Mainos

Pittsburgh Penguins 2020–2021

  • 190 684
  • 717

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jättäisi sitten Laffertyn, Aston-Reesen ja Sceviourin taistelemaan paikasta neloskentässä Bluegerin ja Tanevin vierellä.

Sanoisin, että ”taistelemaan”, sillä Sullivan tuntuu rakastavan Aston-Reesea aika paljon, vaikka ei tuo juuri mitään ihmeellistä sinne nelosketjuun.

Zucker - Crosby - Kapanen
Guentzel - Malkin - Rust
McCann - Jankowski - Rodrigues
Sceviour - Blueger - Tanev
+ Lafferty, ZAR

Kolmosketju on aikamoinen gamble, mutta Jankowskin hankinnasta tykkään. Tuohon laidalle jos Poulin lyö itsensä, niin bottom six saisi vähän enemmän tulivoimaa.

Ja tiedän, Guentzel tulee pelaamaan Crosbyn kanssa, vaikka itse laittaisin hänet Malkinin viereen.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aijai, olipahan hulinaa, ja rangers nappasi Jack Jonhssssssonin :D

Kiitos Schultzille, vietti hyvät ja heikot kaudet penssissä, ja loukkaantumisherkkä oli kyllä
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
GMJR:än kommenttien perusteella hankinnat tältä erää on nyt tehty. Jankowski mielestäni oikein hyvä haku, potentiaalia edelleen olemassa. Kiva saada myös Rodrigues takaisin, niin kauan kun hän on puhtaasti 4 kentän pelaaja / syvyyshyökkääjä. Toivottavasti hänestä ei mitään 3 kentän laituria tosissaan olla tekemässä... Jos tässä vielä jotain saa toivoa, niin 3 kenttään tarvitaan vielä joku rightin hyökkääjä.

Zucker - Crosby - Kapanen
Guentzel - Malkin - Rust
McCann - Jankowski - X
Tanev - Blueger - Lafferty/Sceviour
ZAR, Rodrigues, Poulin, O’Connor

Dumoulin - Letang
Petterson - Marino
Matheson - Ruhwedel
Riikola, Joseph, Maniscalco

Jarry, DeSmith

Leveyttä tuosta rosterista löytyy. Paljon on myös potentiaalia päärosterin takana, Poulinin, O’Connorin, Josephin ja Maniscalcon puolesta. Nyt keskittyisin etsimään tuohon kolmoseen vielä yhden laadukkaan top 9 hyökkääjän. Muutamasta kysymysmerkistä huolimatta (Jankowski, Matheson) rosteri näyttää pääosin hyvältä. Mikäli molemmat noista herroista onnistuvat ja pelaavat tykkikauden, niin vielä paremmalta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Pari syvyyspelaajaa lisää organisaatioon, kumpikin lähtökohtaisesti AHL-pelaajia.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Anthony Angellolle kaksivuotinen sopimus minimihinnalla. Ensimmäinen sopimusvuosi kaksisuuntainen, toinen yksisuuntainen. Hänen odotetaan siten kehittyvän NHL-pelaajaksi kun sai yksisuuntaisen sopimuksen. Viime kaudella pääsi jo pelaamaan kahdeksan peliä ylhäällä avaten niissä maalitilinsä. Raameja löytyy ja voi kehittyä hyväksi neloskentän pelaajaksi vielä.

Sam Miletic on ainoa jäljellä oleva RFA ja eiköhän hänkin jossain vaiheessa pian saa se oman vuoden tai kahden mittaisen minimihintaisen, todennäköisesti kaksisuuntaisen, sopimuksensa. Pontus Åbergin pelaajaoikeudet pidettiin myös ja hän on RFA, mutta on jo tehnyt KHL:ään sopimuksen tästä kaudesta joten ei ole tekemäisillään NHL-sopimusta tällä offseasonilla.

Vähän alkaisi vaikuttaa että muutoin Penguins ei enää hankintoja ole tekemässä. Kolmoskentän suhteen tosiaan ollaan luottamassa Jankowskiin ja Rodriguesiin, ja kolmospakkipariin ollaan sitten antamassa Riikolalle ja Ruhwedelille mahdollisuus. Palkkakattoon ollaan myös jättämässä se $2.5 miljoonaa tilaa mistä JR jo aikaisessa vaiheessa puhelikin että olisi yksi tavoitteista tälle offseasonille, jotta kauden aikana on tilaa mahdollisesti tarvittavien siirtojen tekemistä varten. Rosterin alempi puolikas on näiden siirtojen jälkeen paperilla köykäinen, ja siellä ollaan laitettu paljon sen varaan että läpimurtoja nähdään useammalta kaverilta. Muutoin sitten tuolle vapaaksi jätetylle cap-tilalle on tarvetta kauden aikana.

Kaikki offseasonin siirrot tosiaan kielivät myös siitä että JR operoi ylhäältäpäin annetun sisäisen budjetin, noin $75 miljoonan sellaisen raameissa. Todelliset palkkakustannukset NHL-rosterin (+Bjugstadin palkanpidätyksen ja Johnsonin ulososton) osalta kun ovat tällä hetkellä siellä hieman yli $74 miljoonassa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Angellolla on tosiaan raamit kunnossa eikä miltään puukädeltä vaikuttanut pelatessaan ylhäällä, mutta onko luonnetta riittävästi tullakseen hyväksi NHL-pelaajaksi? Tuommoiselta kaverilta odottaa kuitenkin sitä fyysistä peliä myös tai sitten pitäisi oikeasti pystyä tekemään pisteitä kovasti, jos aikoo tuolla kropalla pelata ns. kananmunat kainalossa. Iso pelaaja kun pelaa kuin alle 180cm pikkukaveri niin se pistää tuolla helposti silmään ja nousee tikunnokkaan nopeasti.

Edelleen olen sitä mieltä, että ensi kauden joukkueen iskukyky riippuu paljon siitä miten Poulin, O’Connor, Joseph ja Maniscalco onnistuvat. Jos tuosta breikkaisi toinen hyökkääjistä kunnolla ja toinen pakeista niin kaikki menestyksen suhteen on auki. Kolmosketju on kuitenkin lähtökohtaisesti niin iso vitsi, että jos apuja ei saada niin kusessa ollaan kun pitää mennä kahdella ketjulla + nelosketjun energialla. Marinonkin pitäisi pystyä tämän kaiken keskellä välttämään toisen kauden kirous. Kuten myös Jarryn jonka harteille on ladattu nyt paljon paineita sekä odotuksia. Taustatukea kun ei oikein ole.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Dominik Simonin jatkon suhteen muutoin JR mainitsi oven sulkeutuneen sen myötä kun signasi Jankowskin ja Rodriguesin. Eli Simon jatkaa siten NHL-uraansa jossain toisaalla.





Pitäisikö signata Jan Rutta kilpailemaan kolmosparin rightin puolustajan roolista ihan vain että Jagristä saakka voimassa pysynyt putki vähintään yhdestä tsekkiläisestä pelaajasta rosterissa ei menisi poikki?

Vai pitääkö keväällä signattu hyökkääjä Radim Zohorna huolen siitä että putki jatkuu? Zohorna on muuten aloittanut kauden Tsekin liigassa hyvin, neljään peliin viisi pistettä. Aiemmilla kausilla pistetahti ollut vaatimatonta, joten näyttäisi sopivasti nyt olevan tekemässä läpimurtoa pistetehtailun suhteen, olettaen että pystyy ylläpitämään edes lähimainkaan tuollaista tahtia. Kokoa lähes kaksi metriä ja painoa yli 100 kiloa, ikää 24 vuotta ja pelannut siellä aikuisten liigassa 18-vuotiaasta saakka joten ei mikään suuri yllätys olisi jos olisi välittömästi valmis hyppäämään NHL:ään ja ottamaan paikan neloskentästä. Vähälle huomiolle jäänyt signaus mutta voi hyvin päästä yllättämään. Penguins ei myöskään ollut ainoa hänestä kiinnostunut, agentin mukaan 9 joukkuetta oli hänen perässä, joten on ollut muidenkin kuin Penguinsin tähtäimessä ollut pelaaja.

Tässä olisi yksi Zohornasta kirjoitettu artikkeli: Penguins A to Z: Radim Zohorna is a big project, literally
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh




Jankowski valinnut pelinumeronsa. Ei lähtenyt jatkamaan Flamesin vuosien numerolla #77 eli Paul Coffeyn jalanjäljissä Penguinsin riveissä, vaan maltillisemmin otti Chris Kunitzin vanhan pelinumeron. Sillä ovat tässä välillä lyhyen ajan joukkueessa pelanneet myös Tanner Pearson ja Stefan Noesen, toivotaan Jankowskista heitä paremmin Kunitzin perinnön jatkajaa Penguinsin luottopelaajana #14.

------

Toivelistan kärkinimi Lucas Wallmark meni halvalla sopimuksella Chicagoon. Hänet olisi tuollaisella sopimuksella voinut tuoda joukkueeseen ja sen jälkeen katsella miten alempien kenttien ylitarjonta leirityksen joskus alkaessa sitten järjestyy. Esimerkiksi Colton Sceviouria ei ole JR tainnut mainita kertaakaan sitten sen kaupan jälkeisen tiedotustilaisuuden, jossa antoi vain peruskommentteja hänestä. Kielii siitä kaupanteon jälkeisestä aavistuksesta että Penguins joutui ottamaan hänet kylkiäisenä kaupassa, eikä ollut mitenkään Penguinsin tavoittelema pelaaja. Joten Wallmark, vaikka onkin eri pelipaikan pelaaja, siten olisi hyvin voinut työntää Sceviourin siitä farmiin. No ei tapahtunut. Toivottavasti Sceviour yllättää, odotukset nollissa häntä kohtaan.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Semisti se tässä vituttaa kun JR sitoi kätensä selän taa jo aikaisessa vaiheessa - voisi sanoa jo vuosia sitten - eikä nyt näille ostajan markkinoille päästy ilmeisesti lainkaan. Eli otettiin sitten alennusmyynnistä mitä sattui tarttumaan, ja hetikohta tulikin konkurssimyynti ja samalla hinnalla olisi saanut parempaa kamaa. Wallmark nyt yksi esimerkki, mutta olisi siellä kourallinen muitakin, jotka tätä jengiä vahvistaisivat urakalla ja maltilliseen hintaan. Mutta minkäs teet.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän Wallmark on huomattavasti parempi pelaaja kuin Jankowski, puhumattakaan Rodriguesista. Edelleen sitä mieltä, että Jankowski hyvä haku, mutta Rodrigues tuntuu turhalta. Varsinkin kun katsoo, keitä on signattu yhtä halvoilla vuoden sopimuksilla.

Wallmark olisi kyllä kelvannut...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pakkohan tuossa on taustalla oltava kova luottamus O'Connorin ja/tai Poulinin läpilyöntiin. Ei kukaan GM voi kuvitella, että kolmosketjulla McCann-Jankowski-Rodrigues voisi voittaa yhtään mitään pitkässä juoksussa. Pensin syvyys sakkaa pahasti ja pakisto on surkea vaikka sinnekin palaa dollareita riittävästi. Kärkiketjut ovat hyvät, mutta ei timanttiset. Jarryn pitäisi onnistua erinomaisesti, toisen kauden kiroukseen ei ole varaa.

Pens on nyt pari kevättä putkeen ollut playoffien surkein joukkue jonka tiputtanut joukkue on aina hävinnyt seuraavalla kierroksella ja tämän tiputtanut seuraavalla jne. Onko joukkue vahvistunut nyt off-seasonin aikana? Ei mielestäni mitenkään merkittävästi. Jos valmennus onnistuu löytämään tuohon jotain uutta niin voi tuollakin nipulla menestyä, mutta valitettavasti näen puhtaan mahalaskunkin täysin mahdollisena jolloin Wild pääsee varaamaan kärjen tuntumassa meidän varausvuorolla.
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Eiköhän Pittsburghilla ole hiljalleen sama edessä, kuin Chicagolla, eli uudelleenrakennus. Tuskin joukkuueen menestyminen jää kiinni 3/4-ketjun yksittäisistä pelaajista. Olisiko aika tunnistaa realiteetit ja alkaa iskemään ukkoja lihoiksi ja siten kenties kokeilla muutamien vuosien kuluttua uudella yrityksellä?
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eiköhän Pittsburghilla ole hiljalleen sama edessä, kuin Chicagolla, eli uudelleenrakennus. Tuskin joukkuueen menestyminen jää kiinni 3/4-ketjun yksittäisistä pelaajista. Olisiko aika tunnistaa realiteetit ja alkaa iskemään ukkoja lihoiksi ja siten kenties kokeilla muutamien vuosien kuluttua uudella yrityksellä?
Ihan näin täysin asioista tietämättömänä, väitän että Pitsburghissa ei ala uudelleenrakennus ennen kuin Malkin sekä Crosby ovat eläkkeellä. Niin kauan venytetään joukkuetta, että olisi aina mahkut mestaruuteen. Ilmeisesti prospecti-pool on vain syötetty jo muualle niin aika kivinen tie lie tulevaisuudessa edessä, kunhan nuo 2 herrää uransa lopettavat. Siinä on melkoiset saappaat näet täytettävänä. Mutta siihen asti ei takuuvarmasti aloteta mitään uudelleenrakennusta jos meinataan herrat edes jotenkin tyytyväisinä pitää.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se on se paljon toitotettu kaksi vuotta. Useampi sopimus päättyy ml. Malkinin sekä Crosbyn sopimuksen häntävuodet alkavat. Myös Rutherfordin sopimus päättyy tuolloin.
Paljon tietysti riippuu joukkueen tuloksista että jatkaako Malkin. Jos Penguins romahtaa täysin ja ei pääse enää pudotuspeleihin, niin todella vaikea nähdä että Malkin enää jatkaisi. Eli lähtee eläkkeelle tai Magnitogorskiin. Jos taas joukkue on edes etäisesti kilpailukykyinen ja pääsee pleijareihin, ja Malkinin oma taso säilyy jonkinlaisena, niin joku parin vuoden jatkosopimus on mahdollinen.
Crosbyn jopa uskon pelaavan (mikäli itse säilyy terveenä) sopparin halpavuotensa oli joukkueen tila mikä tahansa. Oli se sitten räpistellen viimeisillä playoffpaikoilla ennen lopullista valojen sammutusta, tai jo rebuildiin käännetyn Penguinsin uusien kykyjen opastajana.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eiköhän Pittsburghilla ole hiljalleen sama edessä, kuin Chicagolla, eli uudelleenrakennus. Tuskin joukkuueen menestyminen jää kiinni 3/4-ketjun yksittäisistä pelaajista. Olisiko aika tunnistaa realiteetit ja alkaa iskemään ukkoja lihoiksi ja siten kenties kokeilla muutamien vuosien kuluttua uudella yrityksellä?

Sama on edessä, mutta ei vielä. Crosby ja Malkin ovat edelleen aivan top-pelaajia, kumpikaan ei ole vajonut kärjestä pois mallia Toews. Keith oli myös aivan huippupakki (sekä Seabrook) johon Chicago nojasi, mutta eivät nojaa enää eikä uusia ole löytynyt tilalle vielä. Letang ei ole ollut koskaan niin hyvä kuin Keith oli tuossa monta kautta parhaimmillaan, mutta ei kuitenkaan ole nykypäivänä lähellekään niin huono kuin Keith. Letangin taso heittelee (niin kuin se on tupannut tekemään vähän aina), mutta edelleen parhaimmillaan siinä on semmoinen pakki johon voi nojata. Vaikea tuon joukkueen iskukykyä on arvioida, mutta edelleen tähdet ovat tähtiä ja siksi menestystä tulee hakea ja se voi olla vielä mahdollista. Kuitenkin joukkueen leveys on ihan aina jokaista voittavaa joukkuetta yhdistänyt ja siinä Pens nähdäkseni sakkaa ellei nyt sitten jostain puskista lyö pari pelaajaa läpi tms.

Jokainenhan sen tietää, että jossain edessä päin on korpivaellusta luvassa.Toivottavasti sen ohi pääsee sitten nopeammin kuin Buffalo/Edmonton.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Cody Ceci...
JR:n kriteerit pelaajalle tärkeysjärjestyksessä rakentaessaan jääkiekkojoukkueen pakistoa:
1. Entinen ykköskiekan varaus
2. Vääntää lämpimän paskan

Kaikki muu lienee yhdentekevää.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
No niin, Jack Johnson on korvattu nyt aika yksi yhteen, mitä nyt kätisyys vaihtui. Positiivista sentään vain vuoden mittainen sopimus eikä hintakaan onneksi noussut kovinkaan korkeaksi (toki kaikki yli minimin taitaa olla liikaa).

Sam Miletic teki myös vuoden mittaisen kaksisuuntaisen minimisopimuksen, joten nyt on kaikki RFA:t sopimuksen alla. JR voikin ottaa loput offseasonista rennosti sitten, tuskin on siirtoja enää odoteltavissa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Mä oon jollain perverssillä tavalla tykännyt tuosta Cecistä, varsinkin silloin Ottawassa pari ensimmäistä kautta oli mielestäni erittäin lupaavia. Jotenkin aina näyttänyt siltä, että porentiaalia olisi paljon parempaan mutta jäänyt vain piippuun. Toivottavasti hankinnalla on nyt valmennusjohdon siunaus ja siellä on selkeät kuviot miten Cecistä revitään kaikki irti. Reklamaatioprojektihan tässä on kyseessä ja onpahan nyt ainakin NHL-tason pakkeja sitten riittävästi.

Nauratti muuten tuo Bruinsin ja Matt Grzelcykin soppari, joka on vain piirun verran kallimpi kuin JR:n Jack Johnsonille antama ja halvempi kuin Marcus Pettersonille sorvattu. Ei siinä, saahan sitä maksaa mistä vaan ja tilanteet ovat aina erilaiset, mutta huvittaa tuo silti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuossa yksi päivä katselin vapaita pelaajia ja jotenkin silmä bongasi tuon Cecin, että olisi niin tyypillinen hankinta JR:ltä. No sieltähän se sitten tuli. Koska Ruhwedel oli alustavasti kutospakki niin annan tälle hankinnalle kuitenkin peukun ylös, vaikka Ceci ei mitenkään hyvällä tavalla ole mieleen jäänytkään, mutta kai se nyt parempi on kuin Ruhwedel?
 

Humboldt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse en osaa Ceciä arvioida, mutta Athleticin Penguins toimittajat eivät olleet kovinkaan varmoja peremmuudesta, mikä oli yllättävää kun olen kerennyt jo tottua että Walkinilta saa kriittisimmän ja pessimistisimmän arvion JR:n touhuista ;)

Pari valittua kommenttia linkin takaa löytyvästä Athleticin jutusta:

Gentille: Yeah, I guess I said “Ruhwedel is OK and cheap. They could use another one of him,” too loudly. Whoops. Ceci isn’t just more expensive; he’s worse.

Rossi: ...What does Ceci do that Ruhwedel can’t?

Gentille: ...another [Ceci] who probably makes you worse than a cheaper in-house replacement [Ruhwedel].

 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse en osaa Ceciä arvioida, mutta Athleticin Penguins toimittajat eivät olleet kovinkaan varmoja peremmuudesta, mikä oli yllättävää kun olen kerennyt jo tottua että Walkinilta saa kriittisimmän ja pessimistisimmän arvion JR:n touhuista ;)

Se on vain vuoden sopimus niin ei siinä käsiä sen vuoksi mihinkään sangolliseen paskaan työnnetty vaikka pelaaja osoittautuisi niin huonoksi kuin mitä moni pelkää. Jos Ruhwedel ajaa tuosta ohi niin sitten ajaa. Oma toive olisi, että Maniscalco tekisi Marinot enkä pidä tätä taustatutkimuksen valossa mitenkään mahdottomana, mutta tuon näkee sitten kun alkukausi saadaan käyntiin, että miltä näyttää. Myös O'Connor voi yllättää.

Eniten mua sylettää tuolla Matheson kolmosparissa etsimässä itseään ja kolmosketju muodossa McCann-Jankowski-Rodrigues sekä capissa yli 3M$ kuollutta painoa (Bjugstad ja Johnson).
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Cecihän kuitenkin sai viime kaudella Maple Leafsissa pelata kuitenkin melko kohtalaisia minuutteja, ollen heidän 3/4 eniten peliaikaa saanut pelaaja. Lisäksi oli runkosarjassa heidän eniten alivoimaa/peli pelannut puolustaja. Tokikaan heidän alivoimansa ei mitään erityisen hyvää tainnut kauden aikana olla, mutta ehkä kuitenkin voisi tuoda alivoimalle jonkinlaista osaamista. Ja jos alivoimalla pystytään peluuttamaan kolmosparin pelaajia, näen sen itse aina hyvänä asiana, sillä silloin top 4 -puolustajia ei tarvitse rasittaa niin paljon alivoimalla. Tämä tarkoittaisi Penguinsin tapauksessa sitä, että Letangin ja Marinon ei tarvitsisi paahtaa kaikkia alivoimia jäällä. Sinällään siis itse pidän Cecin hankinnasta, siten että tuo nimenomaan lisää laajuutta ja varioaatioita tuohon puolustukseen, vaikka ei välttämättä sen parempi pelaaja kokonaisuudessaan olisikaan kuin esim. Ruhwedel.
 

ipaz

Jäsen
Huomasikohan moni Cody Cecin sopimusta kritisoinut, että kaveri on vasta 26-vuotias (s. joulukuu 1993) mutta pelannut jo lähes 500 ottelua seitsemän kauden aikana. Verrattuna siis pois potkittuun Jack Johnsoniin, joka täyttää tammikuussa 34 (s. 1987) ja on Crosbyn ikäinen. Juuso Riikola 73:n ottelun NHL-kokemuksella on kuukauden Ceciä vanhempi. Ceci tuolla reilun miljoonan ja vain vuoden mittaisella sopimuksella on kyllä erinomainen haku JR:lta tuomaan leveyttä Pens-pakistoon. Kaveri on melkoinen jässikkä, 188/95 ja pystyy kyllä siivoamaan maalinedustaa tarvittaessa kiitettävällä tasolla.

Ceci oli junnuaikoinaan melko puhdas hyökkäävä puolustaja ja iski kovia tehoja OHL:ssa. Ammattilaisena rooli on muuttunut enemmän two-way-defence tyyppiseksi ja oli viime kaudella Toronton ykköspakki alivoimissa Muzzinin kanssa. Samanlaista puolustavaa roolia luulisi olevan tarjolla myös Pensissä, kun innokkaammat Letang, Matheson ja Marino painelevat hyökkäyksiin mukaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

WBS on tehnyt Shane Starrettin kanssa ensi kaudesta AHL-sopimuksen. Sen myötä depth chart maalivahtien osalta organisaatiossa ensi kaudeksi on seuraavanlainen:

1. Tristan Jarry
2. Casey DeSmith
3. Maxime Lagace
4. Emil Larmi
5. Shane Starrett
6. Alex D'Orio

Lagace menee kokemuksensa puolesta Larmin edelle, mutta Larmilla on potentiaalia nousta nopeasti hänen edelleen. Tai sitten voi pudota myös Starrettin taakse ja joutua ECHL:ään D'Orion kaveriksi, jolloin eilen tehty lainasopimus HPK:hon voisi muodostua koko kauden mittaiseksi.

Penguinsin maalivahtitilanne on kokonaisuutena heikoin vuosikausiin, tai oikeastaan yli vuosikymmeneen. Olihan se tässä usean vuoden sekä laadun että syvyyden osalta NHL:n parhaimmistoa, mutta nyt ensin Fleuryn lähtö Vegasiin, sitten Gustavssonin sisällyttäminen Brassard-kauppaan ja sitten tämän offseasonin Murrayn siirto Ottawaan ovat jättäneet jälkensä sinne. Syvyyskartassa tällä hetkellä järjestäen jokainen maalivahti on epävarma tapaus sille paikalle jolle on sijoitettuna. Jarry pelasi erinomaisen syyskauden ja kokonaisuutena kausi oli häneltä erittäin hyvä. Ansaitsi sillä (sekä tiukalla cap-tilanteelle + Murrayn isommalla tulevalla sopimuksella) paikkansa organisaation uutena ykkösmaalivahtina, mutta vielä kuitenkin katsomaton kortti selkeänä ykkösmaalivahtina NHL:ssä. Ensi kauden osalta on paljon laitettu hänen harteilleen. DeSmith nousee vuoden AHL-komennuksen jälkeen taas kakkosmaalivahdiksi NHL:ään, ja siinä roolissa pelasi toissa kaudella hyvin Murrayn takana. Viime kausi tilastojen valossa ei kuitenkaan ollut vakuuttava AHL:ssä, ja ei muissa NHL-joukkueissa herättänyt sen vertaa kiinnostusta että olisivat viime syksynä ottaneet waivereista. En näe DeSmithissä mitään potentiaalia ykkösmaalivahdiksi NHL:ssä eli ei siinä suhteessa tule haastamaan Jarryä peliajasta, mutta kakkosmaalivahdin roolissa kohtalainen kuitenkin jos vaan pystyy pelaamaan toissa kauden tasolla. Lagacella on NHL-kokemusta hieman mutta on kuitenkin tasoltaan ainoastaan tuollainen keskinkertainen 1A/1B-vaihtoehto AHL-tasolle. Organisaation kolmosmaalivahtina hyvin vaatimaton tapaus. Larmilla ja Starrettilla loukkaantumisten vaivaama viime kausi ja siten kumpikin kyseenalaisia tapauksia ensi kauden osalta. Larmi toissa kaudella torjui kuitenkin HPK:n Suomen mestariksi ja Starrett ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan oli yksi AHL:n parhaita maalivahteja, joten potentiaalisia tapauksia kumpikin on kuitenkin. Tulevat haastamaan Lagacen WBS:n ykkösmaalivahdin paikasta ja heistä Larmi voisi jopa haastaa DeSmithin NHL-paikasta jos pääsee pelirytmiin kiinni Pohjois-Amerikan kaukalossa. Viime kauden pohjalta kumpikin kuitenkin tosiaan kyseenalainen ja epävarma tapaus. D'Orio puolestaan ei ole osoittanut junnuvuosina tai viime kaudella mitään sellaista että hänestä olisi ECHL-tasoa korkeammalle. Eli onhan tuossa kokonaisuutena hyvinkin heikko depth chart maalivahtien osalta. Kaikki kortit on nyt laitettu Jarryn varaan ja hänen onnistumista vaaditaan, kuten myös toivottavasti sitten takana DeSmith ja Larmi vakuuttaisivat ja onnistuisivat omissa rooleissaan.

Että vaikka kahden ensimmäisen varausvuoron käyttäminen tämän vuoden varaustilaisuudessa maalivahteihin ei mikään ideaalinen strategia ollutkaan, kun niitä varausvuoroja ei muutoinkaan ollut paljoa käytössä, oli tuolla osa-alueella nyt kuitenkin huutava tarve Joel Blomqvistin ja Calle Clangin veroisille lupaaville maalivahdeille tulevaisuutta silmällä pitäen.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Erinomainen katsaus maalivahteihin yllä ja varsinkin Larmia tulee kyllä sattuneesta syystä tarkkailtua erittäin tarkasti. Pohjois-Amerikasta tarttunut varmasti erilaista kokemusta ja mielenkiintoista nähdä, miten homma alkaa skulaamaan taas tutussa ympäristössä vanhalla mantereella. Nuori sälli kuitenkin kyseessä, eikä euroveskareilla useinkaan kovin aikasin NHL:n portit aukea eli aikaahan Larmilla on reilusti.

Molaritilanteesta voi kyllä johtaa yleisarvion koko muuhunkin nippuun, nimittäin todella toivotaan, toivotaan -linjallahan tässä mennään. Kärkiäijien on pakko onnistua 100% ja kaikkien alempien ketjujen ukkojen on pelattava suunnilleen career season, pakkien harpattava käytännössä vähintään ns. yksi pykälä ylemmälle tasolle ja parin junnun tehtävä läpimurto. Ja kaiken lisäksi valmennusjohdon on herättävä tähän päivään ja viime kausien sähellys on saatava loppumaan ja luotava jokin pelitapa sekä identiteetti. Helppo homma siis!

Samalla kun divarivastustajat ovat vain vahvistuneet, on aika helppo todeta, että Pens lähtee ensimmäistä kertaa moneen kauteen haastajana sekä omaan divariinsa että varsinkin konferenssiin. Caps on ykkönen, Flyers meni ohi jo viime kaudella, Columbus, Isles ja Carolina siinä kinthailla ja Rangerskin alkaa olemaan valmis taistoon pudotuspeleistä. Devils on vielä jokerikortti, mutta sielläkin on pullat ihan hyvin uunissa pl. maalivahtiosasto. Kova on divari ja tiukkaa tekee taas pudotuspelipaikan metsästys.

Toivotaan siis Jarrylta All-Stars-kautta, Crosby&Malkin 100p per perse, Letangilta Norris-ehdokkuutta, Guentzelilta 50 kaappia, Zucker&Kapanen&Rust&McCann semmosia50 pinnan kausia, Marinon lopullista läpimurtoa, Mathesonin ja Pettersonin tasonnostoa palkkojensa vaatimalle levelille, Dumoulinilta parempaa peruspeliä kuin viime kaudella sekä sitä, että Ceci&Riikola&Ruhwedel riittää edes välttävästi Stanley Cupista taistelevan joukkueen 6. pakiksi. Poulinin (tai jonkun muun prospectin) nousu kokoonpanoon olisi kiva bonus.

Mahdollistahan tämä kaikki on, mutta henkilökohtaisesti odotukset ovat alimmillaan varmaan vuosikymmeneen. Pessimisti ei pety.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös