Playoffs 2017 puolivälierät: KalPa – Pelicans

  • 89 824
  • 615

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Faktat faktoina. Sekös vasta vituttaakin kun samalla päättömällä kaavalla mennään vuodesta toiseen. Soturit pyyhkii jäätä kääpiöillä joka ikinen kevät.

Sinähän sen sanoit. Miksikäs se siitä olisi muuttunut.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielenkiintoista, että Pelicansin valmennusjohto pääsee valitsemaan kokoonpanoa täydestä pelaajaringistä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tosin keskiviikkoon on vielä aikaa ja eiköhän tilanne "normalisoidu" viimeistään ensimmäisen pelin jälkeen.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Onpahan hiljaista seurattavaa tämä ketju suhteessa tuohon Tampereen paikalliseen. Täällä taidetaan jo odotella keskiviikkoa hartaasti, eikä paria heikkoa provoa lukuun ottamatta ole nähty edes kunnon haastoja.

Jos ei ois lunta* niin voisi kysyä että mitenkä vihreää ruoho** on aidan toisella puolella.

Olipahan aikamoista tuubaa kahlata ensimmäiset 12 sivua läpi. Ilmeisesti nyt oksennetaan kaikki piippuun jääneet provot viimeisen 15 vuoden ajanjaksolta. Mutta ei kai siinä antaa palaa vaan.

Lahen piripäille selvennykseksi:
* tässä lumella ei tarkoiteta kokaiinia vaan veden olomuotoa, minkä päällä talvella hiihdetään.
** ruoho tarkoittaa nurmikkoa
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oma ennustus sarjasta on se että Pelicans painelee tästä jatkoon voitoin 4-2 tai 4-1. Jos KalPa ei voita avauspeliään kotona niin jää kalakukoilla playoffeista voitot ottamatta.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Hyvä lainaus! Lokkeja en miellä soturilaumaksi, puuttuu viirit katosta ja lähinnä toiminta on penkin takana, jäällä ja katsomossa surullista - no respect. Lahti on erinomainen hiihtokaupunki.

No eipä taida teilläkään olla sen enempää viirejä katossa joten ei oo paljon varaa vittuila. Millähän tavalla meiän toiminta penkin takana ja jäällä on surullista? Aika hyvin meillä näyttää menevän ku päästiin kuuden sakkiin ja pudottamaan KalPaa. KalPa ei oo muuten seittemään vuoteen päässy puolivälieristä läpi, ei edes sillon ku teillä oli 3-0 johto Bluesia vastaan. Eikös tuokin ole tavallaan aika surullista, että KalPan sulaminen on varma kevään merkki, toivottavasti tänä vuonnakin ;)

Niin ja turha lytätä fanejakaan muutaman nuuskapurkkeja heittävän idiootin takia. On meitä fiksuja ja sivistyneitäkin faneja joukossa. Usko pois!

Oma ennustus sarjasta on se että Pelicans painelee tästä jatkoon voitoin 4-2 tai 4-1. Jos KalPa ei voita avauspeliään kotona niin jää kalakukoilla playoffeista voitot ottamatta.

Ite oon sitä mieltä että tuo eka peli saattaa olla sarjan kannalta hyvinkin ratkaiseva. Jos Pelicans onnistuu ryöstämään heti kotiedun KalPalta, niin uskon että hoidetaan ittemme jatkoon, mutta jos KalPa voittaa ensimmäisen pelin niin sitten meidän on lähes pakko voittaa seuraava peli kotona tai muuten uskon KalPan vievän sarjan vähintään kuudessa pelissä. Jos taas molemmat voittaa ekat kotipelinsä niin voi hyvinki olla että tästä tulee kuuden-seittemän pelin pitkä sarja.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Asetelmat on materiaalin mennessä aika lähelle toisiaan henkisesti kaksijakoiset: KalPalla on näytön paikka viimeisten heikompien offs-keväiden takia joka asettaa ylimäärästä painolastia harteille ja sijaluku runkosarjassa velvottaisi pelaamaan vaihteeksi väkevästi, jonkinlaisen paineistuksen sekin tilanteeseen tuopi, toisaalla kutossijalta haastamaan lähtevä lahtelaisryhmä jolla näitä paineita ei ole,oikeastaan vaihtelevan kauden jälkeen ja päätteeksi pelkkää voitettavaa. KalPa on yllättänyt kaikki saamalla lähes maksimaalisen tehon kauden aikana irti etukäteen vaatimattomaksi arvioidusta ryhmästä, Pelsut taas on ollut aika omilla tehoalueillaan kauden halki. Maalliset erot eivät ole suuriakaan, joten tästä tulee kenties koko kevään 2017 suomen offsien mielenkiintoisin sarja joka ratkaistaan mentaalitasolla, kuka henkisesti venyy hirmuiseen tahtotilaan ja lyö sillä itsensä neljän parhaan sakkiin. SidneyCrosbyjä ei nähdä, mutta jotakin muuta hurjaa aivan taatusti!

Lahtelaisten menestyksen avain on eittämättä fyysinen pelitapa jolla saadaan vastustaja hidastamaan tempoaan ja sotketaan peliä, tässä onnistuminen vaatii kurinalaisuutta ja ottelut käännetään siis ensin jarruttamalla ja rikkomalla, sitten vastahyökkäyksiin käymällä. KalPa onnistuu voitoissaan puolestaan nopealla suoraviivaistetulla jätönjätöllä, jossa kiekko pidetään hallussa vaikka persreiässä tarvittaessa, fanaattinen kontrollikiekko toimii. Ottelujen hallinta on siis joko lahtelaista rytinää tai KalPan nopeaa luistelua ja kiekonpitoa. Kumpi tämän tekee onnistuneesti, on voitossa kiinni. Jatkoennusteisiin voisi todeta myös, että kumpa meneekin tästä otteluparista jatkoon hyvällä peli-ilmeellä, menee myös hemmetin pitkälle jatkopeleissäkin. Kaksi hitaasti lämpiävää konetta, kumpikin omalla tavallaan.
Vastakkain ovat kaksi täysin vastakkaisen pelitavan omaavaa joukkuetta, eri ideologiaa ja systeemiä.

Suurin näytönpaikka on Pekka Virralla, sillä hänen täytyy pystyä hajottamaan tiivillä viisikkopelillä lahtelaisten rytinät ja pitämään omat kurissa, peli nopeana ja suorana sekä pojat poissa jäähyaitiosta: Pelicansin ei tarvitse juhlia aiemmissa tilastoissa, jos se saa ylivoimaa toisensa perään polttamalla meikäläisten päreitä alkaa se fyysisyys toimia myös maalinteossa. KalPa taistelee ennenkaikkea oman pelitapansa säilymisen puolesta, jota Lahti koettaa hajottaa.

Henkien taistelu, ennenkaikkea. Kun saisi vielä sitä sinistä tai erikoista olvin lisäksi jostain niin tulis vielä paremmat analyyshit : D
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
No eipä taida teilläkään olla sen enempää viirejä katossa joten ei oo paljon varaa vittuila.
Eläpäs nyt! On meillä runkosarjan voitto-viiri katossa ja Mestiksen mestaruus! Että lälläslää vaan.

Nojoo. Niukkaa on ollut KalPan playoffpelaaminen viime vuosina, mutta kuten jo tässäkin ketjussa on asiaa käyty. Niin haastajana on aina lähetty pl viime kausi. Silloin Pelicans oli juuri Leimun verran parempi.

Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja uudet pelaajat ja uudet kujeet. En usko KalPan alistuvan enää mitenkään siihen samaan kulmarallipelaamiseen mistä se on monille niin tutuksi tullut. Tuota oli esillä runkosarjassakin, mutta pääsäntöisesti siihen ei enää alettu. Pl 4-ketju joka tätä harrastaa vastustajien kiusaksi/väsyttämiseksi. Toki sama kuuluu muidenkin ketjujen repertuaaliin, mutta kulmista on nykyään tultu myös aika usein pois sinne laukaisusektorille. Jos KalPa ei tuohon kulmaralliin "tyydy" ja miksi tyytyisi!? niin uskon tämän Pelicansin ylivoimaisesta materiaalista johtumatta menevän KalPalle 4-2 tai jopa 4-1.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Joo, onnea vaan yritykselle voittaa lahessa. Sellaiseksi se myös jää.
Mistä tämä legenda on lähtöisin? Kalpa kävi syksyllä niukahkon 0-5 voiton hakemassa ja se oli yksi kauden helpoimpia vieraspelejä. Toki joulun tienoilla joukkue sitten hävisi Lahdessa 4-0, mikä oli ehkä kauden heikoin vieraspeli, mutta keskimäärin ei mikään tekemätön paikka.
Isossa kuvassa Pelicans oli liigassa kuudenneksi paras kotijoukkue eli voitti 30 pelistä suoraan 15, hävisi 9 ja kuudesti mentiin jatkoille.

Jos esimerkiksi Kalpaan vertaa niin suoria kotivoittoja oli 20 ja tappioita 4 eli jatkoille mentiin samaten kuudesti.
 
Viimeksi muokattu:
Itse veikkaan että menee seitsemänteen otteluun ja useimmat otteluista ratkeavat vasta jatkoerissä. En ihmettelesi jos ensimmäinen ottelu olisi 0-0 -tilanteessa varsinaisen peliajan jälkeen. Muuten KalPa on kyllä mukava vastustaja, mutta jotenkin Niiralan montussa tulee perverssi olo. Paska haisee ja siellä paskan hajussa Kuopion kaunottaret aiheuttavat koko ottelun ajan kestävän erektion.
 

Spike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Joo, onnea vaan yritykselle voittaa lahessa. Sellaiseksi se myös jää.
Niin no, ei Kalpan tässä sarjassa tarvitse vieraissa voittaa mennäkseen jatkoon. Sen sijaan, että jaksaisin tuollaista uhota, niin olisin paljon enemmän huolissani siitä, miten Pelicans sen vierasvoiton hakee, sellainen kun on pakko tehdä, jopa useamman kerran, jos KalPa tuon mainostamasi ylitsepääsemättömän tempun tekee ja voittaa Lahessa. Kuopion lentokenttä on tunnetusti ollut haastava paikka meille. Myös erikoistilannepelaaminen ja etenkin av huolestuttaa, toivottavasti siihen on keksitty jotain. Kaikesta huolimatta luottavainen olo on omaan jengiin. Maalivahtiosasto on Rämön myötä kunnossa, kaikki pelaajat pitkästä aikaa terveenä ja päästään parhaalla rosterilla haastamaan KalPa.

Tasainen sarja on varmasti tulossa ja ottelusarjan ratkaisu Kuopiossa game sevenissä muutaman jatkoeriin venyneen otteluiden jälkeen ei olisi ollenkaan yllättävää. Heitetään nyt loppuun pakollinen veikkaus, eli 4-3 Pelicans jatkoon.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän ihmetyttää tämä myytti KalPan heikkoudesta keväisin. Ja ennenkaikkea puhe siitä, että Virran pelikirjalla ei keväisin voi pärjätä. Hän on tehnyt Kuopiossa hyvää työtä molemmilla visiiteillään hyvin rajallisella materiaalilla eikä mikään todista sen puolesta, etteikö tällä kaudella olisi ainakin pronssille mahdollisuuksia. Projekti on aiemmin ollut kesken ja nyt se huipentuu.

Pelicansia tunnutaan pitävän jonkinlaisena mustana hevosena ja kovana playoff-joukkueena. Tämä varmaan perustuu siihen, että joukkueessa on tietynlaista rosoisuutta sekä kentällä että penkin takana. Henkilökohtaisesti on pakko ihmetellä Petri Matikaisen jatkuvaa show´ta median edessä. Koskaan ei tiedä, tarkoittaako mies ollenkaan sitä, mitä sanoo. Sellainen erikoinen äänensävy puheessa aina. Tulee vähän sellainen fiilis, että mies on täysin arvaamaton ja saattaisi vaikka tintata turpaan haastattelijaa yhtäkkiä.

Joka tapauksessa hyvin monet tämän kauden tilastot puhuvat sen puolesta, että KalPa on tässä ennakkosuosikki. Toivon KalPan menevän jatkoon tästä ja pelasin myös KalPan jatkoonmenon Veikkauksella kertoimella 1.95. Pelicansin kerroin 1.82. Liikaa painotetaan nyt Pelicansin yllätyksellisyyttä jonkinlaisen fyysisen pelotteen ja mahdollisen hurmoksen myötä. 4-2 KalPalle.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Vähän ihmetyttää tämä myytti KalPan heikkoudesta keväisin. Ja ennenkaikkea puhe siitä, että Virran pelikirjalla ei keväisin voi pärjätä. Hän on tehnyt Kuopiossa hyvää työtä molemmilla visiiteillään hyvin rajallisella materiaalilla eikä mikään todista sen puolesta, etteikö tällä kaudella olisi ainakin pronssille mahdollisuuksia. Projekti on aiemmin ollut kesken ja nyt se huipentuu.

Pelicansia tunnutaan pitävän jonkinlaisena mustana hevosena ja kovana playoff-joukkueena. Tämä varmaan perustuu siihen, että joukkueessa on tietynlaista rosoisuutta sekä kentällä että penkin takana. Henkilökohtaisesti on pakko ihmetellä Petri Matikaisen jatkuvaa show´ta median edessä. Koskaan ei tiedä, tarkoittaako mies ollenkaan sitä, mitä sanoo. Sellainen erikoinen äänensävy puheessa aina. Tulee vähän sellainen fiilis, että mies on täysin arvaamaton ja saattaisi vaikka tintata turpaan haastattelijaa yhtäkkiä.

Joka tapauksessa hyvin monet tämän kauden tilastot puhuvat sen puolesta, että KalPa on tässä ennakkosuosikki. Toivon KalPan menevän jatkoon tästä ja pelasin myös KalPan jatkoonmenon Veikkauksella kertoimella 1.95. Pelicansin kerroin 1.82. Liikaa painotetaan nyt Pelicansin yllätyksellisyyttä jonkinlaisen fyysisen pelotteen ja mahdollisen hurmoksen myötä. 4-2 KalPalle.
Mutta kun Pelicansilla on potentiaalisempi tuloksenteko yksikkö ja puolustus on monta kertaa KalPaa vyysisempi. Ja Kilpeläinen sulaa, kuten KalPakin.
Lisäksi Matikaisella on parempaa menestymiskulttuuria kuin Virralla. Nämä ratkaisevat Pelicansille helpon 0-4 sarjavoiton.
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Mutta kun Pelicansilla on potentiaalisempi tuloksenteko yksikkö ja puolustus on monta kertaa KalPaa vyysisempi. Ja Kilpeläinen sulaa, kuten KalPakin.
Lisäksi Matikaisella on parempaa menestymiskulttuuria kuin Virralla. Nämä ratkaisevat Pelicansille helpon 0-4 sarjavoiton.
Menin näköjään turhaan kehukaan Kuopiolaisia kirjottajia ja otetaas sanat takas. Ei tartte paljoon tänne marttyyriketjuun mitään kirjotella, kun muutama yksittäinen kirjottelija kirjoittaa asiaa ja jo meinaat alkaa kirjottamaan, niin Uramawa ja Noutolokku pitää huolen, että koko ketju menee täysin lukukelvottomaksi ja ei kannata mitään asiaa kirjottaa ku saa taas lukea jotain vitun menkkaperseilyä. Onnea Kuopioon varmasti voitosta, ei tänne mitää muuta voi kirjoittaa ilman saman mantran kuulemista.
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Joko saa hassutella? Hassuttelen silti.
 

Liitteet

  • IMG_20170321_141501_107.jpg
    IMG_20170321_141501_107.jpg
    629,2 KB · kertaa luettu: 489

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Menin näköjään turhaan kehukaan Kuopiolaisia kirjottajia ja otetaas sanat takas. Ei tartte paljoon tänne marttyyriketjuun mitään kirjotella, kun muutama yksittäinen kirjottelija kirjoittaa asiaa ja jo meinaat alkaa kirjottamaan, niin Uramawa ja Noutolokku pitää huolen, että koko ketju menee täysin lukukelvottomaksi ja ei kannata mitään asiaa kirjottaa ku saa taas lukea jotain vitun menkkaperseilyä. Onnea Kuopioon varmasti voitosta, ei tänne mitää muuta voi kirjoittaa ilman saman mantran kuulemista.
Hohho. Ei näytä paljoa vaativan siellä Lahessa päin. Joitakin juttuja ei ole pakko ottaa aina niin kirjaimellisesti. Mutta tuohan on enemmän median ja osan Pelicans kirjoittajan totuutta. Moni on sitä mieltä, että Pelsut tässä se ennakkosuosikki on ja ei siinä mitään. Meille tämä sopii.

Jos ja kun KalPa tästä jatkoon itsensä pelaa niin on kiva taas lukea Urheilulehden juttu tai jonkun muun mutta kun Pelicans sitä ja tätä niin siksi KalPa voitti. Varmaan vielä kääntyykin niinkin päin että KalPa piti tasonsa ja kesti ennakkosuosikin paineet.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos ja kun KalPa tästä jatkoon itsensä pelaa niin on kiva taas lukea Urheilulehden juttu tai jonkun muun mutta kun Pelicans sitä ja tätä niin siksi KalPa voitti. Varmaan vielä kääntyykin niinkin päin että KalPa piti tasonsa ja kesti ennakkosuosikin paineet.

Ennakointi on enankointia varten. Tulokset ovat sitten täysin eri asia. Kuopiossa tuntuu muutamalle nimimerkille ottavan koville, ettei KalPaa pidetä tässä sarjassa ulkopuolisten silmin niin selvänä ennakkosuosikkina, kuin sarjataulukko näyttää. Ja mitä tuossa edellisessä viestissäsi kirjoitit, niin ihan tottahan ne on: Pelicansilla on fyysisempi puolustus ja kovempi kärki. Mutta kuten moneen kertaan on jo todettu, nämä eivät automaattisesti takaa jatkopaikkaa. KalPan etuna on toimiva pelitapa, jonka Virta on saanut myytyä joukkueelle hyvin. Pelicansin pelitapaa ei oikeastaan kukaan osaa varmaksi sanoa, sillä vaihtelua on nähty sen verran paljon.

Jos KalPa tämän vie, niin hattua nostetaan ja kiitellään hyvästä sarjasta. Tässä kohtaa jokainen haluaa kuitenkin luottaa omiinsa ja media tekee omat analyysinsa. Jokseenkin lapsellista ottaa niiden takia marttyyriasennetta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ennakointi on enankointia varten. Tulokset ovat sitten täysin eri asia. Kuopiossa tuntuu muutamalle nimimerkille ottavan koville, ettei KalPaa pidetä tässä sarjassa ulkopuolisten silmin niin selvänä ennakkosuosikkina, kuin sarjataulukko näyttää. Ja mitä tuossa edellisessä viestissäsi kirjoitit, niin ihan tottahan ne on: Pelicansilla on fyysisempi puolustus ja kovempi kärki. Mutta kuten moneen kertaan on jo todettu, nämä eivät automaattisesti takaa jatkopaikkaa. KalPan etuna on toimiva pelitapa, jonka Virta on saanut myytyä joukkueelle hyvin. Pelicansin pelitapaa ei oikeastaan kukaan osaa varmaksi sanoa, sillä vaihtelua on nähty sen verran paljon.

Jos KalPa tämän vie, niin hattua nostetaan ja kiitellään hyvästä sarjasta. Tässä kohtaa jokainen haluaa kuitenkin luottaa omiinsa ja media tekee omat analyysinsa. Jokseenkin lapsellista ottaa niiden takia marttyyriasennetta.
Näinhän se on. Tuskin tässä kukaan tosisaan on marttyyriksi heittäytynyt. Enemmänkin oman puolensa tuontia, ettei se välttämättä edes nuin selvästi Pelsuille joka osasto mene mitä ennakoissa on kaavailtu. Ja sitä vasten vähän ammuttu paukkupatruunoilla.

Omiin on luotto ja niin pitää ollakkin. Uskoisin monella Kuopiossa olevan tälle kaudelle suurin luotto jatkoon menon puolesta kuin moneen viime vuoteen.
 

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aika paljon laitetaan kaikissa veikkauksissa ratkaisu menemään seitsemänteen peliin ja Pelicansille (3-4). Kivaahan tuossa on ett KalPa luotetaan sen kolme peliä viemään, kuitenkin. Mutta jotenki kutkuttelee ett vähä samantyyppistä aliarviointia ois hengitysilmassa ku ennen runkosarjaaki - että vieläkin vois jengi yllättyä kun/jos KalPa pelais hyvin. Jos KalPan pelillinen ilme tuosta nyt aivan romahtaa, on 0/1-4 tulokset sarjassa todellakin mahdollisia. Mutta jos kaikki saadaan pidettyä ja päinvastoin nostetaan vielä luistelua niin siellä saattaa loppua puhti Pelicansin lisäksi kenttätuomareiltakin. Kotietu, kaukalokoot, pelikirjat & varianssi, maalivahtipeli, puolustus, peruuttelut ja offensiivit - puheet sikseen, alkais jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös