Pittsburgh Penguins 2021–2022

  • 178 612
  • 732

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Luin tuossa Josh Yohen artikkelin edellisestä pelistä ja siinä mainittiin että Kapanen saattaisi olla matkalla ulos joukkueesta, koska suorittaminen on epätasaista ja ilmeisesti Malkinin rinnalla onnistumiset harvassa tällä kaudella. Onko näissä Pens kirjoittajien mielestä mitään perää?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Luin tuossa Josh Yohen artikkelin edellisestä pelistä ja siinä mainittiin että Kapanen saattaisi olla matkalla ulos joukkueesta, koska suorittaminen on epätasaista ja ilmeisesti Malkinin rinnalla onnistumiset harvassa tällä kaudella. Onko näissä Pens kirjoittajien mielestä mitään perää?
Jostain tuo Kapasella sakkaa. Periaatteessa hyvä pelaaja kolmosketjuun, mutta vaatisi parempaa asennetta tuonne. Periaatteessa taidot löytyisi pelata kärkiketjuissa, mutta jostain se tehokkuus jää aina uupumaan. En minä rehellisesti sanottuna tiedä mistä Pens meinaisi repiä paremman laiturin oikealle, jos Kapanen kaupataan esimerkiksi johonkin puolustajaan, mutta jos jostain hyökkääjästä pitäisi irti päästää, niin silloin oma valinta olisi nimenomaan Kapanen. Tällöin Malkin voisi saada rinnalleen Zuckerin (sitten joskus loppukaudesta kun on kunnossa) ja Rodriguesin. Puolestaan Carterille jäisi McGinn ja Heinen. Eivät nuo ketjut nyt mitään hurraa-huutoja aiheuta, mutta ei Kapanen merkittävää parannusta tuohon tuo eli hänestä olisi ns. helppo luopua.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Täällä ollaan kauhean kilttejä Penguinsin otteille, vaikka peli on ollut jatkuvasti todella ailahtelevaa paskaa ja kiekollisen pelin kanssa sekoillaan ihan jatkuvasti, puolustuspelin surkeudesta puhumattakaan. Jarryn jumalmoodi ja muutamien yksilöiden suonenvedot - Rodrigues etunenässä - ovat kartuttaneet pistepottia käsittämättömällä tavalla, mutta seinä nousee kyllä helvetin äkkiä vastaan, jossei jotain muutosta tapahdu. Kuinka helvetin monta ylivoimahyökkäystä ja läpiajoa saivat esimerkiksi hyökkäyspelissä täysin onnettomat Jets ja Kraken? Hyvä joukkue toki voittaa paskallakin pelillä, kuten nyt on nähty ja divarin kärkipaikka on täysin absurdin kova suoritus noilla otteilla.

Kauden noin ensimmäiset viisi peliä pelattiin sellaista kiekkoa, mitä tuolta jengiltä pitäisi nähdä - ilman supertähtiä! Silloin pidettiin kiekkoa vastustajan päädyssä, puolustettiin viisikkona tiiviisti ja kuten tuossa ylempänä mainittiinkin mm. vaihdettiin kiekollisena, eli ei annettu vastustajan ottaa sitä kontrollia pelistä. Ero vaikka nyt tuon Seattle-perseilyn kolmanteen erään on niin käsittämätön, että ei äly riitä analysoimaan mitä vittua sieläl tapahtuu.

Tutkailin muuten asiaa vähän tarkemmin, kun alkoi tuntumaan etten tajua tästä lajista yhtään mitään Pensin voittaessa omaan silmääni täysin umpipaskalla jääkiekolla. Noh, yksi selitys saattaakin olla otteluohjelmassa:
Pensin 44 ottelusta ainoastaan 16 on ollut tällä hetkellä playoff-paikalla olevaa joukkuetta vastaan - näistäkin 7 kertaa lännen jengiä vastaan. Esimerkiksi Carolinaa, Rangersia tai Bruinsia ei ole kohdattu kertaakaan ja meille aina helppo Islanderskin kokonaista kerran (siitä tosin 0-1 voitto). Nämä nyt nopealla tutkimisella, joku virhe voi olla. Että aika helpolla on päästy ja noita ynnämuita vastaan pinnoja pitääkin tulla vähän kökömmälläkin pelaamisella.

Mutta mutta, aina kun mä tulen tänne vinkumaan, niin jengi alkaa pelaamaan paremmin. Nyt voisi vaikka lyödä statementin kehiin ja hakata vieraskiertueella olevan Kingsin huomisessa aamupelissä. Lyön keskisuuren summan rahaa Kingsin voitolle, eli ostetaan ne pisteet!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mutta mutta, aina kun mä tulen tänne vinkumaan, niin jengi alkaa pelaamaan paremmin.

Ei nyt tunnu auttavan. Alakuloiset esitykset jatkuu vain. Todella löysää, huolimatonta ja halutonta peliä. Edelleen kaikki ketjut ykkösketjun takana hakevat muotoaan ja Letang -3, joista kaksi puhtaasti löysän pelaamisen piikkiin.

Tappioputki häämöttää.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nyt ei tullut tappiopelistä pistettäkään mukaan. Kolmanteen erään löytyi taisteluilmettä ja sieltä jälleen kerran kahden maalin takaa tultiin rinnalle. Sen jälkeen pelistä paistoi päättäväisyys ottelun voittamiseksi, mutta se ilme katkesi sitten Kings-pelaajan unohtumiseen puolustuslinjan taakse ja ratkottua ottelun läpiajosta. Ykköskenttä siellä taas vastasi maaleista, mutta otti myös saman verran omiin, joten ei nyt voi kiitoksia jaella erityisesti. Muilla kentillä hyökkäyspeli muutoin vaikeampaa taas, tosin Zohornalta löytyi yritystä hyvin.

Lopussa takaa-ajo jäi lyhyeksi loppuhetken jäähyn vuoksi, ja koska jostain syystä Penguinsin piti tuossa maalin tappioasemassa jatkaa perusmiehityksellä alivoiman pelaamista. Se tiesi että siellä oli ZAR ja Boyle pitkään jäällä, jälkimmäiselle taisi tulla yli minuutin vaihto siellä. Kings piti kiekkoa koko kaksiminuuttisen sitten. Eikö tässä tilanteessa olisi voinut jäälle heittää Crosbyä, Malkinia, Rustia ja vauhdin puolesta Kapasta pelaamaan alivoimaa, hakemaan kiekonriistoa ja pelin kääntämistä hyökkäyssuuntaan? Vähintään että olisivat saaneet alivoimalla hyökkäyspään aloituksen ja Jarryn pois maalilta? Siihen meni loppu ihan hukkaan nyt kun piti noita perus alivoimapelaajia peluuttaa jääräpäisesti siellä tässä tilanteessa. Vähän tilannetajua olisi kaivattu valmennukselta nyt.

Tiistaina sitten takaisin voittokantaan Capitalsin kustannuksella.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä omiin jatkuvalla syötöllä ja nyt niitä tappioita on ruvennut sitten tulemaan. Pidempään tämä on näyttänyt siltä miltä kaikki viime playoffit ovat näyttäneet, liikaa tulee omiin ylivoimahyökkäyksiä kun menetellään kiekkoja pahoissa paikoissa kapteenin johdolla. Loppukiriä ei saatu järjestettyä Guentzelin ottaessa typerän jäähyn lopussa ja valmennuksen taas kerran uunoilessa totaalisesti. Mikä vitun järki on tunkea Boylea ja Aston-Reeseä kentälle tuossa vaiheessa?! Nyt Pens näyttäisi sulavan jo ennen plussakelejä ja loppukauden otteluohjelma on huomattavan paljon kovempi kuin ensimmäisen puolikkaan. Nyt se tullaan sitten näkemään onko tuo pistesaalis kupla vai ei? Vielä Caps ennen taukoa, mikä tulee nyt erinomaiseen aikaan.

Kapasen lähtölaskenta on alkanut. Pistäisin panokset sen puolesta likoon, että Kapanen tullaan vielä treidaamaan.

E: Täytyy ihmetellä miten Letang sai syötön tuohon Rustin ensimmäiseen maaliin, mutta Crosby ei? Kun tuon Letangin kiekonosuman jälkeen Kings-pelaaja saa tuollaisen puolittaisen osuman kiekkoon, niin eikö sen luulisi joko pyyhkivän molemmat syöttäjät pois tai sitten ei kumpaakaan? Mielestäni tuon Kings-pelaajan osuman jälkeen se ei enää Letangiin osu.
 

Tavares

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & HIFK
Kapasen tilanne näyttää nyt siltä, että taitaa maisema vaihtua ennen siirtotakarajaa. Minkälaista vastinetta luulette Kapasella saavan jos maisema vaihtuu? Seattlella on kaikki pelaajat kaupan ja Donskoilla ei ole oikein lähtenyt kulkemaan uudessa seurassa, niin siinä voisi olla samalla hintalapulla työteliäämpi, kokeneempi ja tehoja pystyy odottamaan vähintään samaan tahtiin kuin Kapaselta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olisikohan Rutherford ja Alvin kiinnostuneita Kapasesta? Mietin vain kun siellä ollaan valmiita huhujen mukaan kuuntelemaan tarjouksia Garlandista. Garland voisi kenties olla jo varautumista myös Rustin tilanteeseen kauden jälkeen, sillä jos käy kylmät ja Rust lähtee kesällä vapaana agenttina rahastamaan muualle, niin Garland olisi ihan hyvän oloinen paikkaaja hänelle. Garlandilla on vielä tämän kauden jälkeen neljä vuotta sopimusta jäljellä ja cap hit on 4,950M$. Rustin tulevan sopimuksen AAV saattaa hyvinkin nousta tuon yli vai mitä uskoo yleensä näistä asioista varsin hyvin perillä oleva @Bosco?

Vancouverista toki kiinnostaisi myös toinen huhujen kohteena ollut pelaaja eli JT Miller. Ja kaikkein eniten itseä kiinnostaisi Boeser, mutta hänestä ei ole tainnut mitään huhuja olla ja tuskin Canucks tuosta tulee irti päästämäänkään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rustin tulevan sopimuksen AAV saattaa hyvinkin nousta tuon yli vai mitä uskoo yleensä näistä asioista varsin hyvin perillä oleva @Bosco?

Rustin AAV alkaa todennäköisemmin numerolla seitsemän kuin numerolla neljä. Eli lähes varmasti menee tuosta ylitse, tai muutoin puhutaan yhdestä cap-ajan seuraystävällisimmistä sopimuksista jo tekohetkellä. Rust on kuitenkin viimeiset kolme vuotta vetänyt lähes PPG-tahdilla (kahdella kaudella kolmesta yli sen, kokonaisuus hieman vajaa) ja sitten siellä on vielä ne uran alun uroteot playoffeista (vaikka niiden jälkeen muutoin hänen panokseen playoffeissa voi olla kriittinen). Löytyy nopeutta, hyvä laukaus, voi pelata kaikissa erikoistilanteista - monipuolinen valmennuksen ihannepelaaja. Tehoilun puolesta toki paljon riippuvainen Crosbystä ja Malkinista, ja PPG-pelaajaksi nousi päästyään heidän kanssa pelaamaan ykkösylivoimaa, mutta eihän NHL:stä montaa sellaista pelaajaa löydy jotka ilman ykkösyv-vastuuta pystyvät vetämään piste-per-peli tahdissa.

Todennäköisimmin AAV on jossain kuuden miljoonan tietämillä, ja jos Penguinsille antaa kotialennusta niin Hymanin numerot voisivat tulla kyseeseen. Siinä on hyvä vertailukohde muutoinkin, paitsi tosiaan että Rustin tehoilu on paljon kovempaa kuin Hymanilla oli Toronton supertähtien rinnalla. Sopimusvuosia sitten lähes maksimi. Viimeiset niistä voivat olla sitten tukalia (Loui Eriksson/Andrew Ladd-luokkaa), mutta sillä ei tuolloin Crosby/Malkin-aikakauden jälkeen joukkuetta uudelleenrakennettaessa ole paskankaan väliä. Rust voi toimia mentorina seuraavalle Penguins-sukupolvelle sitten, ja kenties jopa Crosbyä seuraavana kapteenina.

Yohe kirjoitti pari viikkoa sitten Rustin pyynnön olevan kuuden miljoonan luokassa ja vuosia kuusi. Noilla lukemilla luulisi yhteisymmärryksen löytyvän helposti. Menee vuosissa sen alle mihin olisin itse valmis, ja ehkä vuosia lisäämällä sitten voisi saada jopa laskettua AAV:n alle kuuden miljoonan?

Ensin sitä kuitenkin Malkinille ja Letangille ne jatkosopimukset.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Samaa mieltä ettei vuosilla ole väliä, jos sen avulla saa cap hittiä laskettua. Pensin voisi ajatella olevan jollain tasolla kilpailukykyinen Crosbyn sopimuskauden ajan eli vielä tämä ja seuraavat kolme kautta. Sen verran rupeaa kärkijätkillä kuitenkin olemaan jo ikää, että romahdus voi tapahtua milloin vain. Crosbyn nykyisen sopimuskauden jälkeen alkanee sitten tuo re-build ja se ottaa varmasti vähintään sen 3-4 vuotta. Rustin kahdeksan vuoden sopimus kerkeäisi melkein kokonaan kulua tuossa ajassa, joten maksimi pituinenkaan sopimus ei todennäköisesti tulisi olemaan seuraavan coren esteenä enää. Rustille 6-8 vuotta ja 5,5 - 5,850 M$. Tuossa olisi oma haarukka Rustille. Yli kuuden en lähtisi, vaan rupeaisin katselemaan muita vaihtoehtoja kuten viisi vuotta nuorempaa Garlandia.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rustista puheenollen - tuli juuri valituksi tammikuun kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi:


Ruhwedel päätyi koronaprotokollaan ja viime pelissä kipeästi laukauksen blokannut Dumo on 'game-time decision'. Ruhwedelin poissaolon myötä Penguinsilta puuttuu kokoonpanosta ainakin yksi top-6 puolustaja ensimmäistä kertaa yli kahteen ja puoleen kuukauteen. Penguins pääsi pelaamaan 32 ottelua putkeen kaikkien top-6 puolustajiensa ollessa pelikuntoisina. Penguinsille tällainen putki oli aivan uskomaton, edellisestä vastaavasta on varmasti vierähtänyt pitkän pitkä aika.

Capitalsin kustannuksella tänään paluu takaisin voittokantaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei tuota nämä arpajaiset nyt tulosta. Varsinainen peliaika oli todella hyvä peli ja Pens olisi kyllä ansainnut voiton, mutta kun tappioformi on päällä, niin se on päällä eikä varmatkaan paikat tuota tulosta.

Kapanen näytti jatkoajalla sen miksi hän on lähtökuopissa, hyökkäysalueella kiekosta hutikuti ja Capsille kiekonhallinta ja hetken päästä peli olikin ohi.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
E: Täytyy ihmetellä miten Letang sai syötön tuohon Rustin ensimmäiseen maaliin, mutta Crosby ei? Kun tuon Letangin kiekonosuman jälkeen Kings-pelaaja saa tuollaisen puolittaisen osuman kiekkoon, niin eikö sen luulisi joko pyyhkivän molemmat syöttäjät pois tai sitten ei kumpaakaan? Mielestäni tuon Kings-pelaajan osuman jälkeen se ei enää Letangiin osu.
Tänään puolestaan täysin vastaava tilanne Rustin maalissa. Guentzel sai syöttöpisteen, vaikka Orlov tuikkasi kiekon Crosbylle. Kingsiä vastaan tilanne täysin sama, mutta Crosby ei saanut syöttöpistettä. Luulisi kyllä, että enhooellässä nämä menisi kerta kerrasta oikein... Mutta kuten pelikielloista / ei pelikieltoa on huomattu, niin paljon on ristiriitoja kyllä.

YV aivan mahtavaa poislukien Letangin viivasyöttö. Mitä kaveri ajatteli? Yritti ensimmäisellä kerralla syöttöä, mutta pyyhki pölyt. Päätti sitten vielä uudelleen syöttää jolloin oli aivan selvää, että syöttä katkaistiin ja läpiajoon mennään.

Nyt Penguinsin pelaajilla 5 päivän breikki treeneistä, joka tulee kyllä hyvää saumaan. Tauon jälkeen sitten aina helppoon TD Gardeniin pinnoja hakemaan! :)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins oli hyvällä peli-ilmeellä ottelussa ja olisihan siinä ollut paikkoja ratkoa ottelu, mutta ei tällä kertaa vaan onnistunut tarpeeksi hyvin paikoista viimestelemään. Viimeiset kymmenen minuuttia varsinaisesta peliajasta kuitenkin meni liiaksi omalla alueella pelaamiseksi ja siinä olikin sen Capsilta ottelun parasta paineistusta. Jatkoajalla sitten oli pienestä kiinni ettei Crosby saanut maalia. Kolmas tappio ylimääräisen peliajan puitteissa viimeisiin neljään otteluun nyt, ja siinä välissä sitten yksi tappio loppuhetkien maalilla. Tasaisia otteluita mutta ei ole onnetar tarpeeksi ollut nyt Penguinsin mukana. Tauko tulee hyvään paikkaan ja sen jälkeen sitten paluu voittojen tielle.

Ruhwedel pääsi sittenkin pois koronaprotokollasta ennen ottelua ja Dumoulin pelasi myös, joten Penguins sai kuin saikin taas top-6 puolustuksen jalkeille. Ruhwedel tosin jäi pahasti Sprongin jalkoihin 3-3 tasoitusmaalissa, joten ehkä olisi ollut parempi jos olisi huilannut ottelun. Lisäksi harmi ettei Laviolette heittänyt Sprongia loppuotteluksi vilttiin kun otti ensimmäiseen kymppiin kaksi jäähyä joista molemmista Penguins rankaisi (tosin päästi myös yhden niiden aikana). Ei ole enää junnu ja siten joudu virheistä yhtä helposti koirankoppiin kuten aiempina vuosina.

Tänään puolestaan täysin vastaava tilanne Rustin maalissa. Guentzel sai syöttöpisteen, vaikka Orlov tuikkasi kiekon Crosbylle. Kingsiä vastaan tilanne täysin sama, mutta Crosby ei saanut syöttöpistettä. Luulisi kyllä, että enhooellässä nämä menisi kerta kerrasta oikein... Mutta kuten pelikielloista / ei pelikieltoa on huomattu, niin paljon on ristiriitoja kyllä.

Väitän että nuo menivät oikein. Kings pelissä kyseessä oli täysin selvä purkuyritys Kings-puolustajan toimesta joka nollasi syöttöketjun. Kiekko jäi kuitenkin Rustin jalkoikin, pomppi Letangin lapaan josta Rust nappasi sen ja heitti kääntövedolla kiekon maaliin. Tässä taas Orlovilla ei ollut hallintaa, kiekko otti hänestä ainoastaan kimmokkeen ja siten ei nollannut syöttöketjua. Kysymys on kiekon hallinnasta ja nähdäkseni kummassakin syöttöpisteet jaettu täysin oikein.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ruhwedel pääsi sittenkin pois koronaprotokollasta ennen ottelua ja Dumoulin pelasi myös, joten Penguins sai kuin saikin taas top-6 puolustuksen jalkeille. Ruhwedel tosin jäi pahasti Sprongin jalkoihin 3-3 tasoitusmaalissa, joten ehkä olisi ollut parempi jos olisi huilannut ottelun.
Kuinkahan pitkään Hextall, Burke ja valmennustiimi meinaavat katsella tuota Ruhwedelin pelaamista top-6 roolissa? Aivan uskomattoman köykäinen puolustaja vakioroolissa. Myös Pettersson on kentällä ollessaan jatkuvasti tikittävä aikapommi.

Eipä sillä, että ongelmat olisivat pelkästään tuolla. Hyökkäystä on viime ajat kantanut vain ja ainoastaan ykkösketju + ykkösylivoima. Carterin, Kapasen, Rodriguesin, Heinenin, McGinnin ja kumppanien viime pelien tilastojen tarkistaminen on melko surullista katsottavaa. Ei olla saatu viime aikoina ollenkaan tehoja ykkösmiesten takaa.

Onneksi tähän väliin saadaan tuo pieni tauko. Vaikka Caps-peli oli jo selvästi parempaa tekemistä, niin uskon tauon tekevän vain hyvää. Pientä uudelleen asennoitumista joukkue tässä kohtaa kaipaa.
 

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Mitäs palstatoverit olisi mieltä Fleuryn hankkimisesta?

Mitä liikkeitä vaatisi, että mahtuisi cappiin ja millä hinnalla olisi saatavilla? Haluisiko edes tulla?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitäs palstatoverit olisi mieltä Fleuryn hankkimisesta?

Mitä liikkeitä vaatisi, että mahtuisi cappiin ja millä hinnalla olisi saatavilla? Haluisiko edes tulla?
Eipä tuo taida mitenkään järkevästi onnistua. Fleuryn uskoisin varmasti suostuvan paluuseen ja muutenkin Pens tarvitsisi paremman kakkosmaalivahdin, mutta kun palkkakatto ei anna periksi.

Burke ainakin jossain tuoreessa haastattelussa sanoi, että he ovat tyytyväisiä nykyjoukkueeseen eikä capissa ole tilaa. Kuulosti ainakin siltä, että edes haluja yrittää tehdä cappiin tilaa ei ole. Burke puhui myös, että omista varausvuoroista jne. aiotaan pitää paremmin kiinni kuin mitä aiempina vuosina JR:n alaisuudessa.

Vähän on ristiriitaiset fiilikset tuosta. Mitään JR:n sekoilua en kaipaa, jossa ammutaan haulikolla sinne tänne ja toivotaan, että jollain assetilla osuu johonkin hyvään, mutta kyllähän anturit pitäisi olla ylhäällä pyrkiessä vahvistamaan joukkuetta. Ei Pens tee noilla varausvuoroilla käytännössä mitään, joten ehdoin tahdoin niistä ei kannata kiinni pitää.

Jos tulee mahdollisuus tehdä cappiin tilaa ja hommata vahvistusta esim. pakkipäähän, niin tehkää se.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Rehellisesti sanottuna kuinka moni uskoi ennen Heinenin ensimmäistä maalia, että Pens tästä vielä nousee? 2-0 oli taulussa Pastan osumilla ja muutenkin peli oli melko sekaisin. TD Gardenissa Boston oli vetänyt viimeiset 15 ottelua Pensiä vastaan recordilla 13-1-1!! Mikään, ei kerta kaikkiaan mikään viitannut siihen, että Pens nousee pelissä vielä voittoon, mutta niin vain kävi! Heinen iski vanhassa kotihallissaan pari pikamaalia ja sitten oli Crosbyn vuoro iskeä maali numero 499 urallaan. Hemmetti kun se 2 vs. 1 hyökkäyksen laukaus kolisi rimoihin, olisi ollut ihan maukas paikka paukauttaa siitä se rajapyykkiosuma, mutta se jäi odottamaan vielä syntymistään. Olisihan tuo rajapyykkiosuma lopussakin kelvannut ilmaisella maalilla tyhjiin, mutta Rust vei sen. Eihän tuo voitto millään tavalla tullut kauniilla pelillä, mutta hei kun alla on neljän ottelun tappioputki ja siitä lähdetään TD Gardeniin pelaamaan ja ennen ottelua putoaa vielä Malkin sivuun koronan vuoksi, niin ihan sama millä tyylillä se voitto tulee. Kelpaa! Jarry oli voiton takuumiehenä ja pääsi vielä lopussa rotan kuuppaan pahemman kerran.

Malkinin koronasta, että vaikka tuo olisi ensi viikolla kunnossa, niin eikö tuo kuitenkin joudu missaamaan Toronto-matsin, koska Kanadassa on paljon tiukemmat koronasäännöt? Harmi homma kun Malkin itsekin puhui, että hänen pitää parantaa tauon jälkeen omaa peliään ja nyt taas yksi takapakki lisää. Toivottavasti selviää hyvin pienillä oireille tuosta ja palaa vahvempana takaisin.

Marchandin häröilystä en sano mitään, vähällä pääsee Pensiä vastaan näistä. Sarjan antifyysisin joukkue, jota vastaan on kiva neppailla vailla huolen häivää.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins on monesti aiemminkin tällä kaudella noussut nopeasti minuutin tai parin sisään usean maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja useasti lopulta ohitsekin, joten onhan tässä joukkueessa jälleen hienoa periksiantamattomuutta ja kykyä tehdä comeback-voittoja. Pelit eivät ole ohitse vaikka vastustajalla useamman maalin johtoasema. Todella hieno nousu voittoon Bostonia vastaan, vielä kun Boston pelasi vahvan ottelun ja Penguins vastasi siihen upeasti. Jarry oli erinomainen ja lopussa heitteli game savereita toisensa perään ja sai tosiaan rotan pääkupan sekoamaan totaalisesti.

Letangin syötöt ovat viime aikoina jättäneet paljon toivomisen varaa ylivoimalla, joten toivottavasti siellä tulee jatkossa tarkkuutta pelaamiseen.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tekisi mieli sanoa, että väärin voitettu, mutta en sano. Tulihan se tärkeä voitto vihdoin myös "playoff"-joukkueesta, vaikka Bruinsin ollessa kyseessä se voi olla vähän liian optimistisesti sanottu, kun täysin yhden kentän varassa edelleen menevät ja nyt vuotaa persekin aiempaa enemmän. Joka tapauksessa oli hyvää tillilihaa Pensiltä, vaikka jyrän alla oltiinkin iso osa matsista. Laukaukset 45-25 kertovat sen oleellisimman pelistä, Jarry oli jälleen sankari ja pisteet helvetin pahasta paikasta aina mainio suorite, kun tyylipisteitä ei jaeta.

NHL:n suojeluksessa oleva syöpäläis-ihmiskyrpä pääsee taas kuin koira veräjästä noista tempuistaan, koska niin ämmäilyksi on tämäkin sarja mennyt. Välillä sitä kaipaa wanhoja pahoja aikoja, kun tuollaiset paskaläjät ojennettiin välittömästi ruotuun - nyt sama dildo perseilee vuodesta toiseen ja kerää vielä jotain vitun sympatiaa joltain hörhöiltä. Vittu mitä touhua.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Niin, pirun iso voitto takaa-ajo asemasta, ja laukaukset hävitty pystyyn, mikä on harvinaista. Pitää osata voittaa eri tavoin. Maalivahtipeli oli taas erinomaista.
Mutta kyllä päälimmäisenä mielessä on tuo marchandin tapaus. Se pelaaja jota koko joukkueen tulee suojella kaikissa tilanteissa, jätetään yksin. Ei vittu mä en voi sietää tuollaista. Olkoon kuinka muuttunut peli, mutta noi on kuitattava. Mitä miettii Jarry, kun pelaa helvetin hyvän pelin ja isolta osin hänen ansiosta voitetaan, sitten kavereille on ihan ok katella vierestä kun tätä lyödään päähän.
Kova paikka varmaan Hextallille ja Burkellekin, toivois että joku toimittaja kysyy heiltä mielipidettä tuosta tilanteesta.
 

Humboldt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mä en näe tossa Marchandin tilanteessa keneltäkään Pens pelaajalta mitään väärää. Sori tästä väärästä mielipiteestä. Toki vanhan liiton miehet on sitä mieltä että sen pää olisi pitänyt repiä irti kaikkien Pens pelaajien toimesta useampaan kertaan, mutta tilanne tuli todella nopeasti. Sucker punch, jota lähimpänä tilannetta ollut Letangkaan ei nähnyt ennen kuin nyrkki oli Jarryn kypärässä, mutta silti kerkesi edes vähän reagoida. Tuossa hetkessä tuomarit olivat parhaiten tilanteen kehittymisestä perillä ja kaksi sekuntia iskun jälkeen Marchandin ja muiden Pens pelaajien välillä oli jo kaksi tuomaria. Ne olisi pitänyt eka hakata kumoon ja sitten leipoa Marchand? Ehkä ennen vanhaan, mutta mikäs muu tiimi tekee tuommoista mylläkkää nykyään, kun Pens on niin pehmeä.

Ainut pelaaja jolla oli ”linja” ja ”iskuetäisyys” Marchandiin oli Crosby, mutta hän ei edes koko tilannetta nähnyt. Ennen iskua hän on jo kaartanut kulmaa kohti eikä enää katso maalille (Letang taitaa olla ainut Pens pelaaja, joka näki mitä tapahtui eikä ole antamassa muille raporttia kun painii jo toisen Boston ukon kanssa laitaa vasten). Olisiko Crosbyn pitänyt tietämättä ollenkaan mitä tapahtui läimiä samantien Marchand linjamiehen halauksesta muussiksi? Tämän jälkeen Marchand ohjataankin kentältä pois. Penssin neloskenttä Bostonin pukkariin perään? Vai pieksämään vaan randomilla jotain muita Bostonin ukkoja, jotka eivät liittyneet tämän yksittäisen ukon idiotismiin? Mielestäni tuossa ei ollut kenelläkään aikaa tai mahdollisuutta kuitata tilannetta oikealle kohteelle, eli Marchandille.

Paras kuitti kun käydään ottamassa Bostonista nuo loputkin kauden pisteet ja jos siinä matsissa annetaan Marchandille kovia pommeja toistuvasti ja annetaan ukon kiehua niin mikäs sen parempaa. Mulla on fiilis että Jarry ei noista hetkahda, taitaa vaan sopia hänelle paremmin olla osana tuota hämmentämistä. Se tuntuu olevan aika aktiivinen maalivahti kaikissa jälkitilanteissa yms. Ei mikään nurkkaan kaartelija niin kuin jotkut muut maalivahdit. Tässäkin pelissä puhui itsensä nähdyllä tehokkuudella Marchandin nuppiin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Eihän ongelma ole siinä, miten tuohon rottaan reagoitiin tai oltiin reagoimatta. Ongelma on siinä, että moista edes pääsee tapahtumaan. Mutta hyvinhän tämä "käännetään kolmaskin poski"-taktiikka on toki toiminut, varsinkin pudotuspeleissä Pens on ollut lähes pysäyttämätön kun pannaan oikein kova kovaa vastaan!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
DeSmith voitti maalivahtien välisen kaksinkamppailun Murrayta vastaan jälkimmäisen ensimmäisessä pelissä Penguinsia vastaan tuon kaupan jälkeen. Molemmat maalivahdit olivat hyvässä vireessä ja tosiaan ainoastaan yksi upposi Murrayn selän taakse, mutta se riitti voittoon saakka DeSmithin pitäessä nollan. DeSmithille nyt toinen peräkkäinen erittäin hyvä ottelu, joten josko hänkin palaisi takaisin luotettavan kakkosmaalivahdin tasolle. Muutoin ottelusta sen verran että hyvä vierasottelu Penguinsilta, ottelun hallinta oli vierasjoukkueella, joskin Senatorsilla olisi ollut myös mahdollisuudet jos olisivat saaneet avausmaalin tehtyä ottelun ollessa pitkään nolla-nolla tilanteessa. Maalin jälkeen Penguins otti vielä vahvemman otteen ottelusta ja erityisesti kolmannessa erässä eivät antaneet Senatorsille juurikaan mahdollisuuksia. Kapteeniltakin lopussa hienoa uhrautuvuutta heittäytyessä blokkaamaan vedon ja hetkeä myöhemmin päästi Rustin läpiajosta tekemään tyhjiin.

500. maali jäi vielä odottamaan mutta tuossahan olisi ensi tiistaina herkullinen mahdollisuus sen hienon merkkipaalun saavuttamiseen kun verivihollinen Flyers tulee vierailulle Pittsburghiin. Sitä ennen toki New Jerseyssä vielä ottelu ja mahdollisuus maalintekoon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olihan tuo vähän tuollainen, tylsä, hajuton ja väritön läpsyttely tyhjässä (lähes tyhjässä) hallissa vain Senatorsia vastaan. Joukkue haki rutiinilla voiton ja DeSmith pelasi vahvan pelin. Rust on putannut kiekot nyt tyhjään rysään vastustajan pelatessa ilman maalivahtia, mutta silloin kun siellä tolppien välissä on ollut maalivahti, niin Rust on missannut täysin tyhjän maalin kahdesti putkeen. Tuossa Boston-matsissa jälkitilanne johti Crosbyn maaliin kuitenkin. Onko Malkinista kuulunut mitään? Voisiko häntä odotella Devils-peliin tai sitten tuohon Flyers-peliin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös