Playoffs 2016 puolivälierät: Tappara – Lukko

  • 100 110
  • 666

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tappara jyrää jatkoon lukemin 4-2. Siellä on alaketjuissa Dixonin ja Savinaisen tasoisia pelureita joilta voi odottaa vielä isoa tasonnostoa pleijareissa. Lukolla on muutamia todella kovia yksilöitä mutta ei vain riitä tällä kertaa vahvaa Tapparaa vastaan.
Olen ollut koko kauden sitä mieltä, että Tappara menee taas finaaliin, mutta käännän nyt takkini. Lukko onnistui lopulta komealla tavalla välttämään säälit ja ottavat varmaan kenet tahansa tässä vaiheessa vastaansa. Sen sijaan uskon Tapparan haluaneen todella mieluusti välttää Lukon tässä vaiheessa (varsinkin kun raumlaiset saaneet palaset loksahtamaan kohdilleen), joten Tapparalla on tässä enemmän hävittävää ja psykologinen asetelma puoltaa mielestäni Lukkoa kaikki asiat huomioiden. Lukko on tehnyt maaleja jopa viisi vastaan viisi yhä enemmän viime aikoina!!

Lukko jatkoon kuudessa tai seitsemässä pelissä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehkäpä ainoa ennakkoon oikeasti tasainen puolivälieräpari on Tappara-Lukko. HIFK, Kärpät ja JYP lähtevät omiin puolivälieräsarjoihinsa kohtuu selvinä suosikkeina. Tekisi mieli kirjoittaa, jotta Lukko on vihdoin kypsä pudottamaan Tapparan pudotuspeleissä. En kuitenkaan voi niin tehdä, sillä uskon Tapparan kampeavan itsensä jatkoon kotietunsa turvin.

Tapparalla riittää rutiinia ja joukkueen tärkeimmät lenkit ovat aivan Liigan ehdotonta eliittiä nimenomaan kevään peleissä. Tapparalla on viime vuoteen verrattuna kolme ässää hihassaan; Laine, Lajunen ja Savinainen. Lajunen ja Savinainen ovat pudotuspelitaistelijoita viimeisen päälle. Pidän kaksikkoa joukkueelleen arvokkaampina kuin KHL:ään siirtyneitä Palolaa ja Jormakkaa. Laine taas on osin vielä katsomaton kortti, mutta nuorten MM-kisat näyttivät ainakin pikkaisen suuntaa siitä, miten tämä nuori tykittäjä reagoi paineisiin.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tämähän ei pidä paikkaansa ja on joku ihmeellinen harhaluulo. Viime kaudella Tappara saalisti 106 pistettä, tällä kaudella 110 pistettä. Tehtyjä maaleja viime kaudella 155, nyt 177. Päästettyjä viimeksi 123, nyt 136.

Tapparan turmio tällä kaudella on ollut pitkälti surkea alivoimapeli, jonka vuoksi on menetetty luvattoman paljon pisteitä. Muuten runkosarjan perustekeminen on ollut todella tasaista. Tietenkin IFK nousi edelle, mikä pudottaa Tapparan sarjataulukossa pykälän alaspäin, mutta pisteitähän kerättiin enemmän kuin viime kaudella.

Ah, olinkin unohtanut miten jäässä tamperelaiset yleensä ovat, etenkin pudotuspeliaikaan :) Tämä nyt kaikille Tapparan vahvuudesta puhuville, ei mitenkään nimimerkille Apheu erityisesti, kun vielä huomasi mikä erottaa kaudet sjoituksessa.

Se että Tappara on kerännyt pari pistettä enemmän tällä kaudella on oikeastaan merkityksetöntä. Ne muutamat pisteet eivät kerro niinkään Tapparasta kuin Liigasta suhteessa eri kausien välillä. Tappara jäi kolmanneksi runkosarjassa, viime vuonna se oli toinen. Se taas on heikompi esitys kuin viime kaudella, merkityksellistä ja erilainen tilanne. Jos Tappara nyt selvittää Lukon, niin sitten suurella todennäköisyydellä se saa vastaansa sarjaykkösen. Kyllä oletan sekä HIFKin että Kärppien, edelleen selvän suosikin, menevän jatkoon noita säälijoukkueita vastaan. Siinä parissa taas Tapparalla ei ole oikein mitään jakoa, joten on parasta pudota jo heti kättelyssä ja lähteä rakentamaan parempaa kautta :) No, siihen on hyvät mahdollisuudet, koska Tappara on selvästi heikomman oloinen kuin viime kaudella. Siinä missä Kärpät taas vaikuttaa vieläkin paremmalta, vaikka samalla tavalla kuin Tappara se pelasi huonomman kauden. Ja sehän ei automattisesti tarkoita mitään, pelit alkavat nollista ja nyt nähdään, mitä kukin joukkue saa itsestään irti, vain illan kunnolla on merkitystä.

Jos nyt jotain lohdutuksen sanaa ja ennen kuin jokakeväinen urpomyrsky alkaa riehua huolella, niin tietysti Tapparalla on mahdollisuudet mestaruuteen. Siinä missä Sportillakin on vielä :)

Tapparan erikoistilannepelaaminen on ollut myös suhteessa heikompaa kuin aiemmin, siitä ollaan samaa mieltä. Mutta onhan tässä toista viikkoa aikaa vielä veivata sitä kuntoon. Tässä parissa on helppo ennustaa, että nähdään aikamoista pystypainia. Turvallinen veikkaus on hyvin puolustavien joukkueiden välillä, että pelataan tasaisia vähämaalisia vääntöjä. Ja eiköhän jossain vaiheessa sarjaa kahvatkin kaiveta esiin, vähintään sanailussa :)

Vähämaalisissa peleissä erikoistilannepelaaminen on erittäin tärkeässä osassa. Lukon erikoistilannepelaaminen on ollut Liigan parasta tällä kaudella. Mutta oikeastaan siinä kannattaisi katsoa lähinnä miten Tapparaa vastaan se on toiminut, onhan Tappara keskinäisissä otteluissa tänä vuonna ollut selkeästi Lukkoa parempi. Lukko taisi tosin kaksi aiempaa hoidella, jos katselin oikein. Satuin näkemään toisen tammikuun peleistä ja niiden perusteella Tappara on kyllä selvä suosikki, vaikka se oli Lukolle huono jakso. Toisaalta Lukko on parantanut selvästi loppukaudesta siinä missä Tapparan ei ole täytynyt.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukkolaiset (ja kaikki muutkin) näkevät kuinka Tappara kahvaa ja roikkuu, Tapparan leiri näkee kuinka Lukko kahvaa ja roikkuu. Todellisuudessa sitä tekee kumpikin joukkue, mutta kukaan ei näe oman joukkueen syntejä.

Just näinhän se menee. Erona on kuitenkin se, että joskus toinen joukkue hyötyy siitä selkeästi enemmän. Kiekollisen joukkueen ei tarvitse rikkoa, kiekottoman taas on pakko rikkoa eli kyllä painisarjoissa enemmän kiekoton joukkue jää yleensä plussalle, jos tuomarilinja on salliva.

Tämä on harvinaisen mielenkiintoinen sarja puolivälieräksi. Kaksi kovaa joukkuetta ja molemmissa on rutkasti potentiaalia. Voimasuhteiden puolesta Tappara on hienoinen ennakkosuosikki, mutta en olisi kovin yllättynyt vaikka Lukko menisi jatkoon. Lukon erikoistilannepelaaminen on aivan Liigan kärkeä, maalivahti kenties Liigan paras, jos 5vs5 pelissä ei ole suurta eroa, Lukko menee välieriin. Jos taas Tappara saa kiekollisen pelin 5vs5 toimimaan omalla tasollaan, Lukolle tulee noutaja. Tapolan Tapparan kiekollinen peli toimii parhaimmillaan todella hyvin, ja rosteri tukee hyvin kiekollisempaa peliä (Kuusela, Järvinen, Ilomäki, Laine jne.).
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se että Tappara on kerännyt pari pistettä enemmän tällä kaudella on oikeastaan merkityksetöntä.

Sinä väitit Tapparan pelanneen tilastojen valossa huonommin kuin viime kaudella. Ainoa oikea mittari on pisteet ja niitä Tappara keräsi viime kautta enemmän eli toisin sanoen oli parempi kuin viime kaudella. Tapparan tämä kausi on sen historian toiseksi paras pisteiden valossa. HIFK:n historiallinen runkosarjamenestys ei liity Tapparaan mitenkään. Sinä voit toki olla sitä mieltä, että Tappara oli tällä kaudella heikompi kuin viime kaudella, mutta silloin on turha vedota tilastoihin. Se on pelkästään sinun mielipiteesi.

Tämän sarjan jälkeen Tappara ja Lukko ovat kohdanneet viimeisen neljän kauden aikana vähintään 38 kertaa, pahimmillaan 41. Ei näitä pelejä enää jaksaisi, mutta pakkohan se on.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara jäi kolmanneksi runkosarjassa, viime vuonna se oli toinen. Se taas on heikompi esitys kuin viime kaudella, merkityksellistä ja erilainen tilanne. Jos Tappara nyt selvittää Lukon, niin sitten suurella todennäköisyydellä se saa vastaansa sarjaykkösen.

No nyt meni kyllä ihan metsään. Ihan selvyyden vuoksi otetaan nyt ihan alkuun kantaa siihen, että tällainen välierien miettiminen ennen kuin puolivälierien tarinat ovat edes alkaneet on kyllä todellista asioiden ennakointia ja negatiivista spekulointia. Tai siis spekulointiahan on aina kiva harrastaa, mutta se on täysin turhaa, koska lopulta välierissä ratkaisee se kuka sieltä jatkoon menee.

Jos nyt tehdään tätä täysin ennenaikaista spekulointia niin Tapparan osalta tilanne on se, että mennessään jatkoon ja sekä IFK:n että Kärppien mennessä jatkoon sieltä tulee itse asiassa vastaan runkosarjan kakkonen eikä runkosarjan voittaja, koska runkosarjan voittaja saa aina vastaansa heikoiten sijoittuneen jatkajan. Tapparan on lähes mahdotonta olla se heikoiten sijoittunut jatkoon menijä, sillä jatkoon menee varmuudella neljä joukkuetta ja näistä neljästä joukkueesta jonkun on pakko olla sijoittunut huonommin kuin Tappara, koska sarjataulukossa ainoastaan kaksi joukkuetta on Tapparan edellä.

Ja jos sanon rehellisesti niin minusta on aivan sama tuleeko välierissä vastaan Kärpät vai IFK niin kovin helppoa sarjaa siinä ei ole. Meni tästä jatkoon sitten Tappara tai Lukko. Toki jos tapahtuu suurempia yllätyksiä kuten vaikka se, että Kärpät tai IFK ei menisi omista sarjoistaan jatkoon niin tilanne voi muuttua mielenkiintoisemmaksi.

Tappara-IFK välieräpari on lähes mahdoton.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
"Tappara-IFK välieräpari on lähes mahdoton."

Ei ole lähes, se on täysin mahdoton.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Taitaa siellä joku Rinne luukkua availla Lukon puolella. Kuusela lienee ex-Ässänä myös jonnin verran kuuma kaveri ratkomaan pelejä,

Ai niin, Kuuselan tosiaan unohdin. Luukkuvahdin jätin tarkoituksella laskematta.

HIFK:n historiallinen runkosarjamenestys ei liity Tapparaan mitenkään. Sinä voit toki olla sitä mieltä, että Tappara oli tällä kaudella heikompi kuin viime kaudella, mutta silloin on turha vedota tilastoihin. Se on pelkästään sinun mielipiteesi.

Näin juuri. HIFK:n vahva runkosarja saattaa hämätä monen näkemään, että Kärpät ja Tappara olisivat pelanneet heikon kauden. Lukko puolestaan ei pelannut yhtä hyvää kautta kuin odotettiin, mutta kuntapuntarin mukaan (vähintään viisi edellistä ottelua) Lukko ja Tappara ovat melko tasoissa. Näillä tilastoilla ei kuitenkaan ole mitään merkitystä enää ja toivottavasti viikon aikana ehditään keskustella muustakin.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Ah, olinkin unohtanut miten jäässä tamperelaiset yleensä ovat, etenkin pudotuspeliaikaan :) Tämä nyt kaikille Tapparan vahvuudesta puhuville, ei mitenkään nimimerkille Apheu erityisesti, kun vielä huomasi mikä erottaa kaudet sjoituksessa.

Se että Tappara on kerännyt pari pistettä enemmän tällä kaudella on oikeastaan merkityksetöntä. Ne muutamat pisteet eivät kerro niinkään Tapparasta kuin Liigasta suhteessa eri kausien välillä. Tappara jäi kolmanneksi runkosarjassa, viime vuonna se oli toinen. Se taas on heikompi esitys kuin viime kaudella, merkityksellistä ja erilainen tilanne. Jos Tappara nyt selvittää Lukon, niin sitten suurella todennäköisyydellä se saa vastaansa sarjaykkösen. Kyllä oletan sekä HIFKin että Kärppien, edelleen selvän suosikin, menevän jatkoon noita säälijoukkueita vastaan. Siinä parissa taas Tapparalla ei ole oikein mitään jakoa, joten on parasta pudota jo heti kättelyssä ja lähteä rakentamaan parempaa kautta :) No, siihen on hyvät mahdollisuudet, koska Tappara on selvästi heikomman oloinen kuin viime kaudella. Siinä missä Kärpät taas vaikuttaa vieläkin paremmalta, vaikka samalla tavalla kuin Tappara se pelasi huonomman kauden. Ja sehän ei automattisesti tarkoita mitään, pelit alkavat nollista ja nyt nähdään, mitä kukin joukkue saa itsestään irti, vain illan kunnolla on merkitystä.

Jos nyt jotain lohdutuksen sanaa ja ennen kuin jokakeväinen urpomyrsky alkaa riehua huolella, niin tietysti Tapparalla on mahdollisuudet mestaruuteen. Siinä missä Sportillakin on vielä :)

Tapparan erikoistilannepelaaminen on ollut myös suhteessa heikompaa kuin aiemmin, siitä ollaan samaa mieltä. Mutta onhan tässä toista viikkoa aikaa vielä veivata sitä kuntoon. Tässä parissa on helppo ennustaa, että nähdään aikamoista pystypainia. Turvallinen veikkaus on hyvin puolustavien joukkueiden välillä, että pelataan tasaisia vähämaalisia vääntöjä. Ja eiköhän jossain vaiheessa sarjaa kahvatkin kaiveta esiin, vähintään sanailussa :)

Vähämaalisissa peleissä erikoistilannepelaaminen on erittäin tärkeässä osassa. Lukon erikoistilannepelaaminen on ollut Liigan parasta tällä kaudella. Mutta oikeastaan siinä kannattaisi katsoa lähinnä miten Tapparaa vastaan se on toiminut, onhan Tappara keskinäisissä otteluissa tänä vuonna ollut selkeästi Lukkoa parempi. Lukko taisi tosin kaksi aiempaa hoidella, jos katselin oikein. Satuin näkemään toisen tammikuun peleistä ja niiden perusteella Tappara on kyllä selvä suosikki, vaikka se oli Lukolle huono jakso. Toisaalta Lukko on parantanut selvästi loppukaudesta siinä missä Tapparan ei ole täytynyt.

Tämä meni kyllä sinne palstan huonoimmat viestit -kategoriaan. Ensinnä säälittävää rimpuilua, kun kirjoittajan omat väitteet kumotaan virheellisiksi. Toisekseen faktat päin persettä. Huoh..

Itse sarjasta lisää myöhemmin. Onhan Lukko selvästi kovin TOP4-joukkueiden jälkeen, joten erittäin tiukka sarja tulossa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä sarjassa jättäisin ylipäätään suosikkien miettimisen ihan kokonaan. Tässä sarjassa ei ennakkoon mitään selvää suosikkia ole ja Tappara-Lukko -sarjat ovat olleet joka kausi tietynlainen tarina, joka on kasvanut vasta sarjan edetessä. Luulen, että sarjan kaksi ensimmäistä peliä ovat ainoastaan suuntaa antavia ja paremmuus haetaan taas pidempää kaavaa käyttäen. Tästä tulee hieno sarja, josta aion nauttia kaikin siemauksin. Erittäin kova ja arvostettava vastus, jota kunnioitan suuresti.

Tästä tulee aivan varmasti tunteiden vuoristorataa, jossa faneilla irtoilee fokus käsistä ja paremmuutta vertaillaan ja kirjoitetaan uudestaan jokaisen pelin jälkeen. Jokainen peli tulee olemaan äärimmäisen tärkeä ja jonkinlainen kokonaistarina tästä kirjoitetaan. Tätä parempaa sarjaa ei voi kyllä ihan heti puolivälieriin kuvitella ainakaan omasta näkökulmasta. Lukko on samaan aikaan suurin pelko ja suurin mahdollisuus. Parempi löydetään varmasti, mutta isolla marginaalilla se tulee tuskin parempi olemaan. Pienet asiat ratkaisevat tämänkin.

Mielestäni hyökkäys ja kiekollinen peli menee selkeästi Tapparalle, puolustus on aivan 50-50 ja kiekoton pelitapa menee Lukolle aivan selvästi. Samoin laittaisin vahvasti, että myös maalivahtipeli todennäköisesti kallistuu Lukon puolelle pienellä marginaalilla, mutta kyllä Tapparalla todennäköisesti muutama peli menee aikaa harjoitella laittamaan riittävän korkealla kiekot ja riittävästi maskia eteen. Zapolskille on todella vaikea tehdä maaleja jäätä pitkin.

Yksi pieni erikoisdetaili on myös se, että Tappara ei oo juurikaan ohjurimaaleja kauden aikana tehnyt, mutta niitä pitäisi pystyä Zapolskia vastaan tekemään. Dixonin pitäisin tuossa kakkosyv:ssä Savinaisen tilalla juurikin tuon elementin vuoksi, että Dixonilla on kyky ohjata. Lajunen ei oo kyllä kovin hyvä ohjaamaan maalin edestä, vaikka maskia kyllä osaa tehdä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan keskittyminen lienee ollut tulevassa pudotuspelisarjassa jo jonkin aikaa. Sen vuoksi ennustaisin sarjan ensimmäiseen erään ylilyöntiä. Dixon, Mäntylä, Kankaanperä? Saravon Peksi se ei ole, sillä Seksi-Peksillä on lehmän hermot.

Ehkä ens vuonna jää Lukkosarja näkemättä. Ei mitään joukkuetta ja sen faneja vastaan, mutta vaihtelu olis kiva.
 

Hench

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Omia mietteitä jonkin verran. Puolivälieräksi on kyllä kova sarja, sillä kumpi tahansa joukkue voittaa, niin joukkue saa valtavasti buustia välieriin ja taas hävinnyt osapuoli tai hävityn sarjan syitä ja koko kauden tekemistä syynätään ja arvioidaan pitkään, miten ja miksi tähän näin päädyttiin. Jälkimmäinen pätee erityisesti Lukkoon ja raumalaisiin, sillä tämän kauden piti olla se Kausi, kun mennään päätyyn asti.

Maalivahtiosastolla vaakakuppi kääntyy Lukon puolelle. Hieman epäilen Karhusen paineidensietokykyä. Toki Karhunen on ollut viimeisen kuukauden aikana hyvä maalilla, ilmeisesti ajoittain loistava, mutta playoffeissa hänen on otettava se ykkösmaalivahdin rooli ja osoitettava olevansa sellainen. Aikaisempina vuosina Karhunen on ollut osa toimivaa kaksikkoa. Zapolski taas on osoittanut pudotuspeleissä tasonsa ja on ollut luotteva. Toisaalta on tuttu maalivahti Tapparalle aikaisemmista sarjoista, niin varmasti tapparalaiset tiedostavat miten Zapolski yllätetään. Itsellä jotenkin tunne, että rystypuolelta Zapolski on päästänyt suoria laukauksia enemmän kuin räpyläpuolelta viime aikoina. Kuitenkin suorilla laukauksilla hankala ohitettava ja siten vaatii hyvää maskipelaamista tai ohjauksia.

Minun mielestä Tapparan puolustus on aavistuksen kovempi tai toimivampi kokonaisuus kätisyyksien vuoksi. Lukon puolustukseen vaikuttanee Niskalan kunto, mikä ja miten pahasti on klesana, kun ei pelannut Pelicans eikä tänään KalPa-ottelussa. Toisaalta Pelicansia vastaan nähtiin, että Miika Koivisto on hyvä vaihtoehto stunttaamaan Niskalaa 2. ylivoimassa, mutta erityisesti Niskalan rannelaukaus on sellainen täsmäase, joka ei mielellään saisi puuttua. Molemmilla joukkueilla on kiekollista osaamista ja kokemusta puolustuksessa. Lukon kannattajat odottavat kovasti Brookbankin heräämistä tosipelien alkaessa. Runkosarjan lopussa Brookbank pelasi huomattavasti paremmin kuin tammikuussa, mutta varmasti on potentiaalia pelata paremmin ja tylymmin.

Molemmissa joukkueissa on yksilöitä, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluita lähes yksin, Tapparassa Kuusela-Laine, Lukossa Gagnon-Vahalahti. Molemmista joukkueista löytyy hyvin taustatukea, sillä Tapparassa Lajunen, Savinainen, Peltola ja Karjalainen erityisesti omaavat ratkaisuvoimaa ja taas Lukolla Nurmi ja Koivisto. Lukossa potentiaalia löytyy myös Lahdelta, riippuu miten pahan tällin sai Pelicans-ottelussa, Vauhkoselta ja Lähteenmäeltä. Unohtamatta puolustuksia ja miten tukevat hyökkäyspelaamista.

Siinä missä Tappara pyrkii luomaan kiekollisena tilan maalintekopaikkoihin, niin Lukko luottaa karvaus- ja kamppailupelaamiseen. Lukon keskialueen ylitykset ovat yksinkertaistettu punaviivan ylittämiseen ja kiekkoa lähes joka kertaa päätyyn. Raumalla tuo taktiikka toiminee paremmin pienemmässä kaukalossa ja Tapparan pakit ovat jatkuvassa paineessa. Taas Lukon pakeilla ja koko viisikolla on ollut suuria vaikeuksia avauspelaamisen kanssa, kun vastustaja on paineistanut syvältä ja kahdella karvaajalla, erityisesti HIFK-ottelussa viime viikolla. Joka tapauksessa keskialue tulee olemaan molempien joukkueiden toimesta miehitetty ja ylittäminen voi ajoittain olla hankalaa molemmille joukkueille, tietänee paljon viivelähtöjä ja ajoittain uusilla hauilla. Tappara kuitenkin tulee ylittämään keskialueen kiekollisena useammin ja siten luo varmaasti maalintekopaikkoja suorista hyökkäyksistä. Tappara saa olla myös tarkkana Lukon vastahyökkäysten kanssa.

Erikoistilannepelaamisessa Lukon av-nelikon on tarkkaan pidettävä kaksikko Kuusela-Laine. Nelikon läpi ei yksinkertaisesti saa syöttöjä päästää. Kuuselalla saisi olla myös moodi päällä, että hakee syöttöä eikä käyttäisi vaarallista laukaustaan. Viivassa Tapparalla on hyvän laukauksen omaavia pakkeja ja maalineduspelaaminen korostuu puolin. Lukko pelaa hyvin pientä neliötä eikä suit päin paineista, niin varsikin Hakametsässä Tapparalla on aikaa ja tilaa pyörittää pakkopeliä. Viime otteluissa Lukolla on ollut hyvin variaatioita ylivoimissa. Vahalahti joka tapauksessa ylivoimaa pyörittää, Gagnonille haetaan neliön keskelle laukauisupaikkaa, jonka nelikon on peitettävä. Se taas tuo lisää tilaa Virtaselle viivaan ja Nurmelle toiselle puolelle, joille Vahalahti osaa syöttää. Jos Nurmella olisi edes lähellekään Laineen tasoinen laukaus, niin olisi kisannut varmasti maalipörssin voitosta. Lukon ykkös-ylivoimassa Lähteenmäki on erittäin hyvä maalineduspelaaja ja taas Gagnon mainio haistaa ripareita, sillä teki runkosarjassa monta maalia irtokiekoista.

Toivottavasti tämän päivän KalPa-ottelussa ei tule suurempia kolhuja lukkolaisille ja päästäisiin parhaalla kokoonpanolla puolivälieräsarjaan. Viime vuoteen verrattuna Lukko on nyt pystynyt tasaisemmin peluuttamaan neljän ketjun peliä ja näkyy varmasti puolivälieräsarjassa. Toki Vauhkonen ei ole vielä aivan parhaassa vireessä, Lahden loukkaantuminen on kysymysmerkki kuten Niskalankin. Kahden viime vuoden välierissä kuitenkin ollut ratkaisevin tekijä Tapparan sarjan voitoille Lukon bensan loppuminen koneesta, kun avainpelaajia ollut loukkaantuneena ja silloisia kärkipelaajia jouduttu kuormittamaan sietorajalla.

Veikataan, että kotietu pitää viidenteen otteluun, jonka Lukko voittaa ja klaaraa myös kuudennen ottelun ja voittaa ottelusarjan 4-2.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Jahas, joka kevainen parivaljakko, together again! Vittu. En olisi millaan halunnut Lukkoa vastaan, tulee pitka ja raskas ottelusarja, Tepsin olisi hoitanut helpommin, nyt voi menna miten vain, Lukko on perkeleellinen nippu. Optimistina sita ajattelee tieta maaliin asti ja tama kevat taitaa olla vaikein Tapparalle. Jos kaikki menee niin kuin etukäteen ajattelisi pitaisi kaataa jarjestyksessa Lukko, Karpat, HIFK. Raskas tie jos meinataan mestaruus ottaa.

Mutta ensin pitaisi saada nelja voittoa Lukostakin. Sanomattakin selvaa että erikoistilanteet jos ratkaisevat niin Rauma vie.


Tuo tie on kyllä tosiaan nyt sellainen, että jos tuon hoitaa ja kannun ottaa, se kyllä silloin menee täysin oikeaan osoitteeseen, kiistatta! Toki sen Tapparalle soisi siinäkin mielessä, että kyllähän noita kalkkiviivoja on nyt jo pari turhan karvasta. Mutta totta on tämä ennakointi täällä, tiukkaa tulee olemaan ja ilmaiseksi tai helpolla ei kyllä nyt Tappara (taaskaan) mitään saa.

Oma kutina on myös Lukon puolella, jostain syystä vain. Ei vähiten viimeaikaisista otteista heillä. Ja tuo erikoistilanne-ero.. Suosituksena: Tappara, älkää ottako jäähyjä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Tappara, älkää ottako jäähyjä.
Tapola aloitti jo KalPa-ottelun jälkeen messuamisen, kun selvisi kuka tulee vastaan, tuomarien valmistamisesta kohti puolivälieriä. Selkeää tarkoituksellisuutta, että jokainen jäähy joka Tapparalle vihelletään, on lähtökohtaisesti väärin.

En ihmettelisi yhtään, vaikka sieltä Tapparan toimistolta vähän lähtisikin postia Liigan suuntaan. Onhan se nyt kuitenkin niin, että iso kaupunki ison hallikapasiteetin kanssa on pidettävä mukana välieriin asti. Sehän tietää parempaa tuloa Liigalle, kun pelataan Tampereella Rauman sijasta. Ja täysin puoluellisella tuomaripelillä tämäkin asia on hoidettavissa. Tekemätön paikka Lukolle, aivan kuten kävi Jokereille Torpedoa vastaan. Turha on tuuleen huutaa, ei sieltä kukaan vastaa.
 

axe

Jäsen
Tapola aloitti jo KalPa-ottelun jälkeen messuamisen, kun selvisi kuka tulee vastaan, tuomarien valmistamisesta kohti puolivälieriä. Selkeää tarkoituksellisuutta, että jokainen jäähy joka Tapparalle vihelletään, on lähtökohtaisesti väärin.

Päinvastoin, Tapolahan sanoi että tuomarien pitää uskaltaa viheltää jäähyjä. Siis juuri siksi ettei nähdä samanlaista kammottavaa painisarjaa kuin vuosi sitten.
 

Kuumakalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko,UJK,Wild
Tappara, Tappara, Tappara ja jälleen kerran Tappara. Ai että! Joko siitä viime sarjasta on vuosi aikaa? Ei sentään, mutta lähellä on ja ei uskoisi! Se on revanssin paikka perkele! Nyt sitten kuitataan kolmen vuoden kalavelat ja katsotaan onko Lukosta siihen mihin Tapparasta ei ollut. Taikauskoisena on vielä pakko sanoa, että nyt Lukko vie, koska kohdataan jo puolivälierissä. Jos olisi välierissä kohdattu niin tilanne olisi toinen. :)

Olihan sitä pakko vähän fiilistellä kun ei kerran Lukko ja Tappara saa toisistaan tarpeekseen.... ;) :)

Mutta tosiaan pientä spekulaatiota pitäisi kai heittää, vaikka te muut olettekin jo näemmä päässeet alkuu. :)

Tasainen sarja varmasti on tulossa eikä seiskapeliin venyminen olisi mikän yllätys. Kuten äälläkin on jo todetu niin maalivahtipeli ja erikoistilannepelaaminen menevät selkeästi Lukolle, kun taas 5vs5-peli menee ehkä hienoisesti Tapparalle.

Itse sanoisin sarjan menevän Lukolle 4-3. Vaikka ratkaisuvoimaa Tapparalta löytyykin niin ei tämä homma Lukonkaan osalta ainakaan siihen kaadu.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varmaan kaikki on jo etukäteen analysoitu, ennen kuin pelit lopulta näyttävät totuuden, mutta Tapparan tilastot playoffeissa Risto Dufvaa vastaan ovat käsittääkseni 4-0. Eli kerran Tappara on voittanut RD:n JYPin ja kolmesti nyt putkeen Lukon. Dufva on taas nyt neljättä kautta Lukossa, voittanut aina Pitsiturnauksen, mutta pudonnut joka kerta Tapparalle keväällä.

Eli kyllä tässä on neljäs karvas hopeamitali alkaa suussa maistua.

Itse monen muun ohella toivoin muuta vastustajaa kuin Lukkoa, koska tuntuu, että Lukon "tilastovoitto" joskus ilman muuta tulee. Tälle nyt ei mitään matemaattista tukea tosin ole olemassa, vaan se on taikauskoa.

Tapparan pelissä huolestuttaa eniten viimeistelykyvyttömyys ja se, ettei osata tappaa pelejä. Venymiskyky vähintään jatkoajalle on hyvä enkä puolustuksesta erityisen huolissani ole. Varsinkin "secondary scoring" on Tapparalle kriittinen osa-alue. Jos Lukko onnistuu Kuuselat pitämään, löytyykö tulivoimaa muualta?

Lukosta kunniamaininta Zapolskille, joka on päivämäärästä 9.4. 2014 asti elänyt jonkinlaisissa painajaisissa, koska voitti silloin pelin "yksin" Lukolle torjumalla kaiken ja hankkimalla vielä tarvittavan ylivoiman. Ehkä Z on Tapparan seuraava maalivahtihankinta, kun tässä on jo Karhunenkin hommattu omaan jengiin.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Itse veikkailisin sarjan menevän Tapparalle 4-1 maksimissaan 4-2. En näe että Lukko pystyisi tosissaan haastamaan Tapparaa. Toki Lukolla todella kova 1. ketju mutta Tappara saa rakennettua todella hyviä ketjuja puolustussuuntaan jos Gagnonin vitjaa tarvitsee alkaa erikseen pimentämään. Myöskään en näe alivoimaa ongelmana koska Rosterista löytyy jo pelaajia jotka ovat olleet jo vuosia Liigan alivoimapelaajien kärkipäätä. Nyt kun tosipelit alkavat uskon että Alivoimaprosenttikin nousee sinne aivan kärjen tuntumaan.

Maalivahtipelissä on Lukolla ennakkoon etu mutta en usko että Lukko pystyy sen avulla kääntämään sarjaa itselleen.
 

sinikettu

Jäsen
Myöskään en näe alivoimaa ongelmana koska Rosterista löytyy jo pelaajia jotka ovat olleet jo vuosia Liigan alivoimapelaajien kärkipäätä. Nyt kun tosipelit alkavat uskon että Alivoimaprosenttikin nousee sinne aivan kärjen tuntumaan.
Tämä on vähän niin ja näin. Olisiko ollut viime vuonna, kun Kärpillä oi vähän samaa ongelmaa alivoiman kanssa. Silloinkin toitotettiin, että on eliittiluokan av-pelaajaa, mikä toisaalta pitikin paikkansa, mutta siltikin av-prosentit olivat järjestään Liigan heikoimpia ratkaisupelien lähestyessä. Noh, pudotuspelit tulivat, mutta prosentit eivät muuttuneet. Ne saattoivat itse asiassa vain huonontua pudotuspelien vieriessä eteenpäin.

Ei huono alivoima sinänsä mikään ratkaiseva tekijä välttämättä pudotuspeleissä ole. Muistaakseni Kärpät on pelannut varsin surkeaa alivoimaa molempina mestaruusvuosina, eikä se voittoa siltikään ole estänyt. Viimekauden playoffeissa av-prosentti oli niinkin huono kuin 70. Toissakaudelta ei ole pudotuspelitilastoja Liigan sivuilla, mutta muistaakseni se ei Kärppien osalta ollut millään tasolla parempaa. Esimerkiksi Tappara taisi finaaleissa vetää välillä lähestulkoon joka toisesta ylivoimasta maalin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muutoin mitään tähän lisäämättä, mutta eiköhän tuo mediapeli ole tässä viime vuosina ollut monen muun joukkueen juttu kuin Tapparan tai Lukon. Itse arvostan nimenomaan näitä Tappara-Lukko -sarjoja viime vuosilta niiden rehellisyydestä. Kaikki on tehty, mitä voittaminen vaatii, mutta ei ole lähdetty tekemään asioista oikeaa mediapeliä.

Kärpät ja IFK tulevat aivan varmasti käyttämään media-asetta, jos huonolta näyttää. Marjamäki tosin viime vuonna ei kokenut tarvetta erikoisemmalle mediapelille ja Törmänenkin jätti ulisemisen sarjan loppua kohti vähemmälle. Mutta eipä sekään täällä Tampereella taida koskaan unohtua, millaisen mediapelin Karri Kiven Ässät ja Lauri Marjamäen Kärpät ensimmäiselle kaudellaan mestaruuteen valjastivat.

En tiedä, onko tämä oikein vai väärin, mutta Lukko ja RD on tehnyt itseeni tässä vaikutuksen, että nämä keinot eivät ole käytössä.

Jos tuomareista nyt jotain ennakkoa pitää heittää niin veikkaisin, että Kärpät saanee omaan puolivälieräsarjaansa ainakin Levosen viheltämään, JYP Hakkaraisen, IFK Fonseliuksen ja Tappara-Lukko -sarjan henkeen sopivasti meille jää varmasti kaikkien rakastama Tom Laaksonen.
 
Viimeksi muokattu:

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Itse veikkailisin sarjan menevän Tapparalle 4-1 maksimissaan 4-2. En näe että Lukko pystyisi tosissaan haastamaan Tapparaa.

Mielenkiintoinen näkemys, viime keväänäkin kun Lukko kuitenkin jo johti Tapparaa 3-1 vaikka esimerkiksi sentterinä veteli ties mitä Henrik Forsbergia. Nyt ei tämän suuruusluokan ongelmia rosterissa Lukolla ole. Tappara sen sijaan ei ainakaan kovempi ole kuin viime keväänä kokoonpanon perusteella, suurin menetys tapahtunut luultavasti maalipuiden välissä.
 

Black shadow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipswich Town
Eikä edes lähes mahdoton, vaan täysin mahdoton. HIFK ei voi kohdata Tapparaa ennen kuin finaaleissa missään olosuhteissa.
Jaa-a. Entäs siinä tilanteessa, että Ifk ja Tappara putoavat jo välierissä suoraan otteluvoitoin 4-0 ja pronssiottelu pelataan
aikaisemmin kuin ohjelmassa lukee. Minulla on sellainen muistikuva, että joskus pronssipeliä olisi aikaistettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös