Mainos

Pittsburgh Penguins 2017–2018

  • 287 682
  • 980

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Teddy Bluegerin vuoro tulla nyt näyttämään taitojaan ylös. Bluegerin kohdalla on ollut kysettä miten nopeus riittää NHL:ään, joten siihen saataneen ainakin osittainen vastaus viikonlopun aikana sitten. Nopealla vilkaisulla tulee olemaan ensimmäinen latvialainen pelaaja Penguinsin riveissä.

Sheary teki paluun harjoituksiin ja kun farmista nostettiin ylös vain yksi hyökkääjä, niin lienee pelikuntoisena sitten.

Kuhnhackl on useamman viikon sivussa ja Rowney DTD-statuksella.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Nopealla vilkaisulla tulee olemaan ensimmäinen latvialainen pelaaja Penguinsin riveissä
Petr Skudra?

Onko @Bosco tai joku muu seurannut paremmin syksyn campilla tulokassopimuksen saaneiden Sam Mileticin ja Jordy Belleriven otteita? Statsien perusteella menee pojilla aika hyvin junnuissa. Toki Miletic "yli-ikäisenä" mut kuitenkin.. saas nähdä kantaako ammattilaisten puolelle nuo tehot sitten aikanaan.Miksiköhän Belleriveä ei varattu?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Petr Skudra?

Löytyihän niitä sitten yksi. Hockey-referencesta nopeasti kyllä tarkistin ennen viestiäni sen Player Season Finderilla, mutta ei löytynyt Skudraa vaikka synnyinmaaksi laittoi Latvian ja joukkueeksi Penguinsin. Skudra muutoinkin sitten sen verran muistiinjäämättömän vaikutuksen tehnyt ettei hänen Penguins-ajasta ollut muistikuvia. Nimimerkistäsikin tuttu Kasparaitis tuli itselle ensimmäisenä mieleen kun aloin asiaa miettimään, Venäjän maajoukkueessahan se pelasi mutta jostain itäblokin maasta oli kuitenkin alkujaan kotoisin. En ikinä muista vaan mistä - no nyt tarkistin sen aiemmin ja Liettuastahan se oli.

[EDIT: Niin joo, Skudrahan on Neuvostoliitossa syntyneeksi merkitty Hockey-referencessa, joten ei löydy tosiaan kun hakukriteeriksi siellä laittoi Latviassa syntyneet. NHL.comista löytyy kun laittaa alkuperämaaksi Latvian. Samalla löytyi toinenkin latvialainen pelaaja Penguinsin historiasta - Victor Ignatjev.]

Mileticin ja Belleriven otteita ei ole tullut seurattua juuri ollenkaan tällä kaudella, että en osaa heitä kommentoida.

Gustavssonia sen sijaan on tullut hieman seurailtua ja junnukisojen hyvät otteet ovat kantautuneet sieltä Ruotsin liigaan. Pelannut paluunsa jälkeen suurimman osan Luleån otteluista ja erittäin hyvin vielä. Nyt toki Lassinantti pelannut kaksi viimeistä ottelua ja Luleå on ne voittanut, kun taas Gustavssonin hyvistä otteista huolimatta joukkue hävisi valtaosan noista pienimaalisista otteluista, joten vastuu siirtynee takaisin Lassinantille ainakin hetkeksi. Mutta hienoa kuitenkin että Gustavsson sai tammikuun aikana enemmän pelejä tililleen.
 
Viimeksi muokattu:

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eipä ollut kummoinen peli Penguinsilta, 1 pinna hyvä saavutus tuolla suorituksella.
On tuo Hagelin edelleen yksi liigan nopeimpia luistelijoita. Klingbergillä on hyvä liike, mutta kyllä jäi kuin tikku paskaan kun Hagelin kiihdytti karkuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oli siellä hyviäkin hetkiä jolloin pelin olisi voinut kääntää Pensille, mutta ei tällä kertaa niistä uponnut sitten. Hyvän startin siivittämänä yksi piste on Dallasista ihan hyvä suoritus, huonohan tuo kotijoukkue ei missään nimessä ole ja kyllähän tuo ykkösketju oli melkoisen hurja. Malkin piti kyllä jonkinlaisen vapaapäivän, ei edes muistu milloin viimeksi olisi noin huono ollut. Huomenna sitten parhaaseen katseluaikaan Bluesin vieraaksi, vaikea matsi luvassa jälleen ja pisteitä kaivattaisiin kipeästi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei nähty Bluegerin debyyttiä näissä viikonlopun otteluissa kun Rowney oli pelikuntoisena.

Kolme pistettä saldona viikonlopun kahdesta vieraspelistä lännen kärkijoukkueisiin lukeutuvia Starsia ja Bluesia vastaan on hyvä suoritus.

Murraylta tänään erittäin hyvä peli, etenkin tuossa kolmannen erän alivoimassa ensimmäisen puolen minuutin aikana useampi loistotorjunta.

Crosby sai tosiaan 400. maalinsa ja heti perään ottelun lopussa tyhjiin sitten toinen. Nyt saa vapautuneesti taas tehdä maaleja, kunnes tuo 500 on lähettyvillä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Yhdeksäs kotivoitto putkeen, ottelun loppupuoliskon nähneenä voi sanoa, että jo valmiiksi lyötyä Senatorsia vastaan. Hengetön porukkahan vierasjoukkue oli, kapteeni paukutteli mailaansa ja muutkin pyörittelivät päätään turhautuneina useiden tilanteiden jälkeen. Phaneuf treidattiin ottelun aikana joten tiedä sitten millaisia vaikutuksia sellaisella on joukkueen sisäiseen kemiaan. Ehkä se oli viimeistään lupa heittää hanskat naulaan.

Crosby 3 pistettä, Malkin kaksi pistettä ja Kesselkin pisteillä. ZAR ja Guentzel kahden maalin miehinä ja mikä mukavinta Letangkin teki välillä maalin. Kolmannessa erässä varsinkin Kesselillä oli vähän Juhamatti Aaltosta lainatakseni pellailua. Ulospäin ei ainakaan näy, että hampaat irvessä taistelisi pörssivoitosta. Sopisi hyvin kuvaankin joka on muodostunut Kesselistä. Voitot tulee jos on tullakseen.

Aston-Reesen ensimmäisessä pisti silmään, ettei kukaan käynyt hakemassa kiekkoa maalista. Onko se sitten tullut niin yleiseksi, että nuorukaiset tekevät ensimmäisiään ettei muisteta enää hakea kiekkoja talteen vai otetaanko ne esimerkiksi liigan puolelta automaattisesti?

Cole otti McCormickin kanssa pienen nuhjauksen ottelun lopussa. Ehkä lievä erävoitto, vaikka melkoista halailua se oli. Cole koki, että McCormick tahallaan laukoi tätä kohti 20s pelikellossa jäljellä ja ottivat toisistaan mittaa sen vuoksi.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Niin tasainen tuo Metropolitan edelleen on, että jokainen voitto on kyllä tärkeä sarjataulukon kannalta. Penguinsilla on edelleen hyvät mahdollisuudet jopa divisioonan voittoon ja näkisin sen kyllä tavoittelemisen arvoisena mahdollisia pudotuspelejä varten.

Trade deadlineen on vajaa kaksi viikkoa ja on kyllä mielenkiintoista nähdä, että tuleeko Rutherford tekemään jotakin, vai tyytytkö istuskelemaan käsiensä päällä. Sheahan on ollut kyllä erinomainen hankinta ja mielestäni hänen voidaan hyvin ajatella korvaavan kahden edellisen kauden Boninon. Hän on päässyt koko ajan paremmin sisään joukkueen pelitapaan ja on osoittanut pystyvänsä pelaamaan kolmoskentän rooliaan hyvällä tasolla. Yhteispeli Kesselin kanssa on osoittanut toimimisen merkkejä ja pudotuspelejä varten voi jälleen olla hyvä ajatus peluuttaa Crosbya, Malkinia ja Kesseliä jokaista omissa kentissään. Sen kannalta onkin tärkeää, että Sheahanin ja Kesselin yhteispeli on näyttänyt viime aikoina melko hyvältä. Sheahanin taidot alivoimalla ja aloitusympyrässäkin ovat äärimmäisen tärkeitä asioita menestymisen kannalta. Pakko olla kyllä jälleen todella tyytyväinen Rutherfordin tekemään treidiin.

Mielestäni Rutherfordin ei missään nimessä tarvitse nyt yrittää löytää uutta kolmosketjun sentteriä, sillä Sheahanissa joukkueella hyvä sellainen näyttäisi olevan. Nelosketjuun ei kuitenkaan tällä hetkellä millään löydy kahden edellisen vuoden Matt Cullenin tasoista pelaajaa. Rutherford tuskin on täysin tyytyväinen siihen, että nelosketjua sentteröi joko Rowney, Dea tai McKegg. Jos siis vain jonkinlaista parannusta tuolle paikalle olisi saatavilla, niin uskon sen olevan Rutherfordin To Do -listan kärjessä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos Pens selviää tänä vuonna playoffeihin on sen putki tällöin 12 vuoden mittainen, viimeksi Pens on ollut ulkona playoffeista kaudella 2005-06. Listan sijalla kaksi on Blackhawks joka on missannut viimeksi playoffit kaudella 2007-08 ja nyt näyttää vahvasti siltä, että heidän yhdeksän kauden playoff-putki tulee päätökseen. Kolmantena listalla on puolestaan Rangers joka on viimeksi missannut playoffit 2009-10 eli siellä playoff-putki on seitsemän kauden mittainen ja myös Rangersin tilanne on todella tukala tämän kauden playoffien suhteen kun majailevat tällä hetkellä Metron viimeisenä. Tämä vain alleviivaa sitä kuinka jäätävää Penguinsin tekeminen on ollut Crosbyn ja Malkinin aikakaudella varsinkin jos otetaan kaikki saavutukset tuolta aikajaksolta vielä huomioon eli neljä finaalipaikkaa, kolme Stanley Cupia ja vielä yksi konferenssin finaalipaikka. Maailman parhaat pelaajat ovat olleet tae Penguinsin menestykselle ja Pens onkin ollut maailman paras seurajoukkue Crosbyn ja Malkinin aikakaudella.

Mitä tulee trade-deadlineen niin toivoisin kyllä jotain sentteriä sieltä vielä ja nimen omaan kolmosketjuun. Vaikka Sheahan on ollut ihan hyvä niin silti näkisin mieluummin tämän nelosketjussa tekemässä siitä paremman kuin kolmosketjussa. Sheary voisi olla yksi kauppapalanen tuota kolmossentteriä metsästettäessä, koskaan en ole oikein tuosta kääpiöstä digannut. Ja jos fantasioidaan hieman niin jos tuo Rangers on oikeasti aloittamassa rebuildin niin JR voisi sieltä kysellä Zuccarellon perään, olen aina vähän salaa pitänyt tuosta norskista vaikka pelaakin Rangersissa. Tai kyllä se Nash kelpaisi myös itselleni vaikka tämä varmaan rentaliksi jäisikin, mutta edes täksi kaudeksi metsästämään Pensin kanssa triplaa. Rangers pystyy varmasti pidättämään puolet palkasta tarpeen niin vaatiessa.

Mutta joo, tiedän. Sille sentterille tässä enemmän olisi tarvetta kuin laiturille. Pian kuninkaat saapuvat vierailulle.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitä tulee trade-deadlineen niin toivoisin kyllä jotain sentteriä sieltä vielä ja nimen omaan kolmosketjuun. Vaikka Sheahan on ollut ihan hyvä niin silti näkisin mieluummin tämän nelosketjussa tekemässä siitä paremman kuin kolmosketjussa. Sheary voisi olla yksi kauppapalanen tuota kolmossentteriä metsästettäessä, koskaan en ole oikein tuosta kääpiöstä digannut.

Itse näkisin, että nelossentterin hankkiminen ennen trade-deadlinen päättymistä on minimi, joka pitää hoitaa. Toiveena tietysti olisi, että saataisiin upgrade Sheahaniin verrattuna, mutta en lähtisi maksamaan maltaita siitä. Sheahan on pelannut hyvin Pensissä, mutta hyökkäyspäässä voisi tulla enemmän tulosta. Muutoin on ollut loistava.

Shearyn voisi puolestani kaupata, mutta en tiedä kuinka korkealla muut GM:t kaverin arvostavat. Minua häiritsee Shearyssa eniten se, että kiekko polttaa lavassa ja kaveri tuntuu kaatuvan pienestä puhalluksesta. Muutoin kyllä painaa hommia hyvin ja laukoo hanakasti, mutta jalat lähtee alta liian usein.

Ei tästä kauaa ole, kun mietittiin, meneekö Pens pudotuspeleihin vai ei. No, nyt se alkaa olemaan kohtalaisen varmaa jo. Hienosti kyllä kääntynyt kurssi ja yöllä taas yksi voitto plakkariin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Rutherford on Athleticissa ilmaissut tyytyväisyytensä Sheahaniin kolmossentterinä, joten etsinnässä lienee nelossentteri. Ainakin näin ymmärsin asian.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Rutherford on Athleticissa ilmaissut tyytyväisyytensä Sheahaniin kolmossentterinä, joten etsinnässä lienee nelossentteri. Ainakin näin ymmärsin asian.

Huhujen mukaan Pensit saattavat olla kiinnostuneita Montrealin Plekanecista. Olisi varmasti hyvä neloseen, kun tuskin teho-odotuksia olisi. Palkkakatto ei vain anna myöten, vaikka Habsit pitäisivät puolet palkasta. En sitten tiedä onko Pensillä antaa jotain toiseen suuntaan.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Miten te, jotka olette Pensin pelejä seuranneet, näette Määtän peliajan. Ite pidän Määtän tyylistä kovasti, ja pidän kaveria (suoraluistelun nopeutta lukuunottamatta) erittäin monipuolisena. Luopuisin jopa Letangista ennen Ollia.
Peliajat vain kertovat karua kertomaa, taisi pelata nytkin pakeista vähiten.

Nopean lunttauksen jälkeen 4. peliajassa, 2. pakeista pisteitä tasakentällisin, häviää vain Letangille (18p. > 14 p.).
+/- kestää vertailun kaikkiin, paitsi Schultziin ja kesken kauden tulleeseen Oleksiakiin.

Ei taida olla valkun luottopelaaja, vai eikö vain kunto kestä?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Miten te, jotka olette Pensin pelejä seuranneet, näette Määtän peliajan.

Itse näen Määtän Pensin top-4 pakkina ja edelle menevät Letang, Schultz ja Dumoulin. Ja näin valmennuskin näyttää asian näkevän kun pakkiparit ovat Dumoulin-Letang ja Määttä-Schultz joissa rightin miehet hoitavat enemmän kiekollisen pelin puolen ja leftin kaverit sitten ottavat puolustavamman roolin. Olen itse odottanut Määtältä enemmän kiekollista panosta, mutta sitä ei kyllä olla juuri saatu mikä on ainakin itselleni ollut pettymys. Määttä hoitaa pääsääntöisesti oman hommansa ihan hyvin, mutta nyt hän on "vain" puolustava puolustaja mielestäni, rahkeita kiekolliseksi puolustajaksi mielestäni löytyisi. Määtän kohdalla pitää kuitenkin aina muistaa se, että kaveri on vasta -94 syntynyt ja kärsinyt paljon loukkaantumisista urallaan sekä harjoittelu on jäänyt vähiin kun Pens on painanut pari kertaa päätyyn asti. Esim. Dumoulin on -91 syntynyt ja aloitteli vasta uraansa suunnilleen siinä iässä missä Määttä on nyt. Eli pidän yhä toiveita elossa siitä, että Määttä parantaa yhä tuota kiekollista pelaamistaan, on hän siinä parempi jo nyt kuin esim. Dumo, mutta en vielä silti kutsuisi Ollia kiekolliseksi puolustajaksi.

Ja niin, Letangista en luopuisi missään nimessä ennen Määttää. Letang ei ole missään nimessä ollut lähelläkään omaa tasoaan tällä kaudella, mutta pitää nyt kuitenkin muistaa tuo niskaleikkaus joka pilasi viime kauden lopun, kuinka paljon tuo on vaikuttanut harjoitteluun jne. siitä on paha sanoa, mutta ei lähtökohdat tähän kauteen parhaat olleet. Toivottavasti se oma taso sieltä löytyisi vielä sillä parhaimmillaan Letang on ihan Norris-tason puolustaja.

Peli Kingsia vastaan oli kyllä suorastaan karsea koko jengiltä (pl. Murray), mutta elintärkeät pisteet jäi kumminkin Pittsburghiin. Torontoa vastaan tarvitaan paljon parempi esitys sunnuntai vastaisena yönä jos Pens haluaa jatkaa kymmenen ottelun kotivoittoputkeaan ja venyttää sen 11 ottelun mittaiseksi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Huhujen mukaan Pensit saattavat olla kiinnostuneita Montrealin Plekanecista. Olisi varmasti hyvä neloseen, kun tuskin teho-odotuksia olisi. Palkkakatto ei vain anna myöten, vaikka Habsit pitäisivät puolet palkasta. En sitten tiedä onko Pensillä antaa jotain toiseen suuntaan.

Tää menee nyt tähän kategoriaan mistä en ymmärrä mitään, vaikka rautalangasta vääntäisi mutta kokeillaan.

Kun menee Plekanecin profiilisivulle CapFriendlyssä, näkyy Accumulated sekä Remaining Daily Cap Hit. Ensimmäinen on lukemaltaan $4,39 miljoonaa ja jälkimmäinen $1,61 miljoonaa.

Kauden edetessä joukkueille tulee palkkatilaa erilaisten peliliikkeiden vuoksi, jolloin trade deadlinella palkkatilaa on enemmän. Esimerkiksi Penguinsilla on tilaa palkkakatossa n. $0,93 miljoonaa trade deadlinella.

Kysynkin siis, kun CF:stä näitä tietoja on saatavilla: onko noilla accumulated/remaining daily cap hiteilla mitään merkitystä vai lasketaanko Plekanecin tapauksessa 50%:n palkanpidätys $6 miljoonan cap hitista? HFBoardsilta olen lukenut erilaisia juttuja, joiden perusteella mm. tuosta Remaining Daily Cap Hitista otettaisiin puolet palkasta pois, jos treidiä halutaan sitä kautta tehdä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tää menee nyt tähän kategoriaan mistä en ymmärrä mitään, vaikka rautalangasta vääntäisi mutta kokeillaan.

Kun menee Plekanecin profiilisivulle CapFriendlyssä, näkyy Accumulated sekä Remaining Daily Cap Hit. Ensimmäinen on lukemaltaan $4,39 miljoonaa ja jälkimmäinen $1,61 miljoonaa.

Kauden edetessä joukkueille tulee palkkatilaa erilaisten peliliikkeiden vuoksi, jolloin trade deadlinella palkkatilaa on enemmän. Esimerkiksi Penguinsilla on tilaa palkkakatossa n. $0,93 miljoonaa trade deadlinella.

Kysynkin siis, kun CF:stä näitä tietoja on saatavilla: onko noilla accumulated/remaining daily cap hiteilla mitään merkitystä vai lasketaanko Plekanecin tapauksessa 50%:n palkanpidätys $6 miljoonan cap hitista? HFBoardsilta olen lukenut erilaisia juttuja, joiden perusteella mm. tuosta Remaining Daily Cap Hitista otettaisiin puolet palkasta pois, jos treidiä halutaan sitä kautta tehdä.

Se %-osuus palkanpidätyksestä lasketaan täydestä cap hitistä, mutta uusi joukkue loppukauden ajan vastaa ainoastaan siitä mitä on jäljellä palkanmaksusta. Voit siis tarkastella tosiaan asiaa täyden cap hitin kannalta, mutta silloin joudut ensin jaottelemaan jo maksetun ja jäljellä olevan osuuden, ja tuon vaiheen jälkeen päädyt vain tuohon Remaining Daily Cap Hitiin josta sitten teet prosenttiosuuslaskut. CapFriendly tarjoaa kätevän työkalun tuon vaiheen ohittamisella ja tarjoaa suoraan nähtäväksi sen jäljellä olevan osuuden mihin mahdollinen palkanpidätys kohdistuisi.

Eli tuossa esimerkissäsi Plekanecin Accumulated Cap Hit on se määrä joka on kauden ajalta jo kulunut Plekanecin ollessa Canadiensin pelaaja. Siihen ei enää vaikuta mitkään palkanpidätykset, se määrä on ja pysyy Canadiensin capissa. Remaining Daily Cap Hit on jäljellä osuus pelaajan sopimuksesta tämän kauden osalta ja jos siihen kohdistuu palkanpidätystä, niin se jakautuu sitten joukkueiden välillä sovitun %-osuuden mukaisesti.

-----------------------

Penguinsin toinen maali viime yönä muutettiin jälkikäteen Letangin tekemäksi, eli Aston-Reese ei sittenkään saanut osumaa kiekkoon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Penguinsin toinen maali viime yönä muutettiin jälkikäteen Letangin tekemäksi, eli Aston-Reese ei sittenkään saanut osumaa kiekkoon.

Aika jännä, tuosta kun tuli se zoomaus kuva niin voisin melkein vannoa, että kiekko olisi osunut Aston-Reesen jalkaan. Toivottavasti maali avaisi hieman Letangin lukkoja päässä ja alettaisiin näkemään sitä kevään 2016 Letangia jäällä taas.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Se %-osuus palkanpidätyksestä lasketaan täydestä cap hitistä, mutta uusi joukkue loppukauden ajan vastaa ainoastaan siitä mitä on jäljellä palkanmaksusta. Voit siis tarkastella tosiaan asiaa täyden cap hitin kannalta, mutta silloin joudut ensin jaottelemaan jo maksetun ja jäljellä olevan osuuden, ja tuon vaiheen jälkeen päädyt vain tuohon Remaining Daily Cap Hitiin josta sitten teet prosenttiosuuslaskut. CapFriendly tarjoaa kätevän työkalun tuon vaiheen ohittamisella ja tarjoaa suoraan nähtäväksi sen jäljellä olevan osuuden mihin mahdollinen palkanpidätys kohdistuisi.

Eli tuossa esimerkissäsi Plekanecin Accumulated Cap Hit on se määrä joka on kauden ajalta jo kulunut Plekanecin ollessa Canadiensin pelaaja. Siihen ei enää vaikuta mitkään palkanpidätykset, se määrä on ja pysyy Canadiensin capissa. Remaining Daily Cap Hit on jäljellä osuus pelaajan sopimuksesta tämän kauden osalta ja jos siihen kohdistuu palkanpidätystä, niin se jakautuu sitten joukkueiden välillä sovitun %-osuuden mukaisesti.

Kiitos kattavasta vastauksesta. Varmistan kuitenkin vielä, ettei meikäläiselle mene cap hit sekä todellinen palkka sekaisin keskenään. Eli se on se ja sama paljonko pelaajalle on maksettu palkkaa, kattoon vaikuttava cap hit on edelleen se sama mikä oli kauden alkaessa vaikka kauppa tapahtuisi runkosarjan viimeisenä päivänä?

Hassua jos se on noin ja niin sen pitäisikin olla, mutta hassua siis siksi, että monet luulevat cap hitin muuttuvan kauden aikana ja välillä olen itsekin ollut siinä käsityksessä. Mutta todennäköisesti olen sekoittanut sen osittain todelliseen palkkaan sekä siihen, että cap spacea trade deadlinelle pystyy luomaan kikkailujen avulla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kiitos kattavasta vastauksesta. Varmistan kuitenkin vielä, ettei meikäläiselle mene cap hit sekä todellinen palkka sekaisin keskenään. Eli se on se ja sama paljonko pelaajalle on maksettu palkkaa, kattoon vaikuttava cap hit on edelleen se sama mikä oli kauden alkaessa vaikka kauppa tapahtuisi runkosarjan viimeisenä päivänä?

Hassua jos se on noin ja niin sen pitäisikin olla, mutta hassua siis siksi, että monet luulevat cap hitin muuttuvan kauden aikana ja välillä olen itsekin ollut siinä käsityksessä. Mutta todennäköisesti olen sekoittanut sen osittain todelliseen palkkaan sekä siihen, että cap spacea trade deadlinelle pystyy luomaan kikkailujen avulla.

Cap hit = pelaajan palkkakattoon vaikuttava osuus,
Todellinen palkka = pelaajalle maksettava palkka.

Sillä on paljonko pelaajalla tosiasiassa sopimuksen mukaisesti kyseisen kauden aikana maksetaan palkkaa ei ole juurikaan merkitystä meille kannattajille näitä asioita pyöritellessä. Todellinen palkka voi olla kauden aikana joko suurempi tai pienempi kuin pelaajan sopimuksen kokonaisarvoon perustuva palkkojen keskiarvo eli cap hit, mutta se vaikuttaa sitten lähinnä vain persaukisten kitupiikkiomistajien kuten Melnykin päätöksentekoon suuremmissa määrin. Palkkakaton kannalta merkityksellistä on vain tuo cap hit. Pelaajan cap hit ei muutu kauden (tai edes koko sopimuksen voimassaolon) aikana mihinkään siitä mitä se on sopimuksentekohetkellä. Kauden aikana toki osa voi jäädä vaikuttamatta cappiin pelaajan ollessa AHL:ssä, tai sitten se voi jakautua treidien ja mahdollisten palkanpidätysten myötä useamman joukkueen kesken, mutta se pelaajan cap hit on siellä taustalla silti koko se sama mikä se oli alunperinkin.

Cap hit ei siis muutu kauden aikana miksikään mutta joka päivä se jäljellä oleva cap hit kyseisen kauden osalta on pienempi kuin se oli edellispäivänä. Siihen perustuu se että siirtotakarajalla joukkueilla on varaa tehdä hankintoja, jotka kauden alussa eivät olleet mahdollisia.

Jos nyt siis Penguins hankkisi vaikka sen esimerkin mukaisen Plekanecin 50% palkanpidätyksen kera, olisi tuo puolet sopimuksesta 3 miljoonaa. Tuon toteaminen on helppoa. Siitä puolikkaasta kuitenkin noin 75% (kaudesta on tänään pelattu noin kolme neljännestä) on jo jäänyt kauden ajalta Canadiensin cappiin, joten Penguins vastuulle loppukaudeksi tuleva cappiosuus tuosta kolmesta miljoonasta olisi sitten paljon pienempi. Ei tuota oikein tuota helpommin voi selittää, on nämä kuitenkin sen verran monimutkaisia asioita. Plekanecin cap hit puolikkaan pidätyksellä on kokoajan sen 3 miljoonaa, se ei muutu miksikään missään vaiheessa, mutta tosiaan se paljonko siitä vaikuttaa uuden joukkueen cappiin riippuu milloin kauppa tapahtuu. Jos kauppa tapahtuu ennen kauden alkua ottaa uusi joukkue Plekanecin koko kolmen miljoonan cap hitillä, siirtotakarajalla kaupan tapahtuessa osuus onkin enää vain noin 20% siitä kolmesta miljoonasta.

Mutta eihän näitä asioita oikeasti tarvitse näin paljoa pyöritellä. Yksinkertaisinta lienee kun katsot CapFriendlystä (muistaen ettei heidän lukemat nyt ihan täsmällisiä ole mutta parhaita tarjolla olevia lukuja meille kannattajille kuitenkin) vaikkapa Penguinsin Current Cap Spacen ( $0.757548 miljoonaa). Se ilmaisee suoraan kuinka suuren cap hitin (nimenomaan koko kauden osuus) Penguins voi lisätä rosteriinsa tänään. Lukion pitkällä matematiikalla sanoisin ettei Plekanec edes 50% pidätyksellä eli kolmen miljoonan cap hitillä mahdu tuohon määrän ilman muita siirtoja. Tässä yhteydessä kun ei tule tarkastella Plekanecia minkään Remaining Daily Cap Hitin kautta vaan koko kauden cap hitin kautta. Tämä on yksinkertaistettu ja helpotettu lähestymistapa näiden asioiden tarkasteluun.

Vaihtoehtoisesti jos haluat operoida noilla Remaining Daily Cap Hiteillä niin voit katsoa sen Plekanecin osalta ($1.580645 miljoonaa) ja sitten Penguinsin osalta Projected Cap Spacen ($0.199569 miljoonaa; tämä ilmaisee paljonko capissa on tilaa nykyisellä rosterilla) eikä lukemat vieläkään täsmää siten että Plekanec edes puolikkaalla tuosta määrästä mahtuisi Penguinsin cappiin.

Eli Penguinsilla on cap tila aika tiukassa tällä hetkellä. Sen takia Dreger eilen uutisoikin että Penguins on kauppaamassa Matt Hunwickia captilan saamiseksi. Hunwick on tippunut rotaatiossa seiskapakiksi ja ilmeisesti Cole on päässyt taas valmentajan suosioon siinä määrin että häntä ei enää olla kauppaamassa.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Cap hit = pelaajan palkkakattoon vaikuttava osuus,
Todellinen palkka = pelaajalle maksettava palkka.

Sillä on paljonko pelaajalla tosiasiassa sopimuksen mukaisesti kyseisen kauden aikana maksetaan palkkaa ei ole juurikaan merkitystä meille kannattajille näitä asioita pyöritellessä. Todellinen palkka voi olla kauden aikana joko suurempi tai pienempi kuin pelaajan sopimuksen kokonaisarvoon perustuva palkkojen keskiarvo eli cap hit, mutta se vaikuttaa sitten lähinnä vain persaukisten kitupiikkiomistajien kuten Melnykin päätöksentekoon suuremmissa määrin. Palkkakaton kannalta merkityksellistä on vain tuo cap hit. Pelaajan cap hit ei muutu kauden (tai edes koko sopimuksen voimassaolon) aikana mihinkään siitä mitä se on sopimuksentekohetkellä. Kauden aikana toki osa voi jäädä vaikuttamatta cappiin pelaajan ollessa AHL:ssä, tai sitten se voi jakautua treidien ja mahdollisten palkanpidätysten myötä useamman joukkueen kesken, mutta se pelaajan cap hit on siellä taustalla silti koko se sama mikä se oli alunperinkin.

Cap hit ei siis muutu kauden aikana miksikään mutta joka päivä se jäljellä oleva cap hit kyseisen kauden osalta on pienempi kuin se oli edellispäivänä. Siihen perustuu se että siirtotakarajalla joukkueilla on varaa tehdä hankintoja, jotka kauden alussa eivät olleet mahdollisia.

Jos nyt siis Penguins hankkisi vaikka sen esimerkin mukaisen Plekanecin 50% palkanpidätyksen kera, olisi tuo puolet sopimuksesta 3 miljoonaa. Tuon toteaminen on helppoa. Siitä puolikkaasta kuitenkin noin 75% (kaudesta on tänään pelattu noin kolme neljännestä) on jo jäänyt kauden ajalta Canadiensin cappiin, joten Penguins vastuulle loppukaudeksi tuleva cappiosuus tuosta kolmesta miljoonasta olisi sitten paljon pienempi. Ei tuota oikein tuota helpommin voi selittää, on nämä kuitenkin sen verran monimutkaisia asioita. Plekanecin cap hit puolikkaan pidätyksellä on kokoajan sen 3 miljoonaa, se ei muutu miksikään missään vaiheessa, mutta tosiaan se paljonko siitä vaikuttaa uuden joukkueen cappiin riippuu milloin kauppa tapahtuu. Jos kauppa tapahtuu ennen kauden alkua ottaa uusi joukkue Plekanecin koko kolmen miljoonan cap hitillä, siirtotakarajalla kaupan tapahtuessa osuus onkin enää vain noin 20% siitä kolmesta miljoonasta.

Mutta eihän näitä asioita oikeasti tarvitse näin paljoa pyöritellä. Yksinkertaisinta lienee kun katsot CapFriendlystä (muistaen ettei heidän lukemat nyt ihan täsmällisiä ole mutta parhaita tarjolla olevia lukuja meille kannattajille kuitenkin) vaikkapa Penguinsin Current Cap Spacen ( $0.757548 miljoonaa). Se ilmaisee suoraan kuinka suuren cap hitin (nimenomaan koko kauden osuus) Penguins voi lisätä rosteriinsa tänään. Lukion pitkällä matematiikalla sanoisin ettei Plekanec edes 50% pidätyksellä eli kolmen miljoonan cap hitillä mahdu tuohon määrän ilman muita siirtoja. Tässä yhteydessä kun ei tule tarkastella Plekanecia minkään Remaining Daily Cap Hitin kautta vaan koko kauden cap hitin kautta. Tämä on yksinkertaistettu ja helpotettu lähestymistapa näiden asioiden tarkasteluun.

Vaihtoehtoisesti jos haluat operoida noilla Remaining Daily Cap Hiteillä niin voit katsoa sen Plekanecin osalta ($1.580645 miljoonaa) ja sitten Penguinsin osalta Projected Cap Spacen ($0.199569 miljoonaa; tämä ilmaisee paljonko capissa on tilaa nykyisellä rosterilla) eikä lukemat vieläkään täsmää siten että Plekanec edes puolikkaalla tuosta määrästä mahtuisi Penguinsin cappiin.

Eli Penguinsilla on cap tila aika tiukassa tällä hetkellä. Sen takia Dreger eilen uutisoikin että Penguins on kauppaamassa Matt Hunwickia captilan saamiseksi. Hunwick on tippunut rotaatiossa seiskapakiksi ja ilmeisesti Cole on päässyt taas valmentajan suosioon siinä määrin että häntä ei enää olla kauppaamassa.

Check, kiitos vaivannäöstä. On se vaikeeta, mutta nyt ymmärsin, kun veit atomitasolle.

Kiitos, herra Bob.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,Kärpät ja CBJ
Mielenkiintoinen peli juuri alkamassa kovavireistä Torontoa vastaan. Toivottavasti Geno lyö taas kiekkoa häkkiin. Olisi hienoa nähdä Malkinin voittavan maalipörssin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pittsburghissa on sellainen linnake josta ei näköjään haeta pisteitä kuin täydellisellä suorituksella. Yhdestoista kotivoitto putkeen kun liigan kaksi kovimmassa kunnossa ollutta joukkuetta kohtasivat. Katselin vain ensimmäisen erän, mutta äkkiseltäänkin voisi kuvitella kahden hyökkäysvoittoisen joukkueen pelanneen virkistävää jääkiekkoa loputkin ottelusta. Etukäteen Leafs tuntui joukkueelta joka tuon kotivoittoputken katkaisee, Penguins tekee edelleen (viime kauden tapaan) räikeitäkin virheitä joista vastustaja pääsee ylivoimahyökkäyksiin, mutta kuin taikaiskusta joukkue kestää niitä pelistä toiseen. Murrayn kannalta homma on vaikea, mutta siitä huolimatta käytännössä jokaisessa ottelussa nähdään upeita venytyksiä avopaikoista. Tietysti joukkueellakin on melko hyvin itsekuria yrittää korjata noita tilanteita takakarvauksella ja uhrautumisella. Vastaavasti Penguins myös saa itse melko paljon laatupaikkoja ja kun se osasto on ladattu täyteen A-luokan tykkejä niin tulostakin tulee.

Evgeni Malkin. NHL:n 101. paras pelaaja on tuntunut tarkistamatta tehneen kalenterivuoden 2018 aikana kaukalossa aivan mitä tahtoo. On noussut kuin varkain taistelemaan tosissaan maalipörssin voitosta, vaikka alkukaudesta näytti, että muut miehet menevät menojaan. Ovechkin on tällä hetkellä yhden maalin edellä joten kilpailu tulee olemaan todella kovaa. 900. piste täyteen neljäntenä organisaatiossa, hyvinkin tuttujen miesten kanssa samaan kerhoon kun hän seuraa Lemiuex'ta, Jagria ja Crosbya. Tuntuu hassulta kun varmaan itsekin on huonoina aikoina ajatellut, että Malkinin treidaaminen voisi olla tiettyinä hetkinä kannattavaa. Onneksi todellisuus iskee vasten kasvoja: tulevaa HHOF-pelaajaa ei vaihdeta tämän peliuran aikana pois Penguinsista, ainakaan uran terävimmän kärjen aikana.

Itsestäänselvyytenä pidetty itseluottamus on todella konkreettisesti näytellyt osaa Penguinsin surkean alkukauden unohtamisessa. Kun katsoo syvyyspelaajia kuten vaikkapa Hagelinia tai Rustia niin ovat kuin aivan eri pelaajia alkukauteen verrattuna. Se itseluottamus on hankittu tietenkin isojen miesten kustannuksella, mutta siitä syystä heille maksetaan. Reaveskaan ei turhauta enää kun joukkue voittaa, vaikka edelleen hän hämmentää. Valitettavasti vain omiaan, vastustajat saavat olla melko rauhassa.

En ollut huomannut mitään uutista enkä ensimmäisessäkään erässä tajunnut, että Schultz ei ole pelaamassa. Oli healthy scratchina. Alleviivaa ympärillä toimivan joukkueen kuntoa kun joukkueen kärkipuolustaja sivussa onnistuttiin voittamaan hyvässä liidossa ollut Leafs.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös