Pittsburgh Penguins 2014–2015

  • 622 958
  • 2 175

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kuinka Määttä on yleisesti pelannut vaikka noita miinuksia on tullut?
Vielä muutama sananen Määtästä. Ne muutamat pelit joita minä olen pystynyt katsomaan on menneet aika kaksijakoisesti kauden avausmatsia lukuunottamatta mikä puolestaan sujui erinomaisesti (0+3). Määttä on varmaan kärsinyt eniten pakkiparistaan kun yhteistä säveltä ei tunnu Letangin kanssa löytyvän millään. Silmiinpistävä ero viime kauteen on ollut Määtän agressiivisemmat nousut hyökkäyksiä tukemaan, mistä aina toisinaan on poikinut ongelmia mutta myös niitä onnistumisia. En ota kantaa Määtän koko kauden onnistumiseen, mutta minä antaisin arvosanaksi jotain tyydyttävän ja hyvän väliltä niiden muutaman pelin perusteella jotka olen päässyt katsastamaan. Parempaankin tosiaan on rahkeita.

Ylipäätään Penguinsin puolustajat ovat olleet melkoinen murheenkryyni tällä kaudella, ainakin kiekollisena. Selkeitä onnistujia ei ole oikeastaan ollenkaan, mutta alakanttiin pelanneita enemmänkin. Kun yksi joukkueen selkeistä vahvuuksista pelaa näin selkeästi vastatuuleen niin tulokset tulee olemaan viimeaikaisten kaltaisia.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Määttä - Letang parista puhuttaessa on hyvä ottaa huomioon, että heidän corsi -lukunsa ovat Penguinsin puolustajista selvästi parhaat. Heidän ollessaan jäällä kiekko on siis kuitenkin suurimmaksi osaksi pyörinyt vastustajan päässä. Itse en kyllä näe tässä parissa minkäänlaista ongelmaa, ja välttämättömyyttä puolustajaparien vaihtoon.

Edelleenkin nämä kaikki tämän kauden tappiot ovat johtuneet koko joukkueen löysäilystä. Ei todellakaan yksinään taikka edes suurimmaksi osaksi puolustajien johdosta. Näitä sivuja lukiessa voi taas helposti saada sellaisen kuvan, että puolustajat ovat pelanneet aivan sysipaskasti ja aiheuttaneet tappiot. Etenkin Määttä ja Letang. Heidän kontolleen vaan sekä Flyers että Wings -tappiot.

Mielenkiintoinen huomio on myös se, että Crosbyn kenttä on tehnyt yhden maalin tasakentällisin (eikä Sidillä ollut tuossa maalissa osaa eikä arpaa) sen jälkeen kun Crosby itse sytytti punalampun Gibsonin takana kauden avauspelissä ajassa 7.22. Tuon jälkeen kapteeni on viilettänyt jäällä yhteensä 90 minuuttia tasakentällisin. 15minuuttia jokaisessa kuudessa ottelussa tekemättä pisteen pistettä. Itse olen enemmän huolissani numerosta 87, kuin yhdestäkään puolustajasta.

Ja tottakai näen pistetilastosta, että hänellä on kuitenkin 9 pistettä kasassa kuudesta pelistä. Mikä ei missään nimessä ole huonosti. Mutta kun Crosbylla ei ole mielestäni mitään muuta annettavaa jäälle mennessään, kuin ne pisteet. Syötöt ja maalit. Hän ei taklaa, blokkaa, pelaa alivoimaa tai tee ylipäänsä mitään muutakaan, mikä jollain tavalla auttaa/sytyttää omaa joukkuetta. Tämän lisäksi hän on edelleen hyvinkin keskinkertainen pelaaja puolustuspäässä. Mikä vain korostuu, kun aloittaminenkin on heikkoa. Wings pelissä Sidillä oli aloitusprosentti ensimmäistä kertaa yli 50.
Crosbyn tehtävä on sytyttää joukkue omilla suorituksillaan kiekon kanssa vastustajan päädyssä. Mutta kun noita suorituksia ei tapahdu, niin koko Penguinsin joukkue nukkuu onnensa ohi, ja pelaa laiskasti. Tottakai myös Malkiniin pätee aivan samat asiat. Tosin hän on sentään ajoittain edellisissä peleissä dominoinut kenttätapahtumia kiekkoon päästessään.

Jos Sidney Crosby ei ole pelipäällä, tuntuu, ettei ole muutkaan joukkueesta. Kun kapteeni ottaa vapaata puolustuspäässä, saman tekee muutkin hyökkääjät. Puolustaminen on todella paljon asenteesta kiinni, kuten nähtiin Islanders pelissä, jossa Malkin teki jotakin hänelle ennenkuulumatonta. Islesin päästessä vastahyökkäykseen Geno luisteli selkä kyyryssä perään, sen minkä jaloistaan pääsi, vastustajan alueelta molempien siniviivojen yli omalleen, ja heittäytymällä kurotti kiekkoon juuri kun Hamonic oli vetämässä. Once in a lifetime. Ikävä kyllä. Mutta juuri tuo on sellaista, mitä näkee liian harvoin (ei ikinä) Crosbylta ja Malkinilta. Ja heidän näyttäessään mallia, muut laskettelevat vapaalla hetken päästä perässä.

Ylipäätään Penguinsin puolustajat ovat olleet melkoinen murheenkryyni tällä kaudella, ainakin kiekollisena. Selkeitä onnistujia ei ole oikeastaan ollenkaan, mutta alakanttiin pelanneita enemmänkin. Kun yksi joukkueen selkeistä vahvuuksista pelaa näin selkeästi vastatuuleen niin tulokset tulee olemaan viimeaikaisten kaltaisia.

Itse en ole tästä missään nimessä samaa mieltä. Muutamia pahoja virheitä on tietysti sattunut siellä täällä (Despres ja Martin viime peleissä), mutta ei puolustajien kiekollinen pelaamien ole ollut sen suurempi ongelma kuin hyökkääjienkään.

Rupee olemaan Niskasta jo vähän ikävä.

Tuskinpa vaan se Niskanenkaan olisi viimeisessä kahdessa pelissä Pensiä voittoon johdattanut, tai muutenkaan ollut minkäänlainen sateentekijä.


Ja vielä lopuksi. On jopa melko huvittavaa, että millainen kritiikin vyöry täällä on noussut kahden perättäisen tappion jälkeen. Olkoonkin, että siihen vaikuttaa se, millä tavalla tappiot tulivat. Ja itse kuulun samoihin kriitikoihin. On kuitenkin mahtavaa, että Penguins herättää näin paljon mielipiteitä, sillä NHL:n ja Pensin seuraamiseen tämä palsta antaa paljon ekstraa. Kuitenkin samanlaisia tappioita ja totaalisulamisia tapahtuu kaikille joukkueille ympäri NHL:n. Ei Penguins ainoa ole, vaikka siltä välillä tuntuukin. Kausi on vasta alussa, ja joukkueella on kasassa kuudesta pelistä seitsemän pistettä. Hädän päivään on vielä pitkä matka, vaikka tappioden aiheuttama vitutus onkin suurta. Toivottavasti kelkka saadaan taas käännetyksi oikeaan suuntaa tänään Predatorsia vastaan, vaikka helppoa se ei tule missään nimessä olemaan. Nashvillessa on kausi alkanut loistavasti, ja toivottavasti pelissä nähdään paljon tunnetta, kun juuri hattutempun naulannut Neal kohtaa viime kauden seuransa ensimmäistä kertaa kesän treidin jälkeen. Penguinsin puolelta Hörnqvist ja Spaling antavat myöskin varmasti kaikkensa vanhaa joukkuettaan vastaan.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Katson tällä hetkellä 10 kertaa mielummin Ehrhoffia ja Despres'tä kuin Niskasta ja Orpikia puolustuksessa. Alkukaudesta saattaa näkyä alkukankeutta, mutta radikaalit muutokset olivat juuri sitä, mitä viime kauteen nähden kaivattiin. Samoin Hörnqvist on täyttäynyt erinomaisesti Nealin saappaita, ja vaikka Spaling ja Downie eivät juhli pisteillä, ovat miehet joka matsissa kentällä näkyvämpiä kuin Jokinen kuukauden peleissä yhteensä.

Antaa Johnstonin hioa pelikirjaansa, ja katsotaan joulun jälkeen, ollaanko menossa raketilla kuuhun ja ei. Crosby herää kyllä, ja iskee itsensä kerran pari kuukauden pelaajaksi. Malkin oli viime kaudella aivan sysipaska lokakuussa, ja koko NHL:n ylivoimaisin pelaaja Marraskuussa. Määttä nosti oman rimansa ihan helvetin korkealle avausmatsissa; ehkä nyt tulisi taas muistaa, mitkä odotukset toista kautta kohtaan olivat vielä muutama viikko sitten.

Bennettin loukkaantuminen vituttaa edelleen, sillä tuo on yksi pääsyy, miksi Sutter on pakotettu kakkoskenttään. Ja se ei vain toimi.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Bennettin loukkaantuminen vituttaa edelleen, sillä tuo on yksi pääsyy, miksi Sutter on pakotettu kakkoskenttään. Ja se ei vain toimi.
Muun tekstin kanssa samaa mieltä, mutta Sutter pelasi viime pelin kolmossentterinä. Kakkoskenttä oli Wingsejä vastaan muodossa:
Dupuis - Malkin - Comeau
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pari kertaa kun kokeili miten johtoasemasta hävitään ottelut tänään Pens sitten onnistui pitämään asemansa ottelun loppuun asti. Predators joutui taipumaan ensimmäistä kertaa varsinaisella tällä kaudella kun Penguins kairasi vierasvoiton kliinisin numeroin: 3-0. Fleurylle nollapeli oli tämän uran 29. Crosbylle 1+2, eli oli jokaisessa maalissa tänään mukana, mutta ehkä tärkeimpänä sen lisäksi oli blokkaamassa ottelun lopussa Preds-laukauksia. Nyt oli haalarit niskassa jokaisella kun Malkinkin paini minkä kerkesi pitkin laitoja kiekon perässä. Kolmannessa erässä Penguins pelasi jonkun mielestä jo liiankin varovasti kun hyökkäyksiä harvemmin edes yritettiin päättää Predators-maalille, mutta oman alueen puolustus pelasi riittävän hyvin eikä vastustajalle annettu mitään saumaa takaa-ajolle. Katsojalle ottelu ei ihan hirveästi antanut, kuvailisin ottelua tunteettomaksi pudotuspeliotteluksi. Tarkkaa puolustusta, paljon laita- ja keskialueen taistelua eikä maalipaikoilla juhlittu. Penguins-kannattajana tuollaiset matsit on virkistäviä niiden kaikkien hurlumhei-iltojen vastapainoksi, mutta Predators-kannattajat ovat varmasti tottuneet tuollaisiin otteluihin.

Penguins blokkasi tänään nhl.comin tilastojen mukaan 17 laukausta (Predatorsin 8 vastaan). Se kielii paljolti niistä haalareista, jotka tosiaan olivat kaikilla niskassa. Ahkerimmat blokkaajat olivat minunkin parjaamani Määttä ja Letang, kummallakin 3kpl. Toisaalta Määtällä 2 kiekonmenetystä ja Letangilla 1 vastapainoksi onnistumisille, mikä vielä vähän kielii siitä minun peräänkuuluttamasta puolustajien kiekollisesta epävarmuudesta vaikka en tänään olisi ilman tilastoja mitään kritiikin aihetta löytänytkään. Martin puolestaan kellotti isoimman peliajan, kaikkiaan miehekkäät 25min. En tiedä uskaltaako vielä luottaa nhl.comin tilastoimiin aloitusprosentteihin kun selostajat kehuivat Gocin aloitusprosenttia. Tässä pelissä se ei kuitenkaan tilastojen valossa Gocilta aivan onnistunut, nimittäin hänelle vain 38% voittoja aloitusringistä. Muista senttereistä Sutter kunnostautui tuolla saralla voittaen aloitukset 69%, Malkinkin 60% ja Crosbylle 56%.

Ei tullut juurikaan seurattua peluutusta, enkä ainakaan näin unisena kovin hyvin muistakaan, että oliko pakkipareja sekoitettu tähän otteluun?

Enpä huomannutkaan, että Dupuis'n maali oli tämän uran 400. piste. Hieno pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä vieraspeli sen kertoo tulostaulukin kun haet 3-0 voiton Nashvillestä niin jotain on tehty oikein. Mielestäni Malkin oli selvästi yritteliäämpi ja suurempi uhka aina kentällä ollessaan kuin Crosby, mutta niin vain jälkimmäinen keräsi parin pisteettömän pelin jälkeen sitten kolme paunaa ensin mainitun jäädessä yhteen pisteeseen. Komia oli Crosbyn passi Malkinin maaliin. Malkin kärsii kyllä tuhottomasti laitureistaan, Comeau ja Dupuis, eikö tänä vuonna pitänyt olla enemmän laajuutta? Kunitz ja Letang olivat huonoja, Kunilla oli vaikeuksia pysyä jopa pystyssä ja ei tuo Letangin pelaaminen nyt ihan niin suju kuin mitä sopimus antaisi odottaa. Scuderi on kyllä hidas, toivottavasti se on Scuderi joka tekee Bortuzzolle tilaa eikä Despres. Fleurylle tuli nollapeli melkoisen helposti, ei suurempia venytyksiä joutunut tekemään vaan aika perustorjuntoja.

Pari päivää/yötä taukoa, seuraava peli tiistai - keskiviikko välisenä yönä Devilsiä vastaan kotona ja sitten torstai - perjantai välisenä yönä Consoliin saapuu kuninkaat.
 

Sween

Jäsen
Malkin kärsii kyllä tuhottomasti laitureistaan, Comeau ja Dupuis, eikö tänä vuonna pitänyt olla enemmän laajuutta?

En tiedä voiko tulosyksiköiden kohdalla puhua varsinaisesti lisääntyneestä laajuudesta, kuitenkin kesällä luovuttiin TOP-6 laiturista ja tilalle saatiin TOP-6 ja TOP-9 laiturit. Spaling kun lähtökohtaisesti on bottom-six laituri, kuten toki Comeaukin. Toki Bennettin kuntoutuminen tuo lisää mahdollisuuksia, ja näin Malkinkin saa hieman hyökkäysorientoituneemman laiturin itselleen.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Niin, lähinnähän kesän siirrot takasivat hyökkäyksen osalta sen, että bottom-six on aiempaa laadukkaampi tai leveämpi. Ne ketjusommitelmat missä Dupuis'ta suunniteltiin ykköseen takaisin takasivat Malkinille Hörnqvistin ja Bennettin laitureiksi, mutta sattuneista syistä tätä ei olla nähty. Ainakaan toistaiseksi.
 

Riiseli

Jäsen
Eikö tällaisessa asetelmassa Määtälle lankea pakostakin se varmistavan puolustajan rooli, johon kuvittelisi löytyvän sillä saralla kovempikin tekijä.
Kovasti tätä pelkäsin, kun kauden toiseen peliin Määttä päätyi Martinin sijasta Letangin rinnalle pelaamaan. Keskimäärin hämmentävän hyvin on Määttä kuitenkin omaa tonttia hoitanut ja vähitellen alkaa roolituskin tuossa parissa nähdäkseni tasoittumaan. Ekat pelit meni Määtältä vähän käsijarru päällä, kun Letang päätyi "kaikissa" tilanteissa ensimmäisenä hyökkäystä tukemaan.

Lauantain pelin jälkeen Mike Johston kommentoi Määttä-Letangia seuraavasti:
http://video.nhl.com/videocenter/embed?playlist=654055&site=penguins&startTime=37
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Sinänsä ei ole mikään ihme, että Määttää istutetaan tällä hetkellä enemmän puolustuspäähän painottuvaan rooliin. Joukkueessa on Letang ja Ehrhoff selvästi hyökkääviä puolustajia, ja Despres'ltäkin löytyy ihan hyviä ominaisuuksia tuonne. Esimerkiki yv-aika jää Määtällä pakostakin lähelle nollaa, etenkin kun pingut pelaavat lähinnä neljällä hyökkääjällä ylivoiman.

Sieltä on myös tulossa pikkuhiljaa ylös Pouliot, joka on huomattavasti Määttää lähempänä "neljättä hyökkääjää". Viime kaudella Olli toimi Niskasen parina, joka on ihan samalla tavalla puhdas kiekollinen pakki kuin Letang. Letangin pelityyli vain sattuu nykyään sisältämään vielä enemmän typeriä riskinottoja kuin Niskasen.

Skenaario, jossa Määttä olisi Penguinsissa parin hyökkäävämpi pakki, vaatisi kenties Harringtonin nostamista ylös, ja vanhojen London-kemioiden kohtaamista niin hyvin, että kaksikko yhdistettäisiin pakkipariksi. Muuten väitän, että Määttä tulee pelaamaan Pens-uransa juurikin Paul Martinin kaltaisena overall-pakkina, joka tämän kaltaisessa joukkueessa tarkottaa ensisijaisesti puolustavaa roolia.

EDIT: En näe esimerkiksi Määttä-Martin-parissa kokonaisuuden kannalta järkeä. Se toimisi itsessään varmasti hyvin, mutta jäljelle jäisivät Letang ja Despres, jotka molemmat pelaavat tällä hetkellä sellaista hasardikiekko paikka paikoin, että "varmistelijaa" tarvitaan. Scuderi on tuohon hommaan aika hidas, vaikka onkin puhtaasti oman pään puolustaja. Ehrhoff taas on vielä Määttääkin typerämpi vaihtoehto uhrattavaksi punaviivalla seisoskeluun.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kuka on loukkaantunut? Pens pitää tiedotustilaisuuden klo 19, jossa paikalla GM ja joukkueen lääkäri. https://twitter.com/penguins/status/526753326873194496

Twitterissä näkyy olevan paljon arvailuja, että joku toimiston tai valmennuksen väestä olisi ehkä sairastunut. Rutherfordin nimihän tuolla monesti nousi esiin, mutta mitään totuuspohjaa huhuilulla tuskin on. Kaikki pelaajat Bennettiä lukuunottamatta olivat kuitenkin osallistuneet harjoituksiin tänään. Ei auta kun hakata F5sta twitterissä tasaisin väliajoin 19 jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Twitterissä näkyy olevan paljon arvailuja, että joku toimiston tai valmennuksen väestä olisi ehkä sairastunut. Rutherfordin nimihän tuolla monesti nousi esiin, mutta mitään totuuspohjaa huhuilulla tuskin on. Kaikki pelaajat Bennettiä lukuunottamatta olivat kuitenkin osallistuneet harjoituksiin tänään. Ei auta kun hakata F5sta twitterissä tasaisin väliajoin 19 jälkeen.
Tämän lääkärin erikoisalaa on "orthopaedic surgery", joten sitä taustaa vasten tuskin kukaan on kuolemassa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Luin Jatkoajan uutisen ja kyllä meinas sydän pompata kurkkuun, kun tuon luki. Onneksi dramaattisehkon otsikon alta löytyi huojentavaa tietoa.

Paranemisia Olli!
 

Largo

Jäsen
No kyllä nyt koittaa kohtalo hävittää suomalaispakit NHL:stä. No ei vais, onneksi ennuste vaikuttaa hyvältä. Toivotaan että palaa pian takaisin jäälle.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ole ollut ehkä se kaikkein helpoin kauteen valmistautuminen Määtällä.. Hienosti on nuori kaveri silti esiintynyt alkukauden otteluissa, tai voisiko sanoa että tuon uutisen jälkeen täytyy arvostaa vieläkin enemmän. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja on pian taas askissa sairasloman jälkeen.
 

MegaForce

Jäsen
Liekö kyseessä pelkkä struuma vai pahalaatuinen kasvain? Siitä ei siis ole vielä tietoa?

Mutta kyllä sydän pomppasi ja säikähti kun luki uutisen.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Luin Jatkoajan uutisen ja kyllä meinas sydän pompata kurkkuun, kun tuon luki. Onneksi dramaattisehkon otsikon alta löytyi huojentavaa tietoa.

Paranemisia Olli!
Täysin sama reaktio vaikka itse spottasin uutisen facebookista Keskisuomalaisen sivulta. Ensimmäinen reaktio oli että kai tämä on joku läppä, parodiasivu, lukuvirhe. Sitten tuli oikeasti kylmät väreet. Olli kuitenkin vain vuoden minua nuorempi ja joten ehkä siksi niin helppo samaistua kaveriin, kun vielä Jyväskylästä on myös kotoisin. Kamalaa. Vaikka nyt toipumisennuste on lähes 100% niin silti laittoi hiljaiseksi ja miettimään asioita. Kaikkea hyvää Ollille ja pikaisia paranemisia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ikävä uutinen, mutta ainakaan asenteen puutteesta ei paraneminen jää nuorella miehellä kiinni. Vaikka varmuutta taudin luonteesta ei saadakaan ennen leikkausta, niin valitettavasti se syöpä on ymmärtääkseni valitettavan todennäköinen vaihtoehto. Törmäsin tänään uutisia lukiessani lauseeseen, että pahanlaatuinen kasvaimen todennäköisyys olisi 85%. Onneksi kuitenkin kasvain on pieni, ja ennakkotietojen perusteella Määttä selviäisi todennäköisesti ilman säde- ja sytostaattihoitoja tässä huonommassakin vaihtoehdossa.

Kilpirauhanen todennäköisesti poistetaan kokonaan, joten jälkiseurauksena tulee lopuksi ikää hormonikorvaushoito. Hoidon säätäminen kohdilleen voi viedä hetken aikaa, mikä voinee vaikuttaa myös suorituskykyyn. Mutta eiköhän lopputulema ole kuitenkin se, että kaikki vain vahvistaa.

Tsempit Ollille!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kylläpäs koetellaan Penguinsia, kun muistetaan viime vuonna Letangin tilanne ja nyt sitten Määtän tapaus tähän jatkoksi. Ikäviä tämmöiset, mutta onneksi ennuste vaikuttaisi olevan hyvä. Ei ole kyllä vaikuttanut Määtän suorituksiin sitten yhtään tämä, uskomaton kaveri ei voi muuta sanoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös