Playoffs 2014 Välierät: Kärpät – SaiPa

  • 137 541
  • 559

Rockarolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aivan oksettava kolmas erä. Saipa oikein hakemalla haki vaarallisia tilanteita. Tosi rajuja huitomisia lopussa. Katos kyllä kunnioitus tätä jengiä kohtaan. Toivotaan, ettei Saipan pelaajat loukkaannuta Kärppien ykköspelaajia... Todella vaarallinen sarja. Tulee mieleen aina MM-kisat, kun kovat maat pelaa heikkoja vastaan ja ne on niitä vaaran pelejä, kun heikommat vaan huitoo ja hakkaa.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Niin se taitaa olla että tuo JYP-sarjan venyminen seitsemään peliin oli ratkaiseva isku finaalihaaveille. Markkanen on selvästi puolikuntoinen - vaikka ainoastaan Aaltosen maalin voi ehkä laittaa selkeästi Jussin piikkiin, loistavat JYP-sarjan alun gamesaverit poissaolollaan. Kylmästi vaan huilia ainakin viikonlopun yli, minut saa kivittää luopiona mutta fakta on että pronssi näyttää tällä hetkellä SaiPan maksimisuoritukselta ja siihen tarvitaan terveen Jussin apua.

Ensimmäinen peli näytti että SaiPan ainoa sauma voittoon on pitää peli mahdollisimman tasaisena mahdollisimman pitkään. 3-2 -tilanteessa saatiin vielä paikkoja, mutta Ryan G:n lahjan jälkeen Kärpät puolusti niin vakuuttavasti että kahden maalin takaa tuota joukkuetta vastaan on erittäin vaikea nousta.

Sain tarpeekseni kun Kärpät teki viidentensä, mutta jälkeenpäin ottelupöytäkirja on todella surullista luettavaa. Tuo ei ole meikäläisen SaiPa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kolmas v-aihe on nää jotkut kärppäfanit: ylimielisempiä paskiaisia saa hakea. Ei pätkääkään kunnioitusta tai ymmärrystä vastustajaa kohtaan. Toivottavasti Tappara voittaa.
Alle tunti välierien ensimmäisten otteluiden päätyttyä. Luovuttaminen kannattaa aloittaa ajoissa. Miksi muuten epäilet Lukon tuosta antikiekon parivaljakosta tippuvan SaiPaa vastaan pronssista taistelemaan?

En trollaajia lukuunottamatta ymmärrä tuota vinkumista ylimielisyydestä. HPK:n kannattajat olivat sitä mieltä, että joukkueensa on heti punakoneen jälkeen kovimmasta päästä ja Kärppien kannattajien arviot 4-0 ja 4-1 -sarjasta olivat ylimielisyyttä. No miten kävi?

Onhan se varmasti ylimielisyyttä, jos näkee sen mitä siellä kentällä tapahtuu: SaiPalla ei tämän hetken näytöillä ole mitään palaa tässä sarjassa.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En ymmärrä, mitä ihmeellistä tuossa lopussa mukamas oli. SaiPalla keitti yli, osin ihan aiheellisesti, mutta ei siellä mitään tarkoitushakuista sikailua ollut. Ja jos jotkin voidaan laskea, niin nekin meni tasan: Kukkosen törkeä ajelu Kohoon ja Leivon halonhakkuu johonkin Kärppäpelaajaan.

Ouluun nessuja, kun tuntuu kovin itkettävän normaali pleijarilätkään kuuluva asetelmien haku. Kannattaisi pysyä siinä junttikuulan seuraamisessa, jos ei tiedä jääkiekon olevan kontaktilaji.
 

Laser Pacific

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Saipa tuli ensimmäiseen peliin sellaisella höyryllä kuin oli vähän ounasteltavissakin. Se riitti johtoasemaan pariinkin otteeseen, mutta siinäpä se. Sen jälkeen Kärpät nousi omalla perustekemisellään sillasta ja rullasi selvään voittoon.

Pokka pelasi hienon pelin alun haparoinnista huolimatta. Saipan avausmaali ilmeisesti Pokan piikkiin, mutta pistelaariin karttui 2+2=4 pistettä. Puolustus pelasi alkua lukuun ottamatta melko varmasti ja pääsivät sujuvasti pois Saipan paineen alta, joka näytti yllättävän aseettomalta. Maalinedusta siivottiin uhrautuvasti.

Saipa tuli paljon agressiivisemmin maalille kuin HPK, joten maalinedustalle syntyi näitä keväälle tyypillisiä kärhämiä. Varsinkin Saipan nelonen taisi kunnostautua siinä.

Tuomarilinja salli kyllä kaikenlaisen keppitaistelun ja kendolyönnit. Ei ihme, että lavat kolisivat useammankin pelurin naamavärkkiin. Saipa varsinkin käytti tätä linjausta hyväkseen. Viimeisessä erässä ne sitten yhtäkkiä otettiinkin pois, ja se näkyy rangaistusminuuttisarakkeessa. Sputnikit hermostuivat jäähyistä, ja peli ratkesi lopullisesti. Varsinkin Humlin maalivahdin estämisestä ja Kohon loukkaantumiseen johtuneesta tilanteesta olisi pitänyt tulla jäähy. Toivottavasti Koho ei loukkaantunut. Erittäin tärkeä palanen joukkueelleen.

Kärpät näytti tasonsa, enkä usko Saipalla olevan mitään konkreettisia jatkoonpääsymahdollisuuksia ilman jonkin ratkaisevan asian muuttumista. Tähän hätään sellaista on vaikea keksiä. Humlia kuumentamalla ei saa kuin oman pelin sekaisin.
 

Bacon

Jäsen
Suosittelen SaiPan faneille kylmästi tämän ketjun väliin jättämistä, jos haluatte hermonne pitää kurissa. Se nähtiin jo Kärpät - HPK ketjussa, ettei rakentavaa keskustelua voi käydä. Sovitaan nyt kaikkien kesken, että Kärpät on paras ja ylivoimainen niin tässä ketjussa ei ole enää mitään vääntämistä. Eipä siinä, perjantaina jatkuu ja varmasti nähdään latautuneempi ja parempi SaiPa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vaikka SaiPan puolella olinkin, niin pakko sanoa:

Vähän huonon maun jätti suuhun tuo SaiPan turhautuminen lopussa, meni vähän överiksi siitä perus "asetelmien hakemisesta" jatkoa ajatellen, ikävä huitominenkin ihan lopussa.

Ritari ja Niinimaa olivat studiossa ihan oikeassa siinä lopussa, että nyt kannattaa Kärppienkin vaan pelata matsi loppuun ilman kontakteja, ettei tapahdu ikäviä loukkaantumisia.

Toki ymmärrän myös SaiPan tunnetilaa, varmasti väsymys lopussa oli kova.
 
Onhan se nyt selvää, että lopussa saatetaan hakea asetelmia. Miksei siis Kärpät laita sitä fyysisempää osastoaan kehiin? Lapsellista kitinää, kun tuomariapu on Kärpille taattu.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Suosittelen SaiPan faneille kylmästi tämän ketjun väliin jättämistä, jos haluatte hermonne pitää kurissa. Se nähtiin jo Kärpät - HPK ketjussa, ettei rakentavaa keskustelua voi käydä. Sovitaan nyt kaikkien kesken, että Kärpät on paras ja ylivoimainen niin tässä ketjussa ei ole enää mitään vääntämistä. Eipä siinä, perjantaina jatkuu ja varmasti nähdään latautuneempi ja parempi SaiPa.

Samaa mieltä. Olen päättänyt jo aikaisemmin olla kommentoimatta tänne yhtään mitään. Sovitaan vielä, että SaiPa on Sairaan Paska ja raukkoja tämän päivän ottelun lopun tapahtumista. Kärppien miljoonamiehistö on täynnä ammattilaisia, jotka eivät yritä vahingoittaa vastustajan pelaajia, jotka yrittävät vähänkin pelata fyysisemmin.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Huvittavaa marttyyriasennetta havaittavissa Lappeenrannan suunnalta. Ensin itketään Kukkosen puhtaasta kontaktista Kohoon ja samaan hengenvetoon vielä kitistään noista lopun huitomisien kritisoimisesta. Kasvattakaa pallit.

Kärpät oli tänään odotettua vaisumpi mun mielestä. Konetta käynnistellään, eikä vieläkään tarvinut laittaa isointa vaihdetta silmään. Toivottavasti jossain vaiheessa nähdään se terävinkin Kärppä kaukalossa, eikä taas hiihdellä puolivaloilla jatkoon.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Pistän tännekin, laitoin vahingossa ottelukohtaiseen ketjuun:

Kyllä se SaiPa siitä vielä, tänäänkin oltiin johdossa hetki! Tavallaan pelkään, että SaiPa olisi tänään sen voiton tarvinnut, kuitenkin JYP-sarjassa ne otteluiden ja ottelusarjan alku oli se tarvittava itseluottamus/piristysruiske. Toivon, että olen väärässä.

SaiPaa on helppo kannattaa tässä sarjassa. Ainoa asia joka SaiPassa ottaa päähän on otteluketjujen jatkuva tuomareista valittaminen. Altavastaaja parkaSaiPa, jota tuomaritkin aina sortaa... voi voi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Sovitaan vielä, että SaiPa on Sairaan Paska ja raukkoja tämän päivän ottelun lopun tapahtumista. Kärppien miljoonamiehistö on täynnä ammattilaisia, jotka eivät yritä vahingoittaa vastustajan pelaajia, jotka yrittävät vähänkin pelata fyysisemmin.

Mun mielestä SaiPa oli pitkään hyvin pelissä mukana, mutta jäähyily kaatoi haaveet.

Ja kuten jo ylempänä totesin, niin vähän turhaksi tuo lopun huitominen meni, vaikka kuinka asetelmia haettaisiin. Näin siis SaiPan wagonistakin nähtynä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Sinänsä ymmärrän, että asetelmia haetaan pitkän sarjan ensimmäisessä ottelussa. Toki se hiukan kääntyy vastaan, kun pöytäkirjaan ei kirjuri kerkeä edellistä jäähyä merkata kun jo tuomari tulee ilmoittamaan maalintekijää.

Ottelun ratkaisu:

- Kotikaukalo: Kärpät osaa pelata Raksilassa ns. pirun hyvin. Pitää kiekkoa, hakee vauhtiin ja myllyttää kulmissa - ison kaukalon niksit siis.

- SaiPan ylilatautuminen - Kokematon joukkue uudessa paikassa. Ensimmäinen peli käsitelty, joten perjantaina nähdään parempi SaiPa

- Jussi Markkanen on rikki, Maxwellin maalissa näki, että venytys teki kipeää
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saipa oli väsynyt. Bussissa istuminen vielä vitutti sen verran että turhautuminen purkautui kun tulos alkoi olla selvä. Perjantaina nähdään uusi Saipa kun yhdessä lentävät sulassa sovussa ja juttelevat mukavia. Kyllä tästä vielä hyvä sarja saadaan. Jos Saipa häviää kotonaan niin mitä todennäköisimmin sarja alkaa olla taputeltu.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saipahan veti Kärpät melko hyvin purjeisiin ekassa erässä ja ensimmäinen kymppi oli käytännössä täysin suvereenia SaiPan hallintaa. Sitten asetelmat kääntyivätkin ja kieltämättä ennen tuota kolmannen lopun myllytystä, jäi Kärpille muutama jäähy viheltämättä.

Kerönen veti mailalla Glenniä naamioon linjurin nokan edessä (vahingossa tosin mutta silti) ja Kyllä se Kukkonen ajeli Kohoa melko tylysti selkään. Kohon irvistys tosin ei johtunu siitä vaan kohohan törmäsi Kärppäpakkiin ja ilmeisesti ranne vääntyi.

Mutta yhtä kaikki Ilman tuota niin tuomareiden kuin pelaajienkin sekoilua kolmannessa, SaiPa olisi hyvin voinu vielä hiipiä iskuetäisyydelle.

Jos saavat hyvin nollattua tilanteen perjantaiksi, voi Kärpille hyvin tulla ensimmäinen tappio näissä pleijareissa. Tai sitten ei.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Kovasti SaiPan fanit puhuvat, että pitäisi pysyä tästä keskustelusta pois, mutta siltikään eivät sitä tee. Itse mielelläni jauhan täällä, kuuluuhan se osana hommaan.

Ymmärrän että SaiPa -faneja vituttaa, kun takkiin tuli ja nyt me ylimieliset oululaiset provotaan täällä. Itsekin sortuin tuohon provoiluun mutta nyt kun tunteet on hellittäny pelin tiimoilta niin pystyy jotain järkevääkin sanomaan.

SaiPa oli hyvin pelissä mukana, mutta lopulta jalka alkoi painaa ja Kärpät hoiti homman himaan. Ymmärrän osittain lopun tuskastumisen, sillä Favorin jätti 1-2 vihellystä tekemättä. Siltikään ei olisi tarvinnut SaiPan pelaajien heittää homma noin överiksi lopussa. Ei ole kiva joutua pelkäämään että oikeasti satutetaan jätkiä ja olihan tuossa nyt paljon enemmän kuin pelkästään asetelmien hakua.

Ylilataus taisi nyt kostautua SaiPalle ja toivottavasti hermot kestävät paremmin perjantaina. Silloin saadaan tasainen ja kova matsi ja uskon että näin tulee tapahtumaankin!

Lopuksi vielä SaiPalaisten provoilusta Oulun suuntaan. Ensinnäkin, tuomarit eivät olleet mitenkään Kärppien puolella. Kyllä, vihellykset menivät aika lailla tasan. Toiseksi, hauskaa kuunnella kuinka Kärppiä haukutaan miljoonamiehistöksi joka hankkii ostopelaajia ympäri maailmaa ja kasaa ylivertaisen joukkueen jolla voittaa kaikki. Ei sillä mitään voi, että omat kasvattimme ovat sen verran kovia jätkiä, että heihin rahaa menee. Useampi vastustajan fani tainnut unohtaa, että minkä liigaseuran vakiokokoonpanossa esiintyy tällä kaudella eniten omia kasvatteja? Vastauksena tietämättömille, Kärpissä! Itseä naurattanut pitkin kautta, kun Saipalla on näitä Daviseja ja Giliateja ja Spangeja ja Spinoja ja ties mitä...

Nyt näyttää siltä, että Kärpät vie SaiPan muukalaislegioonaa oman kylän pojilla puhtaasti 4-0 mutta uskon, että SaiPa vielä tuosta piristyy ja antaa hyvän vastuksen!

Sympatiat kieltämättä SaiPaa kohtaa laski melkoisesti!

EDIT.
Niin ja sitä minä vielä, että älkää hyvät ihmiset asettako itseänne naurunalaiseksi sanomalla, että ei nuiden pohjoisten porojen kanssa kannata edes jutella, kun heidän keskustelun tasonsa on niin alhaalla. Ei ole teidänkään sen korkeammalla, tiedätte sen itsekin.. Jos ei oikeesti löydy sanottavaa, niin turha sitä on yrittää väkisin keksiä, kun vähän harmittaa.

Kiitos, anteeksi ja näkemiin!
 
Viimeksi muokattu:

And77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Kärpiltä ihan hyvä peli, tehtiin se mitä tarvittiin. Saipa tuli ensimmäisessä erässä todella hyvin ja pieni pelkokin kävi itselläni puserossa.

Mutta

Sitten Kärpät päätti ottaa omansa ja Saipa teki itsestään lähinnä naurunalaisen, lopussa jännitti ainoastaan se mitä vaihtoaitiosta lentää kentälle ja hakkaako joku keltapaita kärpiltä ranteet poikki.

Arvostus Saipaa kohtaa on ollut todella korkea, mutta tämän iltaisen esityksen perusteella se laski aika roimasti. Odotin tiukkaa ja hyvää sarjaa, mutta se taitaa jäädä haaveeksi. Toivottavasti tämä oli Saipalta vain ylilatautumista,väsymystä,turhautumista jne jne... perjantaina uudestaan.

Humlille olisi kuulunut jäähy Markkasen ajosta, kukkosen taklauksesta ei ( en ihan 100% nähnyt tilannetta, mutta sen mitä kuutiolta sai selvää) .

Ja jos Saipan kannattajat väittää että ranteiden pieksäminen ja selästä taklaaminen on asetelmien hakua niin olette yhtä naurettavia kuin joukkueenne.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Juuri näin. Ja Kärppäläiset voisivat hoitaa selästä tönimiset avoimilla alueilla, missä ei ole laitoja, niin ovat loukkaantumisriskitkin pienemmät.

Oman maalin edessä yleensä näytetään taivaan merkit vastustajalle. Vastustajat Lassea vihaa ja itse häntä rakastan. Näin varmistetaan että Karhunen saa rauhan torjua.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja jos Saipan kannattajat väittää että ranteiden pieksäminen ja selästä taklaaminen on asetelmien hakua niin olette yhtä naurettavia kuin joukkueenne.

Keränen käänsi komeasti selkää siinä Taipaluksen "laitataklauksessa", joka oli muutenkin melko pehmeä kontakti.

Leivo tuskin yritti kenenkään ranteita piestä, rapatessa roiskuu. Muita halonhakkuita siellä ei ollutkaan.

Taklauksia sen sijaan nähtiin ja niiden hakuja myös. Kärppäpelaajat pelkäsivät kontaktia kuin hiiri kissaa, joten tästä on hyvä jatkaa perjantaille.
 

JPL

Jäsen
Huitominen on ehkä asetelmien haussa kaikkein säälittävimmästä päästä. Ymmärtää maalineduskahakat ja naaman sutimiset sekä tietenkin kovat taklaukset ja pään aukomiset. Mutta mailalla hakkaaminen on jotain niin neitimäistä kuin vain voi olla. (Tämä kommentti siis liittyy noihin kommentteihin, ei niinkään itse peliin)

Mutta siis - Mielestäni SaiPa ei nyt mitään ihmeellisiä törkeyksiä esittänyt. Tuomarit otti tiukan linjan, kun peli oli ratkennut, jotta mitään vakavampaa ei tapahdu. Täysin ymmärrettävää. Sitten nuo kympit, mitkä tuli tuomareille pään aukomisesta on ihan henkilökohtainen ongelma pelaajalla. Rupesi vissiin harmittamaan, kun toinen pelasi kohtuullisen viileästi ja kävi törkkäämässä 6 maalia ja itsellä alkoi väsy painamaan ja harmitus pelin karkaamisesta.

Kärpiltä samanlainen peliin tulo kuin HPK sarjassa. Ehkä ratusen parempi, mutta silti. Virheitä ihan yksinkertaisissa paikoissa ja SaiPa rankaisi kovalla kädellä. Sen jälkeen ei sitten kaveria päästetty enää maalintekopaikoille. Muutama pomppu oli semmoinen, mistä olisi tuurilla saanut SaiPa maalin värkättyä, mutta ei tänään. Aaltonen alkaa olemaan kohtuullisen kovassa liekissä, kun taas Humlille ei oikein nämä liikkuvat joukkueet sovi. Hän sitten vääntää näissä Tappara / Lukko peleissä paremmin, kun mennään jatkuvasti maila kainalossa jossain nurkassa.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Keränen käänsi komeasti selkää siinä Taipaluksen "laitataklauksessa", joka oli muutenkin melko pehmeä kontakti.

Yleisen palstauskottavuuden kannalta olisi hyvä tietää, että laitataklaus ja selästä taklaaminen eivät ole sama asia. Eli vaikka Keränen olisi ollut kylki, vatsa, varvas tai nenä Taipalukseen päin, olisi sama tunnusmerkistö täyttynyt.

Se tietenkin on eri asia, oliko vihellys minkä linjan mukainen.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Mutta tietäähän sen, että pesäpalloon tottuneet pohjalaisjuntit tuskin jääkiekosta mitään ymmärtävät.
Tämä kommentti taasen paljastaa sen, ettei kaikki tsuhnat tiedä pesäpallonkaan vertaa (SM-)Liigan välieristä, menestymisestä ja voittamisesta. Ehkä se häviäminen vaan sopii tuohon pienen ja sympaattisen imagon yllä pitämiseen?

Tuleeko tästäkin pudotuspelisarjan keskustelusta yhtä eeppinen itkumuuri, kuin HPK:n kannattajat pystyttivät? Toki heidän joukkueellaan sentään oli jotain palaa ensimmäisessä ottelussa.

Tahtoisin olla stuerttina joukkueiden lennolla Lappeen Rantaan juuri nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös