Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Mä en oo vaan tällä kaudella nähnyt tuota kahden viime kauden Pensiä, kuin ehkä pieninä välähdyksinä. Ja mä haluan sivustaseuraajana omia oikeuden heittää vaikka se puoli jengiä bussin alle, jos syytä on! Ihan eri tietenkin kuin mitä kopissa tapahtuu, sehän nyt o selvää, mutta ei tässä fanituksessa olis mitään ideaa jos ei olis, noh, fanaattinen. Eli haista vittu Letang, susta on tulossa yhtä raskas riippakivi kuin Gonchar aikoinaan. Pari playoff-sarjaa sekin paskapappa maksoi, vieläkin sattuu se Montreal, hyipillusentäån.

  Brassardin hankinnan ymmärrän ja tykkään, mutta ihan älytöntä että toi puolustus unohdettiin aivan täysin ja jätettiin tollaseksi torsoksi. Se oli täysin anteeksiantamatonta ja siitä nyt todellakin kärsitään. Joku Ron Hainsey, trevordaleysta puhumattakaan tekisi ihmeitä tohon nippuun.

  MAF puolestaan saa mennä vaikka päätyyn asti, ehdoton lemppariäijä kaikkine sekoiluineenkin aina ollut. Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki yhdessä kulkien... pieni man-crush ja paita tilauksessa!
   
 2. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Jos nyt niin objektiivisesti katson kuin pystyn, niin mahdollisesti tippuminen toisella kierroksella tekisi joukkueelle hyvää ensi kautta ajatellen. Kyllä ne kilometrit vaan väkisin alkavat näkyä, ja ihan rehellisesti en näe tuon joukkueen kaatavan Tampaa, kävi tässä miten kävi. Rasitettu joukkue liian kapealla puolustuksella.

  Anyway, Capitalsille ei kukaan halua hävitä, ja eiköhän tämä vielä käänny kunhan tänään saadaan hyvä startti ja pidetään pahimmat sekoilut minmissä.
   
 3. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Kyllä jokainen varmaan ymmärtää, että se sentteri oli hommattava, mutta Brassard on osoittautumassa ainakin toistaiseksi vääräksi valinnaksi ellei nyt paina pari seuraavaa peliä kovilla tehoilla. Toistaiseksi Brassard on ollut iso pettymys varsinkin kun pois lähti tämän seurauksesta Cole, Reaves, ykköskierros ja Gustavsson. Varsinkin Colea on ikävä kun katsoo tuota meidän heiveröistä puolustusta ja ehkä se Reaves olisi voinut myös jonkin oman mausteensa tuoda. On totta, että tuskin Brassard on täydessä iskussa kun oli hänelläkin tuota loukkia runkosarjan lopussa, mutta siitä huolimatta onhan tuo pettymys ollut. Ihan samalla tavalla on suuri pettymys ollut Kessel vaikka ihan jokainen näkee, että Phil ei ole lähellekään sataprosenttista kuntoa.

  Höyryillähän tämä joukkue puskee eteenpäin Crosbyn ja Guentzelin kantaessa, mutta olisihan se hienoa taas kerran pudottaa Caps pois ja naureskella niiden umpisurkealle playoff-recordille. Tampaa vastaan on tuskin kummallakaan joukkueella hirveästi palaa, hurja nippu siellä kasassa joka missasi viime vuonna playoffit kokonaan ja näin ollen ovat aika freesinä kun otetaan vielä lisäksi huomioon niiden taival playoffeissa toistaiseksi ja sitten loppurunkosarja meni enemmän ja vähemmän paukkuja säästellen.
   
 4. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Totta kai sentteri piti hommata, mutta se tehtiin puolustuksen kustannuksella. Se oli kaikille selvää, että Rowney pitää saada katsomoon eikä hän ole pätevä sentteri nelosketjuun. Mutta itse olen sitä mieltä, että Brassardin sijaan olisi voitu yhtä hyvin hankkia sentteri nimenomaan nelosketjuun ja antaa Sheahanin sentteröidä kolmosketjua. Sheahan oli loppukaudesta erinomainen tuossa kolmosen keskellä, ennen Brassardin tuloa. Tätä myötä meillä olisi mahdollisesti tulevaan varauskarnevaaleihin ykköspick sekä Ian Cole puolustuksessa. Reaves olisi ollu tässä sarjassa erinomainen ja taisi joku NHL:n toimittaja juuri sanoa, että pelasi viime yönä erinomaisen pelin. Fleuryn aika tuli Pensissä päätökseen, se oli selvää. Hienoa nähdä, että kaveri on noussut Vegasissa yhdeksi NHL:n parhaista maalivahdeiksi - toivottavasti uran parhaat vuodet ovat edessä, huikea pelaaja.

  Katsotaan eteenpäin ja toivottavasti tänä kesänä ei toimistolla vain istuta. Tietysti ensi kaudella Brassard jatkaa myös, jonka myötä meillä on erinomainen tilanne senttereiden osalta. Mutta tämä kausi on pahasti vielä kesken ja tänään otetaan kotona voitto, niin päästään aina niin makoisaan game seveniin. Ja mikäs sen parempaa kun lähettää Caps taas kesälomille.

  Siitä kyllä samaa mieltä edellisten kanssa, että Tampa on tällä kaudella aivan helvetin kova joukkue. Pens pystyy varmasti haastamaan, mutta paras 7. sarjassa uskon Tampan vievän minkä tahansa joukkueen.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Jos sieltä olisi hankittu se neloskentän sentteri, jollaiseen minäkin olisin ollut tyytyväinen silloin, niin tuskinpa JR:n toimintaa olisi paljoa kiitelty avauskierroksella Malkinin loukkaantuessa. Kritiikkiä olisi sadellut siitä ettei hommattu riittävän hyvää sentteriä juuri tuon tilanteen varalta. Ja tällä hetkellä kritiikkiä sitten satelisi siitä kun Crosbyn kentän takana muut kentät eivät ole saaneet tasakentällisin tehtyä maaleja. Voivoteltaisiin Brassardin tasoisen sentterin perään. Tosiasia kuitenkin on että JR hankki parhaan tarjolla olleen sentterin, vieläpä alennetulla AAV:lla. Lisäksi väitän Brassardin olleen Penguinsin paras pelaaja molempien sarjojen viidensissä otteluissa tähän mennessä. Eli en näe syytä Brassardin hankinnan kritisoimiselle tässä vaiheessa. Brassard ja Sheahan ovat olleet tässä sarjassa parhaat hyökkääjät alemmista kentistä, laitureissa ollut suurimmat epäonnistujat. Kesselin vajaakuntoisuus näkyy merkittävästi eikä siihen olisi auttanut mitenkään jos olisi Brassardia huonompi sentteri hankittu siirtotakarajalla.

  Eikä siellä nyt muutoinkaan juurikaan vaihtoehtoja nelossentteriksi olisi edes ollut. Siirtotakarajalla liikkui senttereistä Brassardin lisäksi Penguinsissa jo kertaalleen nähdyt Fehr ja Letestu sekä sitten Plekanec. Jälkimmäinen ei paljon Brassardia halvemmalla liikkunut, ottaen heidän sopimustilanteet ja pelillisen tason huomioon. Fehristä hankkiuduttiin cap dumppina vuotta aiemmin eroon. Letestusta nyt ei olisi ilman ykkösyv-vastuuta paljoa Rowneya suurempaa iloa.

  Colella ja Sullivanilla meni sukset tällä kaudella raporttien mukaan ristiin alkukaudesta ja Cole tippui useasti rotaatiossa seiskapakiksi. Toki minäkin olisin mielelläni hänet pitänyt loppukauden, mutta ei ole mitään takeita että hän olisi päässyt jäälle playoffeissa. Ruhwedel ja Oleksiak eivät ole olleet mitään epäonnistujia siellä puolustuksessa, vaan ovat hoidelleet oman ruutunsa. Toki jotain virheitäkin tehneet, mutta kyllä ne räikeimmät ovat osuneet top-4 puolustajille ja ei se Cole olisi poistanut vaikka Letangin viime pelin virheitä.

  Reavesin niin ikään olisin mielelläni pitänyt, mutta tuskinpa hänkään olisi ollut ratkaisu tässä sarjassa vaivanneeseen alempien kenttien tehottomuuteen. Tuskin olisi myöskään estänyt Wilsonin headhunttaamista. Ei se Wilson uskaltanut tiputtaa hanskoja Oleksiakin kanssa eikä olisi sitä tehnyt Reavesin kanssakaan.

  Penguinsilla on hyvät asemat tässä vaiheessa. Joukkue on viime vuosina kasvanut vastaavien tilanteiden kautta mestariksi ja nyt tarjotaan mahdollisuutta vastaavalle kasvutarinalle jälleen. Jos tästä tämän vuoden joukkueesta on mestariksi, niin kaksi seuraavaa peliä sen osoittavat. Crosby-Guentzel kaksikko on vireessä, Malkinin paluun myötä ylivoima on alkanut saamaan tulosta jälleen ja alempien kenttien otti viime pelissä ison harppauksen eteenpäin. Nyt vaan virheet pois ja puolustussuuntaan yhtä hyvää tekemistä koko 60 minuutin ajan kuin nelospelin kolmannessa erässä nähtiin, niin sarja laitetaan tasoihin ja sitten käydään Washingtonista hakemassa se voitto seiskapelistä jälleen. Tampa ei sitten konferenssifinaaleissa pysy Penguinsin kyydissä millään mittapuulla.
   
 6. M.Lemieux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Pittsburgh Penguins
  Kyllähän tämä kausi oli kokonaisuudessaan alle arvostelun. Ei vaan riitä niin ei riitä. Jotain tartteis tehdä ja aivan helvetin kiireesti.

  Kyllä voi ihmislasta kyrpiä niin maan perusteellisesti. Tämän ihmeellisempään analyysiin ei nyt just kykene.
   
 7. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  No johan sitä kaksi kautta putkeen kestikin, tarkalleen 1109 päivää edellisestä pudotuspelisarjan häviämisestä. Washington oli tänäänkin hyvä ja Holtby maaginen, eikä jatkoajalla Kuhnhacklin tolppaa lähemmäksi päästy. Kiitos Penguins, nyt on hyvä aika huilata vähän pidempi kesä ja syksyllä sitten taas uutta matoa koukkuun.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2018 klo 05.24
 8. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Noh, vihdoin saa itse kukin lomaa lätkästä, onhan tämä ollut fanillekin raskasta aikaa valvoa öitä pitkälle kevääseen pari kautta putkeen. Täysin ala-arvoinen esitys tänään ja tästä kaudesta ei kyllä mitään hyvää käteen jäänyt, oikeastaan posina mieleen jäivät Malkinin hurja vire yhdessä vaiheessa, Phillyn tiputus ja Crosbyn sekä Guentzelin loistavat otteet playoffeissa. Siinä nuo, vähiin jäivät.

  Mitä näihin poffeihin tulee niin todella harva pelasi tasollaan tai edes hyvin. Crosby oli huikea, samoin Guentzel. Dumoulin oli myös hyvä, helposti meidän paras pakki. Miinuspuolella on sitten isosti nimet Letang, Murray ja Kessel sekä Brassard. Koko nelikolta järkyttävän paskat playoffit odotuksiin nähden. Mielenkiinnolla kyllä odotan mikä vaivasi Kesseliä, veikkaisin pelanneen ranne paskana. Hieno runkosarja ei kyllä lämmitä tässä vaiheessa yhtään. Ei ollut tasolla myöskään Hörnqvist ja Malkin, jälkimmäinen loukkaantui siinä Philly-sarjassa ja toinenkin missasi pelejä joten eivät nuokaan täydessä kunnossa olleet missään nimessä. Rust ei ollut tänä vuonna se playoff-hirviö mikä on ollut parin viime kauden ajan ja Sheary toivottavasti pelasi viimeiset pelinsä Pens-nuttu päällä. Sheahan ei korvannut ketään ja Määttä oli huono sekä Schultz kaukana tasostaan. Oleksiak ei pystynyt tässä sarjassa enää muuhun kuin pitkiin kiekkoihin ja Ruhwedelistä en jaksa edes sanoa mitään.

  Ja kyllähän Trotz vei Sullivania tässä sarjassa kuin mätää kukkoa, Pensillä ei ollut mitään aseita päästä omista pois syötöillä ja murtautua hyökkäysalueelle syötöillä vaan pitkää ja ränniä lyötiin tämän tästä. JR epäonnistui myös kiitettävästi toimistonsa puolella, mikään siirto kesästä alkaen ei onnistunut, Oleksiakin hankinta oli lähinnä onnistumista, jotkut siirrot aivan farsseja.

  Tällä hetkellä on vaan fiilis, että turhakkeet vittuun kesällä (eli Sheary, Simon ja Ruhwedel) ja Letangin voisi kaupata pois vaikka Ottawaan ja Karlsson sieltä tänne. Letang voi tehdä Fleuryn tyyliin viimeisen palveluksen seuralleen ja unohtaa kaikki kaupanestävät klasuulit, pääseehän se sieltä Ottawasta sitten pois jos sinne ei halua jäädä pidemmäksi aikaa.

  Mutta tuplamestaruus jää historiaan, se oli kova suoritus se.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2018 klo 18.42
 9. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Tuo "ei pelannut tasollaan" on huono selitys. Taso oli tällä kertaa tämä.

  Lainaus:
  Johan tuo Sullivankin vei valmentajan taistot kaksi vuotta putkeen jokaisessa sarjassa. Capitals ja Trotz olivat nyt yksinkertaisesti parempia. Sullivan on kuitenkin edelleen valmentajana nuori ja oppii varmasti jatkuvasti lisää. JR ei missään nimessä tällä kaudella onnistunut, mutta on hänen rekordi edelleenkin aivan mielettömän paljon plussan puolella. Joukkueessa eikä sen johdossa tarvita isoja muutoksia, runko on edelleen vahva ja edessä on vielä paljon hienoja kausia Crosbyn ja Malkinin kanssa.
   
 10. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Kai se pitää jatkossa kirjoittaa, että eivät pelanneet parhaalla mahdollisella tasolla tai lähellä sitä parastaan, tai jotenkin vastaavasti. Nyt jäätiin joidenkin kavereiden osalta siitä parhaasta mahdollisesta tasosta todella kauas.

  Sanotaan nyt vielä, että melko luottavainen fiilis on tulevia kausia ajatellen ja uskon, että ensi kaudella nähdään paljon freesimpi joukkue jäällä ja tämä tulee näkymään jo runkosarjassa. Ainut huolenaihe toistaiseksi on Murray jonka kausi oli todella vaikea ja playoffit surkeat. Tänäänkin ensimmäinen maali lurahti luvattoman helposti. Ei tämä kevät Murrayn osalta nyt sentään flööri 2012 tasolle yllä jolloin aivan kaikki maalille päin suuntautuneet vedot menivät sisään, mutta ei tällä maalivahtipelillä kyllä voita yhtään mitään jatkossakaan. Toivottavasti tämä oli myös Murraylle ns. välikausi.

  Hyvää kevättä ja kesää Pens-faneille.
   
 11. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tätä toivon itsekin. Pari kautta oli kaveri Fleuryn takana ja nyt kun oli selkeä ykkösmaalivahti, niin eihän se kausi hyvin mennyt. Hyviä otteita, mutta enemmän surkeita ja playoffeissa Holtby pesi 100-0.

  Kesäloma koittaa aikaisemmin tänä vuonna. Tämä tekee varmasti hyvää osalle pelaajista, jotka selkeästi pelasivat vamman kanssa. Ensi kaudella vähän nälkäisempi jengi.

  Mielenkiintoista seurata, mitä liikkeitä JR tekee kesän aikana.
   
 12. Schadowan Jäsen

  Kuten joku hfboardsilla sanoi, ei tässä voi muuta olla kuin kiitollinen ja pitää kaikki mölyt mahassa. Joskus se häviö kuitenkin tulee, nyt se tuli tässä vaiheessa. Joo, siellä oli epäonnistujia ja alle tasonsa pelanneita, mutta sellasta se välillä on. 2017 pleijarit väännettiin niin maksimaalisella tasolla, että on mahdottomuus vaatia samanlaista venymistä joka vuosi.

  Huikea jengi, valmentaja ja GM. Nyt jätkät lomille rentoutumaan/parantumaan (Gena ja Phil eritoten) ja ensi kaudella ollaan taas 100% valmiita.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Olihan se kokonaisuudessaan tosiaan huikea matka tähän pisteeseen. Yhdeksän peräkkäistä voitettua playoff-sarjaa ja kaksi peräkkäistä Stanley Cupia. Ennennäkemätön ja huikean kova suoritus näin palkkakattoaikakaudella. Monia huikeita suorituksia ja hienoja hetkiä koettu parin viimeisen vuoden aikana, siitä kiitos Penguinsille.

  Silti juuri nyt päällimmäisenä kuitenkin kova pettymys. Olisihan tämäkin sarja ollut hyvin voitettavissa. Parempi joukkue lopulta meni jatkoon, mutta marginaalit olivat pienet ja Penguinsilla oli kaikki mahdollisuudet myös voittaa sarja. Parissa ottelussa menetettiin johtoasema kolmannessa erässä ja hävittiin ne pelit aika suurten virheiden seurauksena. Tänään sitten selkä seinää vasten kotiyleisön edessä tekemisen meininki oli todella heikkoa, eikä läheskään sellaista kuin parina edellisenä keväänä. Mielellään sitä olisi nähnyt tämän menestystarinan jatkuvan vielä, ainakin yhden sarjan verran, kun siihen tosiaan oli mahdollisuus. Capitalsin kaataminen on aina nautinnollista ja ei heille koskaan halua hävitä. Mutta niin vain kävi nyt, ei voi mitään. Tyhjä olo.

  No onneksi tulevaisuus on valoisa, mestaruusikkuna on auki vielä ainakin muutaman kauden ajan Crosby/Malkin-aikakaudella. Katsellaan mitä liikkeitä kesän aikana tapahtuu, palaset on kuitenkin hyvin paikallaan vaikka jotain hienosäätöä se rosteri ehkä kaipaakin.
   
 14. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Joo, hyvin se meni ja kaikilla oli taas kivaa eikä saa sanoa pahasti kun on jo joskus voitettu. Höh.

  Kaksi kautta putkeen on juhlittu ja näkyyhän se, mutta oli tää silti ihan umpipaskaa suorittamista alusta ihan viimeisille metreille saakka. Toki kunniaa täytyy antaa Capsille, kun peikko on nyt tapettu mutta hävettävän helpolla se lopulta kuoli. Pienestä kiinni playoff-menestys on ja aikamoisella tuurillahan Pens nuo cup-runinsakin teki - niinkuin tietenkin kaikki muutkin. Ihan siellä ylärajoilla pitää vetää koko jengin, että päätyyn asti pääsee. Tällä kaudella tosiaan @Walkin kanssa samaa mieltä, että lähellekään sitä ylärajaa ei päästy ja lisäksi kun joukkueen johto, ilmeisesti aiemmista onnistumisista ylimielisenä, päätti kehittää jääkiekon uudestaan siten, että siellä ei ole vastustajaa ollenkaan niin välikausi tästä tuli. Niinkuin sanoin muistaakseni jo syyskuussa. Ja tähän hymiöitä hiekkapilluille.

  Vaikka nyt millekän joukkueen räjäyttämiselle ei ole tarvetta, niin kyllähän nuo riippakivet ja on/off-sankarit pitäisi tuolta heivata vittuun kun varaa ei ole antaa tasoitusta palkkakaton takia. Hagelin, Sheary ainakin pakko ulostaa - ei todellakaan mitään käyttöä noilla caphiteilla. Sieltä Sprong sitten vittu vihdoin ylös, meni syteen tai saveen. Tämän(kään) junnun kasvatusprosessia en välttämättä ihan osaa ymmärtää, mutta ei onneksi tarvi. Rust oli aivan vitun lapanen yhtäkkiä, lienee ollut loukkaantunut hänkin?

  Puolustuksesta nyt on kaikki tarpeellinen sanottu ja siellä nyt vaan oli kaikki ukot napsun liian isossa roolissa ja Letang aivan vitun kusta ja paskaa siihen nähden, mitä ykköspakilta sopisi odottaa. Aivan törkeän koomistahan oli tuo siirtorajan puljailu, oli tilanne mikä hyvänsä. Joukkueen selkeä puute pakiston leveydessä ja sieltä heitetään helvettiin tasaisen varma, kovaa taisteleva kakkos-kolmosparin kohtalaisilla minuuteilla pelaava äijä - eikä ketään tule tilalle! Tuolloin tarve olisi oikeasti ollut kaksi NHL-tason puolustajaa, eikä sitten tullut yhtään. Ei jääkiekossa vieläkään pärjää vain hyökkäämällä, vaikka ihan kiva yritys oli. Se vaatii sitten puolustukselta juurikin ne kiekonsyöjät, blokkaajat ja vääntäjät, joita tällä kaudella ei sitten näemmä ollut. Oleksiak ja Ruhwedel vetivät ihan siedettävällä tasolla kolmosparin minuutit, mutta kun kaikki muut enemmän tai vähemmän alisuorittivat (kyllä se Dumoulinkin ajoittain perseili oikein urakalla, toki Letangin sontiminen vaikutti sekin). Sitten kun veskarille menee se pari helppoa niin tässäpä on ihan oikeutettu lopputulema ja hyvissä ajoin lomille.

  Toivottavasti ketään Pens-peluria ei lähde MM-kisoihin, nyt voisi vaikka levätä. Vaikka en mä nyt pane pahakseni jos pääsee taas näkemään Crosbyt ja kunppanit livenä, ei siihen koskaan väsy.

  Kiitti tästäkin kaudesta kaikille ihanille Pensselisedille, joukkue petti tällä kertaa mutta leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Ensi kauden ketjussa rakennetaan sitten parempi nippu! Hyvää kesää, kiitos ja anteeksi.

  edit. jäi vielä sanomatta, että kyllä mä olen aivan helvetin pettynyt myös Sullivaniin, joka ei saanut tällä kertaa ulosmitattua jengistä yhtään mitään vaan täysin yksilöiden varassa mentiin kevät. Pelisysteemi suli kun materiaali lahosi käsiin. Siksikin jotain ravistelua tuo rosteri ehkä vaatisi, kun koutsinkin naama on jo kulunut ja kuten oon epäillyt, Sullivan ei ehkä ole se mukava valkku ihan kaikille pelureille vaan vähän raskaampi kaveri kuin vaikka Bylsma. Joku astetta särmikkäämpi jätkä vakka Sheary/Hagelin-kaivon tilalle, kiits.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2018 klo 10.25
 15. Rene Saari Jäsen

  Ne pätkät mitä tuli katottua, niin samaa mieltä @disco-stu :n kanssa Dumoulinista. Omaan makuun Määttä meni puhtaammilla papereilla, mutta toki jokaista vaihtoa en Määtältä nähnyt.
  Ratkaisumaalissa Dumoulin kaartaa väärälle puolelle, on ylipelannut ja Letang missä lie.
  Samalta pakkiparilta nähtiin vastaavia enemmänkin. Eniten pensin pakistosta.
   
 16. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  @Rene Saari. Taitaa olla aika makuasia kenet tuolta pakistosta nostaa eniten "onnistuneeksi" kun koko pakisto floppasi täysin. Määttä teki kuitenkin niin suuret virheet kolmospelissä ja vitospelissä, että ei tuosta hyvää saa sitten millään. Dumoulin minun mielestäni nyt oli se vähiten pulassa ollut pakki tuolta ja Letangin sählääminen vierellä ei varmasti asiaa auttanut eikä se kolhu päähänkään toisessa pelissä.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Palkkakattoajan menestynein joukkue ja vaikka varmasti se tappio kyrsiikin, otatte mielestäni tuloksen vastaan juuri oikein, vaikka suurimman osan teistä miellänkin hardcore-kannattajiksi.
   
 18. lomapäivä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & Ilves
  Kuormitus, loukkaantumiset, etenkin Kessel, pakiston ohuus, Murrayn epätasaisuus, Crosbyn heikko runkosarja... Jos johonkin tapahtumaan koko kausi kulminoituisi, sanoisin sen olleen Brassard-treidi.

  Reaves oli hyvä, ja sitä on ollut myös Vegasissa. Toi todella tärkeää särmää, mikä varmasti pleijareissa olisi heijastunut muihinkin. Cole oli todella iso menetys, niin kentällä kuin kopissa. En sitten tiedä, miksi Sullivanilla ja Colella meni sukset ristiin ja toki Cole tulee olemaan kesällä kallis, mutta olihan se päällikkö puolustuksessa. Miettikää nyt Cole Ruhwedelin tilalla näissä pudotuspeleissä. Myös 1st rounderin ja lupaavan veskarin Gustavssonin menettäminen harmittaa.

  Brassard ei ollut mitenkään erikoinen, eikä elänyt Big Game Brassard-lempinimensä veroisesti. Kaiken lisäksi Sheahan pelasi oikeesti hyvin treidiin asti, ja pelasi myös pleijareissa hyvin. Olisin ollut ehkä valmis hommaamaan laadukkaan nelossentterin halvemmalla, kun Brassardia. Mutta nää on näitä.

  Silti, kuten Paul Martinin tapauksesta opittiin, ei heitetä ketään ensimmäisen kauden jälkeen susille. Hänkin lopulta muodosti olympiatason puolustusparin Orpikin kanssa.

  Ens kautta kohti. Ps. hyvin te jaksatte kirjotella täällä, pahoittelut että oma anti on aika pientä keskusteluun. Ehkä sitä voisi itekkin aktivoitua.
   
 19. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Tähän vielä sen verran, että Dumoulin onnistui kyllä odotuksiin ja omaan, oletettuun rooliinsa nähden erinomaisesti. Kyseessä nyt ei kuitenkaan ole oikeasti - kaikissa läppä-Norris-jutuista huolimatta - mitenkään millään osa-alueella erityisen maaginen pelaaja. Hyvä kakkosparin suorittaja ja parhaimmillaan enemmänkin, mutta kun ei se nyt vaan näissä karkeloissa lähtökohtaisesti riitä, ellei sitten kaikki muutkin nosta sitä tasoaan. Ei se toki ole Dumoulinin vika, että joutuu olemaan kaksinkertaisen SC-voittajan ykköspakki. Mutta nyt tämä tästä, menen terassille juomaan tanskalaista kaljaa ja nauttimaan kesästä!
   
 20. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Dumoulin nousi muuten hienosti hyökkäyksiin muutamaan kertaaan, ja kuitenkin hintalaadultaan onnistuja.

  mutta Lettu perkele.
  Pingujen facebookista bongattua:
  SNIPE!

  Coach Sulllivan on Kris Letang this morning: "I told him how important he is to our team and how good he is. He's helped this team win championships. That's the player we know and love. Everyone makes mistakes. You just have to react the right away and look to the next opportunity."

  vähän tulipalon sammuttelun makua.

  Niin. Erityisen huolissani olen Letangin comebackeista, miehellä on enemmän yritystä kuin järkeä pelaamisessaan. Oman suosikkipelaajan murenemisen seuraaminen tekee tiukkaa. Nyt hiomaan ihan rauhassa kuntoon puolustuspelaamistaan.

  Kokonaisuudessaan pingut tarvitsee lisää jalkoja kentälle. Etenkin kiekottomana pitää jalat käydä. Sheary oli henk.koht ehkä suurin pettymys koko kauden ajan, Letangin ohella. Murray saanee kaudesta jonkinlaisen synninpäästön vielä iän, nopean menestyksen ja siviilipuolen hommien vuoksi.
  tämä oli ensimmäinen pingukausi herraties kuinka moneen vuoteen, kun runkosarjassa en katsonut liki kaikkia pingujen pelejä. Ja niin oudolta kun se tuntuukin sanoa, niin jopa pieni helpotus pääsi aamulla, kun ei erityisen vakuuttavasti tällä kaudella esiintynyt pingviinilauma aloitti kesäloman. Toki instant töllö kiinni kun maali tuli, mutta ei tämä nyt niin paskalta maistu kuitenkaan enää. 3 voitettua cuppia llä rungolla on kuitenkin antanut paljon ilon aiheita, ja ehkä vähän liikaakin namia saatu. Yhtä kaikki, Edelleen se 2016 hämmentää. Peli sakasi, joukkue rämpi, jopa kärsimättömät fanit mietti crosbyn myyntiä :)
  Mikkihiiri johnston ja living nightmare. Mutta sieltä tuli Sullivan valkoisella hevosella, ja piiskasi alun haparoinnin jälkeen joukkueen sellaiseen moodiin, että huh perkele. En tiedä kultaako aika näin nopeasti muistot, mutta siinä vaiheessa kun pingut takoi silloisesta president trophyn voittajasta, capsista runkosarjan loppuun uskomattoman voiton hienolla pelillä, niin fiilis oli se, että päätyyn asti mennään, Ja mentiin. Viime vuonna mestaruus tuli jopa hiukan "puskista", pelillisesti homma ei enää toiminut niin hyvin ja joukkue oli pikkuisen muuttunut, mutta niin vain juna porskutti. Tämän kauden tiesin olevan vaikea. Tärkeitä palasia treidattiin, maffin era tuli päätökseen, ja henk. kojt tasollakin usko alkoi horjua. Pingut antoi kuitenkin ilon aihetta pieksemällä phillyn, ja ei se capsinkaan trollaaminen ihan vituiksi mennyt, kuitenkin 6peliä ja lähes kaikissa joutui caps tekemään täyden duunin.

  Kiitos taas hyvästä kausiketjusta, nyt hetki low profile, ja nälkäisenä haastajana ensi kauteen. @Walkin ei sitten avaa ensi kauden ketjua :D vai avaako? jotain taikaahan siinä edellisvuonnakin oli :)

  kiitos pingut kiitos jatkoaika, nyt grillaamaan
   
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Katsotaan tuota myöhemmin, ihan lähiaikoina tuskin jaksan tuota uutta ketjua pystyyn laittaa, että jos joku innokas sen haluaa tehdä niin on vapaa sen tekemään. Mutta kyllä se nyt ennen draftia tulee jos se minusta on kiinni :)
   
 22. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ei nyt mitään tarkempia analyyseja jaksa ainakaan vielä tehdä päättyneestä kaudesta ja tulevasta, mutta tartutaan kuitenkin tähän kohtaan ja mainittuun kolmikkoon:

  Conor Sheary
  - Samaa mieltä Shearystä. Flyers-sarjassa pelasi mielestäni hyvin vaikka tehoja ei tullutkaan, mutta Capitals-sarjassa katosi sitten taas kuvasta, sen sijaan että olisi jatkanut hyviä otteitaan ja tarjonnut jopa hieman sitä odotettua/toivottua secondary scoringia. Kun koko runkosarjan ajan, ensimmäistä noin kuukautta lukuunottamatta, tehoilu oli olematonta eikä pystynyt missään vaiheessa kautta uusintamaan vuoden takaista kemiaansa Crosbyn kanssa, ei Shearylle yksinkertaisesti löydy luontevaa paikkaa rosterissa. Sullivan ei kauden toisella puoliskolla oikein missään vaiheessa osoittanut kiinnostusta Guentzel-Crosby-Sheary kolmikon kokeilemiselle uudestaan, Sheary ei ole koskaan juuri ollenkaan pelannut Malkinin rinnalla ja jos jatkossa Kesseliä halutaan peluuttaa kolmoskentässä niin eipä Shearylle löydy järkevää paikkaa rosterissa. Palkka on sen hyvin sujuneen viime kauden runkosarjan jäljiltä sen verran korkea, ettei nyt muutenkaan sillä palkalla ole järkeä pitää Kesselin ja Brassardin (+Sheahanin, Hagelinin) ohella noin kallista alempien kenttien pelaajaa. Sinne kaivataan lisäksi mielestäni yhtä osaavaa alivoimapelaajaa, mielellään sellaista joka kykenee pelaamaan sentterin että laiturin paikalla, ja nuoriso-osastosta on pari kaveria tuloillaan niin Shearyn aika joukkueessa alkaa olla ohitse.

  Dominik Simon
  - Tästä sitten hieman eri mieltä. Simonin suhteen suurin ongelma oli että häntä peluutettiin ihan liian suuressa roolissa. Se ei ole hänen vika, kritiikki tulee kohdistaa valmennukseen tuolta osin. Etenkin mieltä jäi vaivaamaan Capitals-sarjassa tehty kenttämuutos Simonin ja Hörnqvistin paikkojen osalta. Sillähän haettiin parempaa balanssia secondary scoringiin, mutta ei auttanut siinä yhtään, ja sen muutoksen jäljiltä Crosbyn kenttäkin oli huonompi kuin se oli sarjan alkupuolella. Mutta ei tosiaan ole Simonin vika tuo. Simonin suurin ongelma kaudella oli nuo typerät ja turhat hyökkäyspään jäähyt, joita tuli jo runkosarjassa useita ja playoffeissakin muutama. Se korjaantuu toivottavasti kokemuksen myötä sitten. Potentiaalia on kuitenkin kehittyä kohtalaiseksi NHL-pelaajaksi, ja olisi aika hyvä halvempi korvaaja omasta takaa Shearylle, joten turhahan hänestä on luopua.

  Chad Ruhwedel
  - Ruhwedel täytti oman roolinsa playoffeissa. Ei tainnut kuin yksi takaisku playoffien aikana mennä jossain määrin Ruhwedelin virheen piikkiin. Osoittanut olevansa sopiva pelaaja Sullivanin systeemissa, ja ennen kaikkea pelaa ensi kauden vielä minimipalkalla, joten miksi hänestä tarvitsisi luopua? Ymmärrän sen jos haluaa vahvistaa puolustusta ja parempaa puolustajaa tilalle, mutta Ruhwedelilla pitäisi senkin jälkeen tuolla palkalla olla paikka seiskapakkina. Siinähän hän olisi hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

  Jos niitä turhakkeita haluaa listata niin tuohon pitäisi nostaa yksi pelaaja:

  Matt Hunwick
  - Täältä käsi ylös virheen merkiksi. Pidin Hunwickia viime kesänä hyvänä hakuna kolmospariin. Pelaajaprofiililta piti olla siihen erittäin hyvä haku, mutta käytännössä homma ei sitten koskaan alkanut toimimaan kunnolla Penguinsissa. Kaiken kaikkiaan johtoportaalta huonosti scoutattu, kun hankittiin nimenomaan rightin puolen pakiksi mutta siellä homma ei toiminut vaan parhaiten toimi vasemmalla puolella pelatessaan. Playoffeissa oli seiskapakkina eikä päässyt pelaamaan yhdessäkään ottelussa. Palkka kahden seuraavan kauden ajan vielä reilu kaksi miljoonaa kaudessa. Joukkueen turhin sopimus tällä hetkellä ja hänestä olisi erittäin hyvä päästä eroon.

  Maisemanvaihtoa kesän aikana siis Shearylle, Hunwickille ja heidän lisäkseen Rowneylle (UFA). Kuhnhackl sitten siinä ja siinä että miten hänen kanssaan kannattaisi toimia.

  Nämä nyt ihan vaan näistä rooli/täytepelaajista, jätetään tärkeämpien pelipaikkojen/isompien roolien pelaajien tarkastelu toiseen kertaan.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tänään on ollut perinteinen kauden päättymistä seuraava mediapäivä. Eipä siellä odotetusti mitään suuria ilmoituksia tapahtunut. Muutama ranskalainen viiva:

  - Loukkaantumisista ei paljoa avauduttu. Ainoastaan Kesselin ja Brassardin mainittiin pelanneen loukkaantumisten kanssa. Molempien vaivat takautuvat runkosarjaan, mutta eivät ole leikkaushoitoa vaativia.
  - Crosby ei ole lähdössä MM-kisoihin.
  - Malkin ei puhunut medialle tänään mutta Venäjän maajoukkueen eilisen tiedotteen mukaan ei lähde mukaan MM-kisoihin polvivamman vuoksi.
  - JR mainitsi Sprongin kuuluvan vakituisiin rosteripelaajiin ensi kaudella. Mikä nyt on odotettu toteamus jo pelkästään waiver-statuksen pohjalta.

  Muutoin ei ihmeempiä.
   
 24. KukkosLasse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Kärpät
  Paljon täällä haukutulla Simonilla oli murtunut peukalo playoffeissa. Hornqvist kertoi pelanneensa terveenä.
   
 25. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Tähän tietoon peilattuna Hörnqvist oli siis suurin pettymys playoffeissa ja toivon tälle mun omalle ruattalaiselle ihmiskyrvälle kaikkea pahaa, kun nyt lähti vielä sekoilemaan mömmömkisoihin. Ei jumalauta, loikkaa nyt vaikka KHL:n vielä? Jotenkin tähän kanavoituu koko jengin saamattomuus playoffeissa. Hörni ihan arkapilluna pari kuukautta ja sitten äkkiä Tanskaan - Oveckinille nämä, ei mun hurrit perkele!

  Nelose-kentän hyökkääjä Simon nyt on ihan yksi lysti ja niin pieni mutteri isossa masiinassa, ettei olisi pitänyt vaikuttaa yhtään mihinkään, jos jengi jatkopaikan olisi ansainnut. Ei ansainnut ei, ja aika vitun vajaata taas JR&muut akselilta vaan olettaa, että heität jonkun sinne Crosbyn kanssa niin kyllä se siitä. Joskus olis, toisinaan sitten taas ei, mutta jos se lottokone Guentzelin ja osittain Shearyn toi niin eiköhän näillä palautusprosenteilla voi odotela seuraavaa sitten 10-20 vuoden päästä. Jepjep, me on hävity tää peli.