Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Olen eri mieltä Malkinin tilanteesta, mutta se siitä. Mikäköhän on syy sille, että Sprong ei ole pelaavassa kokoonpanossa nyt toista peliä putkeen ja siellä vetelee Dea jolla ei näytä olevan kyllä yhtään mitään annettavaa tuolla?
   
 2. Smasher/Devourer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Peliitat
  Olipas turhauttava peli Sharksia vastaan. Mikä ihme siinä on että nämä maalin pelit pitää aina hävitä varsinaisella? Joku Flyers porskuttaa pleijariviivan tuntumassa häviämällä pelinsä viisaasti vasta jatkoajalla/rankkareilla.

  + DeSmith: toinen huikea peli putkeen ja olisi ansainnut parempaa.
  + Crosby
  - Letang: totuttuun tapaan uskomatonta perseilyä varsinkin viimeisillä minuuteilla kun Pens yritti ilman veskaria tasoihin.
  - Oleksiakin heppoisesti tullut jäähy joka maksoi pisteitä.

  2/6 pistettä ei ole hyvä tulos tältä road tripiltä. Se yksi luokaton erä (Ducks-matsin toinen erä) saattaa käydä kalliiksi.
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Joo ehdottomasti olisi pitänyt ainakin se piste edes pystyä nappaamaan kun tasainen matsi oli, mutta yhdellä maalilla harvemmin pisteitä mukaan saa tai varsinkaan pelejä voittaa. Crosby oli kyllä hyvä, mutta kyllähän tuon viimeistely ontui läpi Kalifornian reissun, Sharksia vastaan olisi ihan minimissään se yksi maali pitänyt upottaa.

  Tilanne metrossa jatkuu äärimmäisen tiukkana ja tukalana. Onhan toi huvittavaa kuinka paljon Flyersilla on pisteitä kasassa vaikka ovat hävinneen enemmän matseja kuin voittaneet! Mätähän tuo NHL:n pistesysteemi on siitä ei pääse mihinkään, ehdottomasti tulisi mennä kotimaisen Liigan pistesysteemin mukaan tämä.
   
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Jos mentäisiin kotimaisen Liigan pistesysteemin mukaan, niin pikaisen laskun mukaan Flyersilla olisi silloin 71 pistettä ja Penguinsilla 69. Että ihan hyvähän tämä nykyinen systeemi on, eikö niin...

  Penguinsilla kun on aika paljon jatkoaikavoittoja tältä kaudelta niin ei niitä kolmen pisteen voittoja olisi paljoa kertynyt vielä.
   
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Ihan yleisesti otin tuohon kantaan, että ehdottomasti pitäisi olla Liigan pistesysteemi käytössä myös NHL:ssä. Oli sitten Flyers Pensin edellä tai ei...
   
 6. arska07 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Kärpät
  Tiukkaa on, tiukkaa on. Nimittäin sarjataulukossa. Uskon että kun Sid ja Geno kuitenkin heräsivät tähän kauteen niin eiköhän tässä pudotuspeleihin mennä taas. Ei kylläkään kestä paljoa ohipelejä tulla.
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Murray palannut takaisin harjoituksiin, mutta vielä ei ole selvää milloin mies on valmis pelaamaan. Rust myös saanut ottaa jo kontaktia treeneissä ja on lähellä paluuta Sullivanin mukaan. Hunwick oli törmännyt harjoituksissa "ikävän näköisesti" päätylaitaa vasten, mutta pitäisi olla kunnossa. Rowney ainut joka ei harjoituksissa ole mukana ollut. Alla vielä koostumukset joissa harjoituksia vedetty (toivoisin itse Sprongia seuraaviin peleihin mukaan pelaavaan kokoonpanoon).

  Simon-Crosby-Sheary/Sprong
  Hagelin-Malkin-Hornqvist
  Guentzel-Sheahan-Kessel/Rust
  Kunhnackl-Dea-Reaves

  Cole-Ruhwedel
  Hunwick-Oleksiak
  Maatta-Schultz
  Dumoulin-Letang
   
 8. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Penguins Re-Assign Daniel Sprong to Wilkes-Barre/Scranton | NHL.com

  Sprong lähti siis takaisin farmiin, joten Rust lienee pelikuntoisena. Eihän tuo yllättävä päätös ollut kun kerran Sprong kaksi edellistä peliä istui jo katsomossa, eikä tätä missään nimessä tulee roikottaa healthy scratchina mukana vaan tässä vaiheessa tarvitsee mahdollisimman paljon pelejä alleen. Hyviä välähdyksiä nähtiin Sprongilta noiden kahdeksan pelin aikana, mutta vielä se peli vaatii hieman kehittymistä. Toki kyllähän se nyt jo menisi parinkin laiturin tilalle kokoonpanoon, mutta näin tällä kertaa. Guentzelin kehityskaareen olen tainnut pari kertaa jo viitata, ja viime kaudellahan Guentzel kävi ensin viiden pelin ajan ylhäällä (3+1 tehot) ja tippui sitten puoleksitoista kuukaudeksi takaisin AHL:ään ennen kuin nousi uudestaan NHL:ään ja sillä kertaa pysyvästi. Katsotaan tapahtuuko sama Sprongin kanssa.

  Sprong tippui pelaavasta kokoonpanosta pois kun Sullivan ei tykkää peluuttaa Guentzelia keskellä. Guentzel siirtyi pariksi edelliseksi peliksi takaisin laidalle ja Dea nousi kokoonpanoon. Sieltä piti jonkun laiturin sitten tippua pois ja ei niin yllättävästi valinta osui Sprongiin, toisen vaihtoehdon ollessa Simon mutta tämä oli viime pelit pelannut paremmin kuin Sprong. Dea sai sitten vielä Reavesiakin pienempiä minuutteja alleen, joten en tiedä mikä järki tuossakin sitten on. Olisi siellä kuitenkin McKegg farmissa joka pystyy edes 8 minuuttia ottelussa ja alivoimavastuun kera pelaamaan. Penguinsin peli lisäksi parani sen jälkeen kun Guentzel siirtyi kolmosen keskelle ja Sheahan tippui neloskenttään. Sen jälkeen neloskenttä muodossa Kuhnhackl-Sheahan-Reaves oli ensimmäistä kertaa koko kauden aikana toimiva kokonaisuus. Guentzelin peli hieman kärsi mutta kestäähän se uudelle ja vaativammalle pelipaikalle totuttautuminen aikansa, etenkin kun laidalle vielä lyötiin omaan päähän kyseenalainen Sheary ja Kessel - kaksikko jota en uskonut koskaan näkeväni samassa kentässä kun eivät ole tainneet koskaan Crosbyn ja Malkinin laidallakaan pelata yhdessä. Noh, nyt meneekin Rustin palatessa mielenkiintoiseksi taas että kuka tippuu pois sieltä jos kerran Guentzelia ei haluta siirtää takaisin keskelle. Pelaako Dea edelleen kolmea minuuttia illassa nelosen keskellä, ja Rust tulee Kuhnhacklin tilalle, vai otetaanko toinen junnu myös Crosbyn viereltä pois eli Simon?
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  DeSmith aloittaa kolmannen ottelun putkeen ja aamujäiden perusteella Rust ottaa Reavesin paikan kokoonpanossa.

  Tärkeä divisioonan sisäinen neljän pisteen ottelu taas edessä yöllä. Nyt olisi hyvä ottaa revanssi parin viikon takaisesta heikosta esityksestä kotona samaista Hurricanesia vastaan ja voittaa peli varsinaisella peliajalla.
   
 10. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Shokeeraavaa. Eikös tämä nyt tule olemaan ensimmäinen peli jonka Reaves missaa? Ei varmaan kaukana eniten pelejä, vähiten minuutteja tilaston kärkipaikasta tällä kaudella.
   
 11. lomapäivä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & Ilves
  Lainaus:
  Kävin nopeesti katselemassa NHL.comista tilastoja. Tosiaan, jos raja pistetään 18 puettuun otteluun, Reaves on ykkösenä tilastoilla 49 peliä, 6:41 TOI/GP. Toisena tulee Cody McLeod, 23 peliä ja 6:49. Jos raja pistetään 45 peliin, toisena tulee Matt Martin, 7:55 TOI/GP eikä ketään toista alle 10 minuutin peliajoilla.

  Pieni kikkailu oli toki pelien määrän valinnalla, sillä 17 ottelulla "kärjessä" oli Luke Witkowski, 6:03 TOI/GP. Silti, 49 ottelua on pikkusen enemmän kuin 17.
   
 12. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Pidän Reavesista paljon, mutta kieltämättä Carolinaa vastaan kuulostaa järkevältä laittaa mies poppareiden puolelle. Carolina ei ole fyysisesti mikään uhka, mutta pelinopeus on todella hyvällä tasolla ja siinä temmossa ei Reaves ole parissa aiemmassa kohtaamisessa perässä pysynyt (ja ihan koko jengillä on ollut sen suhteen vaikeuksia).
   
 13. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Uteliaisuuttani, mikä Reavesissa viehättää? Minun silmiini hän ei ole esittänyt paljoakaan miksi ansaitsisi enemmän peliaikaa ja vähäinen peliaika aiheuttaa harmia joukkueelle tehden siitä entistä kapeamman. Reavesilla oli tilaisuus osoittaa roolinsa kun Perry sikaili Letangia porsasmaisesti kalloon yrittäen aiheuttaa aivotärähdystä, mutta mitään ei tapahtunut joten hänen päällään liikkuu entistä suurempi kysymysmerkki. Aikamoista uhkapeliä pelataan kulisseissa jos ajatellaan, että roikotetaan kaveria nyt runkosarja mukana ja päästetään irti lieasta pudotuspeleissä - jos sinne edes päästään.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Taklaukset ja tappelut tietysti, nehän miehen vahvuudet ovat. Itse tykkään fyysisestä lätkästä ja matsit joissa tunne nousee korkealle ovat mielestäni parasta lätkäviihdettä ja yleensä semmoisissa peleissä Reavesin tyyliset pelaajat ovat esillä. Harmi ettei Reaves ole vähän nopeampi sillä uskon, että juuri tuo raskasrakenteisuus mikä heijastuu liikkeeseen tekee miehestä tuommoisen pienien minuuttien pelaajan Pensissä, vähän kun olisi enemmän vauhtia niin pystyisi hyvin pelaamaan nelosketjun minuutit. Toki kokoisekseen mies liikkuu ihan hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2018 klo 02.19
 15. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Onpa vaikea vastustaja Pensille tuo Hurricanes, tiukka vääntö päättyi 3-1 voittoon ja DeSmith sai venyä maalilla parhaimpaansa muutamaan otteeseen. 'Canes muistuttaa vähän viime kauden Ottawaa, vetäytyvät helpolla kuoreensa ja kyttäävät vastustajan virheitä ja Pens todellakin tuntuu tähän turhautuvan ja tekee sitten noita virheitä. Erona sitten se, että 'Canes on selvästi luisteluvoimaisempi joukkue kuin mitä Ottawa oli, aikamoista karusellia ainakin Pensin pakistolle tuo kun saavat karusellin päälle. Sekin täytyy mainita, että tuntuu näissä Pens vs. 'Canes peleissä tuomareilta unohtuvan säännöt ihan kokonaan, vaikea käsittää miten voi tuomareilta mennä kokonaan ohi Skinnerin päivänselvä koukkaaminen Oleksiakiin maalintekopaikassa, Fleuryn repiminen jolla sai Malkinin kumoon keskialueella kun Pensille oli ylivoimahyökkäys tulossa tai Faulkin kädenheilautus/lyönti suoraan Hörnqvistiä kasvoihin. Ja jotenkin onnistuivat Hörnqvistin vielä arpomaan boksiin Faulkin kanssa vaikka ainoastaan jälkimmäinen heitti hanskat tiskiin.

  Mutta tärkeät kaksi pistettä plakkariin ja homma jatkuu sitten torstai-perjantai välisenä yönä Wildia vastaan kotona ja sitten onkin viikonloppuna tähdistöottelu ja -tapahtuma edessä.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Crosby nousi Penguinsin all-time pistetilastossa tasoihin Jagrin kanssa toiselle sijalle.

  Jagr 806 GP 439+640=1079
  Crosby 832 GP 399+680=1079

  Viime peleissä Crosbyllä ollut hyvin paikkoja tehdä maali ja nousta 400 maalin kerhoon, mutta hieman on rajapyykin saavuttaminen tuottanut tuskia. Yhden kun saisi sisään niin eiköhän sitten tule useampi maali lyhyellä aikataululla heti perään.
   
 17. ippe94 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, NHL
  Elliotte Friedman on nyt useampaankin kertaan maininnut noissa NHL networkin insider höpinöissään, että Penguins on yksi monista joukkueista, joka on Senatorsin Jean-Gabriel Pageau'n kintereillä. Mies voisi olla juuri sellainen astetta laadukkaampi kolmossentteri, joka nostaisi Penguinsin uudelle tasolle. Kuten mm. @Bosco on ansiokkaasti nostanut esiin niin Riley Sheahan on täyttänyt tuon kolmossentterin roolin ainakin Nick Boninoon verrattuna hyvin ja se on enemmänkin se nelosen sentteri, joka on uupunut viime kausista. Pageau'n tulo joukkueeseen pudottaisi Sheahanin nelosen keskelle, mutta olisikohan se rooli sitten Sheahanille tarpeeksi suuri, kun kaveri on kuitenkin tällä kaudella pelannut keskimäärin 15:31 ottelua kohden, mikä on aika identtinen Pageau'n peliaikaan verrattuna, mikä on keskimäärin 15:57 ottelua kohden. No toisaalta molemmat kaverit pelaavat paljon alivoimaa niin sitä vastuuta tulee tietysti sitä kautta. Pageau'sta mainittakoon vielä se, että kaveri on nyt kolmatta kautta perätysten voittava aloittaja tämän kauden aloitusprosentin ollessa 53,11% ja kahden edellisen kauden 54,81% ja 52,17%.

  Pageau'n kaltainen vahva luistelija olisi ilman muuta sopiva palanen Penguinsin ryhmäänja kun miehellä on tämän kauden jälkeen vielä kaksi kautta tuota maltillista $3,1m Cap Hitin sopimusta jäljellä niin miehen mahduttaminen palkkakaton alle ei olisi suuri ongelma sekään. Tiedä sitten minkälaista vastinetta Ottawa pelaajasta vaatisi, mutta jotenkin Ottawa fanien puheista on jäänyt sellainen kuva, että pelaajaa ei ihan arvosteta organisaatiossa hänen ansaitsemallaan tavalla vaikka kyse on vielä oman kylän pojasta ja organisaation omasta varauksesta. Penguins ei taatusti ole ainoa joukkue miehen perässä niin hinta voi nousta jonkin verran. Asiasta sen enempää tietämättä niin joku picki + prospecti/ nuori NHL-pelaaja varmaan saisi diilin tehtyä Ottawan kanssa.

  Toinen pelaaja, joka on näiden insidereiden mukaan mahdollisesti kaupan trade deadlinella on Montréalin Brandan Gallagher. Taskuraketti Gallagher on yksi omista pitkäaikaisista suosikeista ja kaveri on sellainen pelaaja, joka antaa aina kaikkensa ja pienestä koostaan huolimatta on todella hankala pelaaja vastustajan kannalta. Penguinsin omista riveistä parhain vertailukohta Gallagherille on pelaajatyyppinsä puolesta Patric Hörnqvist. Canadiensin pakka on tällä hetkellä niin sekaisin, että siellä on täysin koskemattomia pelaajia vain muutama ja joukkueen kapteenistoonkin kuuluva Gallagher ei olisi yksi näistä pelaajista. Gallagherilla on kaiken muun hyvän lisäksi tasolleen erittäin edullinen $3,75 miljoonan cap hitti vielä seuraavan kolmen kauden ajan ja tämä sopimus on varsinkin tänä aikana, kun Salary Cap on nousussa niin erittäin hyvä. En tiedä onko Penguins Gallagherin perässä, mutta jos joukkueeseen halutaan pisteitä tekevä pelaaja kohtuullisella lapulla kahteen ylimpään ketjuun niin Gallagher on enemmän kuin varteenotettava vaihtoehto. Hinta nousee tässäkin tapauksessa aika kovaksi, mutta olisiko joku Dumoulin/ Määttä + 1st Rounder sellainen tarjous, jota Montréalin toimistolla edes mietittäisiin? Joku ranskaa puhuva prospecti vielä kyytipojaksi niin ehkä siinä joitakin aihioita olisi kaupan tekemiseksi, tai sitten ei...
   
 18. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Penguinsin tilanne kahdella viime kaudella oli kyllä senttereiden osalta aivan mieletön, sillä Bonino ja Cullen olivat molemmat tasoltaan todella hyviä kolmossenttereitä, jotka pystyivät kumpikin pelaamaan välillä jopa suuremmassakin roolissa tuuraten Crosbya tai Malkinia. Joukkueen sentteristö oli mielestäni heittämällä liigan parasta.

  Pageau saattaisi sopia hyvinkin joukkueeseen ja Sheahanin kanssa he muodostaisivat mielestäni oikein pätevän sentterikaksikon alempiin ketjuihin.

  Lainaus:
  Gallagher taitaa olla oikea laitahyökkääjä, ja ainakaan sen perusteella en näen minkäänlaista toimivaa yhteyttä Penguinsiin, jonka oikea laita koostuu Kesselistä, Hörnqvististä, Guentzelistä, Rustista ja Sprongista.

  Ja tuo ehdottamasi Dumoulin/Määttä + 1:st kuulostaa huonolta vitsiltä. Puhutaan kuitenkin joukkueen nuorista ykkös- ja kakkosparin puolustajista.
   
 19. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Näin. Lisäksi näitä ykköskierroksia on annettu jo ihan tarpeeksi lähihistoriassa pois.
   
 20. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Tällä hetkellä ei ole mitään takeita siitä, että Pens olisi edes menossa playoffeihin. Käyrä on toki nouseva ollut nyt viime ajat, mutta metro-divisioona on kova ja pari tappiota perättäin vaikeuttaisi taas tilannetta playoffeihin pääsyn suhteen huomattavasti. Tämän takia uskon (ja toivon) ettei JR ole tuota ykköskieppiä valmis kauppaamaan, ehkä trade-deadlinella sitten jos tilanne näyttää hyvältä. Gallagherin en uskoisi tuovan mitään tarvittavaa jengiin kun noita laitureita on jo omasta takaa riittävästi, mutta Pageau voisi olla aika ihanteellinen kolmosen keskelle.

  Tänä yönä voisi Crosby paukuttaa sen uran 400. maalinsa, paikkoja on viime peleissä ollut useampaankin.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  DeSmith saa yöllä neljännen peräkkäisen starttinsa. Kolmessa edellisessä pelissä ollut ottelun tähdistössä, joten ansainnut luoton valmennukselta. Murray toimii luukkuvahtina kun Jarry lähti eilen farmiin. Jarry saa siellä viikonlopun aikana pari peliä tililleen mikä on hyvä asia. Sitten All-Stars tauon jälkeen voi katsella että miltä alkaa DeSmithin ja Jarryn suhteen näyttää tilanne loppukauden suhteen, eli kumpi toimii kakkosmaalivahtina. Hyvä kilpailutilanne kuitenkin maalinsuulla tällä hetkellä ja mahdollistaa sen että Murray saa rauhassa ottaa oman aikansa ennen kuin palaa pelaavaan kokoonpanoon.
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Olipas hyvä esitys Wildia vastaan, täyttä dominointia siihen 6-0 maaliin saakka kunnes Pens selvästi lopetti pelaamisen ja Wild pääsi kaunistelemaan lukemia. Lopulta 6-3 voitto siis. Crosbylle, Malkinille ja Kesselille kaikille kolmen pisteen illat. Crosbylle ei kuitenkaan vieläkään tuota maalia, paikkoja oli taas ja kerran mies kilauttikin tolppaan laukauksen. Alla vielä linkki viime yön 4-0 maaliin, taidetta.

  Gotta See It: Crosby, Hagelin and Dumoulion combine for impressive tic-tac-toe passing play - YouTube

  Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tässä oma lista mahdollisiksi sentterihankinnoiksi:

  1. Johan Larsson, BUF (25v, $1.475M, RFA 2019)
  - Larsson menisi Sheahanin kanssa hieman samaan muottiin. Siinä missä Sheahan vetää Pittsburghissa vahvasti puolustusvoittoista roolia (paljon oman pään aloituksia, alivoimaa...), on Larsson pelannut samaa roolia Buffalossa useamman vuoden ajan. Etenkin Bylsma ainakin nojasi vahvasti Larssoniin puolustavana alempien kenttien sentterinä. Muodostaisi siten Sheahanin kanssa tasavahvan kaksikon alempiin kenttiin ja voivat siten kilpailla paikasta kolmoskentässä laadukkaampien laitureiden kanssa. Olisi oiva vahvistus hyvänä alivoimapelaajana Penguinsiin, jossa alivoimapelaajista on hieman puutetta tällä hetkellä (kun Crosbyä ja Malkinia ei edelleenkään haluta kuormittaa alivoimalla). Hyvä aloittaja myöskin. Omaa nähdäkseni lisäksi lunastamatonta hyökkäyspään potentiaalia ja pistesaldot voisivat Penguinsissa nousta hyvin noista uran parhaista saldoista (6+10 39 peliin ja 10+7 74 peliin), etenkin jos pelaisi kolmoskentän sentterinä Kessel laiturinaan.

  Larsson ei ole tällä kaudella tehojen valossa onnistunut Buffalossa ja Botterill voisi siten hyvin luopua hänestä. Ei pitäisi maksaa paljoa Sheahania enempää.

  2. Tomas Plekanec, MTL (35v, $6.0M, UFA 2018)
  - Plekanec ei ole enää uran huippuvuosien tasolla, mutta menee edelleen alempien kenttien sentteristä. Voisi hyvin ottaa Cullenin roolin sieltä ja pelata tärkeitä puolustusvoittoisia minuutteja alempien kenttien sentterinä. Pelaa alivoimaa ja on ihan hyvä aloittaja. Voisi olla se nälkäinen veteraani joka hakee ensimmäistä Stanley Cupiaan (tyyliin Daley, Hainsey...).

  Plekanecin hinta lienee siellä 2.kierroksen vuoron tietämillä, maksimissaan. Montrealin pitäisi pidättää puolet palkasta jotta mahtuisi cappiin ja eiköhän niin tule tapahtumaan jos Plekanec siirtotakarajalla liikutetaan ihan mihin tahansa playoff-joukkueeseen. Rental-senttereistä parhaimmistoa.

  3. Jean-Gabriel Pageau, OTT (25v, $3.1M, UFA 2020)
  - Pageau on parempi pelaaja kuin kaksi edellistä, mutta on listalla heidän takanaan yksinkertaisesti hinnan vuoksi. Pelottaa ajatellakin millaista Ottawa vaatisi Pageausta, etenkin ottaen huomioon heidän omistajansa vihan Penguinsia kohtaan. Omistaja siellä kuitenkin vahvasti ottaa aina roolia. HFBoardsilla on tästä Pageausta paljon keskusteltu ja aina siellä nousee 1.kierroksen vuoro ja/tai Daniel Sprong esille. Pageau on loistava pelaaja, mutta Sprongin liikuttaminen olisi järjetöntä. Penguinsin pitää tavoitella sitä menestystä nyt, mutta Shearyn ja Guentzelin esimerkit ovat osoittaneet että nuorelle, capin suhteen edulliselle ja NHL-valmiille lahjakkuudelle on tarvetta ja se auttaa menestyksen tavoittelussa. Sprong on siinä suhteessa Penguinsin paras prospecti ja hyvin lähellä NHL-valmiutta, eikä tätä missään nimessä tulisi vaihtaa Pageauhin. Ykköskierroksen kauppaaminen olisi ihan hyväksyttävää kunhan ei paljoa tai mitään tarvitsisi siihen rinnalle laittaa enää.

  Pageaussa plussaa on vielä rightin kätisyys. Se olisi ehdotonta plussaa Penguinsin sentteriosastolle.

  4. Zach Smith, OTT (29v, $3.25M, UFA 2021)
  - Smith on alisuorittanut pahasti tällä kaudella ja lienee hieman helpommin saatavilla Ottawasta kuin Pageau. Mutta Smith ei ole puhdas sentteri, vaan tuollainen laituri/sentteri. En ole varma kuinka Smithiin voisi luottaa vakituisena sentterinä.

  5. Jared McCann, FLA (21v, $1.106667M, RFA 2018)
  - Villinä korttina mukaan nuori Jared McCann, joka ei ole saanut itsestään Floridassa vielä kovin paljon irti. Vastikään pari peliä healthy scratchina. Olisi haku puhtaasti potentiaalinsa pohjalta. Omaa vauhtia ja hyvän laukauksen ja onnistuessaan olisi pidemmän tähtäimen ratkaisu kolmossentteriksi. En kyllä osaa sanoa millaista vastinetta sitten vaatisi.

  HM: Brad Richardson (jos pelkkää nelossentteriä haetaan, olisi Rowneyyn nähden parannusta), Mark Letestu (samat sanat kuin Richardsonin kohdalla)

  Yhteenveto:

  - Pageau toivelistan kärjessä kunhan olisi saatavilla ilman Sprongin liikuttelua ja muutoinkin kohtuullisella vastineella.
  - Nuoremmista, mahdollisesti edullisemmalla saatavilla olevista pelaajista toivelistan kärjessä Larsson. Realistisemmin toteutettavissa kuin Pageaun saaminen, näin uskoisin.
  - Rental-senttereistä Plekanec olisi hyvä haku.
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Matt Murray tekee tänään paluun Penguinsin maalinsuulle. Hieno homma! Nyt voitto Murrayn isän muistolle.

  Muutoin sama kokoonpano kuin edellisessä ottelussa.
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ei niin hyvä esitys ja varsinkin toinen erä oli suorastaan huono, mutta tärkeääkin tärkeämpi 5-2 voitto ja Malkin sai painaa hatullisen lopulta tyhjiin kun tätä aikaisemmin Rust (2+1) jotenkin käsittämättömästi onnistui oman mahdollisuutensa hukkaamaan kun laukoi kiekon tyhjästä tontista ylärimaan. Murray oli huikea paluussaan ja mies piti Pensin toisessa erässä pelissä mukana lukuisilla hienoilla torjunnoillaan, maaleille ei voinut mitään vaikka melkein onnistui vielä Couturen yrityksen torjumaan. Kessel ja Crosby eivät olleet parhaimmillaan tällä kertaa, mutta molemmille syöttöpiste tilille ja jälkimmäisen pisteputki venyi nyt kymmenen ottelun mittaiseksi.

  Seuraavaksi sitten lauantain vastaisena yönä Caps saapuu vierailulle Pittsburghiin ensimmäisen kerran tällä kaudella.