Pittsburgh Penguins 2015–2016

  • 520 712
  • 2 092

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitäs paikkaa tuo Plotnikov oikeen pelasi, sentteriäkö? Jos näin niin siinäkö olisi Sutterin korvaaja ja Sutter voitaisiin laittaa lihoiksi kun haetaan sitä laitahyökkääjää? Bluesista saattaisi tuo Oshie irtoa siellä kun muutoksia on luvassa varmaankin.

Laitahyökkääjä, pelannut MM-kisoissa Malkinin laidalla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Laitahyökkääjä, pelannut MM-kisoissa Malkinin laidalla.

Tämä selvä. Jatkoajan kolumnissa luki jotain että Sharpin osoitteeksi taitaa vaihtua Pittsburgh, Florida tai Dallas. Mistäköhän tämä tieto oikein on peräisin? En oikein tiedä lämpenisinkö itse tälle hankinnalle.

Kyseessä siis kolumni joka koskee Arizona Coyotesia.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Plotnikov+Sharp tekisi hyvää laituriosastolle. Plotni vissiin free agent ja Sharp vaatisi prospect+pick (toki laadukkaita sellaisia). Ei mahoton hei.

Penguinsilla ei ole kuin kakkoskieppi tälle vuodelle noista kärkivarauksista. Ja prospectejakin niin vähän että ei kiitos aleta niitäkin nyt heittelee pois. Kun nyt on kännykällä niin en jaksa alkaa katsomaan että kuinka vanha Sharp nyt olikaan ja millainen sopimus miehellä oli mutta ei kyseessä enää mikää nuori kundi ole ja ei se sopimuskaan tainnut kovin edullinen olla. Kuinka kauan taso säilyy jne?
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kaipa suurin syy Sharp-huhuihin on se että osataan vain laskea yhteen. Penguins etsii laitureita, ja Chicagon puolelta Sharpin kauppaaminen näyttää melko todennäköiseltä. Itse en lämpeä tämän hankkimiseen, muutakuin ainoastaan siinä tapauksessa että vastaan menee Kunitz tai Dupuis (Scuderi tuskin kelpaa :D), joka on taas erittäin epätodennäköistä. Tulevaisuutta ei olisi paljoa varaa jaella enää 33-vuotiaita veteraaneja vastaan, ja Sharpin 5,9 miljoonan caphit jatkuu vielä kaudelle jolloin jatkoa olisi sorvattava Määtälle ja Perronille.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Korjataan sen verran, että Malkinin laidoilla 2014 ja 2015 MM-kisoissa ovat käytännössä pelanneet Tikhonov, Kulemin ja Mozyakin.

Asia selvä, heitin jostain muistini syövereistä tuon ja olin niin varma asiasta etten puhelimella kirjoittaessani viitsinyt tarkistaa, ovat kuitenkin samassa YV-viisikossa pelanneet :D

Google Translatella linkki samaiseen uutiseen yarsport.ru sivulle joka näyttäisi olevan Yaroslavin alueen uutissivusto. Lähde lienee sama, teksti kun on lähes identtinen aikaisemman sivun kanssa, mutta voisihan tämä olla ihan uskottava huhu.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Minkä mallisella sopimuksella Plotnikov voidaan signata? Onko esimerkiksi Boscolla ymmärrystä Plotnikovin asemasta? Ja jos kyseessä lähdöltään halpa tulokassopimus, niin moni vuotinen se voi olla?
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Minkä mallisella sopimuksella Plotnikov voidaan signata? Onko esimerkiksi Boscolla ymmärrystä Plotnikovin asemasta? Ja jos kyseessä lähdöltään halpa tulokassopimus, niin moni vuotinen se voi olla?
Vuoden mittainen tulokassopimus tulee. Toivottavasti toteutuu, sillä tälläinen hankinta ei maksa assetteja.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt huhuihin on liitetty myös Viktor Tikhonov. Hänelle ei voi solmia ELC:tä joten kustannus olisi todennäköisesti enemmän kuin Plotnikovilla, mutta sopivalla lapulla hänkin erittäin tervetullut lisäys. Voisi pelata myös Malkinin laidassa, tai kenties korvata Sutterin kolmosen sentterinä. Nyt taas kaikki raajat ristiin että edes joku huhuista saisi myös lihaa luidensa ympärille.

Lähteitä:
https://twitter.com/BombulieTrib/status/613763234403876866
Post-Gazette
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Nyt täytyy kyllä toivoa ja "peukuttaa" että molemmat ukot saadaan naarattua tänne. Kunhan Plotnikov saa luistelunsa kuntoon ja Tikhonov kaivaa vielä esille sitä pientä piilevää potentiaaliaan, niin tässä olisi loistava kaksikko Pittsburghiin.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Draftin lähestyessä analyysi Pingviinien pelaajatilanteesta.


Pingviinit ovat win-now modessa, joten varausoikeuksien tavoittelu ei ole pääprioriteetti, joten JR:n aiemmat puheet ykköskierroksen varausoikeuksen tavoittelussa ovat hiukan ristiriitaiset. Aiempia draftejä ei saa peruutetuiksi, eikä yksi ykköskierroksen varaus auta tätä joukkuetta aivan heti, joten varauksien metsästämiseen ei kannata ryhtyä.

Organsaation vahvuus on hemmetin kovassa ydinryhmässä, vaikkakin se nielee leijonan osan palkoista, niin tämä ei ole ollenkaan niin huono asia, kuin mitä moni ymmärtää. Ne vaikeammin tavoiteltavat palat kuin jo löytyvät. Miettikäähän kuinka vaikea on löytää ykköskorin sentteri, niitä Pingviineillä on kaksi ja molemmat maailman ehdotonta huippua ja sidottu vuosiksi eteenpäin. Joukkueessa on myös ykköskorin puolustaja sekä ykkösmaalivahti, joten kärjen osalta nämä pelipaikat on hyvällä mallilla.

Yhtäkkiä se hyvin lupaava puolustus on tullut siihen pisteeseen, että lupauksia ei farmiin ole jäämässä kovinkaan montaa ja näille pakeille pitäisi saada peliaikaa. Määttää odottaa todella iso rooli, mahdollisesti Letangin vierellä ykkösparissa ja 23-25 minuuttia illassa. Pouliotille annettaneen mahdollisuus näyttää taitonsa kakkosparissa, mikä saattaa tulla ehkä hitusen liian pian, mutta aika näyttää miten tässä menee. Lovejoy pystyy pelaamaan – haukuista huolimatta kakkosparin minuutteja, kunhan roolia ei nosteta tästä. Tämä pelaa nuo minuutit myös halvalla, joten se on plussaa. Cole tuotaneen takaisin ja tämän pitäisi pystyä pelaamaan laadukkaasti kolmannessa parissa Dumoulinin kanssa. Tasoonsa nähden liian kallis Scuderista hankkiudutaan eroon kesän aikana, muu ei ole yksinkertaisesti hyväksyttävää. Joka tapauksessa kolmanteen pariin on tunkua, mutta kakkosparissa on enemmän kysymysmerkkiä. Martinin pitäminen vuoden sopimuksella olisi huikeata. Toisaalta vapailta markkinoilta voitaisiin yrittää löytää top-4 tason puolustaja, mutta kovin monella muullakin joukkueella on tästä pulaa ja Petryn sopimus jo osoitti sen, että kakkosparin pakki tulee maksamaan yli 5 miljoonaa kaudessa. Nuo rahat olisi ehkä parempi investoida muualla ja antaa nuorten kasvaa isommassa roolissa ja jättää tilaa Määtän ja Pouliotin jatkosopimuksille. On mahdollista että kolmanteen pariin löytyy vielä muitakin yrittäjiä, mutta turha noilta nuorilta on blokata pelipaikkaa kolmannen parin minuuttien tähden. Eli jos hankitaan vahvistusta puolustukseen yhden suunnan pahvilla, niin sitten ehdoton kakkosparin mies, eikä mikään väliinputoaja tai kolmannen parin pakki. Mielenkiintoista nähdä miten Scuderista päästään… Tässä draftissa olisi hyvä löytää lisää puolustajia tulevaisuuden varalle, sillä vuosia kehuttu lupaavan puolustuksen on nyt näytettävä mihin se pystyy.Lopputuloksena nuori, liikkuva ja taitava puolustaja (edellyttäen Scuderin lähtöä).


Määttä ($0.894167) - Letang ($7.25)
X (> 5.0)/ Pouliot - Lovejoy ($1.1)
Pouliot ($0.863333)/ Dumoulin (~$0.9) - Cole (~$1.X - 2.5)

Chorney (0.8 tai joku kahden suunnan sopimuksella oleva puolustaja)

Hyökkäyksessä tosiaan puutteena on sama kuin viimeiset lähes kymmenen vuotta, eli top-6 laiturit. Organisaatiossa kypsyvät yliopistopelaajat ovat monet samasta muotista: nopeita puolikääpiöitä, joilla absoluuttinen taitotaso ei riitä NHL-tasolle. Kapanen on poikkeus taitotasonsa takia, mutta mitään takuuta tämän NHL-tulevaisuudelle ei ole. Lupaava Bennett ei ole pystynyt loukkaantumisten ja näyttöjen puutteen takia nostamaan itseään kahteen ylimpään kenttään tuloksen tekijäksi. Viime kauden joukkueen identiteetin muutoksen hakemisen sai tuntea eniten nahoissaan tämä taitava pelinrakentaja, joka löysi - tai oikeastaan kadotti - itsensä neljännen kentän rouhijaksi. Bennett odottaa uutta kautta vähintään yhtä suurella innolla kuin ryminällä sisään kesken kauden tullut David Perron. Samenttikäden alku oli kerrassaan lupaava, mutta kaikki katosi maalinteon kuivumiseen. Perronin luistelu riittää Sidin kanssa pelaamiseen, vaikka tällä ei ole esimerkiksi Kunin nopeutta. Kunitz ja Hörnqvist toisaalta ovat molemmat erinomaisia maalineduspelaajia, joten näiden jakaminen eri kenttiin jakaa rouhimisosaamista. Mikäli Plotnikov on tulossa Pingviineihin, niin tälle varmaankin annetaan mahdollisuus pelata Genon kanssa. Kunitz on edelleen top-6 tason pelaaja, vaikka tehot eivät sitä tällä kaudella puollakaan.

Sutter on paras assettimme, pelaaja kauppoihin. Tästä tulee päästä eroon tämän tulevan sopimuksen ja tämän mielletyn arvon takia. Olisi heikkoa assett managementtiä pitää Sutter. Toivottavasti Josh Yohen twiitti JR:n halusta rakentaa neljä maalintekoon pystyvää kenttää pitää paikkansa. Tämä olisi todella hienoa, eikä mitään lapierrejä enää nähtäisi vakikokoonpanossa. Kolmaskenttä tarvitsee uuden sentterin. Sundqvist voisi tuohon rooliin nousta, mutta tässä kestänee tovi. Spalingin pitäisi olla myös vaihtoehto tuolle pelipaikalle, monipuolisuutensa vuoksihan tämä joukkueeseen hommattiin. Bennett toisi kiekollista osaamista kolmanteen kenttään ja Dupuis nopeutta ja kahden suunnan peliä.Lopputuloksena kohtuu hyvin liikkuva hyökkäys, jossa on edellisiä vuosia enemmän nuoruutta ja ratkaisuvoimaa. Edellyttää tason nostoa ja kehitysaseklia useammalta pelaajalta. Hyökkäyksessä paljon mahdollisuuksia variaatioille, mutta myös tiettyjä kysymysmerkkejä, esimerkiksi Perronin todellisen tason suhteen. Myös Kunin ja Dupuisin tilanne arveluttaa, ja miten hyvä Bennett on, jollei pysty raivaamaan itselleen top-9 roolia ja kakkosyv:n peliaikaa. Jokeirena Plotnikov, Bennett ja Sundqvist. Pois lähdössä Sutter ja toivottavasti Spaling, ellei pelaa kolmossentterinä, neloseen liian kallis.


Perron ($3.8125) - Crosby ($8.7) - Hörnqvist ($4.25)
Kunitz ($3.75) - Malkin ($9.5) – Plotnikov (n. $ 1,0)
Dupuis (3.75) - Sutter ($3.3)/Spaling/X/Tihonov (n. 2-3.0 m) - Bennett (~$0.9)
Spaling ($2.2)/Comeau/Winnik/X – X/ Sundqvist/Winnik - Sundqvist ($0.700833)/Comeau/X

Wilson (0.655)/Farnham (0.6)/muita kahden suunnan pelaajia. Lisäksi esimerkiksi Kapasella mahdollisuus hyvällä pelillä lunastaa paikkansa kokoonpanosta. Nopeammaksi tuota saadaan peluuttamalla nuoria kahden suunnan sopimuksella olevia rusteja ja kumppaneita. Tasonsa todistaneet Comeau ja Winnik voivat tulla yllättävän kalliiksi.

Fleury ($5.75)
Zatkoff ($0.6) / Murray

Yhtäkkiä lupaavin osasta organisaatiossa. Zatkoff kakkosena on pieni kysymysmerkki, mutta Jarryn ja Murrayn peliajan saaminen farmissa on tärkeämpää kuin “kokeneen” tai paremman kakkosmolarin hankkiminen. Hartzellkin on vielä hengissä, mutta onko tämä jo menetetty lupaus? Tämän saadessa jatkoa, tämä pelaisi farmin farmissa.


TDL:

-Scuderi buyout ($1.292) tai kauppa.

-Sutter kaupataan laitahyökkääjään (tai muihin assetteihin)

-Spaling joko kolmosen keskelle, laidalle tai kaupataan

-Mahdollinen top-4 puolustajan hankinta tai Mike Riley tyylinen haku

-Kolmosen sentterin hankinta

-Kaikki Plotnikov tyyliset hankinnat otetaan iloiten vastaan, low-risk – medium/high reward.


Huhuihin: Sharpille ei kiitos, maksaa liikaa, ei tuo tarpeeksi pöytään. Syö liikaa palkkaa. Assettin eivät riitä tällaisen tai paremman pelaajan hankintaan. Oshie voisi olla mielenkiintoinen ja samoin nuori Kuni (Oksposo), mutta näidenkin hinta voi olla liian suuri. Ylipäätänsä liian moni joukkue haluaa hyvän laitahyökkääjän, ykköspakin, -sentterin, tai –maalivahdin, joten noiden hinta on todella kova.

Ei anneta palstan pölyttyä. Komennteja ja ennen kaikkea jonkinlaisia perusteltuja analyysejä odotellaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toivotaan että Plotnikov ja Tikhonov ovat molemmat tulossa Penguinsiin. Molemmilla löytyy potentiaalia olla todellisia vahvistuksia, vaikka mitenkään varmaa tämä ei ole.

Treidihuhuissa pyörineistä pelaajista itseäni houkuttelisi eniten Oshie, toivottavasti tämä saataisiin Penguinsiin kesän aikana.

Perron - Crosby - Hörnqvist
Plotnikov - Malkin - Oshie
Tikhonov/Kunitz- Sutter/Sundqvist/XXX - Bennett/Dupuis
Kunitz/Tikhonov - Sundqvist/XXX - Dupuis/Bennett

Tuossa nyt jotain, bottom-six laitureita voi pyöritellä vähän miten tahtoo...mielummin kyllä pistäisin Kunitzin kiertoon ja tekisin jatkon Downien kanssa, mutta tuskin tulee näin käymään. Toivottavasti Dupuis palaa hyvällä tasolla takaisin miehellä iso soppari kuitenkin. Bennettillä kyllä viimeinen mahdollisuus Penguinsissa tehdä läpimurto.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kesselistä Penguins kuulemma kiinnostunut ja vaihdossa menossa Määttä+Kapanen. Täytyy toivoa että tämä on joku täysi ankka/paskahuhu, sillä olisihan tuo nyt ensinnäkin kauppana täyttä järjettömyyttä ja cappipuolella sulaa hulluutta, vaikka Leafs pitäisikin osan läskin palkasta.

Ei IKINÄ tälläistä kauppaa kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Kesselistä Penguins kuulemma kiinnostunut ja vaihdossa menossa Määttä+Kapanen. Täytyy toivoa että tämä on joku täysi ankka/paskahuhu, sillä olisihan tuo nyt ensinnäkin kauppana täyttä järjettömyyttä ja cappipuolella sulaa hulluutta, vaikka Leafs pitäisikin osan läskin palkasta.

Ei IKINÄ tälläistä kauppaa kiitos.

Tuolla toisessa ketjussa luin tästä huhusta ja jos tuo toteutuisi niin menisi kyllä viimeisetkin uskon rippeet tähän organisaatioon. Ei vitussa.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kesselistä Penguins kuulemma kiinnostunut ja vaihdossa menossa Määttä+Kapanen. Täytyy toivoa että tämä on joku täysi ankka/paskahuhu, sillä olisihan tuo nyt ensinnäkin kauppana täyttä järjettömyyttä ja cappipuolella sulaa hulluutta, vaikka Leafs pitäisikin osan läskin palkasta.

Ei IKINÄ tälläistä kauppaa kiitos.

Yhh ei vittu... Rukoilen ettei tämä ole totta. Olisi todella vaikea enää seurata organisaation touhuja tälläisen jälkeen.
 

zägä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers, Kärpät
Nyt olis ens kauden otteluohjelmakin julkaistu NHL Hockey Schedule for 2015-2016 Regular Season - NHL.com - Schedule Eli kausi aloitetaan kahdella vieraspelillä Starsia ja Coyotesia vastaan ja home opener nähdään lokakuun 13 päivä kun vastaan saapuu Canadiens. Iltapäiväpelejä ei näyttänyt olevan kuin yksi tälle vuodelle ja sekin klo 11 alkava. Ens vuoden puolelle niitä olikin sitte jopa 13kpl

Kokoonpanosta sen verran, että olisi loistava juttu saada sekä Plotnikov että Tikhonov pingviineihin. Tikhonoviltahan ilmeisesti onnistuu myös sentterinä pelaaminen joten olisiko hänestä mahdollisesti Sutterin korvaajaksi?

X/Perron - Crosby - Hörkkä
X/perron - Malkin - Plotnikov
Kunitz - Tikhonov - Dupuis/Bennett
Spaling- Sundqvist/X - Bennett/Dupuis

Siihen kun saataisiin ainakin joku top6 laituri Sutter ja jtn kauppaamalla koodinimellä Boedker, Skinner, Oshie...niin hyökkäyskalusto olis hyvällä mallilla.
Kunhan ei mitään Sharpeja, Kesseleitä rueta kalliilla hankkimaan. Tai signata Frolikia tai Beleskeytä jollain 5m/5v sopparilla.
Pakistosta ainakin Scuderi täytyy saada pois vaikka siihen kassilliseen kiekkoja tai sitten buyoutilla. Siinä vapautuisi tilaa jonkun oikean top-4 pakin hankkimiseen, jolloin Pouliotia voitaisiin peluuttaa helpommassa roolissa.

Twitterissä oli aika villi huhu Twitter joka olisi toteutuessaan kyllä aivan järkyttävän hyvä Penguinsille. Mutta tuskin nyt sentään..


E: Vielä sen verran ,että niin hyvältä kuin joku malkin-crosby-kessel ylivoima kuullostaisikin niin ei nyt v*tussa Määttää aleta kauppaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Chami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Täällähän liikkuu hyviä sekä huonoja huhuja. Plotnikoville ja Tikhonoville ehdottomasti peukkua ylös, uskoisin että NHL-kaukalo sopii Plotnikoville kuin nenä päähän, myös plussana kaverille täytyy tulokassopimus tehdä. Tikhonov luultavimmin korvaisi Sutterin(?), jos kaveri Penguinsiin eksyisi. Sutterista saataisiin sitten palanen mahdollisia treidejä varten.

Jos Plotnikov tulee Penguinsiin ja Dupuis tervehtyy, tarkoittaa se sitä että Kunitzin tai Dupuissin täytyisi pelata 3kentän laidassa(olettaen että Plotnikov menee Malkinin vierelle). Mielestäni tässä tilanteessa voisi harkita luopumista jommasta kummasta, Dupuisista tai Kunitzista. Vaikka capin alla tilaa olisikin jollain ihmeellä, on 4miljoona 3kentän laidassa aika paljon.

Kesselille iso ei. Tämä joukkue ei tarvitse ylensyönyttä marsua nakertamaan 6-8miljoonaa capista, jos vastineena pitäisi vielä Määtästä luopua.
 

Schadowan

Jäsen
Mielenkintoisia huhuja. Kessel ei liene kovinkaan realistinen, ellei saada cap dumpattua Torontoon Scuderia, Kunitzia ja vaikka Sutteria. Kasa paskaa siis vs asenneongelmainen tähtihyökkääjä. No, kyllähän tuollainen treidi itselle kelpaisi. Määttä+Kapanen, iso ei. Tai lähinnä Määttä, ei tuollaista kaveria treidata.

Mun puolesta treidattavaksi voidaan heittää: Pouliot+Kapanen+Sutter.. noilla luulisi jotain irtoavan. Toi Hudler-huhu on aika huvittava, mutta ei näistä tiedä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kesselistä Penguins kuulemma kiinnostunut ja vaihdossa menossa Määttä+Kapanen. Täytyy toivoa että tämä on joku täysi ankka/paskahuhu, sillä olisihan tuo nyt ensinnäkin kauppana täyttä järjettömyyttä ja cappipuolella sulaa hulluutta, vaikka Leafs pitäisikin osan läskin palkasta.

Ei IKINÄ tälläistä kauppaa kiitos.

Kessel on hyvä pelaaja, mutta joo ei tällä hinnalla kyllä. Määttä on tulevaisuuden suuri nimi ja Kesselin cap hit on 8 milj$ mikä on Penguinsille aivan liikaa. Myöskään tuo Sharp ei vakuuta, mutta toki mielummin Sharp kuin Kessel, koska cap hit, miehestä maksettava hinta on varmasti edullisempi ja voisihan Sharp tuota voittamisen kulttuuria hieman tuoda tänne :)

Mut mielellään näitä prospecteja ei nyt viskeltäisiin pois eikä varausvuoroja. Määttä, Pouliot, Murray, Sundqvist ja Kapanen ovat niitä joita en lähtisi kauppaamaan. Järjestys on myös tuo.
 

Hapiski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole
Onko Sutter pelannut koskaan laiturina? Eikös Sutteria kokeiltu Malkinin kanssa muutamia otteluita kauden alkupuolella, mutta siten, että Sutter oli sentterinä? Olen aina pitänyt Sutterista ja tällä kaudella näkemässäni muutamassa kymmenessä ottelussa hän oli aina penssien parhaita. Malkinin kanssa samassa kentässähän ei ihan sujunut parhaalla tavalla.Mielestäni Sutter sopisi hyökkäyspään peliltään hyvin myös laituriksi, mutta onkohan sittenkin vain kannattavampaa kaupata Sutter sentterinä ja jättää kokeilut muille. Vaihtoarvon luulisi ainakin olevan huipuissaan.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Kessel on hyvä pelaaja, mutta joo ei tällä hinnalla kyllä. Määttä on tulevaisuuden suuri nimi ja Kesselin cap hit on 8 milj$ mikä on Penguinsille aivan liikaa. Myöskään tuo Sharp ei vakuuta, mutta toki mielummin Sharp kuin Kessel, koska cap hit, miehestä maksettava hinta on varmasti edullisempi ja voisihan Sharp tuota voittamisen kulttuuria hieman tuoda tänne :)

Mut mielellään näitä prospecteja ei nyt viskeltäisiin pois eikä varausvuoroja. Määttä, Pouliot, Murray, Sundqvist ja Kapanen ovat niitä joita en lähtisi kauppaamaan. Järjestys on myös tuo.

Top-6 laiturin naaraaminen on todella vaikeaa ilman, että joko Kapanen, Määttä tai Pouliot on mukana. Jos siis puhutaan ykköskorin jätkistä. Muutenkin ykköskorin pelaajan, tai sanotaanko suoraan Kesselin hankkiminen olisi todella vaikeaa ellei Scuderi lähde samassa kaupassa ja/tai Toronto pidä itsellään osan Kesselin palkasta. Mitä Sharpiin tulee, niin en usko sopivaa yhtälöä löytyvän tämän hankkimiseksi, sillä tuon 33-vuotiaan taantuvan laiturin taso ei ole hirveämmin Kunitzia kummempi. Voittamisen kulttuuria en todellakaan lähtisi enää hakemaan pelkästään kokemuksen vuoksi tai tuomaan jotain muuta taianomaista ominaisuutta, mikä ei välity kenttätapahtumissa ja/tai pisteissä. Sharpista pyydettävä hinta kohoaa muutenkin todennäköisesti liian korkeaksi, eikä Chicago pysty ottamaan palkkoja vastaan. Sharpin hankkiminen voisi olla mahdollisuus, vain jos Sutter, Kuni tai Scuderi menisi vaihdossa, esim Bennettin tai Dumoulin/Harringtonin lisäksi.

Kesselin paksupoika ulkomuoto peittää sen, että kaveri on todella nopea vasta 27-vuotias pelaaja sidottu pitkään, mutta kalliiseen sopimukseen. Huhuiltu, ja korostan, että huhuiltu Määttä+Kapanen ei mielestäni olisi oikeasti kova hinta noin hyvästä pelaajasta. Kessel ei ole mikään top-6 pelaaja vaan parhaita laitahyökkääjiä koko liigassa. Määttää ei pystytä vaan millään korvaamaan, ellei Paul Martin jatka Pingviineissä. Oikeastaan Martinin jatkaminen olisi ainut vaihtoehto käyttää Määttää pelinappulana vaihtokaupassa ja sittenkin tuon pitäisi onkia Kesselin tasoinen kaveri eikä mikään Yakupovin tyyppinen haku. Kaikkia noita lupauksia ei pitäisi myöskään heittää yhteen kauppaan, sillä siinä tapauksessa seuraavat vuodet tulisivat olemaan todella hankalia palkkojen kanssa. Pouliot sitä vastoin voisi olla jollain asteella kaupattava vaihtoehto, sillä Letang voi pelata ykkösyv:ssä, vaikka tätä tuossa roolissa voikin kritisoida. Hankala on nimittäin nähdä Pouliotin vievän Letangin paikan ykkösyv:ssä. Toinen asia onkin rakentaa kaksi yv-kenttää tai peluuttaa näitä kahta yhtäaikaa.

Edelleen todennäköisimpänä pidän laiturin hankkimista joko kohtuu köyhiltä vapailtamarkkinoilta tai sitten vaihtamalla Sutteriin ja mahdollisesti lisukkeisiin. Mistä tullaankin, siihen että Sutterin vaihtoarvo on todennäköisesti korkeammillaan, ellei se sitä ollut viime kesänä.

Onko Sutter pelannut koskaan laiturina? Eikös Sutteria kokeiltu Malkinin kanssa muutamia otteluita kauden alkupuolella, mutta siten, että Sutter oli sentterinä? Olen aina pitänyt Sutterista ja tällä kaudella näkemässäni muutamassa kymmenessä ottelussa hän oli aina penssien parhaita. Malkinin kanssa samassa kentässähän ei ihan sujunut parhaalla tavalla.Mielestäni Sutter sopisi hyökkäyspään peliltään hyvin myös laituriksi, mutta onkohan sittenkin vain kannattavampaa kaupata Sutter sentterinä ja jättää kokeilut muille. Vaihtoarvon luulisi ainakin olevan huipuissaan.

Sutter ei ole Pingviineissä pelannut laidassa. Genoa teki paluun loukkaantumisen jäljiltä Sutterin laidalla, mutta näiden välille ei kehittynyt mitään kemiaa. Hienoa meidän kannalta, että Sutteria kehutaan monen toimesta, Dreger taisi jopa miettiä, että Sutter saattaa olla jopa parempi pelaaja kuin Jordan Staal. Näitä puheita on hyvä kuunnella. Ei tarvita kuin yksi GM, joka näkee Sutterissa kakkossentterin. Sutter on pelannut välillä jopa kelvottomien laitureiden kanssa. Tämä on muutenkin pelannut Pingviineissä hemmetin monen pelaajan kanssa, mutta silti pystynyt tekemään hyvin maaleja. Hudler+2nd pick Sutterista huhu kyllä naurattaa, mutta onhan näitä kauppoja tehty ennenkin Forsberg<->Erat, Despres<->Lovejoy jne. Toivottavasti joku näkee Sutterissa myös potentiaalisen laiturin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Onko Sutter pelannut koskaan laiturina? Eikös Sutteria kokeiltu Malkinin kanssa muutamia otteluita kauden alkupuolella, mutta siten, että Sutter oli sentterinä? Olen aina pitänyt Sutterista ja tällä kaudella näkemässäni muutamassa kymmenessä ottelussa hän oli aina penssien parhaita. Malkinin kanssa samassa kentässähän ei ihan sujunut parhaalla tavalla.Mielestäni Sutter sopisi hyökkäyspään peliltään hyvin myös laituriksi, mutta onkohan sittenkin vain kannattavampaa kaupata Sutter sentterinä ja jättää kokeilut muille. Vaihtoarvon luulisi ainakin olevan huipuissaan.

Malkin tosiaan ajettiin loukkaantumisten jäljiltä takaisin askiin laiturina, Sutterin laidalla, mutta ei se pakotettu kokeilu tuottanut sen kummempaa tulosta. Ketjukokeilu Malkinin kanssa jäi lyhyeksi monistakin eri syistä, mutta yksi olennaisimpia on se, että pelityylit (ja -taso) on hyvin eriävät. Malkin on kiekkodominantti joka elää ja kuolee kiekon kanssa, Sutter on taas parhaillaan tuollaisissa nopeissa suorissa harppuunahyökkäyksissä jossa pääsee käyttämään laukaustaan. Sutter ei ole pelikäsitykseltään lähelläkään Malkinin tasoa. Vaikea ajatella, että tätä koulutettaisiin laituriksi. Jos jää joukkueeseen jatkaa sentterinä, jos jatkaa matkaa niin sitten Penguins tarvitsee vähintään yhden sentterin lisää rosteriin koska mm. Sundqvist on edelleen niin suuri arpa, että onnistumista paikan vakiinnuttamisessa voi pitää iloisena yllätyksenä, ei lähtökohtaisesti todennäköisenä.

Vaikka nuorennusleikkausta jossain määrin aina toivookin niin pitää muistaa, että yksikään joukkue ei voi alkaa kasvattamaan pelaajia paremmiksi NHL:ssä. Show'hun tullessa on oltava tietyllä tasolla jotta pystyy pärjäämään. Alituinen paska suoritustaso kun ei kehitä ketään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös