PLAY-OFF: TPS - HPK, game 4, 18.3.03 klo. 18.30, Elysée Arena

  • 24 857
  • 254

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko tänään tulossa Hämeenlinnasta porukkaa katsomaan peliä ja onko suuntana taas D1?Itse ollaan paikalla parin kaverin kanssa ja kerhoa kannustamassa voittoon.
 

aimohevonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
HYI HELVETTI MIKÄ NEITI!

Mikko Rautee siis pelaa tänään. Hyvä. Moneskohan kerta vuosien saatossa tämä oli, kun Rautee "kuolee" ottelussa, mutta pelaa jo seuraavassa ottelussa. Rautee taitaa kauden aikana heittää useammin hanskat jäähän ja aloittaa "kuolemisen", kuin että tekisi maalin.
Rauteesta näki lauantaina selkeästi kaverin luonteen, kun ns. tälli tuli, heti hanskat jäähän, eikä PIENINTÄKÄÄN yritystä vaihtoaitioon. Esim. Chris Chelios konttasi pari viikkoa sitten vaihoaitioon, saatuaan polvivamman. Rauteella ei ole mitään kunnioitusta peliä eikä vastustajia kohtaan. Sen todistaa jatkuvat serlän kääntämiset laidan lähellä, sekä naurettavat teatteri-esitykset.
SM-liigan vastenmielisin pelaaja. HYI HELVETTI!
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Eivät ole kaikki kirjoittajat täällä taineet paljon urheilla? Aina ei ole niin helppo heti sanoa miten jonkun haaverin jälkeen on käynyt, kipu on varsin vaikeasti hahmoteltavissa oleva asia. Järkevintä on tosiaan olla liikkumatta ennenkuin homma selviä edes jotenkuten.

Ja kyllä: ihminen tosiaan pelästyy (vaikka niinhän ei jääkiekossa tietenkään saa käydä- tosimiehet kontrolloivat kaikkia aistejaan- vaikka se olisikin biologian sääntöjen vastaista) kun esim. pää kolahtaa laitaan. Joskus vamman todellinen laatu selviää vasta päivien kuluttua, joskus voi ensi alkuun vaikuttaa siltä, että sattuu todella pahasti, mutta sitten äkkiä huomaa ettei käynyt pahasti.

Eli: minä en ainakaan ole tarpeeksi pätevä (vaikka jonkun verran koulutusta onkin) sanoakseni heti paikalla tv:stä tai katsomosta nähtynä milloin jonkun pelaajan kannattaa nousta heti pystyyn ja milloin kannattaa jäädä makaamaan.

Kurinpitovaliokunnan touhut ovat sitten ihan eri juttu, pelikiellot taklaustilanteista ovat näköjään muotiilmiö, ja kun kerran on annettu jollekin pitkä pelikielto, niin täytyy sitten antaa muillekin jos mahdollisuus on.

Pelistä vielä sen verran, että tänään on Kerhon pojilla näytön paikka. Ei mennyt sarja 4-0, mutta jos vähän viitsitte parantaa, niin se on 4-2. (Ja jos Tepsi sitten voittaa, niin ovat kovia poikia!)
 

twenty

Jäsen
Suosikkijoukkue
hpk
Re: *nyyh*

Viestin lähetti pygmalion

"- Selvä oikeusmurha tämä on. Sen ymmärtävät Mobergia ehkä lukuun ottamatta kaikki, jotka näkivät tuomioon johtaneet tapahtumat. Itse olen katsellut kyseisen törmäyksen videolta moneen otteeseen enkä mitenkään voi yhtyä Mobergin näkemykseen, Jalonen puhisee.
- Siinä nyt kävi niin, että mies, joka ei ole koskaan itse kentällä pelaajana esiintynyt, pääsi päräyttämään pelikieltoa, sekä pelaajana että valmentajana kokemusta hankkinut Jalonen kommentoi."

Näin siis Jukka Jalonen tiistain Hämeen Sanomissa. Keskity vaan olennaiseen jatkossakin, Jukka, kyllä se siitä. Ja ei se mitään vaikka pelaajana sinua ei kukaan muistakaan - ehkä sinut joskus muistetaan valmentajana, ainakin jos jatkat tällaisten lausuntojen jakamista.

Niin, Jukka Jalonen on tosiaankin joskus pelannut jääkiekkoa. Ura loppui polvitaklauksesta aiheutuneeseen polvivammaan.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Salaista kiherrystä

Niin, itse pidän sangen mukavana asiana, että Rauteen Mikko ja Peltosen Kimmo ovat taas Tepsin rosterissa.

Olin melkein nauraa ääneen ilosta ja helpotuksesta kun kuulin tämän. Sitä tulen kuitenkin nauramaan vieläkin reippaammalla ja kuuluvammalla äänellä, kun Kerho jättää tämän ylipitkän ja tekopyhän puolivälieräsarjan voittajana taakseen ja suuntaa kohti välieriä.

Toistaiseksi tyydyn kuitenkin vain kihertämään salaisesti vessareissuillani pyyhkeenkulmaan.

Täältä tähän
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Re: Re: Re: Re: *nyyh*

Viestin lähetti Jomppa


Rangaistukset on jaettu ja ne pelaa ketkä kykenevät/saavat. Tänään neljäs ja pelit tällä hetkellä 2-1 Tepsille.

...TTU PELIÄ!!!

Päivän paras kommentti! Karavaani kulkee ja koirat haukkuu!

Ja tänään TPS voittaa numeroin 4-2
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämmöinen tapaus tällä kertaa.

Eiköhän nyt jätetä Bank "Turussa on enemmän katsojia ja enemmän fyrkkaa meillekin" Moberg tuomioineen ja Mikko "Vasemmistoliitto" Rautee moraaleineen ansaitsemaansa arvoon ja keskitytä asiaan.

Siispä: Ilman Miettistäkin Kerhon pitäisi olla selkeä ennakkosuosikki illan ottelussa. Jos Miettisen kanssa Kerhon tulisi voittaa neljä peliä viidestä, ilman Miettistä sama suhdeluku on luokkaa kolme peliä viidestä. Ei ole siis mitään aihetta pysähtyä ihmettelemään tapahtunutta, ei kai kukaan hämeenlinnalainen vakavasti edes odottanut tasapuolista kohtelua. Nyt täytyy vain keskittyä olennaiseen ja olennaista on voittaa (mielummin murskanumeroilla) illan matsi. Kyllä se Antti saadaan välieriin takaisin.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Taklattavan vastuu?!?

Tässä kun Miettisen pelikiellosta ja sen pituudesta ollaan väännetty, tekee mieli ottaa esille Santalan saama pelikielto alkukaudesta. Palautan siis muistiinne tilanteen, joka johti Santalan melko pitkään pelikieltoon.

Santala maalin takana kiekon kanssa. Antti Aalto pääsee hiukan puun takaa taklaamaan Santalaa, jonka seurauksena Santala heittää kiekon hätäpäissään ränniin ja nostaa kädet suojautuakseen Aallon taklaukselta. Valitettavasti maila nousee käsien mukana ja osuu Aaltoa suoraan tauluun. Aallon peli loppuu siihen ja Santala suihkuun. Myöhemmin Santala sai tilanteestä melkoisen pitkän pelikiellon.

Mistä silloin puhuttiin? Muistaakseni puheenaiheena oli taklattavan vastuu. Santala sai pelikieltoa, koska häneen päti tuo taklattavan vastuu - jokainen pelaaja on vastuussa mailastaan, myös taklaustilanteessa.

Nyt Miettinen saa pelikieltoa, koska taklaa Rauteeta keskialueella ja Rautee väistää satuttaen polvensa. Miettiselle 3 ottelun pelikielto ja Rautee kehiin seuraavaan otteluun.

Nyt tekeekin mieli taas kysyä taklattavan vastuusta. Tottakai taklaajallakin on vastuunsa, mutta onko systeemissä sittenkin jotain vikaa, kun taklaajan tai taklattavan vastuu on riipuvainen siitä, miten tilanteessa käy? Jos Miettinen olisi jäänyt tuskissaan kentän pintaan ja Rautee ei, olisiko pelikiellon kärsijä Mikko Rautee? Rautee väisti ja aiheutti Miettiselle polvirikon - taklattavan vastuu. Mitätäpä, jos molemmat olisivat jääneet makaamaan jäälle? Ehkäpä molemmat olisivat tänään kehissä.

En syyllistä tällä puheenvuorolla Rauteeta tai Miettistä. Kokonaisuudessaan en vain voi hyväksyä kolmen ottelun pelikieltoa tilanteesta. Mielestäni kurinpitosysteemi on hunningolla ja Miettisen pelikielto ei ole ainoa osoitus siitä tällä kaudella.

Enää pitäisi saada jostain tilastot, kuinka paljon pelikieltojen määrä on noussut viimeisen viiden kauden aikana. Minä voisin veikata yli 100%, mutta joku tilastonikkari voi varmasti tämänkin asian toteen näyttää.

Sanalla sanoen: käsittämätöntä.
 

HOOPEEKOO

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Matka kohti Turkua alkakoon...

Ensimmäinen pysähdys samantien, jossa tankki täyteen ja kori kaljaa. Sitten lukuisten pysähdysten jälkeen olis tarkotus saapua Elyseelle viimeistään kuuden pintaan ja aloittaa raivoisa omiemme kannatus. Toivottavasti peli ja ilta päättyy suunnitelmien mukaisesti eli saa sammua tyytyväinen virne naamalla ja herätä virkeänä huomenna töihin. Parempi voittakoon!
 

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
1. 5minuuntin rangaistuksen ja ulosajon puhtaasta taklauksesta...

2. Mobergin täysin käsittämättömästi tuomitseman 3 pelin kiellon...

3. Rauteen pelikuntoisuuden...

...katkeroittaman toivon että Rautee todella loukkaantuu tänään. Kuka tahansa toinenkin TPS pelaaja käy.(mielellään kaikki)

Toiseksi toivon että HIFK:n pelit loppuvat tältä kaudelta tänään. Niin suivaantunut olen tähän läpi mätään Frankkiin.(Hjalliskin on jo asian huomannut. Pisteet siitä)

Tiedän osoitan suurta urheiluhenkeä, mutta paskat sitähän tekee kaikki muutkin.

Kerholaisille antaisin illan peliin seuraavaa opastusta:

Max, Suutarinen, Sillanpää, Toivonen ja Korkeavuori jos joku TPS:n pelaaja luistelee ohitsenne heittäytykää aina jäihin. Jos tilanteessa sattuu olemaan kontakti älkää suostuko lähtemään jäältä muuta kuin paareilla. Näytellään loukkaantunutta sitten torstai aamuun niin eiköhän mahdolliset Mobergin toilailut ole silloin jo annettu.

Näillä pärjää nykyän aika pitkälle.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Re: Tuskissaan kieriskelystä..

Viestin lähetti jtuominen
...muistuu mieleen ensimmäinen peli Turussa, kun kauppinen huitaisi Sicakia(?) jalkaan ja kyseinen pelimanni pyöriskeli kentän pinnassa aika tovin ja näyttävästi, ennen kuin poistui loppuerän ajaksi. Parantuminen oli kuitenkin erittäin tehokasta ja onnekas pelimies oli tositoimissa jälleen kolmannessa erässä. Kauppinen lensi pihalle kyseisestä huitaisusta.

Montako peliä Kauppinen oli pelikiellossa?

Montako Sicak sivussa?

Montako peliä Miettinen on pelikiellossa?

Montako Rautee sivussa?

Oikea rivi ilmoitetaan illalla, oikein vastanneiden kesken jaolla mainetta ja kunniaa.

Kukin sitten miettikööt jtuomisen vertauksen onnistuneisuutta.
 

Bouwmeester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Draamasarjan neljäs episodi alkaa


Asetelma on herkullinen. HPK vs. TPS, Turbo vs. Diesel, Pelihalut vs. Byrokratia, Intensiteetti vs. Hollywood.

Draamasarjamme neljäs jakso vie meidät tällä kertaa Turkuun, aurajoen rannoille. Edellisessä jaksossahan näimme kuinka 55 minuuttia vastaantulijana ollut vierailija lopulta kuittasi arvokkaan vierasvoiton itselleen Kerhon katsellessa vierestä. Parin tunnin päästä alkavan taistelun kulminaatiopisteet on helppo löytää; maalivahtipeli, sekä hermokontrolli. Vaikka taitotaso ja materiaali puhuu tällä hetkellä Kerhon puolesta, on TPS ollut hitusen edellä juuri mainitsemissani asioissa. Tänään maalille luistelee Toivonen, jolle toivotan onnistumista tälle illalle. Jos maalivahtipeli ei toimi tänään, ollaan kusessa.

En malta olla myöskään piikittelemättä turkulaisten omaa Wickenheiseria, Mikko Rauteeta. Jos teatterimaisen näyttelyn lopputuloksena on diagnoosi nimeltä mustelma, ei täältä heru sympatiaa. Toivottavasti raju-Erkki tai joku muu kerholainen vähän muistaa illan pelissä tätä liehulettiä. Hanskat lensi kyllä komeassa kaaressa rinkulan jäälle viime pelissä loukkaantumisen merkiksi, miten olisi tällä kertaa vaikka pikku tappelun takia? Haastajista ei Kerhon puolella liene pulaa. Ongelma on vain se, että panokset ovat liian kovia enempien pelikieltojen ottamiseen.

Lopputulos veikkaus on 3-4 Kerholle. Voittomaali tulee aivan lopussa ikään kuin kuittauksena lauantain nöyryytykselle.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Tenkanen
Eivät ole kaikki kirjoittajat täällä taineet paljon urheilla? Aina ei ole niin helppo heti sanoa miten jonkun haaverin jälkeen on käynyt, kipu on varsin vaikeasti hahmoteltavissa oleva asia. Järkevintä on tosiaan olla liikkumatta ennenkuin homma selviä edes jotenkuten.

Osuit asian ytimeen. Kyllä täällä selvästi huomaa, että 99% kirjoittajista (juuri nämä kouluttajat, ämmittelijät ja muut) eivät ole kaukaloon jalallaan astuneet kuin korkeintaan koulun liikuntatunnilla kun ilkeä opettaja pakotti. Siihen on joku syy, miksi pelaajat eivät lehdissä näitä juttuja selittele...

Omasta kokemuksesta voin kertoa, että kun oma polveni meni viimeksi päreiksi, se oli niin kipeä, etten voinut edes nousta sen kanssa pystyyn tai taivutella sitä. Kun minut saatiin autettua sairaalaan, kuvauksissa kävi ilmi että nivelside oli hieman venähtänyt. Joskus se vain sattuu ihan helvetisti. Toisaalta uusinta polvivammaani, joka on monta luokkaa pahempi en edes noteerannut. Kuvittelin sen lähinnä olevan kankeutta jalassa.

No, kuten joku totesi, karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Ininän määrä lienee suoraan verrattavissa traktorin moottorin yskimiseen, joten toivottavasti rotat kaatavat lisää sokeria bensatankkiin.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Bouwmeester
Haastajista ei Kerhon puolella liene pulaa. Ongelma on vain se, että panokset ovat liian kovia enempien pelikieltojen ottamiseen.


Koskas joku kerholainen viimeksi onkaan tapellut? No, eipä se. Kun fanit jatkoajassa niin sanovat niin toki kuka tahansa on valmis kerhon neitseellistä kunniaa puolustamaan.

PS. "fanien" toimesta suoritettuja vieraskatsojien hakkaamista ei lasketa.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noose:

JTuominen viittasi siihen, että Rauteen parantuminen ei taatusti ollut ainoa "ihmeparantuminen" tässä sarjassa. Viestihän alkaa:" Tuskissaan kieriskelystä... ...muistuu mieleen." Viesti jatkuu myöhemmässä vaiheessa: "Miettisen saama rangaistus on eri asia." Hei kamoon! Ei tämä ole yhtään vaikeaa! Kun rauhassa yrittää, niin pystyy ymmärtämäänkin. Eihän näitä ole edes kirjoitettu turun murteella.

Vertaus oli mielestäni enemmänkin kuin onnistunut, koska Sicak pelasi vielä samassa pelissä. Rautee oli sivussa melkein kolme vuorokautta, jos edes pelaa tänään. Ei TPS ole tietääkseni antanut mitään lausuntoa Rauteesta ja vamman laadusta. Ei pudotuspeleissä anneta yleensä loukkaantumisista lausuntoja.

Sitten yleistä:
Osoittaa mielestäni jo aivan ääliömäisyyden huippua väittää, että ei voinut sattua lauantaina, kun on tiistaina pelikunnossa.

Minä kirjoitin teille tyynnyttelevän osaaottavan itkun. Eikö se riittänyt? Pitikö se mennä ottamaan vielä tosissaan.

Se on nyt jo selvä, että:
- Rautee on rotta
- Miettinen on jääkiekkoilijan perikuva
- HPK:n tappioasema, Miettisen pelikielto, Rauteen loukkaantuminen ja paha mieli ovat kaikki Rauteen ja Tepsin syytä. Tämän jälkeen varmaan myös minun syyni.

Pitääkö sitä nyt vieläkin toistella. Te olette jo tehneet itsestänne täysiä pellejä - ainakin osa. Kyllä se uskotaan jo pienemmälläkin. Surullisinta tässä on se, että HPK:lla on kaikesta huolimatta etuasema loppusarjaan ja en halua edes tietää, millaisia voittajia te olette, kun ainakin te olette surkeita häviäjiä.

Tämä viesti ei kohdistu missään nimessä yksin Nooseen, jota olen pitänyt järkikirjoittajana. Ylitunteelliseen kirjoitteluun on syyllistynyt kirjoittajia monesta leiristä, mutta nämä loukkantumistoivomukset ovat olleet kyllä jotain aivan järjetöntä. Hiiret tosiaan hyppii katolla, kun kissa on samaa perhettä.

Nämä salibandyvertaukset ovat myös parhaimpia. Kyllä siinä lajissa voi sattua kaikenlaista, mutta ei luita sentään mene poikki kovin herkästi. Tiedä sitten onko kyse HPK:n fanisählystä - siinä voi olla polvet vaarassa.

L
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Taklattavan vastuu?!?

Viestin lähetti pokki
En syyllistä tällä puheenvuorolla Rauteeta tai Miettistä. Kokonaisuudessaan en vain voi hyväksyä kolmen ottelun pelikieltoa tilanteesta. Mielestäni kurinpitosysteemi on hunningolla ja Miettisen pelikielto ei ole ainoa osoitus siitä tällä kaudella.

Ottamatta kantaa yhteenkään kauden aikana annettuun yksittäiseen pelikieltoon sinänsä, niin olen kurinpitosysteemin hunningolla olemisesta samaa mieltä pokin kanssa. Vaikka muuta kirjoitetaan, rangaistukset eivät ole lainkaan linjassa keskenään ja pelikieltoja ja ulosajoja jaetaan siistissä SM-liigassa kuin täällä olisi helvetin koirat koko ajan irti.
 

Jamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, RoKi
Viestin lähetti Roman
1. 5minuuntin rangaistuksen ja ulosajon puhtaasta taklauksesta...

2. Mobergin täysin käsittämättömästi tuomitseman 3 pelin kiellon...

3. Rauteen pelikuntoisuuden...

...katkeroittaman toivon että Rautee todella loukkaantuu tänään. Kuka tahansa toinenkin TPS pelaaja käy.(mielellään kaikki)

...
...

Tiedän osoitan suurta urheiluhenkeä, mutta paskat sitähän tekee kaikki muutkin.

Noniin, Roman, tottakai kaikki toivovat vastustajan pelaajien loukkaantuvan. Tottakai, sehän on aivan päivän selvää. Mikäli teillä hämeenlinnassa opetetaan koulussa moista urheilu-asennetta, pitää loputkin hpk:n pelaajat (ja myös fanit) ilmeisesti asettaa pidempiaikaiseen pelikieltoon.
Toivon kuitenkin, että olet yksin naiivien toiveidesi kanssa, ja että eräänlainen "fair play"-henkin kehittyy sinullekin henkisen aikuistumisen myötä.

PS. En siis sillä, etenkö minäkin salaa fantasioisi siitä, miten Hämeenlinna tuhoutuu hirmumyrskyssä, Helsinki myydään Virolle ja kaikki pk-seudun jääkiekkoilijat menehtyvät mystiseen kulkutautiin, Jyväskylän hippos jää meteoriitin alle, tulvavesi vie Oulun mennessään, Tapparan pelaajat astuvat Espoon bussin sijasta Hong Kongin bussiin ja TPS voittaa mestaruuden... (ja tähän irviö)
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Jaahas! Nyt sitten hallille ja katsastamaan Palloseuran päivän kunto. Ainakin tässä saunassa on sen verran lämpöistä, että luulisin illan olevan aika tulikivenkatkuisen myös Elyseellä. Täällä voidaan vähän kolistellakin, kunhan katsomossa homma hoituu molemmin puolin tyylikkäästi ilman tavaroiden heittelyä tai käsillä puhumista. Kumpikaan ei kuulu jääkiekkokatsomoon.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
L-Mies

Viestin lähetti L-Mies
Noose:

JTuominen viittasi siihen, että...

No sitten meni ohi täällä että soi. Näin kuitenkin asian ymmärsin kuten yllä lukee.

Mitä Sicakiin tulee, niin HPK:n joukkueenjohtajan mukaan Sicakilta hävisi jalasta tunto huitaisun seurauksena ja se sitten tuli takaisin pelin edettyä. Et kai sinäkään pelaisi tunnottomalla jalalla, jos olisi vihiä että tunto palaa aivan minä hetkenä hyvänsä? Olisihan Sicak voinut palata vaikka heti seuraavaan vaihtoon, ellei tosiaan mitään olisi tapahtunut. Tsägällä selvittiin tuossa.

Jos nyt halutaan tilanteita verrataan, niin Kauppinen teki rikkeen huitaistuaan Sicakia, sen sijaan Miettinen taklasi ohi ja Rautee työnsi omat jalkansa Miettisen jalkoihin. Kyllähän nyt Rauteen piti nähdä miten Miettinen tuli taklaamaan. Otetaan niitä iskuja vastaan kuten muutkin, eikä aleta väistelemään helvetin myöhään.

Silti Miettinen on näistä kavereista se, joka nyt kärsii pelikieltoa.

Rauteen "kolmen päivän" huilauksella ei ole merkitystä pätkääkään, koska silloin ei pelattu. Ts. ei ollut sivussa päivääkään, kuten ei myöskään Sicak. Tottakai lauantaina sattui, mutta pelipäivissä näitä lasketaan eikä viikonpäivissä, L-Mies.

Aika vähän on muuten tullut objektiivia mielipiteitä tuosta taklauksesta, joita olisi mukava kuulla. Toisaalta eivät turkulaisetkaan ole Miettisestä elämää suurempaa polvitaklaajaa, josta voidaan päätellä jotakin siitä miten he näkevät tilanteen - vaikkei sitä suoraan nähtävästi sanotakaan.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Viestin lähetti Bouwmeester
Draamasarjan neljäs episodi alkaa

En malta olla myöskään piikittelemättä turkulaisten omaa Wickenheiseria, Mikko Rauteeta...

Ei tässä nyt kannata Wickenheiseria pilkata. Käsittääkseni hän kuitenkin ottaa taklaukset vastaan, eikä väistä viime hetkellä kuten Rautee.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noose:
"Rauteen "kolmen päivän" huilauksella ei ole merkitystä pätkääkään, koska silloin ei pelattu. Ts. ei ollut sivussa päivääkään, kuten ei myöskään Sicak. Tottakai lauantaina sattui, mutta pelipäivissä näitä lasketaan eikä viikonpäivissä, L-Mies."

Merkitystä on sillä, että nyt on tiistai ja jos hän pelaa aikaisintaan tänään, on hänellä ollut kolme vuorokautta aikaa toipua törmäyksestä. Se on jo melko pitkä aika. Hänen pelaamisestaan tänään pystyy päättelemään jotain (jalka ei ollut irtipoikki, luita ei ole murtunut, nivelsiteet eivät ole revähtäneet tai edes venähtäneet - oma arvioni on puujalka ja verenpurkauma, kuten Jalonen asian vahvisti) ja totuuden tietää Juhani Ikonen, Tapio Marin ja Mikko Rautee.

Sicak pelasi vielä samassa pelissä Rautee ei. Siinä on ero.

Minä en ole syyttänyt Sicakia filmaajaksi - Rauteeta on syytetty.

Minä en ole syyttänyt Miettistä polvitaklaajaksi - enkä oikeastaan ole huomannut, että oikeastaan kukaan muukaan TPS-leiristä olisi näin tehnyt. Rautee on sen sijaan tuomittu moneen otteeseen neidiksi ja tilanteen syylliseksi, vaikka Miettinen sitä pelikieltoa sai.

Täällä ilmaistiin jo varsin hyvin, että on aivan turha lähteä keskustelamaan uskovaisten kanssa. Ei siitä tule lasta eikä...

L
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Re: Re: Taklattavan vastuu?!?

Viestin lähetti cobol
Ottamatta kantaa yhteenkään kauden aikana annettuun yksittäiseen pelikieltoon sinänsä, niin olen kurinpitosysteemin hunningolla olemisesta samaa mieltä pokin kanssa. Vaikka muuta kirjoitetaan, rangaistukset eivät ole lainkaan linjassa keskenään ja pelikieltoja ja ulosajoja jaetaan siistissä SM-liigassa kuin täällä olisi helvetin koirat koko ajan irti.
Tämä on yksi "glorious moment" Jatkoajan historiassa, kun olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi :) Ulosajoista en olisi niinkään huolissani, koska tuomareiden pitää tehdä ratkaisut nopeasti ilman videokuvaa, mutta kurinpitojärjestelmä on aivan syvältä. Ensi kaudeksi voisi systeemiä muuttaa esimerkiksi niin, että kaikki päätökset tekisi Pekka Ilmivalta. Näin linjattomuuksilta ainakin periaatteessa vältyttäisiin, kun päätöksiä ei tekisikään yhdessä pelissä Jortikka, toisessa Moberg ja kolmannessa Ilmivalta. Eihän ko. vuorottelusysteemissä muutenkaan ole mitään järkeä. Ajatellaanpa vaikka Miettisen tilannetta siten, että HIFK olisi menossa jatkoon. Olisiko reilua, että Moberg antaa tuomion, josta IFK hyötyy (esim. 10 peliä)? En siis missään nimessä väitä, että Frank toimisi niin epäurheilijamaisesti, mutta sehän tämän järjestelmän idea juuri on, että päättäjä on puolueeton.

Toiseksi, pitäisi jo vihdoin ja viimein päättää, annetaanko niitä penaltteja seurauksista vai ei. Sihvosen tapauksessa 10 pelin kielto johtui Ruudun loukkaantumisesta, nyt esim. Miettisen tapauksessa Rauteen loukkaantumisella ei ollut mitään merkitystä.

Tästä pitäisi avata kokonaan oma ketjunsa ja lähettää adressi liigan johdolle. Valitettavasti aihe ei juurikaan liittynyt otsikkoon.

Sitä haluan vielä erikseen korostaa, että uskonpa Miettisen poissaolon vaikuttavan Kerhon peliin enimmäkseen positiivisesti. Mielestään epäoikeudenmukaisesti kohdeltu suomalainen mies nimittäin vertyy parhaisiin suorituksiin. Sehän on nähty jo maailman sivu. :) Lisäksi nyt on kentällä yksi mies vähemmän, jolle voi aina tarpeen tullen sysätä vastuun. Kävi miten kävi, ainakaan tappiota tällä on turha selitellä, eikä liene tarpeenkaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti L-Mies
Pitääkö sitä nyt vieläkin toistella. Te olette jo tehneet itsestänne täysiä pellejä - ainakin osa
Se joka toista haukkuu on se itse. Kostoksi pidän kaikkia turkulaisia puusilmäisinä jankuttajina. Siinä suhteessa minulla ei näet ole enää mitään hävittävää.

Nämä salibandyvertaukset ovat myös parhaimpia. Kyllä siinä lajissa voi sattua kaikenlaista, mutta ei luita sentään mene poikki kovin herkästi.
Tästä sainkin mukavan aasinsillan aiheeseen, jota jo Designerin kirjoituksen kohdalla mietin. Minulta on nimittäin mennyt luu salibandyssa vastustajan huolimattoman mailankäytön seurauksena. Jalat olivat sekunnin murto-osassa kohti kattoa, kun täydessä vauhdissa tuli lapa tossun ja parketin väliin. Olkapäästä kuului pahaenteinen *ruts*, eikä todellakaan tehnyt mieli hetkeen nousta ylös tutkimaan tilannetta, kun tiesi, että nyt sattui. Paljon mieluummin veti hetken selällään happea ja odotti sitä räjähtävää kipua, mitä ei sitten kuitenkaan tullut. Tulipahan vain paha jomotus ja neljän viikon sairasloma. Vastustaja ei muuten saanut edes jäähyä, enkä sitä hänelle sitä edes vaatinut. Normaali pelitilanne ja pallontavoittelu kyseessä, sikäli yhtymäkohta case Miettiseen on selkeä.

En usko, että solisluuni tai mikään muukaan luu on erityisen hauras, koska kovasta koheltamisesta huolimatta tuo on jäänyt ainoaksi 'traumaattiseksi luumuutokseksi' urallani.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti L-Mies
Sicak pelasi vielä samassa pelissä Rautee ei. Siinä on ero.

Minä en ole syyttänyt Sicakia filmaajaksi - Rauteeta on syytetty.
Kauppisen huitaisu oli sääntöjen vastainen, Miettisen taklaus oli puhdas. Siinä on ero. Minä en muuten edelleenkään syytä Rauteeta filmaajaksi. Kyllä puhtaissakin taklauksissa voi sattua oikeasti.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
TÄMÄ ON HIRVEÄTÄ!

Vinkuvat hämeenlinnalaiset sanovat että Mikko filmasi. Mitään filmannut. On ne sivistymättömiä moukkia. Kuuluu muuten "hiljaista myhäilyä, joka purkautuu ulos korkeintaan sarjan ratkettua" aika paljon tällä foorumilla ;)

TPS tosiaankin näyttää tekevän kaikkensa voittoa varten. Jos oli J. Jalosen mailanmittaaminen "ihme temppu", niin kyllä mustelman takia jäällä kieriminen minusta menee samaan kategoriaan. Vaikka olisi kuinka sattunut...

Miksi vielä jaksan jauhaa tästä? Kun en p*rkele päässyt tänään Turkuun, ja johonkin on tarmoa purettava. Se tässä oikeasti on kauheata. Koiraa on jo potkittu, tupakkia poltettu ja pullon korkkaamista harkitaan. Ja matsi alkaa vasta puolen tunnin päästä. Sitä Jaakkolaa ei kukaan kestä, tai näiden pelien kuuntelemista radiosta siis. Lauantaina Turkuun!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös