Pittsburgh Penguins 2019–2020

  • 286 631
  • 1 004

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Marinon toipumisaikatauluksi annettu 3-6 viikkoa eli hieman vähemmän kuin ounastelin, olettaen että jää tuonne aikataulun alapäähän sivussaolo.

Vielä se rightin kovaluinen pakki sisään mallia Manson/Ristolainen niin joukkue on valmis kevään kannujahtiin!

Eipä kannata tuon tason puolustajaa sinne odotella ja jos tässä puolustaja lähdetään hankkimaan niin kyllä mä näkisin että katseet olisivat leftin puolen pakissa. Tämä ihan siitä syystä kun valmennus ei selvästi luota Riikolan oman pään pelaamiseen yhtä paljoa kuin Ruhwedelin, ja kun Dumon paluu ei ole vielä lähettyvillä, niin leftin pakille siellä varmaan nähdään isompi tarve. Sellainen varmaankin sitten haetaan läntisestä konferenssista ja kyseessä tuskin tulee olemaan top-4 puolustaja vaan ainoastaan syvyyspakki. Eikä kannata odotella kallispalkkaista pakkia ellei kyseessä ole rental, koska ensi kauden capissa ei liene paljoa tilaa (olettaen McCannille 3.5 milliä, Kahunille 2 milliä ja Simonille 1.5 milliä; ei sinne jäisi kuin seitsemisen milliä tilaa veskareita varten). Toki varmaan Bjugstadin olisit ensimmäisenä dumppaamassa pois vaikka ilmaiseksi, minä taas edelleen luotan häneen ja haluan nähdä hänet rosterissa tervehtymisen jälkeen. Tässä nyt pari syyvysvaihtoehtoa lännestä kuitenkin:

Derek Forbort, Los Angeles Kings (UFA)
Radim Simek, San Jose Sharks (UFA)

Ei sieltä nyt montakaan pelaajaa kiinnittänyt huomiota, vain nuo kaksi oikeastaan. Ne muut (Del Zotto, Hutton...) eivät vakuuta oman pään pelaamisen suhteen. Forbortilla ja Simekillä on tainnut olla sitten loukkaantumishuolia etten tiedä heidän tämän päivän kunnosta paljoakaan.

-----

Mitä tulee veskareihin ja ensi kauden cappitilanteeseen niin tilannehan on tällä hetkellä kääntynyt hieman sellaiseksi että Jarrylle kannattaisi tehdä kolmen vuoden sopimus kolmosella alkavalla AAV:lla (vrt. Murrayn ja Vasilevskiyn nykyiset sopimukset), ja Murray yrittää saada kiinnitettyä qualifying offerilla vuodeksi. Tällöin Murray pääsisi 27-vuotiaana UFA:ksi (ellei tee uutta jatkoa Penguinsiin sitä ennen) mutta Penguins saisi sitä ennen nauttia vuoden lisää Murray/Jarry-kaksikosta kohtuullisella yhteishinnalla. Tämä olisi Penguinsin kannalta toimiva ratkaisu myös tulevan Seattlen laajennusdraftin näkökulmasta koska silloin viimeistään toisen heistä joutunee menettämään. Silloin on aikalailla se ja sama onko Murraylla UFA-status vai ei.

Tokihan toinen heistä voidaan sitten kesällä kaupata muualla ja toiselle tehdä pidempi jatkosopimus, ja sitten antaa DeSmithille taas kakkosmaalivahdin viitta ensi kaudeksi. Onhan tuossa hyviä vaihtoehtoja olemassa ja loppukauden peliesitykset Murraylta ja Jarryltä varmasti vaikuttavat ratkaisevasti tuleviin päätöksiin heidän tulevaisuuden suhteen.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Siis ihan rehellisesti kysyttynä, mitä ihmettä sillä 1. kierroksen varausvuorolla tekee kun Penguisin rosteri on rakennettu niin vahvasti menestymään juuri nyt? Zuckerilla käytännössä parhaat vuodet menossa, ei liian kallis sopimus (ei sillä, että capin kanssa Pensillä olisi ongelmia) ja potentiaalia tehdä aivan varmasti se 30 täppää kaudessa, kun tarjoilusta vastaa Malkin tai Crosby ja mikä tärkeintä niin siellä pukukopissa on Crosby asettamassa vaatimustasoa. Profiililtaan mies sopii Pensin riveihin kuin Malkin paikkaamaan Crosbyn loukkaantumista.

Galchenyukia taas tuskin yksikään tulee kaipaamaan, korkeintaan juuri ja juuri keskitason NHL-pelaaja jos sitäkään. Uskaltaisin väittää, että Zucker on ihan valtava parannus häneen. Addisonin menetystä voi jo jonain pitää, mutta kuinka monen vuoden päässä hän on NHL:stä?
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siis ihan rehellisesti kysyttynä, mitä ihmettä sillä 1. kierroksen varausvuorolla tekee kun Penguisin rosteri on rakennettu niin vahvasti menestymään juuri nyt? Zuckerilla käytännössä parhaat vuodet menossa, ei liian kallis sopimus (ei sillä, että capin kanssa Pensillä olisi ongelmia) ja potentiaalia tehdä aivan varmasti se 30 täppää kaudessa, kun tarjoilusta vastaa Malkin tai Crosby ja mikä tärkeintä niin siellä pukukopissa on Crosby asettamassa vaatimustasoa. Profiililtaan mies sopii Pensin riveihin kuin Malkin paikkaamaan Crosbyn loukkaantumista.

Eihän sillä varausvuorolla juuri nyt mitään teekkään, mutta kyllä sitä silti jollain tavalla surkuttelee tulevaisuuden pois kauppaamista. Mutta onhan Zucker tosiaan niin Penguinsin näköinen hankinta kuin mahdollista, ja samanlaisesta muotista kuin lähes kaikki Crosbyn (parhaiten menestyneet) laitahyökkääjät tämän uran ajalta.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tässähän odottaa Zuckerin ensi esiintymistä enemmän kuin Crosbyn comebackiä aivotärähdyksen jälkeen aikoinaan :D
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tampa oli jälleen maalin verran parempi, tällä kertaa jatkoajan kautta. Penguinsin olisi pitänyt hoidella peli kolmannessa erässä, kun Tampalta toisessa erässä putosivat pois Cirelli ja Kucherov (ja Stamkos oli etukäteen jo sivussa ottelusta). Pelin hallinta olikin kolmannessa erässä Penguinsilla, mutta Tampa puolusti tiiviisti ja Vasilevskiy oli erinomainen. Kolmanteen erään Penguinsille lisäksi vielä kaksi ylivoimaa, mutta eivät onnistuneet hyödyntämään mahdollisuuksiaan. Tolpat kolisivat muutamaan kertaan ja Malkin sai pomppivan tolpasta kimmonneen kiekon laitettua tyhjistä reilusti maalin ylitse. Jatkoajallakin siinä tuli sitten pitkä pyöritys hyökkäysalueella väsynyttä Tampan kolmikkoa vastaan, mutta eivät saaneet muuta aikaiseksi kun kiekon kanssa pyörimistä ja maalintekopaikoille eivät onnistuneet pääsemään. No Tampa sitten nopeasti hyödynsi oman hyökkäyksensä sen jälkeen saatuaan tuoreet pelaajat viimein kentälle. Piste tässä pääsi nyt karkaamaan käsistä, se kun oli tarjolla kolmannessa erässä. Tampa ansaitsi voittonsa kuitenkin, kaksi ensimmäistä erää olivat jonkin verran vaarallisempi joukkue ja kokonaisuudessaan pelasivat erittäin hyvän vieraspelin ja osoittivat sitä samaa venymistä vajaamiehisenä kuin mitä Penguinsilta on monesti nähty penkin harventuessa ottelun kuluessa.

Zuckerilta ei nähty vielä mitään erityistä debyytissään. Kädet ja viimeistely eivät olleet terävinä, mutta annetaan aikaa.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Oli kyllä tuo kolmas erä juuri sellaista kiekkoa mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Maalit vain jäivät puuttumaan. Ja sitten jatkoajalla muuten kivaa kiekon pitämistä, mutta melkoista kaartelua koko ajan ilman aikomustakaan yrittää maalintekoa. Kaksi minuuttia kiekko omilla ja sitten kerran kiekko vastustajalle ja game over.

Crosbyn pelaaminen jättää edelleen paljon toivomisen varaa. Paljon huolimattomia syöttöjä ja haltuunottoja. Samoin toki myös Malkinilla, mutta hänen tyyliinsä tuo on aina kuulunut. Kapteenin pitää nyt nostaa tasoaan paljon, sillä viimeinen terävyys ja huolellisuus hänen otteistaan uupuu.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olihan tuo pettymys kun paikkoja oli kyllä voittaakin, mutta toisaalta Tampa pelasi myös hyvän vieraspelin ja Vasilevsky venyi upeasti kiekkojen tielle kerta toisensa jälkeen. Tuuriakaan matkassa ei ollut kun rimat kolisi useampaan otteeseen Vasilevskyn takana ja mm. Malkinilla oli tyhjä maali edessä, mutta kiekko eli sen verran ettei saanut putattua kiekkoa tyhjään rysään. Jatkoajalla Pens piti sitten kiekkoa 99% ajasta, mutta Tampa kun sai kiekon niin heti omissa soi, iso pettymys ettei Pens pystynyt rakentamaan itselleen voittomaalia tuosta. Zucker oli kyllä ihan ulapalla tässä pelissä, kädet eivät toimineet yhtään eikä sitä nopeuttakaan nähty. No, toivottavasti tuo parantaa tuosta menoa.

Pari ensimmäistä ylivoimaa olivat todella hyvää tekemistä, mutta viimeinen ylivoima kun oli paikka tehdä voittomaali kolmannen erän loppuun niin sitten ei saatukaan kiekkoa edes alueelle. Tuomarit menivät pari kertaa halpaan isosti, Tampan pelaajat Point ja Schenn kurvasivat itse Pens pelaajien eteen hakien kontaktin tilanteissa ja sitten takana ollut Pens-pelaaja joutui jäähylle estämisestä.

Viikonlopun peleistä pitäisi ihan ehdottomasti saada täydet pisteet kun Detroit ja Montreal vastassa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tuomarit menivät pari kertaa halpaan isosti, Tampan pelaajat Point ja Schenn kurvasivat itse Pens pelaajien eteen hakien kontaktin tilanteissa ja sitten takana ollut Pens-pelaaja joutui jäähylle estämisestä.
Joo-o, tykkään kyllä kun kiekottoman estämiset otetaan pois, mutta tästä alkaa tulla futiksen sukeltelun kaltanen syöpä. Kyllä tuossa nyt pitäisi olla joku personal-space -sääntö. Tai varmaan onkin, mutta mun silmään useimmin noi menee väärin kun oikein.

Zucker näytti ihan Tanner Pearsonilta. Toivotaan, että pääsee piakkoin hommiin sisään. Vähän helpompaa peliä tulossa niin saa asetella itsensä raiteille rauhassa. Tampa oli kyllä kova, mutta olisihan toi pitänyt naulata. Vähän jäi piippuun ja ihme siirtelyä. Jonkun johtavan pelaajan tarvisi noissa alkaa puhkua ja puhaltaa se tappamisen meininki jengiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ihan sivuhuomiona niin uskoisin, että JR:n puheet noin viikko takaperin siitä, että joukkue etsii vahvistusta eikä välitä onko pelaajalla kuinka pitkä sopimus niin olivat pelkkää mediapuhetta jolla pyrittiin saamaan Wildin hintaa alaspäin uskottelemalla, että on tässä muitakin vaihtoehtoja kuin Zucker. Onnistuiko tuo niin paha sanoa kun mielestäni kyllä ihan kova hinta miehestä maksettiin, mutta kaikkien uutisten ja huhujen perusteella JR on ollut koko ajan nimenomaan Zuckerin perässä. Varmaan siellä on käyty vähän alustavasti kyselemässä myös Rangersin asettamaa hintaa Kreiderista, mutta Zucker on koko ajan ollut se ykköstargetti.
 
Piti tulla oikein tarkastamaan kun näin kokonaan ulkopuolisen silminkin syntyi vaikutelma että Jason Zuckerista maksettiin korkea hinta ja näyttää siltä että ostajan puolellakin ollaan samalla kannalla joten ilmeisesti Pittsburgh tosiaan kovasti halusi saada miehen riveihinsä.
Uteliaisuuttani vilkaisin saman tein myös mitä mieltä Galchenyukin hankinnasta aikanaan oltiin ja ainakin niissä viesteissä mitä osui silmiin oltiin sitä mieltä että ei silloinkaan saatu ainakaan halvalla.
Kun asialla on Jim Rutherford niin syy tuskin on kuitenkaan taitamattomuudessa, joten olisiko niin että Pittsburgh on taas tosissaan kannujahdissa, tiedetään tarkalleen kenet vielä halutaan ja palikat ovat jo siinä asennossa että on varaa hommata juuri ne miehet, vaikka yksittäisinä kauppoina ne eivät välttämättä niin hyviltä diileiltä vaikuttaisikaan?
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Piti tulla oikein tarkastamaan kun näin kokonaan ulkopuolisen silminkin syntyi vaikutelma että Jason Zuckerista maksettiin korkea hinta ja näyttää siltä että ostajan puolellakin ollaan samalla kannalla joten ilmeisesti Pittsburgh tosiaan kovasti halusi saada miehen riveihinsä.
Uteliaisuuttani vilkaisin saman tein myös mitä mieltä Galchenyukin hankinnasta aikanaan oltiin ja ainakin niissä viesteissä mitä osui silmiin oltiin sitä mieltä että ei silloinkaan saatu ainakaan halvalla.
Kun asialla on Jim Rutherford niin syy tuskin on kuitenkaan taitamattomuudessa, joten olisiko niin että Pittsburgh on taas tosissaan kannujahdissa, tiedetään tarkalleen kenet vielä halutaan ja palikat ovat jo siinä asennossa että on varaa hommata juuri ne miehet, vaikka yksittäisinä kauppoina ne eivät välttämättä niin hyviltä diileiltä vaikuttaisikaan?


Lähinnä se, että jengillä the Kannu mielessä ja Crosbylle tarvittiin laituri ("hinnalla millä hyvänsä") kun Jakeboyn solisluu meni rikki

Oma näkemys on se, että joukkuetta rakennetaan tällä hetkellä samalle keväälle, korkeitaan muutaman vuoden aikaikkuna silmissä, ja joka kautena CUP ainoa järkevä tavoite, kun the core on vielä kasassa
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Lähinnä se, että jengillä the Kannu mielessä ja Crosbylle tarvittiin laituri ("hinnalla millä hyvänsä") kun Jakeboyn solisluu meni rikki

Oma näkemys on se, että joukkuetta rakennetaan tällä hetkellä samalle keväälle, korkeitaan muutaman vuoden aikaikkuna silmissä, ja joka kautena CUP ainoa järkevä tavoite, kun the core on vielä kasassa

Juuri näin. Nyt pitää panostaa ja uhrata lyhyen tähtäimen tulevaisuus, jotta sitten kun ne pyörät kunnolla irtoaa (Malkin, Crosby ja Letang vanhettuu liikaa), tiputaan liigan pohjalle tekemään uutta nousua. Siinä kohtaa sitten voi myydä kaikki kakkosketjulaiset ja Crosbyn aseenkantajat yms.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Rutherford totesi taannoin athleticin haastattelussa, että on siirtorajalla all in. Siinäpä se pähkinänkuoressa. Jokainen kausi mennään vain yksi tavoite mielessä ja sen saavuttamiseksi käytetään tietysti aina kaikki parhaaksi nähdyt keinot.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Rutherford totesi taannoin athleticin haastattelussa, että on siirtorajalla all in. Siinäpä se pähkinänkuoressa. Jokainen kausi mennään vain yksi tavoite mielessä ja sen saavuttamiseksi käytetään tietysti aina kaikki parhaaksi nähdyt keinot.
Nythän se on vähän pakko, koska kohta ei enää voi. Kuten Henkka yllä sanoi, ei ole kauaa kun koittaa taas "vuosituhannen alku" Penguinsille. Ei nyt toki varmaan ihan samalla kaliiberilla tosin, mutta kuitenkin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rob Rossilta hyvä artikkeli (en voi uskoa että kirjoitin juuri tuon!) The Athleticiin Phil Bourquen reissusta Tšekkiin tapaamaan vanhaa tuttavaansa Jaromir Jagria. Tässä tuosta artikkelista kohokohtia:

The Penguins, at Lemieux’s request, have been trying for years to persuade Jagr to return to Pittsburgh to have his number retired.

Lemieux was the person in the organization most insistent on Jagr joining him in a form of franchise immortality

Jagr, who told Bourque the last time he spoke with Lemieux was at that NHL centennial event.

“He said he could tell Mario was pissed — still, you know — and that it had hurt him that Mario was upset,” Bourque said. “He said Mario told him that he had gone out of his way to call and they both thought when he hung up that it was going to get done. He said he thought he gave Mario a false impression, and he hated it if he did.”

Jagr made Bourque a promise: Within a year of playing his last professional hockey game, he would return to Pittsburgh for the Penguins to retire No. 68.

On one condition.

Bourque had to make sure fans in attendance cheered — “and for a long time.”


Suosittelen lukemaan artikkelin kokonaisuudessaan jos löytyy tilaus The Athleticiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Canadiens kaatui 4-1 lukemin ja ottelun ykköstähtenä pari maalia tehnyt tuore hankinta Jason Zucker. Paikat olisi ollut ainakin neljäänkin maalin, kun siinä ennen avausmaalia ajoi ylivoimalla maalille mutta kiekko pomppasi lavasta juuri kun olisi päässyt siirtämään sen tyhjään maaliin, ja sitten kolmannen erän alkuun Crosby tarjoili takakulmalla upean syötön mutta ei saanut viimeisteltyä siitä. Tuossa hänen ensimmäisessä maalissaan Crosby-Zucker yhteistyö kuitenkin toimi upeasti, Crosbyn tarjoillessa namupassin ja Zuckerin viimeistellessä sen onnistuneesti. Myös toisella kärkikenttien vasemmalla laiturilla eli McCannilla oli paikkoja useampaan maaliin, ja olikin siellä läpi ottelun näkyvin Penguins-pelaaja, mutta hänellä ei viimeistely ollut tarpeeksi terävää tänään. Tehojen puutteesta huolimatta McCannilta kuitenkin upea peli.

Muutoin hyvää pelaamista Penguinsilta. Siinä avausmaaliin saakka pelailtiin aika tasaiseen tahtiin, mutta Penguinsilla ei ollut Canadiensin kanssa suurempaa hätää missään vaiheessa. Ylivoima käytti sitten ensimmäisen mahdollisuutensa hyödyksi, kuten tuollaisessa tasaisessa ottelussa kuuluukin tehdä ottelun ollessa maaliton puolessa välissä ottelua. Siinä oli tosiaan ylivoimalla ennen maalia Zuckerilla se laatupaikka, ja sitten Letang kolisteli tolppaa ennen kuin toisesta vetopaikastaan laittoi kiekon sisään. Maalin jälkeen sitten sitten Canadiens takaa-ajoasemassa alkoi saamaan enemmän painetta Penguinsin päähän, mutta Jarry hoiteli siellä tilanteita jälleen kerran suurella varmuudella ja Zucker iski erän loppuun kahdesti, ensin 2-0 ja sitten kavennuksen jälkeen välittömästi 3-1. Kolmannen erän alku oli erittäin hyvä, paikkoja lopulliseen ratkaisuun olisi ollut, mutta eivät saaneet tehtyä, sen jälkeen Canadiens alkoi jahdata kavennusta tosissaan ja Penguins vetäytyi puolustuskannalle. Jarryltä useampi huipputorjunta kolmanteen erään ja onnistunut johtoaseman puolustus loppuun saakka.

Sunnuntaina sitten Red Wings tulee kylään ja sieltä pitäisi peruspelillä ottaa ne kaksi pistettä.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jep, kyllä vaikutti sid&zuc toimivalta tandemilta tämän pelin perusteella, maalien lisäksi muutama muukin hyvä tilanne!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Zuckerille pari maalia, kelpaa! Hieno voitto joskin melko tylsä peli noin muuten, reilu erä oli niin karsean tylsää katsottavaa, että lähellä oli TV sammua, mutta onneksi niitä maaleja rupesi toisen erän loppupuolella tulemaan ja edes vähän eloa peliin sitä kautta. Yllä onkin jo kaikki sanottu, mutta tällä hetkellä Rust ja McCann ovat melko jäässä, Rust nyt viimeiset viisi peliä 0+0 ja McCann painaa kymmenen pelin maalittomassa putkessa, muutoin toki pelasi taas hyvin ja tolppaankin kilautti kiekon kerran.

Sunnuntaina Detroit päiväpelissä ja sanomattakin selvää ettei tuota peliä saisi puppeloida. Asennetesti joukkueelle, toisaalta Bruins onnistui myös häviämään Detroitille viime viikonloppuna niin ei ne pisteet automaatio ole kuitenkaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins teki Red Wingsia vastaan iltapäiväottelussa sen mitä liigan heikointa joukkuetta vastaan kuuluukin eli otti helpon 5-1 voiton sieltä. Ensimmäisessä erässä pelissä oli hieman huolimattomuutta ja löysäilyä, mutta toisesta erästä eteenpäin peli oli täydellisesti Penguinsin hallinnassa. Siellä toisessa erässä se peli sitten myös lopullisesti ratkaistiinkin ja kolmannessa erässä oli alusta saakka kyse lähinnä kellon kuluttamisesta loppuun ja siinä Penguinsilta hyvää työtä. Pisteet jäivät hyvällä perussuorituksella Pittsburghiin. Näin nämä pelit kuuluukin hoidella.

Aston-Reese tippui tällä kertaa matkasta toisessa erässä. Toivotaan että kyse pelkästä varotoimenpiteestä ja ei nyt joudu sivuun pidemmäksi aikaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hörnqvistiltä viety maali jälkeenpäin joten ei tullut ruotsalaiselle hattutemppua. Mielestäni se oli kyllä nimenomaan Hörnqvistin maali...
 
Kun katsoi tilastoja tarkemmin niin ei se Zucker välttämättä nyt niin kovin kallis hankinta sittenkään ollut, ainakaan suhteutettuna siihen että Galchenyukin tämän kauden tehot näyttivät vielä oletettuakin kehnommilta, ei taida olla kaukana että tästä olisi tulossa hänen uransa huonoin kausi.

Samalla tulin huomanneeksi että liigan kärkijoukkueisiin kuuluvaksi Pittsburghilla on yllättävän vähän miehiä pistepörssin kärkisijoilla, ainoastaan Malkin mahtuu 50 parhaan joukkoon.
Penguinsille jos kenelle tuo taitaa olla vieras tilanne. Milloin viimeksi lienee nähty vastaavaa?
Mutta sehän selittyy varmaan pitkälti loukkaantumisilla, kovinkaan moni kärkiäijistä ei näy saaneen 50 peliä kokoon kauden aikana.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Samalla tulin huomanneeksi että liigan kärkijoukkueisiin kuuluvaksi Pittsburghilla on yllättävän vähän miehiä pistepörssin kärkisijoilla, ainoastaan Malkin mahtuu 50 parhaan joukkoon.
Penguinsille jos kenelle tuo taitaa olla vieras tilanne. Milloin viimeksi lienee nähty vastaavaa?
Mutta sehän selittyy varmaan pitkälti loukkaantumisilla, kovinkaan moni kärkiäijistä ei näy saaneen 50 peliä kokoon kauden aikana.
Loukkaantumisillahan tuo selittyy. Kun laittaa hakuehdoksi points per game, niin top-20 on 4 Penguinsin pelaajaa. Letang puolustajista sijalla 7.
 
Loukkaantumisillahan tuo selittyy. Kun laittaa hakuehdoksi points per game, niin top-20 on 4 Penguinsin pelaajaa. Letang puolustajista sijalla 7.

Totta, johan alkoi lista näyttää normaalilta, jopa Crosbykin ilmestyi top kymppiin.
Hänen kohdallaan tosin näyttää kuin loukkaantuminen olisi tehnyt pelkästään hyvää, sillä sen jälkeen pisteitä on tullut ihan Edmontonin kaksikon tahtiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Upea 5-2 voitto Leafsista ilman ottelun alla sairastelun vuoksi sivuun jäänyttä Malkinia. Reservistä kaivettiin Anthony Angello rosteriin ja tuurasi hyvin Genoa tekemällä uransa ensimmäisen NHL-maalin. Ykköstähtenä kuitenkin tehot 1+3 taululle lyönyt kapteeni Crosby joka jakeli siellä ylivoimalla namusyöttöjä kavereilleen ja pelasi upean ottelun. Omassa maalissaan sai Hörnqvistillä niin ikään upean syötön ja sai helpolla laitettua kiekon tyhjään maaliin. Rust sai katkaistua pienen slumppinsa 1+2 tehojen myötä. Penguinsin ylivoima muutoinkin sai siellä syötöillä Leafsin alivoiman näyttämään aivan luokattoman huonolta. Penguinsin alivoima oli niin ikään erinomaista ja siinä 4-0 tilanteessa iso yli minuutin kahden miehen alivoiman selvittäminen, ja heti perään jäähyjen päätyttyä sitten taululle 5-0 lukemat. Sen jälkeen sitten toisen erän loppuun ainoa heikompi hetki kun viiden viimeisen minuutin aikana ote herpaantui, mutta kolmannessa erässä sitten kliinistä pelaamista ja pisteet hoidettiin kotiin. Keskialue pelattiin tiukasti tukkoon eikä Leafs päässyt juurikaan hyökkäysalueelle, ja sitten hyökkäysalueella saatiin hyvin kulutettua aikaa pois kellosta. Hyvää johtoasemassa pelaamista tuo kolmas erä ja kokonaisuudessaan erinomainen ottelu Penguinsilta.

Aston-Reese oli pelistä sivussa ja on 'week-to-week'-statuksella. Kahun puolestaan teki paluun sairastuvalta rosteriin.

Torstaina sitten Leafs heti taas vastassa Torontossa.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Penguins siirtyi voitolla Capsin ohi Metropolitanin kärkeen - melkoinen temppu näillä loukkaantumisilla! Caps oli pitänyt piikkipaikkaa hallussaan käytännössä koko kauden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös