Pittsburgh Penguins 2019–2020

  • 286 462
  • 1 004

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jes ja joo, ei perkele mitä touhua. Jack Johnson on tällä hetkellä paras pens-puolustaja. Ei ne nimet selässä, vaan se miten pelaat.

Yksi näppärä sommitelma oli Crosbyllä ja Zuckerilla, Shearyn viimeistelyyn tilanne kuivui. Ja jos oikein kaivamalla kaivaa jotian posia, niin Rodriguez vaikutti hyvältä ja sähkältä luistelijalta, joskin viimeistely-yritys läpiajosta oli kömpelö.

Joukkuepeli on ihan kuraa, kaksinkamppailuvoima ja reagointi olematonta.
Katselimpa huvikseni eilen myös Tampan ja Calgaryn vääntöä, niin kyllä Tampan nopea kiekon liikuttelu, ja ennenkaikkea kovat syötöt ykkösellä, jos poikkikentän pelataan keskialueen ylitystä. Nyt Sullivan ota puhelua kulta-Currelle, ja kysele parit vinkit, miten hommaan tulisi rentoutta, mutta samalla intensiteettiä ja yritystä?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kalifornian kiertueen pelit jäivät pitkälti näkemättä muiden kiireiden vuoksi. Kings ja Ducks-pelit tuli jälkikäteen pikakelauksella katseltua ja Sharks-peli kauden ensimmäinen peli josta tuli katseltua pelkkä kooste. Eipä tarjoillut Penguins erityisemmin ilonaiheita noissa peleissä ja jälkimmäinen peli koosteen perusteella (taas) yksi pohjanoteeraus. Vaikea uskoa että sitä taannoista Sabres-peliä alemmaksi voi vielä vajota, mutta niin näytti käyneen. Syvällä kyntää joukkue tällä hetkellä ja runkosarjanvoittotaistelu on parissa viikossa muuttunut nopeasti pelkäksi playoff-paikasta taisteluksi. Tiukaksi tulee jälleen menemään runkosarjan loppu sitten.

Tappioputki olisi hyvä saada poikki heti huomenna Senatorsia vastaan. Tässähän on taas kaksi tuollaista ns. helppoa voittoa kun seuraavissa peleissä vastassa Senators ja Sabres. No Sabres on ollut tämän kauden kohtaamisissa Penguinsille kaikkea muuta kuin sitä, joten viime aikojen vireellä näistä kumpikaan ei tule olemaan mikään läpihuutojuttu. Silti voitot noista on nyt tässä tilanteessa pakko kaivaa sieltä. Viikonloppuna sitten kaksi ennakkoon vaikeampaa ottelua kun Capitals ja Hurricanes tulevat kylään. Niistä peleistä ei ole mitään tarjolla ilmaiseksi ja ovat isoja divisioonan sisäisiä pelejä sijoitusten ja pelkän playoff-paikan kannalta. Nyt olisi koko joukkueen voimin hyvä löytää taas se voittava peli sieltä ja Penguins-perinteitä kunnioittaen kulkea voitosta voittoon maaliskuun ajan. Maaliskuu kun on näin muistituntumalta ollut vuosittain parhaita kuukausia Penguinsilta.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jo noiden kahden peräkkäisen Stanley Cupin jälkeen tuli mietittyä, että näinköhän Crosbylla ja Malkinilla riittää vielä nälkää pelata samanlaisella intohimolla useita vuosia. Viime kausi oli Malkinin uran heikoin ja Crosbyllakin on jossain määrin alkanut tulemaan entistä enemmän ohi-pelejä. Jotenkin tuo meno vaan näyttää siltä, että samanaista paloa etenkään noilla kahdella, ja ehkäpä tuohon sitten ainakin Letang mukaan luettuna, ei enää voittamiseen ole. Etenkin kun nyt katsellut tätä joukkueen taaperrusta tämän vuoden puolella, niin tullut tosissaan pohdittua, että onkohan se Cup -ikkuna sitten kuitenkaan enää Penguinsilla auki, vaikka siitä jaksetaan täällä ja Penguinsin johdon sekä pelaajienkin puolella jauhaa. Onko esimerkiksi trade deadlinen vahvistuksilla loppuen lopuksi juurikaan merkitystä, jos noilla joukkueen johtavilla pelaajilla Crosbysta lähtien ei enää samanlaista draivia pitkään kevääseen ole?

Toki kyseessä ovat ammattilaiset ja erittäin kovalla voitonhalulla varustetut urheilijat, mutta en siltikään ihmettelisi ollenkaan, jos vaikkapa Crosbylla alkaisi jo pikkuhiljaa olemaan elämässään tärkeämpiäkin asioita kuin jääkiekko. Itsekään en ole enää suhtautunut aivan yhtä intohimoisesti Penguinsin seuraamiseen, kun tuo tuplamestaruus sen suurimman kiihkon ja voitonnälän näin fanissakin tyydytti. Crosbylla on vielä viisi kautta sopimustaan jäljellä, ja onkin kyllä mielenkiintoista seurata hänen pelaamisen tasonsa muutoksia seuraavina vuosina. Jaksaako hän pyrkiä edelleen kehittämään itseään ja heikkouksiaan, vai tyytyykö hän tällaiseen tällä kaudella yhä useammin nähtyyn kivojen syöttöjen haeskeluun ja jäällä kaarteluun.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä itse ainakin uskon lapsenomaisesti siihen, että voittamisen palo on tallella. Enemmän syyttäisin porukkaa pienestä ylimielisyydestä, joka näkyy johtotähtien löysäilynä, ja haetaan niitä kuntokiekkoratkaisuja boksinläpi syötöillä. Tietysti onnistuessaan hienoja temppuja, mutta turhauttavaa, kun harvat hyökkäykset päättyy "toivotaan-toivotaan" jättösyöttöön, sen sijaan, että laitettaisiin jalat ja kiekko ihan tosissaan liikkeelle. Ja ylivoimasta voisi yrittää jotain vähän yksinkertaisempaa, jos siellä ei olla vamiita liikkumaan kiekottomina syöttölinjoja hakien.

Kyllä se edellinen cup-voitto nopeasti unohtuu, sen verran kilapiluviettiä on oltava ammattiurheilijalla. Kun varmaan itse kukin jatkiksenkin kirjoittelija muistaa, kuinka nopeasti se "firman säbäturnauksen" mestaruus unohtuu, kun seuraavana vuonna tulee kuokkaan :D

No joo, pointtina se, että jos jo taviksella menee välillä höntsäpeleissä totiseksi, niin voisi kyllä uskoa ammattiurheilijalla tapahtuvan tämä x 100. He omistavat elämänsä nuoret prime vuotensa kiekolle, vaikka makoisan rahallisen korvauksen siitä saavatkin, että vaikea uskoa, että voittamisen haluttomuudesta pensin heikot otteet johtuvat. Tietysti jossain alitajunnassa on varmasti kyllä tieto siitä, että huh, mestaruus on jo plakkarissa, mutten usko ,että se heijastuu suoraan pelillisiin otteisiin, missä mennään kuitenkin suht hetkessä ja vaihto vaihdolta paahtaen.

Nyt on sitten peiliin katsomisen paikka, nyt pitää olla takin kiinni ja mintissä ylintä nappia myöten, ja jonkinlaisena suunnan näyttäjänä voidaan pitää tulevaa Caps-kohtaamista, jossa vähän yskähdellyt capsikin haluaa ottaa yliotteen mahdollisia pleijareitakin silmällä pitäen.

LGP!
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Pensin puolustus saa kertaheitolla huikean parannuksen kun sekä Dumoulin että Marino palannevat kokoonpanoon ensi yön Ottawa-pelissä. Schultz ja Johnson tippuvat tämän myötä kolmospariin, mikä on heille aivan oikea paikka. Sieltä hakemaan onnistumisia helpompien minuuttien kautta.

Bjugstad on palannut myös harjoituksiin, mutta ei pelaa vielä ensi yönä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pensin puolustus saa kertaheitolla huikean parannuksen kun sekä Dumoulin että Marino palannevat kokoonpanoon ensi yön Ottawa-pelissä. Schultz ja Johnson tippuvat tämän myötä kolmospariin, mikä on heille aivan oikea paikka. Sieltä hakemaan onnistumisia helpompien minuuttien kautta.

Toivottuja vahvistuksia tähän hätään, mutta saa nähdä mikä on miesten kunto pitkien poissaolojen jälkeen. Pitkä tappioputki pitäisi saada katki ensi yönä ja sitten voittoputkea rakentamaan, kovavireinen Philly painoikin jo ohi ja takana vaanivat Isles, Blue Jackets ja 'Canes.

Vielä mitään ei olla kuitenkaan menetetty tämän kauden suhteen vaikka todella syvällä ollaan nyt käyty...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei Dumon tilanteesta mitään tuollaista tietoa ole ainakaan omassa twitter-fiidissä, vaan tosiaan tänään 'game time decision' mikä vanhojen ennusmerkkien mukaan tietäisi sitä että tulee pelaamaan.

Penguinsin tämän hetkisestä (ja tänään poikki menevästä) tappioputkesta hyvä artikkeli: The Penguins longest losing streaks in the Sidney Crosby-Evgeni Malkin era and how they responded

It is easy to get down when things are not going your way. And while there may be some issues and sloppy play that have emerged over the past six games, and while the power play may still be a mess at times, the bottom line is the team is shooting and getting saves at laughably low (and unsustainably low) rates right now. Neither one of those things are going to continue long-term. At least not as low as they currently are. They are going to rebound. Every time they have gone through a similar stretch they have done exactly that.

This is still a good team. It is still a Stanley Cup contender. What it is going through right now is not unheard of, either for them or any other top Stanley Cup contender.

Siinähän on kaikki tarpeellinen sanottu tämän hetken tilanteesta. Ei aihetta sen suurempaan synkistelyyn vaikka tilanne ei juuri nyt valoisa olekaan. Mutta näitä jaksoja sattuu kauden aikana kaikille joukkueille ja kyllä Penguins tulee tästä jälleen taas nousemaan. Nousu alkaa tänään voitolla Senatorsista.
 

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Lahden Pelicans
Syvällä on nyt tosiaan käyty, mutta täys luotto että tänään kääntyy suunta. Sielä on nyt Sullivan ja Crosby ottaneet itseään ja joukkuetta niskasta kiinni. Parjatut (aiheesta) Crosby, Malkin ja Letang pelaavat kauden parhaan pelinsä. Lets go!
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Syvällä on nyt tosiaan käyty, mutta täys luotto että tänään kääntyy suunta. Sielä on nyt Sullivan ja Crosby ottaneet itseään ja joukkuetta niskasta kiinni. Parjatut (aiheesta) Crosby, Malkin ja Letang pelaavat kauden parhaan pelinsä. Lets go!
Niin kuin niin monta kertaa aiemmin niin nimenomaan tuosta kolmikosta sen tappioputken katkaisun on tapahduttava. En tiedä asuuko herroissa sellainen karisma, että muut halvaantuvat siten ettei heistä ole pääroolin näyttelijöiksi näiden läsnäollessa. Kun se on jo todistettu monta kertaa, että loukkaantumisten aikaan muut pystyvät nostamaan tasoaan. Miksiköhän syvyyspelaajista kukaan ei tunnu onnistuvan ratkaisevan otteluita kun näille kavereille osuu huonompi ilta? Ymmärtääkseni siksi sitä syvyyttä alati haalitaan. Tässäkin mielessä Kessel oli todella piristävä tapaus Penguins-organisaatiossa. Häntä kun ei kiinnostanut kuvia kumarrella. Guentzel on tietysti toinen, oma lupaus vieläpä, jonka ei tarvitse kysyä lupaa saako ratkoa otteluita. Sen kuin menee ja tekee.

Tänään on Senatorsin oltava mankelissa. Kotikaukaloon paluu, jossa peli on muutenkin kulkenut paremmin ja umpisurkea vastustaja vastaan tappioputken nälvimä Penguins. Vanhoissa jarruissa ei enää montaa kertaa kaudessa ole vetoa pistää maalikarkeloita pystyyn, joten veikataan 5-1.
 

NHLatselija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Golden Knights, Avs
Jospa sieltä nyt onnistumisten myötä alkaisi tulla maaleja enemmänkin.

Crosby 1+2
Sheary 1+1
Zucker 1+2
Rust 3+0
Malkin 0+4

Viikonloppuna prime-timeä luvassa, kun Washington lauantaina kello 20:00 ja Carolina sunnuntaina 19:30.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Marino ja Dumoulin osoittivat heti alusta lähtien tärkeytensä joukkueelle ja auttoivat nopeasti Penguinsin 2-0 johtoon ottelussa. Penguinsille tärkeä avausmaali pitkästä aikaa, vastustaja kun on viime aikoina useasti päässyt iskemään ensin. Helpottaa aina kummasti pelaamista kun pääsee johtoasemassa pelaamaan. Nopean kahden maalin johdon jälkeen ei tarvinnut ihmeempiä esittää voiton eteen sen jälkeen. Peli oli kuitenkin hyvin hallinnassa ja siellä käytiin sitten kärkipelaajien toimesta iskemässä maaleja. Neloskenttäkin muodossa Rodrigues-Lafferty-Angello oli erittäin pirteällä pelipäällä ja Laffertyllä olisi ollut useampikin tilaisuus maalintekoon.

Paluu voittojen tielle ja sen myötä hieno alku maaliskuulle.

Crosbylle pari syöttöä ja niiden myötä 800 syöttöpistettä täyteen uran ajalta. Hieno merkkipaalu ja saavutti sen kaikkien aikojen kuudenneksi nopeimmassa tahdissa. Samalla esti sen että olisi jäänyt ensimmäistä kertaa urallaan seitsemän peliä putkeen ilman syöttöpisteitä. Kahdeksan kertaa on nyt jäänyt kuusi ottelua putkeen ilman syöttöjä mutta uutta ennätyslukemaa ei onneksi päässyt syntymään.

Viime viikolla jäi pelien seuraaminen vähemmälle niin jäi mainitsematta se että Malkin sai kolmantena pelaajana täyteen 900 pelattua ottelua Penguinsin riveissä (keskiviikon Kings-ottelussa). Liittyi siten Crosbyn ja Lemieuxin seuraan tuossa(kin) tilastossa. Aiemmin edeltävässä Caps-ottelussa Letangille puolestaan 800 ottelua täyteen, ensimmäisenä Penguins-puolustajana. Letang ohittaa tällä viikolla pelatuissa peleissä Jagrin ja nousee sitten neljännelle sijalle Penguinsin pelaajista. Mikäli Malkinilta ei olisi pari viikkoa sitten jäänyt se yksi peli väliin sairastelun vuoksi olisi Malkin, Letang sekä Rust (300 peliä) saavuttaneet kaikki kolme rajapyykin samassa Caps-ottelussa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se neljän minuutin yv oli kyllä semmoista kuraa, että olin valmis sulkemaan lähetyksen, onneksi tuon pystyi kuitenkin lopulta unohtamaan kun niitä maaleja saatiin aikaiseksi ja lopulta se voittokin selvin numeroin. Tappioputken katkeaminen oli tärkeintä, mutta olihan vastus niin surkea, että suurempaan juhlaan ei aihetta ole enkä usko tuolla pelillä kaatuvan tällä viikolla enää ketään. Parempaan pitää pystyä.

Hienoa oli nähdä kuitenkin Dumoulin ja Marino takaisin askissa, toivottavasti Tanevin flunssa hellittää nopeasti ja saadaan tuo mukaan loppuviikon peleihin. Myös Bjugstad olisi kiva pikkuhiljaa saada takaisin tositoimiin vaikka ei omiin suosikkeihin kuulukaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sabres kaatui viimeinkin kauden kolmannessa ja samalla viimeisessä kohtaamisessa. Viimeisen kuukauden ajan veskarit olivat vuorotelleet maalinsuulla, mutta nyt Murraylle annettiin b2b-startit ja kiitti luottamuksesta ollen joukkueen paras pelaaja. Toisessa erässä maalin johtoasemassa pelatessa teki useita isoja torjuntoja. Sen Sabresin toisen maalin olisi halunnut nähdä Murrayn torjuvan, mutta sen vastapainoksi torjui useita tilanteita joista vastustaja olisi hyvin voinut tehdä maalin. Kaiken kaikkiaan erinomainen ottelu Murraylta. Penguinsilta noin muutoin kauden paras ja samalla ainoa kohtuullisen hyväksi luokiteltavissa oleva esitys Sabresia vastaan, mutta turhan helpolla tosiaan vastustaja pääsi laadukkaille maalintekopaikoille. Tärkeät kaksi pistettä mukaan kuitenkin.

Malkin oli etenkin ensimmäisessä erässä loistava ja useaan otteeseen käytännössä leikitteli siellä kaukalossa. Paikkoja reilun kymmenen ensimmäisen sisään olisi ollut vaikka iskeä hatullinen. No tänään ei tullut maaleja mutta pari syöttöä tilille kuitenkin. Crosbyltä ei yhtä dominoiva esitys mutta hyvä oli myös kapteeni kuitenkin ja kävi iskemässä kolmanteen erään helpottavan 4-2 maalin nopeasti Sabresin kavennuksen jälkeen.

Bjugstad teki kauan odotetun paluun ja heti avausmaalissa oli isossa roolissa maalille ajaessaan. Siinä tuli yksi kiekonmenetys omalla alueella ja sitä seurasi pidempi Sabresin hyökkäyspään paineistus, mutta muutoin Bjugstadilta hyvä esitys siellä ja tuo sinne joukkueeseen sen kaivatun ulottuvuuden isokokoisena rightin kätisyyden sentterinä. Aloituksia ei vielä montaakaan ottanut (vain kaksi, voittaen molemmat), mutta tulee silläkin osa-alueella olemaan tärkeä pelaaja vielä joukkueelle kunhan pääsee kunnolla pelirytmiin taas kiinni.

Viikonloppuna sitten kaksi isoa divisioonan sisäistä ottelua Pittsburghissa. Päiväpelejä kummatkin ja voitot olisi mukava ottaa molemmista peleistä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pari voittoa taas putkeen, mutta viisikkopuolustamisen tulee parantua huomattavasti. Murraylta ehkä vähän helppo toinen maali, mutta kuten @Bosco sanoi, niin vastapainoksi sitten todella hyviä torjuntoja. Malkin oli taas hyvä ja pakkohan tuosta Hörnqvistin pelistä on tykkää - menee sinne maalinedustalle ja tekee erittäin tärkeitä maaleja sieltä.

McCann on valitettavasti ollut jo pidemmän aikaa syväjäässä, joten Capsia vastaan voisi nostaa Laffertyn hänen tilalle. Itse ainakin olen digannut Laffertyn otteista. Tekee pisteitä silloin tällöin, mutta osaa myös pelata kiekolla ja ehkä tärkeimpänä, pelaa hyvällä tunteella ja antaa kaikkensa.

Capsia vastaan tilaukseen tämä:

Zucker - Crosby - Sheary
Marleau - Malkin - Rust
Lafferty - Bjugstad - Hörnqvist
Rodriguez - Blueger - Tanev
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Todella ailahtelevaa peliä, välillä ote oli pitkään näpeissä ja maaleja olisi voinut tehdä useammankin, mutta sitten taas ihme lepsuilua ja oikein tyrkytettiin Sabresille mahdollisuutta tulla tasoihin ja mennä vaikka kuskin paikalle. Edelleen pitää parantaa paljon jos mielii viikonloppuna pisteet hoitaa himaan ja keväällä pelata pitkälle.

Itse koittasin McCannia Crosbyn kanssa ja Sheary kolmosketjuun.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Voivoi tuota ylivoimaa. Puolitoista minuuttia 5vs3 ylivoimaa aivan yhtä tyhjän kanssa. Yksi puolittainen paikka siunaantui kapteenille, mutta hän on kyllä niin syväjäässä, että ihmekös tuo kun ei tyhjäänkään maaliin osu.

Edit:
Näköjään sellainen isät vastaan pojat -ottelu käynnissä. Bäckström hoiteli Malkinin ensin puolustuspäässä ja sitten hyökkäyspäässä.

Edit:
Hyvää yötä...
 
Viimeksi muokattu:

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Tässä kun on ajauduttu taistelemaan pääsystä pudotuspeleihin, niin minua ihmetyttää miksi helvetissä peluutetaan sitä selvästi huonompaa maalivahtia enemmän. No on toi peli muutenkin niin sekaisin että..
 

P3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Oiskohan tuota pakkien hyökkäysintoa rajoitettava? Letang ja viimeisimpänä Schultz hyökkäyssinisellä sooloilemassa kun omiin valuu ylivoimahyökkäyksiä.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tässä kun on ajauduttu taistelemaan pääsystä pudotuspeleihin, niin minua ihmetyttää miksi helvetissä peluutetaan sitä selvästi huonompaa maalivahtia enemmän. No on toi peli muutenkin niin sekaisin että..

Aika sama kuka siellä tolppien välissä seisoo, kun pelin taso on syyskuun harjoituspeleissäkin yleensä parempaa. Crosbyn peli se vaan näyttää edelleenkin sellaiselta haluttomalta kaartelulta, kesäloman odottelulta. Päätyi taas kerran syöttämään takaviistoon ja vastustajan lapaan sellaisesta paikasta, josta olisi pitänyt itse vetää. Lisäksi ylivoima Malkinin ja Crosbyn johdolla on aivan järkyttävää katsottavaa. No jospa tuo tuosta läpsytellään alta pois.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä tämä kausi valuu vessanpöntöstä alas, tuolla pelillä taistellaan heikkojen kanssa tasapäisesti ja puolestaan hyviä joukkueita vastaan ei mitään palaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kun pelaajia oli telakalla ihan helvetisti peli kulki. Nyt kun melkein kaikki ovat kokoonpanossa homma ei toimi. Nämä ovat aina kummallisia asioita. Varmaan päänsisäistä hommaa pitkälti. Ei siinä saihan Bylsma kammettua playoffeihin joukkueen, jossa ei ollut Crosby ja Malkinia keväällä ollenkaan. Vähemmän yllättäen Bylsma palkittiin parhaana valmentajana silloin.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tällä hetkellä minun syyttävä sormeni osoittaa Jim Rutherfordiin. Täysin ala-arvoinen trade deadline, jolla heikennettiin osa-alueita jotka toimi, eikä vahvistettu niitä osa-alueita, jotka eivät toimi. Marleau on ihan vitsi. Kuka odotti että 175-vuotias ukko toisi jotain tuohon peliin, joka perustuu nopeuteen? Sheary tiedettiin ja oli jo nähty, ettei tuo mitään tuohon joukkueeseen. JR lähti nostalgisoimaan yhtä kauan sitten tehtyä play-off maalia. Rodriguesia en ole kiekossa nähnyt missään pelaamissaan peleissä ja se kertoo varmaan kaiken oleellisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös