Täytyy korostaa, että jos Blues tänään voittaa, niin huomiseen otteluun ei enää siinä vaiheessa vaikuta mitkään edellisten pelien todennäköisyydet. Eli jos Blues tänään voittaa, niin SEN JÄLKEEN, voidaan ajatella sarjan jo todennäköisesti menevän Bluessille.
Tuossa on Soneraplazan pudotuspeliopas, niin voit tarkistaa missä mennään.
Ei tää voi olla niin vaikeaa.
http://plaza.fi/stadion/jaakiekko/riparit/pudotuspeliopas
- - - - -
Pudotuspelit ovat oma maailmansa. Yllätyksellinen, mutta niin tuttu.
Vaikka nyt pelataankin eri pelejä, eli pudotuspelejä, niin sarjoilla on aina sama tuttu rakenteensa. Ainakin julkisuudessa. Näin pudotuspelisarjan voi analysoida kotisohvalta, tai oikeastaan vaikka kesämökiltä, näkemättä matsiakaan:
1. ottelu
Sarja 1-0: “Tärkeä koko sarjan ilmeen kannalta. Antaa henkisen yliotteen voittajalle X, joka otti ohjat käsiinsä.”
Sarja 0-1: “Y näytti olevansa hereillä, ja riisti kotiedun itselleen. Tärkeä voitto koko sarjan ilmeen kannalta”.
2. ottelu
Sarja 2-0: “Tappio ensimmäisessä kotiottelussa on henkisesti liian kova pala Y:lle. Kotivoitto seuraavassa ottelussa tarjoaa X:lle mahdollisuuden katkaista sarjan.”
Sarja 1-1: “Puntit ovat tasan. Tästä tulee vielä pitkä sarja.”
Sarja 0-2: “Y sai virtaa vierasvoitostaan, eikä antanut X:lle mahdollisuuksia kotikentällään. Seuraava ottelu on sarjan luonteen kannalta ratkaiseva.”
3. ottelu
Sarja 2-1: “X on ottanut henkisen yliotteen. Elämme sarjan ratkaisuhetkiä. Jos X voittaa seuraavan ottelun, Y:n selkäranka napsahtaa.”
Sarja 1-2: “Y on jo toinen jalka (semi)finaalissa, kun neljäs matsi pelataan sen kotikentällä.”.
Sarja 3-0: “X osoittautui numeroa liian suureksi vastustajaksi Y:lle. Kokemus ja kunnonajoitus ratkaisivat sarjan. Vain kaksi joukkuetta on onnistunut nousemaan 0-3 -tappioasemasta sarjan voittoon, viimeksi ABC vuonna (kauan sitten).”
Sarja 0-3: “Vain kaksi joukkuetta on onnistunut nousemaan 0-3 -tappioasemasta sarjan voittoon, viimeksi ABC vuonna (kauan sitten, mutta kuten tiedetään, sarjan katkaiseminen on vaikeaa. Y:llä kolme ottelupalloa, eikä se niitä kaikkia hukkaa.”
4. ottelu
Sarja 3-1: “X näyttää rullaavan kohti (semi)finaalia väkisin. Y pelaa tästä eteenpäin veitsi kurkulla, vaikka toki on pelannut jo tähän astikin”.
Sarja 2-2: “Tämä sarja ratkaistaan vasta seitsemännessä ottelussa. Avainpelaajien kunto on koetuksella ja kaikki saattaa ratketa kotietuun.”
Sarja 1-3: “Y on ollut sarjassa selvästi tehokkaampi, mutta kuten hyvin tiedetään, sarjan katkaiseminen on vaikeaa. Y:n on laitettava sarja nopeasti poikki, tai se joutuu vaikeuksiin. X pelaa veitsi kurkulla.”
Sarja 4-0: “Y ei saanut peliään kulkemaan oikeastaan missään vaiheessa, eikä selityksille ole sijaa, kun häviää neljä ottelua peräkkäin. Parempi menee jatkoon.”
Sarja 0-4: “X ei saanut peliään kulkemaan oikeastaan missään vaiheessa, eikä selityksille ole sijaa, kun häviää neljä ottelua peräkkäin. Parempi menee jatkoon.”
5. ottelu
Sarja 3-2: “Sarjasta tuli odotetusti pitkä, mutta X:llä on nyt ensimmäinen ottelupallo. Sillä on vielä kotietu mahdollisessa ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa, joten tilanne on sen kannalta herkullinen.”
Sarja 2-3: “Y haluaa katkaista sarjan heti, sillä seitsemännessä ottelussa kaikki on mahdollista. Silti Y ei halua pelata ratkaisevaa matsia X:n kotihallissa.”
Sarja 4-1: “Y jaksoi pyristellä yhden matsin verran, mutta X meni odotetusti jatkoon vakuuttavasti.”
Sarja 1-4: “Erot ovat pieniä, mutta selityksille ei ole sijaa, kun pelataan paras seitsemästä -sarjoja. Parempi menee jatkoon:”
6. ottelu
Sarja 3-3: “Tästä sarjasta tuli odotetusti pitkä, jossa armoa ei annettu eikä pyydetty. Kaikki huipentuu seitsemänteen otteluun, jossa kaikki on mahdollista. Tämä on pudotuspelikiekkoa parhaimmillaan.”
Sarja 4-2: “X katkaisi sarjan odotetusti, eikä paremmuudesta ollut epäselvää. Y antoi hyvän vastuksen, mutta ei ollut vielä valmis haastamaan X:ää.”
Sarja 2-4: “Y ei oikeastaan antanut X:lle mahdollisuuksia, vaikka näennäisesti sellainen vielä olikin. Parempi meni jatkoon, eikä paras seitsemästä -sarjassa seliteltävää jääkään”.
7. ottelu
Sarja 4-3: “Erot ovat pieniä ja niinpä kotietu ratkaisi sarjan, josta nähtiin heti alussa, että siitä tulee pitkä.”
Sarja 3-4: “X ei kestänyt kotiyleisönsä asettamia paineita, ja Y eteni kokemuksensa turvin jatkoon. Erot ovat pieniä, mutta vierasvoitto viimeisessä matsissa kertoo, että parempi meni jatkoon.”
- - - - -