Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 254 243
  • 1 081

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Gravesin hinta on varmasti kohdillaan, mutta itse olisin huolissani sopimuksen pituudesta. Gravesin suurin akilleen kantapää on nimittäin nopeus ja tähän liittyvät olennaiset riskit sopimuksen edetessä. Ulottuvuus toki korvaa, mutta peli nopeutuu koko ajan.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Gravesin hinta on varmasti kohdillaan, mutta itse olisin huolissani sopimuksen pituudesta. Gravesin suurin akilleen kantapää on nimittäin nopeus ja tähän liittyvät olennaiset riskit sopimuksen edetessä. Ulottuvuus toki korvaa, mutta peli nopeutuu koko ajan.
Et ole mielestäni ihan väärässä, mutta olen himpun verran eri mieltä tuosta pelin nopeutumisesta. Tai en edes siitä, vaan ennemminkin keinoista, joilla nopeaan peliin vastataan.

Jos nyt otetaan pieni otanta tämän kauden finaaliparista, niin eipä siellä juuri miroheiskasia tai calemakareja näkynyt, vaan nimenomaan päin vastoin melko romuluisia vääntäjiä. Luonnollisesti se kokoonpanon tasapaino on oleellisinta, mutta en näkisi hitaahkon Gravesin jalkoja ongelmana, jos muita apuja saadaan vielä kehitettyä.

Ja esim. Letangin parina on hyvä vaan, jos ei ehdi kulmiin kun Tanger on jo siellä - riittää kun antaa poikkaria maalin edessä ja nostaa Marchandit korvista seinälle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Gravesin hinta on varmasti kohdillaan, mutta itse olisin huolissani sopimuksen pituudesta. Gravesin suurin akilleen kantapää on nimittäin nopeus ja tähän liittyvät olennaiset riskit sopimuksen edetessä. Ulottuvuus toki korvaa, mutta peli nopeutuu koko ajan.
Sopimuksen pituudesta voi olla huolissaan ihan aiheesta, mutta on hyvä tietää Pensin tilanne. Tässä on kausi tai max pari aikaa hakea menestystä. Sitten alkaa totaalinen rebuild täysin tyhjän päältä. Tuo rebuild tulee kestämään pomminvarmasti vähintään neljä vuotta, todennäköisesti pidempääkin. Gravesin tämä sopimus on kerennytkin kulumaan jo loppuun.

Tärkeintä on, että mitä Gravesilta saadaan parin seuraavan kauden aikana. Toiseksi tärkeintä on, että mitä tuosta saadaan sopimuksen lopussa jollain treidillä takaisinpäin, jos taso säilyy korkealla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Illalla nukkumaan mennessä Dubaksen siirrot olivat Matt Nieto ja Joona Koppanen, eli hyvällä maltilla oli aloitettu siirtomarkkinoiden avauduttua. Palkkakatossa oli tilaa viitisentoista miljoonaa ja tilanne sen suhteen erittäin hyvä. Huhuja oli Erik Karlssonin suhteen ja cap-tilanne olisi sallinut sen oikein hyvin. Sitten oli kuitenkin laitettu hulinaksi, kaikki cap-tila käytetty ja nyt ollaan capin yläpuolella sitten. Joukkueen rakentaja on vaihtunut mutta minkäänlaista malttia ja järkeä ei näköjään capin hallinnan suhteen tullut vaihdoksen myötäkään toimintaan mukaan.

Kertaus siirroista aloittaen ihan ensimmäisestä eli Smithin hankinnasta:

Reilly Smith (2x$5M) <--> 2024 3.kierroksen vuoro (+ Jason Zucker 1x$5.3M)
- Smithin hankinnan yhteydessä totesin että kokonaisarvion tehdä kun Zuckerin tilanteesta on selvyys. No nyt on eikä capissakaan enää tilaa toiselle top-6 hyökkääjän hankkimiselle, eli tämä hyvin pitkälti muotoa Smith <--> Zucker+3rd. Zuckerin suhteen pelkona oli että sopimusvuosia oli tarvinnut laittaa, mutta ei näköjään olisi ollut tarpeen. Olisi varmasti jatkanut tuollaisella Arizonasta saamallaan sopimuksella Pittsburghissakin, jos Dubas olisi vain tarjonnut sellaista. Smith on hyvin pitkälti samaa tasoa Zuckerin kanssa, vuoden vanhempikin, ja korkeintaan tässä tuli marginaalinen parannus. Jos kolmoskierros oli hyvä hinta Smithistä, niin Zuckerin päästämisen pois tuollaisella vuoden sopimuksella jossa AAV lähes identtinen Smithin kanssa, muuttuu tuo kolmoskierroksesta luopuminen melkolailla hukkaan heitetyksi vuoroksi.

Ryan Graves (6x$4.5M) (<--> Brian Dumoulin 2x$3.15M)
- Graves tuo kokoa ja fyysisyyttä joukkueeseen, ja on tasonsa osoittanut top-4 puolustaja. Mutta onhan tuo sopimus liian pitkä - ihan sama vaikka loppua kohden mennäänkin rebuildiin ja siten sillä ei sinänsä väliä. Pituuden vastapainona ei sitten saanut myöskään hinattua AAV:ta riittävän alhaiseksi, joten ei tähän voi erityisen tyytyväinen olla. Ei ole erityisen suuri parannus Seattleen lähteneeseen Dumoon ja sopimus tuo mukanaan paljon riskiä. Enkä näe muutenkaan että sinne tarvittiin tällaista hankintaa, kun olisi ollut hyvä jättää kasvutilaa Josephille ja Smithille. No Smith on syksyllä waivereissa kun seiskapakin paikka annetaan tietenkin Ruhwedelille edelleen ja Hextallin viime kesän pakkikaupat sen myötä täysiä floppeja.

Lars Eller (2x$2.45M) (<--> Ryan Poehling 1x$1.4M)
- Viimeinen asia mitä tuonne alempiin kenttiin olisi tarvittu olisi ollut 32+ vuotias parhaat päivänsä nähnyt pelaaja. Mikä siinä on ettei sinne voi vaikka riskilläkin tuoda pelaajia, joilla ne parhaat päivät mahdollisesti ovat edessä ja pelaisi ne Penguinsin riveissä, sen sijaan että tuodaan näitä parhaat pelinsä jo pelanneita sinne? Eller olisi joskus 5+ vuotta sitten ollut mitä mainioin hankinta (silloin kun siirtyi Washingtoniin), mutta tätä nykyä ei juurikaan tuo joukkueeseen parannusta edes Jeff Carteriin nähden. Poehling olisi ollut paljon parempi vaihtoehto tuonne alempien kenttien sentteriksi edelleen kehittyvänä pelaajana. Sopimuksessakin vuosi ja miljoona per vuosi liikaa.

Noel Acciari (3x$2.0M) (<--> Teddy Blueger 1x$1.9M)
- Acciarin hankinta olisi ollut helppo veikata etukäteenkin kun siellä taustalla tuo Dubas-yhteys, kun hän hankki Acciarin keväällä Torontoon rentaliksi. Vertailuksi tähän siirtotakarajalla jo poistunut Blueger, kun suurin piirtein samaa roolia heille suunnitellaan alempien kenttien sentterinä ja alivoiman erikoismiehenä. Tässäkin vaihdossa Penguins otti lisää ikää vastaan kun 28-vuotias pelaaja vaihtuu 31-vuotiaaseen. Acciaria ei ole koolla pilattu, mutta laittaa kroppaa likoon ja pelaa fyysisesti. Sinänsä hyvä pelaaja kyllä alempiin kenttiin, mutta tässäkin sopimuksessa kolmas vuosi liikaa enkä itse odotettuihin neloskentän pelaajiin sijottaisi noin suurta summaa (maks. puolitoista miljoonaa olisi oma raja). Haiskahtaa hieman edeltäjien tekemiltä Tanevin ja McGinnin hankinnoilta, vaikka tuo kaksikko ehkä enemmän kolmoskenttään alunperin hankittiinkin ja se näkyi myös sopimuksissa pituuden ja arvon suhteen. Samankaltainen asennepelaaja pitäisi olla kuitenkin tuollaisella 20-30 pisteen tuotannolla. Että noihin nähden plussaa lyhyemmästä ja halvemmasta sopimuksesta, mutta silti tässäkin on vielä edelleen liikaa ilmaa mielestäni.

Matt Nieto (2x$0.9M) (<--> Josh Archibald 2x$0.8M)
- Päivän ensimmäinen ja paras signaus. Sopimus sen verran edullinen että pystyy hautaamaan farmiin ilman cap-rasitetta. Tässäkin tosin satatuhatta enemmän kuin mitä viime kaudella Nieton roolin täyttänyt Archibald sai Tampasta. Kuten eilen ehdin todeta niin Nieto tuo enemmän peliälyä Archibaldin koohottamiseen ja aktiiviseen taklauspelaamiseen nähden. Aavistuksen parannusta tässä vaihdossa rosteriin.

Joona Koppanen (2x$0.775M) (<--> Drake Caggiula 2x$0.775M)
- Farmiin syvyyttä ja mahdollinen NHL-pelejä alleen loukkaantumissuman aikana saava hyökkääjä.

Alex Nedeljkovic (1x$1.5M) (<--> Dustin Tokarski 1x$0.775M)
- Ned oli yksi mahdolliseksi Dubaksen targetiksi nimeämäni veskari ja siinä tuli osuttua oikeaan. Tässäkin kuitenkin ylihintaa, koska tällä hetkellä vielä kolmosmaalivahti ja AAV jäi yli se farmiin hautaamisen rajan. Eli siinä farmissa pelatessaankin rasittaisi hieman NHL-joukkueen palkkakattoa. Mikäli DeSmith kaupataan edeltä pois niin sitten tilanne erilainen, mutta silloin sitten joukkueesta puuttuisi edelleen se kolmosmaalivahti ja se on nähty että sellaisenkin olisi nykypäivänä syytä olla vähintään kohtuullisen hyvä. Hyvä haku kolmoseksi ja mahdolliseksi haastajaksi kakkosmaalivahdin roolista, mutta tosiaan aavistuksen liian isolla rahalla tämäkin.

Tristan Jarry (5x$5.375M)
- Köykäiset maalivahtimarkkinat olivat jo ennen tätä sopimusta imetty tyhjiin, joten tässä vaiheessa Penguinsilla olisi pitänyt olla edellytykset saada vuosia ja dollarimääriä vedettyä alemmaksi. Tämä on tällainen sopimus, joka ehkä olisi ollut ok kaksi-kolme viikkoa sitten jos aikaisessa vaiheessa Jarry olisi identifioitu markkinoiden parhaaksi maalivahdiksi Penguinsille. Nyt mentiin markkinoiden avautumiseen saakka, annettiin Jarryn haistella markkinat ja ne kuivuivat jo kasaan ja silti päädyttiin tällaiseen ratkaisuun. Ei voi olla tyytyväinen, ei alkuunkaan, vaikka sinänsä Jarry olikin markkinoiden lahjakkain ja eniten tasoaan osoittanut vaihtoehto ykkösmaalivahdiksi jatkonkin kannalta (ellei olisi menty treidimarkkinoille). Parempaan olisi pitänyt pystyä tältä osin.

Penguinsin palkkakatossa ollut $15 miljoonaa suli kertaheitolla näihin sopimuksiin, ja nyt ollaan sitten 22 pelaajan rosterilla jo puolitoista miljoonaa palkkakaton yläpuolella. Siihen pitäisi vielä saada sitten O'Connor ja Smith mahdutettua jollain tapaa, ja edes DeSmithin tai Nedeljkovicin hautaaminen farmiin ei millään säästä riittävästi cappitilaa 23 pelaajan rosterin ylläpitämiseen. Viime kaudella cappitilanne vedettiin ihan tappiinsa Kapasen sopimuksen myötä ja kauden aikana oli tuskaista sitten tehdä siirtoja tai nostella farmista pelaajia ylös, joten samanlainen heikko capin hallinta näyttäisi uuden johtoportaan alaisuudessa jatkuvan heti päivästä yksi alkaen. Dubas toki ehti valehtelemaan sen minkä kerkesi toteamalla capin olevan täydessä hallussa ja joukkueen olevan hyvin palkkakaton puitteissa, mutta ehtihän hän ennen markkinoiden avautumistakin todeta ettei odota tekevänsä isoja siirtoja markkinoiden avautuessa ja kuinkas siinä kävikään?

Hyvä nyt sitten tässä cappitilanteessa loppukesän aikana alkaa yrittää dumppaamaan Granlundia, Carteria, Petryä tai Ruttaa kun kaikki tietävät Penguinsin olevan capin yläpuolella.

Ei voi mitenkään olla tyytyväinen Dubaksen toimintaan. Joukkue lisäksi senkuin vanhenee edelleen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mun mielestä Smith on aavistuksen parempi pelaaja kuin Zucker. Siinä mielessä Smithin hankinta on hyväksyttävissä, mutta Zuckerin tapainen heart and soul -pelaaja lähti eikä noita Pensissä ole nyt yhtään.

Joukkue ei ole parantunut paperilla yhtään. Ainoastaan Gravesia pidän hieman Dumoulinia parempana ja toki jo mainittu Smith hieman Zuckeria parempi. Mihin jäi se taidon lisääminen mistä puhuttiin? Elleriä pidän aivan karmeana hutina. Mitä hittoa tuollainen kehäraakki raahataan jo valmiiksi vanhaan joukkueeseen kun oli nimenomaan puhe lisätä sitä taitoa?

Nyt kaikki riippuu siitä miten tuon Karlsson-saagan käy. Jos sieltä Karlsson jollain ihmeellä tulee, niin se muuttaa joukkueen ilmettä niin paljon, että voidaan sanoa jotain uutta yrittäneen. Jos puolestaan Karlssonia ei tule, niin ihan samoilla pelimerkeillä Dubas tässä yrittää kuin Hextall viime kaudella. Mikään ei ole muuttunut. Pahoin pelkään, että Dubaksella ei riitä pelimerkit Karlssoniin. Tuo, että Carolina on yhä kiinnostunut hommaamaan Karlssonin kertoo minulle siitä, että siellä oltaisiin valmiita päästämään Pescestä irti. Siis todella plusmerkkisestä pelaajasta siinä missä Dubas koittaa työntää Petryn kaltaista roskaa jonnekin suuntaan jotta saisi tilaa Karlssonille.

Dubaksen arvioinnin jätän myöhemmälle. Mielestäni tuo on nyt täysin kiinni siitä miten käy Karlssonin kanssa. Jos sieltä Karlsson naarataan, niin en minä osaa olla pettynyt mitenkään. Ja jos Karlsson jää tulematta ja joukkue on tässä, niin voi mielestäni todeta ihan suoriltaan, että vituiksi meni.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Hyvää analyysia yllä jälleen @Bosco
Eller on noista ainut mikä ei käy järkeen yhtään, siis sen täytyi olla Sullivanin toive. Pressissä Dubas tätä suunnittelee kolmosen sentteriksi. Typerää. Jos tuollainen kehäraakki oli saatava, niin olisi Bonino pidetty nelos/vitos sentterinä ja Poehlingille pidempi lappu ja kolmoseen. Acciari ja Nieto on varmasti hyviä roolinsa ymmärtäviä pelaajia alaketjuihin, niiden tieltä nyt olisi pitänyt ulostaa Carter ja Mikke ensin. Oliko Zucker halunnut pidempää sopimusta Pittsburghista, sitä emme tiedä ja näin ollen mielestäni tuo Smith vertaus ei välttämättä osu yksiin. Pelitapakin on tällä sellainen etten pitkää kuponkia olisi antanut edes.
Nyt on Pettersson, Graves ja Joseph top 4 leftin roolin, eli yksi ulos tuosta. Smithille sitten se suojattu kolmosparin paikka opetteluun.
Ei taida luottoa taaskaan löytyä omiin nuoriin, Nylander, Puustinen Smith nyt ainakin näyttää siltä, että vakipaikkaa on vaikea saada. Ja ymmärtäähän sen, kun samat naamat penkin takana.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Elleristä pakko sanoa kyllä itsekkin jotain. Viime kaudella tuli katsottua useampi Coloradon peli, koska Mikko. Niin Eller oli kyllä omaan makuun täysin turisti. Mututuntumalla ei ollut hirveän hyvä aloittamaankaan. Alivoimaa taisi pelata, mutta liian hidas sinnekkin. Liian hidas ylipäätään. Mielestäni matkustaa tuolla Capitals ajan maineellaan, eikä nykynäytöillään. Menee täysin samaan osastoon kuin Jeff Carter. MG menee melkeimpä samaan osastoon, mutta imo hänen peliälyllään on vielä taalajäillä käyttöä. Pystyy siis vielä tuottamaan jotain (oikeassa ympäristössä), toisinkuin nämä kaksi muuta. 2x 2.5milj on ihan liikaa ko kaiffarista. Valitettavasti
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
En ihmettelisi vaikka Zucker olisi itse valinnut Arizonan Penguinsin sijaan, vaikka jatkoa olisi tarjottu. Suurella varmuudella pääsee sieltä siirtotakarajalla parempaan playoff-junaan kuin Pens. Penguins pärjännee kuitenkin runkosarjassa sen verran hyvin, ettei ole myyjän roolissa keväällä.

Ylipäätään keskitason joukkueet ovat houkuttelevia pelaajille, jotka haluavat rahastaa (lue: monivuotinen sopimus), kun taas yksivuotinen sopimus alakastin joukkueeseen on hyvin varma reitti päästä pelaamaan pudotuspelejä jopa contenderissa koodinimi "Arizonan" pitäessä osan liksasta kontollaan treidin yhteydessä.
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielenkiintoista nähdä miten Dubas etenee siirtojen kanssa. Ensimmäisenä päivä törsättiin vapaana olevat rahat budjetista.

Onhan tuossa vielä mahdollista tehdä peliliikkeitä. Jos Granlundista halutaan eroon niin pienellä palkanpidätyksellä varmasti löytyy ottajia kuten esimerkiksi Minnesota. Luulisi että Bostonilla olisi myös käyttöä hyökkääjälle ja paluupostina tulisi varmasti kallispalkkainen 3parin puolustaja. Tasapaksuun Seattlen luulisi Grannyn myös kelpaavan. Kummasta sitten loppupeleissä olisi järkevämpi päästä eroon. 5M Granlundista vaiko Carterista. Carterin siirtoa estää NMC joten olisko järkevää ostaa sopimus ulos vaiko löytyykö vanhalta herralta vielä uusi vaihde tulevaan kauteen?

Petryllä on 15 joukkueen No-Trade lista olemassa sopimuksessa. Varmasti mahdollista liikuttaa isommassa kaupassa jos varausvuoroja lyödään kylkeen.
 

Le Deal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Pelicans Lahti
En ihmettelisi vaikka Zucker olisi itse valinnut Arizonan Penguinsin sijaan, vaikka jatkoa olisi tarjottu. Suurella varmuudella pääsee sieltä siirtotakarajalla parempaan playoff-junaan kuin Pens. Penguins pärjännee kuitenkin runkosarjassa sen verran hyvin, ettei ole myyjän roolissa keväällä.

Ylipäätään keskitason joukkueet ovat houkuttelevia pelaajille, jotka haluavat rahastaa (lue: monivuotinen sopimus), kun taas yksivuotinen sopimus alakastin joukkueeseen on hyvin varma reitti päästä pelaamaan pudotuspelejä jopa contenderissa koodinimi "Arizonan" pitäessä osan liksasta kontollaan treidin yhteydessä.
Tätä mietin itsekkin, veikkaan että pyynti oli penguinsilta täysin eri mitä pyysi Arizonalta. Tässähän on täysin selkeästi ideana se että pääsee ykkös ylivoimaan ja kärkiketjuun tekemään isot pisteet, jolloin Arizona kauppaa hänet trade deadlinellä johonkin playoff joukkueeseen. Kesällä sitten uutta sopimusta raapustamaan mahdollisten uran parhaiden pisteiden jälkeen, siihen lisäksi kun on cap tila myös noussut niin lisää vaan dollari määriä.

Fiksu veto Zuckerilta enkä Dubasia tästä kyllä moittisi.

Lars Eller on itsellä myös se ihmetyksen aihe miksi? Muut pystyn ymmärtämään ja pidän ihan hyvinä hankintoina, Jarryn jatko myös ok vaikka hieman ylihintaa onkin, nyt saa sitten suorittaa ja pysyä kunnossa!

Samat ajatukset aikalailla kun Walkinilla ylempänä, jos nämä siirrot jää tähän olen aika pettynyt, jos taas esim Granlund/Petry/Carter/Rutta joukosta osa liikkuu ja vaihtuu lähes keneen tahansa muuhun olen tyytyväinen, Karlsson olisi jytky.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
En oikein tiennyt mitä mieltä olisin Penguinsin diileistä, mutta siinähän Bosco lopulta summasi omatkin mietteeni aika hyvin.

Reilly Smith vs Jason Zucker on aika jännä kuvio. Penguinsin näkökulmasta top6 hyökkääjä vaihtui toiseen mokomaan ja tasoltaan nämä ovat aika samanlaiset pelaajat. Molemmilla viime kausi oli paras kausi kolmeen kauteen ja ilman onnistunutta viime kautta Vegasilla olisi voinut olla jopa hankalaa päästä Smithin sopparista eroon, kun nytkin saivat vaan kolmoskierroksen varauksen.

Smith on parempi YV:llä ja pelasi Vegasissa viime kaudella 1:18 minuuttia AV:täkin ottelua kohden, mikä olisi ollut Penguinsin hyökkääjistä 4. vai 5. korkein lukema, joten ehkä häntä voidaan peluuttaa AV:lläkin. Ainakin viime kaudella Smith oli myös enemmän peliä tekevä pelaaja kuin Zucker, mutta monissa muissa asioissa Zucker olikin sitten Smithiä edellä.

No jos GM Dubas ja valmentaja Sullivan ovat sitä mieltä, että Smith on parannus Zuckeriin niin mikäs siinä sitten. Samaa ajattelua voi oikeastaan soveltaa kaikkiin muihinkin hankittuihin pelaajiin. Ihan ei vakuuta, mutta jos näiden uskotaan soveltuvan paremman Penguinsin pelitapaan, saavan aikaan parempia tuloksia tms. niin annetaan mahdollisuus.

Katselin nopsaan noita eilen UFA-markkinoilla tehtyjä soppareita läpi eikä siellä oikein mitään katetutta herättävää osunut silmiini. Matt Duchene Dallasiin halvalla lapulla oli varmaan ihan spesiaalitapaus, eikä hän olisi ollut siihen hintaan saatavissa muualle.

Mutta tämä nyt on se Penguinsin tilanne niin en oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Ei oikein enää ole mahdollisuuksia voittaa Cuppia, mutta ei voida periaatteen vuoksi laittaa rebuildiakaan käyntiin, koska "ollaan velkaa Crosbylle ja kumppaneille." Varmaan se sateenkaaren pää on seuraavan parin kauden ajan playoffeihin selviäminen ja siellä parhaan toivominen laadukkaampia jengejä vastaan.

Erik Karlssonkin on niin omalaatuinen pelaaja profiililtaan ja kun miettii hänen pelitapaansa niin harvemmin tuollaisia kavereita kuitenkaan Stanley Cupin voittavissa jengeissä on. Ylöspäin liigan paras puolustaja ja alaspäin varmaan heikoin. Toki rooli viime kauden Sharksissa oli korostetusti tuollainen, kun päästetyillä maaleilla ei oikein ollut merkitystä ja oli hauska tehdä pinnoja, mutta hänkö sitten puhaltaisi Penguinsin purjeisiin sen verran tuulta, että saataisiin tästä jengistä vielä yksi pitkä playoff-matka irti, en oikein tiedä... Mutta sama se on toisaalta koittaa, koska ei tässä rikkinäisen auton korjaamisessa jesarilla muutenkaan mitään järkeä ole. Viihdearvoa Karlsson toisi ja onhan sekin jo jotain.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh


Zohorna tekee paluun organisaatioon. Ei saanut kunnon mahdollisuutta edellisellä kertaa ja varmasti nytkin päätyy sitten syksyllä waivereiden kautta AHL:n puolelle.

Hellberg tuo maalivahtiosastolla syvyyttä lisää, joten nyt jo voinee alkaa suorittaa lähtölaskentaa DeSmithille. Jarry ykkönen, Nedeljkovic kakkonen, Hellberg kolmonen ja Gauthier nelonen. Ehkä joku prospecti vielä viitoseksi ja ECHL:n puolelle, mutta siihen rooliin käy pelkkä AHL-sopimuskin.

Johnstone tuttu tapaus Dubakselle ja Shean kanssa puhdas hankinta AHL:n puolelle.
 

Le Deal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Pelicans Lahti


Zohorna tekee paluun organisaatioon. Ei saanut kunnon mahdollisuutta edellisellä kertaa ja varmasti nytkin päätyy sitten syksyllä waivereiden kautta AHL:n puolelle.

Hellberg tuo maalivahtiosastolla syvyyttä lisää, joten nyt jo voinee alkaa suorittaa lähtölaskentaa DeSmithille. Jarry ykkönen, Nedeljkovic kakkonen, Hellberg kolmonen ja Gauthier nelonen. Ehkä joku prospecti vielä viitoseksi ja ECHL:n puolelle, mutta siihen rooliin käy pelkkä AHL-sopimuskin.

Johnstone tuttu tapaus Dubakselle ja Shean kanssa puhdas hankinta AHL:n puolelle.
Tuohon mv osioon, tosiaan eiköhän Desmith lähde tuolta osana jotain kauppaa.

Tuohon mv järjestykseen sen verran että,
1. Jarry 2.Nedeljkovic 3/4. Blomqvist/Hellberg
Gauthier lienee se Echl kaveri sitten..

Tässä voi olla kyllä nyt riskinä että pens kauppaisi Blomqvistin kun teki Jarrylle pitkän jatkon, jos näkevät että Blomqvistilla olisi arvoa? Esim siihen Karlsson kauppaan..
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Hellberg tuo maalivahtiosastolla syvyyttä lisää, joten nyt jo voinee alkaa suorittaa lähtölaskentaa DeSmithille. Jarry ykkönen, Nedeljkovic kakkonen, Hellberg kolmonen ja Gauthier nelonen. Ehkä joku prospecti vielä viitoseksi ja ECHL:n puolelle, mutta siihen rooliin käy pelkkä AHL-sopimuskin.
Mikäli tuo noin menee, niin ideaali paikka Hellbergille. Edessä loukkaantumisherkkä ykkönen ja lähtökohtaisesti kovin epävarma kakkonen, johan tässä vesi kielellä odottaa minkälaiset patjat sun muut kamat Hellbergin Pens-nutun kaveriksi taiotaan <3
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tätä mietin itsekkin, veikkaan että pyynti oli penguinsilta täysin eri mitä pyysi Arizonalta. Tässähän on täysin selkeästi ideana se että pääsee ykkös ylivoimaan ja kärkiketjuun tekemään isot pisteet, jolloin Arizona kauppaa hänet trade deadlinellä johonkin playoff joukkueeseen. Kesällä sitten uutta sopimusta raapustamaan mahdollisten uran parhaiden pisteiden jälkeen, siihen lisäksi kun on cap tila myös noussut niin lisää vaan dollari määriä.

Fiksu veto Zuckerilta enkä Dubasia tästä kyllä moittisi.

Pyynti on voinut ennen markkinoiden avautumista olla Penguinsilta eri kuin se sitten markkinoiden avauduttua oli kun se markkinatilanne selkeni, mutta Mike Rupp twiittasi juuri ennen markkinoiden avautumista ettei Penguins ollut tarjonnut Zuckerille sopimusta. Zucker tuskin myöskään pääsee edes Arizonassa ykkösylivoimaan, koska ei ole mikään luontainen ylivoimapelaaja. Lisäksi väitän että jos vaan olisi saanut Penguinsilta vastaavan tarjouksen samalla kun pöydällä oli Coyotesin tarjous, niin olisi varmasti valinnut perheelleen pysyvyyden vuodeksi eteenpäin ja turvallisen paikan itselleen Malkinin viereltä ennen kuin menee Arizonan yliopistojäähalliin vuodeksi toivoen siirtoa takarajalla johonkin playoff-joukkueeseen. Ei saanut edes rajoitettua NTC:täkään jolla olisi voinut osaltaan vaikuttaa osoitteeseensa keväällä sitten. Jos Penguins ei ole playoff-kuvassa takarajalla niin siirron olisi saanut siinä tapauksessa sieltäkin pois. Kyllä tämä on selkeästi Dubaksen valinta olla pitämättä Zuckerista kiinni, valita Smith, siirtää katseet muualle ja käyttää loput cap-tilasta ja sen ylitsekin sitten noihin markkinoilta tehtyihin signauksiin hänen sijastaan.

Zuckerin loukkaantumishistorialla vuoden sopimuksessa tässä vaiheessa on erittäin suuri pelaajan kannalta. Tuskin panosti siten itseensä, vaan sieltä ei selkeästi ollut lähellekään viiden miljoonan tuntumaan meneviä monivuotisia sopimuksia tarjolla mistään.

Kummasta sitten loppupeleissä olisi järkevämpi päästä eroon. 5M Granlundista vaiko Carterista. Carterin siirtoa estää NMC joten olisko järkevää ostaa sopimus ulos vaiko löytyykö vanhalta herralta vielä uusi vaihde tulevaan kauteen?

1) Varsinainen ulosostoikkuna on jo sulkeutunut.
2) Vaikka O'Connorin sopimus menisikin välimieskäsittelyyn, on Carterin sopimus halvempi kuin toisen ulosostoikkunan aikana saa ostaa ulos (Granlundin kyllä pystyisi silloin ostamaan sitten ulos).
3) Hextall kaikessa viisaudessaan NMC:n antamisen lisäksi muotoili Carterin kaksivuotisen jatkosopimuksen sellaiseksi että ensimmäisen kauden palkka oli $0.25 miljoonaa suurempi kuin toisen sopimuskauden. Etupainotettuja (vaikka vain dollarilla) 35+ sopimuksia ei voi ostaa ulos, tai no voi mutta siis niistä ei tule minkäänlaista cap-säästöä.

Toisin sanoen Carterin sopimus on täysin ulosostovarma. Sitä ei ensinnäkään edes pysty enää ostamaan ulos, ja toisekseen vaikka se olisi ensimmäisen ulosostoikkunan aikana tehty ei siitä olisi tullut yhtään minkäänlaista cap-säästöä.

Vaikka Carter lopettaisi tähän kesään uransa, juuri tuon sopimuksen etupainotteisuuden vuoksi sopimus jäisi täysimääräisesti rasittamaan Penguinsin cappia ensi kaudelle. Edes AHL:ään hautaaminen (mikä ei muutoinkaan ole mahdollista NMC:n vuoksi) ei säästäisi Penguinsille kuin $0.1 miljoonaa ensi kaudella eli ei käytännössä juuri mitään. Ainoa keino Carterin saamiseksi pois Penguinsin capista on, että Dubas saa suostuteltua hänet luopumaan NMC:stään ja löytää jonkun managerin joka suostuu ottamaan tuon taakakseen vuoden ajaksi. Tiedä kuinka kalliiksi tuo sitten tulisi Penguinsille...
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiitokset @Bosco tarkennuksista. Vaihtoehdot varmasti vähissä Carterin osalta vaikka NMC poistettaisiin. Mieshän on Ontariosta lähtöisin joten voisiko paluu Blue Jacketsin kiinnostaa, menttoroimaan nuoria sentteri lupauksia. Ihmettelen jos Jackets lähtee nykyisellä sentteri kalustolla kauteen.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kiitokset @Bosco tarkennuksista. Vaihtoehdot varmasti vähissä Carterin osalta vaikka NMC poistettaisiin. Mieshän on Ontariosta lähtöisin joten voisiko paluu Blue Jacketsin kiinnostaa, menttoroimaan nuoria sentteri lupauksia. Ihmettelen jos Jackets lähtee nykyisellä sentteri kalustolla kauteen.
Ontario ja Ohio ei ole sama asia.
Ja tuskinpa Carteria kiinnostaa paluu sinne kun kerran kiukutteli itsensä pois sieltä.
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ontario ja Ohio ei ole sama asia.
Ja tuskinpa Carteria kiinnostaa paluu sinne kun kerran kiukutteli itsensä pois sieltä.
Joo ei ole USAn osavaltio ja Kanadan provinssi sama asia. Eiköhän eriejärven lähiseudut ole ne potentiaaliset paikan mihin suostuu siirtyä ja poistamaan NMC. Kanadan puolueisiin Torontoon ja Ottawaan en usko.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Joo ei ole USAn osavaltio ja Kanadan provinssi sama asia. Eiköhän eriejärven lähiseudut ole ne potentiaaliset paikan mihin suostuu siirtyä ja poistamaan NMC. Kanadan puolueisiin Torontoon ja Ottawaan en usko.

Ihan en nyt saa tästä ajatuksesta kiinni.. Miksi juuri Columbus? Miksei Detroit tai Buffalo? Ei se Columbus nyt mitenkään erikoinen paikka Ontario-lähtöiselle pelaajalle ole, kun kotikonnuille kuitenkin se about 300km matkaa.. Ja sitäpaitsi lyhyemi matka Pittsburghista Kanadaan, kuin Columbuksesta...
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ihan en nyt saa tästä ajatuksesta kiinni.. Miksi juuri Columbus? Miksei Detroit tai Buffalo? Ei se Columbus nyt mitenkään erikoinen paikka Ontario-lähtöiselle pelaajalle ole, kun kotikonnuille kuitenkin se about 300km matkaa.. Ja sitäpaitsi lyhyemi matka Pittsburghista Kanadaan, kuin Columbuksesta...

Steve Y tuskin haikailee Carterin perään. Yzerman on päässyt rakentamaan juuri sellaisen sentteri osaston mitä itse halunnut (Larkin - Compher - Copp - Rasmussen). Buffalolla keskikaista myös riittävä ja vahvistaneet heikkouttaan eli puolustusta vapailla markkinoilla. Ihan spekulatiivistä pohdintaa mihin Dubas saisi Carterin +3M siirrettyä. Itse näkisin että Blue Jackets ja Bruins olisivat ne joukkueet mihin sentteri vahvistusta haetaan.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Steve Y tuskin haikailee Carterin perään. Yzerman on päässyt rakentamaan juuri sellaisen sentteri osaston mitä itse halunnut (Larkin - Compher - Copp - Rasmussen). Buffalolla keskikaista myös riittävä ja vahvistaneet heikkouttaan eli puolustusta vapailla markkinoilla. Ihan spekulatiivistä pohdintaa mihin Dubas saisi Carterin +3M siirrettyä. Itse näkisin että Blue Jackets ja Bruins olisivat ne joukkueet mihin sentteri vahvistusta haetaan.

Boldattuna se olennainen. Carter ei ole vahvistus yhdellekään joukkueelle...
 

Patafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Boldattuna se olennainen. Carter ei ole vahvistus yhdellekään joukkueelle...
Samaa voidaan sanoa James Van Riemsdyk ja Milan Lucicista mutta fakta on että he pukevat Boston paidan päälle ens kaudella.

Ei Carterista minkään pakko ole päästä eroon. Kyllä se kolmosketjussa käy yhdessä Granlundin ja Ellerin. Mutta jos Karlsson halutaan niin silloin Dubaksen täytyy keksiä jollekin kolmikosta Carter / Petry / Granlundille toista osoitetta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös