Playoffs 2015 puolivälierät: Tappara – HIFK

  • 119 513
  • 672

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Nyt täytyy lainata itse itseäni muutamaa päivää sitten. HIFK karsi pois virheet ja jatkoi siti tuloksen tekoa ja tämä näkyy, joten nyt sarja tasan.

Lauantain pelin perusteella Tappara näytti lopahtavan game 2:ssa vaikka voito tuli. Kuulemani perusteella kunto ei ole näkyvissä peleissä 3 ja 4. Kysymys kuntopohjasta on siis relevantti.

Ja nyt tosiaan ollaan tilanteessa missä sarja on tasan - osaako Tapola nostaa joukkuetta eteenpäin? Oma arvaus, että tämä näyttää nyt haastavalta ja ei välttämättä osaa.

Sarja ei ole vielä ratkaistu ja se on tasainen. Lauantain peli ratkaisee paljon. Jos HIFK voittaa lauantaina, niin pidän todennäköisenä että vie koko sarjan.

Enemmänkin nyt on kyse henkisestä kunnosta, ei fyysisestä. Kun ennakkosuosikin asemaa ei kyetä käsittelemään oikein on tilanne tämä. Peli on hidasta ja suorittaminen on väkinäistä. Jos jotain ennustaa pitää niin tämä sarja menee IFK:lle 2-4, ei voi mitään. En näe miten tuo henkinen lukko kyettäisiin murtamaan näin lyhyessä ajassa.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Lauantain pelistä on jo ennakkoon varmaa se että jos tappara on häviöllä vikalla minuutilla niin green ja kankaanperä hoitavat nyrkkihipoilla kesän loman aikaisemmaksi.
 
Oikeastaan ainoa asia, mitä ennen sarjan alkua pidin HIFK:n mahdollisuutena on Törmäsen kokemus vs. Tapolan ensimmäinen iso testi. Ja nyt kauden aikana paljon parjattu Törmänen pyyhkii kollegallaan jäätä. Täällä on jo sanottu monta kertaa, mutta edelleen mainostan noita Tapparan seisovia lähtöjä. Katsotaanko Tampereella ollenkaan videoita? Kuinka monta maalipaikkaa Tappara on luonut, kun on seisottu ensin 10 sekuntia oman maalin takana? Useampi suorasta hyökkäyksestä tullut maali on kuitenkin selvässä muistissa. Ilman HIFK:n puolustuksen käsittämättömiä koomailuja sarja olisi jo 3-1 tai jopa 4-0 stadilaisille.

Tappara korostaa todella paljon hitaita lähtöjä ja omasta mielestä on jopa koomista, että HIFK:n karvaus ohjaa pelin takaisin alaspäin, eikä Tappara edes yritä purkaa tuota, vaan tyytyy vastustajan toiveesta palauttamaan kiekon alas. Tappara vaikuttaa tällä hetkellä joukkueelta, jolle syksyn synkän ajan kääntäminen voitolliseksi on ollut se suurin mestaruus. Puuttuu palo ja tahto. Negatiivinen kierre on valmis ja kaikki tuntuu menevän päin persettä.

Nyt on Tapparan onni, että tässä on yksi välipäivä ennen seuraavaa ottelua. Huomenna pitäisi videoiden laulaa (oikeastaan Tapola voisi jälki-istuntona rullailla niitä koko yön) ja keinot pitäisi löytää. Tapparan pitää pystyä muuttamaan hidas puolustus ja mikkihiirimäinen hyökkäys fyysiseksi puolustukseksi ja nopeaksi hyökkäykseksi. Ei Tappara tätä sarjaa ole vielä missään nimessä hävinnyt. HIFK:lla saattaa olla etu henkisellä puolella, mutta toisaalta Tapparalla on edelleen kotietu, joten itse näen tämän sarjan tällä hetkellä aikalailla 50/50.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Surullista lukea kun Tapparan kannattajat vetää täällä marttyyrin viittaa ja uskovat HIFK menevän jatkoon. En ymmärrä.

Tapparalla on varaa leikkiä ja hakea vähän vaikeuksien kautta itselleen haastetta. Pikkuisen piti antaa näille snadeille kingeille tikkaria suuhun ja sitten launtaina vetää pois se suusta kun Tappara menee kirjaimellisesti HIFK yli.

Vaikea edelleenkään nähdä että Tappara voisi tätä sarjaa hävitä. Luottoa löytyy.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Surullista lukea kun Tapparan kannattajat vetää täällä marttyyrin viittaa ja uskovat HIFK menevän jatkoon. En ymmärrä.

Tapparalla on varaa leikkiä ja hakea vähän vaikeuksien kautta itselleen haastetta. Pikkuisen piti antaa näille snadeille kingeille tikkaria suuhun ja sitten launtaina vetää pois se suusta kun Tappara menee kirjaimellisesti HIFK yli.

Vaikea edelleenkään nähdä että Tappara voisi tätä sarjaa hävitä. Luottoa löytyy.

Täysin aiheestahan teidän fanit on huolissaan. Jos Tapparalla olisi vastassa Ilves tai vaikka Ässät, voisi pelata säästö liekillä ja mennä keulien välieriin. Tappara sai vastaan arvaamattoman nukkuvan pedon joka on herännyt. Mm. Ramstedt Zaborsky ja Rask on löytänyt oikea aikaisen vireen joka on myrkkyä Tapparan passiiviselle ja hitaalle puolustukselle. Puhumattakaan Goldobinista joka luo puoli tyhjästä maalipaikkoja vaihdosta toiseen. Goldobin ei ole niitä pelaajia joka kantaa joukkuetta vaikeilla hetkillä, mutta kun joukkueella menee hyvin, tämä venäläinen taiteilija pystyy nostamaan myös omaa tasoaan.

Tappara tuntuu tosiaan olevan henkisessä takalukossa ja eilen oli näkyvissä turhautumista ja uskon puutetta. Silti sarja on vasta 2-2 ja jos Tappara löytää peli-ilon ja saa pelilliset asiat nopeasti kuntoon, tämä sarja voi päättyä vielä meidän kannalta katkerasti.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No Tappara- fanit, alkaako se Tappara milloin pelata tosissaan, ja joko tuli ottelussa hiki? Pakko vähän vinoilla, sen verran on kyrsinyt muutamat ylimieliset kommentit. Ottakaa nyt se sormi perseestä ja tunnustakaa vaan rehdisti, että vastassa on sittenkin ihan oikea jääkiekkojoukkue, joka tukkii Tapparan pelin tällä hetkellä jo keskialueelle.

Sitä tosissaan pelaamista tässä on odotettu, ei vielä nähty. Ylimielisiltä vaikuttavat kommentit lienevät perua siitä, että Tappara on pelannut samalla tasolla koko ottelusarjan ja on ottanut kaksi voittoa. IFK on vain nostanut tasoaan jokaisessa ottelussa ja Tappara ei.

Kuten otteluseurannassa jo mainitsin pelaa IFK hyvin. Tylsää norsukiekkoa, kun Tappara on ensin muninut alussa pari maalia, mutta tehokasta norsukiekkoa. Ja kun noilla kaaripalloilla saadaan vielä sekä purettua oman pään paine että maalipaikkoja, niin hyvältä taktiikka vaikuttaa. IFK:n pakeilla ei ole kiire omassa päässä Tapparan lyödessä päätykiekon. Viisikon ajoitukset ovat syksyisellä tasolla, jolloin päätykiekko heitettäessä ovat hyökkääjät ehtineet jo pysähtyä keskialueella eikä päätyyn ehditä ikinä. IFK siis pelaa hyvin ja saa Tapparan näyttämään osaltaan huonolta. Se ei kuitenkaan selitä sitä, että Tapparan pelissä ei eilenkään näkynyt kunnon yritystä. Tyydyttiin hiihtelemään kiekollisesti tyytyväisenä vastustajan koukussa, odottamaan passiivisesti kiekottomana. Jos siellä olisi se yritys näkyisi se kaksinkamppailuissa edes raivokkaana yrityksenä. Nyt tyydytään siihen, että yritettiin haastaa ja menetettiin kiekko. Vaikka IFK pelaa puolustusalueellaan sääntöjen rajamailla, ei pelkoa jäähyistä ole Tapparan hyökkääjien tyytyessä luovuttamaan pienen koukun tullen. Asennevammaa, josta tulee päästä eroon mikäli edes meinataan oikeasti kääntää ottelusarjan suunta ja IFK:n trappi.
 

axe

Jäsen
Tapola selvisi syksyn megakriisistään uskomalla omaan juttuunsa ja se onkin fiksu teko, runkosarjassa. Vastustajat tulivat ja menivät. Nyt pelataan kuitenkin kauden jatkumisesta joukkue joukkuetta vastaan. Siinä on merkittävä ero. "Me keskitytään omaan tekemiseen ja vastustajat eivät paljon vaikuta". Jep jep.

Itse asiassa siitä suosta ei noustu "uskomalla omaan juttuun", joka syksyllä tarkotti oman maalin takana seisomista, hitaita lähtöjä organisoitunuttta vastustajaa vastaan, huonoa syöttämistä, hyökkäyspeliä joka ei tuottanut laukauksia ja maalipaikkoja. Pakki joutuu kuljettamaan paineen alla, hyökkääjät karkaa, pysähtyvät siniviivalle, päätykiekko, kukaan ei ehdi perään. Tappara näytti koko ajan hitaalta ja heikolta, pelaajien sijoittuminen kentällä oli huonoa, ei lähitukea missään päin kaukaloa. Hidastelu, kaavoihin kangistuminen ja epävarmuus näkyi myös ylivoimapelissä. Se hidastelu ja väärin-pelaaminen esti pelaajia missään vaiheessa saamasta pelistä oikeasti kiinni, kun oli koko ajan kaikesta jäljessä eikä saanut kiekollisia tai edes fyysisiä onnistumisia.

Puolen kauden kohdalla se seisoskelu lopetettiin, otettiin pelaamiseen muitakin vaihtoehtoja kuin se maalin takaa hi-taas-ti lähteminen ja kas, alkoi tapahtua. Syöttönopeus kasvoi ja kummasti vaan myös pelaajat alkoivat näyttää nopeammilta, ehtivät tilanteisiin että pystyivät voittamaan kamppailuja ja näyttivät yhtäkkiä myös vahvoilta niissäkin. Samalla myös ylivoimapeliin tuli juonikkuutta, syöttötempoa, kiekonhallintaa ja tulostakin alkoi tulla.

Sitten alkoi playoffit. Mennään maalin taakse, annetaan vastustajan organisoitua, lähdetään hi-taaaas-ti. Se on tuonut taas nuo samat ekassa kappaleessa kirjatut ongelmat. Pelaajat eivät taaskaan pääse ns. peliin kiinni, vaan ovat koko ajan vaiheessa joka puolella kenttää, näyttävät hitailta ja heikoilta kamppailuissa, ja kun ollaan jäljessä ja hävitään kaikki, niin samantien menee usko ja itseluottamus, ja nähdään näitä kahden edellisen pelin kolmannen erän "kirejä".

Mitä ihmettä mietittiin kun tähän muka-kiekkokontrolliin ja pelin hidastamiseen taas lähdettiin, kun sen toimimattomuus oli nähty syksyllä ja nähty kuinka homma kääntyi, kun alettiin pelaamaan luonnollisempaa jääkiekkoa? Nyt on pelissä kaikki taas ihan päin vittua, mistä aika kirkas esimerkki on ylivoimapelikin, josta taas on alkanut unohtua kaikki muut variaatiot, kun yritetään vaan väkisin survoa kiekkoa Palolalle neliön läpi (okei, Greenillä on ollut muutama hyvä suoritus kulmalta). Lisäksi paniikkia syksyyn verrattuna aiheuttaa nyt se, että silloin kun hyökkäyspeli oli aneemista ja toimimatonta, niin joukkue sentään puolusti hyvin, alivoima oli loistavaa. Nyt sekin puoli on ihan päin vittua. IFK on tässä sarjassa ampunut ylivoimalla varmaan jonkun 15 kertaa ihan paraatipaikalta n. keskeltä neliötä ja tasaviisikoinkin tulee koko ajan heittämällä alueelle ja laukaisupaikkoihin.

Tosiaan nämä ongelmat oli näkyvissä jo ekasta pelistä lähtien, mutta HIFK oli silloin huonompi ja Tappara veti vanhojen onnistumisten höyryillä. Nyt IFK on parantanut paljon ja Tapparalta vanhat höyryt lopussa. Runkosarjassa tehtiin kyllä upea muutos paskasta timantiksi, mutta nyt on aika vähän päiviä jäljellä tehdä se sama uudelleen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Vaikea edelleenkään nähdä että Tappara voisi tätä sarjaa hävitä. Luottoa löytyy.

Miten se on vaikea nähdä? Eväät Tapparan mahalaskuun ovat nähtävillä kultatarjottimella valokeilassa. Ymmärtäisin oikeasti tällaiset kommentit, jos Tappara olisi tappio- otteluissaan tuottanut parempaa jääkiekkoa ja vienyt peliä, ja HIFK olisi vienyt voittoja maalivahdin jumalamoodilla ja onnekkailla maaleilla. Nyt tilanne ei ole sellainen ollut, joten ihmettelen kommenttiasi. Edelleen voin kuitenkin itse nähdä myös Tapparan vievän sarjan, etenkin jos saa hyökkäyksiin lähdöt toimimaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko Tapparan (k)eväät syöty?

Joku asiantuntija jossain (IS-TV?) sanoi ennen playoff-sarjan alkua, että Tapparan pahin uhka on se, että kokematon Tapola menee liialla fläppitauluiluillaan tappamaan Tapparan hyvän flown. Ei nyt ihan pieleen veikattu tuokaan ollut. Moni muu valmentaja ei pystyisi tuollaiseen pelin tappamiseen vaikka sitä vasiten yrittäisi. Krediittejä siitä hänelle.

Tapolan kypsän taktisen rohkeuden puolesta puhuu se yksittäinen tilanne, että vain yhden maalin takaa-ajossa otetaan maalivahti pois kolme minuuttia ennen pelin loppua kun vastustaja saa jäähyn. Moni muu valmentaja ei ottaisi. Ja ainakin moni muu valmentaja oppisi omista virheistään, ettei se kannata. Hauska ajanvieteleikki: Kun Tapola ottaa molarin pois, kokeilkaa ennätättekö sanoa "Mitä vittua toi idiootti taas tekee" ennen kuin kiekko on tyhjissä. Yllättävän vaikeeta.

Kevät oli hieno. Oli. Jees, ei siinä mitään. Nyt on vaan herännyt kysymys, oliko se hyvyys Tapolan takia vai Tapolasta huolimatta. Määkin olisin pystynyt tuolla rosterilla samaan ihan vaan olemalla pois jaloista pyörimästä.

Tappara vie silti sarjan 4-2.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tosiaan nämä ongelmat oli näkyvissä jo ekasta pelistä lähtien, mutta HIFK oli silloin huonompi ja Tappara veti vanhojen onnistumisten höyryillä. Nyt IFK on parantanut paljon ja Tapparalta vanhat höyryt lopussa. Runkosarjassa tehtiin kyllä upea muutos paskasta timantiksi, mutta nyt on aika vähän päiviä jäljellä tehdä se sama uudelleen.

Niinpä. Jääkiekon hauskuus on poissa ja jäljellä vaan pelonsekainen tunne. Pelaajat ei tiedä mitä heidän pitäisi tehdä ja epäonnistumisen pelko on raskaana yllä. Jursinov aikanaan takoi, että "jalat jalat" ja se pitää paikkaansa nytkin. Vauhtia tarvitaan ihan sairaasti lisää, jotta peli alkaa kulkemaan. Mutta siihen vauhdin lisäämiseen tarvitaan uskallusta ja luottoa ja kumpaakaan ei ole.

Mielummin HIFK jatkoon kuin Tappara tuolla pelillä. Toki jollei mikään muutu, niin eipä muuta vaihtoehtoa olekkaan. Nyt perkele Tapola pistät jätkät katsomaan muutaman peli kuukauden takaa ja annat vapaat kädet. Jos tiputaan kaikkensa antaneena, niin sitten tiputaan. Mikäli (todennäköisesti) tiputaan tällä pelillä, niin sitä ei voi antaa anteeksi. Yrittäkää edes
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
. Edelleen voin kuitenkin itse nähdä myös Tapparan vievän sarjan, etenkin jos saa hyökkäyksiin lähdöt toimimaan.

Hyökkäyksiinlähdöistä onkin ollut ketjussa puhetta kun Tappara hävisi kaksi viimeistä ottelua. On heitetty että Tappara on luonut uuden standardin hitaalle lähdölle: maalin takana seisoskelu tms. Näillä ei kuitenkaan ole kovin paljon tekemistä sen kanssa, että sarja on nyt 2-2. Kahden viimeisen ottelun eli G3 ja G4 tahdit on kirjoitettu yksinkertaisesti siinä, että Tapparan kiekollinen ja kiekoton pelaaminen omalla puolustusalueella on ollut katastrofaalisen heikkoa ottelun kahden ensimmäisen minuutin aikana. Hieman kärjistetysti voi sanoa, että Tappara ei ole päässyt edes keskialueelle aloituskiekon jälkeen kun jatkuva pyöritys on tuottanut HIFK:lle maalin. G1 alle minuutin ja G2 alle kahden minuutin. Tapparan PAPP:ssa näkyy pelko. Jos kelaa ottelun alut niin niistähän huomaa, että Tapparalla on aivan sekaisin se, pelataanko miestä, aluetta vai hieman molempia ja kukin tekee sitten mikä siinä tilanteessa helpoimmalta tuntuu. Tämä kielii 2-0 johdon jälkeen isoista pelinjohdollisista ongelmista kun tärkeimmän alueen eli puolustusalueen peruspelaaminen pettää näin paljon.

Toinen keskeinen tekijä mikä kääntää vaakaa HIFK:n eduksi on se, että Tappara ei pääse enää samalla tavalla - tai lähes lainkaan - ykkössektorin maalipaikoille kuin G1 ja G2. HIFK:n keskialueen sumppu toimii niin hyvin, että Tapparan hyökkäysalueen pelaaminen menee kulmiin. Ja vielä kolmas merkittävä juttu on siinä, että HIFK:n alivoima G3 ja G4 on erittäin aggressiivista. Painetta annetaan Tapparalle alivoimaisena jopa Tapparan puolustusalueella ja tähän ei Tapola ole varmaankaan varautunut.

Henkisesti Tappara näyttäisi luovuttaneen, mutta niin tuskin sentään on. Törmänen teki ne muutokset joita mm. minä aiemmin tässä ketjussa kaipasin ja osoitti samalla, että hän osaa luoda joukkueen pelitavan tarpeellisessa määrin uusiksi silloin kun on sen paikka. Tapolan osalta G5 on ottelu jossa pitäisi näyttää mitä hän osaa. Mikäli G5 alkaa samoin kuin G3 ja G4 eli HIFK:n pyöritysmyllyllä Tapparan maalilla kunnes punalamppu palaa, Tapparan ja Tapolan eväät onkin tässä sarjassa syöty.

Mutta ei kannata olla varma että näin käy. Maalivahdeista Husso on oppipoika Metsolaan verrattuna ja eilenhän Hussoa ei edes testattu kun HIFK vei Tapparaa kuin pässiä narussa. Muuttuko tämä yhtään kun peluutusetu siirtyy Tapparalle, se nähdään sitten huomenna. HIFK on kuitenkin kääntämässä sarjaa itselleen ja kun tähän pisteeseen on Tapparan kannalta jouduttu, pelitapaa pitäisi rukata sen verran 5vs5 että joukkue pystyy pääsemään sumpusta paremmin ykkössektorin paikoille. Enemmän päädyn kautta pelaamistahan se tarkoittaa. Ja 5vs4 ylivoimalla ei liene vaikeaa löytää ratkaisua HIFK:n alivoimaisen paineistuksen purkamiseen Tapparan kiekolliseen pelaajaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Laitetaan ulkopuolisen kommentti...

Taitaa Tapparan ongelma olla pelillisen umpisolmun lisäksi henkinen, siinä on Tapolalla kova duuni saada joukkue ladattua huomenna pelin. Näin sarjasta pelit 1. ja 3. Ihmettelin jo avauspelissä Tapparan heikkoa liikettä ja puolustuspelin epävarmuutta, HIFK olisi hyvin voinut kääntää senkin pelin ilman heidän pakkiensa koomailuja. Kolmannessa pelissä HIFK oli jättänyt virheet pois ja pelasi fiksua vieraspeliä paremmalla liikkeellä ennen kolmannen erän jäähysumaa. Eilen loppulukemat kertoo kaiken.

Olisikohan Tappara kevään suurin kupla? Kunnonajoitus näyttäisi menneen ainakin päin sitä itseään.
 

BigRedKoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja on vielä täysin kesken.

IFK:lla on pieni henkinen yliote joka kyllä voi kadota seuraavan pelin ensimmäisellä minuutilla. Eilenkin näkyi, että kun Tappara sai yhden maalin niin loppuerä meni pienessä hurmoksen poikasessa.

Isompi etu IFK:lla on siinä, että pelitapa toimii tällähetkellä. HIFK on myrkyt keksinyt ja Tapparalla on nyt paine löytää vastamyrkky.

Tappara on kuitenkin näistä se jolta jopa mestaruutta odoteltiin ja ei muutama huono peli vielä asetelmaa täysin muuta. Tappara on näistä se joka on pystynyt pidempään hyviin suorituksiin tälläkaudella ja jengillä on hyvin kokemusta play-off taistoista.

Joten jännäksi menee. Aikalailla 50-50 asetelmat. Oman lisänsä tuo myös mm. maalivahtipeli.Nyt se on toiminut kummallakin mutta hyvät mahdollisuudet on, että ainakin yksi huono peli tulee jompaankumpaan päähän. Onko se IFK:n nuori veskari vai Tapparan kokenut jolla kuitenkin on aiempaa näyttöä siitä, että aavistuksen voi alkaa puntti tutista just sitten kun alkaa homma menemään tiukaksi...

Anyway, mahtavaa, että IFK faninakin sai pienen tauon jälkeen oikean pleijjarikevään. Vähän pelkäsin, että mennään viimeisten parin vuoden tyyliin, eli ensin tunteettomat sääli läpsyttelyt joista mennään jatkoon tai sitten ei ja perään toissa kevään tapainen Tappara sarja jossa hieman nimellisesti haastetaan mutta kokoajan on kaikille selvää kuka jatkaa kevättä.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
HIFK on kuitenkin kääntämässä sarjaa itselleen ja kun tähän pisteeseen on Tapparan kannalta jouduttu, pelitapaa pitäisi rukata sen verran 5vs5 että joukkue pystyy pääsemään sumpusta paremmin ykkössektorin paikoille. Enemmän päädyn kautta pelaamistahan se tarkoittaa.

Kokonaisuudessaan hyvä kirjoitus, mutta lainaan vain tämän pätkän. Aikaisemmin kirjoittelin, että Tapparan pitäisi ruveta kääntämään peliä huomattavasti aktiivisemmin jolloin ei tarvitsisi joutua tuohon HIFK:n keskialueen sumppuun. Tapparalta löytyy jalalla nopeita laitureita jotka pystyvät myös hyvin haastamaan 1vs1 tilanteissa ja luomaan tätä kautta tilanteita. Näitä on tässä sarjassa nähty luvattoman vähän johtuen juuri noista erittäin hitaista lähdöistä jolloin HIFK pystyy ohjaamaan Tapparan lähtöä haluamallaan tavalla. Mikäli Tappara rupeaisi kääntämään peliä nopeammin, niin väittäisin, että HIFK ei samalla tavalla pystyisi enää ohjaamaan Tapparan hyökkäyksiä. Nyt kun HIFK pystyy näin helposti Tapparan hyökkäyksiä ohjaamaan, niin se aiheuttaa myös sen, että päätykiekkoihin joudutaan ja samalla niiden ajoitukset on ihan pielessä. Usein myös noiden hitaiden lähtöjen takia ajaudutaan näihin omaan pään mankeleihin mistä HIFK on hyvin maaleja saanut tehtyä.
Eilisessä pelissä jonkin aikaa ennen Tapparan maalia tällaista nopeaa kääntöä oli Tapparalta havaittavissa ja hyökkääjät karvasivat korkealta, samalla tuli mukaan myös Tapparan eilisen ainoat oikeat taklaukset.

Mikäli tuota pelin hidastamista jatketaan, niin sitä voidaan jatkaa sitten kesälomalle asti. Minun mielestäni Tapparan materiaali olisi parhaimmillaan nopeissa käännöissä joissa saadaan kiekko mahdollisimman nopeasti liikkeeseen hyökkääjille. Tapparan puolustajien kiekollinen taito ja avauskyky on oikeasti aika rajallinen. Nopea puolen vaihto tai maksimissaan kaksi ja kiekkoa eteenpäin hyökkääjille vauhtiin. Siinä on minun mielestäni Tapparan ase.

Lisätään vielä kevennyksenä sellainen tärkeä pointti, että HIFK on voittanut molemmat pelit mitkä minä olen katsonut selvinpäin. Huomenna en katso selvinpäin (tämä toki voi johtua myös Tapparan esityksistä).

Lisäys 2: Tappara - JYP peli joka päättyi tulokseen 7-1 oli hyvä esimerkki siitä miten Tappara käänsi peliä nopeasti. Omista lähdettiin JYPin kahden miehen paineen alta nopealla puolen vaihdolla ja kiekko hyökkääjille vauhtiin. Tämä loi maalitilanteita todella hyvin. Tuolloin ei hitaita lähtöjä juuri nähty.
 
Viimeksi muokattu:

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Hyökkäyksiinlähdöistä onkin ollut ketjussa puhetta kun Tappara hävisi kaksi viimeistä ottelua. On heitetty että Tappara on luonut uuden standardin hitaalle lähdölle: maalin takana seisoskelu tms. Näillä ei kuitenkaan ole kovin paljon tekemistä sen kanssa, että sarja on nyt 2-2. Kahden viimeisen ottelun eli G3 ja G4 tahdit on kirjoitettu yksinkertaisesti siinä, että Tapparan kiekollinen ja kiekoton pelaaminen omalla puolustusalueella on ollut katastrofaalisen heikkoa ottelun kahden ensimmäisen minuutin aikana. Hieman kärjistetysti voi sanoa, että Tappara ei ole päässyt edes keskialueelle aloituskiekon jälkeen kun jatkuva pyöritys on tuottanut HIFK:lle maalin. .

Hitaat lähdöt kuitenkin toimivat ongelmana koko kentälle. Kun lähtö on hidas, niin porukka on pihalla ja HIFK ehtii rauhassa asettumaan hyvään keskialueen puolustuspeliin. Hitaan lähdön takia ei löydy syöttöpaikkaa kuin seisovalle pelaajalle ja siihen se jää. HIFK nappaa kiekon ja 2-3 seisovaa Tapparalaista ihmettelee selkien numeroita. Syötöt on epävarmoja, koska itseltä ja kaverilta puuttuu liike. Liike myös vaihtoon on hidasta. Vaihtojen pitää toimia nopeasti, eikä niin, että pakki seisoo kiekon kanssa maalin takana kun hyökkääjät käyvä tekemässä yhtaikaa läpystä vaihdon. Tuntuu myös siltä, että vaihtovälit ovat pidentyneet.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sarja on siis 2-2, mutta etu on edelleen Tapparalla. Sillä on kotietu lauantaina puolustettavana. HIFK:n on pakko voittaa Hakametsässä, Tapparan ei tarvitse voittaa Nordiksella.

Metsola on ollut Tapparan maalissa hyvä. Vaikka eilinen 1-0 meni hänen piikkiinsä, niin toisaalta ilman useita huipputorjuntoja peli olisi ollut vähintään 5-1 jo 2. erän jälkeen. Maalivahtipelissä pieni edge Tapparalle.

Ennen sarjaa kaikki pitivät puolustusta suurimpana erona näiden joukkueiden välillä Tapparan eduksi. Viimeisten parin pelin aikana asetelma on kääntynyt päälaelleen. Puolustuksessa etu on HIFK:lla.

Ns. hämmentäjäosasto menee sata-nolla HIFK:lle. Åsten ja kumppanit ovat alistaneet Kankia, Greenejä yms ja tekivät vielä eilen yhden maalinkin. Ja kaikki tämä ilman Lambergia, Ikosta ja Nykoppia.

Hyökkäys menee kokonaisuudessaan tasan. HIFK on pystynyt vakaampiin hyökkäyksiin ja viisikkopuolustus on sillä pelannut paremmin. Toisaalta jos puhtaasti maalipaikkojen tehokkuutta tarkastelee, niin siinä Tapparan starat (palola yms) ovat olleet erittäin teräviä. Erityisesti kahdessa ensimmäisessä matsissa.


HIFK:lla on pieni henkinen yliote sarjasta, mutta se voi kääntyä herkästi ylimielisyydeksi. Jos HIFK:lla pysyy paketti kasassa ja nöyryys mukana, niin silloin Tappara joutuu pelaamaan parasta kiekkoaan tällä kaudella eikä sekään välttämättä riitä.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Sitten alkoi playoffit. Mennään maalin taakse, annetaan vastustajan organisoitua, lähdetään hi-taaaas-ti. Se on tuonut taas nuo samat ekassa kappaleessa kirjatut ongelmat. Pelaajat eivät taaskaan pääse ns. peliin kiinni, vaan ovat koko ajan vaiheessa joka puolella kenttää, näyttävät hitailta ja heikoilta kamppailuissa, ja kun ollaan jäljessä ja hävitään kaikki, niin samantien menee usko ja itseluottamus, ja nähdään näitä kahden edellisen pelin kolmannen erän "kirejä".

Mitä ihmettä mietittiin kun tähän muka-kiekkokontrolliin ja pelin hidastamiseen taas lähdettiin, kun sen toimimattomuus oli nähty syksyllä ja nähty kuinka homma kääntyi, kun alettiin pelaamaan luonnollisempaa jääkiekkoa? Nyt on pelissä kaikki taas ihan päin vittua, mistä aika kirkas esimerkki on ylivoimapelikin

Juuri näin! Erinomainen viesti ja allekirjoitan sanasta sanaan. Yrittääkö tää meirän Tapola tehdä itsestään jotain neroa yrittämällä näyttää, että hänen luoma taktiikka toimii tosipeleissä?? No ei hitto toimi niinkuin ei toiminut syksylläkään. Nyt peli takasin pelaajille ja toivottavasti ei ole liian myöhästä!

Alivoimakin on ihan perseellään. Tappara pelaa ylikorostuneesti yhdellä kärjellä, mikä jättää keskelle koko ajan vapaata tilaa. Jos tämäkään ei muutu seuraavaan peliin, niin Tapparan puolella joko nukutaan ihan täysin tai ollaan vaan tyhmiä.

Jos huomenna vielä ottelun alkupuolella harrastetaan näitä hitaita lähtöjä maalin takaa, niin lopetan pelin seuraamisen saman tien. Ei vaan hermot ja järki kestä sitä samaa paskaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hitaat lähdöt kuitenkin toimivat ongelmana koko kentälle. Kun lähtö on hidas, niin porukka on pihalla ja HIFK ehtii rauhassa asettumaan hyvään keskialueen puolustuspeliin..

Hitaat lähdöt eivät tietenkään toimi ongelma koko kentälle. Ei todellakaan. Se että avataan koko ajan nopeasti johtaa enemmin tai myöhemmin ja enemmän tai vähemmän flipperikiekkoon. Jos hitaat lähdöt olisivat ongelma, kehitys mm. NHL:ssä kulkisi väärään suuntaan kun siellä pystykiekon joukkueet pelaavat myös hitaita lähtöjä aina joskus ja osa yhä enemmän. Hitaita lähtöjä tarvitaan, mutta ne eivät voi olla ensisijaisia tai pelitilanteesta riippumattomia.

Tappara oli tappiolla G3 ja G4 jo alle kahden minuutin ja aika fakiiri saa olla että syyksi löytää hitaan lähdön. Ellei sillä tarkoiteta hidasta hämäläisyyttä yleensä!

Tappara ei ole hävinnyt otteluita suinkaan hitaiden lähtöjen takia, mutta ne eivät toisaalta ole Tapolan toteutustavalla auttaneet otteluiden voittamistakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Hitaille lähdöille on varmasti paikkansa, mutta juuri niin kuin @Cobol sanoo, ne eivät saa olla itsetarkoitus.

Mielenkiintoinen detalji, jota ei ole tuotu täällä vielä esiin, on se, että eilisen ottelun alussa Tappara koitti selvästi nopeuttaa lähtöjään. Oli pari tilannetta heti pelin alkuminuuteilla, joissa oli selvät vaihtoehdot myös pelin rauhoittamiseen oman maalin taakse, mutta esimerkiksi Haapala lähetti kiekon puolustusalueen oikean laidan kiekontavoittelutilanteesta heti keskialueelle, mistä saatiin suora hyökkäys. Sitten tuli kuitenkin henkisesti merkittävät maalit HIFKille ja Tapparaan palasi se sama hitaus.

Mutta ydinjuttu on se, että alkuun oli selvästi nähtävissä tilan voittamista painottavia lähtöjä. Tiedä saatana mistä se äärimmäinen tilan teon hakeminen sitten taas tappioasemassa palasi.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Juuri näin! Erinomainen viesti ja allekirjoitan sanasta sanaan. Yrittääkö tää meirän Tapola tehdä itsestään jotain neroa yrittämällä näyttää, että hänen luoma taktiikka toimii tosipeleissä?? No ei hitto toimi niinkuin ei toiminut syksylläkään. Nyt peli takasin pelaajille ja toivottavasti ei ole liian myöhästä!

Kyllä. Tapolalla on bisset jo kanarialla kylmässä. Tapparassa on noin muuten kyllä hemmetin tyhmiä pelaajia jääkiekkoilijoina, kun ajattelee että jos ne vain pelaa omaa pelaajien peliä niin voittavat otteluita halutessaan. Näin olen ymmärtänyt Tapparan palstoilta ja täältä, kun marraskuun musta kuukausi sai päätöksen.

Sinällään Tapparassa on aika hyväkin tilanne näiden uskomusten osalta. Tappara voittaa ihan kenet vain ja milloin vain jos eivät kuuntele Tapolaa, vaan pelaavat oman mielikuvituksen mukaan. Nyt jännitetään kiinnostaako pelaajia!?

Mun mielestä Tapparan suurin ongelma on jalkahitaus, joka aiheuttaa suurimmat ongelmat kokonaisvaltaisesti peliin. Ei tuossa yksistään ole ole mielestäni kyse siitä, että Tappara pelaisi "väärin" ja muuttamalla peliä johonkin suuntaan homma loksahtaisi kohdalleen. Se on ihan turhaa haihattelua tuolla liikkeen tasolla. Ihan hauskaa olisi nähdä kuinka pitkän etumatkan Saravo tarvitsisi HIFK:n heittämään päätykiekkoon, että tulisi sieltä voittajana ulos.

Joko kuntopiikki oli ja meni, tai sitten se on vasta tuloilaan, mutta tällä pelillä ei tarvitse sen mahdollista ulosmittausta todistaa.
 
Viimeksi muokattu:

Nwoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SAINTS salibandy, Spiral-liiga, Tampere
Tappara oli tappiolla G3 ja G4 jo alle kahden minuutin ja aika fakiiri saa olla että syyksi löytää hitaan lähdön. Ellei sillä tarkoiteta hidasta hämäläisyyttä yleensä!

Itseasiassa molemmissa peleissä Tappara menettää omassa päässä kiekon juuri sen takia, koska pyritään pitämään kiekko omalla joukkueella kovan paineenkin alla. Todella harvoin on näkyny, että kiekkoa roiskittaisiin ja tämähän aiheuttaa omaan päähän aivan turhia pyörityksiä, kun ei osata tunnistaa(tai onko edes tarkotus?) tilannetta ja kiekkoa pyritään kontrolloimaan liiallisellakin riskillä.

Juuri tästä syystä otteluiden alut ovat Tapparalle olleet todella hankalia, kun ollaan aivan suorin jaloin kaverin tullessa kovaa päälle. Syy nyt ei varsinaisesti ole hitaat lähdöt, mutta hitaasta ja liiallisesti kiekkokontrollista usein on seuraus se hidas lähtö.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Hitaille lähdöille on varmasti paikkansa, mutta juuri niin kuin @Cobol sanoo, ne eivät saa olla itsetarkoitus.

Mielenkiintoinen detalji, jota ei ole tuotu täällä vielä esiin, on se, että eilisen ottelun alussa Tappara koitti selvästi nopeuttaa lähtöjään. Oli pari tilannetta heti pelin alkuminuuteilla, joissa oli selvät vaihtoehdot myös pelin rauhoittamiseen oman maalin taakse, mutta esimerkiksi Haapala lähetti kiekon puolustusalueen oikean laidan kiekontavoittelutilanteesta heti keskialueelle, mistä saatiin suora hyökkäys. Sitten tuli kuitenkin henkisesti merkittävät maalit HIFKille ja Tapparaan palasi se sama hitaus.

Mutta ydinjuttu on se, että alkuun oli selvästi nähtävissä tilan voittamista painottavia lähtöjä. Tiedä saatana mistä se äärimmäinen tilan teon hakeminen sitten taas tappioasemassa palasi.
Se palas mun mielestä sen takia, että se on "turvallinen" tapa tiputtaa alaspäin ja pysäyttää pelin tempo, ettei ole ainakaan itse se, joka maaliin johtavan virheen tekee.
Ja tuliko ne maalit virheistä vai tekikö IFK ne omalla aktiivisella pelillään? Millainen paineistus sun mielestä oli neloskentän toimesta, ennen kun Partanen etukulmaan kiekon räppäsi? Mun mielestä paine oli kova kohti pakkeja ennen sitä maalia. Ainahan se virhe tietenkin jossain tapahtuu, muutenhan pelissä ei tulisi yhtään maalia.
Pointtini on siis se, ettei kaikki ole Tapparan pelaajien syytä, vaan IFK.n hyvyyttä, mutta kun yritän pysyä kuitenkin niin objektiivisena, kun se fanina on mahdollista, niin mielestäni Tapparan hetki tulla peliin takaisin oli eilen siinä, kun IFK pelas kehnon YV:n ja Tappara alkoi liikkua sen jälkeen vahvasti ja muutaman minuutin selvän hallinnan jälkeen Palola teki maalin Malisen hyvästä syötöstä. Ei sekään maali mistään virheestä tullu, vaan se tehtiin hyvästä suorasta hyökkäyksestä., no joo Söde olis voinu ottaa Palolan tarkemmin mutta eniveis..
Siis summa summarum; IFK luistelee enemmän ja kamppailee halukkaammin, josta johtuen Tappara näyttää "hitaalta".
Näin mahdollisimman objektiivisesti nähtynä;)
 

JoharinCrosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HIFK Fotboll
Ei sekään maali mistään virheestä tullu, vaan se tehtiin hyvästä suorasta hyökkäyksestä., no joo Söde olis voinu ottaa Palolan tarkemmin mutta eniveis..

Väitteesi on epätosi. HIFK pelasi kyseisen tilanteen löysästi. Ramstedt ja Zaborsky lopettivat liikkeen, jolloin tappara ohitti 2 tärkeää karvaajaa. Nyqvist yritti paikata painottoman puolen alivoimaa, siinä epäonnistuen ja pelaten itsensä ulos, jolloin tappara ohitti vaivattomasti hyökkäyssinisen. Tässä vaiheessa tilanne oli 2v1 HIFKn puolustusalueella ja Malisen upea syöttö löysi Palolan. Täysin siis HIFKn oma nukahdus, jossa oli 4 virhettä peräkkäin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Okei. Mun mielestä kiekko pomppi siinä tilanteessa keskialueella miten sattuu. Ja sisään vientikin oli paitsion rajoilla, kun kiekko tuli Malisen varusteissa alueelle.
Mutta MAALI TEHTIIN suorasta hyökkäyksestä, sellaisesta jotka Tapparalta usein puuttui em. pelissä, sinä senkin saivartelija;)
Kuten omassa kirjoituksessani sanoin jonka sinä lainasit, sanoin että jos ei ikinä tule yhtään virhettä, ei tule yhtään maaliakaan. Hyökkäyspäässä varmaan pelattiin huolimattomasti, ja tehtiin virheitä joista tilanne lähti, niin siitä on maalin syntymisen ratkaisevaan suoritteeseen tässä tapauksessa kaksi ratkaisevaa suoritetta tekemättä, viimeinen vapauttava syöttö ja laukaus, eikö niin...
Vähän samoin kun sanoisi, että jokainen kiekko joka maalia kohti tulee ja menee sisään on aina veskarin virhe....
Tai kun pelaaja ottaa jäähyn, niin se on aina sen pelaajan vika joka jäähyllä istuu jos omissa soi..ei ole, vaan se on johtanut vasta alivoiman syntymiseen, ei av-maaliin...
Kunhan saivartelin takaisin...;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös