Playoff: Calgary Flames-Anaheim Mighty Ducks

  • 17 698
  • 92

TML

Jäsen
Otetaanpas oma aihe tälle parille (suotavaa olisi tehdä muistakin pareista keskustelupiste).

Vastakkain siis tulevat olemaan lännen kolmas ja kuudes. Anaheim palaa välivuoden (+työsulku vuoden) jälkeen pleijareihin ja saa vastaansa yhden kovimmista ennakkosuosikeista, eli Calgaryn.

Calgary nojaa Kipperiin ja hyvään puolustuspeliin. Kipper on ollut koko kauden paras vahti ja tulee voittamaan parhaan maalivahdin palkinnon. Kakkosvahtina on Philippe Boucher joka on kelpo varamaalivahti jos sattuu käymään Bäckströmit. Kiprusoff voi varastaa pari voittoa yksinään mutta hyvä puolustus antaa tukea myös.

Puolustus on ollut tuki ja turva tälläkin kaudella. Viisikkopuolustus on avainsana. Vahvoja voimakkaita omanpään luutijoita löytyy yllin kyllin Flamesilta. Miehet Marchment, Warrener ja Hulse ovat kokeneita pelureita joilla maila ei tärise ainakaan jännityksestä. Leopold ja Regehr ovat ykkös pakkipari ja osaavat hommansa loistokkaasti. Kakkos pakkipari on taitava ja fyysinen myöskin. Tulokas tittelistä taisteleva Dion Phaneuf on jättänyt nimensä jo kaikkien mieliin vaikkei ikää ole edes 21 vuotta. Hänen pakkiparinsa Roman Hamrlik on kokenut ykkösvaraus jolla on pelottavan kova kuti.
Flames pakistossa on paljon kilpailua pelipaikoista sillä edellä mainittujen lisäksi pakistoon kuuluu ehdottomasti Andrew Ference ja ehdolle vaikkapa Richie "Robynin veli" Regehr.
Taitoa ei hirveän paljon ole mutta sen en usko olevan ongelma. Joka tapauksessa miehet Regehr, Phaneuf, Marchment ja Warrener toivottavat Ducksin hyökkääjät lämpimästi tervetulleeksi maalille.

Jos Flamesilta etsitään heikkouksia täytyy se löytyä hyökkäys puolelta. Flames on tehnyt koko lännestä kolmanneksi vähiten maaleja. Hyökkääjien pinnamäärätkin tuntuvat kovin vähiltä. 67, 59, 47, 42, 31, 31, 29... Ykköstykki Jarome Iginlakin oli vähän vaisuhko koko kauden ajan. Tuloksena "vain" 67 pinnaa. Jännä nähdä alkaako verkot vihdoin heilumaan kun pelit kovenee. Iginla on pelannut pitkälti Daymond Langkow:n kanssa joka ei ihan ole pystynyt täyttämään Craig Conroyn jättämää aukkoa. Chuck Kobasew on pelannut hyvää kautta ja noussut neloskentän ajelijasta maalintekijä kenttiin. Muita onnistujia on ollut Rangersista hankittu Jamie Lundmark ja Panthersista hankittu Kristian Huselius. Silti Mike Leclerc, Chris Simon, Stephane Yelle, Darren McCarty ja Marcus Nillson ovat niitä johon katseet kohdistuvat. Haalari osaamista meinaan löytyy rosterista, mutta kukaa tekee maalit, siinä pulma. Pakki oli joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä. Kaikki kunnia Phaneufille mutta hyökkäyksestä täytyy löytyä parempia maalintekijöitä.

Merkittävä tekijä on myös punainen meri joka syttyy taas. Kotietu ei ole änärissä niin suuri etu kuin vaikkapa suomessa mutta silti Flames-mania hakee vertaistaan.

Vastustaja Anaheim teki loistohankinnat kesällä vapaiden agenttien kanssa ja on saanut nyt nauttia hedelmistä. Ainakin runkosarjan ajan.

Maalilla torjuu kevään '03 vireeseen päässyt Jean-Sebastian Giguere. Tässä suhteessa ei pitäisi löytyä mitään suurempaa heikkoutta. Giguere jää jälkeen Kipperistä mutta niin jää melkein kuka vaan tässä liigassa joten Giguere joutuu vaikeaan paikkaan häntä vastaan asettelussa.

Pakistoa johtaa yksi liigan parhaimmista pakeista, Scott Niedermayer. Niedermayer oli loistava veto Brian Burkelta. Niedermayer jaksaa pelata ja uurastaa. Häneen kohdistetaan painetta niin omalta joukkueelta kuin myöskin Flamesin pelaajilta. Paine vaan sattuu olemaan erilaista. Niedermayerin jälkeen pakisto kapenee oleellisesti. Yllätysnimi Francois Beauchemin pystyi keräämään 39 pistettä, mutta seuraavalla, Ruslan Saleilla, oli vain 19 pinnaa. Tehot ovat pakistossa täysin Niedermayerin kontolla. Muut pakit ovatkin enemmän fyysisen osaston miehiä. Vitali Vishnevski, Ruslan Salei, Sean O`Donnell ja Joe DiPenta eivät mitään Janne Grönvallin kaltaisia samettikäsiä ole. Fyysinen puolustus kohtaa ehkä liigan fyysisimmän hyökkäyksen. Tanner siis tärisee.

Hyökkäys Ducksilla on nuori. Yli kolmekymppisiä pelaajia on vain kolme, mutta kaikki ovat kumminkin ohittaneet jo kolmenkympin kriisin. Parivaljakko Selänne-McDonald on tärkein palanen hyökkäyksessä. Heihin Flames pakisto uhraa kovimmat miehensä. Tukea tulee Joffrey Lupulilta, fyysiseltä ex-Flames Rob Niedermayerilta ja yllätysnimi Chris Kunizilta. Tehojen tekijöihin voi myös lisätä kaksi seuraavaa Ducks supernimeä. Corey Perry ja Ryan Getzlaf ovat tulevaisuuden ankkoja, ja erittäin päteviä sellaisia. Getzlafin laukaus hakee vertaistaan ja se on syytä ottaa ylivoimilla tarkasti. Puolustavammasta pelistä vastaa swedu-kaksikko Samuel Påhlsson ja Jonathan Hedström. Miehet ovat roolissaan ehdottoman tärkeitä Ducksille. Hyökkäys on toiminut kevätkaudella hyvin mutta silti löytyy paljon kysymysmerkkejä miten nuori hyökkäys voittaa ensiksi puolustusmuurin, ja seuraavaksi Kipperin.

Viimeksi Ducksin pelatessa pleijareissa, selvisi joukkue finaaliin asti jolloin Devilsiltä tuli takkiin.


Pelaajia joita kannattaa seurata:
CAL:
Dion Phaneuf: 20 maalia ja 49 pinnaa tulokaskaudella. Lisänä järkyttävän kovat pommit.
Matthew Lombardi: Pienikokoinen taitava sentteri on hyvä tekemään peliä. Liukas vastustajille.
Shean Donovan-Marcus Nillson: Kaksikko pelasi loisto kevään '04 seuranaan Ville Nieminen. Nyt Ville ei ole mukana mutta haalarit on varmasti puettu jo päälle.

ANA:
Vitali Vishnevski: Yksi liigan kovimmista pommittajista. Pakko vastata Flamesin fyysisyyteen.
Ryan Getzlaf: Iso, fyysinen, loistava laukaus. Snaipperi siis.
Samuel Påhlsson: Yksi aliarvostetuimpia pelaajia koko änärissä. Loistava molemmissa päässä. Lisänä hyvä aloittaja.

Mielenkiintoinen sarja on tulossa ja ennen kirjoitustani olin sitä mieltä että tämä voi mennä kummalle tahansa mutta kun tarkemmin asiaa tiirailin niin Flamesinhän tästä PITÄISI jatkoon mennä. Tasaista tulee olemaan ja maalilla nähdään ratkaisut.
Veikkaus: Flames vie 4-2
 

gscorer

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-kiekko
Påhlsson tulee olemaan äärettömän tärkeä pelaaja Anaheimille playoffseissa. SP antoikin jo vähän esimakua runkosarjan viimeisissä peleissä iskemällä tärkeitä maaleja.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Alkuun aplodit TML:lle erittäin loistavasta avauksesta. Tap tap.

TML kirjoitti:
Miehet Marchment, Warrener ja Hulse ovat kokeneita pelureita joilla maila ei tärise ainakaan jännityksestä.

Mikä tuo Marchmentin tilanne on? Eikö miehen kauden pitänyt olla jo leikkauksen vuoksi paketissa, vai muistanko väärin?

No, joka tapauksessa, Flames on suuren suuri ennakkosuosikki. Yksi kovimmista suosikeista jopa lordi Stanleyn pokaalin voittajaksi. Puolustus on rautaa ja maali on umpeen muurattu, kun siellä hääri mustavalkoisin lasein katsottuna maailman tämän hetken paras maalivahti. Se on varmaa, että Kiprusoffin peli ei hermoiluun kaadu. Eihän Kiprulla edes ole hermoja.

Puolustus. Siinä on anaheimilaisilla kova työ, jos meinaavat tämän puolustuksen ohittaa. Hamrlik, Regehr, Leopold ja Phaneuf voivat kaikki pelata puoli tuntia per matsi täydellä höyryllä. Lisäksi koko Flames-puolustus osaa taklata ja se taklaa mielellään.

Flamesin hyökkäyskalustoa on paljon moitittu, mutta sen ei toisaalta ole tarvinut maaleja tulittaa, kun oma pää on pysynyt puhtaana. Iginla on kovien pelien mies ja hän astunee taas johtamaan joukkoja, kun pelit kovenevat.

Ducks voittanee yhden, Flames tänä keväänä vielä 16.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kakkosvahtina on Philippe Boucher

Pieni korjaus tuohon, kakkosvahti on Brian Boucher, Philippe Boucher on Dallasin pakki, muuten kyllä hieno avaus TML:tä tähän playoff-sarjaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Calgary olisi ollut ennen kautta oma ehdoton suosikkini tämän sarjan voittajaksi, mutta tällä hetkellä hetkellä en osaa joukkueiden väliltä valita. Anaheim oli runkosarjassa viisi pistettä Calgarya heikompi, mutta toisaalta Anaheim keräsi joulukuun jälkeen Calgaryyn verrattuna kuusi pistettä enemmän ja oli kahden viimeisen kuukauden aikana kaksikosta paremmin menestyvä joukkue. Anaheim vaikutti olevan runkosarjan lopussa myös pelillisesti paremmassa kunnossa kuin Flames. Joukkueiden keskinäiset pelit menivät runkosarjassa tasan 2-2.

Mielenkiintoinen sarja edessä. Molemmat valmentajat saavat joukkueensa pelaamaan kykyjensä ylärajoilla, osaavat peluutuksen ja ovat ennenkin onnistuneet pudotuspeleissä. Maalivahdeissa Calgary vie ennakkoon voiton, mutta Giguere haastaa tosissaan. Puolustuksessa Anaheimilla on nimettömämpi (ja aliarvostetumpi) kuusikko, mutta kuitenkin sarjan paras puolustaja löytyy heiltä. Paljon riippuu tosin siitä, kuinka paljon Niedermayer jaksaa pelata. Myös hyökkäykset ovat tasaisia. Anaheimilla on enemmän ratkaisuvoimaa ja sarjan paras kiekollinen puolustaja tukemassa näitä, mutta Flamesilla puolestaan fyysisyyttä, kokemusta ja sarjan paras ase siniviivalla.

Veikataan tasaista sarjaa: Anaheim vie kuitenkin sarjan nimiinsä 4-3.
 

TML

Jäsen
Grainger kirjoitti:
Mikä tuo Marchmentin tilanne on? Eikö miehen kauden pitänyt olla jo leikkauksen vuoksi paketissa, vai muistanko väärin?

Marchment ainakin tappeli Anaheimin Travis Moenin kanssa juuri viime yönä. Että sen pelin jälkeisistä loukkaantumisista en sitten tiedä.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Siirrän tuolta Anaheim-ketjusta tänne tuon Daespoon vastauksen.

Daespoo kirjoitti:
Anaheimilta löytyy tota telaketjuosastoa lähes samaan tahtiin, Fedoruk, Moen, Konopka, O'Donnell, Marshall (voi olla että saa aikaa jos homma menee väkivaltaiseksi) eli ei ne Flamesit mitään Detroitia vastaan siellä pelaa.

Ja jos homma lähtee oikein lapasesta niin sitten vaan Portlandista Brennan (taitaapi olla tosin vielä loukkaantuneena) ja Gillies vaan tekemään tuhojaan.

On kyllä totta, että organisaatiosta löytyy aika kovia luita kentälle riehumaan, jos niikseen tulee. Ongelma lieneekin siinä, että esim. Brennan, Moen ja Konopka eivät ole joukkeen vakiokoonpanoa, kun taas Moen on pelannut lähes puolet otteluista. Miten he sitten vaikuttavat pelikemiaan noin muuten, jos muutoksia kokoonpanoihin pitää tehdä? On joka tapauksessa selvää, että jos Ankat saavat köniinsä fyysisellä puolella, nämä kaverit hyppäävät kaukaloon, sillä toimimattomalla kokoonpanolla ei pidä jatkaa. Eli organisaatiosta löytyy onneksi syvyyttä, jos kovuutta tarvitaan. Andy McDonaldille Calgaryn kivikova puolustus tulee olemaan todellinen tulikoe.

Kaiken järjen mukaan Gigueren ei tarvitse näissä pudotuspeleissä esittää läheskään yhtä huikeita otteita, kuin mitä nähtiin sillä legendaarisella pudotuspelikaudella. Riittää kun on yhtä hyvä kuin runkosarjan kevätkaudella, ja Anaheimin pitäisi pystyä voittamaan otteluita. Kipperillä on tässä suhteen etukäteen ajatellen kovemmat paineet, mutta en näe mitään syytä sille, miksi Kipper ei näitä paineita kestäisi.

Hyvä, että Påhlssonin otteet on alettu pikku hiljaa huomamaan. Miehestä on kehittynyt melkoinen puolustuspään häärääjä, joka on alivoimalla Anaheimille lähes korvaamaton. Kaiken lisäksi hänet voidaan laittaa nollaavaan rooliin, jossa hän varjostaa vastustajan parhaimmistolta tehot pois. Näitäkin tempauksia Påhlssonilta on nähty, tosin ei Cheechoota vastaan, joka iski kolme hattutemppua Ducks-verkkoon tällä kaudella!

Selänne ja S. Niedermayer saavat nyt osoittaa johtajan ominaisuuksiaan, sillä nuoret kaverit tarvitsevat esimerkkiä tiukassa paikassa. Parhaimmillaan tällainen konkarit/junnut-yhdistelmä tuottaa hämmästyttäviä tuloksia, mistä osoituksena vaikka Steve Thomas - Stanislav Chistov -kaksikon hulppeat otteet muutama vuosi sitten.
 

Yorgos

Jäsen
Tasaista oli runkosarjassa. Varmasti yksi ensimmäisen kierroksen mielenkiintoisimpia pareja. Kotietu näyttäisi painavan.

Ke, 26.10.2005 @Ana Anaheim 4, Calgary 1
Ke, 08.02.2006 @Cal Calgary 3, Anaheim 1
Ti, 11.04.2006 @Cal Calgary 3, Anaheim 0
Ma, 17.04.2006 @Ana Anaheim 4, Calgary 3

Voitot 2-2, maalit CAL 10, ANA 9
 

Anfortas

Jäsen
Calgaryn osalta kotietu on kovassa huudossa. Maalis-huhtikuussa Flames pelasi 12 kotiottelua ja voitti niistä kymmenen. Vain yksi päättyi Saddledomessa varsinaisella peliajalla tappioon ja Detroitille tuli takkiin rankkareissa. Onneksi playoffeissa ei pelejä rankkareilla ratkota, koska Flames on niissä todella surkea.

Samaisena maalis-huhtikuun aikana Calgary pelasi myös 12 vierasottelua. Niistä kertyi yhdeksän tappiota ja kolme voittoa. Vain yksi vierasvoitto tuli joukkueesta, joka pääsi playoffeihin.

Kevään kotisaldo on loistava, mutta vierassaldo surkea. Flamesin onneksi on kotietu.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Tässä sarjassa odotan ratkaisuna olevan Flamesin kotikenttäetu. Lisäksi Flames on kuin rakennettu nimenomaan playoffien tulikuumia taistoja varten. Ankat ovat pelanneet mahtavan kevätkauden, mutta tärkeillä pelipaikoilla on kuitenkin sen verran paljon kokematonta kaartia, että se voi hankaloittaa heidän menestyshaaveita.

Vähämaalisia pelejä luvassa, ja Flames vie 4-1 tai maksimissaan 4-2.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Maaginen mailavirtuoosi kirjoitti:
Tässä sarjassa odotan ratkaisuna olevan Flamesin kotikenttäetu.
Voi olla siinä tapauksessa, että joukkue saa vieraspelinsä kulkemaan paremmin. Pelkällä kotikenttäedulla kun on vaikea jatkoon päästä (vaikka se paperilla kuulostaakin niin kovin helpolta: "voitetaan vain kotipelit"). Anaheimille ei runkosarjan lopussa ollut juurikaan merkitystä, missä joukkue pelinsä pelasi. Calgarylle sen sijaan tällä tuntui olevan aika isoakin merkitystä. Nyt Flamesin pitää saada vierasottelunsakin kulkemaan, jotta joukkue voisi edes haaveilla jonkinlaisesta menestyksestä.

No, ympäripyöreä sarjahan tämä on tällä hetkellä. Henkilökohtaisesti näistä ensimmäisen kierroksen sarjoista mielenkiintoisin ja ainoa, jossa "meilläkin" on panosta: mikäli Anaheim menee jatkoon, saamme heiltä toisen kierroksen varauksen. Lisäksi lähihistoriassa molemmat joukkueet (Calgary tosin kauempaakin..) ovat mielenkiintoisia näin Canucks-lasien takaa katsottuna: Anaheim oli ratkaisemassa meidän kohtaloamme tällä kaudella, Calgary teki saman tempun karvaalla tavalla kevään 2004 pudotuspeleissä.

Itse en aio suosikkiani valita tänä vuonna näistä jatkoon menneistä vääräuskoisten joukkueista, joten tyydyn seuraamaan ilman sen suurempia tunteita tämän kevään playoffeja. Joka tapauksessa, parasta NHL-kiekkoa nyt edessä ja kaikesta passiivisuudesta huolimatta (suosikkijoukkueen osalta) otteluparien pelillisiä asioita seurataan suurella mielenkiinnolla.
 
Viimeksi muokattu:

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Meikäläisen kannalta kävi sitten kaikkein paskimmat tuurit kun ehdoton suosikkini Calgary sai vastaansa Anaheimin, jonka Teemu Selänteelle toivoisin kovasti lordi Stanleyn maljaa. No, aina ei voi voittaa. Mielenkiintoinen sarja kuitenkin tiedossa. Iginlan tehottomuus on ollut silmiinpistävää viime aikoina. Viimeisessä 18 pelissä 5 maalia on Iginlalle todella "vain".

Flamesin puolustus on vahva. Hamrlik, Leopold, Regehr ja Phaneuf pelaavat aika tasaisia peliaikoja ja myös Andrew Ference on hyvän tason puolustaja. Kipper on ollut varsinkin loppukaudesta häikäisevä ja uskon että vire jatkuu.

Uskon että Flames vie sarjan 4-2 ja sen jälkeen tavoittelee Sutterin luoman playoff-hengen siivittämänä mestaruutta tosissaan
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Tuo runkosarjan viimeinen ottelu joukkueiden välillä oli siitä mielenkiintoinen, että siinä haettiin selvästi jo henkistä yliotetta tulevasta vastustajasta. Calgary pisti rähinän päälle kuultuaan Anaheimin olevan se ensimmäinen pudotuspelivastustaja, ja Anaheim vastasi voittamalla matsin. Siinä mielessä tilanne ei ollut ihan lähtökohdiltaan todenmukainen, että Kipper ei pelannut tuossa matsissa, mutta ainakaan tuossa ottelussa Anaheim ei vielä horjunut fyysisen pelottelun edessä.

Tärkeäksi muodostuu myös tuomarilinja, jota Detroit-ketjussakin on pohdittu. Mikäli pudotuspelien linja ei poikkea merkittävästi runkosarjasta, Anaheimin nopeat luistelijat voivat pakottaa Calgaryn puolustuksen rikkomaan, ja hoitaa ottelusarjan ylivoimalla kotiin. Jos linja taas löystyy, uskon sen hyödyttävän Calgaryä enemmän. Toivottavasti saa joka tapauksessa pelata kovaa, kunhan pelaa puhtaasti.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Flamesin rutiini tulee olemaan liikaa Anaheimille. Lisäksi heillä on Gigueren piristymisestä huolimatta etulyöntiasema maalillakin. Puolustuskin on astetta kovempi ja kokeneempi. Kun playoffeissa sallittaneen vielä astetta "vanhanaikaisempi" pelityyli lienee sutterismi voimissaan. Calgaryn kovuus, kokemus ja ratkaisupelaajat ovat kaikki Anaheimia edellä. Yksi harvoista sarjoista joka voi mielestäni mennä suoraan neljässä pelissä.
 

Raippacoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rod Brindamour, Darren Langdon
Mielenkiintoinen sarja tulossa, nopeat Anaheimin pelaajat vastaan Calgaryn kovaa taklaavat ja likaista työtä tinkimättömästi tekevät grinderit. Ensimmäisessä ottelussa tullaan näkemään railakasta Flamesin taklauspeliä jolla pyritään näyttämään Anaheimin nuorille pelaajille kaapin paikkaa, Kiprun edessä jaetaan puutavaraa eikä ole helppoa napsia kakkoskiekoista maaleja. Toisaalta ottelun fyysisin pelote Todd Fedoruk voi näyttää mallia myös Calgaryn pelaajille mikäli jokin ottelu päättyy ennen aikojaan selvänumeroisena, muuten tappelut ovat perinteisesti vähissä pleijareissa.

Lievä etu Calgarylle, kauden tuomarilinja suosii Anaheimia. Toisaalta ei auta Anaheiminkaan istua jäähyllä, Phaneufilla on kova tykki siniviivalla ja maaleja on kauden aikana tullut mukavasti. Kauden 20:stä maalista 16 ylivoimalla.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Kyllä siellä Selänteelläkin hiki tulee ennen kuin yksikään voitto tästä sarjasta on kotona mutta mahdollistahan se tottakai on. Flamesin puolustus ja maalivahtipeli on terästä, hyökkäyspää selvästi heikompi.
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Kyllä Selänne ja kumppanit eivät varmasti päästä Kiprusoffin Calgarya helpolla. Tasainen sarja tulossa. Calgary on ennakkosuosikki, mutta Anaheim voi aina yllättää...
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Calgary otti voiton jatkoajalla. Kahdesti pääsivät ottelun aikana "hautomaan" kiekkoa maalin taakse, ja kaksi kertaa onnistuivat myös maalinteossa. Anaheimilla oli oma paikkansa ratkaista ottelu, mutta Lupul kopsautti kiekon yläputkeen.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
CorporalSyd kirjoitti:
Calgary otti voiton jatkoajalla. Kahdesti pääsivät ottelun aikana "hautomaan" kiekkoa maalin taakse, ja kaksi kertaa onnistuivat myös maalinteossa. Anaheimilla oli oma paikkansa ratkaista ottelu, mutta Lupul kopsautti kiekon yläputkeen.

Näin kävi. Molemmat Calgaryn maaleista tulivat aivan maalin edestä, ja molemmat olivat harmittavia nukahduksia. Bryzgalovilta hyvä peli, kun joutui noin kovaan paikkaan Giguereiä tuuraamaan.

Itse ottelu oli juuri niin fyysinen kuin ennustettiinkin, mutta Ducks ei mielestäni juurikaan Flamesille laitojen paukuttelussa hävinnyt. Kyllä Ankkapelaajat ajoivat hanakasti iholle melkein aina, kun siihen oli mahdollisuus. Kipper oli tietysti todella hyvä, ja piti joukkuettaan pystyssä, kun Anaheim otti pelin komennon itselleen. Kiekonhallinta meni takuulla vierasjoukkueelle, mutta ei se peli kuitenkaan koko ajan mitään huippuvaarallista pyöritystä ollut, vaan Calgary ajoi Anaheimin monesti nurkkiin kaivamaan.

Lupulin ylärima oli tietysti todella harmittava, ja siinä jatkotilanteessa oli Påhlssonilla paikka vielä sutia kiekko tyhjänä ammottavaan maaliin, mutta mies ei osunut ilmassa olevaan laattaan. Turha näitä on kuitenkaan jäädä vatvomaan.

Tärkeä voitto Calgarylle, mutta en usko Anaheimin lannistuvan, sillä joukkue osoitti pystyvänsä ottamaan kiekollisen pelin haltuun Calgaryltä. Eikä Ducks fyysisellä puolella todellakaan ollut vastaantulija, vaan antoi takaisin. Saa sitten nähdä, miten sarjan edetessä. Hyvää kiekkoa oli joka tapauksessa tarjolla, ja aivan erinäkiöistä kuin Edmonton-Detroit, josta tosin näin vain jatkoerät.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
eleven kirjoitti:
Te, jotka katsoitte ottelua: Tuomarilinja?

Paljon taklailua mutta koukut poissa, jooko?

Kyllä sen noin voin tiivistää. Pari kertaa meni läpi sellainen taklaustilanne, joka runkosarjassa olisi takuulla vihelletty kiekottoman pelaajan estämisenä ja mielestäni yksi Vishnevskin niitti oli rajatapaus, sillä kädet nousivat aika korkealle, mutta tuomareilta onnistunut esitys. Vauhtia sai pitää ilman kaverin vesihiihtoyrityksiä, ja miestä sai ottaa, kunhan teki sen puhtaasti kropallaan. Pelissä nähtiin selostajan mukaan yli 60 taklausta.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Taito-Ojanen kirjoitti:
Kyllä sen noin voin tiivistää. Pari kertaa meni läpi sellainen taklaustilanne, joka runkosarjassa olisi takuulla vihelletty kiekottoman pelaajan estämisenä ja mielestäni yksi Vishnevskin niitti oli rajatapaus, sillä kädet nousivat aika korkealle, mutta tuomareilta onnistunut esitys. Vauhtia sai pitää ilman kaverin vesihiihtoyrityksiä, ja miestä sai ottaa, kunhan teki sen puhtaasti kropallaan. Pelissä nähtiin selostajan mukaan yli 60 taklausta.

Hienoa! Toivottavasti tuomarilinja pysyy samanlaisena kaikissa muissakin peleissä! Viheltämättömät rajatapaustaklaukset mielestäni kuuluvat pleioffhokiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös