Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Pitäisikö Liigan pronssiottelusta luopua?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Ikävänkantaja, 17.04.2017 klo 16.33.

?

Pitäisikö Liigan pronssiottelusta luopua?

Poll closed tiistai klo 16.33.
 1. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa runkosarjamenestyksen perusteella

  29,5%
 2. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa välierissä mestarijoukkueelle hävinneelle (tai muulla perusteella)

  0 ääntä
  0,0%
 3. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa kummallekin välierissä hävinneelle joukkueelle

  2,1%
 4. Kyllä; pronssia ei pitäisi jakaa lainkaan (ei pronssijoukkueita)

  21,9%
 5. Ei

  46,6%
 1. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Tästä mä olen ihan täysin eri mieltä, mutta tietenkin saakin olla. Kiinnostaahan vaikka MM-pronssikin Latviaa, Norjaa ja Puolaa varmasti enemmän kuin Suomea, Kanadaa tai Ruotsia? Mikä se merkitsevä ero on Liigaan verrattuna?
   
 2. Ralph Jäsen

  Niin kauan kuin jaetaan kulta ja hopea, niin kauan mielestäni Liigan kuuluu jakaa myös pronssi. Tiedän, että jossain sarjoissa jaetaan vain kulta ja hopea, mutta mielestäni se on väärin. Joko vain voittaja muistetaan tai kaikille kolmelle ekalle mitalit. Ja ei ainakaan sitä olympialaisten nyrkkeilyn pelleilyä, että molemmat välierähäviäjät pronssille.

  Ainoa oikea tapa jakaa pronssi on pelata pronssiottelu.
   
 3. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  Kyllä se pronssi kiinnosti vaikkapa SaiPaakin keväällä 2014, kun joukkue pelasi yhden historiansa parhaista kausista ja taipui vasta välierissä tulevalle mestarille Kärpille. Jos SaiPa olisi voittanut Lukon pronssiottelussa, tuosta hienosta kaudesta olisi jäänyt joku konkreettinen todiste, mutta nyt ei jäänyt.

  Jos jotkut KooKoo, Sport ja Jukurit voittaisivat pronssia, ne arvostaisivat sitä varmasti. Se olisi niille ensimmäinen liigamitali.

  Ja aika paljon se pronssi on kiinnostanut jotain HPK:takin, etenkin ennen kuin joukkue voitti mestaruuden.
   
 4. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Jos kerran kolmossijasta pitää pelata sijoitusottelu niin miksei sitten myös 5. sijasta ja 7. sijasta? Pronssi runkosarjassa paremmin sijoittuneelle, jos se väkisin pitää jollekin antaa. Mielestäni mitaleiden jako voitaisiin lopettaa kokonaan ja mestareille muistoksi joku mestaruussormus Kanada maljan lisäksi.
   
 5. JP900 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Helppo olla samaa mieltä tästä. Sanoi vielä, että pelaajien kommentit ovat usein hieman feikkiä "Juu kyllähän se on kausi kivaa päättää voittoon". Tosiasiassa olisi fiksumpaa vain luopua koko kulahtaneesta perinteestä. Eikai tätä pronssipeliä kovin monissa maissa pelata.
   
 6. Hereworth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers
  Kun ei muualla kai pelata, niin Suomessakaan ei saa pelata. Eikä heitellä rantapalloja. Nyt se pää oikeasti pois perseestä, mikä helvetti niissä omissa perinteissä on vikana?
   
 7. Zoidberg Jäsen

  Pitäisikö Liigan luopua pronssiottelusta, kun missään muualla ei sitä pelata? Pitäisikö Suomen luopua suomen kielestä, sillä missään muualla ei puhuta sitä?

  Jos pronssia ei jaeta, niin sitten ei tulisi jakaa myöskään hopeamitaleita. NHL:ssä pronssiottelua ei tarvita, sillä siellä ei pelata mitaleista vaan sormuksista ja Stanley Cup pokaalista.

  Tässä muodossa siis ei pidä luopua. Se on sitten pelaajien vika, jos ei pronssinen SM-mitali kiinnosta.
   
 8. Rocco Jäsen

  Pronssimitali on ihan OK jos juokset Olympialaisissa 100m, ja jäät kolmanneksi. Tai hiihdät 50km. Tai heität keihästä.

  Lajeihin, missä on kaavio loppuotteluun pääsystä, pronssiottelu ei sovi kuvaan. Runkosarjan paremmalle 3. sija, that's it.
   
 9. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Erinomaisia näkemyksiä molemmilta. Mulla on lisää parannusehdotuksia. Koffin ja Karjalan myyminen halleissa pitäisi lopettaa, ja ne tulisi korvata Molsonilla ja Budweiserilla, koska Molsonin ja Budweiserin juominen on paljon hienompaa. Päädyistä pitäisi poistaa moninaisia chanttejä laulavat faniryhmät, ja näin yleisö saisi keskittyä kannustamaan suosikkejaan kahdella hyväksi havaitulla huudolla: "let's go oma joukkue" ja "referees suck". Myös kuulutukset ja mainokset olisi halleissa hyvä tulla suomen sijasta englanniksi. Silloin yleisökin pääsisi ihan eri lailla matsifiilikseen. Nelosen selostajien tulisi opetella lausumaan pelaajien nimet autenttisesti. Esim. Aleksander Bonsaksen olisi "Äleksändr Bansaksen" ja Henrik Tallinder olisi "Tälindr".

  Näillä muutoksilla Liigasta tulisi paljon coolimpi ja katu-uskottavampi sarja.
   
 10. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo & Los Angeles Kings
  Lainaus:
  Kyllä edes pronssin voittaminen joskus olisi ihan saakelin kova juttu, jos Saipa sen onnistuisi voittamaan. Lähellä oltiin keväällä 2014. Mitali on aina mitali ja Saipan kaltainen pikkuseura pelaa satalasissa sen pronssipelin, jos sinne vielä joskus päästään.
   
 11. punasydän Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin. Kaikella kunnioituksella pikkuseuroja kohtaan, mutta pronssimitali olisi näille oma "mestaruutensa". Realiteetit huomioon ottaen on kuitenkin huomattavasti helpompi yllättää yksittäisessä pudotuspelisarjassa (puolivälierät) suurempi joukkue, kuin tehdä se kahdesti, saati kolmesti. Puhumattakaan siitä, että sääleistä ponnistaisi finaaliin asti.

  Pidän Ramstedtista pelaajana ja osittain myös henkilönä, mutta onhan tuolla noussut kusi päähän tuosta valokeilassa patsastelusta. Ei ole ensimmäinen kerta, kun puhuu omalla suullaan suunnilleen koko jääkiekkokansan mielipiteenä. Eräs Ramstedtin entinen joukkuekaveri totesi tässä joku aika sitten sanatarkasti näin: "No, Ramu nyt haluaa aina olla esillä, antaa sen puhua". Kysytään sama kysymys vaikka Ville Koholta, niin veikkaan arvostuksen pronssipeliä kohtaan olevan vähän erilainen, kuin mestaruuden jo kertaalleen voittaneella pelaajalla.

  Enkä ymmärrä muutenkaan tuota kommenttia, että jotain peliä ei pitäisi pelata. Joka kerta, kun saa mahdollisuuden vetää pelipaidan niskaan ja tulla esiintymään ihmisille, jotka maksavat sun liksan, pitäisi olla juhlapäivä. Ymmärrän toki, että eri ottelut sytyttävät eri tavalla, mutta minä en halua kuulla jääkiekkoilijalta kommenttia, että häntä ei kiinnosta joku peli tai pelit pitäisi jättää pelaamatta. Ei varmasti jotkut stand up -koomikotkaan ole jokaista keikkaa ennen into pinkeänä, mutta ei sieltä kommentoida, että nämä marraskuun tiistaikeikat ei kyllä kiinnosta vittuakaan.

  No, halleissa on ihan kiitettävästi katsojia ollut, joten tätä keskustelua tuskin edes käydään Liigan toimistolla, vaan siellä päätetään ottaa viimeisetkin hilut kirstun pohjalle ja hyvä näin.
   
 12. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Voidaanhan tuo pelata. Mitali se on pronssinenkin mitali, ja pronssimatsi on jo vakiintunut osa SM-liigaa, joten hivenen kummalliselta tuntuisi jos mitalit jaettaisiin heti ratkaisevien välieräotteluiden jälkeen.

  NHL:ssä (ja jokusessa muussakin liigassa) sitä ei pelata, mutta SM-liiga ei ole NHL.
   
 13. Raid76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ÄSSÄT V-M Savinainen, Ruudut ja Ässien sylkykupit
  Oma mielipide tähän on suhteellisen selvä.

  Jos joukkuelajissa jaetaan kultainen ja hopeinen mitali, niin pronssiottelukin on paikallaan. Jos taasen pelataan kuten NHL:ssä ja Cup-pytystä niin luonnollisesti muita prenikoita ei jaeta, eikä niistä pelata.

  Olisi perin outoa jakaa kultaiset ja hopeiset mitalit kauden päätteeksi ja jättää pronssiottelu pelaamatta. Jos pronssiottelu jätetään pelaamatta, pitäisi systeemiä muuttaa sitten laajemmassa kuvassa.
   
 14. Lainaus:
  Eipä pelannut satalasissa 2014 eikä pelannut silloin 1999 kun oltiin myös pronssipelissä. Se vaan on niin, että kaikkia ei pronssi kiinnosta. Onhan se tietenkin hienoa niille joita kiinnostaa. Ja tottakai seurajohdolle on jollain tavoin markkinointimielessä parempi olla mitalijoukkue ja joillekin pelaajille se voi olla muisto hienosta kaudesta. Joissain lajeissa parempi sijoitus tuo paikkoja esim. CHL:ssä tai Champions Liigossa jne. Sillä tavalla "pronssimitalilla" on merkitystä.

  Siinä on kuitenkin valovuoden ero mestaruuden ja pronssin välillä. Jos vertaisi vaikka lottovoittoon ja rahapalkintoon ja siitä tulevaan tunnetilaan niin... Mestaruus (miljoona euroa, bileet pystyyn ja skumppapullo auki). Hopea (tuhat euroa, ehkä kaljalle). Pronssi (sata euroa, hieno juttu, voi ostaa vaikka uudet hokkarit... vittu pitää laittaa toinen satku omista lisää).
   
 15. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Itse olen arvottanut mitalitaulukossa kullan, hopean ja pronssin niin kuin kymmenjärjestelmässä ykköset, kympit ja sadat. Eli minun mukaani tässä vertauksessessasi miljoona olisi se kulta, hopea olisi satatonnia ja pronssi kuitenkin kymppitonni, joka on mielestäni tavoittelemisen arvoinen. Sillä saisi jo muutamat hokkarit ja ehkä kaljan. Okei ehkä muut eivät arvota mitaleita noin (eli 10hopeeta olisi kuin 1kulta ja 100pronssia sama kuin kulta), mutta mulle tää on ollut hyvä vertaiskuva. Eihän se ehkä ihan noin tunnetasolla jääkiekon kaltaisessa pudotuspelimuotoisessa kilpailussa mene, mutta juurikin esim 100m juoksuun mielestäni toimii hyvin.


  Mutta noin itse kysymykseen minusta pronssiottelu on kuulunut suomalaiseen perinteeseen joten säilyköön se viimeisenä höntsäpelinä välierissä pettyneille joukkueille. Kyllähän kaudesta jää pronssijoukkueelle ihan hyvä maku suuhun kuitenkin.
   
 16. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  En tiedä, olitko katsomassa noita molempia pronssipelejä, mutta itse olin kyllä katsomassa tuota kevään 2014 pronssipeliä Raumalla, ja kyllä SaiPa mielestäni pelasi ihan tosissaan. Peli ei ollut edes mitään eilisen JYP-HIFK:n kaltaista perseilyä, vaan päättyi maltillisiin numeroihin 3-2. SaiPan kannattajia oli monta bussillista paikalla, ja pelin päätyttyäkin jengi lauloi bussille siirtyessään "Kenen pojat? Meidän pojat!". Sen sijaan Lukon kannattajat läpsyttelivät aika vaisusti.

  Uskaltaisin tällä kokemuksella väittää, että pronssi kiinnosti sekä joukkuetta että faneja. Ja kyllä SaiPa olisi tuon pronssin kaudestaan ansainnutkin. Jos porukka olisi lähtenyt siitä mitalit kaulassa Lappeenrantaan, niin tuskin välierätappio Kärpille olisi kovin paljon enää vituttanut. Olisihan se ollut SaiPan historian toinen pronssi ja toinen mitali ylipäänsä.
   
 17. Lainaus:
  Itsekin olen ollut joskus fanibussissa pitkällä vierasmatkalla ja siinäkin bussissa oli faneja, joita ottelu kiinnosti....
   
 18. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Ei.

  Tyhmä kysymys. Ei mikään NHL olla.
   
 19. apulais-GM Jäsen

  Lähes naurettava ajatus, että ei pelattaisi pronssiottelua. Valoja päälle, tässä on kuitenkin kyse erään urheilulajin SM-sarjasta. Vuonna 2019 Suomen mestaruuden voitti SaiPa, hopeaa sai Pelicans ja pronssia... ai niin, kukaan ei saanut pronssia. Minnehän ne pronssimitalit hävisi, kun niitä ei annettu kenellekään? Vai eikö niitä SM-pronsseja ole edes olemassa?
  Runkosarjaa kyllä tahkotaan 60 peliä, mutta pronssiottelua ei järjestetä ollenkaan? Yeah right, ´nuff said.

  Vuosien päästä entisten kiekkoilijoiden saavutuksia muistellaan. Kolehmaisella on kolme kultaa ja yksi hopea, Hakkaraisella kulta ja neljä hopeaa. Anttilalla puolestaan yksi mestaruus Saipassa, toinen Ilveksessä, ja lisäksi kaksi hopeaa TPS:n paidassa. Kenelläkään ei ole pronssia.
   
 20. apulais-GM Jäsen

  Ai niin, mutta eihän se enää edes ole SM-liiga, vaan Liiga. Pitäisikö Liigalta poistaa lopullisesti SM-arvo? Onko jääkiekko edes urheilua varsinaisesti?
  Samalla tavalla kuin Mestiksen mestaruus ei ole Suomen mestaruus, niin ei Liigan mestaruudenkaan välttämättä tarvitsisi merkitä Suomen mestaruutta. Kun eihän Suomen paras joukkue välttämättä pelaa Liigassa, vaan KHL:ssä.
   
 21. Maigeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
  Prossia ei pitäisi jakaa lainkaa. Pitäisi siirtyä NHL:n tyyliin. Eli vaan mestari saa Pokaalin ja mitalit. Hopeeta eikä pronssia pitäisi edes jakaa.
   
 22. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Kulta, hopea ja pronssi kuuluvat urheiluun ja pronssi kuuluu myös jääkiekkosarjoihin. Tosin myös karsintapelit ja/tai suorat putoamiset kuuluisivat jääkiekkosarjoihin: niitähän ei SM-liigassa ole ollenkaan, joten eipä sillä taida väliä olla miten liigassa pelataan.

  Jos minä saisin päättää, niin poistaisin jääkiekkosarjoista myös pudotuspelit turhana rahastuksena. Älytöntähän se on liigassakin päästää kymmenen joukkuetta pudotuspeleihin asti kunnes lopulta Tappara voittaa mestaruuden. Pytty vain suoraan runkosarjan voittajalle ja ennemmin runkosarjaan panoksia palauttamalla karsintauhka vaikka parille viimeiselle joukkueelle, yksi voisi tippua suoraan. Tai sitten pudotuspeleihin vain 6-8 joukkuetta jos niitä nyt pelata pitää.


  Mitään NHL-apinointia ei tarvita, siellä vasta hölmö systeemi onkin. Ensin tahkotaan tolkuttoman ylipitkä runkosarja jossa otteluiden pistejako suosii puuduttavien tasurien pelaamista koska jatkoajan jälkeen voittaja saa kuitenkin samat pisteet kuin peliajan suorasta voitosta. Sitten naurettavan lohkokaaviosysteemin perusteella konferenssien parhaat joukkueet saattavat sattua heti kättelyssä vastakkain: nytkin heti ensimmäisellä kierroksella kohtasivat runkosarjan kakkonen (Pittsburgh) ja nelonen (Columbus). Ylipäätään sikäläiset villi kortti -pudotuspelisysteemit ovat ns. perseestä. Vaikea sitä antaa Stanley Cupillekaan aina niin ylimaallista suitsutusta kun pudotuspelijoukkueet määräytyvät varsinkin alkukierroksella noin sekavasti.
   
 23. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Musta Nuoli Ottamatta kantaa muuhun kirjoitukseesi, niin tuo halusi pudotuspelien poistamiseen herätti mielenkiintoni.

  Sarjamuotoisessa järjestelmässä sarjan loppupuolella saattaa olla paljon keskikastin joukkeuita, joilla ei ole enää panosta peleissään. Kärkijoukkue A saattaa kohdata paljon mahdollisuutensa menettäneitä keskikastin joukkueita. Samaan aikaan toinen kärkijoukkue B saattaa kohdata lähinnä yhä mestaruudesta kamppailevia sekä putoamista vastaan taistelevia joukkeuita. Sarjaohjelma ei vaikuta tasapuoliselta.

  Pudotuspeleissä jokainen ottelu (1) on merkitsevä. Voittamalla ottelun, on aina mukana tavoittelemassa mestaruutta. Toki epäreiluna voidaan pitää, että jopa sijalle 10 runkosarjassa sijoittuneella joukkueella on mahdollisuus tiputtaa runkosarjan voittaja. Toisaalta erittäin harvoin huonompi joukkue voittaa 7 ottelun sarjaa, varsinkaan vierasedulla.

  Miten reiluna sinä näet tuon tapahtumasarjan, joka ilman pudotuspelejä olisi sangen mahdollinen?

  1) Poislukien pronssiottelu, jos sellainen halutaan pelata
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2017 klo 20.48
 24. Klassinen sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
  Täysin turha kahden pettyneen joukkueen läpsyttely, jossa tunnetta vähemmän kuin marraskuun runkosarja matsissa. Jaetaan pronssi paremmin runkosarjassa menestyneelle tai sitten saunaillassa jonku juomakilpailun perusteella, ihan sama.
   
 25. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Harvoin sarjaohjelma niin epätasainen on, että kuvaamaasi tilannetta syntyisi, jossa kärkijoukkue A kohtaisi vain mahdollisuutensa menettäneitä joukkueita ja toinen joukkue . Onhan sitä paitsi nytkin paljon useammin tilanteita, joissa SM-liigan loppuvaiheissa mahdollisuutensa menettäneet joukkueet laittavat joukkueen rosterin lihoiksi jo tammikuussa ja pelaavat jollain junnuporukalla tai vailla kärkimiehiään runkosarjan loppuneljänneksen, jolloin toisilla joukkueilla on keskinäisiä tiukkoja vääntöjä pudotuspelipaikoista ja osa seuroista saa kerätä pisteitä ns. jämäkastin porukoita vastaan. En näe tätäkään paitsi tasapuolisena, myöskään millään lailla mielenkiintoisena.

  Kun mietitään, että mikä on reilua niin minusta on reilumpaa saada sarjasijoitus ja mahdolinen mestaruus koko kauden suorituksen perusteella sen sijaan, että pääsisi joltain sijalta 10 eteenpäin jopa mestariksi asti. Minulle tärkeämpää olisi koko kauden mittainen suoritus eikä vain kevään vire. Ja onnistuuhan se jalkapallossakin, että sarjat ovat kiinnostavia ja tasaisia vaikka ei pudotuspelejä olekaan. Tosin tämä edellyttäisi myös sarjan viimeisen putoamisen ja/tai karsinnat, niin tulee peleihin panosta sarjan loppupäässäkin.

  Rinnalle voisi tietysti ottaa jonkinlaisen Suomen cupin tyyppisen pudotuspelisysteemin, ja tämän cupin voitto ratkottaisiin pudotuspeleillä. Voittajalle palkinnoksi vaikkapa CHL-paikka, hieno mehukannu tai jotain muuta kuolematonta kunniaa.