Playoffs 2017 finaalit: Tappara – KalPa

  • 180 697
  • 1 350

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvää peliä oli Tapparalta. KalPaltakin. Kuopiolaiset hieman onnekkaampia maalipaikoissa ja Kilpeläinen sädehti. Rakoviinalta myös hyvä peli, mutta Eero teki ratkaisevan eron. Saadaan hyvä sarja.

Tapparalla suurimmat ongelmat oli hyökkäysalueelle pääsemisessä (ihan hyvää träppiä KalPalta, kehutaan siitä, eikä volloteta Tzadilaisten tyyliin), mutta onneksi Kuopion leveämpi lentokenttä auttaa tähän asiaan. Siellä saadaan todennäköisesti vielä viihdyttävämpiä pelejä.

Vieraissa on hyvä käydä!
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olisin kyllä toivonu, että pääsiäislomalla oltaas keksitty uusia ideoita ylivoimaan.

Hah hah Tapolaa, on nolo äijä.
Tapola ehkä yrittää nolosti saada hyötyä omalla joukkueelle, mutta niin tekee Virtakin. Todella noloa haastaa täysin selvää maalia. KalPa oli enemmän tai vähemmän pulassa jokaisessa maalinjälkeisessä vaihdossa. Tällä haastolla sai 30 sekunnin aikalisän sijasta 300 sekunnin aikalisän ja enemmän aikaa saada focus oleelliseen. Tällä kikkailulla sai enemmän hyötyä kuin Tapola koskaan mistään tuomareille jutteluista :D

Enkä tällä halua dissata Virtaa vaan oikeasti fiksua toimintaa.

Stadilaisia tämä ymmärrettävästi vituttaa, koska Törmänen ei osaa tälläistä kikkailua. Oululaisia vituttaa, koska Marjamäki ei vaikuta enää siellä ja Suikkanen on/oli noh... :D
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Tappara sai runkosarjassa kotiotteluista 64 pistettä (2,13/ottelu) ja vieraista 63 pistettä (2,10/ottelu)
Pudotuspeleissä Tapparan kotisaldo on 3/8 voitettua ja vierassaldo 5/5 voitettua.

Eli täysin totta on tämä Tapparan parempi vieraspelaaminen. Monta hävettävän huonoa kotipeliä on Tappara pelannut pleijareissa, varsinkin Ilvestä vastaan.

No tämä nyt on vähän absurdia kun vieraissa eli kotona pelattiin yhden sarjan kaikki 7 peliä.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No tämä nyt on vähän absurdia kun vieraissa eli kotona pelattiin yhden sarjan kaikki 7 peliä.
Onhan se toki hieman eri pelata "vieraspelejä" Hakametsässä kuin esim. Helsingissä, mutta jotenkin kummasti Tappara pelasi huomattavasti paremmin noissa Ilveksen kotipeleissä. Paitsi jos ilvesläisiltä kysyy, niin kaikki tuon sarjan pelit olivat Ilveksen kotipelejä. En tiedä oliko puhdasta sattumaa vai ei, mutta sama jatkui IFK:ta vastaan, vaikka kaksi kotivoittoa tulikin.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Just. Eli pitääkö mun lähteä ajamaan kohti Tamperetta ihan kaiken varalta ja yrittää sitten matkalta ostaa lippuja jos niitä vaikka olisi vapautunut. Upeeta.
Ilmeisesti näin Tapparan markkinointiosato ajattelee. Tämä on kyllä aivan syvältä.
Jos sidosryhmät varaavat noita lippuja, niin kyllä silloin sidosryhmien on myös lunastettava (maksettava) heille varatut liput. Tulee sitten sidosryhmien vieraat paikalle tai ei.
Eihän tuossa ole mitään järkeä, että tosi fanit jäävät ranalle ruikuttamaan, kun firmat varmuuden vuoksi varailevat lippuja, joita eivät loppupeleissä sitten tarvitsekaan eivätkä lunasta.
Ja tällä viestillä en syytä Tapparaa vaan tämä koskee varmaan ihan joka ikistä liigaseuraa, ympäri suomen.
 

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Todella noloa haastaa täysin selvää maalia. KalPa oli enemmän tai vähemmän pulassa jokaisessa maalinjälkeisessä vaihdossa. Tällä haastolla sai 30 sekunnin aikalisän sijasta 300 sekunnin aikalisän ja enemmän aikaa saada focus oleelliseen. Tällä kikkailulla sai enemmän hyötyä kuin Tapola koskaan mistään tuomareille jutteluista :D

Enkä tällä halua dissata Virtaa vaan oikeasti fiksua toimintaa.

Tuo kävi itsellänikin mielessä, että saattoi olla ihan taktinen "momentumin tappo" -yritys Virralta, vaikka Tapparan kavennus tuossa ihan oikein hyväksyttiinkin. Änäri-pelejä katsoessa sattui silmiin tällä kaudella vielä huomattavasti suurempi huumorihaasto, jossa tarkoitus oli nimenomaan ottaa normaalia pidempi aikalisä.

Tämä voitto oli ymmärrettävästi KalPalle iso, todennäköisesti paljon isompi mitä se olisi ollut Tapparalle. Positiivinen kierre jatkuu vaan, ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja siten uusia onnistumisia. Tästä on hyvä jatkaa Kuopiossa. On kyllä vaan pakko nostaa hattua tuolle Tapparan die hard -asenteelle. Miten se aina painaa ihan siihen viimeiseen sekuntiin asti tuota vyöryä. Kiva olisi ollut hengitelläkin viimeisillä minuuteilla, alkaa pyörryttämään tällainen pidemmän päälle. Helpolla ei tule mitään, vaan ei liene tarkoituskaan tulla kun pelataan Kanada-maljasta.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Sarja korkattu ja upea ryöstö, vaikka Tappara oli parempi kuin osasin odottaa tai ehkäpä toisin päin, että KalPa ei ollut niin virkeällä jalalla kuin olisin toivonut. Paremman liikkeen ansiosta Tappara vei fyysistä peliä ja loi vaarallisemmat maalipaikat. Maalivahtipeli ja erikoistilanteet ratkaisivat homman tänään KalPalle.

Ottelun tähdet ja tuhnut:

Tappara:
+++ Repo (nättejä taklauksia ja hyvää liikettä)
++ Savinainen (kentän kokonaisvaltaisin, mutta tuhlasi pari hyvää paikkaa)
+ Haapala (yllättävän agressiivinen, totutun liukas ja huikeita passeja)
- Nurmi (tuhlasi hyvät paikat)
-- Lajunen (turhat jäähyt, hävisi aloitukset, ei ollut vielä omalla tasolla)
--- Hrachovina (Gamesaverit jäi ottamatta ja tarjosi liikaa ripareita, epävarma omaan silmään ja hävisi selvästi Eerolle)

KalPa:
+++ Kilpeläinen (Itseluottamus tapissa ja monta tärkeetä koppia, voitti pelin KalPalle)
++ Junnila (singeri tikkaa, tappaa jäähyt ja maali kirsikkana)
+ Ilomäki (parantaa sarja sarjalta, voitti kaksin kamppailut/aloitukset ja upea alustus Myttysen maaliin)
- Seppälä (ei päässyt nostamaan jalalla, hötkyilyä, kuten Haapalan kampituksessa, josta selvisi tuomarivirheen ansiosta)
-- Mikkola (paljon hätäisiä syöttöjä ja purkuja ... onneksi selvisi Savinaisen veturin alta vielä peliin mukaan)
--- Timonen (pudotuspelien huonoin peli tähän mennessä ja kierrettiin sekä vasemmalta että oikealta, kapteeni parantaa seuraavaan)

Seuraaviin peleihin on pakko parantaa, jotta Pojan huostaanotto onnistuu, mutta ei huolta, koska näinhän myö tehhään. Tampereella luotetaan vierastaikaan, mutta toivottavasti ei ala torstain jälkeen 2-0 tilanteessa ahdistaa. Torstaina homma ratkeaa siihen, että savolainen huutomyrsky saa Tapparan tähtipelaajat ylilatauksen valtaan ja Savinaisen istuessa jäähypenkillä YV:llä pistetään homma taas pakettiin. Kiitos KalPa :)
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Tällä haastolla sai 30 sekunnin aikalisän sijasta 300 sekunnin aikalisän ja enemmän aikaa saada focus oleelliseen. Tällä kikkailulla sai enemmän hyötyä kuin Tapola koskaan mistään tuomareille jutteluista D
Minulle tuli täsmälleen sama ajatus mieleen, kun katselin sitä taukoa sen Tapparan maalin jälkeen. Varmaan Tapparan suurin maalin jälkeinen draivi saatiin tapettua tuolla ns. ylipitkällä aikalisällä. Kokeneilla valmentajilla on näemmä kaikennäköisiä taktisia kikkoja takataskuissaan.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taisi olla ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun Tappara voitti ensimmäisen finaalin maalipaikat? Ainakin Ässiä, Kärppiä ja HIFK:ta vastaan oltiin pelillisesti ottavana osapuolena. Ässiä ja Kärppiä (2015) vastaan tuli ensin voitot, vaikka sittemmin hävittiin sarja. HIFK:ta ja Kärppiä (2014) vastaan tuli taas tappiot avausottelussa.

Voiko tästä päätellä jotain? Todennäköisesti ei...

Tappara oli tänään pelillisesti hyvä, mutta niin oli toki Kalpakin. Kilpeläinen oli ottelun suurin yksittäinen sankari, ja vastaavasti Tapparan ylivoima ei pystynyt parhaimpaansa. Lisäksi Tapparan alivoima oli totutun epävarmaa. Myttysen maali oli ehdottomasti alivoimanelikolta huono suoritus. Joskus ylivoimamaaleille ei voi mitään, mutta Ilomäen syöttö ei olisi saanut tulla läpi.

Jos Kalpa pystyy kotonaan vielä parantamaan - kuten täällä moni arvelee - niin kuopiolaiset ovat oikeasti lähellä mestaruutta. Jos taas peli jatkuu yleisesti suurin piirtein tämän päivän tasolla, niin Tapparan mahdollisuudet ovat takaa-ajoasemasta huolimatta edelleen korkealla. Tapparan ylivoima ei jatka nollilla sarjan loppuun asti, ja tämän päivän kaltainen esitys tuottanee riittävän määrän maalipaikkoja myös tasakentällisin. Noh, kummallakin on vielä mahdollisuus parantaa sekä yleisilmettä että yksityiskohtia.

Väite: Kilpeläinen on tällä hetkellä suurin suosikki pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi - riippumatta siitä kumpi voittaa mestaruuden...
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Väite: Kilpeläinen on tällä hetkellä suurin suosikki pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi - riippumatta siitä kumpi voittaa mestaruuden...

Allekirjoitan. Kilpeläinen oli niin hyvä, että voi jopa voittaa Playoffien MVP palkinnon vaikka oma jengi häviäisi. Jos siis jatkaa samalla tasolla ja oma jengi ei täysin kyykkää.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Miten se lipunmyynti oikein nyt menee? Eilen olisin 3 lippua ostanut tälle päivälle, mutta eipä niitä ollut. Nyt sitten hallissa tyhjää vaikka kuinka paljon. Mitä järkeä tässä touhussa on oikein?

Kannattaa käydä usein katsomassa tilanne ticketmaster.fi -sivuilla. Sinne ilmestyy vapaita paikkoja ottelua edeltävinä päivinä ja jopa ottelupäivänä, jolloin mahdollisuus saada lippu kasvaa, vaikka peli olisi ilmoitettu loppuunmyydyksi jo aiemmin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helppohan se on sanoa. Kyllä tuo viheltämätön rankkari itse asiassa saattoi ratkaista hyvin paljon. Siitä tasoihin ja peli olisi ollut ihan uusi. Se, että myöhemmin rankkari epäonnistui, ei kerro mitään tuosta tilanteesta.

Ei peli toki yksin tuomareihin ratkennut, mutta kyllä nuo tuomiot jättävät aina jossiteltavaa.

Toki näin, mutta yhtä lailla jos Kalpalle ei olisi vihelletty väärin perustein kiekko katsomoon jäähyä, Järvinen olisi saanut sukeltamisesta jäähyn, Parlettin kamppi olisi vihelletty, tai ylipäänsä jos molemmille olisi vihelletty tasapuolisesti kovemmalla linjalla, Kalpa olisi luultavasti paremmin toimineen ylivoimansa ansiosta ollut se hyötyjä, ei Tappara. Rankkareissa onnistumisprosentti on jääkiekossa siinä 30:n kieppeillä, joten ero rankkarin ja esim. viheltämättä jääneen kampitusjäähyn välillä ei ole niin suuri kuin voisi kuvitella. Ylipäänsä kumpikin joukkue harrasti tuota kiinnipitämistä ja päivänselviä jäähyjä jäi viheltämättä myös Tapparalle, joten outoa on tuo metelin pitäminen siitä miten tuomarit suosivat Kalpaa, kun kuitenkin ainoa sääntökirjan mukaan selkeä väärä tuomio oli Kalpaa vastaan.

Itse toivon tiukempaa linjaa kiinnipitämisiin (eihän se linja Lajusen jäähyn jälkeen vähemmän yllättäen pitänyt), jotta näiden hienojen joukkueiden peli pääsisi vielä paremmin oikeuksiinsa. Loistavaa kiekkoviihdettähän joukkueet tarjoilivat tänäänkin ja molemmat esittivät parhaimmillaan todella näyttävää hyökkäyspeliä. Ja kyllähän Tappara pelasi tänään hyvin, ei kahta sanaa. Kalpa oli välillä todella helisemässä ja tasoitus oli niin lähellä useampaankin otteeseen että peli olisi aivan hyvin voinut mennä toisinkin päin. Kalpa kuitenkin vastasi hienosti huutoon ja pelasi finaalijoukkueen arvoisesti luistellen ja syötellen välillä Tapparan piinkovan puolustuksenkin hajalle.

Oma arvaus on, että jos sarja venyy, alkaa Kalpan enemmän luisteluun perustuva pelityyli ja raskas JYP-sarja painaa jaloissa, mutta kiitos tämän päiväisen, Kalpalle riittävät kotivoitot. Kuitenkin, vuosi takaperin näytti alun perusteella siltä että IFK luistelee Tapparalta jalat alta ja laittaa iloisella hyökkäyspelillä kirvesrinnat taas nielemään hopeaa. Yksittäiset pelit on kuitenkin yksittäisiä pelejä eikä tästäkään kannata yrittää nähdä totuutta siitä, miten finaalisarja tulee menemään jatkossa.
 

Reksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos KalPa ei pistä sarjaa poikki neljässä ottelussa, mikä tuskin tulee tapahtumaan, niin kyllähän tämän sarjan kääntää Tapparalle viimeistään nuo back-to-back -pelit mitkä jostain käsittämättömästä syystä on aikataulutettu tähän sarjaan. KalPa on hävinnyt näissä poffeissa jokaisen jälkimmäisen pelin jossa ei ole ehtinyt sitä päivää edes lepuuttamaan. Liike on se mistä KalPa elää, ja nuo tappaa sen aika tehokkaasti näemmä. Luotto on silti kova, että ehkäpä tässä sarjassa KalPalla ois jotain palaa :)
 

Veljkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, WPGJ, CBJ, Leijonat, #18, #44, #29
Tappara on kova pala. On ollut viime vuosina, on ollut viime peleissä ja on vieläkin. Sen tietää asiantuntijat, Kalpa-fanit ja koko kiekkoileva Suomi. Siitä ei ole kyse.

Eniten minua jaksaa ihmetyttää, kuinka eräät "asiantuntijat" vetävät kerta toisensa perään otteluennakot ja analyysit päin Danten helvettiä ja ovat antamassa Kalpalle 2-0 pataan joko suoraan tai rivien välistä luettuna, oli kyse sitten ottelusarjasta tai pelin tuloksesta. Trendi on jatkunut jo Pelicans-sarjasta asti. Jos Kalpa sattuukin pärjäämään, niin se on pienoinen työtapaturma.

Tottakai joukkuetta on myös kehuttu viime aikoina maasta taivaisiin niin median kuin asiantuntijoiden toimesta potenssiin kymmenen kertaa neljä, mutta toivoisin hieman maltillisempaa ja tasapainoisempaa tarkastelua ennakoihin ja tulevan pohtimiseen. Nyt ikään kuin nojataan liikaa statistiikkaan, menneeseen, jossitteluun, 1+1=2-ajattelumalliin eli mustaa valkoisella jne. Toki ymmärrän myös, että ennakoilla ja arvioilla halutaan avata keskustelua ja spekulointia, mikä omalla tavallaan kuuluu myös urheiluun, mutta pikku hiljaa alkaa mennä maku saman sävelen soidessa viikosta toiseen.

Kirjoitin ehkä hieman kärjistetysti ja pienet keltamustat lasit silmillä, mutta ehkäpä Kalpa saa ansaitsemansa todellisen arvostuksen (myös näiden asiantuntijoiden silmissä) vasta voitettuuan mestaruuden.

Luotto omiin on kova ja tarkasti joukkuetta seuranneena tietää hyvin, mihin joukkue on milloinkin kykeneväinen.

Itse ennustan ympäripyöreästi, että tiukka sarja ratkeaa pieniin marginaaleihin eikä suinkaan toisen ylikävelyyn. Toki olisihan se kerrassaan mahtavaa, jos Kalpa veisi sarjan suvereenisti, mutta ei sentään lähdetä mopolla moottoritielle.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Sota alkanut ja eka tunnustelu hävitty. Nooh pientä tämä vielä on ja nyt pitää vaan parantaa. Se voittaa pytyn joka pystyy joka otteluun parantamaan enemmän. Nuo valmentajien haastot on perseestä siinä mielessä, että valmentajan ollessa väärässä ei mitään sanktiota tule. Nyt sitä käytetään ihan väärin perustein. Joojoo, menettää aikalisän...bigdeal. Mielestäni jos valmentajan haasto ei mene läpi, niin siitä pitäisi tulla 2 minuuttia penalttia. Siinä sitten oikeasti miettisi, että uskallanko käyttää haastoa.

Tyhmiä nuo päättäjät.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mielestäni jos valmentajan haasto ei mene läpi, niin siitä pitäisi tulla 2 minuuttia penalttia. Siinä sitten oikeasti miettisi, että uskallanko käyttää haastoa.
Samaa mieltä. Eilen ei vaatinut kummoisia kiekkoprofessorin lahjoja, että tajusi Virran haaston todellisen tarkoitusperän. Fiksu veto Virralta, mutta hölmö armopala sääntökirjalta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sota alkanut ja eka tunnustelu hävitty. Nooh pientä tämä vielä on ja nyt pitää vaan parantaa. Se voittaa pytyn joka pystyy joka otteluun parantamaan enemmän. Nuo valmentajien haastot on perseestä siinä mielessä, että valmentajan ollessa väärässä ei mitään sanktiota tule. Nyt sitä käytetään ihan väärin perustein. Joojoo, menettää aikalisän...bigdeal. Mielestäni jos valmentajan haasto ei mene läpi, niin siitä pitäisi tulla 2 minuuttia penalttia. Siinä sitten oikeasti miettisi, että uskallanko käyttää haastoa.

Tyhmiä nuo päättäjät.
Ehh...

Onse minusta aika iso rangaistus jos sun aikalisä häviää taulusta. Sillä saat kuitenkin esim pelin lopulla vedettyä vielä taktiikat jiiriin ja lepuutettua avainpelaajia. Toki, nuin saa pidemmän huilin/pelin rytmin sekaisin, mutta minusta parempi näin. Kuten Pelicans sarjassa Virran haastossa nähtiin, Pelicans olisi mennyt 3-1 johtoon, sen sijaan peli oli vieläkin vain 2-1 ja KalPa tuli takaa ohi. Kun Pelicansilla meni pasmat sekaisin. Siinä korjattiin siis väärintehty maali hylätyksi - hyväksytyn maalin sijaan

Minusta jos mennään videolta maalia katsomaan pitäisi hylätylle joukkueelle antaa 2min jäähy pelin viivyttämisestä. tähän perään se hymiö.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
- Nurmi (tuhlasi hyvät paikat)
-- Lajunen (turhat jäähyt, hävisi aloitukset, ei ollut vielä omalla tasolla)
--- Hrachovina (Gamesaverit jäi ottamatta ja tarjosi liikaa ripareita, epävarma omaan silmään ja hävisi selvästi Eerolle)
+++ Kilpeläinen (Itseluottamus tapissa ja monta tärkeetä koppia, voitti pelin KalPalle)
++ Junnila (singeri tikkaa, tappaa jäähyt ja maali kirsikkana)
+ Ilomäki (parantaa sarja sarjalta, voitti kaksin kamppailut/aloitukset ja upea alustus Myttysen maaliin)

Jännä juttu miten voi olla niin eri mieltä miinuksista ja samaa mieltä plussista. Etenkin Hrachovina oli oivallinen taas. Ehkäpä niiden ohjureiden vaikeus ei ole oikeasti selvää, niitä ei olisi ottanut se toinen Dominikaan. Nurmi pelasi itsensä hyvin paikoille, vaikka nyt ei mennyt ja Lajunen kelpaisi myös eilisellä esityksellä.

No jos nyt jotain noista plussista, niin oli se Myttynenkin sangen kohtuulinen eilen.

KalPa pelaa raikasta ja todella aktiivista peliä, jännä nähdä mihin asti se kantaa. Hyvät on pohjat, jos jaksavat vielä ensi viikolla samassa tahdissa. Toisaalta onhan siinä jatkuvassa tuplaamisessa jopa maalin lähellä triplaamisessa jotain junnumaistakin :)

Hienoa nähdä uutta ajattelua vietynä käytäntöön. Yhdentekevässä matsissa löytyi peliesityksen kautta suosikki. Suottaapi olla tuon jälkeen, että katson vielä muitakin finaaleja.

Kummallekin joukkueelle erityismaininta hyvästä taklauspelistä, kun oli paikka taklaukset vietiin loppuun asti.
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Seuraaviin peleihin on pakko parantaa, jotta Pojan huostaanotto onnistuu, mutta ei huolta, koska näinhän myö tehhään.

Se EI OLE huostaanotto. Poika on ollut mieron tiellä jo vuosikymmeniä ja on nyt päässyt harhailemaan lähelle kotia. Tuskin itsekään tietää sitä. Poika on tulossa KOTIIN, ei huostaanotettavaksi. Meidän poika on tulossa kotiin!

Mielestäni jos valmentajan haasto ei mene läpi, niin siitä pitäisi tulla 2 minuuttia penalttia. Siinä sitten oikeasti miettisi, että uskallanko käyttää haastoa.

Väitän, että jo ensi kaudelle tämä muutos astuu voimaan.
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
Sota alkanut ja eka tunnustelu hävitty.
Sarja on raskausviikolla 6. Tällöin foolihappo auttaa sulkemaan alkion hermostoputken. Viikon lopulla muodostuvat kolme aivo-osiota. Selkäranka, selkäydin, aivot, sydän, luut ja lihaksisto alkavat vähitellen kehittyä. Kaksi sydänputkea muotoutuu ja kun ne sulautuvat yhteen yhdeksi putkeksi niistä kehittyy alkeellinen sydän. Viikon puolivälissä alkaa sydän lyödä ja pumpata nestettä kehon eri osiin.
Mielestäni jos valmentajan haasto ei mene läpi, niin siitä pitäisi tulla 2 minuuttia penalttia. Siinä sitten oikeasti miettisi, että uskallanko käyttää haastoa.
Ainakin, jos haasto on ilmeisen perusteeton (ihmettelen, jos tätä ei ole jo nyt kirjoitettu sääntöihin, mutta en jaksa tarkistaakaan).

1/7 takana. En tästä kauheasti hämmästynyt sen jälkeen kun näin miten KalPa aloitti pelin (ulospuhallusohipelin mahdollisuus). Yllättävää sen sijaan oli se, että KalPa onnistui voittamaan, vaikka ei pelannut parasta peliään. Tämän takia en myöskään hämmästyisi 2-0 -johdosta huomisen jälkeen, ei sikäli että sekään vielä tarkoittaisi sarjan lopullisen voittajan osalta juuri mitään.

Tapparalaiset ovat kovasti halunneet korostaa tätä "3/8 kotona ja 5/5 vieraissa". Joku tätä jo aiemmin torppailikin, mutta väännetään nyt vielä rautalangasta. 3/5 noista vierasvoitoista tuli omassa kotihallissa, omasta pukukopista käsin, matkustamatta kotipeliä enempää. Joojooblaablaa oli enemmän vastustajan kannattajia, aivan sama. 2/5 tuli näkemäni perusteella todella heikosti pelannutta joukkuetta vastaan. Tämän kevään KalPa ei ole välierien Hifki. Varaa parantaa tuosta eka pelistä on paljon, tähän asti kauden parhaat pelit KalPa on pelannut välierien 5. ja 7. pelissä. Tuon 3/8 kotisaldon hyväksyn kyllä, se meni oikein.

Edit. Korjattu Tran kotisaldo 3/7:stä 3/8:aan.
 

Apheu

Jäsen
Tapparalaiset ovat kovasti halunneet korostaa tätä "3/8 kotona ja 5/5 vieraissa". Joku tätä jo aiemmin torppailikin, mutta väännetään nyt vielä rautalangasta. 3/5 noista vierasvoitoista tuli omassa kotihallissa, omasta pukukopista käsin, matkustamatta kotipeliä enempää. Joojooblaablaa oli enemmän vastustajan kannattajia, aivan sama.

Kyse on mielestäni nimenomaan siitä, minkälainen kannattajapohja hallissa on. Tappara on ollut vaikeuksissa tällä kaudella lähes aina, kun on ollut esimerkiksi loppuunmyyty kotipeli - eli silloin, kun halli on ollut täynnä Tappara -faneja, jotka janoavat kenties suurinumeroista voittoa. Peli on sakannut lähes poikkeuksetta näissä matseissa. Peleissä, joissa yleisöä ei ole niin paljoa ollut, tai ollaan oltu vierasyleisön edessä paineettomammassa tilanteessa, homma on luistanut erittäin hyvin. En usko, että sillä on kovinkaan paljon sinänsä vaikutusta, onko pelaajat omassa pukukopissa. Isoin vaikutus on henkisillä tekijöillä - ja Tapparalla tällä hetkellä kotipelit ovat vähän kääntyneet itseään vastaan. Pelaajat eivät onnistu saamaan positiivista voimaa yleisöstä, vaan pelkäävät häviötä enemmän, kun paikalla on täysi halli Tapparan kannattajia. Hallilla itsellään - sen sijainnilla, sen perustuksilla ja tuttuudella ei ole merkitystä. Näin sen itse näen, vaikka sinä väännätkin rautalankaa täysin eri suuntaan.
 

axe

Jäsen
Tulee kyllä mielenkiintoisia ratkaisuja Rönnin tiimille tässä finaalisarjassa. Fonzie-Kaukokari epäonnistui kirkkaasti, ei ollut lähelläkään finaalipelien tasoa. Sitten on nimettynä Favorin ja Salonen, jotka on tamperelaisia ja joita ei luulisi ikimaailmassa päästettävän tällaisiin peleihin antamaan mitään mahdollisuutta puolueellisuuspuheisiin. Eihän ne saakeli vihellä edes runkosarjassa Tapparan pelejä! Salonen ei ollut kertaakaan, Favorin oli yhden pelin, jossa molemmat joukkueetkin oli Tampereelta. Sitten jää Teemu Salminen ja jajajajajajajjajajaja Jari "Unohdin pillin kotiin mutta ei hätää, ei tässä jäähyn pakkoja ole ollutkaan" Levonen. Missä on Boman?
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Hyvien yöunien jälkeen ei v...tuta eiliset tuomarisekoilut ja paska koti-av enää niin paljon. Askelmerkit on otettu ja toivottavasti jätkät ottavat Kuopion reissulle sopivan agren mukaan siitä Haapalan tilanteesta ja Tuonola tutkii suurennuslasilla Eeron reiät...silleen ei homosti.

Edit. Missäs on muuten Tom "of" Laaksonen näistä kekkereistä, helsinkiläisenä ei aihettaisi parranpärinää...muuten varmasti kyllä!

Kuopiossa sarja tasoihin, mielummin parin jatkoerän jälkeen ja sitten kattellaan matkan edetessä miten keltapaitojen jalka jaksaa toteuttaa erittäin vaativaa pelityyliään...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös