Toki jos romanttisesti uskoo, että Stanley Cupiin saa nimensä paras joukkue, niin sitten voi tietysti puhua myös valmiudesta kaikkien kohtaamiseen.
Vaikka voikin kuvitella, että joku vastus on helpompi toiselle mitä se olisi jollekin toiselle niin silti olen rehellisesti sitä mieltä, että nimenomaan paras joukkue voittaa Stanley cupin. Seitsemän ottelun sarjat ovat riittävän pitkiä selvittämään paremman joukkueen eikä jonkun ennakkoon pahemman joukkueen tippuminen asiaa miksikään muuta. Paras joukkue jatkakoon. Harvoin Stanley Cupia on tuurilla voitettu. En tietenkään tarkoita, että etteikö ns. huonompi joukkue voisi voittaa seitsemän ottelun sarjaa mutta vaikea uskoa, että huono joukkue voittaisi neljä seitsemän ottelun sarjaa. Esimerkiksi kuntopiikin ajoittaminen on osa "hyvää joukkuetta". Jos se napsahtaa ihan kohdilleen niin ei se tarkoita, että joukkue olisi huonompi kuin joku toinen joka olisi tehnyt merkittävää tulosta esimerkiksi runkosarjassa, koska jokaisen joukkueen päätähtäin on kuitenkin Lord Stanleyssa. Koska lottorivejäkin jotkut pirulaiset arvaavat kohdilleen niin kai se on uskotava, että tiettyyn rajaan asti myös onnella on osansa, mutta kuten todettua niin tuskin huono joukkue on koskaan voittanut kirkkainta pyttyä joten pidän nykyistä systeemiä parhaana mahdollisena nimenomaan mittaamaan sitä kumpi on parempi joukkue sillä tärkeimmällä hetkellä.
Ei se minusta huononna joukkuetta, jos jotkut joukkueet esimerkiksi pelityyliltään sopivat toisille paremmin kuin toisille. Ei NHL:ssä, ainakaan palkkakaton ajanjaksolla, ole joukkuetta joka voittaisi jokaisen joukkueen mennen tullen vaan pelityylit, (playoff)kokemus, loukkaantumistilanne ja monet muutkin muuttujat vaikuttavat jokaiseen yksittäiseen peliin jokaisella yksittäisellä tavalla mitkä voi olla ihan ratkaisevia muuttujia pudotuspelisarjan voittajan ratkaisemisessa.
Ainakin minä Penguins-fanina tahtoisin välttää Flyersin henkeen ja vereen. Penguins on etukäteen ottaen parempi joukkue kun monet muut (parempi mahdollisuus jatkoon), mutta Flyersin kohdalla olosuhteet ovat täysin erilaiset. Kuten tuossa ylempänä totesin niin parempi joukkue voittaa ottelusarjat, mutta tietysti jotkin joukkueet osaavat olla toistensa kryptoniittia. Flyers on osoittanut tietävänsä miten Penguinsia parhaiten horjutetaan ja kun sen kerran näki niin mieleen pysyvästi jäi ettei toista kertaa sitä toivo näkevänsä. Kun kaikkien pelillisten asioiden lisäksi taustalla on jatkuva rivalry-hengen vaatima vihanpito se muuttaa olosuhteita niin rajusti, että ennakkosuosikin asemat ja muut heittävät ihan häränpyllyä. Kyseessä on nykyhetken yksi klassisimmista taistelupareista ja sen kohdalla jokainen olosuhdemuuttuja on ihan uniikki verrattuna johonkin tavalliseen ottelupariin minkä vuoksi vertaileminenkin niihin on ajanhukkaa. Suoraan sanottuna jos Penguinsin mahdolliset vastustajat ensimmäiselle kierrokselle ovat Blue Jackets, Red Wings ja Flyers niin viimeksi mainitulla on ylivoimaisesti parhaat mahdollisuudet jatkaa tuosta parista muunmuassa edellä mainituista syistä. Vaikka keskinäisissä ottelusarjoissa voisi käydä miten päin tahansa. Kaikkia muita vastaan Penguins olisi ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta Flyersin läsnäolo tasottaisi puntit ihan 50/50, mistä on aina rajattu mahdollisuus jatkaa voittajana. Tämä teksti perustuu tietysti pääosin omiin mielipiteisiin, mutta jostain syystä vakavasti uskon omiin mielipiteisiini sen verran, että todennäköisesti moni muukin Penguins-fani ajattelee samoin kun minä.
Ei olisi häpeä voittaa Stanley Cupia vaikka Flyersia ei kohdattaisikaan. Tottakai jos pitkä matka sisältäisi arkkivihollisen kaatamisen se tekisi siitä kaksi kertaa maukkaamman, mutta tyytyisin vähempääkin.