Iso suositus täältä Kellarille. Lounaalla käytiin viime kesänä siellä ja oli törkeän hyvät safkat. En tiedä miten enää lounas siellä toimii, mutta eiköhän listaltakin löydä pelkkää priimaa.Lounaspaikaksi suosittelen itseasiassa hyvinkin lähellä olevaa Ravintola Tornia. Aivan hemmetin maittavat ruuat aina tarjolla, taikka sitten jos haluaa listalta oikein ala cartea, niin nokka kohti Wanhan Rauman Kellaria torin kupeessa.
Antalaya kebab Valtakatu 4 on auki perjantaisin 04.00 saakka ja siitä noin 200 metriä eteenpäin on Deniss kebab auki 02.00 saakka. Molemmat tosi hyviä paikkoja joita vatsansa saa varmasti täyteen.Itse käynyt Raumalla niin pitsissä ja runkosarjan aikana useasti. Näemmä näitä ruokapaikkoja riittää ja itsekin käynyt monessa paikkaa, mutta mistä paikalliset hakee mättönsä puolenyön jälkeen? Oman kokemukseni mukaan tuo aika asettaa aikalailla haastetta esim. pizzan/ kebun saannille.
Saako tuolta ihan perus ranskalaisia tms. lapselle, joka ei ole eksoottisten annosten perään?Aivan hallin vieressä erinomaista syyrialaista ruokaa, kana pääraaka-aineena. Eli Dimashki.
Ulkonäkö voi pettää, pieni paikka mutta todella hyvää ruokaa.
Onko tuo teatterin lounas vielä voimissaan? Joskus siellä käynyt ja oli kyllä makoisaa.
Varoituksena että lapskoussiin ei kannata tottumattoman koskea, vaatii hieman erilaiset makuhermot kuin normaalilla ihmisellä. Ei pysty ymmärtämään miten sitä pystyy syömään hymy huulilla ja vielä kehua että on hyvää.
Itse olen asettanut jonkinlaiseksi elämäntavoitteeksi, että jonkun Pitsiturnauksen yhteydessä söisin tätä Rauman perinneherkkua. Tosin näiden varoittavien sanojen jälkeen en enää tiedä, että onko kyseessä herkku vai joku muu. Saa nähdä, että miten käy ensi viikon perjantaina, koska luonnollisesti tuon kaiken jääkiekkoon liittyvän tietotaitonsa Raumalle tuolloin.
Mitä ainesosia lapskoussissa muuten on?
Lihakeittoa ilman lientä ja kaikki ainekset karkeana soseena. Perunaa, lanttua, porkkanaa, lihaa. Tuo edellä mainittu voisula on vapaaehtoinen lisuke.Itse olen asettanut jonkinlaiseksi elämäntavoitteeksi, että jonkun Pitsiturnauksen yhteydessä söisin tätä Rauman perinneherkkua. Tosin näiden varoittavien sanojen jälkeen en enää tiedä, että onko kyseessä herkku vai joku muu. Saa nähdä, että miten käy ensi viikon perjantaina, koska luonnollisesti tuon kaiken jääkiekkoon liittyvän tietotaitonsa Raumalle tuolloin.
Mitä ainesosia lapskoussissa muuten on?
En pidä itsekään. Lapskoussin ongelma on sen ulkonäkö ja koostumus, joka tuo jonkinlaisen alkukantaisen hylkimisreaktion ainakin minulle. Saksassa sama ruokalaji tunnetaan nimellä labskaus, "sekasotku". Tutut ja tavalliset (noh, ruokalajiin kuuluvasta lantusta en ole koskaan pitänyt) ainekset menettävät kummasti sen tuttuutensa kun ne keitetään tatinamaiseksi mössöksi, joka on koostumukseltaan sellaista jolla pysyisi vaikka tapetit seinillä..Ihan Popedaa lainatakseni, siinä on vain lihaa ja perunaa. Tietty mausteita mukana ja jotta se liukkaasti kurkusta valuu alas, siihen pitää lisätä päälle sulaa voita litra annosta kohden.
Jännä kyllä kun tuo liha ja peruna noin yleisesti maistuukin hyvältä suussa, niin tuo sekoitus jotenkin vain ei sovellu itselle ainakaan.
Ajattele lihakeittoa, mutta ilman, että pitäisi itse ikävästi jauhaa sitä suussa, vaan joku on sen lintuemon lailla pureksinut ja oksentanut takaisin lautaselle. Sitten nyrkillinen voita siihen päälle niin avot! Miten joku voi olla pitämättä?Itse olen asettanut jonkinlaiseksi elämäntavoitteeksi, että jonkun Pitsiturnauksen yhteydessä söisin tätä Rauman perinneherkkua. Tosin näiden varoittavien sanojen jälkeen en enää tiedä, että onko kyseessä herkku vai joku muu. Saa nähdä, että miten käy ensi viikon perjantaina, koska luonnollisesti tuon kaiken jääkiekkoon liittyvän tietotaitonsa Raumalle tuolloin.
Mitä ainesosia lapskoussissa muuten on?
Olen jo kerran tuota raumalaista perinneruokaa maistanut, joten enää onneksi ei tarvitse.Mutta yhtä kaikki minusta taas jokainen perinneruoka on kuitenkin aina maistamisen arvoinen..
Se perusrulla on ollut suurinpiirtein vauvan ranteen paksuinen, eikä se iso shaurma-rulla tai sitten se "leivitetty kana"-versio samasta rullasta ole kyllä hirveästi paksumpi. Se kanan määrä siellä on myös aika vähäinen. Tai sitten sattui vain huono tuuri usealla kertaa, en nyt ole varmaan 1.5v aikana käynyt siellä kertaakaan.Pieniä? Shaurma-ateria esimerkiksi vie kyllä nälän ja itseäni en voi pieniruokaiseksi kutsua.
Antalyassa muuten sitä parempaa kebablihaa, paitsi jos ottaa pizzaan täytteeksi. Kuningaskebab Turussa taitaa ainakin käyttää samaa. Antalyassa myös soosit hyviä, tulinen eroaa selkeästi muista kebabbiloista.Antalaya kebab Valtakatu 4 on auki perjantaisin 04.00 saakka ja siitä noin 200 metriä eteenpäin on Deniss kebab auki 02.00 saakka. Molemmat tosi hyviä paikkoja joita vatsansa saa varmasti täyteen.
Pakko sanoa kun Suomea on joskus reissattu työn perässä ja nyt koronan alkamisen jälkeen ihan lomaillessa, niin kyllä Kellari kestää vertailun melkein mihin tahansa. Jos jätetään michelin-ravintolat nyt pois vertailusta. Ja Buena Vistakin on kyllä hyvä. En tiedä unohtuuko nyt joku mutta Kellari-Buena Vista-Sydvest-Kalatori(-Torni) edustavat kyllä mielestäni Rauman parhaimmistoa. Sydvestiä ja Kalatoria vaivaa myös tuo pienet annokset.Noh, ABC- ketju myy vuosittain 45000 äitienpäivälounasta ja monet ovat sitä mieltä että Buena Vista tai Kellari ovat todella hyviä ravintoloita. Makuasioita nämä.
Rulla ei ole iso, jos on siis tottunut kebuloiden vastaaviin. Jos iso nälkä, niin suosittelen tosiaan ottamaan aterian. Varmasti lähtee nälkä.Se perusrulla on ollut suurinpiirtein vauvan ranteen paksuinen, eikä se iso shaurma-rulla tai sitten se "leivitetty kana"-versio samasta rullasta ole kyllä hirveästi paksumpi. Se kanan määrä siellä on myös aika vähäinen. Tai sitten sattui vain huono tuuri usealla kertaa, en nyt ole varmaan 1.5v aikana käynyt siellä kertaakaan.
Okei vauvan ranne on ehkä hieman alakanttiin kun siitä ympärysmitasta puhutaan, mutta ei kauhean vanhaa lasta tarvita että ranne on paksumpi kuin ne isot rullat. Ja jokainen matematiikkaa lukenut tietää kuinka äkkiä ympyrän pinta-ala kasvaa kun sädettä kasvatetaan. Sama tietysti myös toisinpäin, eli pinta-ala pienenee myös hyvin nopeasti.
Ihan sitten yleisesti että ei ole tarkoitus kyseistä paikkaa haukkua, vaan tuoda vastakkainen näkemys tuolle suositukselle ja näin antaa lisäinfoa mahdolliseen päätökseen paikan valintaan.
Heitetään vielä muuten paikka suositukseksi wanha kiinalainen (Min yuan) ja sitten Tokio sushi, suurinpiirtein 1km päässä hallilta. Tokio Sushissa loistava sushi-valikoima ja wanhassa kiinalaisessa huomattavasti pienempi valikoima, mutta sitten ne varsinaiset ruuat ovat mielestäni maittavampia wanhassa kiinalaisessa. Toki kolmaskin kiinalainen paikka löytyy, mutta itse suosittelisin sitä välttelemään.
Antalyassa muuten sitä parempaa kebablihaa, paitsi jos ottaa pizzaan täytteeksi. Kuningaskebab Turussa taitaa ainakin käyttää samaa. Antalyassa myös soosit hyviä, tulinen eroaa selkeästi muista kebabbiloista.
Pakko sanoa kun Suomea on joskus reissattu työn perässä ja nyt koronan alkamisen jälkeen ihan lomaillessa, niin kyllä Kellari kestää vertailun melkein mihin tahansa. Jos jätetään michelin-ravintolat nyt pois vertailusta. Ja Buena Vistakin on kyllä hyvä. En tiedä unohtuuko nyt joku mutta Kellari-Buena Vista-Sydvest-Kalatori(-Torni) edustavat kyllä mielestäni Rauman parhaimmistoa. Sydvestiä ja Kalatoria vaivaa myös tuo pienet annokset.
Kellari kestää vertailun melkein mihin tahansa.
Jatkan offtopiccina, mutta eihän siinä lisäänny kuin ranskalaisten määrä?Rulla ei ole iso, jos on siis tottunut kebuloiden vastaaviin. Jos iso nälkä, niin suosittelen tosiaan ottamaan aterian. Varmasti lähtee nälkä.
Jatkan offtopiccina, mutta eihän siinä lisäänny kuin ranskalaisten määrä?
Joo, eli ranskalaiset + salaatti ilmeisesti rullan lisänä, joskus tuon muistelisin syöneeni. Kuvassa joku hämää, tuo rulla näyttää suhteellisen isolta, mutta kun suhteuttaa ranskalaisiin tai "turkinpippuriin", niin samankokoinen kuin aiemmin.Siinä on shaurma-ateria.
Min Yuanille vahva suositus, isot annokset ja on hyvää eli rahalle saa vastinetta. Sanoisin jopa, että riittää kahdelle yhdestä annoksesta. Jos ei kuitenkaan jaksa lähteä keskustaan asti ja on aterioiden lämmitysmahdollisuus, niin jäähallin lähikaupoista K-Supermarket Areenasta ja Pick'n'Paysta löytyy Min Yuanin valmisannoksia vähän pienemmässä annoskoossa.Heitetään vielä muuten paikka suositukseksi wanha kiinalainen (Min yuan) ja sitten Tokio sushi, suurinpiirtein 1km päässä hallilta. Tokio Sushissa loistava sushi-valikoima ja wanhassa kiinalaisessa huomattavasti pienempi valikoima, mutta sitten ne varsinaiset ruuat ovat mielestäni maittavampia wanhassa kiinalaisessa. Toki kolmaskin kiinalainen paikka löytyy, mutta itse suosittelisin sitä välttelemään.
Muutama kysellyt Pitsiturnauksen televisioinnista. Solidsportilta näkee turnauksen 19 EUR hintaan.
Pitsiturnaus
solidsport.com