Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Pitäisikö Liigan pronssiottelusta luopua?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Ikävänkantaja, 17.04.2017 klo 16.33.

?

Pitäisikö Liigan pronssiottelusta luopua?

Tämä äänestys sulkeutuu 22.05.2018 klo 16.33.
 1. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa runkosarjamenestyksen perusteella

  29,5%
 2. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa välierissä mestarijoukkueelle hävinneelle (tai muulla perusteella)

  0 ääntä
  0,0%
 3. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa kummallekin välierissä hävinneelle joukkueelle

  2,1%
 4. Kyllä; pronssia ei pitäisi jakaa lainkaan (ei pronssijoukkueita)

  21,9%
 5. Ei

  46,6%
 1. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Musta Nuoli

  Pelkkä sarja ilman pudotuspelejä on toistaiseksi huonoin kuulemani ehdotus Liigan sarjajärjestelmäksi. Ei jatkoon.

  Siihen on syynsä miksi NHL:ssä ja monessa muussa sarjassa pelataan pudotuspelejä. Ne kiinnostavat yleisöä ja pelaajia. Manitsemassasi jalkapallossakin merkityksellisin mestaruus ratkotaan alkusarjojen jälkeen pudotuspeleillä (Mestareiden Liiga).

  Vastauksessa vertaa myös väärin pudotuspelimallia ja sarjamallia. Pudotuspelit eivät estä avointa sarjaa (karsimista sarjapaikasta/suoraa putoamista). Se ei ole mikään sarjamallin yksinoikeus. Keskustelussa kuitenkin punnittiin pudotuspelimallia ja sarjamallia vastakkain.

  Kirjoitukseni ei tarkoita, että pitäisin nykyistä mallia parhaana. Sen sijaan pidän sitä täysin ylivertaisena esittämääsi malliin verrattuna.
   
 2. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Eri maiden sarjat ja ylikansallinen Mestarien liiga ovat kaksi täysin eri asiaa. Vähän sama kuin vertaisi jääkiekon SM-liigaa ja jääkiekon mestarien liigaa eli CHL:ää.

  Kaikissa jalkapallon suurmaissa (ja vähän pienemmissäkin) ratkaistaan kansallinen sarja pelaamalla kaksinkertainen sarja ilman pudotuspelejä, ja se on kaikissa maissa ylivertainen sarjajärjestelmä, jossa tulee selväksi se, mikä seura on kauden aikana paras ja mikä ansaitsee pudota alemmalle sarjatasolle tai karsia sarjapaikastaan. Paljon urheilullisempi, mielenkiintoisempi ja kiinnostavampi tapa ratkoa paremmuus kuin se, että vaikkapa Englannin Valioliigassa Chelsea pelaisikin kauden päätteeksi pudotuspelit ja koko kauden alisuorittanut alempi joukkue saisi random-suorituksella tai keväisellä suonenvedolla mestaruuden.

  Erilaiset cupit ja turnaukset ovat sitten asia erikseen, joko kansalliset cupit tai ylikansalliset turnaukset, ja ne ovatkin toki mielenkiintoisia. Eihän esimerkiksi lyhytkestoisia arvoturnauksiakaan voisi pelata käytännön syistä pitkänä sarjana. Mutta ei niitä voi eikä kannata verrata eri maiden runkosarjoihin missään lajissa.

  Mutta tämä riittäköön tästä aiheesta tällä erää, varsinkin kun ketjun aiheena oli liigan pronssipeli. Henkilökohtaisia näkemyksiähän nämä ovat, ja henkilökohtaisesti pidän absurdina ajatusta, että sijalle 10/15 sijoittunut joukkue voi edes teoriassa nostaa mestaruuspokaalia enkä näe moisessa muuta arvoa kuin rahallisen arvon eli joukkueet saavat ekstralipputuloja. Runkosarjan merkityksen pitäisi olla paljon suurempi kuin olla vain ylipitkä valmistautumisjakso "tosipeleihin".