Pittsburgh Penguins 2005-06

  • 114 819
  • 794
Niinpä, Run and Gun...

Toivottavasti 66 pysyy terveenä niin saattaa olla jotain mahdollisuuksia pärjätäkin sillä taktiikalla. Puolustukseen ja maalivahtipuoleen ei kauheasti ole satsattu niinkuin ei mielestäni koskaan Pittsburghissa. Yleisöystävällinen taktiikkahan se on kunhan vaan sitten tehdään niitä maaleja enemmän kuin vastustaja.

Joku Scott Stevensin tyyppinen puolustaja toisi edes hiukan lisää puolustavaa puolustusta. Nykyään (valitettavasti) sitäkin tarvittaisiin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
miki kirjoitti:
YES! Pittsburgh palaa näköjään vanhoihin hyviin aikoihin, hyökkäys on paras puolustus. Kyllä pitäisi ens kaudella maaliverkkojen pöllytä. Ja pöllyää ne verkot varmaan omassakin päädyssä...

Toivoisin vielä perus puolustavia puolustajia ja hieman romuluisempia ja röyhkeämpiä pelaajia. Käsiä kyllä löytyy, mutta kuka survoutuu sinne maalin eteen? Esim. muutama vuosi sitten oli aika naurettava tilanne, kun Pittsburgh joutui käyttämään ylivoimassa maskimiehenä Kasparaitista. Lieneekö vastaava tilanne edessä myös ensi kaudella?

Kyllä Malone on ihan pätevä maalin eteen menijä, mutta muuten ei paljoa olekkaan, Pirjetän lisäksi toki *tähän iso hymiö* Ei, kyllä nyt kun Palffy signattiin, niin voidaan hyökkääjien signaus unohtaa(siis muiden kun aiemmin omien UFA/RFA pelaajien). Joten omille sopparit ja puolustaja&maalivahti, kiitos.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Odotellaan, josko "Pengs" saisi signattua muutaman hyvän puolustajan joukkueeseen, sillä hyökkäys on sopimuspapereiden allekirjoituksia vaille valmiina taistelemaan Itäisen Konferenssin kärkisijoista yhdessä Philadelphia kanssa. Sergei Gontshar on lupaava aloitus, mutta lisää tarvitaan. Hyökkäyksen osalta pelaajarosteri näyttää erittäin lupaavalta, sillä näkisin, että roolittamisen suhteen pakka alkaa tosiaan olla aikalailla valmis. Löytyy kärkipään tähtiä (Recchi, Palffy), kuin myös raatajia ja likaisen työn tekijöitä (Pirjetä, Vandenbusshe, A. Roy). Malone muuten olisi hyvä signata.
 

Steelers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,
Tässä voi jo melkein ruveta muistelemaan 90 lukua kun joukkueessa oli Mario ja pari kaveria itä-euroopasta ja kuinkas siinä kävikään? =) Melkein toivoisin silti, että Cujo saataisiin joukkueeseen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pari puolustavaa pakkia ja ykkösmaalivahti pariksi vuodeksi kun vielä tulee, niin sitten on kova jengi. Ja noiden puolustavien pakkien on parempi olla kovaa tasoa, onkohan sellaisia enää edes vapaana?

Hyökkäys on loistava jos nuo kaikki eurooppalaiset saadaan sopimuksiin. Kolmeen ketjuun on hyvä rakentaa jokaiseen yksi tutkapari (vaikkapa Crosby-Recchi, Lemieux-Palffy, Malkin-Morozov) ja jokaiseen ketjuun kolmanneksi joku rääppijä osastolta Malone ja kumpp.

Yv:lle sitten taitojampat tiivistää kahteen ketjuun. Yv-pakit ovat kunnossa, Gonchar voi hoidella ykkösen yksin, jos ykköseen tulisi neljäs hyökkääjä ja kakkoseen jää vielä Tärnström-Jackman. Hyökkäyspuoli on kyllä erittäin hyvällä mallilla.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Vai Palffy... jos pysyy koko kauden terveenä, niin tekee varmasti sen 40 kassia. Kovyakin parempi pelaaja, loistava signaus. Hyökkäys näyttää kyllä nyt aivan helvetin hyvältä, top 6 ilman Malkinia ja Morozovia voisi näyttää vaikka tälläiselta:

Lemieux-Crosby-Palffy
Malone-Kraft-Recchi

Play-off paikkaa varten tarvitaan kuitenkin edelleen se maalivahti ja yksi puolustaja Tärnströmin lisäksi. Joseph tai Burke on ilmeisesti tulossa, mutta ketä pakkeja on enää vapaana, Glen Wesley? Patrick taitaa joutua kaupoille.

Ja kyllähän se Malkin & Morozov-kaksikko kelpaisi myös, kuten myös joku alivoimaspesialisti kolmos- tai neloskenttään.
 
Niin vieläkö Scott Stevens on vapaana? Siitä jos Pittsburgh ottaisi puolustavan puolustajan, niin pakisto, ainakin kolmikko Stevens-Gonchar-Tärnström olisi huipputasoa. Ketkä ne kolme muuta olisi? Mitä mahtaa Stevensin palkkapyyntö olla?
 

InMetals

Jäsen
En välttämättä kirjoitti:
Niin vieläkö Scott Stevens on vapaana? Siitä jos Pittsburgh ottaisi puolustavan puolustajan, niin pakisto, ainakin kolmikko Stevens-Gonchar-Tärnström olisi huipputasoa. Ketkä ne kolme muuta olisi? Mitä mahtaa Stevensin palkkapyyntö olla?
Suurella todennäköisyydellä Stevens olisi lopettamassa, mutta virallista päätöstä siitä en ole kuitenkaan kuullu.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
En välttämättä kirjoitti:
Joku jota voisi ajatella varavahdiksi, olisi Pasi Nurminen, taitaa olla vieläkin vapaa?

ja aina voi kysyä Penalta Lundellista.

Eiköhän kuitenkin olisi hyvä, että joukkueessa olisi edes yksi kokeneempi vahti. Missäs menee Sean Burke?
 
Entä Kris Beech? Tuleeko siitä vielä pelimies?
 

Lincoln Steel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Hazardipakki kirjoitti:
Entä Kris Beech? Tuleeko siitä vielä pelimies?

Kohtalainen pelimies AHL:ssa. Ylhäältä ei vielä kummoisia näyttöjä ole.

Viime kausi Baby Pensissä oli kaksijakoinen. Marras-, joulu- ja tammikuun aikoihin Beech oli liigan ihan parhaita pelaajia. Kevättä kohti tahti hiipui sitten pahasti. Playoffeissa hän väläytteli jälleen hieman osaamistaan.

Siitä ainakin lähdetään, ettei Beechista ainakaan neloskentän sentterinä NHL:ssa ole juurikaan iloa. Pelipaikka ylhäällä riippuukin Malkinin ja Kraftin tilanteista. Jos Malkinia ei saada, luultavasti Kraft istutetaan kakkoskenttään, ellei CP nappaa vapailta markkinoilta vielä sentteriä, esim. Stumpel on vapaana. Jos taas Malkin saadaan tai joku muu sentteri signataan niin Kraft on todennäköisesti kolmosketjussa, jolloin Beechille ei tilaa enää löydy. Siinä tapauksessa, kun sekä Malkin että UFA on tulematta, voisi Beechille olla tarjolla paikka kolmosessa. Kuin myös silloin, jos Malkin saadaan, mutta Kraft ei tule. Monimutkaista selvitystä, mutta sellainen tuo tilanne on, että pää menee pyörälle kun sitä miettii.

Minun mielestäni paras tilanne olisi, kun saataisiin sekä Malkin että Kraft takaisin, jolloin Pensin sentteriosasto näyttäisi varmaankin tältä: 1. Crosby, 2. Malkin, 3. Kraft, 4. Pirjetä. Beech vielä Babyihin ja tarvittaessa ylös tai kauppatavaraksi hyvää puolustavaa puolustajaa hankittaessa. No paljon tässä ehtii vielä vettä virrata kolmessa joessa ennen kauden alkua ja tietenkin camp ja harjoituspelit saattaa muuttaa tilanteita paljonkin.
 

chewmeister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter Milan, Kärpät, TPS, HJK, Barca, Penguins
Penguinsiin tyrkyllä Stumbel ja mitä ilmeisimmin Sean Burke jo lähellä sopimusta Pittsburghin kanssa. Mikä mahtaa olla veteraanivahdin kunto tänäpäivänä se jäänee sitten nähtäväksi.

Muuten sitten alkaisi jo näyttää kohtuu hyvältä paitsi puolustus huutaa vahvistuksia. Edelleen mielestäni tuo puolustus on alle liigan keskitason. Joka tapauksessa NHL:ssä nähdään pitkästä aikaa Playoffeihin menevä Pingviinilauma :)
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Stumppeli Penssiin? No sehän olisi aivan mahtavaa... juuri viime viikon loppupuolella vitsailin että tulisipa Palffy ja Stumpel Penguinssiin. No, toinen tuli jo. Aijai! :)
Kuka tarvitsee puolustusta kun on tuollainen hyökkäys? Penguins on kiistatta yksi ensi kauden viihdyttävimpiä joukkoeita. Voi taas olla ylpeä Pens-fani.
 

Steelers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,
Edelleen mielummin Cujo kun Burke, mutta haluaako pingut kokeneen veskan pitämään jöötä nuorille onkin eri juttu, toivottavasti sillä Fleury eikä Caron ole vielä valmiita hoitamaan koko kautta kahdestaan IMO. Mitä ylpeyteen tulee niin, jos faniksi itseään kutsuu ei siinä joukkueen sijoituksella tai mahdollisilla staroilla pitäisi olla asian kanssa mitään tekemistä, tai sitten kenties en ole fani vaan Ultra.

Ja tähän voisi lisätä alla olevan Frankin lausahduksen.

Hauskasti tätä Palffyn tuloa pinguihin näköjään tuli toivottua jo 19.2.2003, kun eka kerran tänne kirjoitin. Muutama vuosi siinä meni =)
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Stumpelin tulo olisi jo aika kova sana. Vielä jos nuo kaikki Neuvostoliiton miehet saataisiin mukaan, niin hyökkäyskalusto näyttää tältä:

Malone - Stümpel - Palffy
Lemieux - Crosby - Recchi
Koltsov - Malkin - Morozov
Roy - Pirjetä - Fata

Mutta se PAKISTO. Anaheimista vaikka nyt äkkiä tarjousta Ruslan Saleille.
 

Cube

Jäsen
Ennemminkin näkisin Stumpelin mahdollisen mukaantulon merkkinä siitä, että kaikkia Neuvostoliiton miehiä ei olla saamassa mukaan. Mutta mene ja tiedä siitä sitten.
 

The Rock

Jäsen
Penguins aloittaa harjoitusleirinsä 13.9. kotihallissaan Mellon Arenalla jossa joukkue myös pelaa 2 harjoitusotteluaan. 20.-25.9. joukkue treenaa Wilkes-Barressa, Wachovia Arenalla sekä pelaa sielläkin 2 harjoitusotteluaan. Yhteensä joukkue pelaa 9 treenimatsia ennen kuin The Show alkaa lokakuun alussa (5.10.) vierasottelulla New Jersey Devilseja vastaan.

Pensien täydellinen harjoitusotteluohjelma 2005:

(19.9.) Columbus vs. Pittsburgh @ Nationwide Arena, Columbus

(21.9.) Pittsburgh vs. Boston @ Wachovia Arena, Wilkes-Barre

(23.9.) Ottawa vs. Pittsburgh @ Broome County Veterans Memorial Arena, Binghamton

(24.9.) Pittsburgh vs. Ottawa @ Wachovia Arena, Wilkes-Barre

(25.9.) Washington vs. Pittsburgh @ Giant Center, Hershey

(27.9.) Pittsburgh vs. Columbus @ Mellon Arena, Pittsburgh

(29.9.) Ottawa vs. Pittsburgh @ Corel Centre, Ottawa

(30.9.) Washington vs. Pittsburgh @ MCI Center, Washington

(2.10.) Pittsburgh vs. Washington @ Mellon Arena, Pittsburgh
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mielummin olisin ottanut Cujon, mutta eipä tuo nyt ainakaan kauhean kallista ollut. Menettelee, mutta nyt sitten tarvisi vielä parikin pakkia. Cujo jos olisi tullut, niin yksi olisi voinut riittää. Noh ensin tosin pitäisi nähdä ketä kaikkia resignataan.
 

The Rock

Jäsen
Sean Burke on siis tulevalla kaudella Pensien ykkösveskari. Mies siirtyy vapaana agenttina Philadelphiasta Pittsburghin miehistöön takataskussaan 2-vuotinen sopimus, joka takaa tälle kokeneelle konkariveskarille yhteensä 3 miljoonan dollarin tulot. Salary Cap saanee siis lisää täytettä yhteensä 1,5 miljoonan dollarin verran.

Sean Burke siirtyikin hallitsevan Stanley Cup -mestari Tampa Bayn riveihin 100 000 dollaria vuodessa enemmän tekevällä sopimuksella.

Pens ilmoitti solmineensa lähinnä farmissa pelanneen puolustaja Rob Scuderin kanssa jatkosopimuksen. Scuderi tuo lisää leveyttä pakistoon, mutta kyllähän tuo peräpää huutaa edelleenkin Orpikin, Tarnströmin ja parin vapaan agentin nimiä jotta tuosta puolustuksena voidaan puhua vakavasti. Ehkäpä niitä nimiä tippuu jo tällä viikolla lisää.
 
Viimeksi muokattu:

Steelers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,
Tuli sielt yks jamppa: Rob Scuderi kaudella 2003-2004 pelas 14 matsii duunas 3 pistettä ja 4 jäähyminuuttia ja +2. Ei nyt kenties se huippu jäbä mitä haetaan.

Jos sitä pakkii ei löydy niin enpä usko Burken pitävän yksinään himaa puhtaana. Patrick kattonu sen statsit jostain NHL94sesta..
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Itse olen erittäin tyytyväinen Burken hankintaan. Joseph olisi ollut kieltämättä parempi, mutta kuinka kallis... who knows? Mutta kuiteskin, Burke on mielestäni erittäin kelpo veska ja ehkä jopa hieman aliarvostettu + miehelle ei ole ongelma eikä mikään jakaa peliaikaa jonkun toisen kanssa mikä on loistojuttu meidän nuorille vahdeillemme.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös