Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 946
  • 1 898

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Kaiken tämän myllerryksen seassa tällainen asiallinen viesti näyttää kyllä todella hyvältä.
Olen yrittänyt jonkin verran välttää mediaa ottelun jälkeen, koska en jaksa tätä vanhoista jauhamista. En aio ottaa myöskään kantaa tilanteeseen.

Pelin jälkeisessä euforiassa hetken tuntui, että eiköhän se mestaruus kolmen vuoden pettymysten jälkeen tule, mutta äkkiä se yltiöpäinen luotto sulikin.
IFK on edelleen sama joukkue, joka kyykytti meitä peleissä 1 ja 3 yhteismaalein 10-0. Heistä moni ajattelee kokeneensa vääryyttä, mikä voi meidän kannalta olla paha juttu: Taistelutahto voi yhä lisääntyä. Ja sitten vielä se, että nyt IFK on paineettomassa tilassa. On helppo suunnistaa kun on vain yksi suunta - "Voitto tai kuolema. Ja sitten me kaikki mennään kotiin" (Dufva: 2011, IL)

Toivotaan siis huomiselle ottelua, josta ei jää jossiteltavaa. Jos Tappara voittaa, on se sen ansainnut, mutta jos IFK itsensä seiskapeliin kampeaa ja kenties vie senkin, on se yksinoikeutettu mestari. Helppoa matikkaa.
Eteenpäin, sanoi mummo lumihangessa. Tapparahan on selkeä suosikki nyt. Vaikka laskisi, että pelien todennäköisyys on 50/50, niin Tappara on suosikki 75/25 todennäköisyydellä. Vai menikö oikein. Todella jännittävä tilanne ja tekisi mieli lähteä jo nyt Manseen peliä odottamaan. Mutta ehkä maltan huomiseen. Kyllä se joka toinen päivä -pelitahti olisi ollut sata kertaa parempi. Jos tää menee seiskapeliin, niin koko viikon saa kärvistellä.

Joukot kokoon ja kohti viimeisiä taistoja. Paras voittakoon.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Antti Törmänen ei sitä juomapulloa sinne heittänyt, vaan joku HIFK:n pelaaja. Törmänen näytti heti tälle pelaajalle, että nyt rauha.
Heittäjä oli joukkueen pahapoika, IFK Brändin mukainen kovanaama, Teemu Ramstedt.. No ei sentään, huumoria.
Arvostan Teemua ja en tosiaan pilkkaa häntä, enkä ketään muutakaan IFK joukkueesta. Törmänenkin on kiva tyyppi.
No se kakkonen on aika pöljä.
 
Viimeksi muokattu:

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
axe kirjoitti jo ettei Peltolan Jukea huomenna kentällä nähdä mutta jos pelaisi, en yhtään ihmettelisi.
Vaikka vain yhellä silmällä tsiikais niin halu pelata kauden ratkaisupelissä/peleissä on vaivoista piittaamatta tärkeintä.

Onhan nytkin osa kummastakin joukkueista klesana ties mistä mutta buranaa ja puudutusta, kentälle taisteleen loppuun asti, ei tarvi valmentajan pakottaa pelaan.
Halu voittaa ja saada se pytty on kaikkein tärkein asia tässä hetkessä...oli sitten kuinka romuna tahansa. On noilla jätkillä kipukynnys todella kova.

On sitä ennenkin pelaaja taistellut ja lopuksi voittanut kultaa ja nostellu kannua.. vaikka nilkka oli murtuneena toista viikkoa.
Toinen huippupelaaja oli niin pahasti käsivammainen ettei laukaiseen pystynyt mutta syöttään joten kuten ja sekin piisas.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tapola julisti silmäkirurgin varmuudella kauden olevan ohi.
Missä tämä julistus tapahtui? Nelosen haastattelussa heti pelin jälkeen sanoi "kausi on todennäköisesti ohi" ja "silmä näytti aika pahalta". Mä olisin voinut sanoa nuo samat heti tilanteen jälkeen, enkä ole silmäkirurgi.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Saakos Hakametsässä auton sujuvasti parkkiin hallin viereen? Jos ilmasta tilaa, niin kelpaa, mutta ei tuo 5 €:n maksukaan pahalta kuulosta.

Näissä loukkaantumisissa pitäs aina välttää kovia julistuksia, mutta ei tämä mikään iso asia ole. Toivottavasti mahdollisimman moni "potilas" kykenee molemmista jengeistä kaukaloon. Zabo ratkoo huomenna, tieto.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Se, että Peltolan vamma ei olekaan ilmeisemmin kovin vakava, pitäisi olla ilouutinen jokaiselle todelliselle jääkiekkofanille. Ihan turha jossitella Tapolan kommenteilla.
Se voittaa huomenna, joka on parhaiten käsitellyt lauantain tapahtumat. IFK-pelaajat latasivat tappion jälkeen tunnekuohussa ajattelemattomia mutta niistäkään ei kannata hirveästi nyt välittää. Tuomarivirhe oli selvä ja niitä tulee jääkiekossa toisinaan.

Valmentajista vielä sen verran, että vau, mitä koutseja! Törmäsen meriittilista on komeaa katseltavaa. Tapolalla toinen kausi päävalmentajana ja toista kertaa putkeen finaaleissa. Huikea suoritus! Arvostan molempia herroja valmentajina erittäin korkealle.
 
Ai tästä vai? Yritetään selvitellä, miten tosta saa ladattua videon.

Edit. @Väsyneet Kädet katso kumman jalat liikkuu!
Kuvista ei ilmene. Mutta Karjalainen siis pääsee edelle ja kurottaa kohti kiekkoa. Eli normaali kaksinkamppailu, kunnes Hintz repii kypärän Karjalaiselta.
Saakos Hakametsässä auton sujuvasti parkkiin hallin viereen?
Saa, jos on ajoissa. Maksullista tosiaan asfaltoidulla alueella.
 

teppana

Jäsen
On taas aika moista vääntämistä. Tuomiot menivät miten sattuu, mutta päällisin puolin lopulta oikein. Peltola ei filmannut, mikä on hyvä, ja yksi ottelu pelikieltoa Zaborskylle oli ok. On hienoa että Peltola kuntoutuu, ja parasta on, että vaikka ei ehtisi ensi matsiin, niin ilmeisesti tulevaisuudessa kyllä - mitä helvetin väliä on sillä, pelaako yhden matsin tai onko joku yhden pelin pois, jos on kondiksessa. Ja voihan sitä pelata vähän vajaanäköisenäkin, kuten Pepe Lehtonen aikanaan.

Liivik ei filmannut, mikä on hyvä, eikä taklaus nyt niin järjetön ollut, että siitä erityisesti olisi pitänytkään antaa pelikieltoa. Jos olisi annettu, ehkä olisi ollut parempi, mutta mikään ei poista sitä, että me hävittiin viimeksi. Ja tuomarivirheellä ei ole sen kannalta erityistä merkittävyyttä, toki vaikutti, mutta enemmän vaikutti se, että jengi lopetti pelaamisen, ala-arvoisesti ennen kuin peli vihellettiin poikki. Eikä duunannut kuin yhden maalin. Toki on niin, että nämä finaalito vat kumma poikkeus, 3 matsia viidestä olisi (jälkikäteen katsottuna, tuskin oikeasti) voitettu yhdellä tehdyllä maalilla, mutta mikään automaatio se ei tosiaan ole. Ja sama sinne Tapparaleiriin - sillä ei ole mitään väliä, oliko Ramstedtin maali paitsio vai ei, sillä vaikka olisi lähtenyt metrin kauempaa eikä olisi ollut paitsiossa, olisi hän ollut silti yksin läpi ja tehnyt maalin. Oma vika Tapparalla, eikä e selittämällä muuksi muutu.

Ja molemmat valmentajat - jos olisin liigassa päättävässä asemassa, napsahtaisi välittömästi tiukennus sääntötulkintaan siitä, milloin valmentaja saa mussuttaa pelin aikana tuomarille. On vastenmielistä nähdä Tapparan valmentajan koukistelevan joka välissä sormeaan, että tuus vähän tänne. Ja sama Törmäselle. Miksi ihmeessä tuomarin pitää käydä selittelemässä tuomioitaan koutsille? Tuomittu mikä tuomittu, parhaan kyvyn mukaan, ja jos enempään ei riitä, niin sitten ei riitä eikä se mussuttamalla parane. Monessa lajissa on menty tähän koutsien tuomarin ripittämiseen mukaan ja huonolta, jopa nololta näyttää. Duunaa oma juttusi, sen pitää riittää. Koutsi suoraan suihkuun ensi kerralla, kun sormi koukistuu, olisi mun linja.


Hyvin haastettu. Todellakin ottaa aivoon tuo jatkuva tuomareille naputus valmentajien toimesta. Ei ne tuomarit siellä jäällä ole sen takia että saavat selitellä jokaista päätöstään kitisevälle valmentajalle.

Huomisen peli kutkuttelee jo mahanpohjassa. En muista milloin viimeksi olisin Liigan peleistä näin innostunut. Mutta jokin tuossa Tapparan kaudessa on saanut puolelleen ja jaksan seurata ihan säännöllisesti joukkueen menoa. Hienolta näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Yle teki jutun, jossa ei kerrota Peltolan olleen jäillä, mutta oli paikalla silmälappu toisen silmän päällä.
Minä taas kuulin toisen pataljoonan keittäjiltä, jotka olivat kuulleet hevoskomppanian lotilta, että Peltola oli ollut jäillä, mutta silmälappu olisi ollut molempien silmien päällä. Eli aika outoa on, että kaveri, jonka kausi piti ola paketissa pelaakin huomenna, osin näppäilemällä tosin, kuten teillä Mansessa tavataan sanoa.
 

teppana

Jäsen
Tätä vähän jopa toivon, game 6 ja 7 ratkeaa johonkin karseaan tuomarivirheeseen ja IFK juhlii mestaruutta, Tapola eikä Tapparan fanit valita yhtään, eiku...


Mites se voisi onnistua, kun Liiga ja tuomarit on kollektiivisesti päättäneet Tapparan mestariksi ja vieläpä vihaavat HIFK:iä täydestä sydämestään?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mites se voisi onnistua, kun Liiga ja tuomarit on kollektiivisesti päättäneet Tapparan mestariksi ja vieläpä vihaavat HIFK:iä täydestä sydämestään?

Jaa-a hyvä kysymys eikä varmaan mitenkään, ei auta IFK:n muuta kuin taistella huomenna kymmentä kenttäpelaajaa vastaan ja välillä vähän useampaakin :)
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Hattua päästä ja anteeksipyynnöt! Tapola on vienyt tapparalaisuuden uusii sfääreihin, nyt me kahvataan jo päälläkin!

Selkeä kiinnipitämisen paikka, ei juuri selkeämmin voisi olla. Kaveri ottaa vauhdin pois roikkumalla Hintzissä, ei siis itse luistele. Tilanne olisi täysin eri jos Karjalainen itse luistelisi ja pitäisi vauhtia yllä. Tuomarit ei anna poikien pelata vaan haluaa ottaa roolia. Hallissa jääkiekon kannattajille tuli tosta kollektiivinen oksennus.

Lisätään vielä selkeyden vuoksi: ei ratkaisut peliä varsinaisesti vaan nämä pitää hyväksyä nyt osana peliä. Pitkällä aikavälillä toivottovasti ensi kaudesta liigaa voi kehittää tässä suunnassa että löytyy rohkeutta viheltää nämä pois ja joukkeet sitoutuvat tähän. Jääkiekon ja sen viihdyttävyyden kannalta toivon että tässä onnistutaan. Pelataan nyt näille säännöillä
 
Eli aika outoa on, että kaveri, jonka kausi piti ola paketissa pelaakin huomenna, osin näppäilemällä tosin, kuten teillä Mansessa tavataan sanoa.
Kukaan ei ole sanaakaan sanonut Peltolan tilanteesta sairaalakäynnin jälkeen ennen tätä aamua. Alkuperäinen oli edelleen "yleensä silmävamma vaatii vähintään viikon". Kannattaa paneutua sanan "yleensä" merkitykseen. Sen jälkeen kannattaa pohtia diagnosointimahdollisuuksia jäähallilla.
 
Selkeä kiinnipitämisen paikka, ei juuri selkeämmin voisi olla. Kaveri ottaa vauhdin pois roikkumalla Hintzissä, ei siis itse luistele. Tilanne olisi täysin eri jos Karjalainen itse luistelisi ja pitäisi vauhtia yllä.
Mielestäsi jääkiekossa ei siis saa kiilata toisen eteen tai pyrkiä siihen. Karjalainen kurottaa kohti kiekkoa samalla kädellä kääntää itseään Hintzin eteen. Ei-roikkuva Hintz sitten vain ei-käytä-käsiään-lainkaan-saatika-revi-kypärää. Hintz hävisi kaksinkamppailun ja olisi ansainnut 2 min tuosta
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se, että Peltolan vamma ei olekaan ilmeisemmin kovin vakava, pitäisi olla ilouutinen jokaiselle todelliselle jääkiekkofanille. Ihan turha jossitella Tapolan kommenteilla.
Se voittaa huomenna, joka on parhaiten käsitellyt lauantain tapahtumat. IFK-pelaajat latasivat tappion jälkeen tunnekuohussa ajattelemattomia mutta niistäkään ei kannata hirveästi nyt välittää. Tuomarivirhe oli selvä ja niitä tulee jääkiekossa toisinaan.

Valmentajista vielä sen verran, että vau, mitä koutseja! Törmäsen meriittilista on komeaa katseltavaa. Tapolalla toinen kausi päävalmentajana ja toista kertaa putkeen finaaleissa. Huikea suoritus! Arvostan molempia herroja valmentajina erittäin korkealle.

Näin se menee, tuskin Tapola on itse tehnyt arviot Peltolan silmästä, vaan lääkärin kuulopuheella on luultavasti menty kuten yleensä on muuallakin tapana. Vaikka Luttisen kommentit herättivät häpeän tunnetta niin jollain tapaa sen ymmärtää, ei se tunnekuohu ole yleensä laantunut pelaajilla vielä pari tuntia pelin jälkeenkään. Jokainen joka on joskus pelannut kokonaisen matsin tietää varmaan että elimistö käy kierroksilla vielä monta tuntia pelin jälkeenkin. Lisäksi Luttinen ei tuolla ''Liiga ei hirveästi halua meidän voittavan'' -kommentilla viitannut siihen vaihtovirheeseen vaan aikaisempaan kurinpitoon ja siihen että Liivikin silmäkulma oli saanut osumaa. Silti nuo turhat mölyt olisi hyvä pitää sisällään, asian olisi voinut kuitata pelkästään sillä että tuomareille sattui pahaan paikkaan virhe joka harmittaa paljon, mutta sitä ei takaisin saa ja joukkueella on itselläänkin peiliin katsomisen paikka.

Viimeinen on aivan totta, vaikka Törmänen ja Tapola ovat myöskin sortuneet likaiseenkin mediapeliin, molemmat ovat meriiteiltään erinomaisia lupaavia valmentajia. Törmäselle nostan hattua erityisesti siitä että hän on pystynyt mukautumaan useanlaiseen eri pelityyliin eri Liigojen välillä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuvista ei ilmene. Mutta Karjalainen siis pääsee edelle ja kurottaa kohti kiekkoa. Eli normaali kaksinkamppailu, kunnes Hintz repii kypärän Karjalaiselta.

Jos et noista kuvista havaitse kumpi on pyrkimässä eteenpäin ja kumpi pyrkii leveässä haara-asennossa kampeamaan vastustajalta vauhtia, niin suosittelen näiden tilanteiden arvioimisen lopettamista. Näissä ei puhuta enää edes pelkästään värilaseista, vaan joillakin se arviointikyky tuntuu olevan hyvin hatara. Eipä tuosta Karjalaisen kampeamisesta nykyisten vankilasääntöjen mukaan pitäisi tulla minuutteja, toisaalta eipä juuri mistään pitäisi tulla jäähyä nykyisten vankilasääntöjen mukaan. Karseinta tässä molempien joukkueiden vauhtia ja taitoa tappavassa linjassa on se, ettei edes selviä kampituksia ole vihelletty yhtä lukuunottamatta viimeisessä kahdessa pelissä, ja niitä kampituksia on tehty ihan puolin ja toisin. Jotenkin voi ymmärtää ettei esim. kiinnipitämisiä ja estämisiä vihelletä yhtä herkästi playoffeissa, mutta selvät kampitukset ovat niitä jotka pitäisi viheltää vaikka game7 jatkoajalla. Vaikka tämän linjan vatvomiseen ei pitäisi tuhlata liikaa energiaa ja näistä vuosia kestäneistä ongelmista kirjoittavia leimataan herkästi itkijöiksi, silti mua sylettää se ero kun katson NHL:n pelejä joissa playoffienkin keskimääräisessä linjassa on ero meidän Liigaan kuin yöllä ja päivällä. Tuomarit tekee kaikkialla virheitä ja sen kanssa voi elää, mutta tietoisesti suoritettava lähes kaiken salliva linja on anteeksiantamatonta, vaikka se ei kumpaakaan ole erityisesti suosinutkaan.

Se että Liigassa on edes päädytty tällaiseen ''ei haluta ratkoa mitään'' -mentaliteettiin, johtuu pitkälti siitä ettei haluta omistaa selkärankaa varsinkaan tärkeillä hetkillä vaan mennään sen taakse ''ei haluta ratkoa mitään'', helppoa ja samalla aivan saatanan nössöä toimintaa. Ja itseasiassa tuo ''tärkeillä hetkillä'' on väärin sanottu näissä viimeisessä kahdessa pelissä, eihän niitä selkeitä virheitä ole otettu pois pelien alussakaan juuri mitenkään, pari väärää vaihtoa vihellettiin ja niissäkin linja vaihteli aivan miten sattuu. Viime pelissä nuo 2 väärää vaihtoa olivat ainoat 2 minuuttiset koko ottelussa, se kertoo jo omaa kieltään. Vaan ei auta, ikävä kyllä tuon ongelman kanssa on pitkään painittu, ja edelleen kaikki joukkueet, fanit ja muut osalliset joutuvat tästä kärsimään.

Toivotaan että huomenna peli saa arvoisensa kohtelun, IFK:lla on mahdollisuus kammeta itsensä vielä takaisin pinnalle, jos sitä ei onnistuta tekemään niin Tappara saa ansaitusti sen kauan kaivatun mestaruutensa. Peltolan tyhjä katse, Kokkolan Hermeksen kasvatti Teemu Aallon valtava mitali saldo ilman kultaa, onhan siellä Tapparassakin niitä joille voi täysin suoda sen mestaruuden, mutta ensin heidän täytyy vielä kerran lyödä IFK!

E: Käyttäjät @bebeto ja @Väsyneet Kädet ovat niitä joille ei hyvällä tahdollakaan voi suoda mestaruutta. Fanit jotka eivät anna palstalle juuri mitään, vaan pyrkivät kaikin keinoin ilkkumaan vastustajalle, ovat niitä joille oikea paikka olisi lastentarha. No korjataan sen verran ettei viimeksi mainittu käyttäjä noihin syyllisty, hän tuo kyllä sisältöä, jännä vaan että se sisältö on lähes aina vastustajien fanien kanssa ristiriidassa. Sattumaa? I don't think so.
 
Viimeksi muokattu:

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos et noista kuvista havaitse kumpi on pyrkimässä eteenpäin ja kumpi pyrkii leveässä haara-asennossa kampeamaan vastustajalta vauhtia, niin suosittelen näiden tilanteiden arvioimisen lopettamista.

Noita on muuten vielä lisää. Opin katsos eilen ottamaan kännykällä ruudunkaappauksia.
 

Liitteet

  • Screenshot_2016-04-25-18-13-08.png
    Screenshot_2016-04-25-18-13-08.png
    532 KB · kertaa luettu: 470
  • Screenshot_2016-04-25-18-13-23.png
    Screenshot_2016-04-25-18-13-23.png
    591,8 KB · kertaa luettu: 459
Käyttäjä @bebeto ja @Väsyneet Kädet ovat niitä joille ei hyvällä tahdollakaan voi suoda mestaruutta.
Voit hengähtää. Minä en ole kummassakaan joukkueessa mukana, enkä usko bebetonkaan olevan. Joten voitti kumpi tahansa, ei mestaruudesta lohkea rahtustakaan.

Ja tuosta tilanteesta voi vääntää vaikka maailman tappiin. Etenkin parilla kuvalla. Normaali kamppailutilanne, jonka Hintz hävisi.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
@Warrington , ei tää niin vakavaa oo hei, tää on vaan jääkiakkoo. Hinzille olisi kuulunut jäähy Karjalaisen kypärän riisumisesta, kyllä kropalla saa kylkeen kiinni tulla ja yrittää kiekonriistoa. Näinhän tuossa Jere menettelee ja Roope yrittää kaikin keinoin kiekkoa suojata. Mutta tuomarit ovat ihmisiä jotka tekevät joskus virheitä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
axe kirjoitti jo ettei Peltolan Jukea huomenna kentällä nähdä mutta jos pelaisi, en yhtään ihmettelisi.
Vaikka vain yhellä silmällä tsiikais niin halu pelata kauden ratkaisupelissä/peleissä on vaivoista piittaamatta tärkeintä.
Mielestäni kapteenin kuuluisi arvioida ensin oma pelikykynsä ja sesn jälkeen hänen/valmennuksen onko ykssilmä-Peltola hyödyllisempi joukkueelleen kuin kakssilmä-Heikkilä.
 

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Warrington , ei tää niin vakavaa oo hei, tää on vaan jääkiakkoo. Hinzille olisi kuulunut jäähy Karjalaisen kypärän riisumisesta, kyllä kropalla saa kylkeen kiinni tulla ja yrittää kiekonriistoa. Näinhän tuossa Jere menettelee ja Roope yrittää kaikin keinoin kiekkoa suojata. Mutta tuomarit ovat ihmisiä jotka tekevät joskus virheitä.

Voi tulla joo kropalla kiinni kylkeen, ei siinä mitään. Olisi vaan ihan suotavaa käyttää niitä omia koipia siihen, että etenee. Olisko tossa reilut 10 metriä ollut Karjalainen vapaamatkustajana?
 
Voi tulla joo kropalla kiinni kylkeen, ei siinä mitään. Olisi vaan ihan suotavaa käyttää niitä omia koipia siihen, että etenee. Olisko tossa reilut 10 metriä ollut Karjalainen vapaamatkustajana?
Kuvista ei sitä suoraan saa sanottua, mutta noiden neljän kuvan pohjalta voi lausua: Karjalainen ajaa Hintzin kylkeen, kurottaa mailallaan kohti kiekkoa Hintzin kainalosta, saa häirittyä niin, että kiekko ajautuu heidän jalkoihinsa ja samalla Hintz ottaa niskalenkin Karjalaisesta. Tämän jälkeen, mitä kuvat eivät kerro, Hintz repii sen kypärän pois. Eli puhdas karvaus, jonka seurauksena Hintz 2 min estäminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös