Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Pitäisikö Liigan pronssiottelusta luopua?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Ikävänkantaja, 17.04.2017 klo 16.33.

?

Pitäisikö Liigan pronssiottelusta luopua?

Tämä äänestys sulkeutuu 22.05.2018 klo 16.33.
 1. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa runkosarjamenestyksen perusteella

  29,5%
 2. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa välierissä mestarijoukkueelle hävinneelle (tai muulla perusteella)

  0 ääntä
  0,0%
 3. Kyllä; pronssit pitäisi jakaa kummallekin välierissä hävinneelle joukkueelle

  2,1%
 4. Kyllä; pronssia ei pitäisi jakaa lainkaan (ei pronssijoukkueita)

  21,9%
 5. Ei

  46,6%
 1. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Liiga-kausi 2016–17 on edennyt mitalipelivaiheeseen, kun Tappara ja KalPa aloittavat tällä viikolla finaalisarjan, ja JYP kohtaa pronssiottelussa HIFK:n.

  Pronssiottelun kiinnostavuudesta ja yleisestä tarpeellisuudesta käydään mm. palstalla ja tiedotusvälineissä säännöllisesti keskustelua, joka on käynnissä jälleen tänä keväänä.

  Pitäisikö Liigan pronssiottelusta mielestäsi luopua?

  Jos kyllä, olisiko pronssit syytä jakaa:

  1) välierissä hävinneistä joukkueista runkosarjassa paremmin sijoittuneelle;
  2) välierissä mestarijoukkueelle hävinneelle joukkueelle (tai jollakin muulla arviointiperusteella);
  3) kummallekin välierissä hävinneelle joukkueelle (kaksi pronssijoukkuetta/kausi); vai
  4) pronssia ei pitäisi jakaa lainkaan (ei pronssijoukkueita).
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2017 klo 20.04
 2. HAL9000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
  Kommenttina, ehdottomasti huonoimmat vaihtoehdot ovat kaksi alinta (3 ja 4). Tekisi mitalitilastosta vertailukelvottoman pronssin osalta ennen ja jälkeen muutoksen. Tosin eivätpä näytä hirveästi ääniäkään kahmineen nuo vaihtoehdot.
   
 3. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Hyvä huomio. Mikäli pronssit jätettäisiin kokonaan jakamatta, olisi toki oma kysymyksensä, pitäisikö kokonaisuudessaan siirtyä NHL(/KHL)-malliin, jossa mestaruus on pudotuspelien ainoa "mitalisija".
   
 4. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Pitäisi luopua. Jos pronssit on pakko jakaa, niin sitten runkosarjan menestyksen perusteella sille paremmalle välierät hävinneelle joukkueelle.

  Itse pronssiottelu ja pronssin voittaminen hävityn pudotuspelisarjan jälkeen on minulle katsojana täysin hmv. Nyt kun oikein mietin, niin en edes muista kumpi tänä vuonna voitti pronssia vai onko sitä edes jaettu vielä. Jos on vielä edessäpäin, niin en aio uhrata sekuntiakaan sille. Enkä kyllä rehellisyyden nimissä muista takavuosien pronssimitalisteja, vaikka finaalijoukkueet osaisin luetella unissani ja usein myös välieräjoukkueet.
   
 5. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kannattamani joukkue tunnettiin joskus leikillisesti "pronssikerhona", eli pronssiotteluita on tullut katseltua useita vuosien varrella ja yleensä voitollisia. Siitä huolimatta äänestin, että pronssiottelusta tulisi luopua ja jakaa ne runkosarjassa paremmin sijoittuneelle tappion kärsineistä välieräjoukkueista, jotta mitalitaulukkoa voidaan jatkossakin täyttää.

  Itse peli on kuitenkin yleensä enemmän ja vähemmän pakkopullaa. Aikanaan noita toistuvasti katsellessa sitä ajatteli vaan vähän sellaisena kauden päätöstapahtumana, jossa voidaan vielä kerran nähdä ja kiittää kauden joukkuetta.

  Voitosta pelataan. Ei kauden tulisi enää jatkua kirvelevän välierätappion jälkeen.
   
 6. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Riippuu ja roikkuu. Useimmiten HIFK:n sinne päätyessä se ei ole juurikaan kiinnostanut, mutta nyt heikon runkosarjan jälkeen se olisi voinut maistuakin, jos olisi ollut kotipeli ja viimeistään 3-4 päivää varsinaisen kauden päättymisen jälkeen. Vieraspelin "odottaminen" pitkälti toista viikkoa tuntuu lähinnä vittuilulta - enpä tosin näillä näkymin ole edes toosan ääressä sen aikana.
   
 7. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Mielestäni voitaisiin siirtyä pelaamaan Kanada maljasta Suomen mestaruuden sijaan. Eli siis ei pronssiotteluita, vaan voittaja vie kaiken.

  Pronssiottelut aika turhia kuitenkin, ellei puhuta kansainvälisistä arvoturnauksista.
   
 8. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Ehdottomasti pitää luopua prossiottelusta. Ja samalla luopua Suomen mestaruus -tittelistä, SM-mitaleista ja puhua vain (suljetun sarjan) Liigamestarudesta tai Kanada maljasta ja se voitosta. Suljettu sarja ei SM-titteliä ansaitse.
  Suomen (avointen sarjojen) mestaruuden tälle kaudelle on voittanut SaPKo.
   
 9. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Pronssiottelua ei tulisi pelata lainkaan, eikä pronsseja ja hopeita tulisi jakaa muutenkaan. Kanada-maljastakin tulisi luopua, ja pitäisi siirtyä pelaamaan muovisesta Stanley Cup-kopiomaljasta. Joukkueille myös monikkomuotoiset englanninkieliset nimet. Pleijareissa tulisi laulaa Kanadan kansallislaulu.
   
 10. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Ei pronssiottelusta varsinaisesti pidä luopua, mutta en nyt tykkää ihan tuosta ahneudesta pelata pronssiottelu perjantaina kaljanmyynnin takia. Ihan yhtä hyvin voitaisiin pelata huomenna finaalien välipäivänä.

  Itsekin olen joskus väläytellyt ideaa pronssimitalin jakamisesta runkosarjassa paremmin sijoittuneelle joukkueelle. En kuitenkaan luopuisi pronssimitalin jakamisesta, koska mitalitaulukoita on pidetty iät ja ajat. Vittuakos sillä on väliä, jos muualla ei pronssia jaeta. Täällä on tällainen kulttuuri ja mulle ihan OK ainakin.
   
 11. Falling Star Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Coyotes
  Missään tapauksessa pronssiottelusta ei pidä luopua. Kausi on loistavaa päättää voittoon! Molempia pronsseja olen juhlinut ankarasti. Pienen puuhastelijakylän osalta kun kultaa ei tulla vuolemaan, niin pronssiottelun voittaminen on ainoa tapa voittaa jotain. Ei ne ehkä menestyville organisaatioille ole isoja juttuja, mutta heikommille joukkueille ja etenkin niiden takana seisoville kannattajille mitali maistuu. Samahan se olis sitten olympialaisissakin jättää palkintokorokkeen toinen ja kolmas palli tyhjäksi ja antaa lätkä vain voittajalle, jos pronssiottelukaan ei ansaitse arvoa.
   
 12. Jude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kiekko-Vantaa Itä 2010
  Pronssiottelun voi kyllä pelata, mutta pelipäivän pitäisi olla lauantai.
   
 13. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Vaihtoehto: "ihan sama" puuttuu listalta. Ei kiinnosta juurikaan. Jos se poistetaan, ei haittaa. Jos se jatkuu, ei haittaa.
   
 14. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ramstedt sanoi aamun Korporaation haastattelussa aika suorasanaisesti, että pronssiottelusta pitäisi hänen mielestä luopua ja mitalit jakaa runkosarjassa paremmin sijoittuneelle joukkueelle.
   
 15. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  No tästä olen kyllä Ramun kanssa eri mieltä. Mitali se on pronssikin, ja erillisellä pelillä se pitää ratkaista.

  Mutta tosta viikon pelitauosta ennen pronssipeliä pitäisi luopua (tästä kaikki vaikuttavatkin olevan samaa mieltä).
   
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Ei missään nimessä enää, koska sitä on pelattu jo niin kauan. Pidetään mukana kun on tavallaan perinteeksi muodostunut, tuntuisi vähän keinotekoiselta poistaa se näin pitkän ajan jälkeen.

  Jos pronssipeli poistettaisiin, niin samalla voisi poistaa mitalit ylipäätään ja siirtyä NHL-tyyliin jossa pelataan pelkästä Kanada Maljasta, voittajille ehkä ne sormukset jos jotain pitää antaa. Mutta kaikessa ei kuitenkaan tarvitse apinoida NHL:ää.
   
 17. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ramstedt totesi, että hänen oman käsityksen mukaan suurinta osaa pelaajista ei kiinnosta pronssiottelu. Toinen ongelma on se, että joukkueilla voi olla aivan eri lähtökohdat otteluun, jos toisella on viikko aikaa valmistautua ja motivoitua ja toisella vain pari päivää seiskapelin pettymyksestä.
   
 18. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Joo ymmärrän Ramun sanat kyllä, jos tosiaan pelaajien suusta tollasta on kuulunut, Mutta onko se lopulta faktaa, että suurinta osaa ei kiinnosta pronssipeli, vai onko tuossa sitten enemmän hänen omaa fiilistä ja olettamusta. En tiedä.

  Noh, kyse on kuitenkin vaan yhdestä pelistä pitkällä kaudella, ja faneille tämä kuitenkin lienee ihan hyvä juttu. Tai ainakin hieman parempi fiilis kaudesta, jos oma jengi saa mitalin, vaikkei pronssi tietenkään ole kenenkään päätavoite.
   
 19. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Totta tuo, vaikea sanoa, riippuu varmasti myös pelaajasta esim. joku Ilkka Mikkola tuskin hirveästi innostui Lukossa pronssiotteluista, vaikka tietysti toista on haastatteluissa sanonut. Ja myös riippuu joukkueesta esim. Lukolla oli kaudella 1994-95 kova nippu ja mestaruus tavoitteena eikä porukkaa enää kiinnostanut paljoa paskaakaan taistella pronssista Ässiä vastaan varsinkaan, kun juuri edellisellä kaudella oli pronssia saatu.

  Ramstedtin kommentit täältä:

  RadioRock - Asenne on Rock
   
 20. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:

  NHL:ssä Stanley Cup ei todellakaan ole ainoa "mitalisija" vaan sellaisillakin joukkueilla on naurettavasti hallien katot täynnä viirejä, jotka eivät ole koskaan edes finaaliin päässeet. Myös palkintoja saa muitakin. Oikeastaan ainoana erona hopeisiin ja pronsseihin on se, että koko roskan voittaja saa isoimman palkinnon lisäksi nuo "hopeat" ja "pronssit".

  Mitä itse asiaan tulee, niin mielestäni pronssiottelusta ei pidä luopua, mutta JOS siitä luovuttaisiin niin pronssin voisi jakaa enemmän otteluvoittoja välierissä saaneelle hävinneelle välieräjoukkueelle (ja voittomäärien ollessa tasan runkosarjassa paremmalle). Tällöin mitalit pystyisi jakamaan jäällä, kuten mielestäni mitalit aina täytyy jakaa. Mikäli pronssi annettaisiin kategorisesti runkosarjassa paremmin sijoittuneelle hävinneelle välieräjoukkueelle, niin mitalit pitäisi usein jakaa jossain seuran toimistolla tms.
   
 21. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NP#1, Liverpool
  Lainaus:
  Tänx, pitihän tuo haastattelu kuunnella. Ramun kanta oli hyvin selkeä pronssipelin poistamiselle. Liiga voisi laittaa ennen kautta 2017-18 kyselyn jokaiselle pelaajalle, valmentajalle ja seurapomolle, niin eiköhän sieltä hyvin tule faktaa asiaan.

  Sitten faneille joku kysely hallilla voisi olla paikallaan, jotta sekin mielipide tulisi kuulluksi.
   
 22. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Mun näkemyksen mukaan pronssimitalin ja -pelin arvostus riippuu täysin seuran (ja toki pelaajien) sen hetkisestä tilanteesta. Joillekin kestomenestyville jengeille tai pelaajille, kuten vaikka Kärpät, Tappara tai Ilkka Mikkola, pronssit ovat varmaankin ihan haistapaskajuttuja, jaettiin ne miten ja millä perusteella tahansa.

  Toisaalta olen satavarma, että jos KalPa olisi tippunut Jypille ja päässyt pelaamaan pronssista, olisi tuotakin ottelua ja mitalia arvostettu Kuopiossa aivan helvetisti, kun lähtökohtaisesti jengin piti olla häntäpäässä eikä sitä menestystä ihan joka vuosi ole tullut tai tulossa. Kuten myös väitän, että Hämeenlinnassa pronssikantaan palaaminen pitkän korpivaelluksen jälkeen olisi aiheuttanut torijuhlan ja mestaruussaunatkin olisi varmasti saunottu.

  Kyllähän esimerkiksi 2000-luvun vaihteen Kerhon pronssikauden aikaan oli pikkuseuralle aina ja joka kerta iso juttu ottaa edes se pronssimitali, kun tapeltiin rajallisella budjetilla ja lähtökohdat olivat aina vaikeat. On se pronssimitalikin osoitus siitä, että jotain on tehty oikein. Luojan kiitos se mestaruuskin sieltä sitten tuli, mutta samalla toki himmeni noiden pronssien arvo.

  Muutamien eläköityneiden pelurien kanssa olen jutustellut ja kyllä nuo mitalit sieltä aina nousevat lämpimästi mieleen, vaikka vain pronssisia ovat. Ennen mestaruutta tuo nyt kuitenkin on se kovin saavutus, eikä siitä siksi mielestäni pitäisi luopua. Mitään järkevää syytä en moisen perinteen poistamiselle keksi. Ja jos nyt NHL:n apinointi on syynä, niin siellähän sitä vasta plakaattia, pystiä ja palkintoa jaetaankin, joskin eri muodoissa, eli ihan höpönpöpöä tuo perustelu.

  Offtopicina on myös ihmeteltävä, miten kaikki oma ja perinteinen halutaan tuhota, vaikkei sille ole mitään syytä. Esimerkiksi nyt rantapallot, kultakuupat, pronssimatsit. Hienoja, riittävän originellejä juttuja, joita pitäisi vaalia sen sijaan että yritetään tehdä Liigasta vielä enemmän kliinistä hmv-meininkiä.
   
 23. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Pronssiottelu on loistava (teko)syy lähteä kaippareiden kanssa ottamaan matsiin vähän olutta ja siinä samassa katsoa huippu-urheilua. Olen aivan varma, että tänäänkin muutama kaveriporukka lähtee matsiin ottamaan vauhtia ja siitä jatkamaan kaupungin sykkeeseen. Menee paremmasta viihteestä, toisin kuin joku kaverin luona etkoilu.

  Oli vähän helvetin viilee tarina ja tuli oudosta perspektiivistä, mutta pointti oli, että tälläinen pelkkä pronssiottelu tarjoaa ihmisille kyllä varsin hyvää viihdettä viikonloppuun.
  Kannatan pronssiottelua sen tuoman välillisen, sekä välittömän viihdearvon takia.
   
 24. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Tätä mielipidettä en ole koskaan ymmärtänyt, mitä tekemistä runkosarjalla on pudotuspelien kanssa? Mieluummin jätetään sitten vaikka kokonaan mitalit jakamatta ja pelataan vain Kanada-maljasta, jos jotain uudistuksia halutaan uudistuksien takia. Tosin omassa päässäni mitalit kuuluvat eurooppalaiseen kiekkokulttuuriin ja pronssikin voi olla iso palkinto vaikkapa pienemmälle seuralle tai muutoin huonoista lähtökohdista kauteen lähteneelle, mutta odotukset ylittäneelle jengille. Miettikää nyt kun joku 米凱利 (Mikkelin) Jukurit kaataa vuonna 2074 Suur-Kiinan koillisprovinssin ykkösliigassa Narva SpaceDragonsit pronssiottelussa ja ottaa seurahistorian ensimmäisen mitalinsa, edes sen pronssisen. Vittu sitä juhlitaan 米凱利:ssä viikkoja. Ilotulitteet paukkuvat, koiraa syödään ja baijiua juodaan kesäisen maaliskuun helteessä. Hyvän tahdon osoituksena SarvisClub järjestää virtuaalipilkkikisan SpaceDragonsin perinteisen faniklubin Yдивительный пенис дракона:n kanssa ja kaikilla on kivaa. Ja tämän joku haluaa viedä, en ymmärrä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 19.00
 25. Lainaus:
  Minä taas en ymmärrä tätä "pronssi on iso palkinto pikkuseuroille...". Ei se pronssi kiinnosta pikkuseuroja yhtään sen enempää kuin isoja seurojakaan... Samaa höntsäpaskaa se olisi silloinkin ja välieristä putoaminen vituttaa paljon enemmän. Pronssipelin häviäminen tuskin vituttaisi edes pikkuseurojen faneja vaan kausi olisi ollut upea, koska päästiin välieriin. Onhan se aina mukavampi tietenkin voittaa kuin hävitä, mutta mestaruus on se mistä pelataan. Voi tietenkin olla, että heitit ihan pelkkää läppää.... enkä ymmätänyt sarkasmia.