueelta.

Se, että kolmannessa erässä ei saatu kunnon kirivaihdetta päälle, ei anna myöskään kovin hyvää signaalia. Ilves teki Tapparan hitaista hyökkäyksiinlähdöistä todellista tervanjuontia eikä kiekkoa saanut alueelle kuin Haapala ja Järvinen. Hyökkäysalueella maalintekosektoriin eli keskustaan Tapparalla ei ollut tänään mitään asiaa varsinkaan kolmannessa erässä. Kaikki maalitkin olivat melko tuurimaaleja - no Röymarkin maalissa oli enemmän playoffien makua - joskin pomppi kiekko Ilveksellekin sopivasti muutamassa kohtaa.

Hyökkäyksen ketjukoostumuksetkin olivat kyllä ihmeelliset. Ykkösketjua ei tuossa muodossa ole tällä kaudella nähdä kertaakaan. Haapala jäi ketjussaan yksin, eikä muissakaan kentissä kemiaa ollut. Odotan ketjumuutoksia seuraavaan peliin. Ainakin tutut Savi-JMJ-Peltola ja Röy-Jasu-Nurmi olisi kyllä syytä lyödä yhteen. Haapala-Lajunen-Kuusela ei ole tällä kaudella kokeillut, mutta antasin sille vielä mahdollisuuden. Ja jos Kuuselan peli ei lähde, niin Repo kylmästi tilalle.

Näin pitkä vuodatus kertoo, että olihan tämä peli ja varsinkin se toinen erä melkoinen shokki. Nosti kyllä kysymysmerkkejä tämän sarjan saati sitten kannun nostelua silmällä pitäen Tapparan osalta kunnolla. Kyllä tässä uskoa vielä riittää, että sarja käännetään, mutta kyllä se koki myös jonkinsortin kolauksen. Liikaa ei epätoivon alhoon kuitenkaan vielä yhden pelin perusteella kannata ajautua.

Hyvää tämä tekee kyllä sarjalle, sarjan tunnelmalle ja yleiselle pöhinälle sen ympärillä - se on pakko myöntää!
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisaalta, tuossa taannoin Lukko oli jo varma sarjan voittaja, kun voitti Tapparan 5-0 Raumalla. Eli, tilanne on 0-1 ja torstaina jatkuu. Nyt alkaa se reagointi ja todellinen peli. Torstaina ei voi enää mennä valmiuden tai minkään taa.
Eikä sovi unohtaa IFK:n varmaa mestaruutta, kun finaalien kaksi ekaa kotipeliään veivät yhteismaalein 10-0.

Ei tästä sen takia jaksa suuremmin olla huolissaan. Yksi peli ja siitä ensimmäinen voitto Ilvekselle. Ei sen enempää. Toki syytä on ottaa nuo jäsenen @Sabaton esittämät seikat huomioon. Tappara ei ole sama joukkue, kuin se on muutaman kauden ollut. Osin johtuen puolustuspelistä, osin maalivahdeista johtuen tällä kaudella ei itselläni ainakaan ole mitään luottoa siihen, että esim. joku 2-1 johdon puolustaminen olisi toimiva idea. Edellisillä kausilla on poffeissa voinut aika huoletta katsoa kaverin hakatessa päätään seinään, kun Tappara tyytyi puolustamaan maalin johtoa puolet pelistä.

Noh. Hakametsän Hasekilla mentäneen tästä eteenpäin. Kuinka pitkälle se riittää jää nähtäväksi.

Tuossa aiemmin nostin Savinaisen seurattavaksi seuraavaan peliin, mutta edellisen viestin innoittamana on heitettävä vielä Tapola toiseksi nostoksi. Ei niinkään pelin aikana, mutta se ketjuruletti ennen peliä on ollut aika jännää seurattavaa jo pitkän aikaa. Eiköhän sieltä jotain kania Tapola taas koita hatusta taikoa. Heljanko taitaa olla se jokerikortti hihassa, mitä ei vielä tänä keväänä ole pelattu. Kaikki muu on taidettu nähdä, kun hyökkääjät on olleet pakkeja, pakit hyökkääjiä jne... *hymiö*
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olipas upea peli ja aivan huikea fiilis hallissa. Molemmat fanikuorot piti loistavaa kannustusta päällä ja kyllä kylmäsi kun Tappara meni 2-0 ja sitten kavennuksemme jälkeen heti 3-1 johtoon. Luulin jo Kiven herättelevän maalivahtivaihdolla, mutta mitä vielä, kova Kivi tietää mitä tekee ja luottaa jengiinsä. Minun silmissä Tappara kämmäsi tuon 3-1 johtonsa kärkipelaajien kuumenemiseen jolloin Ilves sai flown päälle ja verkko soi. Järvinen ja Savinainen tarttis jääkulhoa kypärän alle niin voimasuhteet kentällä eivät olisi muuttuneet. Mutta Ilves kiittää, upean makea voitto. Kevät kiimaa ilmassa Ilves-faneilla !!
 

Apheu

Jäsen
Onpahan sarja. Jo yhden pelin perusteella joukkueissa mieletön määrä mielenkiintoisia pelaajia, jotka vetävät sellaisella tunteella, että kyllä näissä peleissä tulee sattumaan ja tapahtumaan vaikka mitä. Faneillakin tunteet pinnassa, mutta koitan nyt kirjoittaa jotain järkevääkin.

Tapparan ongelma tänään lieni vähän se, että maalit saatiin liian helpolla - vähän siinä sitten varmaan tuli semmoista ylimielisyyttä, tai ainakin puolustuspelin perusteella ei siellä kaikkea mahdollista voiton eteen tehty. Sitten tämän seurauksena yhtäkkiä alkoikin omaan päähän uppoamaan, ja pelaajat alkoivat säntäilemään sinne sun tänne vailla mitään järkeä, pienessä paniikissa. Savinainen kuumenee ja porukka ottaa muutenkin typeriä jäähyjä. No, tästä opitaan.

Ilves on erinomainen joukkue, pelaa joukkueena hienosti. On se vaikeasti kaadettava, mutta itse ainakin luotan Tapparaan. Kivi on kyllä loistava. Jos Tapola ei löydä lääkkeitä, ja Tappara ei saa joukkuepeliään kuntoon, Ilves marssii jatkoon. Tappara on kuitenkin ennenkin romahdellut playoffseissa, mutta palannut entistä vahvempana takaisin. Otetaan nyt esimerkkinä ihan viime playoffsarja, jonka Tappara on pelannut.

Haapala on erinomainen. Repo etenkin ollut vaisu jo pidempään, ja Kuuselakin kiekollisena ihmeen heikko vieläkin. Savinainen keskittyi vääriin asioihin. Sanoisin jopa, että Röymark oli Haapalan jälkeen Tapparan toisiksi paras hyökkääjä, teki toki maalinkin. Tapolana yhdistäisin vanhan tutun Savi-JMJ-Peltola -kentän, sekä Haapalan Lajusen kanssa. Tai sitten ykkönen muotoon Röy-Lajunen-Kuusela sekä kolmoseksi iskisin Haapala-Rauhala-Nurmi. Repo saisi hakea vauhtia nelosesta.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
http://www.ruutu.fi/video/2940447

Tapparan penkki keskittyy nauramaan Ilvekselle, kun Flinck(?) ja Lehtonen törmäävät siirretyn rangaistuksen aikana. Nähtävästi porkkanat siis pitivät Ilvestä täysin ylikäveltävänä porukkana. Fokus oli aivan jossain muualla, kuin pelissä. Toivottavasti sama jatkuu. Ylimielisyys paistaa Mouhijärvelle asti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mainitaan vielä Kuuselan Krisse. En tätä tainnut ääneen julistaa palstoilla, mutta hänen paluunsa aikoihin en ihan samaan tapaan pomppinut ilosta kuin useimmat muut fanit. Toki olin iloinen, mutta pyörittelin mielessäni, että mitenköhän lähtee homma toimimaan Venäjän keikan jälkeen. Valitettavasti viime kauden paras pelaaja on ollut kaukana parhaastaan eikä miestä tänäänkään näkynyt kentällä.

Sama mies oli myös omien taikalasien takaa joukkueen suurin pettymys. Ihan turha pitää äijää alivoimalla, jos putki ei kerran kulje isoilla minuuteilla muutenkaan. Päästi Koivulan vapaalle kunniakujalleen.


Hyökkäyksen ketjukoostumuksetkin olivat kyllä ihmeelliset. Ykkösketjua ei tuossa muodossa ole tällä kaudella nähdä kertaakaan. Haapala jäi ketjussaan yksin, eikä muissakaan kentissä kemiaa ollut. Odotan ketjumuutoksia seuraavaan peliin. Ainakin tutut Savi-JMJ-Peltola ja Röy-Jasu-Nurmi olisi kyllä syytä lyödä yhteen. Haapala-Lajunen-Kuusela ei ole tällä kaudella kokeillut, mutta antasin sille vielä mahdollisuuden. Ja jos Kuuselan peli ei lähde, niin Repo kylmästi tilalle.

Itse tekisin täysin samat muutokset. Ja jos Karjalainen palaa kesken sarjan, ykkönen siihen muotoon mikä on ollut kauden tehokkain ja eniten yhdessä pelannut kolmikko. Haapala.-Lajunen-Karjalainen. Krisse Rauhalan kenttään Revon kanssa.

SammalTapsa myös askiin, jotta siihen maalinedustalle saadaan edes joku. Salonen vilttiin, kun on ihan turhaa riskiä leikkiä rightin pakilla vasemmalla puolella 2 runkosarjaottelun kokemuksella.
 

Phil.A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tapparan pelaajien naureskelu sekä osoittelu Flinckin ja Lehtosen törmäyksessä vitutti. Vain tovi tuosta ja saivat mitä ansaitsivat. Nautin suuresti! Mikään ei vituta niin paljoa, kuin ihmisten ylimielisyys. En kovin montaa peliä ole Kuuselalta tällä kaudella nähnyt, mutta olipas kerrassaan näkymätön. Mitä ihmettä on tapahtunut?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves pelasi hyvän avauspelin tähän sarjaan ja näytti, että säälipleijarienkin jälkeen siltä löytyy energiaa levännyttä mestarisuosikkia vastaan. Hyvä näin. Tapparalle tämä oli ehkä tarvittava herätys siihen, että mestaruus ei tulekaan ihan laittamatta itseään likoon.

Ilves on murskavoitosta huolimatta edelleen altavastaaja tässä sarjassa, mutta on erinomaista, että se pystyi osoittamaan tämän olevan muuta kuin läpihuutojuttu runkosarjan voittajalle ja materiaaliltaan ylivertaiselle Tapparalle. Seuraavassa pelissä Ilveksellä ei ole varaa päästää enää helppoja maaleja tai ottaa tyhmiä turhautumisjäähyjä edes pyyhkäisyjen jälkeen. Pään pitää pysyä kylmänä ja on jatkettava nöyrää tekemistä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Haapala on erinomainen. Repo etenkin ollut vaisu jo pidempään, ja Kuuselakin kiekollisena ihmeen heikko vieläkin. Savinainen keskittyi vääriin asioihin. Sanoisin jopa, että Röymark oli Haapalan jälkeen Tapparan toisiksi paras hyökkääjä, teki toki maalinkin. Tapolana yhdistäisin vanhan tutun Savi-JMJ-Peltola -kentän, sekä Haapalan Lajusen kanssa. Tai sitten ykkönen muotoon Röy-Lajunen-Kuusela sekä kolmoseksi iskisin Haapala-Rauhala-Nurmi. Repo saisi hakea vauhtia nelosesta.


Vaihtoehtoja Tapolalla kyllä piisaa, mutta olihan se melkoinen veto lähteä pudotuspeleihin ykkösnyrkillä, jolla ei ole yhdessä yhtään pelattua peliä takana tältä kaudelta. Tekisi mieli sanoa, että täysin käsittämätön veto! Lainauksesta olen pitkälti samaa mieltä. Haapala pystyy olemaan edelleen vaarallinen ja Röymark pelasi loistopelin. Nämä muutokset tekisin valmentajan asemassa itsekin. Yksi vaihtoehto olisi myös viime kauden runkosarjan tuhoketjun Haapala-Lajunen-Kuusela -palauttaminen ja samoin paljon yhdessä pelanneiden Röymark-Jasu-Nurmi yhdistäminen.

Mielenkiintoista tosiaan nähdä miten Tapola reagoi ja tuleeko muutoksia torstaille.
 

RedWing91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Red Wings
Kyllähän tässä kohtaa on helppo hymyillä. Kuten eilen kirjoitin, Ilves puolustaa tiiviisti ja erittäin pienellä jäähymäärällä. Jerry otti heti alkuun tyhmän jäähyn, josta rokotettiin välittömästi, mutta muuten oli totutun täsmällistä ja järkevää puolustamista. Ei yksinkertaisesti tullut edes paikkoja, joissa olisi pitänyt rikkoa. Juuri näin sen Ilveksen kannalta pitää mennäkin.

Kukaan ei varmastikaan odottanut nähdynlaisia maalikarkeloita, mutta toivathan ne mukavasti väriä tapahtumaan. Tappara sai melko helposti muutaman onnistumisen, minkä jälkeen rotsista aukesi sitten aivan jokainen nappi. Pidän Ilveksen suurimpana ongelmana pelaajamateriaalista johtuvaa hyökkäyspelin tehottomuutta, mutta tänään prosentit olivat kohdallaan. Tappara toki puolusti luokattomasti, mutta harvoin siltikään tulee viittä häkkiä painettua reiluun seitsemään minuuttiin. Kummankaan kenttäpäädyn maalivahdit eivät missään nimessä vakuuttaneet, mutta ei sielä myöskään varsinaisia hörppyjä tullut. Ilves pelasi myös johtoasemassa kurinalaisesti ja aktiivisesti, mikä sai lopun näyttämään jopa helpolta.

Itseäni jäi Tapparasta ihmetyttämään tuo hermokontrollin totaalinen pettäminen. Mielenkiinnolla odotan Savinaisen tulevia otteita mahdollisen tehottomuuden jatkuessa. Olen tähän asti pitänyt Kerästä hiljaisena ja "kilttinä" pelaajana, mutta jotenkin sai Savinaisen kiihtymään nollasta sataan melko räväkällä aikataululla.

Nostan tässä nyt vielä esiin asian, joka on ärsyttänyt jo parin kauden ajan: Tapolan vikiseminen tuomareille. Ymmärrän kyllä, että välillä keittää yli ja että välillä haetaan jonkinlaista etua palaveeraamalla tuomareiden kanssa, mutta rajansa kaikella. En muista ikinä ennen nähneeni, että haavan aiheuttaneen korkean mailan jälkeen purnataan 2+2min jäähystä. Jos kyseessä olisi minkä tahansa muun joukkueen valmentaja, myös Tapparan kannattajat kirjoittelisivat samoja juttuja. Valmentamisessa muuten kyllä Liigan ehdotonta eliittiä.

Sarja on nyt avattu ja tästä on hyvä jatkaa. Jos tuli tätä ottelua odotettua kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa, niin torstai tuntuu varmasti lähestyvän vähintään yhtä hitaasti. Ilveksen kannalta tilanne on vähintäänkin hyvä, sillä nyt nuori joukkue sai viimeisen "varmistavan" signaalin siitä, että oman tekemisen kautta kaikki on mahdollista.

Paineet olivat jo ennen ensimmäistä matsia Tapparalla, nyt ne ovat vielä hieman suuremmat. Mikäli Ilves onnistuu torstaina kairaamaan jollain keinolla voiton, voidaan mahdollisesti alkaa puhua jo jonkin sortin ahdingosta. Mikäli taas Tappara ryhdistäytyy ja nappaa ensimmäisen kiinnityksensä, siirrytään paras viidestä -sarjaan, jossa kaikki on ihan yhtä lailla auki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös