Odotellaan edelleen tietoja palkkakatosta, ennen enempiä suurempia ketju/kokoonpanokoostomuksia, mutta muutama ajatus JR:n sanomisten, Chicagon pärjäämisen ja omien ajatusten tiimoilta. Tässä artikkeli, jossa JR kertoo mm. miten loukkaantumisia pyritään vähentämään.
http://www.post-gazette.com/sports/...-to-thrive-in-postseason/stories/201506180088
Suurin syy Pingviinien paremman menestyksen eteen on ollut mielestäni terveys. Se ainut vuosi kun oltiin suhtkoht terveenä ja hommattiin Iginla, päättyi maalitekovaikeuksiin Bostonia vastaan. Muutoin enemmän tai vähemmän Cupin voittamisen jälkeen ollaan pelattu loukkaantuneenä. Cupin voittaneet joukkueet eivät ole kohdanneet samanlaisia vaikeuksia loukkaantumisten kanssa. Itseasiassa Cupin voittaneet joukkueet ovat olleet terveempien joukkueiden joukossa, elleivät jopa terveimpiä.
Joukkueesta halutaan nopeampi ja nuorempi sekä myös taitavampi. Pingviinien tapauksessa tämä tarkoittaa tai tämän pitää tarkoittaa, että kokemukselle ja gritille ei pitäisi antaa liikaa painoarvoa. Maxim Lapierre ja Craig Adams voivat kertoa, miten taklaamalla voitetaan otteluita. Chacago voittaa ottelut olemalla enemmän kiekossa kuin vastustaja, ne voittavat taidolla. Pingviineillä on samanlaiset eväät sitä varten kärkipelaajiemme kautta. Olisi typeryyttä muokata Pingviineistä kuhnariporukka, joka voittaa pelit puolustamalla ja työnteolla. Tuo lupaavan puolustuksemme kiekollisuuskin tukee juuri kiekollista peliä, voittamista pysymällä kiekossa enemmän kuin vastustaja.
Tällä kaudella ei selkeästi tiedetty mitä joukkueelta haluttiin tai millaiseksi se haluttiin muovata, lisäksi tämä välikausi maksoi assettien menettämistä, kun liidettiin pintakaasulla kohti arvaamatonta puolustuksen sortumista (loukit). Kokemus ja grit ovat usein nuoruuden ja nopeuden vastakohtia, toki esim. Kunitz ja Dupuis ovat esimerkkejä, joissa tämä ei päde. Kokemus myös maksaa (palkkakattolukema/assettien menetys), nuoruus taas ei - ainakaan yhtä paljon. Kokeneita ja hyviäkin pelaajia voidaan saada halvalla, esim. Comeau ja tälläiset tulee hyödyntää. Scuderin tapauksessa taas, kokemus syö liikaa palkkaa ja tilaa nuoremmilta ja paremmilta pelaajilta. Jos taitokiekkoa halutaan pelata pitää olla taitavia pelaajia, Scuderi ei myöskään toimi tässä yhtälössä. Bennettistä on turha muokata mitään maalineduspelaajaa, ei kaikkien tarvitse olla fyysisiä pelaajia, varsinkin jos ne kykenevät pelaamaan kiekkoa ja kiekossa. Nopea voi myös olla pelikäsitykseltään ei pelkästään luistelussaan, toivottavasti tässä nopeuden korostamisessa ei tarkoiteta pelkästään luistelunopeutta.
Scuderin ulosostamisen myöntäminen ei varmastakiin olisi nostanut treidiarvoa, päinvastoin, eli eiköhän kaikki ole vielä aivan auki. Millään en vieläkään ymmärrä ajatusta hommata 1. kierroksen varausoikeus. Se sotii kaikkea muuta ajattelua ja menestymistä vastaan, mutta puheet on puheita ja teot puhukoon.