Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kyllä vaikuttaa tunteet käyvän kuumina, ihan kesälomalaisia myöten. :-) Tänään parempi voitti. Kuten joku fiksusti sanoikin, parempi voittaa aina.

Kärppien munatonta esitystä katsellessa pystyi lohduttautumaan pelkästään sillä, että tuollaisen pohjanoteerauksen jälkeen on aina skarpattu ja seuraava peli onkin ollut melkoista pyöritystä Kärpiltä. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä Ilves-sarjasta nolo tappio ilman maaliakaan Tampereella ja sen jälkeisessä kotipelissä aivan totaalista hallintaa 2 erää. Samaa odotan tälläkin kertaa. :-)

Asetelma kärppätfanit vastaan muu suomi on loistava. Nyt aletaan olemaan samassa asemassa kuin Jokeri- ja TPS fanit kulta-aikoinaan: meitä vihataan! Tästä on hyvä viedä sarja puhtaasti 4-0 ja juhlia jälleen kerran yhtä mestaruutta. Pitäisi varmaan alkaa viljelemään tuttuja fraaseja kuten voittamisen kulttuuri jne. Siitä on sitten hyvä sukeltaa ensi kaudella oikein kunnolla. Nautitaan nyt tästä kaudesta ja tulevasta mestaruudesta kun vielä voidaan. :-)
 
No joo, täytyy kattoa videolta

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oletko ihan pihalla? Ensin kirjoitat, että tuomarilinjasta hyötyi Blues. Nyt kirjoitat, että kun fyysinen peli sallitaan, niin blues hyötyy, mutta tänään kuitenkin Kärpät hyötyi enemmän. Koitahan nyt päätää, että kuka hyötyi ja mistä ja että millä säännöillä yleensä pelataan. Kirjoituksesi alkavat näyttää joltain Paavo Väyrysen hapatukselta tyyliin "En myönnä, enkä kiellä, pikemminkin päin vastoin."
Saatanpa olla. Tässä ollaan sen verran fiiliksissä voitosta mutta myös väsyneenä.

Sanoin alussa että mielestäni Blues hyötyy tästä kahvalinjasta enemmän. Tänään hyötyi Kärpät koska luistinkaan ei kulkenut. Näetkö sieltä palmujen seasta eron?
 
"Helsingin Areena on ehkä hienoin paikka koko Euroopassa, koska sinne mahtuu eniten Kärppien faneja"

- Josef "Hiivaa" Boumedienne -

Juipelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pakko myöntää että oli kyllä Kärpiltä aika luokaton esitys vaikka voitto tulikin. Välillä alko tuntua että jaksaako tätä peliä edes seurata, niin PAS***** se välillä näytti! 2 kertaa 5min yv. kahden miehen yv. yms. eikä vit** mitään saada aikaan! Jos keskiviikkona ja torstaina mennään saman kaavan mukaan, niin ei tästä hyvää seuraa...Blues on kuitenki sen verran hyvä joukkue ja hurmos päällä, näkihän sen jo Narrit-sarjassa! Kaikki kunnia Bluesille, mut uskon että Kärpät herää taas Raksilassa tästä koomasta ja taistelee voiton ja Bluesin selkärangan katki, helppoa se ei kyllä tule olemaan!

Mitä noihin jäähyihin tulee, niin pakko myöntää että hieman ehkä tuomarilinja tuntui Kärppiä suosivan. Heiskasen saama 5+20min oli aika turha, paremminkin ehkä 2min olis ollu oikea tuomio, mut verta taisi tulla sen verran reilusti että 5+20min oli tuomareiden mielestä oikea päätös!

Kiitokset Ylöselle, vai pitäiskö sanoa Brucklerille voitosta, jota ei ehkä pelitilanteisiin katsoen "ansaittu"
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tässä on nyt kaksi kertaa annettu vastustajalle tasoitusta ja molemmilla kerroilla viety tikkari kädestä sitten myöhemmin. Bluesin selkäranka on katkennut tai ollut katkolla useasti näiden pudotuspelien aikana ainakin joidenkin mielestä.

Kahden finaaliottelun perusteella uskon, että Blues vie seuraavan pelin ja myöhemmin koko sarjan, koska on pelillisesti vastustajaa edellä. Toisaalta maalintekoa, maalivahtipeliä ja ylivoimaa pitää parantaa ja tehoja pitää löytää keinolla millä hyvänsä. Tämä on kuitenkin tapahtunut aikaisemmissa sarjoissa, joten uskon Bluesin mahdollisuuksiin täysin.

Seuraava ottelu on sarjan lopputuloksen kannalta ehdottomasti tärkein ja sen tietävät molemmat joukkueet. Mielenkiinnolla odotan miten tämä näkyy itse pelissä.
 
Allekirjoitukseni

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silmiinpistävää näissä kahdessa pelissä on ollut se, että vaikka Kärppien mikkihiiripakiston pitäisi olla täysin kusessa Bluesin kanssa, niin silti Kärpät on vienyt, varsinkin oman pään, maalineduspelaamisen nimiinsä selvästi ja tehnyt samalla pelaamisen "helpoksi" maalivahdilleen. Tarkille jää torjuttavaksi lähinnä suorat vedot, joita mies hyvin maalin peittävänä kassarina napsiikin kovalla prosentilla. Kakkoskiekot, joita Tarkilta tulee paljon, päätyvät lähes järjestään Kärppäpelaajien toimesta väljemmille vesille, poikittaissyöttölinjat blokataan tehokkaasti ja kunnollinen maskipeli loistaa poissaolollaan. Myös röyhkeät maalilleajot ovat olleet vähissä ja niihin kyllä Bluesilta pitäisi riittää potentiaalia. Luulisi jo viimeistään seuraavassa pelissä nähtävän pari sellaista hässäkkää, jossa kasan alimmaisena on Tarkki, seuraavana Rajamäki/Osala/Lehtonen ja siinä päällä n+1 pelaajaa molemmista joukkueista.

Kovasta hallinnasta huolimatta oli Bluesin peli eilenkin jotenkin yksipuolista ja "mielikuvituksetonta". Blues ja Matikainen maksaa nyt niitä "voittamisen oppirahoja", kun taas Kärpät näytti esimerkin "siitä kuuluisasta" (C Mertaranta) voittamisen kulttuurista. Eilisenkaltaisella pelin hallinnalla Kärpät olisi varmasti niitannut pelin hyvissä ajoin. Veikkaisin, että huomenna Oulussa kaukaloon luistelee ihan erinäköinen Kärpät ja Blues on hätää kärsimässä. Muutenkin sarja tuntuu jo vähän taputellulta, sillä eilinen peli taisi olla parasta mitä Bluesista irtoaa ja silläkään ei tullut kotivoittoa. Vaikea siis uskoa kahteen vierasvoittoon Bluesin taholta.

Brücklerille näyttää muuten menevän näitä länki-Lundell imaisuja nykyisin enemmän kuin "maestrolle" itselleen.
 
Fantastista.

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Turhat murinat naurattaa eniten ja Pesosen teilaajat... Potku oli selvä, mutta näitä tulee kenelle tahansa liika pelaajalle joskus.
Sinua huvittaa Pesosen haukkuminen, ja potkiminenkin on ok. Tarkoitatko muuten, että näitä potkimisia tulee kaikille ylijäämäpelaajille?

Ota järki käteen. Jos kerran potku oli selvä, niin silloin temppu on törkeä. Oli sitten kyseessä Pesonen tai vaikka joku Saipan neloskentän jarrumies. Noista ulos. Vaan eipä lentänyt kahdenkäden viikatteistakaan edes kakkoselle, niin miksi ihmeessä? Tuomareiden siipien alla on hyvä olla. Levonen tarvitsisi toisenkin silmänsä mustaksi. Ehkä se päivä vielä koittaa, jos tämä kaksikko jatkaa ja samana tyyliin.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On toki vuosia aikaa kun olen Tampereella pelissä käynyt. Katson näitä hiukan pitemmällä perspektiivillä kuin sinä.
Ahaa. Olen käynyt 80-luvulla kiekkomatsissa Tampereella, ja meno oli mahtava. Nyt, selkeästi pitemmällä perspektiivillä kuin kukaan ikinä, totean Tampereella tunnelman olevan pitkässä juoksussa parempi.

No sehän on selvä. Mun mielestä liigan paras tunnelma löytyy ehdottomasti Rauman puoleisesta päädystä, siellä seisomakatsomossa on aina ihan hirvittävä meininki.

Niin, sehän oli siellä 80-luvulla sekin. Meno oli kyllä mahtavaa.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Blues olisi eilen ansainnut voiton, jos se olisi jaettu kovan työmäärän tai yrittämisen perusteella. Maailma on kuitenkin tyly paikka, ja kovaa työtä ei aina palkita niin kuin pitäisi. Kärpät pelasi eilen itsensä johtoon Brossin toimesta ja sitten alettiin puolustamaan saavutettua vierasjohtoa. Kun Blues tuli lopulta tasoihin, ei Kärpät enää saaneet hyökkäyspeliään käyntiin, kun oli peruuteltu koko pelin ajan. Kärpät pelasi minun silmissäni ehkä kauden huonoimman pelinsä, vaikka voitto lopulta tulikin jatkoaikamaalilla.

Kärppien puolustus teki sen minkä Jalonen heiltä varmaan odottikin, vaikka välillä kiirettä pitikin Bluesin vyöryttäessä hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä Kärppien puolustusalueelle. Kiekkoa ei saatu liikkeelle vanhaan malliin ja pelaajat antoivat huonoja syöttöjä usein suoraan vastustajan lapaan. Kärppien hyökkäyspeli oli halutonta ja paria poikkeusta lukuunottamatta itseään ei laitettu likoon finaalien arvoisesti. Onneksi kärppälaumasta löytyi yksi pelaaja, joka pelasi tasollaan loppuun asti. Tolppien välissä seisoi nimittäin illan suurin sankari, Tuomas Tarkki, joka ehti kiekon eteen 55 kertaa, ja päästi selkänsä taakse vain yhden kiekon. Tuota Bluesin ainokaista tuskin olisi ottanut kiinni kukaan mukaan, koska sen verran taitavasti Rajamäki sen maaliin ohjasi aivan maalin edustalta.

Voittomaalin iski sitten finaalien perinteen mukaan pelaaja, jolta viimeisenä odottaisi sitä. Antti Ylönen, pieni ja pippurinen puolustaja, jonka siniviivalta ammuttu laukaus upposi yllättäen Brücklerin selän taakse. Tuon imaisun voi Brückler ottaa kontolleen ilman pienintäkään epäilystä. Huomenna on onneksi uusi päivä ja uudet kujeet. Kärppien on kotona esitettävä vähintää samanlainen suoritus kuin finaalisarjan ensimmäisessä pelissä, koska eilisen kaltaisella pelillä on turha odottaa voittoja jatkossa. On siis ryhtiliikkeen vuoro ja en epäile hetkeäkään etteikö Kärpät kotiyleisön edessä pelaa taas suurella sydämmellä. Voittoa lähdetään hakemaan ja kotiluolassa se varmasti myös otetaan.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos tämä kommenttisi viittaa siihen, että kaksi Bluesin pelaajaa lensi pihalle, niin sanoisin, että Heiskasen ulosajoon johtaneesta tilanteesta korkeintaan kakkonen olisi ollut kohtullinen.
Tuohon on pakko tarttua hieman. Sääntökirja on aika tyly näissä kohtaa, mikäli rike tapahtui, niin silloin tuomio meni oikein. Minun mielestäni rike vain ei todellakaan ollut selvä, joten sen viheltäminen oli seurausta ajatellen erittäin raju. Epäselvä tilanne, joka tekona on korkeintaan sen pienen rangaistuksen arvoinen, kovenee seurauksen mukaan - ja tässä Jokinen selvästi "loukkaantui", eli oma kypärä teki viillon pärstävärkkiin.

Eli oma mielipiteeni on se, että tilanteesta ei olisi pitänyt viheltää jäähyä lainkaan. Vauhtia ei ollut liikaa, ei todellakaan ollut yliterävän selostajaparimme mukaisesti ryntäys. Jokinen oli taklaushetkellä puolisen metriä irti laidasta, täysin normaali tilanne. Vain taklauksenhetkinen asento eli selän kääntyminen taklaajaa kohti teki tilanteesta riskialttiin. Grönman ovelasti varoitteli halvaantumisvaarasta, vaikka mies meni lähes pystyssä päin laitaa, otsansa (kypäränsä) kopautti lasia vasten.

Ja voisin vaikka väittää, että kolmannessa erässä oli täysin vastaava tilanne toisessa päädyssä, tässä tilanteessa vain ei Blues-pelaajalla ollut huonoa onnea ja pää pysyi suorassa. No, olikin sitten ainut hetki matsissa, kun ei ollut huonoa säkää.

EDIT: Vaikka aiemmat Tuzzin tekstit ovatkin osin ristiriitaisia ja sekavia, niin LUULISIN ymmärtäneeni pointin tuomarilinjasta ja olen samaa mieltä: tuomarilinja oli erittäin vapaa, koukkut ja estämiset menivät aika hyvin koko ajan läpi - Kärpät altavastaajana vain joutui niihin enemmän sortumaan. Tästä taas päästään luontevasti siihen johtopäätökseen, että Kärpät hyötyi tuomarilinjasta; normaalisti altavastaaja joutuu rikkomaan, saa jäähyjä ja sitä rankaistaan sitten ylivoimalla. Eilen Blues ei sellaista mahdollisuutta saanut.

Ylläoleva ei kuitenkaan vie pois sitä faktaa, että hävyttömän paljon päivänselviä jäähyjä (esimerkkinä mailakampit ja se Kellerin mailan pätkiminen) jäi täysin viheltämättä. Se on tällä tasolla ja näissä peleissä anteeksiantamatonta. Voi sitä jeesustelua, mikä syntyi Kellerin viikateiskusta aiemmin - siitä kun annettiin rangaistus. Tällä kertaa halonhakkuut siis hyväksyttäviä. Todennäköisesti pari vaihtuu Ouluun, ja siellä linja taas on aivan erilainen. Voin kuvitella, että kiekkoammattilaista vituttaa pelata tuollaisen tuomaritoiminnan valvonnan alla.
 
Viimeksi muokattu:

krobbe

Jäsen
Tylsäkiekko marssii kohti mestaruutta. Kärpät on kiistämättä tuloksellisesti Suomen paras joukkue, mutta valitettavasti kaltaisilleni näyttävästä ja viihdyttävästä jääkiekosta pitäville Oulun ylpeys on perin ikävä joukkue. Joukkueen pelityyliä voisi verrata vaikkapa pitkäveto-pelaajaan joka kierroksesta toiseen korjaa rahat kotiin 1,01:n kertoimella, varmaa tuloa ilman pienempääkään riskiä.

Onneksi on Blues, joka pelastaa näistä finaaleista sen mikä pelastettavissa on. Joukkue on loistava esimerkki siitä kuinka jääkiekkoa pelataan täydellä sydämellä. Toivon, että henki voittaa kolhoosikiekon ja Blues nousee sillasta voittoon, sen jääkiekko ansaitsisi!
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Asetelma kärppätfanit vastaan muu suomi on loistava. Nyt aletaan olemaan samassa asemassa kuin Jokeri- ja TPS fanit kulta-aikoinaan: meitä vihataan!
Jokerit- ja TPS-faneja vihattiin joukkueidensa kulta-aikana lähinnä pelillisten seikkojen vuoksi ja siksi, että noiden em. joukkueiden dominointi alkoi todella kyllästyttää kaikkia muita. Lisäksi kun MTV3 jaksoi hehkuttaa klassikko-otteluilla Jokereiden ja TPS:n välillä ja näyttää ne aina televisiosta, niin vähemmästäkin alkoi kyrsiä.

Kärppäfaneja vihataan sen vuoksi, kun he raiskaavat suomalaisille pyhän Maamme-laulun.
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Kärppäfaneja vihataan sen vuoksi, kun he raiskaavat suomalaisille pyhän Maamme-laulun.
Ei kyllä ensimmäisenä tullut Kärppäfanit mieleen fudismaajoukkueen eräässä karsintamatsissa, kun tuota "Pohjoista" kivasti stadionilla korostettiin. Tosin, stadikallahan usein yleisö laulaa muutenkin Maamme-laulun, mutta kaunis oli korostus..
 
"SENSATSIOON: Läti sekspomm võitis kaugushüppe!" - Virolaisen Ohtulehten otsikko 28.7.2010.

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Jostain käsittämättömästä syystä Jalonen on valinnut finaaleihin todella passiivisen pelityylin. Ok, olen vain maallikko ja peruslätkäfani, mutta minusta ei ole järjenhiventäkään siinä että johtoasemassa peli menee täysin peruutteluksi ja roiskimiseksi? Eka finaalin ensimmäisen erän jälkeen on vain sumputettu, paljonko se tekee erinä? Melkein 7 erää KJ:n totaalikiekkoa, ei hyvää päivää.... Ottelusarjaa johdetaan 2-0 siitäkin huolimatta, että valittu pelitaktiikka on perseestä. Kauanko KJ voi laskea kaiken pelkästään Tarkin varaan? Ja yv on täyttä kuraa, onpa kumma ettei sekään enää toimi kun pelitapa on muutenkin ylipassiivinen. Syy ja seuraus? Seuraavassa pelissä odotan aktiivista kiekollista peliä Kärpiltä, sen joukkue osaa ja ei ole mitään syytä miksi siihen ei voisi palata. Blues ei todellakaan ole mikään huipputaitava tähtisikermä, vaan hyvin valmennettu duunariporukka...
 
Bleu, Blanc et Rouge!

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tylsäkiekko marssii kohti mestaruutta. Kärpät on kiistämättä tuloksellisesti Suomen paras joukkue, mutta valitettavasti kaltaisilleni näyttävästä ja viihdyttävästä jääkiekosta pitäville Oulun ylpeys on perin ikävä joukkue. Joukkueen pelityyliä voisi verrata vaikkapa pitkäveto-pelaajaan joka kierroksesta toiseen korjaa rahat kotiin 1,01:n kertoimella, varmaa tuloa ilman pienempääkään riskiä.
Tämä on kyllä niin totta. En edes ymmärrä kuinka joukkue, jossa pelaa noin loistavia yksilöitä, voi pelata noin helvetin tylsää jääkiekkoa. Okei paria poikkeusta lukuunottamatta eli J-M Aaltonen ja Aarnio, ovat ainoat jotka erottuvat. HMV-porukka tähdillä.

Eipä tuota Kärppiä jaksa enään. Joten Blues voittoon.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Kärppäfaneja vihataan sen vuoksi, kun he raiskaavat suomalaisille pyhän Maamme-laulun.
Jännä juttu että asiaan tartutaan vasta nyt, kolme vuotta sen jälkeen kun tuota korostusta Hartwall Areenan kirkkaissa valoissa jo käytettiin.

Joko olette aika hitaita, tai sitten tuo on vain tekosyy kun Kärppien menestys vituttaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eivätkö kahvauksista, huitomisista ja kampituksista tulevien jäähyjen säännöt olet aivan yhtä yksiselitteisiä, mutta nähtävästi niitä sääntöjä ei katsottu tarpeen noudatettavan tänään. Ja noiden viheltämättä jääneiden selkeiden kärppäjäähyjen määrä on kyllä lähempänä viittätoista kuin kolmea.
Mielestäni aika puolueettomana katsojana pisti kyllä silmään, että näköjään nolla-toleranssi on taas historiaa: aika intohimoista toisiinsa takertumista ja jatkuvaa huitomista peli oli. Eiköhän siitä yleensä hyökkäävämpi ja kiekkoa enemmän pitävä joukkue kärsi.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Kärppäfaneja vihataan sen vuoksi, kun he raiskaavat suomalaisille pyhän Maamme-laulun.
Haha, nämä on kyllä loistavia. Pikku-mujaheddinit täällä naruviikset väpättäen tuomitsee. Väärin voitettu, taklattu, loukkaannuttu, torjuttu, valmennettu, kannustettu ja laulettu.

Ehkä Pluusin yläasteen atk-kerhoa muistuttava fanilaumakin polttaa vielä kääminsä lihaviin ja paidattomiin Kärppien gloryhunter-faneihin ja jäälle lentää raivostuneen joukon toimesta vanhaa amigaa ja wow:in asennusdisketit.

Jos nyt ihan off-topiccia, niin kyllähän jo todennäköisyyden lakikin jo sanoo että ei Blues aina voi lapioida avopaikoista ohi. Kärppien rivit ohenee jyrän alla ja pystyykö Tarkki mahdottomiin? Ehkä, ehkä.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tuomarit

Olipas outo tuomarilinja. Siellä nähtiin kahden käden viikate ja maila paskaksi, ilman jäähyä. Pesosen potkaiseminen (vieläpä aivan selvä). Toivottavasti tuommoista tuomari toimintaa ei nähdä enään näissä peleissä, aivan käsittämättömän surkeaa. Bluesille uskaltaa antaa 5-3AV:ta jatkoajalle, mutta Kärpille ei edes 5-4AV:ta, syytä olisi. Sillä jos otetaan esimerkki Pesonen: Potkaiseminen, korkea maila (ensimmäisellä jatkoerällä).

Heiskasen ryntäys oli myös täysin naurettava. Koppiin, koska verta tuli niin paljon. Pitäisi Bluesin käydä ostamassa niitä tekoveri-pusseja jostakin pilakaupasta ja heitellä vähän naamalle, niin Kärppä jätkät lentäs ulos. Kärpät ei tehny mitään väärää, mutta tuomarilinja oli käsittämätön.

Peli oli Kärpiltä vaisua, mutta jos voivat perseillä noin ja voittaa. Niin ei siinä mitään. Brücker jatkaa 1helppo/per. ottelu linjalla. Bluesilla oli kyllä aika huonoa tuuriakin. Yksi runnomistilanne pysähtyi mailaan, joka oli lentänyt sinne jäälle. Ylösen veto, jos se ei olisi alkanut pyöriä, vaan tippunut vain ei hätää. Ensipelissä Bluesin pitää pystyä vielä paljon parempaan, jos voittoa haetaan.

vituttaa niin vitusti, että voi tulla vähän paskaakin suusta
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

markov

Jäsen
kyllähän blues olisi ehdottomasti ansainnut voittaa tämän pelin ja tuomaritoiminnassakin oli toivomisen varaa (blues oli kärsivänä osapuolena). mutta sama trendi jatkuu lähes vuodesta toiseen, että etukäteen suosikiksi luettu joukkue voittaa lopulta finaalit, vaikka altavastaaja olisi ansainnut ns. työvoiton. useasti käy myös niin, että altavastaaja tuntuu kärsivän tuomaritoiminnasta. joku viisas / hyvän muistin omaava voisi kertoa, että koska altavastaaja on viimeksi voittanut finaalit.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
"Väärä joukkue voitti". "Blues olisi ansainnut voittonsa". Jne. Jne.

Kärpät on osoittanut vuosien varrella olevansa aina juuri niin hyvä joukkue kuin sen sillä hetkellä tarvitsee olla. Ja aina Kärpät voittaa "väärin" tai "ei ansaitse voittoaan". Naurettavaa paskan lätinää.

Ikävä tuottaa pettymys lapsenuskossa lilluville Blues-faneille, mutta Kärpät vie tämän sarjan 4-0 tai 4-1.
 
Lunta munille!

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Hyvä sinällään, ettei Blues hävinnyt tuota toista peliä noihin kahteen peräkkäiseen JA-jäähyyn (kiekko katsomoon / väärä vaihto).

Se virhonen prkl tulee aina, ennemmin tai myöhemmin, ja tällä kertaa se tuli "Länkkärin Lundellille"... Tarkki ja Bruckler tekivät kaikki pelaajat yhteen laskettuna tod.näk. vähiten virheitä eilisessä pelissä => maalivahdin virhe vaan näkyy liki aina tulostaululla. Harmittaa muuten upean pelin pelanneen kaverin puolesta!

Tuomarilinja oli varsin salliva puolin & toisin ja tuo polvi-Sanen ulosajo meni (ikävä kyllä) ihan voimassa olevan sääntökirjan mukaan => kyseessä selästä taklaaminen (2 min) ja kun taklattava loukkaantuu (vahinko) on dumarilla vain yksi vaihtoehto (5min + PRK). NHL:n tapa vois olla meillekin parempi (jos verta niin 2 + 2min) tällaisissa tapahtumissa joissa ei ole nähtävissä mitään erityisen törkeää?

Mutta sarja jatkuu ja Blues ei ole vielä tänä keväänä antanut missään vaiheessa periksi!! Molemmat ulosajetut saivat (käsittääkseni) pelirangaistuksen, eli Espoon pojat pääsevät täydellä kokoonpanolla seuraavaan peliin... Mielenkiinnolla odotetaan;-)
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Jostain käsittämättömästä syystä Jalonen on valinnut finaaleihin todella passiivisen pelityylin. ...

Kärppä73 vei sanat suustani. En voi kuin ihmetellä tuolla rosterilla, sitä ettei tasatilanteessa edes yritetä hyökätä, vaan jatketaan rupelikiekkojen viskomista. YV:llä siirrellään kiekkoa vain laidoissa, ei mennä maskiin ja lauota.

Sihvonen analysoi urheilulehden sivuilla ansiokkaasti Kärppien tahmausta...

Sarja on 2-0, hyvä olla? Noh, ensi pelissä nähdään 99% eri Kärpät, jolla luistin liikkuu ja hyökkäyspeliäkin on odotettavissa. Ja minulle kelpaa mainiosti sellainen Kärpät, mitä nähtiin eka finaalin eka erässä, siinä oli kaikkea.

Ai niin, Bluesilta loistava työmäärä eilen.. Tuli Suomen maajoukkue kaikkinensa mieleen.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hyvä matsi oli eilen ja se tarjosi kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuten virallinen kiekkoklischee kuuluu. Bluesilla oli saumansa mutta kun ei tee maaleja niin ei voi voittaa, Kärpät teki ja sillä selvä. Espoolaisten ratkaisuvoimaa epäilin jo Jokerit-sarjassa mutta silloin joukkue keräsi itsensä yhdennellätoista hetkellä ja painoi väkisin Jokereiden ohi. Nyt samaa ongelmaa on taas Kärppiä vastaan, ja Blues joutuu tekemään hirmuisen työmäärän yhtä maalia kohti.

Kärpät pelaa viisaasti koska se pystyy siihen. Eilinen ei minun mielestäni eronnut mitenkään Kärppien viime vuosien vieraspelaamisesta joka on selkeästi passiivisempaa kuin Raksilassa. Joukkueella on kuitenkin niin käsittämätön ratkaisijarintama että se ei montaa paikkaa tarvitse, ja verkot pöllyävät taatusti. Nytkin jo Kuuselalla oli aiemmin tuhannen taalan paikka mutta kiekko ei vielä mennyt maaliin.

Blues saa tökkiä itseään sillä niitä paikkoja joita se hukkasi ei vain saa hukata. Szwezin ohilaukaus oli pisteenä ii:n päälle ja kertoi osaltaan kuinka paljon Blues kuitenkin jännitti ottelua. Se pelaa valtavalla tunteella, muttei samalla tavalla kylmän viileästi kuin Kärpät. Kyllä Kärpilläkin tunnetta löytyy mutta vastapainoksi siellä on niin paljon kokemusta ja taitoa että se tunne osataan kanavoida oikein, ja maalipaikoissa joukkue on hyvä.

Blues hallitsi eilistä ottelua mielestäni enemmänkin näennäisesti eikä Kärpät ollut missään vaiheessa todellissa pulassa. Siihen päälle sitten Tarkin huikea ottelu ja voitto Brücksista lukemin 10-0. Tarkki otti ne kopit mitä piti, Brückler ei.

Tämä ottelusarja alkaa mielestäni kääntyä jo ehtoon puolelle. Bluesin pitäisi parantaa vielä niin paljon otteitaan ja samalla Kärpät pystyy myötäilemään ja nostaa sitten omaa tasoaan tarvittaessa taas pykälällä. Bluesilta etenkin Keller, Eaves ja Laatikainen ovat pelaajia joiden on tuotava itsensä myös tulostaululle. Eilen Bluesin paras pelaaja oli mielestäni Rami Alanko, mutta kapteeni ei kuitenkaan ole mikään ratkaisijapelaaja. Kärpät oli tasaisen vahva ja oikeastaan Tarkin lisäksi vain Lehtonen erottui enemmän porukasta.

Veikkaan että Kärpät vie tämän sarjan 4-0. Vielä on Bluesilla sauma ja se sauma on seuraava ottelu. Sieltä taisteluvoitto ja kaikki on taas Espoossa auki. Bluesille pitää antaa tunnustusta siitä että se pelaa aivan mahtavan näköistä jääkiekkoa, ja se HMV-leima on kyllä unohdettu täysin. Kärpät vain yksinkertaisesti on niin paljon parempi ettei tästäkään sarjasta taideta saada mitään vuosikymmenen tapahtumaa. Huhhuh... tuli mieleen että viimeksi on oikeasti sykähdyttävä finaali ollut varmaan vuonna 1999. Ja sitä ennen 1995...
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

Mister

Jäsen
Tuomarilinja oli varsin salliva puolin & toisin ja tuo polvi-Sanen ulosajo meni (ikävä kyllä) ihan voimassa olevan sääntökirjan mukaan => kyseessä selästä taklaaminen (2 min) ja kun taklattava loukkaantuu (vahinko) on dumarilla vain yksi vaihtoehto (5min + PRK). NHL:n tapa vois olla meillekin parempi (jos verta niin 2 + 2min) tällaisissa tapahtumissa joissa ei ole nähtävissä mitään erityisen törkeää?
VÄÄRIN!!!!

Jos taklataan selästä, tuomio on aina vähintään 2+10 (tai 5 + prk tai OR), jos loukkaantuu OR.

Ja edelleen, tuomio ei tullut selästä taklauksesta. Tuomio tuli ryntäyksestä. Heiskanen siis Levosen & Favorinin mielestä "syöksyi, hyppäsi tai ryntäsi vastustajan kimppuun". Tällöin voidaan tuomita 2min, 5+PRK tai OR. Loukkaantumisen johdosta 5+PRK tai OR.

Jos olisin viitseliäs, etsisin ihan vaikka samasta ottelusta 5 esimerkkiä siitä, kuinka pelaaja painetaan laitakahinoissa laitaan aivan samoin, kuin Heiskanen nyt teki. Jäähyä ei niistä tilanteista tule.

Jos sääntökirjaa luetaan yhtä hyvin kuin peliä, voidaan tarkastella näiden sääntöjen tarkoitusta. Tarkoitus on mitä ilmeisimmin, että kun esim. pakki hakee kiekkoa päädystä selkä kentälle päin, häntä ei saa taklata selkään ns. täydellä höyryllä, koska siinä on suuri todennäköisyys loukkaantua, vaikkei mitään laitaan lentämistä tms. tapahtuisi. Samoin, jos joku on irti laidasta, selkä kentälle päin, ei häntä saa taklata selästä, sillä todennäköisyys, että pelaaja loukkaantuu lennettyään esim. pää edellä laitaan on huomattava. Säännöllä ei tarkoiteta, että tällaisessa kiekontavoittelutilanteessa pelaajaa ei saisi selästä "nostaa laitaan", niin kuin tässä käytännössä kävi.

Ryntäysjäähy oli täysi vitsi. Se oli ilmeisesti ainoa, mitä tilanteessa keksittiin. Jäähy tuli käytännössä siitä, että Jokisen silmäkulma (oliko silmäkulma?) aukesi hänen oman visiirinsä osuttua siihen. Hän ei siis loukkaantunut Heiskasen "taklauksesta" eikä edes suoranaisesti sen seurauksena. Siitä ei olisi tullut antaa minuuttiakaan jäähyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy