Mainos

Pittsburgh Penguins 2015–2016

  • 524 877
  • 2 092

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Eilinen peli ei tosiaan ollut Pens-jengiltä ihan paras esitys, varsinkaan ensimmäisessä erässä. Onnistujia ei nyt ihan hirveästi ollut, mutta Fleuryn gamesaverien lisäksi Kessel esitti paikoin parasta puolustuspelaamistaan aikoihin (innostuen jopa takakarvaamaan) ja Letangin otteet pakkipäässä oli inspiroivia.

Määttä ja Perron taas jätti melko pahan maun suuhun. Olli ei saanut oikein mitään aikaan, ikään kuin ei olisi ollut edes rosterissa. Perron taas pelasi varsinkin toisessa erässä kurittomasti hankkien typerän hyökkäyspään jäähyn, ja muuten oli kiekollisesti melko mitäänsanomaton.

Pelillisesti Pens on kyllä mennyt jo paljon eteenpäin alkukaudesta, nyt siellä on jopa avauspelaamiseen hyvää aihiota ristipistojen ynnä muiden muodossa. Ei se ketsuppipullon aukeaminen todellakaan ole mikään mahdoton ajatus.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Edelleenkin huudan tuota Kesseliä takaisin Crosbyn rinnalle. Malkinin ja Kesselin yhteispeli ei ole toiminut pitkään aikaan enää, ja kun Crosby on parantanut omaa peliään niin olisi aika siirtää Kessel takaisin siihen ja kokeilla lähteekö heidän pelinsä toimimaan nyt. Ei ole mitään syytä mikseikö tuota voitaisi kokeilla.

Ehdottomasti pitäisi kokeilla, mutta epäilen että ei toimisi nytkään ja en ihmettele, vaikea tuommoisen pelaajan kanssa on pelata joka välttelee kontakteja jäällä kuin ruttoa. Tekisi edes niitä pisteitä niin voisin olla miestä mainitsematta, mutta kun ei tee perkele niitäkään. Täysin hyödytön pelaaja ilman tehoja.

Ja joo, onhan tuolla idässä pakka auki totta. Silti vaikea nähdä, että Pens pärjäisi Washingtonia, Rangersia, Montrealia, Bostonia, Tampaa ja Ottawaa vastaan poffeissa. Myös Florida ja Detroit olisivat semmoisia vastustajia etten olisi kovin luottavainen Pensin suhteen. Toki poffeissa voi mitä vain tapahtua, mutta kyllä se olisi jonkinlainen maailman kahdeksas ihme jos Pens raivaisi keväällä edes pari joukkuetta tieltä pois.

Ensi peliin Sullivan tämmöiset ketjut pystyyn jooko?

Perron - Crosby - Kessel
Sheary - Malkin - Hörnqvist
Kunitz - Bonino - Wilson
Plotnikov - Cullen - Fehr
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mikäs mahtaa olla Bennettin tilanne tällä hetkellä? Korjatkaa jos oon väärässä, mutta eikös se pelannu hyvin Crosbyn kanssa ennen ku loukkaantu? Voisko olla niin että Sullivan on jo päättäny että Bennett tulee siihen Crosbyn ja Kunitzin kanssa ja yrittää nyt pyöritellä muut ketjut kuntoon ja sen takia ei kokeile Kesseliä ykkösessä? Parastahan olis tietysti että Kunitz siitä tippuis alemmas ja olis esim. Kessel-Crosby-Bennett.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins Recall Forwards Tom Kuhnhackl and Bryan Rust - Pittsburgh Penguins - News

Nähtäisiinkö seuraavassa ottelussa taas saksalaisväriä Penguinsin paidassa? Tom Kühnhacklin otteita olisi eittämättä mielenkiintoista nähdä. Muistan hyvin kuinka 2010 draftissa Kühnhackl oli yksi korkeimmalle etukäteen rankattuja eurooppalaispelaajia, ja hänen tippumistaan Penguinsin neljännen kierroksen vuorolle pidettiin mahdollisena ryöstönä. Taidettiin ottaa vuorolla juuri ennen Teemu Pulkkista kaiken lisäksi. Kühnhackl siirtyi heti varauksen jälkeen Kanadan junnusarjoihin ja pelasi siellä hyvän ensimmäisen kauden ja näytti sitä potentiaalia jonka vuoksi hänet varattiin. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Loukkaantumiset hidastivat kehitystä ja siinä toisella junnukaudella sai taklauksesta myös 20 ottelun pelikiellonkin. Ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen vaikeudet ja loukkaantumiset ovat jatkuneet, ja välillä hakenut vauhtia ECHL:stäkin. Viime kaudella kuitenkin löi itsensä läpi vakituiseksi pelaajaksi WBS:n rosterissa ja on muuttanut pelityyliään vuosien varrella. Varauksensa aikaan oli hyvää maalintekopotentiaalia omaava mahdollinen top-6 laituri, mutta farmissa nyt profiloitunut enemmänkin kahden suunnan peliä pelaavaksi alempien kenttien työmyyräksi. Kühnhacklin suosikkijoukkue ja suosikkipelaaja jo ennen hänen varaustaan olivat Pittsburgh Penguins ja Sidney Crosby, joten toivottavasti nuori saksalainen pääsee toteuttamaan unelmansa ja pelaamaan suosikkijoukkueensa riveissä NHL:ssä ja miksei jopa suosikkipelaajansa rinnalla.

Edit. Lisätään nyt vielä että kolme Penguins-prospectia nimettiiin AHL:n All-Stars otteluun: Matt Murray, Derrick Pouliot ja Dominik Simon.

Three Penguins Announced to 2016 Toyota AHL All-Star Classic - Pittsburgh Penguins - News
 
Viimeksi muokattu:

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vuodenvaihde kiihdytti änärin treidimarkkinoita, joten milloin nähdään ensimmäinen Penguins-kauppa? Syksy aikamoista sirkusta, viime viikot hieman parempaa tekemistä Sullivanin alaisuudessa, mutta vähän vaikeahan tässä on edelleen sanoa, mitä ja miten Penguinsin kannattaa tavoitella. Mitään All in -kevättä ei varmasti ole tulossa, mutta lähteekö joukkue tekemään täsmähankintoja pidemmän kevään perässä vai joko vihdoin olisi maltillisempi pidempään juoksuun tähtäävä kevät. Itse toivon jälkimmäistä; niin monta "tämä on se vuosi" -kevättä on takana, että vaihtovaluutta ja prospect pool eivät ihan kirkkainta kärkipäätä enää ole, ja sitä voisi kerrankin koittaa kohentaa.

Jotenkin toivoisi JR:ltä aktiivisuutta näissä case Drouineissa; eli siis alisuorittaneiden mutta _nuorten_ potentiaalien hankinnassa. Jengin oma draft-historia on sen verran onneton, että erilaisten Etemien ja koodinimi-Bennettien hankinta olisi juuri oikeanlaista piristystä joukkueelle. Etenkin kun omat Bennettit hukkuvat sairaalan valkoisiin.

Ps. Jotenkin ironista katsoa kun Jayson Megna ja Taylor Chorney pelaavat vastakkain, kun Metropolitanin ykkönen ja kolmonen ottavat mittaa toisistaan. Tekikö JR edes tarjousta kummallekaan..?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
lähteekö joukkue tekemään täsmähankintoja pidemmän kevään perässä vai joko vihdoin olisi maltillisempi pidempään juoksuun tähtäävä kevät. Itse toivon jälkimmäistä; niin monta "tämä on se vuosi" -kevättä on takana, että vaihtovaluutta ja prospect pool eivät ihan kirkkainta kärkipäätä enää ole, ja sitä voisi kerrankin koittaa kohentaa.

Itse kanssa toivon, ettei treideissä lähdetä nyt mitään varausvuoroja jakelemaan pois. Mistään prospectien poisjakelusta ei tarvitse edes puhua, koska niitä ei ole. Tai no, on siellä Sundqvist, Pouliot ja Simon ja toivottavasti näitä ei kaupata ellei kaupassa tule takaisin päin myös nuorta verta kun Drouin. Toi Drouin houkuttaisi allekirjoittanutta kovasti. Toisi vähän juonikkuutta tuonne hyökkäykseen ettei kaikki ole Crosbyn ja Malkinin varassa siltä osin. Mutta yhtään varausvuoroa, varsinkaan siis kärkivuoroja ei tule enää tuhlata!

E: Niin ja tottakai Sprong myös pitää mainita! Ja maalivahteja löytyy kyllä Murray ja Jarry.

Ps. Jotenkin ironista katsoa kun Jayson Megna ja Taylor Chorney pelaavat vastakkain, kun Metropolitanin ykkönen ja kolmonen ottavat mittaa toisistaan. Tekikö JR edes tarjousta kummallekaan..?

Itse viime kauden jälkeen taisin sanoa, että näkisin mielelläni Chorneyn Pensin 6./7. pakkina. No, nyt mies pelaa ihan hyvin kilpailijan riveissä josta tänne päin tuli Oleksy joka pelaakin farmissa. En tiedä yrittikö JR tätä pitää Pensissä.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mutta yhtään varausvuoroa, varsinkaan siis kärkivuoroja ei tule enää tuhlata!
Varausvuoroja ja kärkivuoroja vois just nimenomaan käyttää tollasiin nuoriin lupauksiin niinku Drouin koska Penguins ei tulevien vuosien varauksillaan tuu saamaan lähellekkään ton tasosta pelaajaa. Se on sit ihan eri asia jos jaellaan varausvuorot pois "tasonsa todistaneisiin" vähän vaille 30-v konkareihin jotka sit floppaa kuitenki eikä niillä oo muutenkaan ku max. 5 vuotta tehokasta peliaikaa
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Varausvuoroja ja kärkivuoroja vois just nimenomaan käyttää tollasiin nuoriin lupauksiin niinku Drouin koska Penguins ei tulevien vuosien varauksillaan tuu saamaan lähellekkään ton tasosta pelaajaa. Se on sit ihan eri asia jos jaellaan varausvuorot pois "tasonsa todistaneisiin" vähän vaille 30-v konkareihin jotka sit floppaa kuitenki eikä niillä oo muutenkaan ku max. 5 vuotta tehokasta peliaikaa

No joo, Drouin tasoinen lupaus on poikkeus, mutta nimen omaan meinasin sitä ettei lähdettäisi hakemaan nyt mitään tuommoisia konkareita ja heittämään korkeita varausvuoroja.

E:
"tasonsa todistaneisiin" vähän vaille 30-v konkareihin jotka sit floppaa kuitenki eikä niillä oo muutenkaan ku max. 5 vuotta tehokasta peliaikaa

Tuo muuten kuvastaa aika hyvin yhtä JR:n kesän hankintaa :D

Ei semmoisia mielellään enää...
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Centre Bellistä tuliaisina hieno 3-1 voitto. Joukkue on selvästi piristynyt valmentajanvaihdoksesta, joten hyvillään ainakin tähän asti on saanut katsella epäilemääni muutosta. Nyt loppukausi jännätään riittääkö kiri pudotuspelipaikkaan (jonka tuntumassa jo ollaan) vai varataanko paskoilta sijoilta ensimmäisinä pudotuspeleistä tippuneena. Arpaonneen ei ainakaan kannata luottaa.

Hörnqvistkin taas maalinteossa, alkaisiko sielläkin koneet käynnistymään?

Jatketaan vielä samaan rimpsuun WBS:n kuulumisia. Wilson kaksi maalia, Sheary kolme syöttöä 4-2 voitossa. Jarrylle 93,5%, 31 torjuntaa. Ei huono paluu Wilsonilta ja Shearylta. Samaan hengenvetoon kun Rust vielä teki Habsia vastaan maalin niin voi sanoa olleen aika onnistuneet pyörittelyt näiden välillä.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei se kaunista ollut, mutta eipä sen vieraissa tarvitsekaan olla. 3-1 voitto, vika tyhjiin ja taistelu poff-paikasta jatkuu. Rust teki maalin, mutten hyvin näkymätön kuten myös debyytin tehnyt Kuhnhackl. Kessel oli jälleen tuttu itsensä eli paska, suti tyhjästä maalista ohi, kaatuili menetti kiekkoja jne. Toki syöttö Hörkän maaliin oli hyvä sitä en pysty kiistämään.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kuhnhackl oli kyllä ihan divaritasoa. Toivottavasti meni ekan pelin jännityksen piikkiin mut kerran tais koskee kiekkoon, muuten pyöri ympyrää paikallaan ja ihaili kaukalossa samaan aikaan olevia tähtipelaajia ja hienoa areenaa
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Erikoiset ketjut Pensin treeneissä. Ei Kunitzia ja Plotnikov ykkösessä. Ei tästä varmaan kannata sen suurempia johtopäätöksiä vetää, mutta tulipahan nyt mainittua.

Plotnikov-Crosby-Perron
Hornqvist-Malkin-Kessel
Kuhnhackl-Bonino-Rust
Porter-Cullen-Fehr
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ohhoh, oiskohan Kunitz kaupan? (Ellei miehellä ole sitten maintenance day.)

Kristallipalloni kertoo että Chris Kunitz menee päittäin vaihdossa Chris Higginsiin. Penguins saattaa pitää osan Kunitzin palkasta. *hymiö*

Eiköhän tuo ole (valitettavasti) vain huoltopäivä, mutta toivoa täytyy että Plotnikov saisi näyttöpaikan Crosbyn viereltä. On tuon Kunitzin aivan pakko joskus tipahtaa tuosta ykkösen laidalta, ei se perkele loputtomiin voi hiihtää siinä tehoitta.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eipä Plotnikov kyllä ole minkään valtakunnan vastaus ykköseen, ei edes Kunitzin tilalle. Ennen Boscon mainitsemaa Kesselin kokeilemista hyvävireisen Crosbyn vierellä siihen isketään kädetön koohottaja jolta ei yksinkertaisesti edes voi odottaa mitään merkittävää tasonparannusta? Ei käy yhteen minun ajatusmaailmani kanssa.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eipä Plotnikov kyllä ole minkään valtakunnan vastaus ykköseen, ei edes Kunitzin tilalle. Ennen Boscon mainitsemaa Kesselin kokeilemista hyvävireisen Crosbyn vierellä siihen isketään kädetön koohottaja jolta ei yksinkertaisesti edes voi odottaa mitään merkittävää tasonparannusta? Ei käy yhteen minun ajatusmaailmani kanssa.

Tuskimpa on niin, mutta Plotnikov on ensisijaisesti vasen laitahyökkääjä, ja täten ei pitäisi vaikuttaa siihen yritetäänkö Kesseliä uudestaan kapteenin kanssa vai ei.
Nimenomaan tuo Crosbyn vasen laita on niin lujaa testamentattu Kunitzille, että tuntuu olevan aivan samantekevää kuinka paskasti tämä siinä pelaa ettei sitä ruutua kukaan uhkaa. Voihan se olla että tilanne on sama kuin Scuderin kanssa, että ainoa joka Kunitzin kokoonpanosta voi tiputtaa on JR, joka treidaamalla varmistaisi sen että joku muukin pääsisi koettamaan Crosbyn vasemmalle laidalle.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuskimpa on niin, mutta Plotnikov on ensisijaisesti vasen laitahyökkääjä, ja täten ei pitäisi vaikuttaa siihen yritetäänkö Kesseliä uudestaan kapteenin kanssa vai ei.
Nimenomaan tuo Crosbyn vasen laita on niin lujaa testamentattu Kunitzille, että tuntuu olevan aivan samantekevää kuinka paskasti tämä siinä pelaa ettei sitä ruutua kukaan uhkaa. Voihan se olla että tilanne on sama kuin Scuderin kanssa, että ainoa joka Kunitzin kokoonpanosta voi tiputtaa on JR, joka treidaamalla varmistaisi sen että joku muukin pääsisi koettamaan Crosbyn vasemmalle laidalle.

Onko mulla ihan väärä käsitys, eikö siinä Sidin vasemmalla laidalla ole kokeiltu yhtä sun toista sälliä tässä vuosien aikana, ja ainoa joka on onnistunut edes kohtuullisesti on Kunitz...? Sitä en kiellä, etteikö aika olisi jo ajanut Kunitzista ohi, mutta jos siinä ei kukaan onnistu, niin sama kai se on kuka siinä hiihtelee...
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onko mulla ihan väärä käsitys, eikö siinä Sidin vasemmalla laidalla ole kokeiltu yhtä sun toista sälliä tässä vuosien aikana, ja ainoa joka on onnistunut edes kohtuullisesti on Kunitz...? Sitä en kiellä, etteikö aika olisi jo ajanut Kunitzista ohi, mutta jos siinä ei kukaan onnistu, niin sama kai se on kuka siinä hiihtelee...
Taitaa olla myös niin että hyviä vasempia laitureita ei ole ollut koko Crosbyn uran aikana joukkueessa. Kunitz on ollut se paras vaihtoehto.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Taitaa olla myös niin että hyviä vasempia laitureita ei ole ollut koko Crosbyn uran aikana joukkueessa. Kunitz on ollut se paras vaihtoehto.

Niin niin, sitä juuri ajoin takaa. Eli, olisko se Kunitz sitten kuitenkin se rosterin sopivin palanen siihen, kun usempi koutsi sitä tykkää siinä roikottaa...
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onko mulla ihan väärä käsitys, eikö siinä Sidin vasemmalla laidalla ole kokeiltu yhtä sun toista sälliä tässä vuosien aikana, ja ainoa joka on onnistunut edes kohtuullisesti on Kunitz...? Sitä en kiellä, etteikö aika olisi jo ajanut Kunitzista ohi, mutta jos siinä ei kukaan onnistu, niin sama kai se on kuka siinä hiihtelee...

Crosbyn laidoilla käynyt kaiken maailman briangibbonseita kyllästymiseen saakka, ja Chris Kunitz on ollut ainoa laadukas pidempiaikainen ratkaisu. Mutta Kunitzin käyrä on ollut melko jyrkästi laskeva Sotshista lähtien, ja edelleen ratsastaa tutulla pelipaikallaan jollain minun ymmärrykseni ylittävillä meriiteillä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Onko mulla ihan väärä käsitys, eikö siinä Sidin vasemmalla laidalla ole kokeiltu yhtä sun toista sälliä tässä vuosien aikana, ja ainoa joka on onnistunut edes kohtuullisesti on Kunitz...? Sitä en kiellä, etteikö aika olisi jo ajanut Kunitzista ohi, mutta jos siinä ei kukaan onnistu, niin sama kai se on kuka siinä hiihtelee...

Crosbyn vasen laita on ollut pitkälti Kunitzin hallussa siitä lähtien kun hän joukkueeseen hankittiin. Toki ne kentät ovat aika ajoin eläneet vuosien saatossa, mutta Crosbyn kentän osalta pääasiassa vain oikean laiturin osalta (sekin on ollut suuren osan ajasta Dupuisin hallussa, sen jälkeen kun Guerin jäi eläkkeelle, ennen tuota talven 2014 loukkaantumista). Crosby-Kunitz on ollut muutoin vuosien ajan aika pitkälti rikkomaton kaksikko. Poikkeuksena tuo 2011-12 kausi kun Crosby pitkän sairasloman jälkeen tuli toista kertaa sen kauden aikana takaisin, ja Kunitz oli koko kauden ajan muodostanut hyvän kolmikon Malkinin ja Nealin kanssa eikä sitä kolmikkoa rikottu. Crosby pelasi sitten silloin Sullivanin ja Dupuisin kanssa.

Viime kaudella sitten oikeastaan ensimmäistä kertaa Kunitz siirtyi siitä rinnalta muualle. Kunitzin taso oli laskenut Olympialaisten jälkeen merkittävästi eikä tulosta ollut tullut Crosbyn kanssa enää pitkään aikaan, kun hänet siirrettiin siinä vuodenvaihteen tietämillä Sutterin kenttään. Sekään kokeilu ei kauaa kestänyt kun samoihin aikoihin hankittiin Perron ja ykköskentäksi laitettiin heti sitten Kunitz-Crosby-Perron. Tuolla pelattiin pitempään ennenkuin sitten kolmikoksi muodostui Perron-Crosby-Hörnqvist. Siinä sitten Torontosta hankittu Winnik korvasi hetkeksi aikaa Perronin, mutta heti playoffien alkaessa kenttiä muutettaessa Kunitz taas otti "oman paikkansa" siinä Crosbyn vasemmalla laidalla. Kunitz oli alkusyksystä viime kaudella hetken aikaa sivussa ja silloin siinä kiersi näitä Spalingeja, Downieta ja kumppaneita, mutta muutoin Kunitz viiletti viime kaudella suurimman osan ajastaan Crosbyn vasemmalla laidalla.

Tällä kaudella esimerkiksi Kessel ei ole pelannut Crosbyn kanssa yhtään ottelua ilman että Kunitz olisi vasemmalla laidalla. Kentälliset laitettiin uuteen uskoon seitsemän ottelun jälkeen, Dupuisin ottaessa vasemman laiturin paikan Crosbyn rinnalla ja Kunitzin tippuessa kolmoskenttään. Siitä sitten hetken päästä ykkönen olikin taas jo Kunitz-Crosby-Dupuis. Kesseliä ei ole missään vaiheessa nostettu takaisin Crosbyn rinnalle, mutta Kunitz ei kauaa pysynyt siitä poissa. Oikealla laidalla on kyllä kokeiltu Shearyä ja Bennettiä, ja nyt siinä on jonkin aikaa ollut Perron, mutta en muista tältä kaudelta ottelua jossa Crosbyn vasemmalla laidalla ei ole ollut joko Kunitz tai Dupuis. Se on aivan käsittämätöntä.

Ei siis voi mielestäni sanoa että Crosbyn vasemmalla laidalla olisi kokeiltu ties ketä vuosien varrella. Viime kaudella ainoastaan pitemmän ajan siinä viiletti joku muu kuin Chris Kunitz. Kunitzin osalta pitää sanoa että heti joukkueeseen tultuaan hän ansaitsi paikkansa Crosbyn kanssa. Yhteispeli alkoi toimimaan nopeasti ja on vuosien saatossa toiminut hyvin. Valitettavasti vaan ikä on tullut Kunitzilla vastaan ja pelillinen taso on laskenut todella nopeaan tahtiin viimeisten parin vuoden aikana, eikä hänellä enää pitäisi olla mitään asiaa kolmoskenttää korkeammalle, Kunitz on tässä viimeisen reilun kalenterivuoden aikanakin pelannut paljon minuutteja Crosbyn kanssa ja siitä tuloksena näin ulkomuistista yksi maali tasakentällisin. Jostain käsittämättömästä syystä kuitenkin useampikin valmentaja pitää heitä silti rikkomattomana tutkaparina edelleen vuonna 2016.

Kunitzin oikea rooli tällä hetkellä olisi siellä alemmissa kentissä ja sellaisissa 12-14 minuutissa per ottelu. Siinä tästä voisi saada vielä jotain irti, mutta kärkikenttiin ei pitäisi olla enää mitään asiaa. Kertoo kyllä Penguinsin säälittävästä tilanteesta vasemman laidan osalta, että ei sinne paljoa parempiakaan vaihtoehtoja tarjolla, mutta on niitä vaihtoehtoja kuitenkin olemassa. Penguinsilla on oikealle laidalle heittää Kesseliä, Hörnqvistiä, Bennettiä (silloin kun se on ehjä) ja Fehriä, joten ei pitäisi olla mitään syytä peluuttaa Perronia oikealla laidalla. Perron on Crosbyn kanssa pelatessaan tällä kaudella ollut vain oikeana laiturina kuitenkin. Hörnqvistillä ja Crosbyllä oli viime kaudella hyvät kemiat, mutta tällä kaudella ei alkusyksystä lähtenyt kulkemaan ja siinä yhdessä syksyn ottelussa he kävivät kiivasta keskustelua penkillä ja sen jälkeen heitä ei olekaan kokeiltu enää. Tiedä sitten onko siellä jotain riitoja, mutta en sellaisiin nyt usko. Ammattilaisia he ovat. Kesselin ja Hörnqvistin pitäisi nyt olla ne oikeat laiturit, Perronin toinen vasen laituri, ja kun Bennett palaa niin joko hän tai Hörnqvist vasemmalle laidalla. Sillä välin siinä Crosbyn tai Malkinin vasemmalla laidalla Kunitzin sijasta voisi kokeilla Boninoa, Fehriä, Wilsonia (AHL:n maalipörssin ykkönen, ehkä voisi katsoa onko hänestä pisteitä tekevään rooliin NHL:ssä?) tai Sprongia. Niin. Jälkimmäisen osalta juna meni jo tämän kauden osalta, kun ei osattu antaa mahdollisuutta kärkikentissä missään vaiheessa. Mutta Kunitzin ohella siellä on kyllä vaihtoehtoja tarjolla, ja Kunitzin nykytaso huomioiden ne vaihtoehdot eivät ole yhtään huonompia. Jopa nollan maalin Plotnikoville soisi sen mahdollisuuden, sillä Kunitz on Crosbyn kanssa pelannut ne 320 minuuttia tasakentällisin tällä kaudella ja saldona niistä yksi maali. Plotnikov ja Crosby ovat pelanneet vartin verran yhdessä, joten annetaan 300 minuuttia lisää aikaa ja katsotaan onko maalitili silloin vielä nollissa?

Sullivanin alaisuudessa Penguinsin peli-ilme on ollut paljon, paljon parempaa. Peli on mennyt oikeaan suuntaan ja on ennenkaikkea viihdyttävää taas. Penguinsin peliä on taas ilo katsella, kun alkukaudesta Johnstonin alaisuudessa Penguins oli varmasti liigan tylsin joukkue. Siellä on nyt Sullivanin alaisuudessa myös joukkueella erilailla uskoa tekemiseensä, ja tuloksetkin ovat viime aikoina alkaneet parantua. Mutta peluutuspäätösten suhteen hänenkin toiminnassaan on vielä tekemistä, joten sen suhteen odotetaan parannusta. Kesseliä nyt sinne Crosbyn rinnalle, ja jos ei Kesseliä voida kokeilla niin sitten Hörnqvist sinne ja kenttä muotoon Perron-Crosby-Hörnqvist. Bennettin paluun jälkeen sitten vaikkapa Hörnqvist-Crosby-Bennett ja Perron-Malkin-Kessel. Mieluiten kuitenkin sille Crosby-Kessel kaksikolle se uusi mahdollisuus, ja se Kunitz sitten sinne alempiin kenttiin.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos noita pyörittelisi enemmänkin, niin pitäisikö Eric Fehriä kokeilla kunnolla Crosbyn tai Malkinin rinnalla? Crosbyn rinnalla se taisi pelata sen reilun ottelun verran silloin Albertan vieraskiertueella, mutta se oli Fehrin ensimmäisiä otteluita tämän kauden aikana, eikä sitä kauaa lopulta kokeiltu sitten. Malkinin rinnalla en muista Fehrin pelanneen jotain hajavaihtoja ehkä lukuunottamatta.

Fehr on kuitenkin tehnyt tällä kaudella viisi maalia, mikä on saman verran kuin Kunitzilla on maaleja ja yksi enemmän kuin Perron on tehnyt. Nuo kaksi jälkimmäistä ovat saaneet suurimman osan kaudesta kuitenkin pelata Malkinin ja Crosbyn rinnalla, kun taas Fehr on tehnyt maalinsa alivoimalla ja Boninon/Cullenin kanssa pelatessaan. Viime kaudella Kunitz ja Perron tekivät 17 maalia, Fehr teki 19 maalia. Ottaen huomioon Penguinsin laituriosaston tehottomuuden ja heikon viimeistelyn tällä kaudella, Fehrille voisi antaa kunnon mahdollisuuden kärkikentissä. Onhan se monipuolinen pelaaja, joten eiköhän se totuttelun jälkeen sopeutuisi vasemmallekin laidalle, ja esimerkiksi Malkinin kanssa siinä olisi kaksi isokokoista pelaajaa joiden kanssa vastustajalla olisi tekemistä.

Jotain kokeiluja sitä pitäisi kuitenkin tehdä, kun ei Kunitz kuulu sinne kärkikenttiin. Eikä niiden kokeilujen pidä sitten olla luokkaa Sheary ensimmäisiin NHL-otteluihinsa heti kärkikenttiin. Pelasihan se ne pari peliä hyvin ennenkuin hyytyi täysin, mutta myös esimerkiksi Fehrille ja Boninolle (eikö se pelannut Anaheimissa laiturina Getzlafin ja Perryn rinnalla jonkin aikaa?) soisi kunnon mahdollisuuden kärkisentterien rinnalla. Jopa Cullen sai sellaisen, niin miksei sitten Fehr?

Perron-Crosby-Hörnqvist
Fehr-Malkin-Kessel

Fehr-Crosby-Hörnqvist
Perron-Malkin-Kessel

Bonino-Crosby-Hörnqvist
Perron-Malkin-Kessel

Perron-Crosby-Kessel
Bonino-Malkin-Hörnqvist

Fehr-Crosby-Kessel
Perron-Malkin-Hörnqvist

Onhan tuossa vaikka millaisia variaatiomahdollisuuksia, ja niistä yksikään ei pidä sisällään Kunitzia kärkikentissä. Vielä sitten Bennett paluunsa jälkeen mukaan kuvioihin, niin kyllähän siellä olisi mahdollisuus tehdä kokeiluja ja hakea toimivia kombinaatioita. Kunnon näytönpaikkoja vaan muillekin kuin Kunitzille, eikä sitten aina heti samantien paluuta Kunitz-Crosby pariin jos siinä vasemmalla laidalla kokeiltava pelaaja ei tee heti hattutemppua ensimmäiseen erään Crosbyn vierellä pelatessaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kolmosketjussa Kunitz voisi olla ihan hyödyllinen, kyllähän se kumminkin on meidän joukkueen hanakampia taklaajia ja jos vain energiaa riittää niin ihan pelimieshän se on vieläkin, ei enää ykkösketjun tasoa, mutta kolmosketjun tasoa kumminkin. Perron voisi siirtyä sinne vasemmalle laidalle mikä taitaa olla hänelle se luontaisempi pelipaikka ja sitten oikealle laidalle Kessel kokeilemaan. Malkin saa sitten Hörkän ja jonkun siksi aikaa kunnes Bennett palaa ja voi tulla Genon ketjuun. Myös Plotnikoville soisi vielä mahdollisuuksia näyttää ylemmissä ketjuissa onko hänestä voimahyökkääjäksi sinne, jos kemiat natsaa niin kenties. Fehr sopii mielestäni ominaisuuksien puolesta paremmin tuonne bottom-six osastoon, tuopahan vaarallisuutta sinne kun pääsee Cullenin laidalle pelaamaan.

Eli jotain tämän tapaista siis:

Perron - Crosby - Kessel
Bennett - Malkin - Hörnqvist
Kunitz - Bonino - Wilson
Plotnikov - Cullen - Fehr

Nyt kun Bennett on vielä loukkaantuneena niin Plotnikov kakkosketjuun, Wilson ja Rust/Porter sitten alempiin.

Mitä porukka on muuten mieltä Boninosta, onko ollut onnistunut hankinta? Omissa mies tekee mielestäni hyviä siirtoja kiekon kanssa purkaen useasti paineen helposti ja ylivoimalla varmasti enemmän annettavaa kuin Sutterilla, mutta täytyy sanoa, että on se jumalauta sitten hidas! Ja tuo hitaus aiheuttaa kyllä välillä suuria vaikeuksia, jää takakarvatessa jälkeen, ei pääse nopeasti tukemaan hyökkäyksiä jne. Vähän fifty - sixty mielestäni, mutta pitää muistaa että sieltähän tuli vielä 2. kierroksen varausvuoro ja Clendening, jonka ongelmana myös näen nimen omaan nopeuden, sen puutteen siis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös