Playoffs 2013 – kultainen auringonlasku?

  • 145 248
  • 447

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
En tiedä oliko se eilen Lukon karvauksen heikkoutta tai mitä, mutta omaan silmään eilen puuttui hitaat lähdöt lähes kokonaan. Mielestäni hyökkäykset lähtivät todella nopeasti liikkeelle ja nopeita lähtöjä tarvitaan Ässiä ja Jyppiä vastaan.

Muutenkin poffeihin pitää laittaa se ylivaihde päälle ja eilinen peli oli oikeasti hienoa peliä poislukien yv. Muutenkin niin kauan kuin muistan, Jokerien yv on ollut aika heikkoa. Ilarin ja Moseksen yhteispelillä vielä tuli alkukaudesta nättejä maaleja, mutta viime aikoina on ollut todella hiljaista.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä oliko se eilen Lukon karvauksen heikkoutta tai mitä, mutta omaan silmään eilen puuttui hitaat lähdöt lähes kokonaan. Mielestäni hyökkäykset lähtivät todella nopeasti liikkeelle ja nopeita lähtöjä tarvitaan Ässiä ja Jyppiä vastaan.

Kyllä iso osa oli Lukon yhden miehen karvauksen ansiota. Jos pakit saavat edes sen vajaan sekunnin enemmän aikaa ottaa syötön haltuun ja syöttää eteenpäin homma luistaa kuin rasvattu. Ongelma syntyy kun pelataan joukkuetta vastaan, jonka karvaus tapahtuu kahdella miehellä molempia pakkeja vastaan organisoidusti ja oikea-aikaisesti. Silloin ei yhteenkään epätarkkaan tai lerppusyöttöön ole aikaa tai tilaa.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Paras seitsemästä sarjasta yksikään jengi ei jaksaa vetää koko aikaa tätä kahden miehen aktiivista karvausta. Eikä edes läpi ottelun, tällöin joukkueet pyrkivätkin rytmittämään peliä, että välillä karvataan välillä taas enemmän keskialueen trappia jne. Kyllä tässä mahiksia on. Meidän viisikkopuolustaminen on tällä hetkellä timanttia, toivottavasti säilyy. Pakistossa on sopivasti kovuutta mitä tarvitaan tiukoissa väännöissä. YV kuntoon, ja kiekkoja häkkiin niin mahdollisuuksia tosiaan on. Myös juurikin tuo nopea pelin kääntäminen ja siinä onnistuminen on tärkeää paineistuksen alla. Lisäksi tänä keväänä meillä on vuoden kokeneempi ja yhtenäisempi joukkue, joka on varmasti valmis myös syömään ne kiekot kun se hetki koittaa. Jännäksi menee.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Oleellista on juuri tuo pelin monipuolisuus. Helppoahan se on karvaajillakin, jos hyökkäyksiinlähdöt on aina samasta sapluunasta niin tiedetään jo etukäteen seuraavat ratkaisut. Pelin monipuolinen ja ovela rytmittäminen tekee karvauksestakin sitten huomattavasti vaikeampaa. Veikkaan, että Jokereissa on ajoittain tuloksenkin kustannuksella keskitytty vain näihin hitaisiin lähtöihin ja pyrkimiseen tulemaan lyhyin syötöin paineen alta pois eikä olla pyrittykään nopeisiin kääntöihin. Sillä on onhan tuo pelityyli huomattavasti vaativampaa ja vaatii paljon yhteisiä harjoituksia alle toimiakseen hyvällä tasolla. Playoffeissa sitten selviää kuinka monipuolisesta tuo Jokereiden peli lopulta on, kun pelataan vain voitosta.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
...Playoffeissa sitten selviää kuinka monipuolisesta tuo Jokereiden peli lopulta on, kun pelataan vain voitosta.
Mulla on kova luotto Lämsään ja Valtoseen, he ovat osoittaneet kykynsä reagoida peliin ja eri vastustajiin, myös paineensietokyvystä on saatu viitteitä kauden aikana.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos nyt joitakin pelottaa mahdollinen kolmas peräkkäinen paikallissarja, niin sen toteutuminen on nyt aavistuksen epätodennäköisempää jos oletetaan, että Jokerit vie runkosarjan. Kärpät ovat huonossa vireessä ja heillä vaikeat kaksi ottelua (Ässät, JYP) jäljellä, joten naapurille voi riittää voitto Ilveksestä heidän ohittamiseen seitsemänneksi, vaikka toki myös SaiPa-vierasottelu jäljellä ja voi muuttaa taas voimasuhteita. Jotenkin alkaa pitkästä aikaa tuoksua kevään Kärpät-sarjalta jos nyt sääleistä ensin jatkoon ponnistavat.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Vika kierros edessä huomenna ja kaikki palikat täysin levällään play offsia ajatellen. Siis noin niinkuin vastustajien suhteen, ei pelillisesti. Runkosarjan voitto on hyvä asia, koska se takaa kotiedun loppuun asti. Mielenkiintoista seurata miten sääliparit muodostuvat ja sitten vasta voi spekuloida mahdollisia puolivälierävastustajia tarkemmin. Ihan mukava että on näin avoin tuo tilanne loppuun asti.
 

Pasilan Polle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Happee -01
Tulipas tsekattua hieman miten meidän hemmot on aiemmin pärjännyt.
Joukkueessa on neljä peluria, jotka on nostanut Kanada maljaa aiemmin, Aju Jokereissa, Ilu ja Masto Tepsissä ja Rudi viime vuosituhannella IFK:ssa.

Valmennuksessa on jo sitten enemmän kokemusta mestaruuksista.
Make johtaa koutsien mestaruuksissa neljällä (3 x TPS + Jokerit), Hantta on kolmessa (TPS) ja Tomek yhdessä (Jokerit).

Kokeneita pelaajia on ilman mestaruutta, Ossi, Polle, Riksa, Mäksä, Semir, Beni etunenässä.
Tosin enää muutaman viikon. ; )
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kokeneita pelaajia on ilman mestaruutta, Ossi, Polle, Riksa, Mäksä, Semir, Beni etunenässä.

Tosin Ossilla on MM-kulta, harvemmin pelaajan kohdalle osuva tapaus kuin SM-kulta. Samoin Semirillä on U18 MM-kulta vuodelta 2000 ja Hahlilla kokemusta monista liigafinaaleja kovemmista paikoista, muun muassa World Cupista ja parista MM-finaalista.

Itse en jaksa uskoa siihen, että tällä kaudella menestyksen esteenä olisi kokemattomuus voittamisesta tai liian kylläinen joukkue. Tuossa porukassa on aivan tarpeeksi pelaajia, jotka ovat pelanneet aivan saatanan kovissa otteluissa, mutta myös aivan varmasti halua voittaa kulta. Vaikka Ossilla nyt esimerkiksi se MM-kulta on taskussa ja tuoreessa muistissa, niin miettikää tuo äijä nostamassa pysti kattoon Areenalla C rinnassa.

Ainakin allekirjoittaneella on kohtuullisen levollinen olo pleijareita ajatellen. Joukkue vaikuttaa olevan sellaisessa kunnossa, että mestaruus on täysin realistinen tavoite ja kaikki tekeminen omissa käsissä. Kausi on kaikkine mediahässäköineen, pelikieltoineen ja loukkaantumisiin vaikea, mutta silti vain juna kulkee raiteillaan. Kovaa jätkää on tippunut saigonille jatkuvasti, mutta niin vain on menty eteenpäin. Valmennus on tulokastasoa, mutta silti homma on toiminut ja paletti pysynyt melko hyvin kasassa. Suuria heikkouksia ei joukkueesta löydy, vaikka jokainen sohvamanageri (minä mukaanlukien) löytäisi parannettavaa.

Mä odotan jo sitä, kun viimeisen finaalin jälkeen voi tyytyväisenä myhäillä. Jos se finaalipeli voitetaan, niin loistava juttu ja pitkän runkosarjan perusteella voitetut mestaruus. Jos se ottelu hävitään, niin en usko, että tuota porukkaa täytyy hävetä. Ja ainakin itse olen sitä kuppikuntaa, jolle myös kunnia, kunnioitus ja asenne ovat saatanan tärkeitä. Vaikka mestaruudet ja voitot ratkaisevat, niin pystyn nielemään tappion JOS se tulee tyylillä: jos joukkue on antanut kaikkensa, niin turha lähteä selittelemään tai kyyneltä vierittämään. Torinon olympiafinaalin tai viimeisen WC-finaalin jälkeen ainakin itselläni oli sellainen olo, että ne joukkueet eivät pettäneet kannattajiaan. Jos vastustaja on parempi tai kiekkojumalat estävät mestaruuden yksittäisen mailan hajotessa tai laukauksen epäonnistuessa, niin so fucking what. Katkeraa, mutta tuollaisten tapausten jälkeen pystyi olemaan ylpeä joukkueesta. Kokonaistilanne ratkaisee oman "tuomioni", yksittäistilanteet vain hetkellisen fiiliksen.
 

kymppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todennäköisin vastus puolivälierissä onkin sitten kuitenkin naapuri. Mielenkiintoinen kevät edessä...
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todennäköisin vastus puolivälierissä onkin sitten kuitenkin naapuri. Mielenkiintoinen kevät edessä...

Oisihan se omalla tavallaan sääli jos taas puolivälierissä kohdataan. Kyllä nää pitäis aikasintaa välierissä tulla. Mutta en mä nyt lähtis väittää, että tuo todennäköisin vastus on. SaiPa voi vetää melkosessa hurmiossa ja vielä kun IFK lähes järjestään häviää ensimmäisen playoff ottelunsa, niin ei missän tapauksessa helppo tilanne naapurilla.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Todennäköisin vastus puolivälierissä onkin sitten kuitenkin naapuri. Mielenkiintoinen kevät edessä...

Todella paska Lukko kyllä voi ihan hyvin voittaa Aran jengin. Itse pidän Lukkoa ennakkosuosikkina tohon sarjaan Kärppiä vastaan.
 

Andrew

Jäsen
Todella paska Lukko kyllä voi ihan hyvin voittaa Aran jengin. Itse pidän Lukkoa ennakkosuosikkina tohon sarjaan Kärppiä vastaan.

Samoin pidän Saipaa ennakkosuosikkina HIFK:ä vastaan. Kummallisella tavalla osa tänne kirjoittajista pitää noita sääli playoff parien tuloksia varmoina, vaikka omasta mielestäni ne voi kääntyä mihin suuntaan vain.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
HIFK tai Saipa siis tulee vastaan puolivälierissä, sillä nykykuntoinen Lukko ei voita ketään missään. Ei Saipa vailla mahdollisuuksia ole HIFK:ta vastaan, mutta täytyy muistaa että Saipa on jo voittanut mestaruutensa, ja tyytyväiset joukkueet harvoin pärjäävät oikeissa peleissä. Todennäköisyys sille, että saadaan naapuri vastaan on siis jotain 70-80 prosenttia. Oli miten oli, sekä HIFK että Saipa on pystyttävä kaatamaan tasaisilla 60 minuutin esityksillä. Molempien seurojen talousvastaavat (siis Jokereiden ja HIFK:n) ainakin kiittävät ja apteekeissa käy kuhina kun järkyttyneet tarvitsevat lisää psyykelääkkeitä.
 

J.Rita

Jäsen
Todennäköisyys sille, että saadaan naapuri vastaan on siis jotain 70-80 prosenttia.

Höpöhöpö. Todellisuudessa Kärppien voittotodennäköisyys voisi olla 70 % ja HIFK:n ehkä 65 %, joten on vääjäämättä todennäköistä että Jokerit välttää HIFK:n puolivälierissä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Joo. Kolmas perättäinen paikallinen puolivälierähän sieltä tulee. Se tarkoittaa mun kohdalla investointia rauhottaviin ja tahdistimeen. Jos nyt kuitenkin käy toisin, lupaan heittää voltin takaperin kerien.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Todennäköisyys sille, että saadaan naapuri vastaan on siis jotain 70-80 prosenttia.

Jokerit kohtaa HIFK:n puolivälierissä alustavasti noin 41 prosentin todennäköisyydellä. Ei riitä että HIFK pudottaa SaiPan. Lukko ei saa pudottaa Kärppiä.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Positiivista kuitenkin, kun vältyttiin Kärpiltä puolivälierävastuksena ja JYP kohdataan aikaisintaan finaalissa.

Veikkaisin itse puolivälierävastustajan tulevan kaksikosta Hifk ja SaiPa. Lukko on ollut sen verran huono, etten usko heidän äkkinäiseen heräämiseen. SaiPa puolestaan kykenee varmasti laittamaan hanttiin naapurille.

Noh, kävi miten kävi, mutta taitaa olla niin, että tulee hankittua elämäni ensimmäinen playoff-kortti.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sieltä nyt siis tulee joko IFK, SaiPa tai Lukko vastaan, olenko hiffanut oikein? Tämä hyvä sillä aina vittumainen Kärpät ei tule. Luultavasti Lukko tippuu joten se on sitten joko SaiPa taikka IFK. Toki tunnelman maksimoimiseksi toivotaan IFK:ta, niin saadaan skitso-Rami joukkoineen laulukuoroon heti kättelyssä. Milloin on ensimmäinen tosipeli edessä?
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Sieltä nyt siis tulee joko IFK, SaiPa tai Lukko vastaan, olenko hiffanut oikein? Tämä hyvä sillä aina vittumainen Kärpät ei tule. Luultavasti Lukko tippuu joten se on sitten joko SaiPa taikka IFK. Toki tunnelman maksimoimiseksi toivotaan IFK:ta, niin saadaan skitso-Rami joukkoineen laulukuoroon heti kättelyssä. Milloin on ensimmäinen tosipeli edessä?

20.3 on ensimmäinen puolivälierämme. En kyllä Julleja haluais. Pumppu joutuu taas koville, jopa tällä kertaa pitää vissiin ambulanssi tilata pihalle jo etukäteen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Todennäköisin vastus puolivälierissä onkin sitten kuitenkin naapuri. Mielenkiintoinen kevät edessä...

Harmi vaan, että HIFK ei ole samalla lailla valmis haastamaan suosikkia, mitä Jokerit oli kahtena edellisenä keväänä. Ylipäänsä turha edes puhua puolivälieristä meidän kohdalla, säälien selvittäminen on työn ja tuskan takana. Sinänsä jokerit sopii mainiosti, voisi ehkä herättää ainakin vimmatun spiritin, jos ei muuta. Mutta tuskin tuo paras seitsemästä sarjassa riittää kovin pitkälle kuitenkaan. Ehkä sitten, jos Jokerit samaan aikaan sekoaa paineisiinsa. Kärkikolmikosta Jokerit kyllä meille paras vastustaja.
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
Kyllä jullit kaatuu ollaan henkisesti ja fyysisesti tosi paljon edellä, mutta raadon tulevia avautumisia ei kyllä jaksaisi. Se kaveri on kyllä ku kakolasta karannut.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Jokerit - HIFK sarja toteutuu taas kerran, niin eniten minua huolestuttaisi se kuinka iso on teidän ruumiiden luku ja kuinka vajavaisena joudutte lähtemään välieriin. Ei ole kovin vaikeaa ennustaa että tuosta mahdollisesta sarjasta tulee raaka ja ruma.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos Jokerit - HIFK sarja toteutuu taas kerran, niin eniten minua huolestuttaisi se kuinka iso on teidän ruumiiden luku ja kuinka vajavaisena joudutte lähtemään välieriin. Ei ole kovin vaikeaa ennustaa että tuosta mahdollisesta sarjasta tulee raaka ja ruma.

Nyt kun Summanen on sitoutunut HIFK:hon ensi kaudeksi niin en usko että jos Jokerit ja HIFK kohtaisivat ja jos sarjasta tulisi läpihuutojuttu Jokereiden eduksi mitään pahoja sikailuita nähtäisiin HIFK:n puolelta. Ei Summanenkaan ole niin tyhmä että olisi valmis ottamaan käskytyksestä jonkun 10-15 ottelun toimitsijakiellon ensi kauden alkuun. Rehdit tappelut sitten asia erikseen, kenties HIFK saisi vihdoin kuitattua Ben-Amorille kuvailemassani tilanteessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös