Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 266 179
  • 1 898

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Eilen oli kyllä hieno peli HIFK:lta ja edelleen HIFK on pelitavallisesti edellä Tappara, mikä valaa kyllä uskoa tulevaan. Toinen juttu mitä jäin ihmettelemään oli Tapolan näkemys mikä pitää saada kuntoon eli puolustus, seuraava siis aamulehdestä:

Päävalmentaja ei halunnut kommentoida maalittomuutta.

– Yritetään saada puolustus kuntoon ensin.

Kyllä, HIFK on tehnyt paljon maaleja ja Tapparan puolustajat ovat koomailleeet välillä, mutta näkisin paljon isompana ongelmana kyllä tuon viimeistelyn puutteen. Olihan siellä monta paikkaa eilen mistä olisi voinut laittaa sisään, etenkin toisessa erässä ja peli olisi ollut ihan toisen näköinen.

Osaako joku Tapparalainen avata mitä Tapola tässä ajattelee, tekeekö oikeita asioita vai onko ihan hukassa?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilomäki pääsi lyömään ylivoimalla kiekko tyhjään nuottaan mutta sai osumaan noin 4 metrin korkeuteen pleksiin sen vetonsa. Ohi ei mennyt kuin ehkä pari metriä, että saattaa sinällään vähän selittää tuota maalitonta putkea.
En tahtoisi puolustella paskaa Ilomäkeä, mutta hidastuksesta ei saanut ihan täyttä varmuutta menikö suoraan yli vai ottiko Genemasan mailaan. Tuomarin mielestä suoraan, mutta itse en ole ihan niin varma. Tosin Tappara ei asiasta ollut toista mieltä.

Tapparakin sai takapatjapaikkansa, mutta ero tulu viimeistelyssä tai ehkä enemmän puolustuspelissä. IFK:n maaleissa Tapparan pakki oli kiekon ja maalin välissä epätoivoista laukauksen katkoa yrittäen, Tapparan yrityksissä onnistuttiin häiritsemään laukojan MAILAA ja tekemään näin laukomisesta vaikeampaa.

Tapparalta puuttuu tylyys niin maalinteosta kuin puolustamisesta. IFK puolustaa aktiivisesti, on koko ajan iholla, antaa mailaa tarvittaessa. Kiekottomat jätkät ovat Tapparalta pääosin iojo ajan varjostettuina kuin Tapparan parhaina päivinä.

Paljon saa tapahtua, että sarja käännetään. Miksei sitä silti voisi tapahtua? Edelleen on luottavainen ja levollinen olo, toivottavasti olosta nauttien ei huomaa kohta olevansa rannalla mojito kädessä ja hopea kaulassa.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Osaako joku Tapparalainen avata mitä Tapola tässä ajattelee, tekeekö oikeita asioita vai onko ihan hukassa?

En ole tapparalainen mutta kun Tappara kuitenkin pääsi paikoille niin sinänsä hyökkäyspeli oli kunnossa. Suoranaista maalien tekemistä on vähän hankala harjoitella, lähinnä se ratkeaa lopulta itseluottamukseen. Joten sikäli varmaan puolustus on helmommin saatavissa parempaan kuntoon.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Osaako joku Tapparalainen avata mitä Tapola tässä ajattelee, tekeekö oikeita asioita vai onko ihan hukassa?
Otettu juuri 6-0 kaaliin, tuskin siinä kiinnostaa kovin syvällisiä analysoida. Selvä on, että vaikka lukemat lopussa pelin ollessa selvä repesivät, pitää parannusta tapahtua joka osa-alueella. Ja jostain pitää alkaa, ehkä sitten puolustuksen kautta. Jos Tapola uskoo, että puolustamalla paremmin saadaan vielä enemmän maalipaikkoja ja sitä kautta päästäisiin tulostaululle?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tuomarien taso ei ole kyllä päätä huimannut tässä sarjassa. Jätkät ovat selkeästi ihan pelko perseessä, varmaan on Liigan palavereissa väännetty miljoona kertaa rautalangasta, että nyt on finaalit, älkää saatana mokailko siellä! On käytetty siis Raato Summanen -tyyppistä lähestymistapaa eli pelottelua. Seurauksena saadaan epävarmaa presenssiä ja sellaisia outouksia, joita ei runkosarjassa näe - aika surullista että nimenomaan finaaleissa niitä sitten koetaan! Lauantaina Tampereella Rask ajettiin Tapparan pakin toimesta kiekon kanssa maaliin. Maalin hylkäämisen voin vielä hyväksyä, vaikka sen olisi voinut hyväksyäkin. Mutta mihin jäi Tapparan jäähy siitä tilanteesta? Sitten eilen Ramun "sata metriä paitsiossa" -maali meni läpi. Mä istun B-katsomossa eli kentän toisessa päädyssä ja kaikki meilläpäin kyllä näkivät paitsion niin kaukaa. Toivotaan, että skarppaavat. Se on ihan okei, että annetaan pelata kovaa ja kyllä pakit saavat oman maalin edessä tarjoilla poikkareitakin. Nyt on jumalauta kuitenkin finaali menossa!

Tapparalla on kyllä helvetisti tekemistä henkisellä puolella. Joukkueen työmoraali laski selvästi samaa tahtia, kun HIFK latoi numeroita taululle. Se on mielestäni ammattilaisurheilussa ja kauden tärkeimmissä peleissä aivan anteeksiantamatonta. Tapparahan on yleisesti ottaen ollut aina työmoraalin ja sitkeyden perikuva. Juuri nyt Törmäsellä on joukkueensa paljon paremmin näpeissään kuin Tapolalla. Loistava esimerkki huonosta työmoraalista saatiin HIFK:n 6-0 maalissa: about 32-kiloinen Leino piti pilkkanaan niskassa roikkunutta Tapparan pelaajaa, en ole varma oliko Saravo vai Jasu. En muista runkosarjasta Leinolta yhtään maalineduskaksinkamppailun voittoa. Hän on taitopelaajan prototyyppi, jonka maalitehot perustuvat puhtaasti hyvään pelisilmään/sijoittumiseen. Muutenkin Leino on perussentteri, vaikka joskus laidassa pelaakin. Ei ole itse ekana maaleja tekemässä. Piti oikein hieraista silmiään, että oliko toi tosiaan Leino, joka voitti Tapparan velttoilleen pelaajan. Pelillisesti Tappara tekee paljon oikein, maalipaikkoja tulee ihan hyvin. Mutta kaksinkamppailut ja tappamisen meininki? Niitä ei tässä normaalisti työteliäässä joukkueessa näy.
 
Asiahan ei mulle kuulu, mutta Tapolan ei kannattaisi keskittyä ollenkaan HIFK:n keskialueen trapin pohtimiseen. Se osa-aluehan Tapparalla on hallussa - tänäänkin 3 kpl 2-1 -hyökkäyksiä! Eikä Tappara pahemmin hävinnyt maalipaikoissakaan. Tapolan kannattaisi keskittyä joukkueineen aika puhtaasti maalintekoon, se on näin HIFK-silmin Tapparan suurin ongelma.
Päinvastoin. Tapolan ja muun valmennuksen homma on nimenomaan löytää keino voittaa tuo IFK:n loistava träppi. Jotkin 2-1 -hyökkäykset ovat täysin nyanssi, eikä edes mitenkään träppiin liittyvä, vaan yleensä vastahyökkäyksistä tulevia ilmiöitä. Tapparan pitää löytää keinot tuohon träppiin, jotta saisivat a) suoria hyökkäyspaikkoja b) paineistettua viisikkona IFK:ta päätykiekoissa. Nyt kumpikaan ei toteudu ja IFK saa helposti kiekon omalla alueellaan ja käännettyä siitä nopeasti.

Maalinteko ei ole valmennuksen ongelma, eikä heidän vaikutuksessaan. Se on jokaisen pelaajan oma jumppa. Valmennus luo sapluunat, joilla pelaajat voivat päästä niille paikoille, mutta se on sitten puhtaasti sitä yksilön tekemistä pistää se kiekko reppuun.
Osaako joku Tapparalainen avata mitä Tapola tässä ajattelee, tekeekö oikeita asioita vai onko ihan hukassa?

Jos Tapola uskoo, että puolustamalla paremmin saadaan vielä enemmän maalipaikkoja ja sitä kautta päästäisiin tulostaululle?
Tapola on oikeassa. Tapparan pitää pystyä puolustamaan paremmin, jolloin saa kiekon aiemmin ja paremmassa positiossa lähteä hyökkäämään. Se puolustus kun ei ole vain sitä, miten Saravo pärjää Luttista vastaan kulmapelissä.
Kuten yllä sanottu, valmennus ei voi auttaa pelaajia tekemään maaleja. Vain antamaan aihioita päästä niille paikoille.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Se Ilomäen "neppi tyhjiin ja 1-1"-tilanne meni mun silmääni niin, että oliko se Keith Aulie (vaihteeksi, ...ttu mä rakastan tuota jätkää, toim.huom.) joka sai napautettua kaverin mailaa just vetohetkellä, ja siitä kiekko taivaalle. Muutenkin HIFK sai monesti ne sopivat häiriöt aikaan Tapparan paikoissa, eli ei se nyt ihan pelkästään "heikkoa viimeistelyä" mun silmääni ollut.

Pe jatkuu Hakaskutsissa => Tapolan käärmekeitot pitää olla aika tymäkät jos meinaavat estää HIFK:lta ryöstön...
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Päinvastoin. Tapolan ja muun valmennuksen homma on nimenomaan löytää keino voittaa tuo IFK:n loistava träppi. Jotkin 2-1 -hyökkäykset ovat täysin nyanssi, eikä edes mitenkään träppiin liittyvä, vaan yleensä vastahyökkäyksistä tulevia ilmiöitä. Tapparan pitää löytää keinot tuohon träppiin, jotta saisivat a) suoria hyökkäyspaikkoja b) paineistettua viisikkona IFK:ta päätykiekoissa. Nyt kumpikaan ei toteudu ja IFK saa helposti kiekon omalla alueellaan ja käännettyä siitä nopeasti.

Träpin murtaminen ei ole Tapparan isoin ongelma. Hitunen rohkeutta kiekolliselta pelaajalta joka nostaa kiekon alueelle ja dumppaa päätyyn, jonne ON MENOSSA pelaajia kamppailemaan kiekosta. Aivan kuten vuoden tai kahden takaiset Kärpät-Tappara sarjan finaalit missä trap-peli oli huipussaan eikä edes Donskoi Kemppainen päässyt kiekottelemalla sumpun läpi. Suurin ongelma on se että Tapparalla ei ole mitään jakoja kaksinkamppailuissa. Jos joku katsoi tuon 18-vuotiaiden Kanada-Suomi matsin ja kuinka paljon Kanukit oli edellä kamppailupelaamisessa, niin yhtä paljon HIFK:n kamppailupelaaminen on Tapparaa edellä. Ei se enää johdu mistään latauksen puutteesta tms vaan siitä etä IFK:n pelaajatyyppi sopii tuohon taistelevaan selkäydin kiekkoon paremmin kuin Tapparan. Mikkihiiret hidastelee ja HIFK liikkuu, taklaa ja painaa sata lasissa taistelemaan joka tilanteeseen.

Jossitella voi, miten pelien kuva muuttuisi jos Tapparan nallipyssyt osuisivat joskus maaliinkin, mutta isossa kuvassa pelejä voitetaan enemmän, jos kamppailupelaaminen on HIFK:n tasolla. Toisaalta erittäin hienoa, että vuosia hiottu pelitapakaan ei ole mikään avain onneen.

Tappara miettii taktiikoita ja luomulätkä vie 6-0.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuomarien taso ei ole kyllä päätä huimannut tässä sarjassa. Jätkät ovat selkeästi ihan pelko perseessä, varmaan on Liigan palavereissa väännetty miljoona kertaa rautalangasta, että nyt on finaalit, älkää saatana mokailko siellä! On käytetty siis Raato Summanen -tyyppistä lähestymistapaa eli pelottelua. Seurauksena saadaan epävarmaa presenssiä ja sellaisia outouksia, joita ei runkosarjassa näe - aika surullista että nimenomaan finaaleissa niitä sitten koetaan!
Näitä tuomareiden sekoilujahan paikataan aina sillä ikuisella "Annetaan poikien pelata eikä tuomareiden ratkoa pelejä" -mantralla. Eikö se nyt sitten saatana ole pelin ratkomista jos jätetään viheltämättä sellaisia tilanteita jotka pitää viheltää?

Mitä itse ottelusarjaan tulee, niin omasta mielestäni ollaan aikalailla niissä lukemissa mitä ennakkoon on voitu odotaakin. Sitä tosin tuskin kukaan osasi arvata että IFK vie kotipelit maalierolla 10-0, mutta noin yleisesti ottaen tuo 2-1 tilanne on ihan linjassa ennakkoon. Ei tämä sarja vielä ohi ole, Tappara on varmasti taas kotonaan parempi ja sitten tulee se uusi mahdollisuus kaivaa se ryöstö Nordikselta.
 
Tappara miettii taktiikoita ja luomulätkä vie 6-0.
Luomulätkä, joka on äärimmäisen organistua ja tietyt suoritteet toistuvat jatkuvasti. Tuo luomuisuus on klassinen silmänkääntötemppu, kiva termi, jota voi sitten heitellä. Träppi, hyökkäyksiinlähdöt, karvaus, PAPP jne. Kaikki selkeästi organisoituja ja harjoiteltuja juttuja. Tämä on kiva, kun joku on vähän heittänyt jotain luomulätkä-termiä julkisuuteen, niin nyt jokainen fani on sitä mieltä, että Törmänen vain heittää kiekon kaukaloon ja sanoo, että "pelatkaa".

Träpin murtaminen ja oma keskialueen peli ovat Tapparan pelillisistä ongelmista suurimmat.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Joo, siis Törmäsellähän on pelikirja kuitenkin. Se vain antaa enemmän yksilönvapauksia kuin Tapparan vastaava, mutta ei siellä ihan "pelakkaa pojat" -pohjalta kuitenkaan mennä. Aina tullaan siihen, että kaksinkamppailuissa HIFK on ahneempi ja pääsee ribareihin & tulee kulmista ulos kiekon kanssa todella usein. Oon @Väsyneet Kädet samaa mieltä siitä, että kaiken ydin on kuitenkin puolustaminen ja voi hyvinkin olla, että tiukemmalla puolustuksella Tappara vie HIFK:lta peli-iloa sitä mukaa kun maalipaikat ifk:lla vähenevät. Ongelmat maalinteossa ovat mielestäni aina iso kokonaisuus - siihen liittyy paitsi pelaajien yksilötaso, myös joukkueen henkinen ilmapiiri ja se menee valmennuksen vastuulle. Jokainen HIFK-fani muistaa minkälaista tuskaa ja angstia oli maalinteko välillä Reimon kanssa, kun kukaan ei saanut mokata. Tappara puristaa mailaa ja odottaa just sen 0,2 sekuntia liikaa ennen vetojaan, selkäydinpelaaminen puuttuu. Kyllä mä lasken tohon koko kuvioon aika paljon mukaan myös Tapolan osuuden. On aika väsynyttä aina sanoa, että ei valmentaja sinne voi mennä maaleja tekemään. Ei voikaan, mutta valmennus voi luoda ilmapiirin, jossa lähtökohtaisesti onnistutaan enemmän kuin epäonnistutaan.

Mitä tuomareihin tulee, niin olennaista on a) linjan pitävyys ja b) tasapuolisuus. Mulle kelpaa sekin, että mennään koko matsi "by the book" ja otetaan kliinisesti kaikki virheet veks. Kunhan se toteutuu kohtien a ja b puitteissa. Mutta ennemmin katson sellaista lätkää, missä annetaan myös vähän vapauksia, siis puolintoisin. Nyt on finaalit. Tuomarit ovat mielestäni olleet tässä sarjassa epävarmoja ja siitä ovat kärsineet vuorollaan molemmat joukkueet.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Träpin murtaminen ja oma keskialueen peli ovat Tapparan pelillisistä ongelmista suurimmat.

Mun mielestä Tapolan kommentista pelin jälkeen paistaa enemmän sellainen sananhelinä, kun jotain on vain nimettävä parannuskohdaksi kun taululla on jälleen murskalukemat. IFK:n pelaajat ovat olleet ja uskon että myös tulevat olemaan kamppailupelaamisessa koko ajan Tapparan pelaajistoa edellä. IFK vie kamppailupelaamisessa Tapparaa niin selkeästi että se on suurin ongelma. Se antaa henkistä selkärankaa ja lumipallo on lähtenyt vyörymään vahvasti oikeaan suuntaan.

Kuten Kivi sanoi toimiva trappi on suhteellisen helppo "pystyttää" jos pelaajat on fiksuja. Nyt IFK näyttää toimivan juuri näin ja siksikin taktisen puolen merkitys jää kamppailukiekon (luomun) varjoon. Tärkein elementti pelissä. Ei kannata takertua mihinkään termiin, kuten luomu.

HIFK on nyt aika ylivoimainen vastus Tapparalle.
 
IFK vie kamppailupelaamisessa Tapparaa niin selkeästi että se on suurin ongelma.
Kyllä. Yksilötasolla taas sitten Tapparan suurimmat ongelmat ovat nimenomaan kamppailupelaaminen ja maalinteko. Eli tiivistetysti: Tapparan suurimmat ongelmat ovat ensisijaisesti yksilötasolla (kamppailut ja maalinteko), sitten pelillisellä tasolla (keskialue hyökkäys&puolustus).
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Jännä ettei kukaan kaipaile Bonsaksenia kehiin.. Kyselin tuolla Tappara osiossa missä mies on. Olis tärkeä palanen vikkelien hifkin hyökkääjien kanssa taistellessa. Sopivan ilkeäkin. En usko että perjantain otteet on syynä, +4 näissä playoffseissa. Toivottavasti pelaa perjantaina Tampereella.

Syksyllä jo sanoin että tällä rosterilla ei mestaruutta viedä, koska maalintekoon tarvitaan lisää apuja. Hetken jo luulin olevani väärässä, koska mm. Laine otti niin isoa roolia runkosarjassa ja playoffseissa. Myös Ilomäki, Haapala ja Karjalainen yllätti runkosarjassa, mutta nyt näyttää tulleen se seinä vastaan..

Hifki on kyllä yllättänyt näissä finaaleissa! Runkosarja kohtaamisista jäi erikuva joukkueesta, vaikka hyviä vääntöjä nekin aina on! Vähän tuli seurattua Jyp sarjaa, eikä joukkue siinä näyttänyt näin hyvältä. Eri sarja, eripelit.. Perjantaina pääsee paikan päälle, toivottavasti Tappara lopettaa muniin puhaltamisen, ja alkaa pelaamaan playoffs lätkää!

Edit: Niin ja kuudella pakilla ei hyvä heilu, Helsinkiläisten kovan liikkeen takia..
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onko Tapparan koko jengi terveenä muuten. Ei taida yhtään poissaoloa olla loukkaantumisten takia?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tapolan ja muun valmennuksen homma on nimenomaan löytää keino voittaa tuo IFK:n loistava träppi. Jotkin 2-1 -hyökkäykset ovat täysin nyanssi, eikä edes mitenkään träppiin liittyvä, vaan yleensä vastahyökkäyksistä tulevia ilmiöitä. Tapparan pitää löytää keinot tuohon träppiin, jotta saisivat a) suoria hyökkäyspaikkoja b) paineistettua viisikkona IFK:ta päätykiekoissa. Nyt kumpikaan ei toteudu ja IFK saa helposti kiekon omalla alueellaan ja käännettyä siitä nopeasti.
Seurasitko Kiven analyysiä HIFKin trapista pelin jälkeen? Kiven mukaan Tapparan ongelma ei ole trapin murtaminen vaan täysin luokaton hyökkäyksiin lähtö. HIFK on kuulemma omaksunut trapin joskus kolme viikkoa sitten. Ei kuulemma ole vaikea asia tuon tason kiekkoilijoille. Mun asiantuntemus ei ihan tuohon asti taivu, joten uskon ammattivalmentajaa. Seuraavaksi suurin ongelma Tapparalla onkin tuo viimeistely, joka on HIFKillä monta luokkaa paremmalla tasolla. Tämä oli oma huomioni, ei Kiven.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän näyttäisi siltä, että Tapparalla on sittenkin pientä finaalipuristusta ilmassa. Eli että se kolmen vuoden hopeaputki ei olekaan kääntynyt helvetinmoiseksi kullanhimoksi, vaan nyt siellä takaraivossa jyskyttää pikemminkin pelko neljän hopean putkesta. Voin tietty olla ihan hakoteillä, mutta kuitenkin kaksi tasaista joukkuetta laatikossa, joista toisella pleijareiden peliesitykset ovat hiljalleen parantuneet ja pelaajien itseluottamus on kovalla tasolla, kun taas toinen jengi pelasi helvetin kovan välieräsarjan aina seiskamatsia myöten ja kaatoi sen "päävastustajansa", jolta on parina edellisvuonna tullut turpaan. Eli jospa se Tappara-fanien mantra "moraalisesta finaalista" on osittain tarttunut myös pelaajien alitajuntaan, jolloin finaaleissa on sittenkin hiukan takki tyhjä. Samaan aikaan IFK tulee päälle kuin höyryjuna, varsinkin kotihallissaan.

Hiukan mailaa puristava Tampere vastaan itseluottamusta pursuava Stadi. Tältä tuo asetelma näyttää juuri nyt, mutta perjantaina voi taas tapahtua kaikenlaista.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Kyllä. Yksilötasolla taas sitten Tapparan suurimmat ongelmat ovat nimenomaan kamppailupelaaminen ja maalinteko. Eli tiivistetysti: Tapparan suurimmat ongelmat ovat ensisijaisesti yksilötasolla (kamppailut ja maalinteko), sitten pelillisellä tasolla (keskialue hyökkäys&puolustus).

Ilmeisesti sinä kuitenkin näet, että kamppailupelaaminen Tapparalla voisi olennaisesti parantua tämän sarjan aikana? Minä en usko, mutta kaippa ne keinot voittoon voi löytää muualtakin. Mielessä asiat monesti kääntyy liian mustavalkoisiksi ja kokonaisuus unohtuu, joten jätän mahdollisuuden auki sille, että Tappara vielä yllättää ja saataisiin tiukempaa vääntöä.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kyllähän tuo kolmas peli osoitti viimeistään sen, että Tapparan mestaruudeksi tällä kaudella jäi Kärppien kaataminen. Kärppä-sarja näköjään ulosmittasi Tapparasta kaiken, eikä latausta/paukkuja ole jäljellä enää nimeksikään. Ensimmäisen pelin jälkeen homma olisi ollut vielä käännettävissä, mutta kun kaksi seuraavaa peliä ei antanut juurikaan lupauksia paremmasta, (Tappara ei ollut järin hyvä myöskään kotipelissään), niin homma on lähes taputeltu. HIFK on ollut erinomainen ja Tappara ei ole missään vaiheessa ollut finaalien tasolla.
 

Bronco

Jäsen
Mitä tuomareihin tulee, niin olennaista on a) linjan pitävyys ja b) tasapuolisuus. Mulle kelpaa sekin, että mennään koko matsi "by the book" ja otetaan kliinisesti kaikki virheet veks. Kunhan se toteutuu kohtien a ja b puitteissa. Mutta ennemmin katson sellaista lätkää, missä annetaan myös vähän vapauksia, siis puolintoisin. Nyt on finaalit. Tuomarit ovat mielestäni olleet tässä sarjassa epävarmoja ja siitä ovat kärsineet vuorollaan molemmat joukkueet.

Loistavasti kiteytetty. Myös täällä suunnalla raivostuttaa katsella sellaista tuomarointia mitä esimerkiksi tuoreimman matsin ensimmäinen erä oli. Märkä laitetaan jäähylle kevyestä poikkarista, mutta tätä seuraavalla ylivoimalla Tapparan pelaaja saa jakaa puutavaraa vielä ronskimmin HIFK:n kiekottoman av-pelaajan selkään. Joko molemmat vihelletään tai sitten ei kumpaakaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älköön tätä otettako itkuna, mutta kuten edellä mainittiinkin, oli tuomaritoiminta eilen heikkoa ja linjatonta. Husson filmi meni läpi kuin väärä raha, Liivikin "poikkarista" jäähy, kun taas paljon kovempia poikkareita, joilla vastustaja kaadettiin ei vihelletty, ja linjurit aivan pihalla niin Ramun paitsiossa kuin useammassakin hybridipitkässä. Yksi noista HIFK:lle vihelletyistä pitkistähän myönnettiinkin tuomareiden toimesta vääräksi ja aloitus vietiin keskelle.

Ei tuosta siis kumpikaan hyötynyt, mutta toivoisi jotain järkeä hommaan kun finaalit on käynnissä. Pelihän oli todella siistiä, eikä tuollaiset asiat siten suureen rooliin nousseet tuloksenkin ollessa selvä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilmeisesti sinä kuitenkin näet, että kamppailupelaaminen Tapparalla voisi olennaisesti parantua tämän sarjan aikana? Minä en usko, mutta kaippa ne keinot voittoon voi löytää muualtakin. Mielessä asiat monesti kääntyy liian mustavalkoisiksi ja kokonaisuus unohtuu, joten jätän mahdollisuuden auki sille, että Tappara vielä yllättää ja saataisiin tiukempaa vääntöä.
Kyllähän se kamppailupelaaminen voisi vähintäänkin tasoittua. Vaatisi tosin, että Tappara auttaisi enemmän kaveria. Nyt IFK tuplaa tilanteet ja on silti aina pelin alla, kun jalka liikkuu. Tappara jää ihmettelemään ja puolustajat varovat passiivisena ettei vaan päästä yllättämään. Tapparan viisikkopeli ei toimi, IFK hyökkää viisikolla ja puolustaa viisikolla. Tappara hyökkää kolmella ja puolustaa kolmella.
 
Seurasitko Kiven analyysiä HIFKin trapista pelin jälkeen? Kiven mukaan Tapparan ongelma ei ole trapin murtaminen vaan täysin luokaton hyökkäyksiin lähtö. HIFK on kuulemma omaksunut trapin joskus kolme viikkoa sitten. Ei kuulemma ole vaikea asia tuon tason kiekkoilijoille.
En nähnyt. Jäi kolmannen erän alun jälkeen loput näkemättä. Joo, on siinä sitäkin, en kiistä lainkaan. Joko pitäisi lähteä nopeammin tai sitten (ja joka tapauksessa muutenkin) saada se hidas lähtö paremmaksi. Eihän tuo 0-5 träppi mitään ihmeellistä pelaajilta vaadikaan, en ihmettele siis tuota.
Ilmeisesti sinä kuitenkin näet, että kamppailupelaaminen Tapparalla voisi olennaisesti parantua tämän sarjan aikana?
Tottakai voi, se on käytännössä täysin mentaalipuolen asia.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Loistavasti kiteytetty. Myös täällä suunnalla raivostuttaa katsella sellaista tuomarointia mitä esimerkiksi tuoreimman matsin ensimmäinen erä oli. Märkä laitetaan jäähylle kevyestä poikkarista, mutta tätä seuraavalla ylivoimalla Tapparan pelaaja saa jakaa puutavaraa vielä ronskimmin HIFK:n kiekottoman av-pelaajan selkään. Joko molemmat vihelletään tai sitten ei kumpaakaan.
Tämä. Entäpä, jos tuomarit tajusivatkin, että Liivik lähti jäähylle liian heppoisesti ja tuosta ei olisi oikeasti jäähyä pitänytkään antaa? Pitääkö liian heppoisesti annetun jäähyn määrätä linja koko ottelulle? Tai pitääkö virhe hyvittää antamalla vastaavasta tilanteesta jäähy toisellekin jengille eli paikata virhe virheellä? Vai miten pitää jatkaa, jos jäähytilanteessa on sattunut tulemaan virhe?
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Tappara on ollut niin paljon perässä kaksinkamppailuissa, oli pakko käydä liigan sivuilla tarkkailemassa pelaajien kokoja ja painoja. Syksyisen YLE:n jutun mukaan liigapelaajan keskipituus on 183,49 cm ja keskipaino 85,73 kg. Pikaisesti katsoin Liigan sivuilta pelaajien pituuksia ja painoja (en tehnyt tarkkoja laskelmia, kun pitäisi katsoa ne ottelukohtaisesti, kuka on pelannut ja kuka ei, enkä vaivaudu siihen, kokonaiskuva saa riittää). Tapparalla on joukkueessaan pelaajia yli tuon 183,49 keskipituuden 7 kappaletta. HIFK:lla 21. Keskipainoa (85,73 kg) painavampia pelaajia Tapparalla on 13 kpl ja HIFK:lla 23 kpl.

Kun tähän lisätään HIFK:n parempi liikkuvuus, ei ole mikään ihme, että HIFK vie kaksinkamppailut. Törmäsen HIFK ei ole pelitavaltaan "iso paha HIFK", vaan "iso liikkuva HIFK". Jännä juttu, ennen finaaleja mulla oli mielikuva isosta ja fyysisestä Tapparasta, joka pitää ukot poissa maalintekoalueelta ja sitä rataa, mutta nämä luvut kertovat jotain muuta.

Linkki YLE:n juttuun pelaajien pituuksista jne.
http://yle.fi/urheilu/liigajoukkuei...tko_fyysiset_mitat_menestyksen_kanssa/8329194
Linkki: Pelaajat HIFK:
Pelaajat | Liiga
Linkki: Pelaajat Tappara
Pelaajat | Liiga
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös