Pittsburgh Penguins 2015–2016

  • 520 029
  • 2 092

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei myöskään ole varmaa, että tuleeko Johnston peluuttamaan enemmän yhtä tähtiä täyteen ladattua ylivoimaa, vaiko tasaisemmin kahta viisikkoa, joista toista johtaa Crosby ja toista Malkin.


Tästä olikin aiemmin jo harkkakaudelta havaintoja, että ylivoimaa harjoiteltiin kaikki munat samassa korissa -mentaliteetilla. Letang viivassa, Malkin oikealla, Kessel vasemmalla, Crosby keskellä ja Hörnqvist maalin edessä. Uskaltaisin arvailla, että tuo on ainakin yksi käytettävistä koostumuksista, vaikka varmaan variaatioillekin on jätetty tilaa. Ellen ihan väärin muista niin Kesselin havaittiin kaiken lisäksi jopa ampuneen suoraan syötöstä, joten mistä sitäkään koskaan tietää.

Tänään taitaa olla kyllä pakko katsoa matsi, vaikka sen rytmittäminen duunien kanssa on äärimmäisen hankalaa. Vedonlyöntiin ei välttämättä kannata iskeä alle 5.5 maalia sillä lähtökohdat maali-iloittelulle on olemassa hyvinkin vahvana.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Eric Fehrin tulevaa, marras-joulukuulle sijoittuvaa, Penguins-debyyttiä myös odotetaan innolla.
Tää on tosiaan ihan mielenkiintoinen asia jo senkin takia, että HPK-kasvatteja ei Pens-paidassa ole nähtykään kai sitten vuosituhannen alun. Silloin Simicek. Vujtek ja Strbak vuoroillaan ihastuttivat niin, että saivat yhteensä jopa kaksinumeroisen määrän pelejä tilastoihin. (No, olihan siellä Jani Ritakin hieman myöhemmin, mutta se oli ihan mulkku silloin nuorempana, niin sitä ei lasketa)
Phil Kessel ei kuitenkaan ole erityisen hyvä laukomaan suoraan syötöstä, joten Ovetshkinin tai Stamkosin tapaista laukausta vasemmalle p-pisteelle ei saada.
No ei kai siihen välttämättä huippuluokan onetimeria tarvita, että voi maaleja tehdä yvllä. Sitäpaitsi olisi mukava, jos tällä kaudella pelattaisiin joukkueen kovimmalle pointtilaukojalle edes välillä sitä vetoa. Kyseessä siis Malkin.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Tässä olisi noista Penguinsin cappikikkailuista hyvä selvennys:

Why was Olli Maatta demoted by the Penguins?

Kahdeksan tonnin päähän capista päästiin, eli aika täydellisesti saa hyödyn irti noista parista LTIR-pelaajasta heidän sairaslomiensa ajan.

Sundqvistilla oli tosiaan ideaalisin sopimus tuota varten, että odotellaan nyt onko se Dupuisin korvaaja rosterissa tosiaan Sundqvist vaiko joku muu.
Juu, kyllä mä tuota joku päivä lueskelin ihan ajatuksen kanssa, pariin kertaankin. Siltikin tuntui vähän hämärältä kuviolta. Mutta tuo "Injured non-roster" -statushan se ratkaiseva olikin, kun Kühnhacklia ja Fehriä ei lasketakaan 23 miehen kiintiöön, mutta Fehrin caphit silti lasketaan. En mä tuollaisista kuvioista ollut edes tietoinen. Plus että Erixonin luulin jo menneen alas, kun kuitenkin kävi waiverit läpi. Ihan turhaan siis päätäni vaivasin..

Sitä myöskin jäin miettimään, onko LTIR-helpotus capissa nyt se Dupuis'n 3,75M vai peräti Duper+Fehr 5,75M? Toisaalta, sillä ei taida olla sinänsä väliä, kun LTIR-helpotus ei jää säästöön myöhempää käyttöä varten.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
No eikös Kessel muutenkin ole semmoinen tyyppi, joka tekee yksin noin 30 maalia ja sentterien vaihtumisella saadaan nostettua maalimäärää vähän paremmaksi (35-40 maalia)? Ja onhan hän kuitenkin hyvä syöttelijäkin käsittääkseni. Eiköhän hän omaa piste-ennätystään hätyyttele tällä kaudella ja todennäköisesti myös maaliennätystä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ylivoimaa käsiteltiin hyvin tuossa edellä, joten ehkäpä alivoimastakin voisi sanoa muutaman sanan. Nimittäin joukkueesta on kesän aikana poistuneet lähes kaikki viime kauden alivoiman luottopelaajat, joten siellä tullaan näkemään uusia pelaajia jatkossa.Tuo Dupuisin loukkaantuminen vaikeuttaa lisäksi tilannetta, sillä tämä olisi varmasti pelannut isossa roolissa alivoimalla. Dupuis onkin viime kauden joukkueesta ainoa jäljellä oleva hyökkääjä, joka pelasi vakituisia alivoimaminuutteja. Lisäksi toinen loukkaantunut pelaaja, Eric Fehr, tulee jatkossa olemaan varmasti tärkeässä roolissa alivoimalla, mutta alkukausi pitää tulla toimeen ilman Dupuisia ja Fehriä. Nyt siellä sitten tullaan alkukaudesta nojaamaan vahvasti ainakin Culleniin ja Boninoon, ja lisäksi Johnston on puhunut Crosbyn ja Malkinin peluuttamisesta alivoimalla. No niinhän se puhui viime kesänäkin, mutta Crosby kävi ainoastaan ottamassa aloituksia välillä ja pelasi ne noin 20 sekuntia peliä kohden, ja Malkinia ei nähty alivoimalla juuri ollenkaan. Olisihan se hienoa nähdä Crosby ja Malkin alivoimalla samanlaisessa roolissa kuin vaikka Toews, Giroux tai Nash ovat, eli sellaiset 45-80 sekuntia peliä kohden. Molemmat kyllä pystyvät pelaamaan hyvin alivoimaakin. Tekisivät samalla alivoimasta pelotteen vastaiskujen suhteen, ja voisivat alivoimamaaleilla aina välillä kääntää ottelun kulkua Penguinsin eduksi. Etenkin Malkinilla olisi paljon annettavaa alivoimapelaamisen suhteen, ja siinä on vuosien varrella menetetty paljon potentiaalia, kun siellä on Genon sijasta peluutettu näitä "alivoiman erikoismiehiä". Ilmeisesti myös Plotnikovia, Farnhamia ja jopa Bennettia ollaan kokeilemassa alivoimalla. Voin jo kuvitella Bennettin siellä blokkailemassa kiekkoja... Joka tapauksessa siellä ei hyökkäyksessä nyt ole yhtään alivoimapelaajaksi profiloitunutta kaveria, joten saa nähdä miten homma lähtee toimimaan. Voi muodostua vielä ongelmaksi, tai sitten ei.

Puolustajista Letang ja Määttä lienevät ne isoa vastuuta nauttivat yleispuolustajat, ja alivoimallakin heillä on iso rooli. Scuderi nojailee maalin sivustalla sen pari minuuttia peliä kohden alivoimalla, ja Lovejoykin käynee pyörimässä jaloissa. Noiden kahden sijasta toivottavasti kuitenkin Dumoulinille ja Colelle uskalletaan antaa hyvin vastuuta.
---------

Noin muuten peluutuksesta, niin viime kaudella Crosbyn ja Malkinin minuutit jäivät alle 20 ja siihen toivottavasti tulee muutos tällä kaudella. Liigassa trendi on valitettavasti mennyt siihen, että tähtipelaajien minuutit vähenevät, mutta kyllähän Crosby/Malkin/Kessel-kolmikon pitäisi olla kentällä ne 21-22 minuuttia ottelua kohden. He ovat joukkueen voimavara ja sitä tulee hyödyntää maksimaalisesti. Noilta niitä ratkaisuja odotetaan, ja kyllä he tuollaisen kuorman pystyvät kantamaan.

Hörnqvist saisi vetää ne viime kauden 17 ja puoli minuuttia ottelua kohden. Se lienee hänelle hyvä määrä.

Sitten taas Kunitzin minuutteja olisi hyvä rajoittaa, vaikka tämä Crosbyn kentässä pelaisikin. Toissa kaudella 19 minuuttia peliä kohden, viime kaudellakin lähes 18 minuuttia. Ehkä vanhus jaksaisi läpi pitkän kauden kun minuutit olisivat maksimissaan siellä 14-15 ottelua kohden. Dupuisille tämän terveystilanne huomioiden, ne voisivat jäädä 10-12 sitten kun hän palaa. Sitten näiden Perronin, Bennettin, Sprongin ja Plotnikovin peliajan ja heille annetun vastuun suhteen valmennus saa näyttää kykynsä, kun pitäisi osata antaa vastuuta juuri sille kuumalle pelaajalle aina siten kun hän ansaitsee.

Puolustuksessa Letang saa niin paljon vastuuta kuin vaan jaksaa pelata, ja Määtänkin vastuu noussee reilusti yli 20 minuutin. Alkukauden voi toki ottaa hillitymmin Määtän minuuttien kanssa.

Colelle 20 minuuttia, Dumoulinille ja Lovejoylle 18 minuuttia. Olettaen nyt Lovejoyn pystyvän pelaamaan NHL-puolustajalta odotettavalla tasolla. Scuderille jokainen minuutti alkaa olla liikaa, mutta kaipa se sillekin on annettava ainakin 16 minuuttia, kun eivät pysty sitä tiputtamaan kokoonpanon ulkopuolelle.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kuten aiemmin hieman ennakoinkin, niin Sundqvist käväisi ylhäällä vain cappikikkailujen vuoksi ja on nyt lähetetty takaisin farmiin. Tilalle kutsuttiin Kevin Porter, joka on nyt siellä sitten 13. hyökkääjänä.

Määttäkin vähemmän yllättäen kutsuttiin takaisin ylös.

Penguins Recall Olli Maatta and Kevin Porter from Wilkes-Barre/Scranton - Pittsburgh Penguins - News

Sitä myöskin jäin miettimään, onko LTIR-helpotus capissa nyt se Dupuis'n 3,75M vai peräti Duper+Fehr 5,75M? Toisaalta, sillä ei taida olla sinänsä väliä, kun LTIR-helpotus ei jää säästöön myöhempää käyttöä varten.

Kyllä sen käsittääkseni pitäisi olla Duper+Fehr 5.75M. Siitä toki sitten sen kahdeksan tonnia pois mitä jäätiin capin alle ennen LTIR-siirtoja.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Siitä se kausi taas alkaa! Näyttää todella mielenkiintoiselta tämänkautinen Pens. Nyt on Sidillä vihdoinkin maailmanluokan laituri.
Laajuutta löytyy niin paljon että hyökkäyksessä on mielestäni neljä ketjua jotka pystyvät ratkomaan pelejä. Uskon ja luotan että puolustus ja Fleury pelaavat ihan hyvän kauden. Siitä se lähtee. Lets go Pens!
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Kyllähän tätä on taas odotettu! Eväät on valmiina, kohta parin tunnin tirsat ja sitten pelipaitaa päälle - kauden avaus sekä kotiavaus on tullut aina väijyttyä suorana. Ykkösvitjan lisäksi odotan erityisesti Määtän ja Letangin näkemistä pitkästä aikaa tositoimissa.

LGP!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
3 tuntia ja sitten mennään! Toivottavasti saadaan hyvä alku kaudelle heti, Dallas on kyllä vaikea paikka pelata joten heti joutuu joukkue kovaan testiin. Tässä joukkueessa on taitoa ja nopeutta varmaan enemmän kuin koskaan Crosbyn ja Malkinin aikakaudella on ollut joten mielenkiinnolla odotan miten se näkyy tulostaululla. Täytyy vain toivoa, ettei tuo fyysisyyden puute tule näkymään pahemmin.

LGP!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No joo, pari erää katsoin ja ne mentiin Penguinsin komennossa, ei Starsilla ollut montaa maalintekopaikkaa, mutta taululla komeili 2-0. Turha tästä vielä on ranteita alkaa viiltelemään, mutta sanonpa vaan, että tulee meillä faneilla raskas kausi tuon Scuderin kanssa. Toivottavasti herra savustetaan pihalle, sillä noilla otteilla menetetään vielä useampiakin pisteitä.

Letang oli huikee, nyt kun pysyy ehjänä niin taistelee noilla otteilla norriksesta! Aivan huikeaa kiekollista peliä, fyysistä peliä ja mitä pelinlukua tämä herra näyttikään kun katkoili syöttöjä käynnistäen nopeita vastaiskuja.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Letang oli huikee, nyt kun pysyy ehjänä niin taistelee noilla otteilla norriksesta! Aivan huikeaa kiekollista peliä, fyysistä peliä ja mitä pelinlukua tämä herra näyttikään kun katkoili syöttöjä käynnistäen nopeita vastaiskuja.
...mutta voi video kun se osaisi vetää. Pari kertaa oli oikein ohjaajaltakin hieno poiminta kun Letang latasi viivasta kohti maalin tyhjää osaa, mutta kun veto on niin löysä paska niin Niemi poimi helpot marjat. Toki sai se eilen maalia kohti kiekon jo, eli edistystä sikäli.

Joo ei tosta pelistä paljon sanottavaa oo, Niemi oli mies paikallaan ja vähän puskemiseksi meni Pensin peli. On kyllä paha jossei viivasta saada mitään apuja hyökkäyspään tehojen muodossa, miltä se nyt yhden pelin otannalla vähän vaikuttaa pl. Letang. Scuderi on hidastunut entisestään eikä pysty enää edes sijottumisellaan korjaamaan tätä. Voi perkele että ahistaa tolla cap-hitillä.

Kiekkoa on paras alkaa panna pussiin heti seuraavasta pelistä lähtien, muuten alkaa apinat kerääntymään harteille kun kuitenkin tuolta kalustolta odottavat kaikki niitä maaleja. Varsinkin kun omissa soi takuuvarmasti keskimäärin kolmasti, kun nyt Dallaskin sai todella varoivaisella hyökkäyspelillä sen verran aikaan.

Noh, 81 peliä jäljellä ja 162 pistettä jaossa. Noin sata riittää.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei se nyt ihan suunnitelmien mukaan mennyt sitten. Maalintekovaikeudet jatkuivat. Paikkoja oli kyllä, esimerkiksi Kesselillä useampikin, mutta ei vaan uponnut. Niemi pelasi hyvin ja viimeistely oli huonoa. No ehkäpä se siitä vielä. Muutoin pelistä ei juuri sanottavaa jäänyt, mutta kausi on nyt aloitettu taas ja tästä suunta on vain ylöspäin.

Sprongilta ihan pirteä ensiesiintyminen ja pääsi siinä Malkinin ylivoimakentällisessäkin pelaamaan. Valmennukselle miinuspisteitä että istuttivat Sprongia viltissä lähes koko kolmannen erän sitten. 3-0 tilanteen jälkeen vasta pääsi pelaamaan pari vaihtoa. Teki kyllä pari virhettä toisen erän lopulla yhdessä vaihdossa, mutta ei sitä nyt viltittää olisi tarvinnut kuitenkaan. Ei tuollaisella 9 minuutin peliajalla ole paljon järkeä pitää Sprongia ylhäällä. Takaa-ajoasemassa tätä olisi ollut hyvä käyttää, kun Sprongilta löytyy nopeutta ja taitoa.

Määttä pelasi minuutin vähemmän kuin Scuderi. Onhan hyvä ottaa rennosti Määtän minuuttien kanssa alkukaudesta, mutta ei tuossa ole mitään järkeä. Scuderi oli jäällä kaikkien takaiskujen aikana, jos joku noita haluaa laskea. Ansaitsisi kolmossyötön Starsin 3-0 maaliin. Letangille puolestaan vaatimattomat 28 minuuttia ensimmäisessä pelissä. Taitaa kellottaa isot minuutit tällä kaudella.

Lauantaina jatkuu Arizonan vieraana ja ehkäpä tuota Auston Matthews-kisan ykkössuosikkia vastaan saataisiin maalitilikin avattua. Coyotes pelaa vielä edellisenä iltana, joten tulevat sitten Penguinsia vastaan hieman raskaammalla jalalla.
 
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kiekko-Espoo
Katsoin peliä ja täytyy sanoa, että ainakin omaan silmääni pelasi Crosby varmaan huonoimman pelinsä, jonka olen häneltä nähnyt. Oli mielestäni yksinkertaisesti todella vaisu ja näkymätön. Malkin vaikutti sen sijaan olevan kovassa kunnossa.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Katsoin peliä ja täytyy sanoa, että ainakin omaan silmääni pelasi Crosby varmaan huonoimman pelinsä, jonka olen häneltä nähnyt. Oli mielestäni yksinkertaisesti todella vaisu ja näkymätön. Malkin vaikutti sen sijaan olevan kovassa kunnossa.

Et tainnut paljoa katsella Penguinsin pelejä viime kaudella, sillä Crosbylla tuli kyllä eilisen kaltaisia näkymättömiä iltoja todella paljon. Omasta mielestäni Crosbylla on todella paljon todistettavaa, jos aikoo vielä kamppailla "maailman parhaan" tittelistä. Viime kaudella ei ollut lähelläkään samaa tasoa kuin vielä muutama vuosi sitten, ja myös Malkinin osalta kausi antoi huolestuttavia ennusmerkkejä. Penguinsin kaksi tärkeintä pelaajaa eivät ole enää mitään nuorukaisia, ja jos heidän pelillinen antinsa alkaa (tai on jo alkanut) laskea, tulee koko joukkue väistämättä uppoamaan mukana. Täksi kaudeksi on toki taustajoukkoihin ja hyökkäyksen leveyteen panostettu, mutta ei Penguins siltikään tule menestymään ilman Crosbyn ja Malkinin huippusuorituksia.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ei ole tarkoitus trollata, mutta heitetään kieli poskessa pieni spekulaatio ilmoille. Mario ja pojat ilmeisesti myymässä joukkuetta nyt 750m hintaan. Liekkö huomannu pojista jotain pelillisesti ja päättänyt painaa oikeaan aikaan voiton maksua. Siellä on nyt kuitenkin rosterissa vähintään 4 ukkoa jotka olisivat keulakuvia miltei missä tahansa muussa organisaatiossa. Pahasti jos nyt alkavat pupeltamaan niin katoavan hypen myötä vähenee myös joukkueen myymisestä saatavat profitit. Kaipa siinä hinnassa on hieman ilmaakin nykyisen rosterin mediaseksikkyyden myötä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei ole tarkoitus trollata, mutta heitetään kieli poskessa pieni spekulaatio ilmoille. Mario ja pojat ilmeisesti myymässä joukkuetta nyt 750m hintaan. Liekkö huomannu pojista jotain pelillisesti ja päättänyt painaa oikeaan aikaan voiton maksua. Siellä on nyt kuitenkin rosterissa vähintään 4 ukkoa jotka olisivat keulakuvia miltei missä tahansa muussa organisaatiossa. Pahasti jos nyt alkavat pupeltamaan niin katoavan hypen myötä vähenee myös joukkueen myymisestä saatavat profitit. Kaipa siinä hinnassa on hieman ilmaakin nykyisen rosterin mediaseksikkyyden myötä.

Mario ja kumppanit ovat siis antaneet joukkueen myytäväksi erilliselle yritykselle tai ryhmälle. Samalle joka oli myymässä muistaakseni Sabresia. Todennäköisesti hinta on laskettu toteutuneiden tulojen ja arvioiden perusteella heidän toimestaan, ja luultavasti siinä alussa on aavistus ilmaa. Kukaan tuskin haluaa asettaa heti tiukkaa hintaa lähtöhinnaksi. Vaikea uskoa, että katsomot ihan hetkessä tyhjentyvät Pittsburghissa. Yleisöä on ollut monen monta vuotta ruhtinaallisesti, täyteen myytyä areenaa ties montako kertaa perätysten vaikka välillä on pyyhkinyt huonomminkin ja nimekkäimmät olivat poissa erinäisistä syistä johtuen. Jääkiekkojoukkueen ostamiseen ei varmaankaan vaikuta yhden kauden pupeltaminen. Siinäkin asiassa ostaja on kiinnostunut kuinka jatkaa ostohetkestä eteenpäin. Se mitä historiassa on saavutettu tai jätetty saavuttamatta ei välttämättä paina paljoakaan.

Harjoitusottelut ja kauden avauspeli takana ja taitaa olla selvää, että Penguins tekee konkurssin. Tästä ei ole muuta tietä kuin ylöspäin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Harjoitusottelut ja kauden avauspeli takana ja taitaa olla selvää, että Penguins tekee konkurssin. Tästä ei ole muuta tietä kuin ylöspäin.
Heh, näin se on nähtävä! Kyllä mä luulen että edellinen kirjottaja on vähän jäljillä. Jos Mariolla ja kumppaneilla ei ole sellaista tunteen paloa että tuohon hommaan jaksaa paneutua, kyllähän nyt alkaa olemaan bisnesmielessä se paras hetki alkaa ottaan cash-outia. Vaikkei Crosby&Malkin vielä vanhoja olekaan, alkaa vääjäämättä heidänkin tasonsa laskea ja siten myös joukkueen reaaliarvo siinä ohessa. Toistaiseksi Pens myy hyvin ja täyttää katsomot, mutta miten käy jos se vääjäämätön paluu kyntövaiheeseen tuleekin ennemmin kuin myöhemmin?

Eli jos miettii asiaa perus liiketoiminnan kautta ja yrityskauppoihin peilaamalla, niin kyllähän sikariportaassa kannattaa aina ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Pens lienee tällä hetkellä aika lähellä sitä hintapiikkiä, mistä suunta on enää alaspäin. Eri asia onkin kuka tuon organisaation olisi valmis ostamaan, kun ei nyt mitään kaikkein kirkkainta tulevaisuutta voi tuollaisella 5-10v aikajänteellä odottaa. Ehkä joku sikarikas haluaa leikkikalun ja taskurahaa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Penguins taipui Coyotesin vieraana 2-1 tappioon. Todella huono matsi Penguins-laumalta, Fleurya lukuunottamatta. Vaikka pelaajat pelaavat kaukalossa niin silti ei voi olla kummaksumatta päävalmentajan ratkaisuja monessakin asiassa. Olisiko Coyotesin paitsiomaali pitänyt haastaa sen sijaan, että aikalisä säästettiin 3.2s ennen summeria olevaan aloitukseen? Olisiko ylivoimaratkaisuissa pitänyt löytyä yhdenmukaisuutta harjoituskauden kanssa? Joukkueen hyökkäyksiinlähdöt tökkivät - edelleen. Tuntuu, että on todella vaikea hahmottaa Penguinsin pelitapaa vaikka yrittää miten palastella otteluita pienemmäksi.

Kaksi matsia, kaksi tappiota. Avausmaali tehty. Avausvoiton metsästys jatkuu kotona tiistaina Canadiensia vastaan. Twitterissä olikin hyvä twiitti tätä taaperrusta koskien: Penguinsin omien vikojen lisäksi ei voi kieltää etteikö Niemi ja nyt Smith pelanneet ihan ilmiömäiset matsit kumpainenkin. Homma ei ainakaan helpotu kun vastaan asettuu muuan Carey Price.

Penguins muuten pysyy nyt idän puolella tammikuun kuudenteen asti, mikä tuntuu aika poikkeuksellisen pitkältä ajalta.

Muutamia tärppejä matsista:

- Kotijoukkueen Max Domi saattaa olla musta hevonen Calder-kisassa. Vikkelä, taitava ja hakee hanakasti maaleja. Vastuuta on luvassa.
- Crosby ei ole saanut laukaustakaan maalia kohden kahdessa (ekassa?) matsissa. Ei ole tapahtunut aiemmin sitten vuoden 2010.
- Sprongin peliaika 7:57. Ei taida paljon nuorukaista kehittää tuollainen kellotus.. Farmiin vain jos ei uskalla antaa kaverin pelata.
- Määtälle jälleen pienet minuutit. 16.33. Varovainen on startti peliajan suhteen, ettei vain tiedettäisi jotakin riskiä taustalla.
- Penguinsille tullaan tekemään monia maaleja maalinedustalta. Aika lepsua puolustamista siinä.
-. Coyotes on ihan eri joukkue mitä viime kaudella. Ok, se voi olla tällä kaudella silti viimeisillä sijoilla taistelemassa Auston Matthewsista, mutta se ainakin yrittää voittaa otteluita ja pelaa uhrautuvaista lätkää.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vierailu Arizonassa päättyi niukkaan 1-2 tappioon. Penguins sai sentään kauden avausmaalinsa tehtyä Phil Kesselin toimesta, joka on näyttänyt näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä erittäin vaaralliselta ja ollut ehdottomasti joukkueen paras hyökkääjä. Ei vain ole saanut oikein minkäänlaista tukea vierellään viilettävältä Crosbylta, jonka peli näyttää (jos se on ylipäänsä edes mahdollista) jopa vielä heikommalta kuin viime kaudella. Toki vasta kaksi peliä pelattu, mutta siltikin, Crosby ei ole saanut oikeastaan yhtään mitään aikaiseksi. Kapteenilla ei ole vielä yhtäkään laukausta vastustajan maalia kohti. Coyotesia vastaan sentään merkattu yksi laukausyritys.

Starsia vastaan Penguins pelasi jokaisen ylivoimansa käyttäen kahta eri ylivoimakoostumusta, joista toista sentteröi Crosby ja toista Malkin. Coyotesia vastaan aloitettiin samalla tavalla, mutta jossakin ottelun puolivälin hujakoilla Johnston siirtyi peluuttamaan heitä samassa ylivoimassa viime kauden tapaan. Ja eiköhän tästä eteenpäin jatketa samalla tavalla, sillä onhan se todella hölmöä, että Malkin pelasi ensimmäisistä neljästä ylivoimaminuutista vain minuutin ja 13 sekuntia.

Fleury piti joukkuetta mukana pelissä loistavilla otteillaan Coyotesin hallitessa suurinta osaa pelistä. Laukausyritykset menivätkin kotijoukkueelle melko murskaavasti 53-79. Arizonassa aloitettu kausi todella mallikkaasti ottamalla voitot ensin Kingsistä ja tänään Penguinsista. Joukkue näyttää todella nopealta, ja jos vain Mike Smith onnistuu kääntämään uransa uuteen nousuun heikon viime kauden jälkeen, pystyy Coyotes yllättämään vielä monet kauden aikana.

Semmoinen huomio vielä, että Crosby ei ole kertaakaan aiemmin urallaan aloittanut kauttaan jäämällä pisteittä kahdessa ensimmäisessä ottelussa...
 
Viimeksi muokattu:

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vaikka pelaajat pelaavat kaukalossa niin silti ei voi olla kummaksumatta päävalmentajan ratkaisuja monessakin asiassa. Olisiko Coyotesin paitsiomaali pitänyt haastaa sen sijaan, että aikalisä säästettiin 3.2s ennen summeria olevaan aloitukseen?

Eihän se mikään paitsio ollut, kun Ian Cole tökkää kiekon omalle alueelleen. Eiköhän tuo nähty myöskin valmentajien toimesta, jolloin valmentajan haastolle ei ollut perusteita.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eihän se mikään paitsio ollut, kun Ian Cole tökkää kiekon omalle alueelleen. Eiköhän tuo nähty myöskin valmentajien toimesta, jolloin valmentajan haastolle ei ollut perusteita.
Mutta silti koetaan tarpeelliseksi mussuttaa tuomareille asiasta. Jos epäröidään sitten haastetaan ja jätetään mutinat sikseen.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
miten tuo on noin vaikeaa, jalat ja kiekko töihin, ylivoima ei rauhoitu, aloitukset hävitään ja yksitellen yritetään kuskata kiekkoa päätyyn, eikä edes täydellä vaudilla.

pelitapaa ei käsittääkseni ole ollenkaan näiden kahden ekan pelin perustella. nyt pingut herätys! mitään ei tule ilmaiseksi
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mike Johnston saisi nopeasti keksiä lääkkeet tuohon tehottomuuteen, tai muuten tilalle pitää etsiä toinen kaveri joka siihen kykenee. Ei tällä joukkueella pitäisi olla noin vaikeaa maalien tekeminen.

Sprongin peluuttamiseenkin pitäisi saada jotain järkeä. Pelannut pirteästi siellä ja valmennuksen pitäisi siitä hyvästä palkita nuorukaista, ei istuuttaa penkillä. 8 minuutin peliajat eivät palvele tämän pitkän tähtäimen kehitystä.

En ole myöskään ollut koskaan sen ajatuksen takana, että Crosbylle ja Malkinille pitäisi antaa omat yv-kentät. Nyt sitä on nähty kahden ottelun ajan ja tuloksena nolla maalia. Sen pitäisi jäädä nyt tuohon. Ykkösyv:ksi se täysin päivänselvä koostumus eli Crosby-Malkin-Kessel-Hörnqvist-Letang. Kakkoskoostumukseenkin jää riittävästi taitoa (Perron-Kunitz-Bonino-Sprong/Bennett-Määttä). Turha tästä on tehdä monimutkaisempaa kuin on tarpeen.

Lähtisin myös sekoittamaan ketjuja sen verran että se Perron nousee joko Crosbyn tai Malkinin rinnalle, jossa tämän oikea paikka olisikin.

Tiistaina jatkuu sitten ja edessä kauden ensimmäinen kotiottelu. Vastassa Canadiens ja Price, joten maalinteko tulee olemaan helppoa...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onneksi jäi tämä matsi katsomatta, onpas ollut huono aloitus tälle kaudelle sitten. Dallasissa nollille ja Arizonassa 1 tehty maali ei tämä nyt hyvältä vaikuta kun muistaa sen viime vuoden jälkimmäisen puoliskon, kuinka tuon maalinteon kanssa tuskailtiin. Itse olen hieman epäileväinen, että jääkiekkojoukkue rakennettaisiin 4 hyökkäävän ketjun tyyliin. Mielestäni nelosketjun tulee olla perinteinen nelosketju joka pelaa energistä ja fyysistä lätkää. Nyt siellä on vain taitoa, jos sitäkään ja kaikki vetää samalla sapluunalla. Noh odotellaan vielä rauhassa jos se tuosta lähtisi rullaamaan, mutta kyllä täällä epäilykset on, että tuo lähtisi toimimaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös