Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 963
  • 1 898

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Pahoittelut, jos luen rivien välistä väärin, mutta tästä sain käsityksen, että Tappara olisi parempi porukka silloin, jos molemmat ovat tuoreena. En näe tätä kummankaan etuna, mutta välipäivistä ei varmasti IFK:lle ainakaan haittaa ole, vaan ennemminkin näkisin, että IFK jaksaa näiden ansiosta jatkaa sitä aktiivista pelaamista, joka piti Tapparan ensimmäiset 4.erää täysin köysissä. Toki Tapparakin saa tässä rivejän yhtälailla kasaan, mutta ei minkään sortin etua nähdäkseni. Toisaalta, jos et tarkoittanut sarjaa, vaan että IFK:lla oli todellinen sauma karata 2-0 johtoon, niin sitten olemme asiasta toki samaa mieltä.
En tarkoita niin. Vaan nimenomaan, että tässä oli se helpompi sauma saada kaksi voittoa, koska loput pelit molemmat menevät käytännössä samalla rasitustasolla, eikä varmasti ole mitään henkisiäkään taakkoja enää. Ja tottakai IFK:lle sopii väljä ohjelma, koska tiiviimmässä tahdissa tuo luisteluvoima hiipuisi vääjäämättä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Yllättävän vähän silmät valehtelevat tilastoihin nähden. Tässä arvon herraväelle tilastoituna se mitä olen yrittänyt tänne keskutelupalstalle änkyttää ja kotini seinille naama punaisena huutaa.

Tappara-tähti myrkyttää omiensa peliä – ”Patrik Laine menee aivan hukkaan!” | Liiga | Urheilulehti

Tee Tapola jotakin,kiitos.

Kyllähän tämä on paistanut silmään koko kevään, JMJ ei riitä näissä kovissa peleissä. Laine ei saa kiekkoja vauhtiin mutta osansa on kyllä IFK:n tiiviillä sumpulla keskialueella. Aloituksissa Järvinen on ollut heikko ja pienen kokonsa vuoksi häviää laitaväännöt. Mutta ei tuossa rosterissa kauheasti vaihtoehtojakaan ole.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kyllähän tämä on paistanut silmään koko kevään, JMJ ei riitä näissä kovissa peleissä. Laine ei saa kiekkoja vauhtiin mutta osansa on kyllä IFK:n tiiviillä sumpulla keskialueella. Aloituksissa Järvinen on ollut heikko ja pienen kokonsa vuoksi häviää laitaväännöt. Mutta ei tuossa rosterissa kauheasti vaihtoehtojakaan ole.

On, Dixon. Se tietysti vetää palan pois noista alemmista ketjuista ja on siinöä ja siinä kannattaisiko joukkueen kokonaisuuden kannalta. Voittaisiko sillä kärjessä enemmän kuin häviäisi hännässä. Vaikea sanoa.
Tällä hetkellä olisin sitä mieltä, että Ilomäkikin olisi parempi vaihtoehto.

JMJ aloitti tuon pudotuspelilössähtämisen jo aikanaan Mestiksessä. Veikkaan, että koon lisäksi iso ongelma on pää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä on keskustelussa päästy ytimeen ja juttelu on pääsääntöisesti hyvinkin korkeatasoista. Kiitos siitä.

Minua jäi kiistämättä häiritsemään tuo hinki-termi. Sen etymologia voitaneen jäljittää sanaan ”hinkki”, joka on noin kolmen litran vetoinen maitoastia. Tästä tulee mm. sanonta: ”Misulla on tosi kivat hinkit”, joka viittaa siis naaraspuolisen nisäkkään koiraspuolisissa kuolaneritystä lisäävään rintavarustukseen. Hinkki on maitotonkan pikkusisko. Maitotonkka on vetoisuudeltaan taas noin 20-30 litraa ja valmistettu alumiinista samoin kuin hinkki. Tonkkiin siis kaadettiin lehmistä lypsetty maito ja vietiin maitokärryillä maitolaiturille, josta meijeriauto sen haki edelleen jalostettavaksi. Maidosta saatiin laadukasta voita, joka on ollut Suomen taloushistorian yksi menestyneimmistä vientituotteista ja täten nykyisen elintasomme yksi perusta. Sekä tonkasta että hinkistä käytetään Pohjanmaalla myös nimitystä pääläri. Suhteeni erilaisiin hinkkeihin on erittäin syvä ja antoisa. Minua voi kiistatta pitää aitona hinkki-miehenä, enkä häpeä sitä yhtään, päinvastoin. Naarashinkkejä en ala nyt sen suuremmin käymään läpi, mutta minulla on kakkosasunnolla jostain peräisin oleva maitohinkki, jossa pidetään terassin pöydällä kesäkukkia. Siihen tarkoitukseen se on mitä mainioin ja kaunis kapistus. Miten kesäkukat ja maitoastiat sitten liittyvät HIFK:on tai meneillään olevaan finaalisarjaan? No ei millään tavalla, mutta olkoon tämä nyt vaikka katsaus Suomen maidontuotannon historiaan sitä tuntemattomille.

Kuvalinkki maitolaitureihin, tonkkiin ja kesäkukkiin: Bongaa maitolaituri – VÄRTSI Kuvissa ei ole hinkkejä näkyvissä, mistä pahoitteluni.

Oikeinkannattaminen lienee tällä palstalla kestoaihe, josta voi vääntää loputtomiin. Minusta HIFK:n Stadin Kingit- ja Toinen puoli-chantit ovat todella upeita ja osa lätkägenreä. Itse pidän jopa Kärppien Pohjoinen-hoilausta hienona ja osana pelin kulttuuria samoin kuin vaikkapa rantapallojen heittelyä. Tiedän, että monet niitäkin inhoavat, mutta toinen tykkää äidistä ja toinen vuohesta. Sen sijaan ne läpsyttimet...aivan kammottavaa. Niiden kehittäjä tulisi ampua seuraavassa aamunkoitteessa.

Itse finaaleista sen verran, että onhan Karhunen ollut todella hyvä ja saattaa olla, että pelillisesti naksun verran edellä ollut HIFK:n nakkikattila-jahti kaatuu häneen. Karhusta tulee tietysti verrata aina Husson tasoon, joka sekin on ollut erittäin hyvä. Joka tapauksessa tämä on yksi ratkaisun paikka. Elintärkeässä yv-pelissä HIFK:lla on selkeästi uusien kuvioiden hakemisen paikka, aivan kuin täällä on useaan kertaan todettu. Itse kannatan ihan perusjuttua eli viivasta vedot ja miehet maalille. Ratkaisupeleissähän yleensä asioita pyritään yksinkertaistamaan ja tässä voisi olla se paikka. Itse Törmäsenä penkittäisin MickeMåken, koska otti kaksi aivan idioottimaista jäähyä. Jokainen joukkue tarvitsee yhden ärsyttäjän. mutta rooli tulee hoitaa niin, ettei joukkue kärsi. No - Törmänen tekee mitä Törmänen tekee ja minulla on häneen täysi luotto..

Iso peli odottaa tiistaina. Iso peli.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Elintärkeässä yv-pelissä HIFK:lla on selkeästi uusien kuvioiden hakemisen paikka, aivan kuin täällä on useaan kertaan todettu. Itse kannatan ihan perusjuttua eli viivasta vedot ja miehet maalille. Ratkaisupeleissähän yleensä asioita pyritään yksinkertaistamaan ja tässä voisi olla se paikka.
Jepulis. Tappara pelaa todella siis todella pienellä neliöllä ja silti koitetaan syötää sinne keskelle. Vaikka syöttö tulisi perille niin mailaa ei pysty liikuttamaan kun on ukko kummassakin kyljessä. Pakeilta vaan vetoja niin neliö saadaan isommaksi, jos siis halutaan pelata maalille tai keskelle. Nyt Tappara pelaa niin pienellä neliöllä, että maalin lähellä ei ole tilaa.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On, Dixon. Se tietysti vetää palan pois noista alemmista ketjuista ja on siinöä ja siinä kannattaisiko joukkueen kokonaisuuden kannalta. Voittaisiko sillä kärjessä enemmän kuin häviäisi hännässä. Vaikea sanoa.
Tällä hetkellä olisin sitä mieltä, että Ilomäkikin olisi parempi vaihtoehto.

Näin vihulaisen leiristä katsottuna uskoisin, että ko. vaihtoa ei tehdä koska JMJ on alemissa ketjuissa pelatessaan täysi turhake kuten olisi esim. Ramu jos rinnalla on kaksi puukättä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No ihan varmasti IFK pystyy parantamaan. Aina pystyy. Viestisi perusteella vaikuttaa siltä, että sinä vastaavasti uskot, että Tapparalla on nyt kaikki osaaminen saatu irti?

Ja eikö se Warrington ole sinullekin fiksun oloisena kaverina selvää, että sen oman joukkueen näkökulmasta näitä pelejä jokainen katselee, myös sillä punaisten puolella? Totta helvetissä ihan jokainen näkee, että IFK on kova vastus ja on ainakin neljä erää vienyt Tapparaa melkein kaikilla pelin osa-alueilla. Ei siitä pidä loukkaantua, ettei tätä joka viestissä mainita.

Sehän on ainakin tällaiselle amatöörille aika hankala arvioida, kuinka paljon oman joukkueen huonous johtuu kaverin hyvyydestä. IFK hyökkäsi ja puolusti eilenkin hyvin ja Tapparan oli vaikea päästä tekopaikoille, tässä oli ishkolta osin kyse vastustajan osaamisesta. Myös vierasjoukkueen vikkeliä hyökkääjiä oli vaikea saada liimattua, Sama juttu, vastustajan hyvyyttä. Jopa Peksi vaikutti ehkä pari napsua hieman liian hitaalta.

Vastaavasti taas pelirohkeus - uskalletaan laukoa, tulla hyökkäyssinisellä kiekkoa vastaan, karvataan kovaa ja korkealta, ei roiskita toistuvia pitkiä - on asia, jossa parantamisen varaa oli selvästi. Luonnollisesti hyvä vastustaja tekee nuokin asiat vaikeammaksi toteuttaa, mutta parannettavaa on, vai mitä mieltä Warrington olet? Ei näisse peleissä pärjätä, jos pelätään virheitä. Myös monia huonoja, metri ohi lavasta menneitä syöttöjä nähtiin paljon, ja mm. Peltolan jättö hyökkäysalueella kaverin lapaan kun omia ei ollut mailla halmeilla. Parantamisen varaa, eikös vaan.

Ei Tappara mitään ultimaattista jyräysvaihdetta silmään saa, mutta kyllä se IFK:n haastamaan pystyy. Myös tiistaina, myös Nordiksella. Peli näyttää.

Miten pystyit tulkitsemaan mun viestistä ettei Tappara pystyisi tästä enää parantamaan, kun viestini sisälsi lähinnä kysymyksiä, no vastaan kuitenkin että uskon että Tappara pystyy parantamaan peliään vielä paljonkin. Taktisesti en usko että mitään järisyttävän isoja kaneja nähdään hatusta, mutta varsinkin yksilöiden kautta Tappara pystyy antamaan paljon enemmän. Kuuselan kenttä oli lauantaina jo parempi, mutta ei vieläkään omalla tasollaan ja 2-3.ketjut olivat Tapparalta aika aseettomia hyökkäyspäähän. Mielestäni IFK:n vastaavat kentät tarjoavat jatkuvamman uhkan.

Se on aivan totta, että hankala on sanoa oliko Tappara jo lähellä omaa tasoaan eli oliko tämä ensimmäinen viikonloppu enimmäkseen IFK:n hyvyyttä, vai oliko Tapparalla ja Tapolalla joku toteutus pahasti pielessä. No se voidaan varmaan ensimmäisenä todeta että Tappara oli luistelussa vielä tuossa toisessakin pelissä aavistuksen jäljessä, sitä taas en osaa sanoa tuleeko tuo asetelma muuttumaan juurikaan sarjan edetessä. Tapparan pakisto on jo lähtökohtaisesti liikkeeltään aika tahmea, ja taas IFK:lta löytyy paljon nopeita hyökkääjiä joita pelitapa tukee hyvin. Tapparan pelitapa kuitenkin tukee hyvin tuota nykyistä pakistoa. Siinä missä IFK:n pakit tukevat herkemmin hyökkäyksiä ja pyrkivät pitämään pelin painopisteen väkisin hyökkäysalueella, Tapparan pakit pelaavat enemmän puolustus edellä.

Nuo mainitsemasi ongelmat karvauksessa ja pitkissä kiekoissa on ainakin sellaisia joita Tappara pystyy parantamaan ja paljon, en muista että Tappara olisi tällä kaudella yhtä paljon roiskinut pitkiä kuin esimerkiksi lauantaina. Samoin paitsioita tuli isoja määriä, koska ajoitukset eivät täysin kohdanneet. Kaikenkaikkiaan avauspeli oli Tapparalta varsin kohtalaista, Tapparan tavaramerkkiä rintamana kiekollisena hyökkäysalueelle ei nähty mielestäni normaaleja määriä, osansa toki aiheutti tuo IFK:n jopa hieman yllättävä träp-muodostelma jolla pyrittiin pakottamaan vastustaja dumppaamaan sitä kiekkoa päätyyn. Kuvaavaa noista Tapparan avauspelin ongelmista oli se, että noissa 2 ekassa pelissä IFK:n yksinäinen karvaaja pystyi rikkomaan Tapparan YV:n hyökkäyksiinlähtöjä. Hyvin epä-Tapparamaista ettei kevyttä painetta pystytä purkamaan nopeasti, paljon oli huolimattomia jättöjä ja puolenvaihtoja omalla alueella joita varmasti saavat parannettua jatkossa.

IFK:lta mielestäni suurimmat parannuskohteet ovat YV:ssä, sekä karvauspelissä, eli kun karvataan sieltä syvältä kiekon menetyksen jälkeen, IFK ei tarpeeksi voittanut kiekkoja karvatessa joka antoi Tapparalle mahdollisuuden hyökätä nopeasti. Karvaaminen on kuitenkin niinkin pienestä kiinni kuin että saadaanko se kiekko voitettua vai ei. Jos vastustaja saa pelattua karvaajat pois ja lähtee hyökkäämään, karvaus on epäonnistunut ja vastustaja saa lähtökohtaisesti hyökätä ylivoimaisena. Toki viikonloppuna IFK karvasi muutenkin todella maltillisesti, selkeästi haluttiin herkemmin vetäytyä karvauksesta träppiin kuin aiemmin olen nähnyt. Tuota kaksivaiheista karvausta IFK tulee varmaan jatkossakin käyttämään, eli jos ei ole järkevää paikkaa prässätä, vetäydytään keskialueen träppiin.

Tuosta finaalien otteluohjelmasta on täällä jonkin verran kirjoitettu, mielestäni tuo maltillinen ohjelma hyödyttää enemmän IFK:ta. IFK:n pelitapa vaatii enemmän jalkoja ja sikäli tämä löysä tahti pitäisi mahdollistaa sen että IFK voi vetää ilman säästeliäitä taktiikoita. Tapparalla on aikaisemmilta vuosilta kokemusta tiukoista ohjelmista joista he ovat kuitenkin selvinneet aika kuivin jaloin, lisäksi mielestäni Tappara pystyy IFK:ta paremmin toteuttamaan omaa pelitapaansa vaikka jalat eivät olisi aivan 100% liikkeellä. IFK on se joka kuitenkin pyrkii pitämään pelin virtauksen mahdollisimman jatkuvana ja temmon korkealla. E: Lisäys.
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Näin vihulaisen leiristä katsottuna uskoisin, että ko. vaihtoa ei tehdä koska JMJ on alemissa ketjuissa pelatessaan täysi turhake kuten olisi esim. Ramu jos rinnalla on kaksi puukättä.

Totta, mutta olisi myös se vaihtoehto, että JMJ pureskelisi popcornia yhden pelin ja nostettaisiin Heikkilä pelaamaan nolla nollaa. Dixonhan oli kolme peliä bannissa edellisessä sarjassa eikä silloinkaan kaaduttu siihen, että ei ollut hännän apuna. Tosin osa joukkueesta pelasi hyvin pieniä minuutteja.
Vaikea mennä sanomaan, mutta minusta tällä hetkellä on todellakin se tilanne, että paitsi Järvisestä on enemmän haittaa kun hyötyä niin sen lisäksi se terrorisoi lapsineron pelaamista.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän Åsteninkin kohdalla ole kyse siitä, että on todettu hänen hakevan niitä provosointeja vihellysten jälkeen ja kiekottomissa tilanteissa. Ja kun se tiedetään, niin tietenkin tuomarit niitä tarkkailevat. Ja sanomalla siitä pelaajalle itselleen, tulee hänellekin sitten mahdollisuus muuttaa tekemistään. Tämähän on hyvää tuomarityöskentelyä ja juuri sitä ikuisten salomonien sijaan aloittajan hakemista, mihin kahdella päätuomarilla pitäisikin päästä.

Se että Åstenille tuomari sanoo että sää oot sitten tarkkailussa kuulostaa siltä niinkuin Åsten olisi jotenkin merkittävästi sikaillut aikasemmin tms. Kuten JYP-kannattaja tuossa aikasemmin hyvin totesi, Åsten on välierissä ja muutenkin näissäkin playoffeissa lähinnä ärsyttänyt puheellaan ja jotain perus maalinedusta hieromista joka nyt kuuluu playoffeihin (paitsi tuomarien mielestä). Suomessa paheksutaan näitä henkisiä ärsyttäjiä enemmän, muissa sarjoissa kuten NHL:ssä tuo sanallinen sota on arkipäivää ja myös monien tähtipelaajien keskuudessa eikä se siellä ole mitenkään erikoista. Ei se mussuttaminen ketään satuta, niin paitsi faneja jos se ärsyttäjä onkin keskivertoa rumempi ihminen. Sarjamurhaajan näköistä Yonkmania pidettäisiin samassa roolissa lyyrisenä sankarina joka on jatkuvasti vastustajan ihon alla koska avaa suunsa. Åstenia pidetään tyhmänä pelaajana koska ärsyttää vastustajaa, enimmäkseen sanallisesti.

Jos itse pelillisiä asioita katsotaan, Åsten otti lauantaina 2 tyhmää jäähyä ja vaihtaisin hänet seuraavassa pelissä Tuomistoon, joka on 5vs5 pelissä Åstenia aavistuksen edellä. AV on toki asia erikseen ja se varmaan aiheuttaa Törmäsen valinnassa vaikeuksia. Viime keväänä Åsten onnistui pääsemään Greenin ja Kangen ihon alle, mutta epäilen ettei Tapparan pelaajat tee tänä keväänä samaa virhettä, joten Åstenin ärsytys menee mun arvioinnissa "ihan sama" -kategoriaan. Ärsyttäköön jos kokoonpanossa on, tai olkoon ärsyttämättä, kaiken keskiössä on kunhan pelaa jäähyttömästi.
 
Viimeksi muokattu:

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
* Hinkkimonologi *

Siinä on stadin kundi joutunut uutterasti käyttämään internettiä. Vaihtoehtoisesti kyseessä on junantuoma.

Tuosta läpsyttimien vihaamista en oikein ymmärrä. Vallin itse asiassa kehui niitä ihan hyviksi vaihtoehdoiksi jos ja kun niitä käsia ei haluta/jakseta hakata yhteen koko peliä. Itse ainakaan en laiskana vässykkänä jaksa niin tehdä ja läpsyttimestä saa pienellä ranneliikkeellä suuren tuloksen aikaan. Mahtavampaa kuin runkkaaminen. Muuten olen samaa mieltä siitä, että kannattamisen paikalliset erityispiirteet ovat pääsääntöisestii hyvä asia.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla on nyt hyvä mahdollisuus hieman tiivistää kokoonpanoaan. Tappara kuormitti tiiviissä Kärpät-sarjassa melko tasaisesti neljää hyökkäysketjua ja seitsemää puolustajaa. Tämän sarjan selkeästi väljempi rytmi antaisi mahdollisuuden kuormittaa enemmän niitä pelaajia, joilla peli kulkee.

Nykyisellään Järvisellä ei ole mitään tekemistä kakkoskentässä. Laine - pudotuspelien paras maalintekijä - elää täysin omista yksilösuorituksistaan ja ylivoimasta. Onko Tapparalla varaa antaa näin paljon tasoitusta tässä ottelusarjassa?

Dixon on mielestäni pelannut hyvät pudotuspelit. Varsinkin tuon 3 ottelun pelikieltonsa jälkeen. Tappara voisi kokeilla seuraavia ketjuja:

Haapala-Lajunen-Kuusela
Laine-Dixon-Peltola
Savinainen-Jasu-Karjalainen
Rauhala-Ilomäki-Heikkilä

Kuormitusta tasaisesti kolmelle ensimmäiselle ketjulle ja nelosketjulle hajavaihtoja.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Mikä vitun mielistelynäkemys? Onko sun odotusarvo että Tappara tulee pelaamaan lopuissakin finaaleissa samanlaista lätkää seuraavatkin matsit kuin mitä eilen? Joukkue joka on pelannut kolme vuotta putkeen finaaleissa, ja puolivälierissä ja välierissä pelasi helvetin hyvää lätkää, näytti eilen täyden potentiaalinsa? Järki käteen. Jos Tapparalla oli eilen jalat vielä Raksilassa, on tänään IFK:lla todellinen paikka naulata karkumatka voitoissa, sillä ei ne jalat tule löytymään jossain 18 tunnissa, se on varma.

IFK:n tekeminen on parantunut oikeestaan jokaisessa matsissa, eikä tässä kannata odottaa että se taso putoisi yhtään, mutta yhtälailla tässä on turha ennakoida etteikö Tappara tulisi parantamaan omaa tekemistään. Kaikki on mahdollista, mutta en usko pätkääkään mihinkään IFK:n ylikävelyyn. Enkä usko pätkääkään mihinkään Tapparan ylikävelyyn. Ja uskon täydellisesti IFK:n mestaruuteen.

Siis itselleni vaan särähti hieman korvaan se, että HIFK:n faniksi ilmoittautuva kaveri huutelee vastustajalle hyvän päivän toivotuksia ennen 2. peliä. Siis mitä helvettiä? Nyt on playoffit käynnissä eikä tässä ole varaa olla mikään perkeleen Paavo Väyrynen. Ehkä kannatin ehkä en, mieluummin päinvastoin???
Itse olen aina karsastanut sitä että povaan oman joukkueen tappiota ja kannustan vastustajia. Mutta jatka Bromse samalla linjalla. Loppupeleissä et voi koskaan olla väärässä kun fiilistelet kumpaakin joukkuetta!
 

Bromse

Jäsen
Siis itselleni vaan särähti hieman korvaan se, että HIFK:n faniksi ilmoittautuva kaveri huutelee vastustajalle hyvän päivän toivotuksia ennen 2. peliä. Siis mitä helvettiä? Nyt on playoffit käynnissä eikä tässä ole varaa olla mikään perkeleen Paavo Väyrynen. Ehkä kannatin ehkä en, mieluummin päinvastoin???
Itse olen aina karsastanut sitä että povaan oman joukkueen tappiota ja kannustan vastustajia. Mutta jatka Bromse samalla linjalla. Loppupeleissä et voi koskaan olla väärässä kun fiilistelet kumpaakin joukkuetta!
No uuhh äijjä, jossain maalla nämä "myö ollaan parhaita, notta ei oo muutako meiän jengi". Tottakai omien takana seistään mutta terve kunnoitus vastustajaa kohtaan pitää aina olla, ja kyllä sen tietää ennakkoon ettei Tapparaa vastaan kävellä yli. Lisätietoja vielä missä kohtaan olen kannustanut Tapparaa? Söpöä kun tullaan spiidaamaan muille jos ennakoidaan tasaista finaalisarjaa. Toiseksi, Game 2:ssa nähtiin ihan toisenlainen kotijoukkue, kuten kristallipalloa hieromalla sen käsittämättömästi arvasin. Jaksuhalit.
 

Kukko

Jäsen
Haapala-Lajunen-Kuusela
Laine-Dixon-Peltola
Savinainen-Jasu-Karjalainen
Rauhala-Ilomäki-Heikkilä

Samaa mieltä tuosta kakkoskentästä. Laine pääsisi todennäköisesti paremmille paikoille tasakentällisin ja Tappara olisi muutenkin aloituksissa keskeltä vahvempi. Toinen vaihtoehto on Laine ykköseen Haapalan tilalle. Erimieltä nelosesta. Heikkilä ei tuo muuta, kuin koohotusta ja vähän jalkoja. JMJ laitaa ja Dixon keskelle. jMJ on kuitenkin yksi liigan taitavimmista luistelioista ja pelaajista. Pelin tiivistyessä ja playoff kiekon alkaessa ei ole omimmillaan, mutta kun kentälle tulee tilaa, niin loistava pelaaja. Ylivoima tilanteisiin ja 4\4 pelattaviin tilanteisiin, niin paljon annettavaa. Moni Tappara pelaaja on pelannut tilastollisesti huonoja yksittäisiä otteluita. Ei pidä ylireagoida ja vaihtaa taitomiestä koohottajaan. Mikäli Dixon vaihdetaan nelosesta pois, niin turha haaveilla Heikkilän tulolla, että saataisiin joku 0-0 jarrukenttä. Tuo kenttä on omissa vaikeuksissa ja minusmerkkinen, se on varma

Itse vetelisin rohkeasti koko pakan uusiksi. Tosin osittain vanhoilla combinaatioilla.

Laine-Lajunen-Kuusela
Savinainen-Dixon-Peltola
JMJ-Jasu-Karjalainen
Haapala-Ilomäki-Rauhala

Toinen vaihtoehto, että JMJ ja Savinainen vaihtavat, mikäli halutaan pysyä tutunmassa
 
Viimeksi muokattu:

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Laineen oltua hieman hukassa useampi kuukausi takaperin valitettiin, että Ilomäki tappaa Laineen pelin. Nyt sitten on ilmeisesti Järvisen syy, että Laine ei tee kolmea maalia joka ottelusa. En tiedä onko porukka pistänyt merkille, että Laine tekee ylivoimaisesti suurimman osan maaleistaan maaleistaan ylivoimalla tai suorasta hyökkäyksestä päästessään haastamaan vastustajan puolustajia saatuaan kiekon keskialueella omalta pakilta. Se on loppujen lopuksi melko yhdentekevää onko Laineen sentterinä möttönen vai löppönen. Järvisen heittäminen katsomoon ja Heikkilän ottaminen kehiin olisi kyllä tyhmimpiä asioita, mitä valmennus voisi tehdä.

HIFK on ollut tähän mennessä etenkin luisteluvoimassa edellä ja on nähdyn perusteella selvä suosikki mestariksi. HIFK kääntää Kärppiin verrattuna peliä huomattavasti nopeammin ja karvauspelaaminen etenkin kotikaukalossa on ärhäkkäämpää. Tapparan videovalmennus tekee varmasti kovasti töitä analysoidessaan HIFK:n peliä ja uskon, että Tappara tulee muuttumaan melkoisesti vielä sarjan aikana. Reagointihan se avainsana tuntuu nykyään olevan. HIFK:n kunniaksi on sanottava, että sen pelinopeus on toistaiseksi tehnyt Tapparan pelaamisen hankalaksi, mutta pakko se on uskoa, että Tappara onnistuu löytämään reikiä myös IFK:n pelistä, kun se on pystynyt paikantamaan Lukon ja Kärppienkin heikkoudet sarjan aikana.

Runkosarjassa Tampereella HIFK:n saatua tuomarilahjan (29.12) Tappara-fanien oloa helpotettiin sanomalla, että nämä tasoittuvat pitkässä juoksussa ja tuo toinen finaalipeli oli kyllä hyvä paikka tämän tilaston tasoittamiseen. Kiekkojumalille siis kiitos. Vielä voisi huomiseksi kääntää Laineen tolpat maaleiksi, niin olisin tyytyväinen.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lienee jotenki muotia nyt Tapparalaisilta haukkua Järvisen peliä. Ei varmasti ollu parasta Järvistä viime peli, tuskin edellinenkään (jota en itte nähny), mutta onhan tässä muitaki pelejä ollu. Järvinen ei oo hirveesti pisteitä nakutellu, mutta jäähyjä on tienannu vastustajille ja sillon ku ykkös yv on tökkiny, Järvisen kiekon tuontia hyökkäysalueelle ei oo voinu ku ihastella. Tärkee palanen Tapparaa ja löytää Laineen tiukimmissa paikoissa, kuten 6. välierän ajassa 59.58. Mun mielestä Lajusella oli tosi synkkää Lukko-sarjassa, samoin Kuuselalla sen pöpön kanssa. Ei oo Haapalakaan ihan tasollaan oo ollu läheskään joka pelissä. Niin se vaan menee, ettei missään joukkueessa kaikille tuu samaan aikaan se nappisuoritus. Huomena on taas Järvisen vuoro. Hieno pelimies, jolla on hyvä pilke silmäkulmassa ja huikee liike ja kiekkovarmuus. Filmaamiset vaan pois, ni hyvä tulee.

Ps. mää muuten tykkäsin Erkinjuntinki pelistä kaikki ne ajat, ku täälä ja tappara.infossa noiduttiin sen maalittomuutta.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mikä tää Tapparalaisten läppä on ohi peleistä? Kun saitte runkkarin lopussa Kärpiltä pataan oli kyseessä ohi peli, ei missään nimessä Kärppien hyvyyttä. Eka finaali matsi ja Tapparalta ohi peli. Sitten vielä sanotaan stadilasia ylimielisiksi, en nyt leimaa koko porukkaa mutta onhan tuo nyt vastustajan aliarvioimista. Uskokaa pois tässä palloilusarjassa on muitakin joukkuita kuin te.

Raskin tilanteesta olisin antanut sexille jäähyn, eihän 1,5m takamatkalta voi "rikkoa" puhtaasti, maila lantiossa ja se kääntää raskin katolleen. Maalin hylkääminen oli mielestäni perusteltua. Tuomari vois sijoittua ensi pelissä vaikka ruudun ääreen kotisohvalle sixpäckin kanssa, vähemmä'n haittaa sielä. Tuomari virhe mutta minkäs teet, kai senkin pitää sielä munastella. Tämä siis siihen kiekottoman pelaajan estämiseen IFK maalin takan noin 12 sek ennen 1-nollaa.

Auvitun jäähy oli jäähhyn paikka, niin oli myös 3-4 samanlaista muuta tilanetta, miksi tämä vain vihellettiin. En ole muutenkaan oikein ymmärtänyt tätä "ei vihelletä mitään niin ei ratkaista pelejä", mitä vittua?! yhtälailla se viheltämätön päätös saattaa vaikuttaa peliin.

Noh varsinaista etua ei ole tuomareista ollut kummallekkaan mutta HIFK ainakin näistä Tampereen pelin tuomioista/ sijoittumisista kärsi enemmän.

Olin ja olen kyllä sitä mieltä että, näistä tuplapeleistä olisi pitänyt kairata kaksi voittoa koska rasitus eroa ei ole enää meidän hyväksi. Tappara on varmasti tuoreilla jaloilla pahempi kuin mitä lauantaina nähtiin. Toki meidänkin ukot saa saman lepo määrän, ja on parhaimmillaan silloin kuin putki kulkee.

Liru maalit on sitten yksi-yksi, oli muuten huomattavasti kivempi katsoa kiekon lipumista tappara maaliviivan päällä kuin sitä syrjällään valunutta nahkalompakkoa Huden takana :) jatun visu!

Huominen on huomenna ja tänään on tänään! Huominen on kuitenkin paljon ratkaisevammassa roolissa tämän finaali sarjan kannalta, ennustankin että huomisen pelin voittaja voittaa liiga mestruuden tänä keväänä!

Aika latteuksia tuli taas joristua, muttei tähän työ iltapäivään parmepaakaan tekemistä ole.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ohi peli on, jos Tappara ei voita tai kaadu taistellen, teki vastustaja sitte mitä tahansa. ;)

Onhan tää tylsää odotella pari päivää, yks peli ja taas pari odotusta. Mutta yks liigaohjelman hyvistä uudistuksista kuitenki. En ymmärtäny aiempina vuosina sitä hirveetä kiirettä pelata finaalit pois alta. Näin on paljo reilumpaa. Yks mahatauti ei niin kauheen montaa peliä luultavasti vie yksittäiseltä pelaajalta ja muutenki ehditään nuolla haavat kunnolla ja taas iskussa seuraavassa pelissä. Jää sattumalle vähemmän sijaa. Tuskasta voi olla mahdollisen seiskapelin odottelu...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Runkosarjassa Tampereella HIFK:n saatua tuomarilahjan (29.12) Tappara-fanien oloa helpotettiin sanomalla, että nämä tasoittuvat pitkässä juoksussa ja tuo toinen finaalipeli oli kyllä hyvä paikka tämän tilaston tasoittamiseen. Kiekkojumalille siis kiitos. Vielä voisi huomiseksi kääntää Laineen tolpat maaleiksi, niin olisin tyytyväinen.

Minusta täällä on vähän turhaan hehkutettu noita Laineen tolppia. Pienestä kulmasta etuyläkulmaan koitti, ja vedot tolpan ulkoreunaan, toinen taisi mennä sivurautoihin. Olisikohan kumpikaan edes mennyt maaliin, jos olisivat kohti menneet, ei siellä ainakaan paljoa tilaa ollut. Tosin viidennen välierän tavoin Laine voi ne pienetkin raot löytää;)
 

axe

Jäsen
Mikä tää Tapparalaisten läppä on ohi peleistä? Kun saitte runkkarin lopussa Kärpiltä pataan oli kyseessä ohi peli, ei missään nimessä Kärppien hyvyyttä. Eka finaali matsi ja Tapparalta ohi peli. Sitten vielä sanotaan stadilasia ylimielisiksi, en nyt leimaa koko porukkaa mutta onhan tuo nyt vastustajan aliarvioimista. Uskokaa pois tässä palloilusarjassa on muitakin joukkuita kuin te..

Joo, isot pahoittelut. Kyllähän se niin meni, että Tappara pelasi perjantaina ihan saatanan hyvän jääkiekko-ottelun, tuli sähäkästi latautuneena peliin ja pelasi aivan huipputasolla, mutta ei vaan pärjännyt paremmalleen sillä kertaa. Lauantaina jatkoivat sillä ihan samalla tasolla millä perjantaina olivat ehtineet jo hurmata koko kiekkomaailman, sillä kertaa kävi vaan vähän parempi munkki.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jmj:stä sen verran että kiekon saadessaan pystyy kohtuullisen "turvallisesti" kuljettamaan kiekon vastustajan päätyyn. Ilomäellä olisi ainakin suurempi riski menettää kiekkoa keskialueella. Jmj hakee jotain kuningassyöttöä hyökkäysalueella, joka epäonnistuu, mutta niissä on mahdollisuus että Tappara saa uuden kiekonriiston. Ilomäen ollessa peli aina "pysähtyi" jo keskialueela.

Dixonia voisi munkin puolesta kokeilla, mutta se heikentäis alempia ketjuja varmaankinTapolan mielestä tai Dixon ei riitä sentterinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös