Pittsburgh Penguins 2018–2019

  • 261 525
  • 960

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Derek Grant on tänään waivereissa. Tämä tuli yllätyksenä mutta olisikohan ihan puhdas cap-liike Murrayn loukkaantumisen johdosta? Kyllähän Jarry nyt vielä olisi capin alle mahtunut, mutta jos sitä halutaan kuitenkin kerryttää siirtotakarajaa kohden....
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Grant vaikutti harjoituspelien perusteella erittäin hyvältä syvyyspelaajalta keskikaistalle, toivottavasti ei päädy muualle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Lines

Penguins:
Guentzel-Crosby-Hornqvist
Hagelin-Malkin-Kessel
Simon-Brassard-Rust
Cullen-Sheahan-Sprong

Dumoulin-Letang
Johnson-Schultz
Oleksiak-Riikola
Maatta-Ruhwedel

DeSmith
Jarry

Määttä ulos ja Riikola sisään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Murray on toipunut siihen kuntoon että on tänään luukkuvahtina. DeSmith kuitenkin saa jatkaa pelaavana maalivahtina.

Määttä tehnee paluun kokoonpanoon ja ottanee Oleksiakin paikan kolmosparista Riikolan viereltä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vähän on löysää tekemistä. Lätyt röpeltää ilmassa, puolustajat joutuvat roiskimaan paljon rönsykiekkoja ja jatkuvasti tuntuu olevan kiire mutta luistimet kulkevat kuin täi tervassa. Ottelun puolivälissä Penguinsilla oli 9 laukausta maalia kohti enkä muista niistä olleen millään lailla vaarallisia kuin Crosbyn läpiajo.

Yksi piste matkaan, kausi on alkanut takerrellen.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Schultzia tuskin nähdään kaukalossa vähään aikaan, sen verran pahasti jalka vääntyi tuossa tilanteessa. Ihme on jos ei polvi ja/tai nilkka mennyt rikki siinä. Toivotaan tietenkin että selviäisi säikähdyksellä. Eihän Colton Paraykolle esimerkiksi tainnut pari vuotta sitten käydä mitään samankaltaisessa tilanteessa vaikka jalka vääntyi todella pahan näköisesti silloinkin.

Muutoin peli on edelleen todella vaikean näköistä tällä hetkellä. Esimerkiksi viime yönä toisessa erässä Penguins oli täysin vastaantulijana, vain tuurilla selvisivät tasatilanteessa erätauolle siitä erästä. Ei sieltä juurikaan onnistujia voi esille nostaa neljän pelin jälkeen. No Kesselin tietenkin, hän on ollut oma itsensä eli tehoja paikoistaan tekevä laituri. Letang on myös ollut hyvä, Penguinsin paras pelaaja tähän mennessä. Cullen on myös osoittanut että osaa edelleen pelata. Crosby oli siinä kauden avauspelissä loistava, sen jälkeen on ollut vaisumpaa tekemistä. Malkin väläyttelee kiekollisena mutta niitä turhia virheitä tulee jatkuvasti. Kolmoskentän peli ei ole avauspelin jälkeen toiminut myöskään, ja nythän Brassard oli siirretty viime yön peliin ykköseen Crosbyn ja Guentzelin rinnalle. Ei se heti lähtenyt kunnolla toimimaan. Sprong on parantanut kahdessa viimeisessä pelissä selvästi, mutta ei ole vieläkään ansainnut valmennuksen luottoa kun ei tainnut kolmannessa erässä käydä jäällä kertaakaan viime yönä. Riikolallakin oli viime yönä vaikeuksia, etenkin ensimmäisessä erässä.

Saldo on kuitenkin kohtuullinen 2-1-1 neljän pelin jälkeen vaikka peli ei ole vielä lähtenyt kulkemaan joukkueelta, joten mitään paniikkia ei ole. Mutta kyllähän tuon pelaamisen pitäisi parantua tuosta.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Schultzia tuskin nähdään kaukalossa vähään aikaan, sen verran pahasti jalka vääntyi tuossa tilanteessa. Ihme on jos ei polvi ja/tai nilkka mennyt rikki siinä. Toivotaan tietenkin että selviäisi säikähdyksellä. Eihän Colton Paraykolle esimerkiksi tainnut pari vuotta sitten käydä mitään samankaltaisessa tilanteessa vaikka jalka vääntyi todella pahan näköisesti silloinkin.

Toi oli muuten tosi pahan näköinen, ei viitsinyt katsoa uusintaa uudestaan kun se ensimmäinen kertakin oli tarpeeksi. Sormet ristiin, että ei käynyt pahemmin sillä Riikolan viime peli herätti vähän huolta huomisesta alakerran suhteen. Tiedä sitten oliko Schultzin aikaisella loukkaantumisella merkitystä Riikolan ailahteleviin otteisiin, sillä kyllähän peluutus siitä melkoisesti sekosi.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Väsynyttä tekemistä on tällä hetkellä. Eilen toisessä erässä oltiin pahasti jyrän alla, kun Montreal alkoi luistelemaan. Tosin ensinmäinen erä oli hyvää tekemistä, vaikka ei nyt aivan A-luokan maalipaikkoja siunaantunut.

Jokin tästä puuttuu, ja pitää odotella, että Malkin herättää joukkueen. Muutoin joukkueessa ei ole näitä ns. sytytttäjiä. Lisäksi Brassard on ollut huono ja Sheahan menisi aivan hyvin kolmosen keskellä.

Toisekseen sitä kaipaa Pensiin näitä junnuja, jotka tuovat joukkueseen sitä energiaa. Näitä tosin ei ole, paitsi Sprong. Toivottavasti hän saa enemmän peliaikaa jatkossa.

Liian pieni vaihtuvuus joukkueessa ehkä ollut ja nämä kauden alut ovat aina pakkopullaa. Mutta kyllä se juna lähtee kulkemaan - toivottavasti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Selvästi Crosby jatkaa viime vuosien linjalla ja vetää runkkarin muutamaa peliä lukuun ottamatta puolivaloilla. Ei siinä kunhan joukkue pääsee playoffeihin (mielellään hyvistä asemista) ja kaveri tekee silti yli PPG ja on playoffeissa se paras. Runkosarjan aikana tuo tulee vain turhauttamaan vielä moneen otteeseen, tällä hetkellä lähes koko joukkue on vielä kesäterässä ja tekeminen on kauheaa katsottavaa. Onko Pens milloin viimeksi onnistunut aloittamaan kauden oikeasti hyvin vaikka jollain voittoputkella? Tuntuu vuodesta toiseen nämä kauden alut olevan tahmeaa puurtamista.

Schultzin tilanne on pahan näköinen, toivottavasti selvisi säikähdyksellä.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Schultz ei selvinnyt säikähdyksellä, vaan sai leikkausta vaatineen murtuman jalkaansa ja on seuraavat 4kk sivussa. Lähde Penguinsin Facebook.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Todella harmittava tilanne Schultzin kannalta, mutta positiivisena seikkana sentään se että kausi ei ole kuitenkaan ohitse vaan ehtii vielä kuntoutumaan playoffeihin mennessä. Sillä välin tässä ennen siirtotakarajaa sitten saadaan testattua Johnson, Riikola ja Oleksiak oikein kunnolla ja nähdään että onko takarajalla tarvetta puolustuspään hankinnoilla vai riittävätkö nykyiset pelaajat.

Harjoituksissa ykköskenttä oli ollut tuossa viime pelin muodossa eli Brassard-Crosby-Guentzel, eli tuota Brassardia ollaan nyt enemmänkin kokeilemassa laiturin paikalla. En nyt erityisen innoissani tuosta ole, koska Brassard nimenomaan hankittiin tuomaan sentteriosastolle sitä laatua ja sentteristatuksen johdosta hänestä myös annettiin reipas vastine Ottawalle. Toki Sheahan ja Cullen ovat pätevät alempien kenttien sentterit, mutta Brassard ja Sheahan ovat vielä paremmat. Lisäksi Brassardin siirtämiseksi laidalle, ollaan nyt joukkueen paras LW siirretty sitten oikealle laidalle jolla entuudestaan jo oli ylitarjontaa. Mieluummin antaisin Sprongille näytönpaikan ykköskentässä kuin Brassardille jos saisin asiasta päättää, mutta eipä tuo Sullivan konsultoinut asiasta allekirjoittanutta.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Koosteen varassa mennään, mutta tuloksesta voi päätellä, että sama hengettömyys jatkuu vaikka joukkue tulikin tasoihin kolmannen lopussa. Jack Johnsonin jaloista ampuiltiin maaleja ja tolppia paljon joko sattumalta tai sitten hänen blokkaaminen on liian passiivista, että siihen jää tilaa tähtäillä. Tolpat tosiaan kolisivat DeSmithin ympärillä ainakin pariin otteeseen, mutta sekaan mahtui muutama loistavakin torjunta. Jatkoaikamaali vähän niin ja näin, oman pelaajan jaloista ja hyvän laukojan kuti, mutta kenties sen olisi voinut kiinnikin ottaa.

Puolustuksessa ja maalivahtiosastolla on niin paljon kysymysmerkkejä, että saas nähdä miten rumaa jälkeä Matthews kumppaneineen saa aikaan ylihuomenna. Maple Leafs matsi on ensimmäinen Kanadan vieraskiertueen peli ja varmaan etukäteen kaikista hankalin tapaus. Pisteitä pitäisi raapia vaikeuksista huolimatta.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, CBJ?
Tuo DeSmithin pelaaminen oli kyllä aika järkyttävää, noinniinkuin teknisesti. Tuntui että perseellään jatkuvasti...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Olihan tuo ottelun alku taas todella luokatonta pelaamista Penguinsilta ja ihme ettei omissa kolissut useaan otteeseen sinä aikana. Toisesta erästä eteenpäin Canucks passivoitui ja Penguins sai hieman juonesta kiinni, mutta aika väsynyttä neppailua se kuitenkin oli. Ei vaan toimi peli ollenkaan tällä hetkellä ja mistään pitkistä kiekollisista painejaksoista vastustajan päässä ei juurikaan ole tietoa. Pelaajat ovat myöhässä, kiekollista tukea ei tule, syötöt eivät mene kohdilleen ja sitten vastustajille satelee noita ylivoimahyökkäyksiä huonon pelaamisen johdosta. No kiitos Kesselin sieltä jälleen tuli sentään yksi piste.

Tuomareillakin oli pilli tiukasti taskussa läpi ottelun ja avauserässä se suosi selvästi Penguinsia. Selviä jäähyn arvoisia rikkeitä jäi viheltämättä. Linja oli kuitenkin tasainen läpi ottelun kuitenkin ja lopussa Penguinsilta puolestaan jäi jokunen ylivoima saamatta sen vuoksi. Ei tuo tuomarilinja kuitenkaan miellytä yhtään, kyllä ne selvät rikkeet (korkeat mailat, kampit, huitomiset jne.) pitää sieltä viheltää pois, teki ne kuka tahansa ja oli tilanne ottelussa mikä hyvänsä. No seuraavassa pelissä tuomarit tekevät niin ja pelaajat eivät taas ottelusta toiseen tiedä sitten mikä linjaus siellä kunakin ilta pätee.

Crosbyn peli on tällä hetkellä vähän niin kuin Patrik Laine harjoitusleirillä omasta pelistään totesi - pää, jalat ja kädet eivät toimi. Paikkoja ollut useita kyllä avausmaalin tekemiseen näissä viidessä pelissä mutta ei ole terävyyttä viimeistelyssä. Useampi tyhjä maalikin ollut edessä, kuten yksi viime yönä, mutta niin vain laukaukset jäävät matkan varrelle joko blokkaaviin kenttäpelaajiin tai johonkin muuhun. Luistelussa ei ole minkäänlaista räjähtävyyttä tällä hetkellä ja on siksi kokoajan vähän jäljessä tuolla verkkaisella luistelullaan. Syötöistäkin puuttuu terävyys. Kyllä se nyt pitää valitettavasti todeta että ne Art Ross-päivät ovat takanapäin, ei vaan riitä McDavidia vastaan millään enää. No kunhan nyt löytäisi viimeistään kauden toisella puoliskolla taas oman pelinsä, nousisi pistepörssin top-10 sijoille sentään ja sitten playoffeissa taas pelaisi sillä huipputasollaan.

Eikä tuo Riikolan pelaaminen ole myöskään vakuuttanut näissä peleissä. Kyllähän se niin on että ne harjoitusottelut ovat aika yhdentekeviä ja niiden perusteella ei voi mitään johtopäätöksiä tehdä. Riikola siellä loisti niitä AHL-tason rostereita vastaan, ja nyt kun on päässyt tosipeleissä pelaamaan niin se ei enää olekaan ollut niin helppoa. Viime yönä sai Määtän näyttämään erinomaiselta luistelijalta.

Johnsoniltakin todella huono peli viime yönä, ensimmäinen sellainen Penguinsin riveissä. Ei kulkenut hänelläkään luistin, kankeaa oli liikkuminen.

Hörnqvist, Rust, Brassard... onhan noita pelaajia lukuisia joilla on paljon parantamisen varaa tässä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei paljon lisättävää ylläoleviin viesteihin, järkyttävän huono pelaaminen sen kuin jatkuu. Ketjuista puuttuu tällä hetkellä täysin tasapaino, en voi käsittää valmennusjohdon ratkaisuja päätyä tuollaisiin ketjuihin, ainoastaan Malkinin ketju toimii edes vähän sinne päin vaikka viime yönä tältäkin ketjulta olisi vaadittu enemmän. Johtavien pelaajien pitäisi astua esiin nyt, erityisesti Crosbyn. Vielä on turha paniikkinappulaa alkaa etsimään, mutta onhan tuo tuskastuttavaa seurattavaa.

Ja itse en ole vakuuttunut Johnsonin pelaamisesta yhtään, mutta tällä hetkellä #3 on vielä isompi ongelma kentällä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Laitetaan tähän Crosbyn tilastoja 5vs5 pelistä runkosarjassa hänen uran ajaltaan. Suluissa sijoitus kyseisellä kaudella per/60 keskiarvossa mitattuna (minimissään 250 pelattua minuuttia kyseisellä kaudella):

2007-08: 53 GP 17+23=40; 3.230 P/60 (1.)
2008-09: 77 GP 20+32=52; 2.801 P/60 (6.)
2009-10: 81 GP 33+33=66; 3.370 P/60 (4.)
2010-11: 41 GP 20+18=38; 3.838 P/60 (1.)
2011-12: 22 GP 5+19=24; 4.848 P/60 (1.)
2012-13: 36 GP 12+26=38; 4.191 P/60 (1.)
2013-14: 80 GP 20+35=55; 2.594 P/60 (9.)
2014-15: 77 GP 16+29=45; 2.381 P/60 (18.)
2015-16: 80 GP 18+33=51; 2.529 P/60 (6.)
2016-17: 75 GP 26+24=50; 2.686 P/60 (5.)
2017-18: 82 GP 12+23=35; 1.659 P/60 (173.)

Kahdelle ensimmäiselle kaudelle ei valitettavasti löydy 5vs5 tilastoja, joten ne jäävät pois tuosta. Eiköhän nekin olisi kuitenkin ihan top-10 lukemia jos ne löytyisivät.

Noiden lyhyeksi jääneiden 2011-12 ja 2012-13 kausien lukemat aivan järkyttävän kovat. Tuolla ajanjaksolla ainoat kaudet joilla kenellekään (min. 250 minuuttia) keskiarvo ollut yli neljä pistettä per 60 pelattua minuuttia. Ylipäänsä yli kolmen pisteen keskiarvo per 60 pelattua minuuttia noiden 11 kauden aikana on ylitetty yhteensä vain 24 kertaa ja Crosby yksistään tosiaan vastaan viidestä niistä kerroista. Crosbyn lisäksi kolmen keskiarvon useampaan otteeseen tuona ajanjaksona on ylittänyt ainoastaan Daniel Sedin joka teki niin kahdesti. Kertaalleen sinne ovat yltäneet P.Stastny, Brassard, H.Sedin, Ovechkin, Semin, Malkin, Eberle, Kadri, E.Staal, Kunitz, Toews, Hall, Getzlaf, Perry, Nyquist, Sheary ja McDavid.

Tuo viimeisen kauden lukema sieltä herättää heti huomion ja se onkin se huolenaihe tällä hetkellä. Viime kaudella runkosarja oli todetusti vaikea Crosbylle ja niitä tehoja tuli oikeastaan vain ylivoimalla, minkä tuo yllä oleva tilasto karulla tavalla kertoo. Tehokkuus tasaviisikoin pelattaessa oli täysin kateissa playoffien alkamiseen saakka. Edes tuolla Mike Johnstonin valmennuskaudella jolloin Crosbyllä ja koko Penguinsilla oli kauden mittaan vaikeuksia maalinteon kanssa, ei Crosbyn tilastot 5v5 pelissä olleet noin karmealla tasolla mitä ne olivat viime kaudella. Ja tämän tuon nyt esille koska viiden pelin otannan perusteella se pelaaminen ei ole nousemassa sille totutulle tasolle, mikä on huolestuttavaa. Toki Crosbylla on kolme syöttöä 5v5 pelissä näissä viidessä pelissä ja keskiarvo aika lähellä noita 2013-14 ja 2016-17 välisen ajan lukemia, mutta se pelaamisen taso ei ole tällä hetkellä ollut avausottelua lukuunottamatta ollenkaan hyvää. Nyt pitäisi kapteenin alkaa pelaamaan ja osoittaa että aika ei ole vielä ajamassa ohitse. Sinne kevääseen on kuitenkin pitkä aika ja sitä mielellään tässä pitkän runkosarjan aikana jo näkisi niitä huippuotteita illasta toiseen.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuo DeSmithin pelaaminen oli kyllä aika järkyttävää, noinniinkuin teknisesti. Tuntui että perseellään jatkuvasti...

No tämä. Odottelin kuumeisesti että kiinnittikö joku muu huomiota tähän? En sitten tiedä osuiko koosteeseen juuri vain nämä räpiköinnit, mutta silti joutuu ihmettelemään kuinka se tekniikka voi pettää useaan otteeseen ja päätyä perseelleen niin ettei ylös pääse.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuo viimeisen kauden lukema sieltä herättää heti huomion ja se onkin se huolenaihe tällä hetkellä. Viime kaudella runkosarja oli todetusti vaikea Crosbylle ja niitä tehoja tuli oikeastaan vain ylivoimalla, minkä tuo yllä oleva tilasto karulla tavalla kertoo. Tehokkuus tasaviisikoin pelattaessa oli täysin kateissa playoffien alkamiseen saakka. Edes tuolla Mike Johnstonin valmennuskaudella jolloin Crosbyllä ja koko Penguinsilla oli kauden mittaan vaikeuksia maalinteon kanssa, ei Crosbyn tilastot 5v5 pelissä olleet noin karmealla tasolla mitä ne olivat viime kaudella. Ja tämän tuon nyt esille koska viiden pelin otannan perusteella se pelaaminen ei ole nousemassa sille totutulle tasolle, mikä on huolestuttavaa.
Joo tuo Crosbyn tehottomuus 5vs5 kiekossa oli tosiaan viime kaudella melko käsittämätöntä. Crosbyn 5vs5 on-ice sh% oli viime kaudella 6,09, joka oli yli 2,5 prosenttia huonompi kuin edellisellä kaudella. Samalla sillä oltiin kaikkien yli 300 minuuttia pelanneiden hyökkääjien kesken sijalla 340 kun listalla on yhteensä 424 hyökkääjää. Jotenkin luulisi prosenttien tasautuvan vähän tässä kauden aikana.
 

M.Lemieux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Pittsburgh Penguins
Murraylle nolla, heti saikulta paluun jälkeen 38 torjunnalla. Oli tänään kyllä välillä suorastaan upeassa iskussa! Muutenkin oli mukava seurata tuota Pingujen taistelukiekkoa, joka toi täydet 3 pinnaa mukaan Torontosta, tämän hetken kovimmassa lyönnissä olevalta joukkueelta! Hyvä mennä nukkumaan :)
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Murraylle nolla, heti saikulta paluun jälkeen 38 torjunnalla. Oli tänään kyllä välillä suorastaan upeassa iskussa! Muutenkin oli mukava seurata tuota Pingujen taistelukiekkoa, joka toi täydet 3 pinnaa mukaan Torontosta, tämän hetken kovimmassa lyönnissä olevalta joukkueelta! Hyvä mennä nukkumaan :)
NHL:ssä voitosta saa kaksi pistettä, mutta hyvät ja tärkeät pisteet nekin olivat. Murrayn nolla tuli kuin tilauksesta, ennen loukkaantumistakaan ei pelaaminen ollut varmaa ja DeSmithkin haparoi ajoittain. Nollapeli ei tee hyvää pelkästään maalivahdille vaan muullekin joukkueelle ympärillään. Vaikeat taisteluvoitotkin kelpaavat, mutta olisi kiva nähdä joukkueelta kunnon ryöpytyskin jossain välissä. Pistetään sellainen seuraavaksi tilaukseen, jos se avaisi mm. Crosbyn pistehanoja.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsilta loistava peli Leafsia vastaan ja oli tosiaan ylivoimaisesti kauden paras ottelu. Penguins oli nyt heti ottelun alusta hyvin mukana ottelussa ja ensimmäinen erä oli erinomainen joukkueelta. Hyvin ehjä 60 minuuttinen kaiken kaikkiaan. Ei tullut mitään nukahduksia missään vaiheessa ja Leafsille ei ottelun aikana lahjoitettu yhtään maalintekopaikkaa, kaikki paikkansa he joutuivat ansaitsemaan kovalla työnteolla ja taidolla. Ja Murray tosiaan oli viimeisenä lukkona maalinsuulla ja torjui kaiken mitä Leafs hänen suuntaan heitti. Erinomainen paluu pienen huilin jälkeen Murraylta.

Crosbylta erittäin hyvä ottelu, nyt nähtiin sitä tuttua Crosbyä joka siellä pyörii kulmassa kiekon kanssa ja tekee kiekonsuojaamisesta taidetta. Ei nyt mitään erinomaisia paikkoja tullut kuitenkaan, mutta tuolla tasolla kun jatkaa niin kyllä niitä tehojakin alkaa tasakentällisin tulla jatkossa. Mutta tärkeintähän Crosbyn pelaamisessa oli se että vei vastakkainasettelussa Matthewsia satanolla. Ottelun puolen välin kohdalla Babcockin totesi että ei Matthews pärjää Crosbyä vastaan ja alkoi peluuttaa Matthewsia muita vastaan. Vasta kolmannessa Matthews saikin muutamaan kertaan hieman näkyvyyttä hyökkäyspäässä, muutoin oli hyvin hiljainen läpi ottelun eikä muodostanut missään vaiheessa oikein minkäänlaista uhkaa Penguinsille. Toista oli Tavareksen kohdalla joka oli erinomainen läpi ottelun ja kaikki Leafsin vaarallisimmat paikat olivatkin hänen kentän aikaansaannoksia. Mutta mitä tulee tosiaan Crosbyyn niin erinomaista kahden suunnan pelaamista läpi ottelun, tuota lisää vaan.

Sprong ja Simon eivät kolmannessa erässä pelanneet ollenkaan ja Rust ei myöskään saanut paljoa pelipaikaa. Muutaman vaihdon vain ja sitten lopussa hieman enemmän. Sprongin ja Simonin penkitys varmasti johtui pitkälti siitä yhdestä toisen erän lopun vaihdosta jossa Leafs pyöritti pitkään peliä hyökkäyspäässä heidän ollessa kentällään, ja sinä aikana kieltämättä tuli kiinnitettyä huomiota Sprongin huonoon sijoittautumiseen ja puolustuspään pelaamiseen. Pitkälti yhdeksällä hyökkääjällä kuitenkin vedettiin kolmas erä. Tuo ottelun alkuhetkillä kasaan laitettu Cullen-Sheahan-Hörnqvist kentällinen olikin erittäin vahva, veteraanikolmikolta hyvää yhteispeliä.

Tuollaista pelaamista Penguinsilta katselee mielellään enemmänkin, nyt vaan pidetään tuo taisteluilme päällä jatkossakin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tiukka matsi oli, olisi voinut kääntyä kotijoukkueellekin, mutta näin tällä kertaa eikä tuo mikään vääryys missään nimessä ollut, Pens pelasi hienon vierasmatsin ja Murray oli maalilla todella vakuuttava. Malkinin maali meni Toronto-lasien takaa katsottuna varmasti liian halvasti, mutta Pens-lasien takaa katsottuna kyseessä oli hieno oivallus. Crosby jätti Matthewsin kyllä täysin pimentoon, Tavares kotijoukkueen puolelta pääsikin enemmän tellestämään. Malkinin ketju oli meidän paras ketju, mutta välillä pyörivät myös omissa sitten pidempiä pätkiä, mutta tuo ketju ne parhaat paikat hyökkäyspäässä kuitenkin loi. Onko Kessel treenannut kesällä jotenkin erilailla kuin aiempina kausina, sehän tuntuu välillä suorastaan lentävän tuolla jäällä varsinkin kun polki yhden Toronton ylivoimahyökkäyksen kiinni, piti silmiä hieraista oikein, että oliko se Kessel joka tuon takakarvauksen suoritti? Olihan se, muutenkin on tuntunut enemmän hakevan kontakteja kiekonriistoissa kuin ennen kun ei vahingossakaan koskettu toiseen vaan kaarrettiin metrin parin päästä ohi.

Ehdottomasti kauden ehjin peli ja toivottavasti tuo sama tekemisen meininki jatkuisi nyt jatkossakin ja saataisiin vielä ns. ketsuppipullo kunnolla auki, Crosby varsinkin tuskailee maalinteon kanssa ihan liikaa nyt.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kun tässä nyt taas tulee taukoa ennen seuraavaa ottelua, niin mennään asioiden edelle ja kysytään että millaista sopimusta täällä oltaisiin antamassa Jake Guentzelille? Jotenkin näen tuon hyvin vaikeasti arvioitavana tilanteena kun niitä vertailukohtia ei hirveästi löydy. Harvalla pelaajalla on vastaava ansioluettelo playoffeista kahdelta ensimmäiseltä vuodeltaan, mutta ilman ihan vastaavan tason meriittejä runkosarjasta. Tässä kertauksena Guentzelin saldo kahdelta ensimmäiseltä vuodelta:

2016-17: runkosarjassa 40 GP 16+17=33, playoffeissa 25 GP 13+8=21
2017-18: runkosarjassa 82 GP 22+26=48, playoffeissa 12 GP 10+11=21

Tällä kaudella kuuteen ensimmäiseen peliin saldona 4 maalia eli saanut hyvän alun kaudelle ja tietenkin toiveissa että pystyisi nyt tuolla ensimmäisen kauden tasolla vetämään koko runkosarjan. Silloin saldona kauden päätteeksi olisi yli 30 maalia ja 60 pistettä.

Siellä Vegasin Alex Tuch sai juuri 7v/$4.75M sopimuksen ja hänellä näytöt selvästi Guentzelia köykäisemmät. Alle viidellä miljoonalla ei varmasti saada Guentzelia sopimukseen, mutta miten on - riittääkö kuutosella alkava lukema vai joudutaanko menemään yli seitsemän miljoonan vuosiansioihin? Toki vielä on aikaista sanoa mitään kun tämän kaudet esityksillä on tuohon merkittävä vaikutus, mutta ainahan sitä voi spekuloida. Reipasta korotusta nykyiseen alle miljoonan tulokassopimukseen varmasti luvassa.

Guentzelin jatkosopimus joka tapauksessa Penguinsin prioriteetti #1 seuraavaa kautta silmällä pitäen, sen jälkeen sitten tulevat UFA-pelaajien (Hagelin, Brassard jne.) tilanteet.
 

Largo

Jäsen
Siellä Vegasin Alex Tuch sai juuri 7v/$4.75M sopimuksen ja hänellä näytöt selvästi Guentzelia köykäisemmät. Alle viidellä miljoonalla ei varmasti saada Guentzelia sopimukseen, mutta miten on - riittääkö kuutosella alkava lukema vai joudutaanko menemään yli seitsemän miljoonan vuosiansioihin? Toki vielä on aikaista sanoa mitään kun tämän kaudet esityksillä on tuohon merkittävä vaikutus, mutta ainahan sitä voi spekuloida. Reipasta korotusta nykyiseen alle miljoonan tulokassopimukseen varmasti luvassa.
Seitsemällä alkava luku ainakin alkuun kuulostaa liialliselta. Toki tämä kausi ratkaisee paljon tuon summan, mutta jossain 5,5-6,5 haarukassa näkisin tuon olevan. Näytöt ovat kuitenkin loppujen lopuksi aika ohuet ja niitä on tehty siinä Crosbyn kyljessä. Saman ikäluokan sekä draftin hyökkääjistä ei taida kukaan saada yli seitsemää. Osa sopimuksista tietenkin jo ”vanhoja”, mutta kuitenkin. Larkinilla nyt aika tuore kontrahti vielä, mikä oli 6,1. Drounilla 5,5, Lindholm 4,75, Wennberg 4,9, Horvat 5,5, Monahan 6,35 jne. Suoraa verrokkia vaikeampi löytää. Jos Nick Schmaltz tekee ennen, niin siinä voisi olla lähellä verrokki.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Seitsemällä alkava luku ainakin alkuun kuulostaa liialliselta. Toki tämä kausi ratkaisee paljon tuon summan, mutta jossain 5,5-6,5 haarukassa näkisin tuon olevan. Näytöt ovat kuitenkin loppujen lopuksi aika ohuet ja niitä on tehty siinä Crosbyn kyljessä. Saman ikäluokan sekä draftin hyökkääjistä ei taida kukaan saada yli seitsemää. Osa sopimuksista tietenkin jo ”vanhoja”, mutta kuitenkin. Larkinilla nyt aika tuore kontrahti vielä, mikä oli 6,1. Drounilla 5,5, Lindholm 4,75, Wennberg 4,9, Horvat 5,5, Monahan 6,35 jne. Suoraa verrokkia vaikeampi löytää. Jos Nick Schmaltz tekee ennen, niin siinä voisi olla lähellä verrokki.
Guentzelillä on kyllä tilastojaan kovemmat näytöt ja edelliskautta voi pitää toisen kauden kirouksena - pudotuspelithän kulkivat aivan ilmiliekeissä. Stanley Cup -vuonna roolina ei ollut olla mikään statisti, ja paikka Crosbyn vieressäkin tuli ansaittua ensisijaisesti siksi, että on uskallusta ja kykyä luoda itse asioita eikä olla täysin riippuvainen #87sta. NHL:ssä on ollut tapana maksaa hyvin pelaajista joita on pidetty hyvinä pudotuspelipelaajina ja Guentzelhan on aina ollut parhaimmillaan kevään peleissä. Monessa muussa joukkueessa Guentzelin pelipaikka ykkösylivoimasta olisi selviö, mistä kertyisi muutama piste lisää.

Toivotaan, että sopimus olisi alle kuusi. Se tulisi olemaan Penguinsille hyvin edullinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös